Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes jí samozřejmě vnímá, nicméně nebrání mu v rozletu. Je to pojistka pro mě, že na ní stačím dupnout, kdyby něco. Jinak co se týče normálního stavu bez ultra důležitých podnětů, tak si mě víc hlídá, protože mě nemá na vodítku.

Ano, ví. Leckterý pes taky zvládne spočítat, zda držíte konec v ruce nebo ne.

Huskyjanina
napsal(a):
Proto u většiny chytrých psů to je nepoužitelná věc...
Tak se zeptame, ne?
Kolik lidi tady na faune, co pouzivalo stopovacku - ji uplne odstranilo a uz ji nepotrebuje?
A jak dlouho to trvalo?
Já u štěnda používala, ale časem na to přišla a i když má 10m a konec nedržím, stejně jde u nohy. Takže už nepoužívám, nemá stopro přivolání, ale drží se u mě a věčně něco očuchává, takže psy, lidi a kola vidím dřív a můžu k ní přiběhnout. Taky chodím tam, kde neběhá zvěř a nechodí moc pejskařů a cyklistů...
Já teda konec taky nedržím, ale pes se drží pořád okolo, takže v dosahu chycení stopovačky.Bohužel jediná pěkná louka u nás vede podél frekventované silnice, takže jí stejně odstraňovat nehodlám z bezpečnostních důvodů, proto se ptám jestli, řeknu to blbě, není pes stopovačkou omezován.

"není pes stopovačkou omezován"
je.
ale uprimne -vadi to necemu?
asi lepsi takhle, nez aby zdrhnul.
napsal(a):
"není pes stopovačkou omezován"
je.
ale uprimne -vadi to necemu?
asi lepsi takhle, nez aby zdrhnul.
Souhlasím
Myslím, že pes cítí tíhu vodítka a musí ho táhnout za sebou, tudíž mu to stále připomíná, že si ho hlídáte. Ale může od vás jít dál, může si lítat na všechny směry...
Je to pořád lepší než na 2m u nohy, ne?

noemi
napsal(a):
A chodíte nekdo se stopovackou a bydlite v byte?
Jak ji k nemu transportujete po prochajde - treba takovou poradne zablacenou?
Normálně, venku oklepu a snažím se na chodbě nenadělat moc bordelu, případně hned vybíhám s hadrem a setřu.
Pes za sebou tahá krátkou šňůru (pro jistotu a pro snazší ovládání při míjení psů), takže normální dlouhý stopovačky už jsme se zbavili. A rozhodně mi přijde lepší tahat 10m stopovačku, na který se aspoň na ovladatelnosti dá pořád pracovat, než třeba psa upíchnout na doživotí na flexinu :).
noemi
napsal(a):
A chodíte nekdo se stopovackou a bydlite v byte?
Jak ji k nemu transportujete po prochajde - treba takovou poradne zablacenou?
Este sa mi nestalo ze by z nej blato odkvapkavalo, proste zmotam, chytim do ruky a idem. A teda ano, bola som cela od blata ja z nej, ale nato mam na vencenie spesl oblecenie co nenosim nikde inde.
Já teda konec taky nedržím, ale pes se drží pořád okolo, takže v dosahu chycení stopovačky
To je este dost stastie, ked sa s nou drzi blizko a netreba na nu sahat. Ovela viac obmedzovane a ublizene sa citi pes a aj majitel ked sa tak 50x za prechadzku vrhne na jej koniec jak jojo a tam ho to musi zaseknut a tak dokola
napsal(a):
Normálně, venku oklepu a snažím se na chodbě nenadělat moc bordelu, případně hned vybíhám s hadrem a setřu.
Pes za sebou tahá krátkou šňůru (pro jistotu a pro snazší ovládání při míjení psů), takže normální dlouhý stopovačky už jsme se zbavili. A rozhodně mi přijde lepší tahat 10m stopovačku, na který se aspoň na ovladatelnosti dá pořád pracovat, než třeba psa upíchnout na doživotí na flexinu :).
Proč myslíte, že se psem na flexině se nedá pracovat?

napsal(a):
Tak se zeptame, ne?
Kolik lidi tady na faune, co pouzivalo stopovacku - ji uplne odstranilo a uz ji nepotrebuje?
A jak dlouho to trvalo?
Hodně záleží na tom proč tu stopovačku používáte. U štěněte jezevčíka jsem ji používala několik týdnů, protože ze začátku jakmile se dostal ven, tak čmuchal a cupital pryč, na nějakou paničku se smečkou ani nepomyslel, nevracel se. U nejnovějšího přírůstku - asi dvouleté fenky jsem stopovačku odložila již po dvou dnech - fena se sklidnila, vnímá mě, stopovačka není třeba.
U fenky co mám asi tak půl roku používám stopovačku 2 měsíce a ještě hodně dlouho budu.

Huskyjanina
napsal(a):
Proč myslíte, že se psem na flexině se nedá pracovat?
Já mám flexiny plnou jednu ruku, což mě dost výrazně omezuje, a navíc nikdy předem neodhadnu, kde už to bude končit, páč to není vidět jako šňůra. A protože jsem nikdy nikoho neviděla, že by se psem na flexině nějak pracoval, ani mě nenapadá, jak by se to asi udělalo.
Já si na vodění psa na flexině zvykla jedině díky tomu, že jsem měla měsíc jednu ruku mimo provoz po pokousání. Po prvních dvou týdnech jsme měli flexiny oba plný zuby, naštěstí jsme si o něco později trochu zvykli.
Flexinu používám, jisté výhody má, ale na práci se mi zdá lepší stopka nebo dlouhé vodítko. Flexinu nemůžu odhodit na zem, pes za ni nejde přivázat. Jak píše keriton, nepoznám, kde přesně je konec, pokud napjaté lanko povolím, se psem to trhne - sice málo, ale poznat to je, mám malého psa.

Terven
napsal(a):
Flexinu používám, jisté výhody má, ale na práci se mi zdá lepší stopka nebo dlouhé vodítko. Flexinu nemůžu odhodit na zem, pes za ni nejde přivázat. Jak píše keriton, nepoznám, kde přesně je konec, pokud napjaté lanko povolím, se psem to trhne - sice málo, ale poznat to je, mám malého psa.
Proč by nešel přivázat?
Délka se dá přinejhorším barevně označit, aby člověk věděl kde je konec.
Mě by se naopak flexi teď hodila na práci víc, stopku odhodit nemůžu a na namotávání jsou potřeba dvě ruce.
s tím trhnutím jsem to nepochopila, to jako když povolíte brzdu?
napsal(a):
Proč by nešel přivázat?
Délka se dá přinejhorším barevně označit, aby člověk věděl kde je konec.
Mě by se naopak flexi teď hodila na práci víc, stopku odhodit nemůžu a na namotávání jsou potřeba dvě ruce.
s tím trhnutím jsem to nepochopila, to jako když povolíte brzdu?
A tak, ono to nějak přivázat jde, když je nejhůř
To trhnutí- jj, přirovnání k brzdě asi trefné, moc to neumím vysvětlit. Pokud je lanko napjaté a já povolím tlačítkem, lanko "vystřelí" a se psem to nepatrně cukne, je to jen takový impuls, ale moc se mi nehodí, nechci, aby si pes z toho něco vyvozoval, pokud to nic neznamená.

napsal(a):
Vzhledem k plemeni a místu bydliště musím mít jištění po většinu času. Ale u Flexiny nevidím problém. Když mu necvakne ve stylu různých vášní, tak normálně poslouchá a nemusím používat brzdu. Na Flexině se v pohodě naučil povely 'čekej' apod.
napsal(a):
Já mám flexiny plnou jednu ruku, což mě dost výrazně omezuje, a navíc nikdy předem neodhadnu, kde už to bude končit, páč to není vidět jako šňůra. A protože jsem nikdy nikoho neviděla, že by se psem na flexině nějak pracoval, ani mě nenapadá, jak by se to asi udělalo.
Já si na vodění psa na flexině zvykla jedině díky tomu, že jsem měla měsíc jednu ruku mimo provoz po pokousání. Po prvních dvou týdnech jsme měli flexiny oba plný zuby, naštěstí jsme si o něco později trochu zvykli.
Jj, tak někomu ta krabice vadí. Já jí mám právě radši než stopku, protože mě vadí, jak je stopka pak ucouraná a jelikož chodim se psama tůry a stavujem se vžycky v hospodě na něco dobrýho, tak přijít tam od bahna...no neni mi stopka příjemná. Jinak s flexou normálně pracuju, jak když je pes navolno. prostě přivolávám a poveluju, jak když je puštěnej. Jinak se dá flexa použít i jako dobrá zbraň. Jednou mi na psy vylítla boxerka, že se půjde rvát, tak dostala tou krabicí po palici a bylo po rvaní