Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lily5456

29.7.2017 21:12
lily5456

XXX.XXX.169.97

Dobrý den,
s mým psem mám obrovský problém. Od doby co ho máme se skoro všeho bojí a přitom s ním chodím každý den mezi lidi, pejsky, do města... Momentálně má 6 měsíců. (Je to Sheltie) Chodíme na cvičák, ale vše mi to připadá jenom a jenom horší. Měla jsem vždycky pocit, že ve mě má důvěru, ale po dnešku o tom zcela pochybuji. Byli jsme na hodině na cvičišti, kde se ze začátku skoro vůbec nezařadil k hraní se štěňaty. Trvalo mu půl hodiny než se odvážil si s nimi začít hrát. Pak ke mně sice přišel, ale až když jsem běžela směrem pryč a volala na něj. Doma nemíváme vůbec problémy. Vždy mě poslouchal, na louce jsem ho měla pokaždé na volno. Vše se mnou cvičil- k noze, ke mně atd... S pejskama u nás taky běhal. Pouze větším nedůvěřoval.
Večer jsem ho vzala i s mou sestřenicí na louku blízko domu. Neměla jsem v plánu ho pouštět, protože jsem cítila, že je něco zle, ale po přemlouvání sestřenice jsem ho pustila. Šla jsem dál po louce, jak to máme ve zvyku, ale nešel za mnou. Šla jsem tedy kousek zpět a volala na něj jménem, aby za mnou šel jenže se začal otáčet a běžel k vratům zahrady, které jsou takových 500 m od louky... Běžely jsme tedy rychle za ním, protože to nevypadalo, že by se měl vrátit nebo ještě zastavit a rozmyslet si to a dům je u cesty, a i když tam nejezdí moc aut, bála jsem se o něj. Pořád nějak nechápu, co se stalo. Proč mi najednou nevěří? Je mi z toho akorát do pláče. Přijde mi, že se to tím cvičákem vše změnilo a netuším proč, co jsem udělala. Nechtěl se mnou ani domů ze zahrady, prostě se zastaví a nehne se. To stejné mi udělal i doma, šla jsem na zahradu- vždy běžel hned za mnou ale dneska ne, nešel za mnou ani, když jsem volala a nechala otevřené dveře. Co mám dělat, aby se přestal všeho bát a věřil mi? Mám pocit, že více věří mému tátovi, přičemž nechápu proč. Nekrmí ho, nevenčí... nic, ale i přesto mi to tak připadá a trhá srdce... najde se nějaké řešení? Prosím.

29.7.2017 21:29
lupus4

XXX.XXX.130.6

Šeltinky jsou velmi citliví psíci, bohužel "módnost" (na agility) jim uškodila (jako ostatně všem módním plemenům) a chovalo se na kde čem - včetně "nerváků"
přestaň ji neustále komandovat, spi s ní v posteli, hrajte si když má chuť
na "cvičák" kromě hraní se štěňaty není potřeba chodit
drilování je kontraproduktivní smajlík

lily5456

29.7.2017 21:44
lily5456

XXX.XXX.169.97

Cvičák (psí školku) musíme bohůžel dochodit. Zbývá nám ještě 7 lekcí a já už se jen třesu, co tam zase předvedeme nebo jaký to na něj bude mít vliv... Chtěla jsem z něj mít pejska, kterého se nebudu bát pustit na volno a vždycky přiběhne, ale po dnešní hodině na cvičáku mi připadá, že se to jen zkazilo. Nebaví to tam mě ani jeho, nebýt peněz, které už jsme dopředu zaplatili, tak tam s ním znova nejdu... Beru to ale z pohledu, že si možná více zvykne na psy, pohraje si s ostatními a třeba se i zadaří a něco si z toho odneseme... Nejspíš se ale pak zaměřím na cvičení doma s tím, že si najdu někoho, kdo mi sem tam poradí. Jde mu to lépe, více mě vnímá, tam skoro vůbec a bojí se.
Potřebuju ho ale zbavit toho strachu. Na zahradě je to hrdina, nebojí se si štěknout, ale dnes jsem ho vzala mimo, aby viděl, že se není čeho bát, ale okamžitě spěchal zpátky na zahradu. Nechci z něho mít takového poseru. smajlík Co kdyby mi to třeba udělal na výstavě nebo na nějakých závodech? (Pouze pro představu, na nic takového se nechystám, ale je tam to: co kdyby?)
Na výstavu ho vezmu jako diváka ať se naučí na vše, ale opravdu nechci, aby se všeho bál. Štěkal na psy a nedejbože se to pak v dospělosti obrátilo v agresivitu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2017 21:45

Jak bylo řečeno, šeltie jsou často labilní. Netlačit, možná bych vynechala i ten cvičák.

lily5456

29.7.2017 21:54
lily5456

XXX.XXX.169.97

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak bylo řečeno, šeltie jsou často labilní. Netlačit, možná bych vynechala i ten cvičák.

Bohůžel už je vše dopředu zaplaceno, atak budeme muset následujících 7 lekcí nějak přežít. Lituju toho, že jsem nás tam vůbec hlásila. Oba nás to tak akorát ničí. Paní mi je nesympatická, s tím já bohůžel nic neudělám, ale aby mi pořád vykládala, jak mi pes nevěří a jak se všeho bojí bez toho aniž by mi podala, jak to vyřešit? Máme prý chodit do cizího a rušného prostředí, což my chodíme normálně... Mimo cvičák jsme neměli problém a po dnešní hodině toto a nevěří mi.
Šla jsem tam s tím, že se zbaví "strachů" ze psů- trochu mu trvá než se zařadí do hry a přestane se bát atak, což doufám, že se aspoň toto po těch 7mi lekcích podaří, protože místo toho jsme se dopracovali zatím tak akorát k tomu, že mi nevěří. Nejspíš se mu ani nedivím, pokud se mu to nelíbí, tak jako mně... Jsem z toho nešťastná.

29.7.2017 21:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.85

Říct, ať vrátí peníze, skončit
a psa tam netahat a nestresovat.

lily5456

29.7.2017 22:13
lily5456

XXX.XXX.169.97

rapotacka11 napsal(a):
Říct, ať vrátí peníze, skončit
a psa tam netahat a nestresovat.

Kdyby se to dalo, tak to dávno udělám. Platí se to dopředu proto, aby bylo 'pojištěné', že se na to člověk nevykašle a donutí ho to s pejskem chodit.

29.7.2017 22:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.85

Když neumí zajistit, aby se štěně nebálo ?!
Nechala bych ho hrát jen se stejně velkými.

29.7.2017 22:20
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Tak pokud se něco zlomilo na cvičáku, tak na tom cvičáku asi bude něco špatně. Není cvičák jako cvičák a ne každý, kdo si myslií, že je skvělý cvičitel jím skutečně je. Nepíšete nic o tom, jak to tam chodí.
Být vámi, už tam ani nepáchnu, nejen kvůli vám, ale hlavně kvůli tomu pejskovi. Je jedno, kolik máte předpalcených lekcí. No tak propadnou. A co. Pokud tam půjdete v nervech, že "to musíte nějak přežít", je to ta nejhorší služba, kterou můžete svému psovi udělat. Buďte si jistá, že si pejsan vaší nervozity, nejistoty... atd všimne. A vážně si myslíte, že někomu nervóznímu, nejistému atd bude mít důvod věřit? Ani omylem.

29.7.2017 22:21
Atheira

XXX.XXX.50.119

Kolik taková psí školka stojí? 2000Kč? Není to sice úplně málo, ale vzhledem k tomu, jak to vnímáte vy a jak to vnímá vaše štěně... Vzdala bych se radši těch peněz než podstupovala dál něco, co by mě i mého psa nebavilo a navíc ještě snad psychicky deptalo.
Sama si řekněte, jestli vám za to ty prachy stojí. Ona ta školka nemusí být ve své podstatě špatná, ale vaše štěně nejspíš jen potřebuje jiný přístup. A škody, co jsou už napáchané, se pak napravují o to hůř. Navíc, když tam vy sama budete chodit vystresovaná, jak si myslíte, že si to bude vykládat ten pes?

29.7.2017 22:23
lupus4

XXX.XXX.130.6

lily5456 napsal(a):
Kdyby se to dalo, tak to dávno udělám. Platí se to dopředu proto, aby bylo 'pojištěné', že se na to člověk nevykašle a donutí ho to s pejskem chodit.

No to si halt musíte vybrat, jestli kvůli pár stovkám si zničíte vztah se psem
nebo je oželíte a mrňous bude v pohodě...

dítě by jste asi taky nenutila chodit někam, odkud by se vracelo ubrečený a v nepohodě.

aktevi

29.7.2017 22:37
aktevi

XXX.XXX.243.228

S pejskem spi v jednom pokoji, davej mu dobrutky, maznej se s nim a hraj si pokud on bude mit chut. Necvic s nim porad, kasli na to. Potrebuje vypnout a byt zase jenom obycejny pejsek. Pomaly tu duveru ziskas spet.

Ja sem jednou spadla v kuchyni a nahodou jsem uhodila mou yorkshirku. Malá se mne tyden bála, ani na mne nekoukla. Po tydnu sme se pomerili a bylo dobre. Uz se mne nebala. Tim chci rict ze to chce cas.

Kasli na ten cvicak i na penize. Ne kazdy pejsek zvlada vycvik. Mozna ten tvuj bude o neco citlivejsi nez jiný. Budes ho mit o to míň ráda ? Myslim, ze ne !

lily5456

29.7.2017 22:37
lily5456

XXX.XXX.169.97

Já s vámi souhlasím, ale opravdu mě vyděsilo, když mi řekla, že mi z něj může vyrůst agresivní pes. To je to poslední, co bych chtěla. :/
Dám tomu jednu šanci, protože opravdu chci, aby na pejsky neštěkal a nebál se tolik. V takové skupince je to u nás možnost pouze tam. :/
Pokud to ale nebude lepší, tak to ukončím bez přemýšlení.

lily5456

29.7.2017 22:42
lily5456

XXX.XXX.169.97

aktevi napsal(a):
S pejskem spi v jednom pokoji, davej mu dobrutky, maznej se s nim a hraj si pokud on bude mit chut. Necvic s nim porad, kasli na to. Potrebuje vypnout a byt zase jenom obycejny pejsek. Pomaly tu duveru ziskas spet.

Ja sem jednou spadla v kuchyni a nahodou jsem uhodila mou yorkshirku. Malá se mne tyden bála, ani na mne nekoukla. Po tydnu sme se pomerili a bylo dobre. Uz se mne nebala. Tim chci rict ze to chce cas.

Kasli na ten cvicak i na penize. Ne kazdy pejsek zvlada vycvik. Mozna ten tvuj bude o neco citlivejsi nez jiný. Budes ho mit o to míň ráda ? Myslim, ze ne !

Budu ho mít ráda samozřejmě stejně. Nejspíš jsem jen sama nervní z té cvičitelky a z toho, co nám navykládala, že mě to úplně vyšachovalo a on to vycítil.
Snad to bude vše v pohodě.
Na ten cvičák bych se vykašlala hned, ale jde mi o to, aby se tam aspoň seznámil s cizími pejsky a nebál se jich. Dám tomu ještě jednu jedinou šanci a pokud ten den dopadne stejně jako dneska, tak končíme.

29.7.2017 23:03

lily5456 napsal(a):
Budu ho mít ráda samozřejmě stejně. Nejspíš jsem jen sama nervní z té cvičitelky a z toho, co nám navykládala, že mě to úplně vyšachovalo a on to vycítil.
Na ten cvičák bych se vykašlala hned, ale jde mi o to, aby se tam aspoň seznámil s cizími pejsky a nebál se jich. Dám tomu ještě jednu jedinou šanci a pokud ten den dopadne stejně jako dneska, tak končíme.

Někdy se strachy a nedůvěra nedají lámat přes koleno, protože pak se to ještě zhorší. My teď třeba pomáháme starší fence z útulku, která se bála všeho a všech. Lidé už jsou celkem zvládnutí, ale psi ne. Můj je v pohodě, fenka je kastrovaná, hrát si s ním nechce, zpočátku se ho hodně bála, tak jí prostě neřeší. Ťapou vedle sebe, nevšímá si jí. Když k ní někdy čuchne, tak se zubatě zaksichtí, ale neutíká. Potkali jsme vymyškovanou borderu, fenka se vyvlékla z obojku a v panice utekla, i když byla 2 m od ní. A mohlo se začít od začátku.

Musíte být v klidu hlavně vy a psa do ničeho, co se mu nelíbí, nenutit. Pak tu důvěru mít nebudete. Já jsem na svého relativně přísná, ale cokoliv se stane, tak zásadně běží za mnou, ať mu zachráním život.

29.7.2017 23:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lily5456 napsal(a):

To jsem vám právě chtěla napsat. Myslím, že to snad nebude ani tak dramatické, jak to vypadá. A i psi mají období, kdy se různě mění, chvíli jsou i bojácnější, pak se to uklidní, nedramatizovala bych to zatím. Nejspíš je to jak píšete: s cvičitelkou jste si nesedly a přenášíte nervozitu na psa, pokud je vnímavější, tak si spojí cvičák - něco je moc špatně. Zkuste se na tom cvičáku uvolnit, brát to s humorem(no tak mám psa poseru, a co?).

29.7.2017 23:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Někdy se strachy a nedůvěra nedají lámat přes koleno, protože pak se to ještě zhorší. My teď třeba pomáháme starší fence z útulku, která se bála všeho a všech. Lidé už jsou celkem zvládnutí, ale psi ne. Můj je v pohodě, fenka je kastrovaná, hrát si s ním nechce, zpočátku se ho hodně bála, tak jí prostě neřeší. Ťapou vedle sebe, nevšímá si jí. Když k ní někdy čuchne, tak se zubatě zaksichtí, ale neutíká. Potkali jsme vymyškovanou borderu, fenka se vyvlékla z obojku a v panice utekla, i když byla 2 m od ní. A mohlo se začít od začátku.

Musíte být v klidu hlavně vy a psa do ničeho, co se mu nelíbí, nenutit. Pak tu důvěru mít nebudete. Já jsem na svého relativně přísná, ale cokoliv se stane, tak zásadně běží za mnou, ať mu zachráním život.

Jste mne předběhla

lily5456

29.7.2017 23:10
lily5456

XXX.XXX.169.97

Děkuji mockrát, snad to taky jednou dopracujeme do bodu, že poběží jedině za mnou a bude mi zcela důvěřovat ve všech situacích.

lily5456

29.7.2017 23:13
lily5456

XXX.XXX.169.97

lesnížínka napsal(a):
To jsem vám právě chtěla napsat. Myslím, že to snad nebude ani tak dramatické, jak to vypadá. A i psi mají období, kdy se různě mění, chvíli jsou i bojácnější, pak se to uklidní, nedramatizovala bych to zatím. Nejspíš je to jak píšete: s cvičitelkou jste si nesedly a přenášíte nervozitu na psa, pokud je vnímavější, tak si spojí cvičák - něco je moc špatně. Zkuste se na tom cvičáku uvolnit, brát to s humorem(no tak mám psa poseru, a co?).

Děkuji! Pokusím se a snad to bude v pořádku. smajlík

29.7.2017 23:15
Tedysek

XXX.XXX.7.98

Když už musíš na Cvicak, našla bych si tam pohodlné místo kde se ti bude hezky sedět a sedla bych si tam se psem. Nenutit ho ať si hraje nebo cvičí. Hrát si přece nutně nemusí. Stačí když se nepere. A ať hezký jen kouká že se nic neděje hrozného a uklidní se. A sem tam, za hodinu třeba 3x si dejte chůzi podél plotu. Vždy když se pes začne bát nebo vysilovat nebo cuchat tak se otoč a jdi jiným směrem. On se mu zaměstná mozek a nebude mít tolik starosti s tím jak se bojí. Nenutit psa nutně do kamaradeni a cvičení. Užívej si hlavně toho že jste spolu. A bude to dobrý.

29.7.2017 23:37

lily5456 napsal(a):
Děkuji mockrát, snad to taky jednou dopracujeme do bodu, že poběží jedině za mnou a bude mi zcela důvěřovat ve všech situacích.

Pokud ještě půjdete na cvičák, tak si vezměte pytel dobrot a buďte mimo, jak píše Tedysek. Když vás bude vnímat, tak při náznaku strachu dejte třeba povel a odměňujte. Můj pes začal letošní silvestrovské oslavy blbnout z ohňostrojů venku, když neviděl zdroj hluku - 3 roky, dospěl a řeší. Při každé ráně jsem přivolala a dostal maso. Za chvíli se místo úprku ke mně sebevědomě otočil s výrazem 'jdu si pro pamlsek'.

30.7.2017 05:32
scylla

XXX.XXX.150.32

lily5456 napsal(a):
Bohůžel už je vše dopředu zaplaceno, atak budeme muset následujících 7 lekcí nějak přežít. Lituju toho, že jsem nás tam vůbec hlásila. Oba nás to tak akorát ničí. Paní mi je nesympatická, s tím já bohůžel nic neudělám, ale aby mi pořád vykládala, jak mi pes nevěří a jak se všeho bojí bez toho aniž by mi podala, jak to vyřešit? Máme prý chodit do cizího a rušného prostředí, což my chodíme normálně... Mimo cvičák jsme neměli problém a po dnešní hodině toto a nevěří mi.
Šla jsem tam s tím, že se zbaví "strachů" ze psů- trochu mu trvá než se zařadí do hry a přestane se bát atak, což doufám, že se aspoň toto po těch 7mi lekcích podaří, protože místo toho jsme se dopracovali zatím tak akorát k tomu, že mi nevěří. Nejspíš se mu ani nedivím, pokud se mu to nelíbí, tak jako mně... Jsem z toho nešťastná.

A co má být, že je to zaplaceno? Když mu to nesvědčí, tak tam nelezte. Nejde přece peníze, ale o něj. Záleží na tom, jak je cvičák veden, jestli cvičitel umí číst psí hru a umí jí regulovat a tak dále. Nenechávejte v tom samotného psa, navažte na sebe a svým prostřednictvím ho seznamujte s tím, co je mimo zahradu. Nenechte si nakukat nějaký dril nebo to, že si pes musí na všechno přijít sám.

30.7.2017 07:28
Edánek

XXX.XXX.170.97

lily5456 napsal(a):
Cvičák (psí školku) musíme bohůžel dochodit. Zbývá nám ještě 7 lekcí a já už se jen třesu, co tam zase předvedeme nebo jaký to na něj bude mít vliv... Chtěla jsem z něj mít pejska, kterého se nebudu bát pustit na volno a vždycky přiběhne, ale po dnešní hodině na cvičáku mi připadá, že se to jen zkazilo. Nebaví to tam mě ani jeho, nebýt peněz, které už jsme dopředu zaplatili, tak tam s ním znova nejdu... Beru to ale z pohledu, že si možná více zvykne na psy, pohraje si s ostatními a třeba se i zadaří a něco si z toho odneseme... Nejspíš se ale pak zaměřím na cvičení doma s tím, že si najdu někoho, kdo mi sem tam poradí. Jde mu to lépe, více mě vnímá, tam skoro vůbec a bojí se.
Potřebuju ho ale zbavit toho strachu. Na zahradě je to hrdina, nebojí se si štěknout, ale dnes jsem ho vzala mimo, aby viděl, že se není čeho bát, ale okamžitě spěchal zpátky na zahradu. Nechci z něho mít takového poseru. smajlík Co kdyby mi to třeba udělal na výstavě nebo na nějakých závodech? (Pouze pro představu, na nic takového se nechystám, ale je tam to: co kdyby?)
Na výstavu ho vezmu jako diváka ať se naučí na vše, ale opravdu nechci, aby se všeho bál. Štěkal na psy a nedejbože se to pak v dospělosti obrátilo v agresivitu...

...ač máte zaplaceno, nemusíte, peníze Vám sice nikdo nevrátí, ale nebudete mít špatný pocit vůči Vaší fence a nebudete se třást co zase bude a to už za to stojí... sheltynky, alespoň se dvěma, s kterými jsem se setkala, jsou velmi citliví psi - dle sdělení jejich majitelů, pracovali s nimi velmi opatrně a s citem, ne metodou drilování poslušnosti, ale hlavně socializací ve všemožném prostředí, situacích... já bych s takto citlivým pejskem postupovala stejně...

30.7.2017 08:14
samik49

XXX.XXX.78.43

Bože, to by mě zajímalo, co se na takovém cvičáku praktikuje za metody, že to pes takhle odnáší.. :( Co a jak tam s pejskem cvičíte?
S takovým pejskem bych cvičila s nekonfliktními psy známých, nemusíte ho nutně tahat do velké skupiny cizích, kde musí být blízko a cítí se z toho nejistě... metoda zaplavení podněty, z kterých má strach, prostě na některé citlivější pejsky nemusí fungovat a má naprosto opačný efekt. Pracovala bych s pejskem na tom, aby věděl, že bezpečné místo je vždy u mě a že to jsem já, kdo mu pomůže překonat nebezpečí/vzdálit se od něj.

30.7.2017 08:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.247

-.ač máte zaplaceno, nemusíte, peníze Vám sice nikdo nevrátí...
""""""""""""""""""""""""""
Přišla jsem v životě o dost, ale v tomto případě bych vyžadovala peníze vrátit.
Proč platit něco, co nečerpám ?!
Když se hrabou do něčeho, co neumí - budou tratit, "učitelky".

Zrovna jsem viděla na louce cca 30 dětí (asi příměstský tábor)
6 - 10let (?) Skákaly v pytlích.2 děti !
Ostatní chudáci stály v řadě, pošťuchovaly se, hlídačky jim nadávaly...
Kdybych to měla blíž, donesla bych jim pár pytlů,
aby se dětí zaměstnalo najednou víc... zrovna tenhle
program bych řekla, že holky nezvládly. Otrávení táborníci ve frontě...

30.7.2017 09:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nějak tomu nerozumím.
Půlroční štěně se půl hodiny rozhodovalo, jestli si půjde nebo nepůjde hrát s ostatními štěňaty. Co u toho dělala panička, se nedozvíme. Když si štěně začalo konečně hrát, panička na něj volala a utíkala od něj pryč. Nakonec to teda štěně vyhodnotilo, že si už nemá hrát, ale má běžet za ječící paničkou.
Odpoledne ta samá ječící panička šla s druhou kamarádkou po louce (jak se chovala ona a kamarádka se nedozvíme) a když štěně pustila z vodítka, nasměrovalo si to směrem k domovu, kde se cítí v pohodě. Možná mělo "výcviku" za ten den dost a chtělo chvíli klidu.

Co s tím má společného ten cvičák?

Lily5456

30.7.2017 11:32
Lily5456

XXX.XXX.169.97

Fiona.Praha napsal(a):
Nějak tomu nerozumím.
Půlroční štěně se půl hodiny rozhodovalo, jestli si půjde nebo nepůjde hrát s ostatními štěňaty. Co u toho dělala panička, se nedozvíme. Když si štěně začalo konečně hrát, panička na něj volala a utíkala od něj pryč. Nakonec to teda štěně vyhodnotilo, že si už nemá hrát, ale má běžet za ječící paničkou.
Odpoledne ta samá ječící panička šla s druhou kamarádkou po louce (jak se chovala ona a kamarádka se nedozvíme) a když štěně pustila z vodítka, nasměrovalo si to směrem k domovu, kde se cítí v pohodě. Možná mělo "výcviku" za ten den dost a chtělo chvíli klidu.

Co s tím má společného ten cvičák?

Půl hodiny mezi tím, co jsme třeba měli cvičit to, co nám řekla cvičitelka a to, abych utíkala a volala na něj mám taky od ní.
Na louce to mělo být už jen pouhé venčení, které zažívá od doby, co u nás je. Pustila jsem ho na louce a šla asi metr před ním, pak jsem se zastavila a čekala na něj, protože jsem viděla, že neběhá ani se nešel vyčůrat a místo toho utekl. Bez důvodu. Tohle nikdy předtím neudělal.

notregistered

30.7.2017 11:35
notregistered

XXX.XXX.211.15

Bez důvodu asi ne.. nejste zajímavá, ani bezpečný přístav.

Lily5456

30.7.2017 11:40
Lily5456

XXX.XXX.169.97

notregistered napsal(a):
Bez důvodu asi ne.. nejste zajímavá, ani bezpečný přístav.

A jak to podle vás můžu změnit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík