Musí mít pes přílohu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 21:31

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda pes potřebuje přílohy v podobě zeleniny, ovoce, obilnim.
Krmíme pouze odřezky, vnitřnosti, kosti případně vařené brambory s mrkvovou natí.
Na zahradě vůbec si nic nekrade( ovoce, zeleninu prostě ne).
Přílohy kromě to co zere ráda, je zásadně odmítá.
Vet nám říkala ze rostliny stráví pes minimálně ale nejlepší, rostlinou" přílohu jsou drstky( to jsem věděla už předtím ale vetka nám to objasnila).
Mě přijde ze pes si rostliny obstará v podobě trávy a bylinek to jim podle mě stačí stejně jako kočka.

4.8.2017 21:37
Iliena

XXX.XXX.148.15

Stejný dotaz jsem sem dávala navečer, tak koukněte.

5.8.2017 08:52
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda pes potřebuje přílohy v podobě zeleniny, ovoce, obilnim.
Krmíme pouze odřezky, vnitřnosti, kosti případně vařené brambory s mrkvovou natí.
Na zahradě vůbec si nic nekrade( ovoce, zeleninu prostě ne).
Přílohy kromě to co zere ráda, je zásadně odmítá.
Vet nám říkala ze rostliny stráví pes minimálně ale nejlepší, rostlinou" přílohu jsou drstky( to jsem věděla už předtím ale vetka nám to objasnila).
Mě přijde ze pes si rostliny obstará v podobě trávy a bylinek to jim podle mě stačí stejně jako kočka.

Klidně odpovím psi mám už skoro 30 let a masem krmím celou tu dobu.Posledních 15-20 let krmím pouze masem, krmím cele kusy zvířat včetně vnitřností a střev, nedávám žádnou přílohu ani ovoce či zeleninu.Dost často dávám vajíčka a občas tvaroh či jogurt, granule používám jako pamlsky při cvičení.Takto jsem odchovala spoustu psu a spoustu vrhu štěnat, všichni jsou zdraví, bez problému v kondici.

27.12.2017 21:08

ivulka2 napsal(a):
Klidně odpovím psi mám už skoro 30 let a masem krmím celou tu dobu.Posledních 15-20 let krmím pouze masem, krmím cele kusy zvířat včetně vnitřností a střev, nedávám žádnou přílohu ani ovoce či zeleninu.Dost často dávám vajíčka a občas tvaroh či jogurt, granule používám jako pamlsky při cvičení.Takto jsem odchovala spoustu psu a spoustu vrhu štěnat, všichni jsou zdraví, bez problému v kondici.

Děkuju ,
Po delší době na tomhle jídelníčku se psice spravila, zhubla(no taky je to kvůli tomu ze chvílemi byla na vařeném a to jsem myslela ze se mi bude místo běhání kutalet, tak dostala dietku zrovna když jste mi to schválily), srst mnohem lepší, tlama supr (vunicka).
No teď jsem koukala na Wiki a z textu mi připadá ze pes je výhradní (a pravý, narozdíl od medvědovitých) masožravec, ze syrové rostliny (trava a byliny, ovoce) má pouze na pročištění z důvodu nestravitelnosti krom nepranych drstek ty kvůli žaludečním šťávám býložravců umi strávit a využít.
Podle mě se pes si sezere sam kolik bylin, travy a ovoce (proste nedávat do jídla rostlinnou složku on si ten pes ji sežere na zahrade, procházce kolik on potřebuje), ne?

27.12.2017 22:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Děkuju ,
Po delší době na tomhle jídelníčku se psice spravila, zhubla(no taky je to kvůli tomu ze chvílemi byla na vařeném a to jsem myslela ze se mi bude místo běhání kutalet, tak dostala dietku zrovna když jste mi to schválily), srst mnohem lepší, tlama supr (vunicka).
No teď jsem koukala na Wiki a z textu mi připadá ze pes je výhradní (a pravý, narozdíl od medvědovitých) masožravec, ze syrové rostliny (trava a byliny, ovoce) má pouze na pročištění z důvodu nestravitelnosti krom nepranych drstek ty kvůli žaludečním šťávám býložravců umi strávit a využít.
Podle mě se pes si sezere sam kolik bylin, travy a ovoce (proste nedávat do jídla rostlinnou složku on si ten pes ji sežere na zahrade, procházce kolik on potřebuje), ne?

Na zahradě asi ten pes, co ji má, nevím, jak pes ve městě? Ne, že by můj pes na zahradě něco žral Krom trávy(pýru) občas. Jinak jsem nikdy nezachytila nic jiného. Jak někdo píše, že mu pes vysbírá jahody, jablka a nevím co ještě...kdysi před pár lety jsem psa viděla žrát švestky, asi dvě pod stromem zkvašené. Od té doby si nevzal nic z nabízeného ovoce. Berňucha ani tu švestku nechtěl. Sama si myslím, že těch příloh moc nepotřebuje, ale: všichni naši vořeši, co měli maso jednou za týden a krmili se mačkanýma bramborama se šrotem pro prase a zbytky od oběda, kde maso nebylo a nebo namočeným rohlíkem v mléce...se dožili 14let. Berňucha mi umřel před 8.rokem. Tak fakt nevím někde je chyba. Já ji tedy přičítám granulím, ale kdoví...

27.12.2017 22:40

Jj, přílohy jsou spíš jen balast, i tu mrkev kadí tak, jak jí rozkousal, resp. nerozkousal. A stejně by snědl cokoliv, i rýži vyluxuje, když se mi před vařením rozsype po podlaze. Někdy ale čistě masový den dáme, př. dnes zas vyžebral vedle v hospodě talíř syrového hovězího, takže k večeři rozmašírované kuřecí krky. Tzn. zítra vyplodí nula odpad á la kilová čivava a do té doby nevypustí ani jednoho voňavého ducha.. Kdyby nebyl kyselina, co i na ten brambor kouká jak na kus masa, tak se s přílohami nemažu.

27.12.2017 22:53

lesnížínka napsal(a):
Na zahradě asi ten pes, co ji má, nevím, jak pes ve městě? Ne, že by můj pes na zahradě něco žral Krom trávy(pýru) občas. Jinak jsem nikdy nezachytila nic jiného. Jak někdo píše, že mu pes vysbírá jahody, jablka a nevím co ještě...kdysi před pár lety jsem psa viděla žrát švestky, asi dvě pod stromem zkvašené. Od té doby si nevzal nic z nabízeného ovoce. Berňucha ani tu švestku nechtěl. Sama si myslím, že těch příloh moc nepotřebuje, ale: všichni naši vořeši, co měli maso jednou za týden a krmili se mačkanýma bramborama se šrotem pro prase a zbytky od oběda, kde maso nebylo a nebo namočeným rohlíkem v mléce...se dožili 14let. Berňucha mi umřel před 8.rokem. Tak fakt nevím někde je chyba. Já ji tedy přičítám granulím, ale kdoví...

Moje fenule krom trávy taky na zahradě nic nežere z ovoce nebo zeleniny, leda ve snu. Teda krom chciplych a napůl sežraných ptáků, myší, ještěrek a nevim co ještě to je její chuťovka. Nikdy jsem ji nepřístupná ale vím ze jakmile jsem nebyla v "dosahu", třeba takovej moc "vonavej" krtek volezjej cervama byl do rána pryč, ikdyz nevim je si je nezahrabala někde na zahradě... vono není zrovna zrovna nejlepší pohled když si jde psice pochlubit jakou to má "dobrutku"
Také výbornou svačinou jsou cerstve chycení brouci ale chycení ode mě to neee.
Jinak stím bernakem jsou hodně preslechteni a hlavně nemocní casto co vím trpí na rakovinu. Sousedovic berňák zemřel na rakovinu v 7 letech teď si pořídili fenku také bernaka...
Voresi jsou zdravější a hlavně ten jejich jídelníček...žili na dvoře/zahradě? Mohli si chytnout mysku, ještěrku v našem případě i hmyz.

27.12.2017 23:10

Pardon, nepristihla nee nepřístupná.

28.12.2017 00:40

Večer nasypu maso do misky...přílohu už po marném boji do masa nedávám. Ochotně si jí veme zvlášť během dne, vaříme spolu, tak jí podávám ochutnávky. Na zahradě se pase-švestky třešně, jablka...nebožka dokonce chodila i krást do skleníku a ty jahody a kedlubny na zahradě taky orvala. Borůvky mi luxovala pod rukama jako medvěd.
Někdy propadám panice, že nemá dost "vlákniny"- balastu, protože žere suché listí, nevím proč, ale bafne list-většinou dubový a ňamňam.

Ad berňák- známý má 5letého psa s nádorem na hlavě- čumáku, konzervativní léčba, pokud to půjde pes bude, až to nepůjde psa nechá utratit.
Klegyně sestra měla berňáka- nádor někde za nohou, byl pryč během pár měsíců.taky mladý pes.

28.12.2017 07:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Moje fenule krom trávy taky na zahradě nic nežere z ovoce nebo zeleniny, leda ve snu. Teda krom chciplych a napůl sežraných ptáků, myší, ještěrek a nevim co ještě to je její chuťovka. Nikdy jsem ji nepřístupná ale vím ze jakmile jsem nebyla v "dosahu", třeba takovej moc "vonavej" krtek volezjej cervama byl do rána pryč, ikdyz nevim je si je nezahrabala někde na zahradě... vono není zrovna zrovna nejlepší pohled když si jde psice pochlubit jakou to má "dobrutku"
Také výbornou svačinou jsou cerstve chycení brouci ale chycení ode mě to neee.
Jinak stím bernakem jsou hodně preslechteni a hlavně nemocní casto co vím trpí na rakovinu. Sousedovic berňák zemřel na rakovinu v 7 letech teď si pořídili fenku také bernaka...
Voresi jsou zdravější a hlavně ten jejich jídelníček...žili na dvoře/zahradě? Mohli si chytnout mysku, ještěrku v našem případě i hmyz.

Zahradu máme plnou mršin ptáků, myší, krtků a nevím čeho ještě, co tam nechává kočka. Pokud je to nějakou dobu mrtvé, pes si toho nevšimne, mrtvoly ho nezajímají vůbec, spíš je obloukem obejde. Jediné, co kdy sežral bylo to, co si sám v zahradě ulovil, či čerstvě šlohnul kočce: kousek zajíce, ondatry a nějaká ta myš. Bažant ne-e.Jednoho zajíce jsem našla v boudě ležet neporušeného, naaranžovaný tak, že jsem zprvu myslela, že si tam jen tak leží. Až jsem do něj šťouchla násadou zjistila jsem, že je tuhý. Nenašla jsem na něm nic, snad mu jen nějak zlomil vaz nebo nevím. Při té hrůze jsme se smáli, že asi umřel na infarkt
Se zdravím berňáků je to katastrofa, vím

28.12.2017 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě na jedno jsem si vzpomněla. Když se jinde, na jiném psím fóru, ptal někdo na granule a krmení masem, bylo mu řečeno, že masem ano, ale s různýma přílohama, protože prý za jeho mládí(byl to starší pán) se takto psi běžně krmili(v době předgranulové) a jen řezníkovi chcípnul pes, protože ho krmil jen a jen masem. Říkalo se tomu prý, řeznická nemoc psů". Já se po nějakých odkazech pídila, ale nic jsem na to téma nenašla Slyšeli jste někdy? Tipla bych, že pes nebyl ani tak krmen masem, jako spíš vnitřnostma, ale to jen moje domněnka...

28.12.2017 11:54

"Slyšeli jste někdy? Tipla bych, že pes nebyl ani tak krmen masem, jako spíš vnitřnostmi"

i při krmeni jen svalovinou si dokazu docela velke problémy představit.

28.12.2017 12:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

"Slyšeli jste někdy? Tipla bych, že pes nebyl ani tak krmen masem, jako spíš vnitřnostmi"

i při krmeni jen svalovinou si dokazu docela velke problémy představit.

Nevím, jestli něco horšího, než následky na růstu kostí, kloubů? Ale, že by umřel? To mi přijde právě divné a ráda bych tomu přišla na kloub(ať člověk ví, čemu se vyhýbat).

28.12.2017 13:59

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli něco horšího, než následky na růstu kostí, kloubů? Ale, že by umřel? To mi přijde právě divné a ráda bych tomu přišla na kloub(ať člověk ví, čemu se vyhýbat).

Krmeni pouze svalovinou je vlastne takova monodieta.
Psovi muzou chybet esencialni aminokyseliny, vitaminy i minerály -at uz protože je maso primo neobsahuje nebo je obsahuje v tak spatnych pomerech, ze nejdou vyuzit.
o tom, ze to zasahne fungovani celeho organismu - az k nemoci ( jatra, ledviny napr.) asi nepochybuji. ale nejsem vyzivar smajlík

28.12.2017 14:10

lesnížínka napsal(a):
Ještě na jedno jsem si vzpomněla. Když se jinde, na jiném psím fóru, ptal někdo na granule a krmení masem, bylo mu řečeno, že masem ano, ale s různýma přílohama, protože prý za jeho mládí(byl to starší pán) se takto psi běžně krmili(v době předgranulové) a jen řezníkovi chcípnul pes, protože ho krmil jen a jen masem. Říkalo se tomu prý, řeznická nemoc psů". Já se po nějakých odkazech pídila, ale nic jsem na to téma nenašla Slyšeli jste někdy? Tipla bych, že pes nebyl ani tak krmen masem, jako spíš vnitřnostma, ale to jen moje domněnka...

Řeznická nemoc, jo slyšela jsem to už víckrát. A něco na tom určitě bude. Taky bych do psa necpala celý život jen vnitřnosti a čistou svalovinu. V době růstu už vůbec ne. Obsah P v takové stravě oproti Ca je šílený. Trvalé zkrmování jen samotného masa, je i velmi chudá strava,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík