Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2017 21:57
lu80

XXX.XXX.48.206

Zdravím. Jsem možná úplně mimoň, ale může mít psík (tedy fena samosebou :o) něco jako PMS? Tý naší bude za chvilku 9 měsíců a místo očekávaný puberty nám přestala dělat vylomeniny, poslouchá jak hodinky, kňourá ještě víc, než obvykle (má trochu sklony k hysterii..nojó, jaký jsme si to udělali, takový to máme :o). Ale připadá mi taková přešlá. Zejtra jdem k vetovi...má trošku rozpraskaný packy - i když to mažu. Nic se jí nestalo, nikdo jí neubližuje slovem ani ničím jiným, je s námi 24/7, prochajdy jsme tedy teď v těch vedrech a kvůli packám omezili, ale jinak je všechno stejný. Tak mě napadá jedině to, že možná bude hárat. Ale krev zatím žádná a nic se jí nezvětšuje. Je ještě něco, z čeho můžu poznat že se blíží hárání? Nebo nedejbože skrytý hárání? Ale to by snad naopak neposlouchala, ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2017 07:04

Hezky nazvané...PMS ...ale jo, proč ne...já měla tedy fenu náladovou během hárání...nebo můžu klidně říct, že začátek hárání, jsme na ní poznali...jinak to, že fena neposlouchá nemusí být pravidlo, moje poslouchala i během hárání, spíš ty její nálady...jo a přestože nebyla velkej mazlík, tak v tomto období jsme jí museli povinně mazlit pořád...abych pravdu řekla, tak my to nikdy nějak moc nezkoumali, u nás to probíhalo stylem..."hele Sárina je nějaká divná...nehárá?"...no hárala...

6.8.2017 10:30
lu80

XXX.XXX.48.206

No, ale ta naše normálně zas tak moc neposlouchá. Má svou hlavu...My po ní ani žádnej velkej drill nechtěli. Samosebou jsme cvičili a cvičíme, ale hrou a nijak to nehrotíme. Zaplaťpánbů když jde do tuhýho, tak funguje, ale jinak máme takovou volnější výchovu. Vyhovuje to nám a určitě i psovi. Jenže teď právě jako kdyby tu svou hlavu neměla. Vím, že je úlet si stěžovat na to, že poslouchá, nezlobí a nic neničí. Ale když mě přijde prostě smutná. Co bych za to dala, kdyby roztrhala alespoň nějakou tu ponožku

6.8.2017 13:31

lu80 napsal(a):
No, ale ta naše normálně zas tak moc neposlouchá. Má svou hlavu...My po ní ani žádnej velkej drill nechtěli. Samosebou jsme cvičili a cvičíme, ale hrou a nijak to nehrotíme. Zaplaťpánbů když jde do tuhýho, tak funguje, ale jinak máme takovou volnější výchovu. Vyhovuje to nám a určitě i psovi. Jenže teď právě jako kdyby tu svou hlavu neměla. Vím, že je úlet si stěžovat na to, že poslouchá, nezlobí a nic neničí. Ale když mě přijde prostě smutná. Co bych za to dala, kdyby roztrhala alespoň nějakou tu ponožku

No uvidíte...v devíti měsících by na to už věk měla...

6.8.2017 21:52
lu80

XXX.XXX.48.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No uvidíte...v devíti měsících by na to už věk měla...

Tak PMS to opravdu není. Prý jí bolí dlouhé kosti...a je to u chybně živených velkých psů v tomto věku normální. A já jak magor furt řešila BARF, aby měla můra to nejlepší... a fakt jsem se snažila všechno dodržet - spíš teda dostávala víc kostí, než by měla... Jsem vzteklá jak pes (nikoliv tedy ten můj, ten to neumí)

Elikk

7.8.2017 09:27
Elikk

XXX.XXX.26.165

Ma panostitidu? tu muze mit na jakemkoliv krmeni...

7.8.2017 09:42
lu80

XXX.XXX.254.221

Elikk napsal(a):
Ma panostitidu? tu muze mit na jakemkoliv krmeni...

Neřekl přímo panostitidu. Řekl, že jí bolí kosti, že moc rychle vyrostla a že jsme udělali chybu, když jsme krmili štěně masem. Jsem z toho jelen, protože mi doporučil tvaroh a jogurt (no ale tam je snad víc fosforu než vápníku ne?) a přejít na granule. Já zas nechci být "Chytřejší než doktor", protože sama vím prdlajz. Chtěla jsem pro tu naší můru jen to nejlepší...

Elikk

7.8.2017 09:48
Elikk

XXX.XXX.26.165

Takze vlastne diagnoza není? A dal vet nejake leky? vysereni?

Osobne bych - tak jak vet doporučil - nekrmila, ale chápu, ze te zviklal.

Ale zato bych opravdu chtěla vedet, co psovi je.

7.8.2017 09:55
lu80

XXX.XXX.254.221

Elikk napsal(a):
Takze vlastne diagnoza není? A dal vet nejake leky? vysereni?

Osobne bych - tak jak vet doporučil - nekrmila, ale chápu, ze te zviklal.

Ale zato bych opravdu chtěla vedet, co psovi je.

Řekl nám, že na atb to není. Dostali jsme Cčko (to jsem ale dávala i předtím, kvůli vstřebávání vápníku). Sáhl jí jakoby zezadu na loket, měla to tam citlivý, tak to prý je ono...že to je klasika. Co já vím, třeba je to panostitida, jen to tak nenazval, páč si myslel, že bych stejně prdlajz rozuměla. . U nás na vsi je to malinko jináč...

7.8.2017 10:03

lu80 napsal(a):
Neřekl přímo panostitidu. Řekl, že jí bolí kosti, že moc rychle vyrostla a že jsme udělali chybu, když jsme krmili štěně masem. Jsem z toho jelen, protože mi doporučil tvaroh a jogurt (no ale tam je snad víc fosforu než vápníku ne?) a přejít na granule. Já zas nechci být "Chytřejší než doktor", protože sama vím prdlajz. Chtěla jsem pro tu naší můru jen to nejlepší...

Tvaroh není ideálním zdrojem vápníku, spíš naopak vápník ubírá...mám pocit, že i mase je víc fosforu než vápníku a vápník se musí dodávat jinak...chybu jste rozhodně neudělali, že jste krmili štěndo masem...jen asi dostávala víc než by měla...teď nemyslím na objem, spíš možná právě moc proteinů, moc vápníku a bůh ví čeho ještě...já se v těch odbornostech moc neorientuju, protože momentálně nemám žádného psa v růstové fázi...

Elikk

7.8.2017 10:07
Elikk

XXX.XXX.26.165

Me by takovehle vysetreni nestacilo.

Je v "rizikovem" veku porad - a jestli ma problémy prave v lokti, chtěla bych diagnozu.
Nechci strasit -ale osteochondroza, neprirostly loket. výběžek -to všechno se musí resit a necekat -jako třeba i te panosititidy.

Jako druhé bych resila krmeni az.

7.8.2017 10:12

"Sáhl jí jakoby zezadu na loket"
no, tak to mohlo být cokoliv pod souhrnem DLK i další (můj pes měl např něco jako tenisový loket, což pod souhrn DLK nespadá)...

"třeba je to panostitida"
to je vlastně zánět dlouhých kostí a psi reagují bolestivě při pohmatu uprostřed délky kosti, jestli reagovala bolestivě na kloub...?

Jinak věk by na panostitidu měla, ale to i na projevy dalších onemocnění pohybového aparátu

Ty ale nikde nepíšeš, že kulhá...?

Jinak, taky se kdesi uvádělo, že k rychlému růstu vede příjem rostlinných bílkovin, nikoliv živočišných (a vůbec jsou to všechno neprokázané teorie ).

7.8.2017 10:18
lu80

XXX.XXX.254.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Sáhl jí jakoby zezadu na loket"
no, tak to mohlo být cokoliv pod souhrnem DLK i další (můj pes měl např něco jako tenisový loket, což pod souhrn DLK nespadá)...

"třeba je to panostitida"
to je vlastně zánět dlouhých kostí a psi reagují bolestivě při pohmatu uprostřed délky kosti, jestli reagovala bolestivě na kloub...?

Jinak věk by na panostitidu měla, ale to i na projevy dalších onemocnění pohybového aparátu

Ty ale nikde nepíšeš, že kulhá...?

Jinak, taky se kdesi uvádělo, že k rychlému růstu vede příjem rostlinných bílkovin, nikoliv živočišných (a vůbec jsou to všechno neprokázané teorie ).

Ano kulhá. Já původně myslela, že to má kvůli těm popraskanejm polštářkům (mažem), a kvůli tomu jsem k tomu vetovi šla. Těžko bych tam mohla jít kvůli tomu, že mi připadá smutná... Hlavně jsem si pořád říkala, že to bude nejspíš první hárání - když je taková divná...

Elikk

7.8.2017 10:25
Elikk

XXX.XXX.26.165

"Těžko bych tam mohla jít kvůli tomu, že mi připadá smutná... "

ale muzes smajlík dobry vet bere pocity majitelu, ze něco je spatne vazne smajlík

v kazdem pripade - klidovy rezim urcite.

wofwof

7.8.2017 11:50
wofwof

XXX.XXX.211.87

Rychlý růst způsobuje pouze:
genetika, překrmování, příliš dietního vápníku
Prokázáno jen u štěňat obřích plemen, mají problém s regulací vstřebávání vápníku.
Dietní vápník se počítá z kalorií a limit se jen těžko dá přesáhnout, majitel psa by musel být těžce padlý na hlavu = krmit káru kostí denně.
Panostitida - majitel podobně padlý na hlavu by v tomto případě krmil vozíkem svaloviny ; přemíra fosforu způsobí odvápnění = slabé kostičky.
Bílkovinami nepřekrmíte. Nikdy se nikomu nepodařilo prokázat, že pes z jakýchkoli bílkovin vyroste rychleji, vznikne onemocnění, nic.
Dostatek živočišných je správně, pro šlachy, svaly. Jak jinak by ta tíha na kostře držela.
Rostlinné bílkoviny problém způsobit umí. Ale ne s růstem a neplatí to jen u štěňat, obrů, ale u všech psů. Metabolismus rostlinných bílkovin = odpadní látky = zátěž pro játra, ledviny.
Tvaroh je v pořádku polotučný, protože má lepší poměr Ca a P.
Například vnitřnosti, luštěniny, dýňová semínka, pšenice, sýr = vagon fosforu = nevyvážení vápníkem = nevyvážená kostra.

Nejjistější metoda - celá kořist, tak jako je celé kuře.
Plus přiměřený pohyb, přiměřená krmná dávka, spíše atletičtější postava.

7.8.2017 13:34
lu80

XXX.XXX.254.221

wofwof napsal(a):
Rychlý růst způsobuje pouze:
genetika, překrmování, příliš dietního vápníku
Prokázáno jen u štěňat obřích plemen, mají problém s regulací vstřebávání vápníku.
Dietní vápník se počítá z kalorií a limit se jen těžko dá přesáhnout, majitel psa by musel být těžce padlý na hlavu = krmit káru kostí denně.
Panostitida - majitel podobně padlý na hlavu by v tomto případě krmil vozíkem svaloviny ; přemíra fosforu způsobí odvápnění = slabé kostičky.
Bílkovinami nepřekrmíte. Nikdy se nikomu nepodařilo prokázat, že pes z jakýchkoli bílkovin vyroste rychleji, vznikne onemocnění, nic.
Dostatek živočišných je správně, pro šlachy, svaly. Jak jinak by ta tíha na kostře držela.
Rostlinné bílkoviny problém způsobit umí. Ale ne s růstem a neplatí to jen u štěňat, obrů, ale u všech psů. Metabolismus rostlinných bílkovin = odpadní látky = zátěž pro játra, ledviny.
Tvaroh je v pořádku polotučný, protože má lepší poměr Ca a P.
Například vnitřnosti, luštěniny, dýňová semínka, pšenice, sýr = vagon fosforu = nevyvážení vápníkem = nevyvážená kostra.

Nejjistější metoda - celá kořist, tak jako je celé kuře.
Plus přiměřený pohyb, přiměřená krmná dávka, spíše atletičtější postava.

My v podstatě krmíme jak píšete. Přišlo mi to nejlogičtější. Zkrátka rozsekám kuře či kachnu, k tomu držky, sem tam žloutek a nějakou tu bylinu, moc jiných příloh nejí. Plus olej, semínka, přípravek na klouby a kostru, mořskou řasu. Občas má zvěřinu bo hovězí, ale vždycky napůl s krky nebo křídly. Plus sem tam kost na okus. Je štíhlá akorát a zdlábne míň než 4procenta ze svý aktuální váhy - je to míň než by měla, ale víc do ní nedostanu...a násilím jí krmit nehodlám. Je to tak trochu nežravka. Navíc už dva-tři měsíce moc neroste, je na těch svých 27 kilech...

7.8.2017 13:55
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já bych nechala udělat krevní rozbor, určitě bych okamžitě neměnila krmení. Na základě výsledků bych oslovila třeba veterináře.- výživáře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík