Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes byl pořízen, abych měla s kým chodit na procházky do lesa. Tento účel plní dokonale už osmým rokem a je jisté, že žádný z mých blízkých lidí by v uplynulých a ani budoucích letech tuto funkci plnit nedokázal :).
napsal(a):
Můj pes byl pořízen, abych měla s kým chodit na procházky do lesa. Tento účel plní dokonale už osmým rokem a je jisté, že žádný z mých blízkých lidí by v uplynulých a ani budoucích letech tuto funkci plnit nedokázal :).
Ano, na něco takového. Na prochajdy, muchlování, abych měla na koho šišlat...

Ředitelka.
sisi58
napsal(a):
Náš pes není hlídací, neuhlídal by ani sebe,
Náš pes je meteorologický. Předpovídá počasí, konkrétně bouřky!
...už jsem po smrti své fenky psa nechtěla - zařekla jsem se... koncem června mně rodina pořídila psa, protože seznala, že mým sezením doma a koukáním v televizi na vše možné i nemožné mi začínají přibývat kila a ubývat mozek...

napsal(a):
Ředitelka.
...no původně jsem chtěla napsat, že primárně mám psy, pro můj subjektivní pocit bezpečí, to že k tomu plní funkci parťáka, psychoterapeuta a ve volném čase se věnují rodinné canisterapii...dohlíží na to, aby se nám při mazlení s nimi vyplavovali endorfiny, abychom celý den neleželi na gauči, to je takovej...ale když jsem si přečetla váš příspěvek a když se nad tím zamyslím, tak ta ředitelka by teda byla trefnější a když se kouknu na feňuli, tak bych to v našem případě ještě upřesnila..."ředitelka zeměkoule".

napsal(a):
...no původně jsem chtěla napsat, že primárně mám psy, pro můj subjektivní pocit bezpečí, to že k tomu plní funkci parťáka, psychoterapeuta a ve volném čase se věnují rodinné canisterapii...dohlíží na to, aby se nám při mazlení s nimi vyplavovali endorfiny, abychom celý den neleželi na gauči, to je takovej...ale když jsem si přečetla váš příspěvek a když se nad tím zamyslím, tak ta ředitelka by teda byla trefnější a když se kouknu na feňuli, tak bych to v našem případě ještě upřesnila..."ředitelka zeměkoule".
ale moje megí je fakt ředitelka ! Všechno ředí. Například dnes nevím kde jsou tři kočky. Bylo jich prostě moc, asi. Také umí spoustu věcí nechat zmizet. Od trablů po kávěnky. A nakonec rozředí i ta falešná obvinění. Vždy.
Vaše fenka je paní řídící !
Nedávno tu kdosi psal o funkci třídního blbechka. Je jím vždy ten nejmladší ve skupině. Na hromadné vycházce, ve vlaku, na náměstí.
Tak teď jsem to viděla, a fakt, ono to existuje, funkce blbechek.
Přišly jsme na veterinu.6 psů v čekárně. Proti nám ležela fenka asi stafforda a kvíkala, že chce za námi, páníček furt nech toho lehni ticho... no, to znám, to mám furt, tak za tři roky to přejde, směju se v duchu.
Megi nenormálně, nechápu, seděla, úplně ticho. Kouknu na ni, co se jako stalo, říkám - co je dnes jsi ticho ? Že neřve a tajně se neplazí pod židlí k cíli, no divné.
Ona se nepatrně otočí a říká - tak co jsem mladá nebo blbá ? tohle já nikdy neudělala, no co to je, to je ale blbechek.
A pak ta fenka vlezla do ordinace. Takové pěkné ticho. Hmm takoví rozumní psi.
A pak. Megi se rozhlédla, zaměřila cíl... a začla kvíkat !

napsal(a):
ale moje megí je fakt ředitelka ! Všechno ředí. Například dnes nevím kde jsou tři kočky. Bylo jich prostě moc, asi. Také umí spoustu věcí nechat zmizet. Od trablů po kávěnky. A nakonec rozředí i ta falešná obvinění. Vždy.
Vaše fenka je paní řídící !
Nedávno tu kdosi psal o funkci třídního blbechka. Je jím vždy ten nejmladší ve skupině. Na hromadné vycházce, ve vlaku, na náměstí.
Tak teď jsem to viděla, a fakt, ono to existuje, funkce blbechek.
Přišly jsme na veterinu.6 psů v čekárně. Proti nám ležela fenka asi stafforda a kvíkala, že chce za námi, páníček furt nech toho lehni ticho... no, to znám, to mám furt, tak za tři roky to přejde, směju se v duchu.
Megi nenormálně, nechápu, seděla, úplně ticho. Kouknu na ni, co se jako stalo, říkám - co je dnes jsi ticho ? Že neřve a tajně se neplazí pod židlí k cíli, no divné.
Ona se nepatrně otočí a říká - tak co jsem mladá nebo blbá ? tohle já nikdy neudělala, no co to je, to je ale blbechek.
A pak ta fenka vlezla do ordinace. Takové pěkné ticho. Hmm takoví rozumní psi.
A pak. Megi se rozhlédla, zaměřila cíl... a začla kvíkat !

Psychovyděrač a trenér servismanky. Cvičíme rychlochůzi, šílený dril. Před jeho narozením jsem jezdila na kole, na koloběžce, na bruslích, běhala jsem... Ale nikdy jsem to nedělala v součtu 4 až 5 h denně.
Funkce našeho Neda
Kontrolor kvality. Vodítka, obojku, koberce, bot...
Vrchní ochutnavač. Ochutná v zájmu důkladnosti i to, co k jídlu není.
Osobní trenér. To by bylo, aby ze mě toho šampiona v synchronizovaném triatlonu neudělal.
Asistenční pes. Asistuje u opravy čehokoli v domácnosti, protože klení páníčka, kterému sebral kabel, nebo mu chtěl asistovat v ložnici skokem na postel v kritickou chvíli, se máloco vyrovná. Protože z té příhody máme druhé (pětiměsíční) dítko, získal od té doby pojem "asistovaná reprodukce" zcela nový netušený význam.
Zdravotní dozor. Trpěla jsem na hodně nízký tlak. Během, doby, co s námi Ned bydlí, se mi tlak po nejrůznějších zážitcích srovnal na normální. Počítám, že v dohledné době budu muset brát léky na hypertenzi.

Tak další funkce na kterou jsem zapomněla je přikrývka...sice se mi pod těma padesáti kilama psí oddané lásky blbě dejchá...spíš už teda nedejchá, ale teplo mi teda je...

Gerhild
napsal(a):
Funkce našeho Neda
Kontrolor kvality. Vodítka, obojku, koberce, bot...
Vrchní ochutnavač. Ochutná v zájmu důkladnosti i to, co k jídlu není.
Osobní trenér. To by bylo, aby ze mě toho šampiona v synchronizovaném triatlonu neudělal.
Asistenční pes. Asistuje u opravy čehokoli v domácnosti, protože klení páníčka, kterému sebral kabel, nebo mu chtěl asistovat v ložnici skokem na postel v kritickou chvíli, se máloco vyrovná. Protože z té příhody máme druhé (pětiměsíční) dítko, získal od té doby pojem "asistovaná reprodukce" zcela nový netušený význam.
Zdravotní dozor. Trpěla jsem na hodně nízký tlak. Během, doby, co s námi Ned bydlí, se mi tlak po nejrůznějších zážitcích srovnal na normální. Počítám, že v dohledné době budu muset brát léky na hypertenzi.
Myslím, že Ned vítězí !

Naše štěně má funkci být mím stínem...
Janae

XXX.XXX.196.25
sisi58
napsal(a):
Náš pes není hlídací, neuhlídal by ani sebe,
Náš pes je meteorologický. Předpovídá počasí, konkrétně bouřky!
Aby se panička nenudila, páníček měl velkého psa a všichni ostatní byli hlídaní = vyděšení.
No nám byl pes doporučen pro syna že by mu mohl pomoct ve vývoji. Syn si jí nevšimne a ona jeho taky ne a mladší fenku jsem chtěla aby starší nebyla sama a asi by starší byla raději sama protože mladší jí nedá pokoj a dcera zase říká že jsou obě její a my at si koupíme jiné a mladší mám neustále u sebe, jak se zvednu je jak stín a večer si hned vyskočí do postele a je spokojená.Ted mladší začala hárat a přidala se i starší ale přijde mě že je nějaká klidnější.

Zapomněla jsem na fci sběrače odpadků, kterou pak deleguje na mě - po turistech tu máme permanentně značný chlívek. Vidí kelímek, petku..., uloví, zahraje si mistrný fotbal, vyhodí do vzduchu a běží dál. No a servismance je blbý, že to naposledy odpadlo z jejího psa, tak to holt sebere a vyhodí.

Jo a fena je ještě vrchní dozor v kuchyni, kontrolor kvality jídel a vrchní ochutnávač...a bohužel také vrchní uklízeč...pokud panička odejde a něco poživatelného je v dosahu, tak to hned uklidí k sobě do bříška
První psice NO x CSV byla hlídací...pořád jsem ji musela hlídat, aby ji někdo neukradl a jsem pevně přesvědčena, že kdybych měla trezor, tak musím při otvírání sakra dávat pozor, aby neviděla kombinaci, protože ona by snad zloděje k tomu trezoru dovedla a tu kombinaci by mu řekla...
Současnou šarplaninku snad někdo platí a řekla bych, že sakra dobře platí, za zavazení. Neustále leží přesně tam, kde se pohybuji a kudy prostě MUSÍM jít.

..." Neustále leží přesně tam, kde se pohybuji a kudy prostě MUSÍM jít"...
Tak to mám podobně. Takže je pro mě takové tělocvičné nářadí. Proč bych měla chodit normálně, když můžu 100x za den překračovat psa. A ještě podporuje mé soustředění ( sama si u toho klidně chrápe), zvlášť v kuchyni, kde se chodí třeba s horkou vodou v konvici, nebo hrnci.
Grandina
napsal(a):
První psice NO x CSV byla hlídací...pořád jsem ji musela hlídat, aby ji někdo neukradl a jsem pevně přesvědčena, že kdybych měla trezor, tak musím při otvírání sakra dávat pozor, aby neviděla kombinaci, protože ona by snad zloděje k tomu trezoru dovedla a tu kombinaci by mu řekla...
Současnou šarplaninku snad někdo platí a řekla bych, že sakra dobře platí, za zavazení. Neustále leží přesně tam, kde se pohybuji a kudy prostě MUSÍM jít.
Jo, to já taky říkám, že ta naše by případného zloděje uvítala olíznutím a pak provedla po bytě .A ráda leží mezi dveřmi, nechápu, ale tohle je oblíbené místo více psů, asi aby jsme je nepřehlídli .

napsal(a):
..." Neustále leží přesně tam, kde se pohybuji a kudy prostě MUSÍM jít"...
Tak to mám podobně. Takže je pro mě takové tělocvičné nářadí. Proč bych měla chodit normálně, když můžu 100x za den překračovat psa. A ještě podporuje mé soustředění ( sama si u toho klidně chrápe), zvlášť v kuchyni, kde se chodí třeba s horkou vodou v konvici, nebo hrnci.
Překážková dráha v kuchyni už je pro mě takový zvyk, že když jdu od linky ke sporáku automaticky udělám "hopsá", i když tam pes neleží...
napsal(a):
Překážková dráha v kuchyni už je pro mě takový zvyk, že když jdu od linky ke sporáku automaticky udělám "hopsá", i když tam pes neleží...
Já si doma prosazuju uličku okolo linky. Když vařím psi nejradši leží u sporáku, takže vařit z metru od sporáku je nemožné.

Tedysek
napsal(a):
Já si doma prosazuju uličku okolo linky. Když vařím psi nejradši leží u sporáku, takže vařit z metru od sporáku je nemožné.
Tak ono není problém odvelet feňuli...dokonce stačí říct "Sári, takhle to fakt nejde..." a ona se odvalí pod stůl...ale tak nějak když ona tak hezky spinká...tak když je překážka umístěna rozumě, tak to neřešim...