Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hanaha

13.8.2017 23:42
hanaha

XXX.XXX.68.117

Zdravím, mám týden štěndo NO (9t.staré) a máme trochu problémy s papkáním. Když mu uvařím maso, tak baští, ale jakmile mu nabídnu granule (dva druhy, stejné jako měl u předchozí chovatelky) ať už máčené (ve vývaru) nebo suché, at mu nabídnu, konzervičky pro štěnda, nebo paštičky, kapsičky, .. nic moc nechce.. štěndo by potřebovalo trochu přibrat, ale z toho "rýpání" se v jídle to jde dost těžko, při jeho velké aktivitě. Už předchozí majitelka říkala, že na jídlo moc není, sem nevěděla, že to myslí fakt doslova. Aby alspon trochu jedla, třeba konzervičku, tak jí dávám ze dlaně, to si spíš trochu zobne. Nemáte s tím zkušenosti, co by bylo fajn na větší podporu chuti k jídlu? Nebo co jí dávat? Maso furt vařit nemůžu.(to jediné mu jede). A to samé s pamlskama. Zkoušela jsem mu dávat piškotky, za odměnu, když ho chci něco málo naučit, ale prostě nezájem. Tak jsem zkusila odměnit různejma psíma pamlskama, ale taky nezájem :-/ to se pak blbě učí :-P.

14.8.2017 06:30
scylla

XXX.XXX.150.32

hanaha napsal(a):
Zdravím, mám týden štěndo NO (9t.staré) a máme trochu problémy s papkáním. Když mu uvařím maso, tak baští, ale jakmile mu nabídnu granule (dva druhy, stejné jako měl u předchozí chovatelky) ať už máčené (ve vývaru) nebo suché, at mu nabídnu, konzervičky pro štěnda, nebo paštičky, kapsičky, .. nic moc nechce.. štěndo by potřebovalo trochu přibrat, ale z toho "rýpání" se v jídle to jde dost těžko, při jeho velké aktivitě. Už předchozí majitelka říkala, že na jídlo moc není, sem nevěděla, že to myslí fakt doslova. Aby alspon trochu jedla, třeba konzervičku, tak jí dávám ze dlaně, to si spíš trochu zobne. Nemáte s tím zkušenosti, co by bylo fajn na větší podporu chuti k jídlu? Nebo co jí dávat? Maso furt vařit nemůžu.(to jediné mu jede). A to samé s pamlskama. Zkoušela jsem mu dávat piškotky, za odměnu, když ho chci něco málo naučit, ale prostě nezájem. Tak jsem zkusila odměnit různejma psíma pamlskama, ale taky nezájem :-/ to se pak blbě učí :-P.

Učí se dobře, stačí najít to, co se mu líbí a co on považuje za odměnu. Vařte maso, přílohy, dávejte syrové kuřecí krátké kosti, zeleninu, vitamíny. Proč byste nemohla připravovat normální jídlo pro jednoho psa? Je to otázka několika minut denně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2017 06:38

"Maso furt vařit nemůžu"
proč ne?

a co syrové, to nejí?

Pamlsky - proč ne vařené maso? Taková srdíčka (vepřové, hovězí, krůtí, kachní...)...
Nebo sušené.

hanaha

14.8.2017 08:05
hanaha

XXX.XXX.68.117

Zvířat mám hodně, kozy, kočky, atd.. psa ještě jednoho, velkého a čistě jen krmit masem, na to nemám fyn. prostředky, to bych pak s ním nemohla nakrmit své děti Jako jsem schopná mu ho koupit tak třikrát do týdne, ale zbytek dní, jsem myslela, že by mohl být na granulkách atd.. Než jsme si ho pořídili, jsem speciálně jen pro něj nakoupila štěndo granulí za skoro 3tis. (anku, happy dog a brit care).Jinak jsem objevila řezníka, který prodává vnitřnosti (plíce, jícny atd..) za celkem přijatelnou cenu, ale to zase nechci dávat moc často, protože jsem četla, že vnitřnosti nemají mít moc často.. No a pak kuřata, ty jsou cenově také jakštakš dostupné, ale ty se taky bojím mrňouskoj dávat často, protože ty prý se mají také podávat jen rozumně, protože jsou napíchané hormonama
Štěndo krmím tak 5x denně a je to pro mě docela stres, vymýšlet furt, co mu dát, ke sváče atd.. aby to sežralo, chutnalo mu to a trošku se mi spravilo.. S tímto nemám vůbec žádné zkušenosti, doteď všichni moji pejsci byli žraví, misky byli vylízané, radost koukat tam byl spíš opačný problém

14.8.2017 08:08
scylla

XXX.XXX.150.32

hanaha napsal(a):
Zvířat mám hodně, kozy, kočky, atd.. psa ještě jednoho, velkého a čistě jen krmit masem, na to nemám fyn. prostředky, to bych pak s ním nemohla nakrmit své děti Jako jsem schopná mu ho koupit tak třikrát do týdne, ale zbytek dní, jsem myslela, že by mohl být na granulkách atd.. Než jsme si ho pořídili, jsem speciálně jen pro něj nakoupila štěndo granulí za skoro 3tis. (anku, happy dog a brit care).Jinak jsem objevila řezníka, který prodává vnitřnosti (plíce, jícny atd..) za celkem přijatelnou cenu, ale to zase nechci dávat moc často, protože jsem četla, že vnitřnosti nemají mít moc často.. No a pak kuřata, ty jsou cenově také jakštakš dostupné, ale ty se taky bojím mrňouskoj dávat často, protože ty prý se mají také podávat jen rozumně, protože jsou napíchané hormonama
Štěndo krmím tak 5x denně a je to pro mě docela stres, vymýšlet furt, co mu dát, ke sváče atd.. aby to sežralo, chutnalo mu to a trošku se mi spravilo.. S tímto nemám vůbec žádné zkušenosti, doteď všichni moji pejsci byli žraví, misky byli vylízané, radost koukat tam byl spíš opačný problém

Připravit jídlo pro dva psy z masa je opravdu otázka minut. Navíc krmením masem výrazně ušetříte, sama píšete, kolik peněz jste dala za granule. Objednejte krmné maso třeba od Zoo krmiva Pošvář nebo z Vetamixu a uvidíte, že výsledek budou spokojení psi a úspora. Kousek zeleniny - mrkev, salát, čínské zelí a další, troška vařených brambor nebo rýže, maso, kosti, nějaké vitamíny, troška oleje - slunečnicový, olivový, lněný, lososový a krmení je připravené. Mám spoustu zvířat,9 koček a 8 psů a nakrmit je dvakrát denně masem je otázka 10 minut.

hanaha

14.8.2017 08:30
hanaha

XXX.XXX.68.117

Díky za tip, tady v okolí žádné maso (krom těch vnitřností nemáme), tak jdu mrknout na ty vaše stránky..
Jinak můžu dávat ke sváče třeba tvaroh s piškotama, nebo tak něco? nebo co ještě muže svačit vybíravé štěndo, bay mu to chutnalo a trošku se zakulatilo? Jak jste kombinovali třeba vy, těch 5 krmných dávek za den? Jen maso, maso a zase maso? Bojím se, že za chvíli mi nebude chtít pak už ani to

hanaha

14.8.2017 08:34
hanaha

XXX.XXX.68.117

A ty vitamíny, máte nějaké ověřené? v nabídce jich je taková řada..a s čím mu je dát sežrat? já zatím koupila takové vitamínové kostičky (ale moc je nechce).. a kosti jaké? vepřové, hovězí? a ten olej, kapnout k tomu masu?

hanaha

14.8.2017 09:24
hanaha

XXX.XXX.68.117

scylla napsal(a):
Připravit jídlo pro dva psy z masa je opravdu otázka minut. Navíc krmením masem výrazně ušetříte, sama píšete, kolik peněz jste dala za granule. Objednejte krmné maso třeba od Zoo krmiva Pošvář nebo z Vetamixu a uvidíte, že výsledek budou spokojení psi a úspora. Kousek zeleniny - mrkev, salát, čínské zelí a další, troška vařených brambor nebo rýže, maso, kosti, nějaké vitamíny, troška oleje - slunečnicový, olivový, lněný, lososový a krmení je připravené. Mám spoustu zvířat,9 koček a 8 psů a nakrmit je dvakrát denně masem je otázka 10 minut.

Tak jsem to prohlídla a určitě budu někde objednávat (to maso). Jen nevím ještě kde, u toho Pošváře jsem nenašla nikde ceny k tomu masu, nebo jsem jen blbě koukala? dá se to tam zjistit? Jo a děkuji za tip

14.8.2017 10:56
janaa

XXX.XXX.153.61

Zadejte si do vyhledávače maso pro psy a vyjede vám xxx firem, které prodávají a rozvážejí maso až domů, samozřejmě podle oblasti, kde bydlíte. Pokud jste na FB, tak skupina barfování, je tam celý seznam firem, včetně oblastí, kam zavážejí smajlík pes má rozum, chce co je pro něj přirozené.

Notregistered

14.8.2017 10:59
Notregistered

XXX.XXX.14.19

Maso tutani.cz a dopsimisky.eu...pokud date celou korist..cele zvire komplet treba v prubehu 4 dnu nebo tydne, nebude mu nic chybet..tj. rano kridlo a ledviny, vecer hrbet a plice, dalsi den ryba...muzete vareny brambor, repu, strouhnout mrkev a okurek...napriklad..cca 4% aktualni vahy psa..celkem za den.

14.8.2017 11:01
janaa

XXX.XXX.153.61

Notregistered napsal(a):
Maso tutani.cz a dopsimisky.eu...pokud date celou korist..cele zvire komplet treba v prubehu 4 dnu nebo tydne, nebude mu nic chybet..tj. rano kridlo a ledviny, vecer hrbet a plice, dalsi den ryba...muzete vareny brambor, repu, strouhnout mrkev a okurek...napriklad..cca 4% aktualni vahy psa..celkem za den.

Štěně potřebuje rozhodně víc, než 4%, to je odhad pro dospělého psa.

Notregistered

14.8.2017 11:08
Notregistered

XXX.XXX.14.19

janaa napsal(a):
Štěně potřebuje rozhodně víc, než 4%, to je odhad pro dospělého psa.

Nelze editovat..jo je to malo...6 8 na to prijde..i jestli potrebuje zeleninu atd..to cislo je divne protoze jak energicke bude jidlo..spek nebo rajce.. to vychyta..

pyr

14.8.2017 22:33
pyr

XXX.XXX.25.153

"protože jsou napíchané hormonama"

Dobrý den, tak tohoto se opravdu nebojte, už dost dlouho dobu se v ČR drůbeži žádné hormony nepodávají.

Mám také velmi vybíravého psíka, nic jiného než syrové maso a mléčné výrobky nechce, tak dostává to. Maso bereme z místních řeznictví (vepř.vnitřnosti, chrupavky, "kořínek", hov. dršťky, kuř. skelety, vnitřnosti...) a dále objednáváme z dopsimisky.cz.
Přeji spokojeného strávníka a mnoho vyluxovaných misek.

hanaha

14.8.2017 23:18
hanaha

XXX.XXX.68.117

Děkuju všem za rady smajlík tak už jsem objenala masíčko, mrtě masa, za skoro tisíc korun , tak snad bude štěndo spokojené.

15.8.2017 06:31

Masíčko...nelze jenom masíčko, je třeba dávat masokosti (vždy syrové!) - krky kuřecí, kachní, křídla, skelety atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík