Fenka výmara dočas na 6 měsíců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2017 15:40
sufle

XXX.XXX.49.81

Dobrý den,
nastala taková smutná situace.
Kamarádce vážně onemocnělo dvouleté dítě. Bohužel s ním tráví spoustu dní v nemocnici.
Snažíme se proto najít někoho, kdo by se dočasně postaral o její fenku výmarského ohaře.

Fence bude v srpnu 9 let. Má voperovaný kardiostimulátor, ale jinak je zdravá, velmi aktivní a živá.
Je moc hodná, nemá problém s dětmi ani s ostatními psy. Kočky asi nee, nežije s nimi a tak by to bylo náročnější.

Jednalo by se cca o 6 měsíců. Fenka je zvyklá převážně na granule, které by kamarádka samozřejmě dodávala nebo platila, podle vzdálenosti. Dosud žije v bytě, takže do kotce určitě ne.
Maminka kamarádky je již starší a i když se snaží pomáhat, fenku nezvládá. Akorát ji vyvede ven vyčůrat a zase domů. Není to takto dlouhodobě možné, hlavně kvůli té feně. Je to celé velmi náročné a smutné, ale v současné době se prostě o fenku nemůže postarat.

Nejradši bychom byli, pokud by fenka zůstala někde v Brně nebo okolí, ale asi není podmínkou.

Děkuji.

14.8.2017 16:44
impact

XXX.XXX.195.92

Zkusila bych spíš polepit místní cvičáky a zverimexy a najít nějakýho venčitele. Někoho, kdo by třeba i za malou korunu fenu párkrát do týdne vyzvedl a pořádně provětral. Dávat cizímu člověku fenku mi přijde hrozně riskantní...

14.8.2017 17:44
sufle

XXX.XXX.49.81

impact napsal(a):
Zkusila bych spíš polepit místní cvičáky a zverimexy a najít nějakýho venčitele. Někoho, kdo by třeba i za malou korunu fenu párkrát do týdne vyzvedl a pořádně provětral. Dávat cizímu člověku fenku mi přijde hrozně riskantní...

Určitě máte pravdu, zkouší všechno možné.
Venčitel asi nic moc neřeší, minimálně první měsíce budou asi více v nemocnici než doma. Doma stabilně nikdo nebude. A fenka musí ven alespoň 3x denně.
Je to vše hodně čerstvé, je nešťastná, ptala se mě, jestli někoho neznám a tak jsem zkusila náš cvičák, ifaunu atp.

14.8.2017 17:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Máte SZ s kontakty.

14.8.2017 19:29
impact

XXX.XXX.195.92

sufle napsal(a):
Určitě máte pravdu, zkouší všechno možné.
Venčitel asi nic moc neřeší, minimálně první měsíce budou asi více v nemocnici než doma. Doma stabilně nikdo nebude. A fenka musí ven alespoň 3x denně.
Je to vše hodně čerstvé, je nešťastná, ptala se mě, jestli někoho neznám a tak jsem zkusila náš cvičák, ifaunu atp.

Aha, myslela jsem, že tam bude třeba ta maminka.. Hlavně si všechno dobře ošetřete smlouvou...

14.8.2017 21:04
sufle

XXX.XXX.161.21

scylla napsal(a):
Máte SZ s kontakty.

Děkuji.

14.8.2017 21:06
sufle

XXX.XXX.161.21

impact napsal(a):
Aha, myslela jsem, že tam bude třeba ta maminka.. Hlavně si všechno dobře ošetřete smlouvou...

Maminka bydlí jinde a hlavně má 2 staré nerudné pejsky z útulku a výmarku nezvládne.
Zkouší hlavně po známých a a jejich známých... tak se uvidí.

15.8.2017 21:04
bhk

XXX.XXX.214.155

sufle napsal(a):
Maminka bydlí jinde a hlavně má 2 staré nerudné pejsky z útulku a výmarku nezvládne.
Zkouší hlavně po známých a a jejich známých... tak se uvidí.

Zkuste hlídačky.cz.

15.8.2017 22:58
sufle

XXX.XXX.43.249

Díky za tip.

23.9.2017 08:07
sufle

XXX.XXX.161.21

Tak fenka nakonec zůstává doma.
Po prvotním šoku, se všichni s novou situací tak nějak učí žít a spolu s nimi i fenka.

23.9.2017 09:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To je moc dobrá zpráva. Jak vás chápu. Mně tedy pes při léčbě nenahraditelně pomohl. Je to složité, nejvíce krátce po sdělení diagnozy, Ale jak je vidět, dá se. Moc vám fandím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík