Elki

XXX.XXX.29.6
Ahoj všem, mám na vás dotaz, kde si myslíte, že je hranice týrání psa a jestli máte zkušenost, kdy má cenu zasahovat.
Jedni lidé z naší vesnice se nevím proč pasovali do role záchranářů psů z útulku. Vzali si dva velké psy a jednoho malého. Psy nevenčí, jednoho (toho zdravého) teda s sebou kamsi vozí na víkendy, toho druhého (slepého) nechají celý víkend samotného na zahradě, kterou snad nikdy neopustil. Pes celé dny štěká, protože nejenže nemá kontakt, ale jelikož nic nevidí je to pro něj o to horší. Když přijedou, ani ho nepohladí, zalezou do baráku a jeho tam nikdy nepustí. Občas tam nechají oba psy. Když jsou doma, se psy nemají kontakt, nevenčí je. Třetí malý pes jim před časem utekl a když se objevila výzva na dohledání majitele, tak řekli, že ať si ho nechají, že už ho nechtějí. Teď "zachránili" klasické letní toulavé kotě. Zavřeli ho do baráku a odjeli na dva dny. Takže na zahradě imrvere štěkající slepý pes, zevnitř šílené zvuky toho kotěte, které chtělo ven. Psi nejsou fyzicky sešlí, jsou krmení. Asi se s tím bohužel nedá nic dělat, ale přesto bych ráda znala váš názor. Vzali si je z útulku, aby jim zařídili něco ještě horšího. V útulku se s nima aspoň občas někdo pomazlí :(.
Elki
napsal(a):
Ahoj všem, mám na vás dotaz, kde si myslíte, že je hranice týrání psa a jestli máte zkušenost, kdy má cenu zasahovat.
Jedni lidé z naší vesnice se nevím proč pasovali do role záchranářů psů z útulku. Vzali si dva velké psy a jednoho malého. Psy nevenčí, jednoho (toho zdravého) teda s sebou kamsi vozí na víkendy, toho druhého (slepého) nechají celý víkend samotného na zahradě, kterou snad nikdy neopustil. Pes celé dny štěká, protože nejenže nemá kontakt, ale jelikož nic nevidí je to pro něj o to horší. Když přijedou, ani ho nepohladí, zalezou do baráku a jeho tam nikdy nepustí. Občas tam nechají oba psy. Když jsou doma, se psy nemají kontakt, nevenčí je. Třetí malý pes jim před časem utekl a když se objevila výzva na dohledání majitele, tak řekli, že ať si ho nechají, že už ho nechtějí. Teď "zachránili" klasické letní toulavé kotě. Zavřeli ho do baráku a odjeli na dva dny. Takže na zahradě imrvere štěkající slepý pes, zevnitř šílené zvuky toho kotěte, které chtělo ven. Psi nejsou fyzicky sešlí, jsou krmení. Asi se s tím bohužel nedá nic dělat, ale přesto bych ráda znala váš názor. Vzali si je z útulku, aby jim zařídili něco ještě horšího. V útulku se s nima aspoň občas někdo pomazlí :(.
Asi tak...jak jste to napsala. Také takové lidi znám
Myššš

XXX.XXX.11.210
Podle mě to týrání je, podle KVS pravděpodobně ne. Ta většinou zasahuje až v případě, že jsou zvířata zraněná, silně podvyživená apod. Ve vašem případě by se blbě dokazovalo, že se zvířatům celé dny nikdo nevěnuje, bude to tvrzení proti tvrzení.
Ale i tak klidně dejte podnět ke kontrole. Možná skrze toho slepého psa by se na to dalo napasovat nějaké to "je zakázáno držet zvířata takovým způsobem, aby si způsobovala utrpení", protože sám na zahradě by např. mohl někam spadnout, o něco se zranit, pokud mají bazének, mohl by se i utopit. Jestli vás napadne něco takového vzhledem k tomu, jak vypadá pozemek, tak to zkuste uhrát přes to.
Elki

XXX.XXX.29.6
Myššš
to je další věc právě, už jsem kolikrát viděla, jak když slyšel naše psy se rozeběh a praštil hlavou do trámu nebo do plotu..ach jo, je mi ho fakt líto. Celý ulici lezou na nervy, navíc to vypadá, že jsou trochu na hlavu, asociální (majitelé)..dá se dát podnět anonymně? Trochu se bojíme, aby pak našemu psovi nehodili něco přes plot..jsou fakt divní :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono je to asi jedno...kolikrát nikdo nepomůže ani psům, na kterých je týrání na první pohled fyzicky vidět...takže zvíře, na kterém není vidět podvýživa, které není viditelně zanedbané, není zavřené v místnosti bez oken, v malém kotci bez vody a jídla, bez možnosti schovat se, určitě za týrané považováno nebude...
Když v televizi vidím kauzy opravdu týraných nebo dokonce utýraných psů a vidím, že viníkům to projde, tak si říkám, že sice zákon proti týrání máme, ale každá snaha marná...jestli vám to přijde jako velký problém, že kvůli tomu nemůžete spát, tak se zkuste s majiteli dohodnout, aby vám psa dali a najděte mu nový domov...a nebo ho prostě seberte...ale za chvíli bude zahradu obývat další pes...
Myššš

XXX.XXX.11.210
Elki
napsal(a):
Myššš
to je další věc právě, už jsem kolikrát viděla, jak když slyšel naše psy se rozeběh a praštil hlavou do trámu nebo do plotu..ach jo, je mi ho fakt líto. Celý ulici lezou na nervy, navíc to vypadá, že jsou trochu na hlavu, asociální (majitelé)..dá se dát podnět anonymně? Trochu se bojíme, aby pak našemu psovi nehodili něco přes plot..jsou fakt divní :(.
Jj, jde to anonymně.
Pošlete mail s různými náležitostmi, které si vygooglíte, a nakonec uvedete, že si nepřejete, aby se dotyční dozvěděli, že podnět ke kontrole byl od vás. Není žádný důvod, aby kontrola sdělovala, kdo podal stížnost. Sebe do stížnosti uvádíte, aby vám KVS mohla poslat oficiální dopis, jak kontrola dopadla, jestli došlo k trestnému činu nebo přestupku.
Taky by to mohlo jít řešit i jako rušení a obtěžování sousedů, pokud dělají psi hluk "větší než je obvyklé". Nebo pokud majitelé mají na zahradě bordel, neuklízí trus a smrdí to, stahují se tam potkani atd.
Ještě mě napadá, co na situaci říká útulek? Ví, jak zvířata žijí? Pokud je v adopční smlouvě uvedeno, že psi můžou být odebráni, pokud péče o ně bude špatná, tak by se to mohlo vyřešit informováním útulku.
Elki
napsal(a):
Myššš
Můžete dát podnět anonymně, a napište tam důvod, proč takto.
Elki

XXX.XXX.166.23
Díky za odpovědi. Ukrast ho jsem už měla v planu ale asi to nic moc neřeší popatram tu legalni cestu.
Slepý pes se v prostředí, které zná, docela dobře orientuje. Tím, že ho přesunete někam jinam se dopouštíte týrání, které může skončit euthanazií. Tak si laskavě uvědomte čeho se dopouštíte. Jestli má pes možnost pohybu, dostatek žrádla, je spokojený. Žádné zvíře nepotřebuje ke spokojenému životu muchlání. Štěkání je reakcí na cizí podněty, tak tam nelezte a neočumujte.
jahodapavel
napsal(a):
Slepý pes se v prostředí, které zná, docela dobře orientuje. Tím, že ho přesunete někam jinam se dopouštíte týrání, které může skončit euthanazií. Tak si laskavě uvědomte čeho se dopouštíte. Jestli má pes možnost pohybu, dostatek žrádla, je spokojený. Žádné zvíře nepotřebuje ke spokojenému životu muchlání. Štěkání je reakcí na cizí podněty, tak tam nelezte a neočumujte.
Zadavatelka tu diskutuje o způsobu, jak postupovat, nikoli jak do zahrady vlézt.
A povolání KVS je dobrý způsob, jak tuto situaci řešit.
Pokud bude vše ok, je to fajn, a žádný zodpovědný člověk se dlouho nezlobí, že se kontrola stavila, pokud není vše ok, je dobře, že byla kontrola.
Konkrétně tento pes má problém,
cituji:
"to je další věc právě, už jsem kolikrát viděla, jak když slyšel naše psy se rozeběh a praštil hlavou do trámu nebo do plotu..ach jo, je mi ho fakt líto."
Takže napřed čtěte a pak pište!
Janae

XXX.XXX.196.25
sisi58
napsal(a):
Zadavatelka tu diskutuje o způsobu, jak postupovat, nikoli jak do zahrady vlézt.
A povolání KVS je dobrý způsob, jak tuto situaci řešit.
Pokud bude vše ok, je to fajn, a žádný zodpovědný člověk se dlouho nezlobí, že se kontrola stavila, pokud není vše ok, je dobře, že byla kontrola.
Konkrétně tento pes má problém,
cituji:
"to je další věc právě, už jsem kolikrát viděla, jak když slyšel naše psy se rozeběh a praštil hlavou do trámu nebo do plotu..ach jo, je mi ho fakt líto."
Takže napřed čtěte a pak pište!
Konkrétně toto dělal i náš slepý pes a to oslepl až ve 14 letech a nikam se nestěhoval, pozemek znal od mala a neoslepl ze dne na den.
Dle toho, co píše zakladatelka se teda taky dopouštíme týrání neb klidně necháme přes víkend psa samotného na zahradě a kočky v domě. Ale v tom případě se dopouští týraní každý druhý, protože málokdo řeší víkendové hlídání pro psa nebo kvůli psovi ruší víkendové pobyty.
Řešila bych se sousedy hluk, ale týraní je dost silně slovo.
Elki

XXX.XXX.29.6
jahodapavel
Janae
Každý má právo na svůj názor. To, že jsou psi krmeni ještě neznamená, že je to v pohodě dle mého názoru. Zkuste se prosím zavřít na víkend do místnosti bez TV, mobilu, knihy a čehokoli, co by vás mohlo zabavit a koukejte do zdi případně z okna..vám garantuju, že vám po pár hodinách začne hrabat..po dvou dnech je pes rád, že páníčkové přijeli a oni mu hned zabouchnou dveře před nosem. nechápu proč si lidi pořizují psy, když se jim nevěnují. To není o muchlání, to je o tom, že ten pes nemá žádné podněty, jen sleduje co se kde děje v rámci svých možností a štěká hlavně proto, že nemá co na práci.
Elki

XXX.XXX.29.6
Janae
a já například řeším víkendy - buď jedu někam, kam může se mnou nebo ho hlídají známí, které zná, vím že miluje jejich psa a díky tomu si ani nevzpomene, že jsme pryč.

"protože málokdo řeší víkendové hlídání pro psa nebo kvůli psovi ruší víkendové pobyty."
no nevím, ale pokud bych někam jela, tak se psem nebo hlídání, jiná varianta neexistuje...TO mi přijde normální.
Janae

XXX.XXX.196.25
Elki
napsal(a):
jahodapavel
Janae
Každý má právo na svůj názor. To, že jsou psi krmeni ještě neznamená, že je to v pohodě dle mého názoru. Zkuste se prosím zavřít na víkend do místnosti bez TV, mobilu, knihy a čehokoli, co by vás mohlo zabavit a koukejte do zdi případně z okna..vám garantuju, že vám po pár hodinách začne hrabat..po dvou dnech je pes rád, že páníčkové přijeli a oni mu hned zabouchnou dveře před nosem. nechápu proč si lidi pořizují psy, když se jim nevěnují. To není o muchlání, to je o tom, že ten pes nemá žádné podněty, jen sleduje co se kde děje v rámci svých možností a štěká hlavně proto, že nemá co na práci.
Skutečně je to věc názoru. Náš pes víkend prostě proválí, kočky taky.
Tak řešte týrání, no.
Janae

XXX.XXX.196.25
napsal(a):
"protože málokdo řeší víkendové hlídání pro psa nebo kvůli psovi ruší víkendové pobyty."
no nevím, ale pokud bych někam jela, tak se psem nebo hlídání, jiná varianta neexistuje...TO mi přijde normální.
Mě by zas naopak nenapadlo řešit hlídání psa a koček na víkend. A neznám nikoho, kdo by víkend řešil, teda kromě lidí na Fauně samozřejmě.
Hlídání řeším na víc dnů a to ještě tím stylem, že někdo za nimi denně nebo obden zajde, nekrmí a psa vezme na procházku.
Nemyslím si, že by byli týraný nebo nemilovaný.
Jiná Jana

XXX.XXX.73.11
Janae
napsal(a):
Mě by zas naopak nenapadlo řešit hlídání psa a koček na víkend. A neznám nikoho, kdo by víkend řešil, teda kromě lidí na Fauně samozřejmě.
Hlídání řeším na víc dnů a to ještě tím stylem, že někdo za nimi denně nebo obden zajde, nekrmí a psa vezme na procházku.
Čistá studená voda jednou za dva dny? A co když se stane nějaký úraz? Taky tam bude pes dva dny ležet, než si někdo všimne?
Janae
napsal(a):
Konkrétně toto dělal i náš slepý pes a to oslepl až ve 14 letech a nikam se nestěhoval, pozemek znal od mala a neoslepl ze dne na den.
Dle toho, co píše zakladatelka se teda taky dopouštíme týrání neb klidně necháme přes víkend psa samotného na zahradě a kočky v domě. Ale v tom případě se dopouští týraní každý druhý, protože málokdo řeší víkendové hlídání pro psa nebo kvůli psovi ruší víkendové pobyty.
Řešila bych se sousedy hluk, ale týraní je dost silně slovo.
Já tedy znám pouze jednoho člověka z mnoha, který je schopen odjet na víkend a nechat s psy nehlídané a to jsou psi zdraví. Slepého dědouše nechat takto, to se tedy asi týrání dopouštíte. Váš přístup rozhodně běžný mezi odpovědnými pejskaři není.
Janae
napsal(a):
Každý si vybírá společnost podle jiných kritéri, já znám vyseristu tohoto typu jen jednoho.

A je to přeci jenom pes...
Janae

XXX.XXX.196.25
Jiná Jana
napsal(a):
Čistá studená voda jednou za dva dny? A co když se stane nějaký úraz? Taky tam bude pes dva dny ležet, než si někdo všimne?
Ale nepřeháněj, pes se napije z každé kaluže a budeme řešit 48 hodin starou vodu v misce?
Ale pokud vás to uklidní, tak má k dispozici čerstvou pramenitou vodu.
Na co když nehraju, to bych musela sedět zavřená doma a bát se mezi lidi.
(teď jsem si asi naběhla, protože je mi jasné, že žádný faunový pes by vodu z kaluže nebyl a radši by umřel žízní, než by se napil z venkovního zdroje).
Elki

XXX.XXX.29.6
No když jsme u té vody, tak zmíněný slepý pes si počátkem jednoho víkendu misku zvrhnul a vodu vylil..jezírko na pozemku nemají..tak třeba i s tímto se musí počítat..můj pes samozřejmě vodu z kaluží pije, ale prostě nechat ho dva dny nudit na zahradě? On si pána nevybral a podle toho se chovám. Když mám jednou psa, znamená to omezení.
Janae

XXX.XXX.196.25
scylla
napsal(a):
Každý si vybírá společnost podle jiných kritéri, já znám vyseristu tohoto typu jen jednoho.
Teda asi bych si měla sedět na prstech, ale...
Znám Váš kraj dost dobře a naopak neznám lidi, co řeší víkendové hlídání psa, díváte se kolem sebe?
Janae
napsal(a):
Ale nepřeháněj, pes se napije z každé kaluže a budeme řešit 48 hodin starou vodu v misce?
(teď jsem si asi naběhla, protože je mi jasné, že žádný faunový pes by vodu z kaluže nebyl a radši by umřel žízní, než by se napil z venkovního zdroje).
Teď přeháníte vy.
Nejsem nikterak úzkostlivá, ale kámoše bych zavřeného doma nenechala přes víkend, když se já jedu bavit.
Janae

XXX.XXX.196.25
sisi58
napsal(a):
Teď přeháníte vy.
Nejsem nikterak úzkostlivá, ale kámoše bych zavřeného doma nenechala přes víkend, když se já jedu bavit.
No já letos viděla ty bavící se psy v Chorvatsku na pláži, fakt labůžo, samotným doma ( jako našemu) by jim bylo líp.

No, janae, ale je opravdu hezké, že ti to je všechno tak jasné a že to víš...opravdu...
Janae
napsal(a):
Možná by se to dalo postavit jinak - každý faunový pes by se klidně z louže napil, ale žádný faunový majitel by ho nenechal 48 hodin bez dozoru, zvláště, kdyby pes byl starý a slepý. Pak majitelé pláčou, jak se jim ztratil pes ze zahrady, z kotce na cvičáku, oni ho tolik milovali...

Janae
napsal(a):
Skutečně je to věc názoru. Náš pes víkend prostě proválí, kočky taky.
Tak řešte týrání, no.
No já bych se teda bála...nikdy nevím, co se může stát, pes se zraní nebo bude mít jiné zdravotní potíže a nikdo tam...když nic jiného, tak bych měla někoho domluvenýho, kdo alespoň 2x denně psy zkontroluje...jinak samozřejmě věřím, že to psi proválí, že se sami nezblázní, nepovažuju to za týrání, ale já bych měla strach...
Janae

XXX.XXX.196.25
napsal(a):
No já bych se teda bála...nikdy nevím, co se může stát, pes se zraní nebo bude mít jiné zdravotní potíže a nikdo tam...když nic jiného, tak bych měla někoho domluvenýho, kdo alespoň 2x denně psy zkontroluje...jinak samozřejmě věřím, že to psi proválí, že se sami nezblázní, nepovažuju to za týrání, ale já bych měla strach...
Tak kdyby pes vyváděl, tak zaskočí soused.
Nenechala bych doma štěně nebo puberťáka.
Stát se může cokoli kdykoli, já jsem v tomhle naštěstí celkem flegmatik a moc neřeším. To víte, že si na dovolený vzpomenu na zvířectvo, ale pak to hodím za hlavu a řeknu si "nikdo nevolá, tak dobré".
U nás se stalo zrovna včera, pes si prošpikoval mordu velký rybářským trojháčkem, měl štěstí, že jsme doma, kdyby jsme byli v práci, tak stráví půl dne prošpikovananý a chycený k látkový houpačce nebo si to vyrve sám.
Kdyby jsme zrovna byli na dovolený, tak trojháček řeší soused, ale to by mě zajímalo jak.

Janae
napsal(a):
Tak kdyby pes vyváděl, tak zaskočí soused.
Nenechala bych doma štěně nebo puberťáka.
Stát se může cokoli kdykoli, já jsem v tomhle naštěstí celkem flegmatik a moc neřeším. To víte, že si na dovolený vzpomenu na zvířectvo, ale pak to hodím za hlavu a řeknu si "nikdo nevolá, tak dobré".
U nás se stalo zrovna včera, pes si prošpikoval mordu velký rybářským trojháčkem, měl štěstí, že jsme doma, kdyby jsme byli v práci, tak stráví půl dne prošpikovananý a chycený k látkový houpačce nebo si to vyrve sám.
Kdyby jsme zrovna byli na dovolený, tak trojháček řeší soused, ale to by mě zajímalo jak.
No fakt máte jinej přístup...no zrovna s tím háčkem je přesně to o čem mluvím já...
zajímalo by mě, jak by se to tedy řešilo...
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
To jste se všechny zbláznily?
Proč by se měl dospělý zdravý pes doma na zahradě hlídat?
Potřebuje přístřešek, přístup k vodě a dostat nažrat. Když na to přijde, občasný den úplně bez žrádla mu jenom prospěje.
Fakt nepotřebuje spinkat v posteli, papat, mucinkat, mazlit, ležet na gauči, dokonce ani přístup do domu.
Vedle se řeší:
Moje sluníčko hovíček dostával vždy pod stromeček nějaké mlsky, a našim prvním největším společným dárkem bylo dívat se, jak se nadšeně vrhá pod stromeček, hledá, nachází, rozbaluje...jak malé dítě...
V další diskusi se vyrábí "Kauza množení Chleby" jen proto, že zakladatel a ředitel rodinné ZOO chce nakrýt svoji fenku. Hejno si prostě myslí, že lidé musí dělat jen to a přesně tak, jak oni rozhodly, že je to správně. Názor jim neberu, ale obtěžovat s tím lidi kolem je nejen vrchol lidské blbosti, ale i drzosti.
Potom je tady obsese mrzačit zdravé psy kastracemi. Některé by kastrovaly všechno a všechny hned mezi dveřma, samozřejmě ke každému vořechovi pořádnou smlouvu, samozřejmě že kastrace je nejdůležitějším bodem.
Výživné téma je i třeba vaječný bílek. Vrcholem je potom "oddělování bílku a jeho vaření", a hlavně POZOR! Žloutek je dosti tučný, tak opatrně...
To ani moc nepřemýšlím, co všechno se tady člověk dozví.

No ještě že jste to sem zase došel umravnit, děkujeme
když si slepý pes vylije vodu z misky, protože je slepý (a zdravému se to nestane, jistě), v pátek večer, a majitelé se vrátí v neděli večer, tak jaký má přístup k vodě ?
a to ani nepřemýšlím, co vše se tu od Vás nedovím, dejte mi červený puntík, ať to máme za sebou, a můžeme pokračovat v diskuzi, která NÁS baví.

"To ani moc nepřemýšlím"
tak s tím nelze než souhlasit, to v každém případě...

napsal(a):
"To ani moc nepřemýšlím"
tak s tím nelze než souhlasit, to v každém případě...
Tak ale takhle okatě..
Pomáhej slabším, říkali.

Potřebuje přístřešek, přístup k vodě a dostat nažrat. Když na to přijde, občasný den úplně bez žrádla mu jenom prospěje.
Ráda to vysvětlím psům, že dva dny se o sebe staraj sami...to že si opravdu neum rozvrhnout žrádlo, tak aby jim vyšlo...je jejich problém, tak se holt hned jak jim jídlo dám totálně přežerou a pak to dva dny budou trávit...no to si myslím, že je ideální způsob stravování...moje chyba, že jsem to psy nenaučila...a že když si omylem vodu vylejou, tak maj smolíčka pacholíčka a že pokud by si způsobili nějaký úraz, tak se to ty dva dny taky nezblázní...vlastně když jim vysypu do koryta pytel granulí a do dalšího koryta napustím vodu, tak by mohli zvládnout i týden...
Prostě vy si nechávejte psy samotný, jak dlouho chcete a my, co máme jinej názor, tak si to budem dělat po svym ...večer psa do postýlky, přikrejt, přečíst pohádku a dát pusinku na dobrou noc...pokud bych to takhle dělala, tak je to čistě moje věc a nedělám to proto, že by to takhle pes musel mít, ale že tohle bude můj způsob fungování...

A já ještě říkám - jdi se napít vodičky
a jdeme zamknout dveře
aby ji nebudila žízeň a nemusela hlídat bubáky
a zkuste někdo napsat, že nejsem v pořádku.
Janae
napsal(a):
Tak to asi žiju na jiné planetě, ale já zas neznám nikoho, komu by stačilo obden zajít ke psu, neřešit víkendové hlídání.
Já mám psa v bytě, takže řeším vše, co je delší než 8 hodin, ale beru ho jako člena rodiny, takže i kdyby by byl zahradní, odjet v pátek a vrátit se v neděli, to bych nedala. Nejde o to, že by nepřežil - téměř jistě by přežil. Ale jako milující majitel holt řeším i tu kvalitu žití.
Na víkend buď jedu se psem anebo nejedu, pokud nemám komu ho svěřit.

napsal(a):
A já ještě říkám - jdi se napít vodičky
a jdeme zamknout dveře
aby ji nebudila žízeň a nemusela hlídat bubáky
a zkuste někdo napsat, že nejsem v pořádku.
Vy říkáte napít?...není to sprostý slovo? ...my totiž vodičku bumbáme

Terven
napsal(a):
Mám takový tušení...že i čůrinkáte a kakinkáte
Netuším, proč mě to napadlo
No samozřejmě...přeci neřeknu psovi koukej se vysr.t a jdeme...
No ono nám to zůstalo ze štěněcího věku, když štěndo učím ven...defakto čůrat na povel...tak je to takové to povzbuzující "honeem, čůranda"...jinak kakinkání nepoužíváme, psi kakinkaj samostatně... ...no co vám budu povídat, ale to je věkem...dřív, když jsem byla mladší jsem psovi řekla striktně "sedni a dej pac" a dnes to je "udělej hačánky a dej mi pacičku"... ..což je asi uhozený u psů velikosti malého telete, ale pes na to slyší a hačánky udělá, tak už to nebudu měnit, ale abyste si nemysleli, i přesto nejsou moji psi žádný slečinky, ale pěkný tvrďáci... ...což venku samozřejmě dokládáme přivoláním "štěňatááá, honéém k mamince"

"Tak se holt hned jak jim jídlo dám totálně přežerou a pak to dva dny budou trávit..."
nebudou, páč si jednou vesele poskočí, uženou si nějakou tu torzičku...třeba
tak to pak smeteš a pořídíš další
vždyť to jsou jenom psi
ti přece nemají duši, lidi prej jo...

napsal(a):
"Tak se holt hned jak jim jídlo dám totálně přežerou a pak to dva dny budou trávit..."
nebudou, páč si jednou vesele poskočí, uženou si nějakou tu torzičku...třeba
tak to pak smeteš a pořídíš další
vždyť to jsou jenom psi
ti přece nemají duši, lidi prej jo...
No s tou torzí jsem to ani nechtěla uvádět...protože já sice krmím 3x denně, právě proto, že mám z torze strach, ale normální pes to zvládne, protože si v pravidelných intervalech užere jen svojí běžnou krmnou dávku...no a pak je druhej extrém, jako byl můj afgán, ten by pro změnu nežral
3 dny vůbec...ale to by byl taky jen jeho problém...
Věřím, že jsou mezi námi tací, kteří víkendové nehlídání psů provozují, jak už jsem psala, když je psů více než jeden, tak nebudou sami a určitě víkend přežijou v pohodě, pokud jim nerupne v kouli a zrovna se neporvou...jsou na takový režim zvyklí...
Já na takový režim ani najíždět nehodlám, psy si buď vezmu sebou nebo zůstanu doma a nebo prostě je se psy doma jiný člen rodiny...ať si to každý dělá podle vlastního uvážení...
já radši budu změkčilá a starostlivá panička...
Janae

XXX.XXX.196.25
napsal(a):
No fakt máte jinej přístup...no zrovna s tím háčkem je přesně to o čem mluvím já...
zajímalo by mě, jak by se to tedy řešilo...
Inu, buď by se pes odtrhnul sám, asi s kusem mordy.
Nebo by odstřihnul psa od lavičky, nandal by mu košík a i z háčkem by jel na veterinu - což by asi udělalo i hodně majitelů psů, jen málo psů by si nechalo háček vyndat doma, háček má protiháček a musí se doslova vyškubnout.
Na veterinu by to bylo v obou případech, soused je zodpovědný, jsem si jistá, že by jel.
MMCH, že máme dokonalého psa vím, ale že až natolik dokonalého, že si od nás nechal tak ubližovat, kdy já jsem na něm klečela, držela jsem mu hlavu a chlap mu rval háčky z pysků, to jsem netušila.

Janae
napsal(a):
Nebo by odstřihnul psa od lavičky, nandal by mu košík a i z háčkem by jel na veterinu - což by asi udělalo i hodně majitelů psů, jen málo psů by si nechalo háček vyndat doma, háček má protiháček a musí se doslova vyškubnout.
Na veterinu by to bylo v obou případech, soused je zodpovědný, jsem si jistá, že by jel.
MMCH, že máme dokonalého psa vím, ale že až natolik dokonalého, že si od nás nechal tak ubližovat, kdy já jsem na něm klečela, držela jsem mu hlavu a chlap mu rval háčky z pysků, to jsem netušila.
To jsem nemyslela...myslela jsem právě tu veterinu...
Janae
napsal(a):
Jo, je fajn, když je soused na rozdíl od vás odpovědný. Jen by vás měl po návratu z víkendu pořádně seřvat.
Janae

XXX.XXX.196.25
scylla
napsal(a):
Jo, je fajn, když je soused na rozdíl od vás odpovědný. Jen by vás měl po návratu z víkendu pořádně seřvat.
Vy musíte být děsně uřvaná, seřvala byste někoho v každém druhém příspěvku.
Nějak nechápu proč by na mě měl kdokoli řvát, háček si pes zapíchnul v době, kdy jsme byli doma a i kdyby, tak stále nechápu proč by měl řvát takové nehody se prostě stávají.
Navíc psy si hlídáme na revanš, kdyby mě seřval, přišel by o hlídání.
Pan Brouček
napsal(a):
Fakt nepotřebuje spinkat v posteli, papat, mucinkat, mazlit, ležet na gauči, dokonce ani přístup do domu.
Vedle se řeší:
Moje sluníčko hovíček dostával vždy pod stromeček nějaké mlsky, a našim prvním největším společným dárkem bylo dívat se, jak se nadšeně vrhá pod stromeček, hledá, nachází, rozbaluje...jak malé dítě...
V další diskusi se vyrábí "Kauza množení Chleby" jen proto, že zakladatel a ředitel rodinné ZOO chce nakrýt svoji fenku. Hejno si prostě myslí, že lidé musí dělat jen to a přesně tak, jak oni rozhodly, že je to správně. Názor jim neberu, ale obtěžovat s tím lidi kolem je nejen vrchol lidské blbosti, ale i drzosti.
Potom je tady obsese mrzačit zdravé psy kastracemi. Některé by kastrovaly všechno a všechny hned mezi dveřma, samozřejmě ke každému vořechovi pořádnou smlouvu, samozřejmě že kastrace je nejdůležitějším bodem.
Výživné téma je i třeba vaječný bílek. Vrcholem je potom "oddělování bílku a jeho vaření", a hlavně POZOR! Žloutek je dosti tučný, tak opatrně...
To ani moc nepřemýšlím, co všechno se tady člověk dozví.
Konečně rozumný příspěvek.
Janae
napsal(a):
Vy musíte být děsně uřvaná, seřvala byste někoho v každém druhém příspěvku.
Nějak nechápu proč by na mě měl kdokoli řvát, háček si pes zapíchnul v době, kdy jsme byli doma a i kdyby, tak stále nechápu proč by měl řvát takové nehody se prostě stávají.
Navíc psy si hlídáme na revanš, kdyby mě seřval, přišel by o hlídání.
Já mám to velké štěstí, že znám jen jednoho takového vyseristu, který je tak nezodpovědný a nechal by psy bez dozoru. Naštěstí se nedávno odstěhoval a je od něho pokoj. Takové nehody se nestávají, pokud má majtel psa IQ tykve, nenechá věci, o které by se pes mohl zranit v jeho dosahu. Možná, že by byl rád, kdyby pro své psy sehnal lepší hlídání než vás.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Ráda to vysvětlím psům, že dva dny se o sebe staraj sami...to že si opravdu neum rozvrhnout žrádlo, tak aby jim vyšlo...je jejich problém, tak se holt hned jak jim jídlo dám totálně přežerou a pak to dva dny budou trávit...no to si myslím, že je ideální způsob stravování...moje chyba, že jsem to psy nenaučila...a že když si omylem vodu vylejou, tak maj smolíčka pacholíčka a že pokud by si způsobili nějaký úraz, tak se to ty dva dny taky nezblázní...vlastně když jim vysypu do koryta pytel granulí a do dalšího koryta napustím vodu, tak by mohli zvládnout i týden...
Prostě vy si nechávejte psy samotný, jak dlouho chcete a my, co máme jinej názor, tak si to budem dělat po svym ...večer psa do postýlky, přikrejt, přečíst pohádku a dát pusinku na dobrou noc...pokud bych to takhle dělala, tak je to čistě moje věc a nedělám to proto, že by to takhle pes musel mít, ale že tohle bude můj způsob fungování...
Zjistěte si význam slov: "hlídat", "potřebovat", "přístup k vodě" a "dostat nažrat". O přístřešku nic nepíšete tak nevím jestli jste tohle slovo pochopila.
Potom přijďte, rád pomohu pochopit těch pár vět dál. Spolu to určitě dáme, ale napřed chodit, potom teprve běhat.
Už jsem vysvětloval i větším trdlům a daly to.

V zásadě jsem zastánce hesla žít a nechat žít. Je mi úplně jedno, jestli někdo na psy žvatlá, i když já to nedělám a neumím si sama sebe představit. Pes potřebuje to na co je zvyklý, respektive to nepotřebuje, ale vyžaduje, takže pokud ho někdo naučí na pohádky před spaním a válení v posteli, samozřejmě že to chce a trpí, když to najednou nemá. Pokud to tak majiteli vyhovuje, proč ne, je to čistě jeho věc. Škoda že stejně k tomu nepřistupují lidé i opačně. Má-li pes k dispozici čistou vodu, žrádlo, pelech a dostatek pohybu, rozhodně to není týrání a nevidím důvod do majitele rejpat. Zrovna tak jako pranýřovat ředitele Zoo, že chce štěňata od své fenky, jeho rozhodnutí a štvavá kampaň je nechutná.
Pan Brouček

XXX.XXX.32.207
napsal(a):
V zásadě jsem zastánce hesla žít a nechat žít. Je mi úplně jedno, jestli někdo na psy žvatlá, i když já to nedělám a neumím si sama sebe představit. Pes potřebuje to na co je zvyklý, respektive to nepotřebuje, ale vyžaduje, takže pokud ho někdo naučí na pohádky před spaním a válení v posteli, samozřejmě že to chce a trpí, když to najednou nemá. Pokud to tak majiteli vyhovuje, proč ne, je to čistě jeho věc. Škoda že stejně k tomu nepřistupují lidé i opačně. Má-li pes k dispozici čistou vodu, žrádlo, pelech a dostatek pohybu, rozhodně to není týrání a nevidím důvod do majitele rejpat. Zrovna tak jako pranýřovat ředitele Zoo, že chce štěňata od své fenky, jeho rozhodnutí a štvavá kampaň je nechutná.
Bez válení v posteli pes určitě netrpí, utrpení je něco opravdu jiného.
Jinak ale

Pan Brouček
napsal(a):
Zjistěte si význam slov: "hlídat", "potřebovat", "přístup k vodě" a "dostat nažrat". O přístřešku nic nepíšete tak nevím jestli jste tohle slovo pochopila.
Potom přijďte, rád pomohu pochopit těch pár vět dál. Spolu to určitě dáme, ale napřed chodit, potom teprve běhat.
Děkuji za lichotku...trdlo opravdu jsem ...bohužel ne tak veliký, abych nepochopila slovo přístřešek...nevěděla jsem, že je nutno reagovat na vše, co jste napsal, že pes defakto potřebuje a tímto se poníženě omlouvám...je to způsobeno mojí nezodpovědností a lehkomyslností
A teď vážně...možná, že teď už jsem ta bláznivá ženská, co na psy šišlá a mluví zdrobnělinama, možná, že jsem ta bláznivá ženská, co je ráda, když s ní pes spí v posteli...protože, ač to tak nevypadá, já mám psy prioritně na hlídání, ale ne majetku, ale rodiny, takže tím i mé osoby a jsem ráda, že si mě pes hlídá tam, kde se nacházim...kdybych chtěla psa na mazlíka, tak si koupim jorka a nebudu živit takový dvě telata...
Věřte, že dříve jsem taková nebývala, když jsem si pořídila svojí první ovčandu, tak jsem se s ní opravdu takhle necrcala...heslo dne bylo "pes je na práci a ne na mazlení", fena tedy byla pravidelně cvičena a její hlavní funkcí bylo hlídání, nebyla ani moc velkej mazel, takže nějaký muchlání a ňufání opravdu nepotřebovala a určitě by to na zahradě zvládla...a tady zmíním ten přístřešek...zastřešený kotec s boudou 1 plus 1...samozřejmě otevřený, protože pes v zavřeném kotci toho asi moc neuhlídá...přestože nám nevyhovovalo mít psa trvale na zahradě a fena posléze žila s námi v domě, tak opravdu neměla nejmenší problém trávit čas na zahradě bez přítomnosti lidí...přes to všechno bych jí NIKDY nenechala celý víkend samotnou...
Takže děkuji za nabídku, velmi si toho vážim, klidně mi to můžete vysvětlovat doalelujá, dokonce a přesto, že jsem trdlo, tak mám dostatečnou inteligenci, abych pochopila to, co sdělujete. Možná, že větší trdla než jsem já to daly, ale to nic nemění na tom, že já mám na věc jiný názor...no a já jsem spíš na tu chůzi, na běhání mě už moc neužije
Janae
napsal(a):
Tak příště to nemusíte rvát, vyškubávat, stačí mít štípačky kleště. To má snad každý doma (?). Fakt to nemusíte rvát, když to vydrží až domů, prostě to uštípnete a obě části bez násilí vyndáte. Nebo teda vet, když nejste zrovna na opuštěném ostrově a pes zuřivě nemlátí hlavou okolo. I ti rybáři to mají, lidi v chatách, občas někdo v autě. Ještě že to ten protiháček má, aspoň to nemůže vdechnout nebo tak...
My tu máme rybářů mraky, jednou měla fena háček v boku, asi se v něčem válela nebo z rákosu, to bylo "vtipné", byla omotaná vlascem, byla jsem fakt vzteklá jak ji jako mám vymotat a ať si teda tak je, protože se při pozornosti nadšeně kroutila válela legrace a vůbec nechtěla postát - tak jsem ji odstrčila - přijď až si to rozmyslíš - a rozřízla jsem si o ten háček bříško prstu. Jinak bych ani nevěděla, že tam něco má.
Jednou si zapíchla tak 2cm trn s akátu zespoda do tlapy, proti tomu je háček na ryby nic. Taková malá tečička, kamínek, chtěla jsem to odloupnout.l - a vylezl 2 cm hrot. Ale naštěstí jsem to viděla, vyndalo se to hned, vcelku. Kdyby se zlomil, tak teda fakt nevím, kdo by to jak hledal...
Kocoura se mi jednou neúmyslně podařilo zavřít od soboty od rána do neděle do večera ve skříni, tak chudák trpěl jak pes v kotci, bez vody, jídla, co víc, měl misky před tou skříní. Stejně když se někam chystám, furt do těch skříní zalízá, musím na to dávat pozor. Tak teď posledně - všechny skříně dobrý, kocour je tady, dobrý, ahoj Kocoure, buď tu doma hodný. A když jsem se vrátila, čekal mě před dveřmi zvenku.
Pan Brouček
napsal(a):
Zjistěte si význam slova wellfare a odpovědnost a přestanete psát takové kraviny.
napsal(a):
Máte pravdu.
Ovšem ve finále už s tím ředitelem nešlo o to, že chce od své fenky štěňata, ale jakým způsobem komunikoval. Vlastně si sám naběhl. Nejspíš měl napsat že fena je jeho a na štěňata má zájemce, co je budou milovat a tím by to skončilo. Jenže on byl sprostý a tak je z toho kauza jak hrom a ještě k tomu se prezentoval ne jen pod svým jménem, ale jako ředitel. To je z jeho strany pitomost, jako občan si v rámci zákonů může dělat, co chce, jako ředitel ZOO, je sledovaný veřejností.
No vlastně, dobře mu tak, za blbost se platí.
rapotacka11
napsal(a):
To jako fakt ?
Vždyť se na něj vrhly jako hyeny.
No, tak zapomněl, že je "reprezentant zoo"...ujely mu nervy.
Podle některého z předcházejících příspěvků, se na něj vrhly až po sprosté odpovědi. Nechce se mi to hledat. Ta první upozornění, byla prý opravdu jen upozornění, že bude množit psi bez PP, a oznamovat to v inzerátu a ještě pod hlavičkou ZOO, není správné.
Pánovi asi ujely nervy, to se stát může, ale nějakému Frantovi, či Tondovi. Ředitel ZOO by měl být snad člověk na určité úrovni, má reprezentovat a je osobou, která je vidět jako první, při jednání s veřejnosti.
Vyvolává to úvahy, zda je to člověk na pravém místě, či zda by nebylo lépe, podívat se po někom jiném.
Nevím, kdo ZOO zastřešuje, zda je soukromá, či státní, ale chtělo by to kouknout, co a jak.
Janae

XXX.XXX.152.253
tapina
napsal(a):
Tak příště to nemusíte rvát, vyškubávat, stačí mít štípačky kleště. To má snad každý doma (?). Fakt to nemusíte rvát, když to vydrží až domů, prostě to uštípnete a obě části bez násilí vyndáte. Nebo teda vet, když nejste zrovna na opuštěném ostrově a pes zuřivě nemlátí hlavou okolo. I ti rybáři to mají, lidi v chatách, občas někdo v autě. Ještě že to ten protiháček má, aspoň to nemůže vdechnout nebo tak...
My tu máme rybářů mraky, jednou měla fena háček v boku, asi se v něčem válela nebo z rákosu, to bylo "vtipné", byla omotaná vlascem, byla jsem fakt vzteklá jak ji jako mám vymotat a ať si teda tak je, protože se při pozornosti nadšeně kroutila válela legrace a vůbec nechtěla postát - tak jsem ji odstrčila - přijď až si to rozmyslíš - a rozřízla jsem si o ten háček bříško prstu. Jinak bych ani nevěděla, že tam něco má.
Jednou si zapíchla tak 2cm trn s akátu zespoda do tlapy, proti tomu je háček na ryby nic. Taková malá tečička, kamínek, chtěla jsem to odloupnout.l - a vylezl 2 cm hrot. Ale naštěstí jsem to viděla, vyndalo se to hned, vcelku. Kdyby se zlomil, tak teda fakt nevím, kdo by to jak hledal...
Kocoura se mi jednou neúmyslně podařilo zavřít od soboty od rána do neděle do večera ve skříni, tak chudák trpěl jak pes v kotci, bez vody, jídla, co víc, měl misky před tou skříní. Stejně když se někam chystám, furt do těch skříní zalízá, musím na to dávat pozor. Tak teď posledně - všechny skříně dobrý, kocour je tady, dobrý, ahoj Kocoure, buď tu doma hodný. A když jsem se vrátila, čekal mě před dveřmi zvenku.
Byl to velký trojháček na sumce a mordu si neprošpikoval zkrz, prostě se na háček nahrnul celý vnitřek pysku a druhý konec nevykouknul. To samé na druhém pysku, druhý háček z návazce se chytnul do látkové houpačky. Vyděsilo nás kňourání, ale když jsme šli psa s baterkama hledat, tak byl ticho jak pěna, moc dobře ví, že v rybařině nemá co dělat, háček byl hozený v kyblíku se šrotem, nevím jak se ocitl kyblík na zemi, možná děti možná švagr, který něco hledal v altánu.
Buď jsme háček mohli protlačit zkrz a pak zastřihnout nebo vyrvat, nakonec nám přišlo jednodušší vyrvat.
Pes je v pohodě, měla jsem strach, aby mu to nehnisalo, ale dobrý.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
scylla
napsal(a):
Zjistěte si význam slova wellfare a odpovědnost a přestanete psát takové kraviny.
1. Slovo Welfare vůbec nepadlo, tak proč bychom měli řešit jeho význam. To jsou asi nějaké drůbeží myšlenkové pochody.
2. Welfare neznamená nic konkrétního ani oficiálního, natož aby to byla nějaká závazná norma.
3. Ohledně týrání a podmínek chovu zvířat tu máme zákon. Ten je jediným závazným předpisem.
A nakonec, když třeba vezmeme jak Welfare navrhl Farm Animal Welfare Council, tak se dočteme tohle:
-odstranění hladu, žízně a podvýživy zvířete
-odstranění fyzikálních a tepelných faktorů nepohody
-odstranění příčin vzniku bolesti, zranění a nemoci
-možnost projevů normálního chování
-odstranění strachu a deprese (úzkosti)
Co z toho není dodrženo u psů, kteří nejsou "hlídáni" doma na zahradě, za podmínek co jsem uvedl?
Normálně bych napsal, že stačí místo Walfare a zákonů používat hlavu...

Elki
napsal(a):
Kotě v baráku klidně vydrží pokud tam má co žrát, to jako týrání nevidím. Slepý pes na zahradě sice štěká, ale větší utrpení by pro něj bylo tahat ho do neznámého prostředí. Pokud má co jíst, pít a kam se schovat před nepřízní počasí tak to týrání není. A že občas nabourá do plotu, s tím se nedá nic dělat, slepým psům se to stává. Taky sem měla slepého a tomuhle zabránit nešlo.
Pan Brouček
napsal(a):
1. Slovo Welfare vůbec nepadlo, tak proč bychom měli řešit jeho význam. To jsou asi nějaké drůbeží myšlenkové pochody.
2. Welfare neznamená nic konkrétního ani oficiálního, natož aby to byla nějaká závazná norma.
3. Ohledně týrání a podmínek chovu zvířat tu máme zákon. Ten je jediným závazným předpisem.
A nakonec, když třeba vezmeme jak Welfare navrhl Farm Animal Welfare Council, tak se dočteme tohle:
-odstranění hladu, žízně a podvýživy zvířete
-odstranění fyzikálních a tepelných faktorů nepohody
-odstranění příčin vzniku bolesti, zranění a nemoci
-možnost projevů normálního chování
-odstranění strachu a deprese (úzkosti)
Co z toho není dodrženo u psů, kteří nejsou "hlídáni" doma na zahradě, za podmínek co jsem uvedl?
Normálně bych napsal, že stačí místo Walfare a zákonů používat hlavu...
Co slovo, to perla, věděla jsem, že nezklamete.
Jen si to po sobě přečtěte a promítněte si to na ponechání starého slepého psa 48 hodin bez dozoru a jídla a péče a odpověděl jste si sám. Gratuluji.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
sisi58
napsal(a):
Podle některého z předcházejících příspěvků, se na něj vrhly až po sprosté odpovědi. Nechce se mi to hledat. Ta první upozornění, byla prý opravdu jen upozornění, že bude množit psi bez PP, a oznamovat to v inzerátu a ještě pod hlavičkou ZOO, není správné.
Pánovi asi ujely nervy, to se stát může, ale nějakému Frantovi, či Tondovi. Ředitel ZOO by měl být snad člověk na určité úrovni, má reprezentovat a je osobou, která je vidět jako první, při jednání s veřejnosti.
Vyvolává to úvahy, zda je to člověk na pravém místě, či zda by nebylo lépe, podívat se po někom jiném.
Nevím, kdo ZOO zastřešuje, zda je soukromá, či státní, ale chtělo by to kouknout, co a jak.
V první řadě je to JEHO věc, případně věc ZOO (kde je p. Franěk ředitelem a statutárem a p. Fraňková předsedou správní rady, který je oprávněn k jednání na venek), takže bych to fakt nechal na nich.
Za druhé logika "napřed byla sprostá reakce, a pak se na něj teprve vrhly", přesně odpovídá téhle diskusi, to by jinde nevymysleli.
A nakonec "úvahy zda je to člověk na správném místě" je další vrchol drzosti a slepičí omezenosti.
Ten člověk to založil a 20 let se o to stará !
A kouknout se klidně můžete, to je na 10 vteřin. Je to o.p.s., což je nestátní nezisková organizace.
Takže doufám že už chápete, že se serete do věcí, do kterých vám opravdu nic není!
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
scylla
napsal(a):
Jen si to po sobě přečtěte a promítněte si to na ponechání starého slepého psa 48 hodin bez dozoru a jídla a péče a odpověděl jste si sám. Gratuluji.
Já napsal:
vy píšete
ponechání starého slepého psa 48 hodin bez dozoru a jídla a péče
Opravdu tam nevidíte rozdíl?
Na to neskočím, tak hloupý nikdo není (i když u vás...), to je určitě provokace.
Nečetla jsem všechny komentáře, pracuji v útulku, měli jsme a máme tam i slepé pejsky, taky občas nabourají, ale neřeší to, jediné co nesmíme udělat je ubytovat je jinde než jsou zvyklí, to by bylo v háji ano tito psi většinou více štěkají, protože se orientují sluchem a lecco s jim nezdá.Že se s ním nepomazlí, vy víte, jestli se pes neleká a nekouše, když se na něj sáhne? Ani my na jednoho slepého psa nesaháme, protože by nás pokousal, on to nechce, my to respektujeme.
Kotě v domě? Kde jinde by mělo být nové kotě, než doma? Když ho vypustí ven, tak první co udělá je to, že uteče, musí si nejdříve zvyknout na prostředí, že je tam doma.
Opravdu, ale opravdu nemám ráda sluníčkáře, že někde štěká pes a už je to týrání.
jolyha

XXX.XXX.229.101
sisi58
napsal(a):
Náš pan prezident je osobou o dost viditelnější než nějaký "ředitel zoo" a o jeho způsobu vyjadřování bych raději pomlčela. Co pak čekat od "obyčejnějších lidí", když ti, co by měli být příkladem, jsou hulváti až se to nedá poslouchat. Vzhledem k tomu, že pan ředitel zahrady je i jejím majitelem, nechápu proč by měl být odvoláván z funkce a když, tak z jaké? že by mu Zoo sebrali a zestátnili? Prostě mu to tam patří a vyjadřuje se tak, jak sám chce. On je to totiž stejně obyčejný člověk, jako jakýkoliv jiný Franta nebo Tonda. To, že vlastní Zoo, z něj fakt nedělá nic víc. Je to totéž jak kdyby se stejným způsobem vyjádřil třeba majitel autodílny nebo pekařství, žádný rozdíl... Stejně tak, jako kdyby svou fenku chtěl namnožit jakýkoliv jiný člověk, mající jakoukoliv firmu, taky by to byl takový hon na čarodějnici?
Pan Brouček
napsal(a):
V první řadě je to JEHO věc, případně věc ZOO (kde je p. Franěk ředitelem a statutárem a p. Fraňková předsedou správní rady, který je oprávněn k jednání na venek), takže bych to fakt nechal na nich.
Za druhé logika "napřed byla sprostá reakce, a pak se na něj teprve vrhly", přesně odpovídá téhle diskusi, to by jinde nevymysleli.
A nakonec "úvahy zda je to člověk na správném místě" je další vrchol drzosti a slepičí omezenosti.
Ten člověk to založil a 20 let se o to stará !
A kouknout se klidně můžete, to je na 10 vteřin. Je to o.p.s., což je nestátní nezisková organizace.
Takže doufám že už chápete, že se serete do věcí, do kterých vám opravdu nic není!
Jste obyčejný sprostý buran z Balíkova. Který se skrývá za pseudonymem. Tudíž není potřeba vás brát vážně.
Psala jsem, co jsem přečetla v předchozích příspěvcích. Ty jste zjevně nečetl.
A pokud vím, TOTO JE DISKUZE. V diskuzích bývají různé názory. Můžete se mnou nesouhlasit. To je tak všechno.
Notabene zrovna vy, s vaším slovníkem, nemůžete nikomu říkat, co má říkat. Neb s někým z kanálu, se slušní lidé nebaví.
Určitě je někde skupina stejně založených lidí, kde budete za hrdinu, pokud se s nimi dáte dohromady.
Tady to není, tady se vám nelíbí, tak běžte jinam, kde se vám líbit bude.
Ředitel se zvládne obhájit sám. I bez vaší nevymáchané pusy.
Janae

XXX.XXX.248.248
"Vyvolává to úvahy, zda je to člověk na pravém místě, či zda by nebylo lépe, podívat se po někom jiném.
Nevím, kdo ZOO zastřešuje, zda je soukromá, či státní, ale chtělo by to kouknout, co a jak."
Ty brďo, to je snad jedno z nejhorších prohlášení, co jsem kdy na internetové diskuzi četla.
Aneb protože nám na FCB šlápl na kuří oko, udáme ho kde můžeme.
Copak, že jste dělala v minulém režimu?
Janae
napsal(a):
"Vyvolává to úvahy, zda je to člověk na pravém místě, či zda by nebylo lépe, podívat se po někom jiném.
Nevím, kdo ZOO zastřešuje, zda je soukromá, či státní, ale chtělo by to kouknout, co a jak."
Ty brďo, to je snad jedno z nejhorších prohlášení, co jsem kdy na internetové diskuzi četla.
Aneb protože nám na FCB šlápl na kuří oko, udáme ho kde můžeme.
Copak, že jste dělala v minulém režimu?
A co je vám po tom?
Ale odpovím. Pracovala, stejně jako za tohoto režimu.
Vychovala dva syny, nekradla, nedonášela. Trochu sportovala, měla pejska.
Taky vám vadí, když někdo jiný, než vy, napíše svůj názor?
Stejně jako p.Brouček, člověk, který neuvede své jméno, píše anonymně, nemusí být brán za bernou minci.
Stydíte se, nebo byste neměla odvahu se pod své názory podepsat?
Teď jsem koukla zpět.
Vy jste ta, co má specifické názory na držení pejsků, potažmo kočiček.
Třeba se scyllou někdy nesouhlasím, ale respektuji ji.
Vás je mi líto. Neměnila bych s vámi.
Janae

XXX.XXX.200.24
sisi58
napsal(a):
A co je vám po tom?
Stejně jako p.Brouček, člověk, který neuvede své jméno, píše anonymně, nemusí být brán za bernou minci.
Teď jsem koukla zpět.
Tak to jste zaváhala, jelikož neváháte napsat to co napsala výše, mohla jste udělat slibnou kariéru v tajných složkách s agentem Hrabišem v čele.
scylla
napsal(a):
Asi jste nic nepochopila. Nikde nebyla ani zmínka, že by pes trpěl hlady ( psi nejsou fyzicky sešlí, jsou krmeni.), nikde nebyla zmínka že pes je starý. Ato že je pes slepý? 5 let jsem jednoho známého přesvědčoval, že jeho fena je slepá, nevěřil mi. Sám jsem měl 17letého ET, který byl 5 let slepý, ale otec mi to nevěřil až do chvíle, kdy se přestěhovali. U jeho otce zjistili slepotu až poté, co při závodech, na zadržení neproběhl za figurantem bránou, ale narazil do plotu. Tím chci jen říci, že zrak je pro psa smysl okrajový, hlavním je čich.
ALE hlavní problém je v tom, zda je týráním to, že se se psem nikdo nemuchlá, nebere ho do bytu. Podle mého je toto chování zakomplexovaných ženských, které si se psy kompenzují nesplněné tužby.
A co se týče toho že ho nikdo nechodí venčit? Kdo by to dělal když pes je celý den na zahradě?
jahodapavel
napsal(a):
Asi jste nic nepochopila. Nikde nebyla ani zmínka, že by pes trpěl hlady ( psi nejsou fyzicky sešlí, jsou krmeni.), nikde nebyla zmínka že pes je starý. Ato že je pes slepý? 5 let jsem jednoho známého přesvědčoval, že jeho fena je slepá, nevěřil mi. Sám jsem měl 17letého ET, který byl 5 let slepý, ale otec mi to nevěřil až do chvíle, kdy se přestěhovali. U jeho otce zjistili slepotu až poté, co při závodech, na zadržení neproběhl za figurantem bránou, ale narazil do plotu. Tím chci jen říci, že zrak je pro psa smysl okrajový, hlavním je čich.
ALE hlavní problém je v tom, zda je týráním to, že se se psem nikdo nemuchlá, nebere ho do bytu. Podle mého je toto chování zakomplexovaných ženských, které si se psy kompenzují nesplněné tužby.
A co se týče toho že ho nikdo nechodí venčit? Kdo by to dělal když pes je celý den na zahradě?
Jestli je známkou zakomplexovanosti fakt, že někdo chová psa v bytě a mazlí se s ním, pak je zakomplexované celkem slušné procento populace...a nejenom ženských
Možná by to tu měl admin trochu filtrovat. Trochu mi tady ty šovinistický trumpety vadí.. kdyby jich alespoň bylo víc, ale je dost zřetelné, že se tu objevuje pořád to stejné individum pod několika anonymními i neanonymními nicky. Jež nemá nic lepšího na práci, než urážet, a bohužel k jeho inteligenci, jen stále stejnými způsoby - krávy, slepice, apod..
jolyha

XXX.XXX.229.101
Terven
napsal(a):
Jestli je známkou zakomplexovanosti fakt, že někdo chová psa v bytě a mazlí se s ním, pak je zakomplexované celkem slušné procento populace...a nejenom ženských
Mám psy doma, v noci. Plus v zimním období téměř celodenně a nonstop, krom venčení. Přes den v létě jsou na zahradě, prostě proto, že jsou tam rádi. Každopádně -psi mi nespí v posteli, dle mě tam prostě nepatří. Když někdo jiný cítí tu potřebu, fajn, jeho věc. Pro mne - nee. Pelech v ložnici, ok. Spaní v posleli prostě ne. P. Jahoda občas nazývá věci trochu tvrdšími jmény, než by bylo záhodno, ale v tomhle případě vcelku souhlasím. Nemyslím tím tedy to, že braní psa do bytu by bylo chováním zakomplexovaných ženských. Když chce mít člověk psa vy bytě, nechť si jich tam má třeba dvacet. Ale za chování zakomplexovaných ženských považuji to zběsilé odsouzení těch, kteří o braní psa do bytu nestojí. Pokud vím, wellfare psa je jedna věc, ale jeho bydlení v bytě a spaní v posteli s tím fakt nesouvisí. Jsem osoba, která pro psy udělá dost, dovolí jim dost, ale nemyslím si, že by psa zabil víkendový pobyt na zahradě s tím, že na něj soused 2x denně dojde kouknout, dolije vodu, dosype krmení a podrbe za uchem. Stejně tak nepovažuju za nutné, aby pes musel nutně bydlet doma, když je na zahradě se psím kámošem, má zateplenou boudu, dostatek krmení, a "jeho" lidi tráví venku hafo času denně. Co se týká zadání tématu, sama jsem několik slepých psů měla a mohu tvrdit, že tahnout je někam, kde to neznali, pro ně byl daleko větší stres než je nechat na zahradě, kde to znali. A že pes štěká? Co by dělal jiného? Některý je hlučnější, jiný skoro neštěkne, jako u lidí. Taky si na nás lidi stěžují, že psi štěkají. Ku podivu - ne sousedi a ne lidi, co naše psy znají. Jen kolemjdoucí teď přes léto, co se snaží čučet přes plot, ale přes křoví se jim nedaří. Mají pocit, že když psi štěkají a vyjí - jsou týráni. Marně jim na úřadě vysvětlují, že u nás bydlí psi jak naši, tak dočasní, tudíž občas jich je víc než je obvyklé. A že je normální, když si psi hrají, že štěkají, houkají, vydávají zvuky. Taky ty ženské, co o nás ví prd a jen komplikují život jak nám, tak úřadu atd., považuju za zakomplexované slepice. A je mi vcelu fuk, že mají problém s tím, že naši psi s námi nesdílí postel. Koho chci ve svém loži je ryze má věc a s wellfare našich psů to opravdu souvislost nemá.

Prostě má rád faunu
Ale no tak. Aby mě někdo urazil, musela bych si jeho názoru vážit ;-).
napsal(a):
Prostě má rád faunu
Ale no tak. Aby mě někdo urazil, musela bych si jeho názoru vážit ;-).
Spíš to škodí webu. To, že sem každý může psát, co chce pod 10 nicky, a to včetně urážení v každém příspěvku určitě webu nepřidá.
Nemám problém s výměnou názoru, ale s někým, jehož primárním cílem není provokovat, urazit, trollit. Ty jejich žalostný výkřiky snad i přežiju , ale je toho čím dál víc..

Andrýsek3
napsal(a):
Spíš to škodí webu. To, že sem každý může psát, co chce pod 10 nicky, a to včetně urážení v každém příspěvku určitě webu nepřidá.
Nemám problém s výměnou názoru, ale s někým, jehož primárním cílem není provokovat, urazit, trollit. Ty jejich žalostný výkřiky snad i přežiju , ale je toho čím dál víc..
Škodíci !

jolyha
napsal(a):
Mám psy doma, v noci. Plus v zimním období téměř celodenně a nonstop, krom venčení. Přes den v létě jsou na zahradě, prostě proto, že jsou tam rádi. Každopádně -psi mi nespí v posteli, dle mě tam prostě nepatří. Když někdo jiný cítí tu potřebu, fajn, jeho věc. Pro mne - nee. Pelech v ložnici, ok. Spaní v posleli prostě ne. P. Jahoda občas nazývá věci trochu tvrdšími jmény, než by bylo záhodno, ale v tomhle případě vcelku souhlasím. Nemyslím tím tedy to, že braní psa do bytu by bylo chováním zakomplexovaných ženských. Když chce mít člověk psa vy bytě, nechť si jich tam má třeba dvacet. Ale za chování zakomplexovaných ženských považuji to zběsilé odsouzení těch, kteří o braní psa do bytu nestojí. Pokud vím, wellfare psa je jedna věc, ale jeho bydlení v bytě a spaní v posteli s tím fakt nesouvisí. Jsem osoba, která pro psy udělá dost, dovolí jim dost, ale nemyslím si, že by psa zabil víkendový pobyt na zahradě s tím, že na něj soused 2x denně dojde kouknout, dolije vodu, dosype krmení a podrbe za uchem. Stejně tak nepovažuju za nutné, aby pes musel nutně bydlet doma, když je na zahradě se psím kámošem, má zateplenou boudu, dostatek krmení, a "jeho" lidi tráví venku hafo času denně. Co se týká zadání tématu, sama jsem několik slepých psů měla a mohu tvrdit, že tahnout je někam, kde to neznali, pro ně byl daleko větší stres než je nechat na zahradě, kde to znali. A že pes štěká? Co by dělal jiného? Některý je hlučnější, jiný skoro neštěkne, jako u lidí. Taky si na nás lidi stěžují, že psi štěkají. Ku podivu - ne sousedi a ne lidi, co naše psy znají. Jen kolemjdoucí teď přes léto, co se snaží čučet přes plot, ale přes křoví se jim nedaří. Mají pocit, že když psi štěkají a vyjí - jsou týráni. Marně jim na úřadě vysvětlují, že u nás bydlí psi jak naši, tak dočasní, tudíž občas jich je víc než je obvyklé. A že je normální, když si psi hrají, že štěkají, houkají, vydávají zvuky. Taky ty ženské, co o nás ví prd a jen komplikují život jak nám, tak úřadu atd., považuju za zakomplexované slepice. A je mi vcelu fuk, že mají problém s tím, že naši psi s námi nesdílí postel. Koho chci ve svém loži je ryze má věc a s wellfare našich psů to opravdu souvislost nemá.
A četla jste vůbec tuhle diskusi?
Andrýsek3
napsal(a):
Možná by to tu měl admin trochu filtrovat. Trochu mi tady ty šovinistický trumpety vadí.. kdyby jich alespoň bylo víc, ale je dost zřetelné, že se tu objevuje pořád to stejné individum pod několika anonymními i neanonymními nicky. Jež nemá nic lepšího na práci, než urážet, a bohužel k jeho inteligenci, jen stále stejnými způsoby - krávy, slepice, apod..
Já si to vysvětluji tak, že práci sráží paty před přísnou šéfovou, tak si to chudák musí kompenzovat zde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nikdy by mě nenapadlo nechat psa samotnýho déle doma.Považoval jsem to za normální samozřejmost vždycky a vodu mu měním min.dvakrát denně.Kamkoliv je to možné beru psa sebou.Docela těžce nese když se někdy nedá svítit a musí zůstat doma.Asi nemá cenu se vyptávat tady a skočte za starostou obce.Budete určitě lépe informována o možnostech řešení.
jahodapavel
napsal(a):
Když váš příspěvek shrneme - pes vlastně potřebuje jenom vodu a občas nasypat granule. Nepotřebuje procházku, pohyb, kontakt s člověkem a nevidí - no a co? Zřejmě budete jeden z těch, kdo si tvrdým přístupem ke psovi a propagací podobných nesmyslů, které jste napsal, dokazují, jak jsou sami velcí drsňáci. Znám pár takových a mají jedno společné - když se něco stane jim, například je hryzne pes, roztečou se jako CM na tom videu s vynervenou labinou a ukáže se, že žádní drsňáci opravdu nejsou. O těch komplexech asi píšete z vlastní zkušenosti.
Andrýsek3
napsal(a):
To máte pravdu. Třeba si to admin přečte a něco s tím provede, aby nedopadl jako www.cz-pes.cz, kde mu skupina takových lidí web v podstatě zničla. Někteří chodí i sem.
Janae
napsal(a):
Tak to jste zaváhala, jelikož neváháte napsat to co napsala výše, mohla jste udělat slibnou kariéru v tajných složkách s agentem Hrabišem v čele.
Jste praštěná.
Když už jsme u té konspirace, nejste vy náhodou i pan Brouček?Píšete stejným stylem.
Už jsme tu měli takové schizofreniky.
scylla
napsal(a):
Jak víte že pes byl 48 hodin bez dozoru, že byl bez jídla či bez vody...to tam někdo celých 48 hodin nepřetržitě stepoval a hlídal (jestli jo tak kdo pak hlídal jeho psí miláčky -měl na ně hlídání a nešmírovaly tam majitelé toho slepého psa ).
scylla
napsal(a):
Když váš příspěvek shrneme - pes vlastně potřebuje jenom vodu a občas nasypat granule. Nepotřebuje procházku, pohyb, kontakt s člověkem a nevidí - no a co? Zřejmě budete jeden z těch, kdo si tvrdým přístupem ke psovi a propagací podobných nesmyslů, které jste napsal, dokazují, jak jsou sami velcí drsňáci. Znám pár takových a mají jedno společné - když se něco stane jim, například je hryzne pes, roztečou se jako CM na tom videu s vynervenou labinou a ukáže se, že žádní drsňáci opravdu nejsou. O těch komplexech asi píšete z vlastní zkušenosti.
Tak to jste toho zažila málo. Ale není se co divit. s takovými názory jaké máte by vám měli zakázat se k nějakému zvířetí se přiblížit. Divím se že už dávno nemáte televizní pořad, nebo vlastní výcvikové středisko, když máte takové výsledky v převýchově psů.
jahodapavel
napsal(a):
To už měl udělat dávno. Je tu někdo kdo se řídil radami skylly? Napište své zkušenosti!
Ja. V skratke, napachali na nasom vztahu najviac skody zo vsetkych pristupov ktore mi niekto tlacil.
Kedze som nadobudla dojem, ze skoro vsetky funkcne sposoby akymi sa da psovi vysvetlovat co ano a co nie, su tyranie a sahanie do velferov a podobne, tak z psicka vyrastla obluda ako urvana z retaze.
Snazil sa zozrat skoro kazdeho psa na ulici, privolanie len ked sa mu chcelo, z vlacenia na stopovacke cely cas mal brutalne nervy.
Toz tak. Pan pes ma casom naucil, ze je pre psa ovela dolezitejsie byt zrozumitelny, nez mu neskrivit ani chlp. A aj ked su teraz pouzite metody dost tvrde, tak sa pes tvari ovela spokojnejsie nez predtym, ked som sa vyhybala korekciam.
Je mi akurat luto toho, ze kde by korekcia u mladeho nepokazeneho stacila v podstate skoro symbolicka, tam sa uz u takto pokazeneho psa musi sahat k docela tvrdym metodam. Toz na to zas doplatil len ten pes.

L(phi) : scylla pracovala s Vaším psem nebo s Vámi, osobně ? Nebo "návod" někde napsaný ? Mě by ty postupy docela dost zajímaly.

Jsem osoba, která pro psy udělá dost, dovolí jim dost, ale nemyslím si, že by psa zabil víkendový pobyt na zahradě s tím, že na něj soused 2x denně dojde kouknout, dolije vodu, dosype krmení a podrbe za uchem.
myslím, že nás tady bude víc, kteří si rozhodně nemyslí, že vámi popisovaný režim psa přes víkend by byl týrání...dokonce si myslím, že pokud není zbytí, samozřejmě v životě se může stát cokoliv, tak je tento režim lepší, než třeba umístění psa do psího hotelu a troufám si tady říct, že i kdybych jela na dovolenou, tak bych raději zvolila hlídací režim souseda, než psí hotel...můj chrt, když jsme jeli na dovolenou, tak taky nechtěl bydlet u rodičů, tak za ním prostě několikrát denně docházeli (měli jsme baráky naproti sobě), dopoledne si ho vzali k sobě na zahradu nebo domu dle počasí...odpolední kafíčko si holt s babičkou chodili vypít k nám na zahradu...večer se koukli na zprávy v telce u nás a pak dali chrťákovi dobrou a šli...přestože můj chrt nebyl mazel, naopak pokud měl člověk tendence ho ňufat, tak znechuceně odcházel, tak společnost "svých" lidí vyhledával...defakto byl sám přes noc a pár hodin přes den...na to byl stejně zvyklý, když mu jeho lidi chodili do práce...
Ale v úvodním příspěvku nebylo řečeno, že by měl pes nějaký pravidelný dohled...takže prostě spousta z nás napsala, že by psa samotného přes víkend nenechali svému osudu ani kdyby měl vodu, jídlo a přístřešek...toť vše...
Ale za chování zakomplexovaných ženských považuji to zběsilé odsouzení těch, kteří o braní psa do bytu nestojí.
Přesto, že já mám psy v baráku, neplní totiž pouze svou prioritní funkci ochránců a hlídačů, ale taky společníků, zpřízněných duší a v neposlední řadě soukromých canisterapeutů, tak rozhodně nemám nic proti tomu, když pes je čistě venkovní, pokud se mu ovšem majitel věnuje, pokud se péče o psa neomezuje na to, že mu dám nažrat a napít a víc si psa nevšímám...
A myslím, že takových zakomplexovaných ženských, které tady popisujete je tady minimum...teda teď mě dokonce nenapadá nikdo, kdo by s tím mě problém...třeba lesnížínka taky nemá psy v domě a nikdo se tady do ní nepouští, nikdo s tím opravdu problém nemá...

L(phi)
napsal(a):
Nie. Bavime sa o radach ktore dava tu (a na fb, a na inych forach kde posobila kedysi).
Mně některé postupy též nefungují. Ale ne proto, že jsou nanic, ale proto, že je prostě chápu špatně či nedostatečně. A když postup jednoho rádce nepomůže, proč se neporozhlédnu jinde ?
Nebo ať mi to ukáže live. Obecné rady na netu jsou proti 1 minutě osobně NIC. Viz stopovačka, odměňování, a vůbec načasování všeho.
Kdo je na druhé straně vodítka, já nebo nějaký rádce z netu ? Obecné rady (na každého psa a člověka rozhodně rada neexistuje a neviděli jsme se přece) mě můžou tak maximálně nasměrovat.
L(phi)
napsal(a):
Ja. V skratke, napachali na nasom vztahu najviac skody zo vsetkych pristupov ktore mi niekto tlacil.
Kedze som nadobudla dojem, ze skoro vsetky funkcne sposoby akymi sa da psovi vysvetlovat co ano a co nie, su tyranie a sahanie do velferov a podobne, tak z psicka vyrastla obluda ako urvana z retaze.
Snazil sa zozrat skoro kazdeho psa na ulici, privolanie len ked sa mu chcelo, z vlacenia na stopovacke cely cas mal brutalne nervy.
Toz tak. Pan pes ma casom naucil, ze je pre psa ovela dolezitejsie byt zrozumitelny, nez mu neskrivit ani chlp. A aj ked su teraz pouzite metody dost tvrde, tak sa pes tvari ovela spokojnejsie nez predtym, ked som sa vyhybala korekciam.
Je mi akurat luto toho, ze kde by korekcia u mladeho nepokazeneho stacila v podstate skoro symbolicka, tam sa uz u takto pokazeneho psa musi sahat k docela tvrdym metodam. Toz na to zas doplatil len ten pes.
Kriste Pane.
Důležité je mít to na koho svést. Scylla přeci ty psi vede bez trestů, což neznamená, že je nechá růst jako dříví v lese, jak jste to asi udělala vy. Je tu mnoho psů, dobře vychovaných bez těch vašich "tvrdých metod". Spíš to vypovídá o vaši neschopnosti naučit psa něco, bez toho, abyste si na něm honila ego. #blicismajlik#.
Ale ona je nevede bez trestů...jen to popisuje jako vysvětlení psovi co má a nemá dělat...nebo rada při odnaučování lovení, že se má pes nechat doběhnout na konec stopky a vy s ní musíte trhnout ještě dřív než se napne, aby se síly znásobily a pes si zažije leteckej den, to vám nepřijde jako trest? Ona to jen umí pěkně okecávat...
Andrýsek3
napsal(a):
Kriste Pane.
Důležité je mít to na koho svést. Scylla přeci ty psi vede bez trestů, což neznamená, že je nechá růst jako dříví v lese, jak jste to asi udělala vy. Je tu mnoho psů, dobře vychovaných bez těch vašich "tvrdých metod". Spíš to vypovídá o vaši neschopnosti naučit psa něco, bez toho, abyste si na něm honila ego. #blicismajlik#.
Asi to tak vyznelo. Co uz.
Nejde ani tak o rady samotne, ako o to neustale napadanie vsetkych ostatnych pristupov. A to nielen trojice pomocok ktore nema rado vela ludi. Odsudzuje v podstate skoro vsetko. Kliker, pozitivne posilnovanie, odmenu krmenim, ine formy komunikacie nez tie co robi ona, ine pomocky nez tie co pouziva...

Hm. Když se mi nelíbí osobnost výcvikáře, jeho metody, přístup ke psům, neznám výsledky jeho práce,
tak se "s ním nebavím", natož abych podle něj vychovávala psa.
Huskyjanina
napsal(a):
Ale ona je nevede bez trestů...jen to popisuje jako vysvětlení psovi co má a nemá dělat...nebo rada při odnaučování lovení, že se má pes nechat doběhnout na konec stopky a vy s ní musíte trhnout ještě dřív než se napne, aby se síly znásobily a pes si zažije leteckej den, to vám nepřijde jako trest? Ona to jen umí pěkně okecávat...
To jsou zase kecy.

"nebo rada při odnaučování lovení, že se má pes nechat doběhnout na konec stopky a vy s ní musíte trhnout ještě dřív než se napne, aby se síly znásobily a pes si zažije leteckej den"
huskyjanina, tohle někde radí scylla? Dej odkaz, kde...
"Nejde ani tak o rady samotne, "
jak to, že ne...vždyť píšeš, že ses jimi řídila a že všechno špatně...
nebo bylo špatně něco jiného...?
"ine formy komunikacie nez tie co robi ona"
jaké?

scylla
napsal(a):
To jsou zase kecy.
Teď jste to vylepšila.
Jestli ode mě člověk radu nepobere 3x, tak to sice mohu myslet dobře (způsob je funkční), ale nejsem dobrý učitel.
Ono číst psy není číst lidi, že.
Nenapravíte celý svět. Smiřte se s tím.
napsal(a):
"nebo rada při odnaučování lovení, že se má pes nechat doběhnout na konec stopky a vy s ní musíte trhnout ještě dřív než se napne, aby se síly znásobily a pes si zažije leteckej den"
huskyjanina, tohle někde radí scylla? Dej odkaz, kde...
"Nejde ani tak o rady samotne, "
jak to, že ne...vždyť píšeš, že ses jimi řídila a že všechno špatně...
nebo bylo špatně něco jiného...?
"ine formy komunikacie nez tie co robi ona"
jaké?
Bylo to na poradně Rudy Desenskýho. Jinak to, že když se pes vzpíral, tak radila ho přitáhnout smykem, že by pes neměl pánovi vztyčovat prostředník, to jsem slyšela od ní přímo osobně na fríčku. Já jí totiž viděla několikrát osobně při práci...no při práci...stála a rozdávala rady, zatímco její bělouš byl na vodítku, protože nesnesl jiné psy. Neradila bych ostatním, pokud nemám zvládnutýho svýho psa. Hlavně by se měla srovnat ona sama. Nechápu, jak někdo může kopírovat věci z ifauny na fb, tam celou věc překroutit a pak, když se jí tam divěj, že ona vůbec na ifaunu chodí, tak odvětí, že jen když nemůže spát. Hmmmm, vždyt je na ifauně pečená, vařená
s tim haskounem taky, nejdřív, že žádnýho neměla, jinde píše, že měla starýho na dožití, jinde zas, že ho darovala...no a ty její opoziční projevy...jak říkám, měla by srovnat hlavně ona sama...
Huskyjanina
napsal(a):
Bylo to na poradně Rudy Desenskýho. Jinak to, že když se pes vzpíral, tak radila ho přitáhnout smykem, že by pes neměl pánovi vztyčovat prostředník, to jsem slyšela od ní přímo osobně na fríčku. Já jí totiž viděla několikrát osobně při práci...no při práci...stála a rozdávala rady, zatímco její bělouš byl na vodítku, protože nesnesl jiné psy. Neradila bych ostatním, pokud nemám zvládnutýho svýho psa. Hlavně by se měla srovnat ona sama. Nechápu, jak někdo může kopírovat věci z ifauny na fb, tam celou věc překroutit a pak, když se jí tam divěj, že ona vůbec na ifaunu chodí, tak odvětí, že jen když nemůže spát. Hmmmm, vždyt je na ifauně pečená, vařená
s tim haskounem taky, nejdřív, že žádnýho neměla, jinde píše, že měla starýho na dožití, jinde zas, že ho darovala...no a ty její opoziční projevy...jak říkám, měla by srovnat hlavně ona sama...
Jejda, ona fakt vlastní nějakého psa a někde uděluje rady?
Já jsem už delší dobu přesvědčená, že je to teoretik, který vlastního psa nikdy neměl a jen teoretizuje, co by kdyby a to pak vydává za své zážitky a uděluje rady

Tohle mě zaujalo:
"Když se mi nelíbí osobnost výcvikáře, jeho metody, přístup ke psům, neznám výsledky jeho práce,
tak se "s ním nebavím", natož abych podle něj vychovávala psa"
jsme na internetu, komunikujeme skrzevá písmenka...jak chceš poznat osobnost, výsledky nějaké práce...? Já čerpám (a teď nemluvím o sportovním výcviku) hlavně z psaného, a pravda osobnosti ani životopis autorů nijak nesleduji a nelustruji.
"Jestli ode mě člověk radu nepobere 3x, tak to sice mohu myslet dobře (způsob je funkční), ale nejsem dobrý učitel. "
anebo dotyčný není dobrý a schopný aplikátor...
např., taková zcela základní a zásadní poučka - uč psa, co má dělat (neboli : http://lerl.info/katachyon/view.php?nazevclanku=test-mrtveho-muze&cisloclanku=2013100004)
jak se tohle dá vysvětlit blbě? to je v podstatě filosofie přístupu...

Hmn: někteří lidé nepochopí tu základní myšlenku, opravdu to někdy je učitelem, ale nemusí to být chyba toho učitele, ani nízké iq učně...nepasuje to k sobě, to je celé
prostě každý přístup není pro každého
anebo.. holčička poučuje chlapečka
a zvlášť s důrazem na "poučuje"
ať je to má neschopnost metodu aplikovat nebo ve vysvětlení metody, ten učitel prostě není vhodný
a tak se poohlédnu jinde
a jak to poznám na netu.. no, z psaného poznám trochu z osobnosti a jestli úplně neplácá nesmysly.. (akorát věk pořád přisuzuji vyšší, vám všem, nevím proč )
a to, jestli výcvikář opravdu se psy umí, to se PRÁVĚ na netu nevidí, takže nechápu, jak někdo může říct - její rady mi zkazily psa
občanský průkaz mám dokonce i já vážně.
Elikk

XXX.XXX.26.165
napsal(a):
Teď jste to vylepšila.
Jestli ode mě člověk radu nepobere 3x, tak to sice mohu myslet dobře (způsob je funkční), ale nejsem dobrý učitel.
Ono číst psy není číst lidi, že.
Nenapravíte celý svět. Smiřte se s tím.
"Mně některé postupy též nefungují. Ale ne proto, že jsou nanic, ale proto, že je prostě chápu špatně či nedostatečně. A když postup jednoho rádce nepomůže, proč se neporozhlédnu jinde ?"
když to nechape clovek -nedokaze rady pochopit, praktikovat? -jak to pak nekdy muze pochopit pes?
mozna protoze nejsou uplne funkcni ? resp. ze se nerika uplne všechno?
dotaz znel jasne -zkusil někdo vychovat psa podle tech polopravd ?- no, zkusil. a? nefunguje to.
ze mel jit ten dotycny jinam pro rady, delat to jinak ? apod. - to je mozna fakt. Podruhe uz to udela

"dotaz znel jasne -zkusil někdo vychovat psa podle tech polopravd ?- no, zkusil. a? nefunguje to"
ale takhle je to absolutně nicneříkající plk - jakých polopravd? a co nefunguje? proč nefunguje?!...Přesně a konkrétně.
se scyllou se ve virtuálním prostoru potkávám už xx let a vzala jsem si od ní (i od RD, z jeho textů) základy a ty mi kupodivu fungují...Proč?
A jedná se o základy, o přístup ke psu, o učení (opět lze shrnout v základní myšlence "uč psa, co má dělat")...když se píše o nějakých metodikách, dost tápu, o čem je vlastně řeč (jo, jako třeba postup, jak naučit psa vysílačku, to lze skutečně krok po kroku...ale o takovém výcviku asi řeč není, žejo).
Elikk

XXX.XXX.26.165
"proč nefunguje?!...Přesně a konkrétně. "
ocekavas, ze po 108. napisu, co uz bylo napsane, abych se nakonec zase dozvěděla, ze to je nicneříkající plk?
do toho nejdu...

Že se někdo snaží vychovávat psa podle rad získaných na internetu nebo v knížkách, a pak řekne že ty rady jsou blbý, páč mu nefungujou, je mírně smutný.
Mně by asi taky řada věcí nefungovala, kdybych si je jen tak přečetla na netu a aplikovala je. Nejvíc jsem pochopila a naučila se, když jsem viděla konkrétní "rádce" v praxi.
Přínos diskuzí a takových podobných rad vidím hlavně v inspiraci, motivaci k přemýšlení a neustálém zvažování toho, co jak se psem dělám, a jestli by něčemu pomohla nějaká změna.

napsal(a):
Že se někdo snaží vychovávat psa podle rad získaných na internetu nebo v knížkách, a pak řekne že ty rady jsou blbý, páč mu nefungujou, je mírně smutný.
Mně by asi taky řada věcí nefungovala, kdybych si je jen tak přečetla na netu a aplikovala je. Nejvíc jsem pochopila a naučila se, když jsem viděla konkrétní "rádce" v praxi.
Přínos diskuzí a takových podobných rad vidím hlavně v inspiraci, motivaci k přemýšlení a neustálém zvažování toho, co jak se psem dělám, a jestli by něčemu pomohla nějaká změna.
Předvedená platí...zvláště u začátečníků, kteří si třeba konkrétní radu, postup neumí podle psaného slova dost dobře představit...
Jinak myslím, že lidi, kteří už zkušenost mají, tak jsou schopni posoudit podle znalostí svého psa, zda tohle nebo tamto bude to pravé ořechové nebo něco vyzkouší, co nefunguje, ale nebudou se z toho hroutit, protože ví, že každý pes je trochu jiný...takže vyzkouší něco jiného...
a nebo se jde opravdu podívat, jak to vypadá v praxi, třeba ohledně načasování, provedení...
Největší přínos pro mě je, když třeba někdo napíše, že psa naučil "to nebo tamto takhle" a já si řeknu, no to je nápad, no tak to zkusim, protože mě třeba zrovna tohle nenapadlo...
Ale taky ne vždy to vyjde...
jednou jsem tady řešila jak mírnit nadšení před procházkou, hlavně to štěkání u toho...a už nevím, kdo napsal, že psa naučil v téhle situaci, aby si vzal do tlamy třeba uzlík a že se chování změnilo ze štěkání na "sakra, kde mám ten uzlík"...vyzkoušeli jsme, funguje to bezva, jen je problém, že můj pes zvládá štěkat i s tím uzlíkem v tlamě ...no prostě ne vždycky všechno vyjde
No ale ta inspirace tam byla...

Elikk
napsal(a):
"Mně některé postupy též nefungují. Ale ne proto, že jsou nanic, ale proto, že je prostě chápu špatně či nedostatečně. A když postup jednoho rádce nepomůže, proč se neporozhlédnu jinde ?"
když to nechape clovek -nedokaze rady pochopit, praktikovat? -jak to pak nekdy muze pochopit pes?
mozna protoze nejsou uplne funkcni ? resp. ze se nerika uplne všechno?
dotaz znel jasne -zkusil někdo vychovat psa podle tech polopravd ?- no, zkusil. a? nefunguje to.
ze mel jit ten dotycny jinam pro rady, delat to jinak ? apod. - to je mozna fakt. Podruhe uz to udela
Ten člověk ty rady prostě nechápe. Asi tak jako dalších 10 tisíc lidí potřebuje ukázku živě.
A tam pak stačí minuta a...aháááá takhle jste to myslela, vy chytrá knížko !
a) vidím v tom smysl, pokračuji
b) něco mi nesedí, jdu jinam
to je celé.
C) rady od "niekde inde" boli oznacene za tyranie, tak tam snad nepojdem, svojho psa predsa nechcem tyrat
To je cele. Rady samotne "toto rob takto" tak skodlive neboli. Najviac skody narobil pristup "za tuto radu by vam mali okamzite odobrat psy"
No ano som blba ze som tomu verila, uz taku chybu znova nespravim

No a to je přesně ono.. každý vnímáme jinde hranici týrání
tak to byl asi nejdelší oslí můstek v historii ifauny.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
sisi58
napsal(a):
A co je vám po tom?
Teď jsem koukla zpět.
Že jste drzá, hloupá a nesoudná osoba, to je stav. Takže je úplně jedno kdo a kde, či jestli vůbec to píše. To prostě tak je.
Schválně napište proč by měla slípka z inet diskuse rozhodovat o tom, zda je člověk co ji založil a řídí "člověk na správném místě". Hamba by vás měla fackovat!
Ona se doba trochu změnila soudružko kádrovačko.
Pane Broučku,
nenechávejte to náhodě a použijte níže uvedený odkaz:
https://www.znamylekar.cz/psychiatr.
Dobrý den,
něco podobného jsme řešili...Soused má chovnou stanici. Navenek se chová jako milovník zvířat. Jeho zvířata jsou zavřená v kotci. Některé pouští na betonový výběh. Některá jsou v kotcích. Neustále vyjí. Jsou to sibiřští husky. Na betonu v kotci vedro k zalknutí. Bez možnosti se schovat. Dle úřadů je vše v pořádku. Pes prý nestrádá. Je čistý, nažraný. Nikdy nebyli na procházce, nikdy neběhali po trávě. No, ale hlavně že je to vyhrává psí soutěže! Dle nás je to chudák.
Pan Brouček
napsal(a):
Že jste drzá, hloupá a nesoudná osoba, to je stav. Takže je úplně jedno kdo a kde, či jestli vůbec to píše. To prostě tak je.
Schválně napište proč by měla slípka z inet diskuse rozhodovat o tom, zda je člověk co ji založil a řídí "člověk na správném místě". Hamba by vás měla fackovat!
Ona se doba trochu změnila soudružko kádrovačko.
Dejte jim mikrofon, znemožní se sami!
A už je to tady.
Já nemusím dělat nic, vy se projevíte v celé své kráse sám/a.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Tereza11
napsal(a):
Dobrý den,
něco podobného jsme řešili...Soused má chovnou stanici. Navenek se chová jako milovník zvířat. Jeho zvířata jsou zavřená v kotci. Některé pouští na betonový výběh. Některá jsou v kotcích. Neustále vyjí. Jsou to sibiřští husky. Na betonu v kotci vedro k zalknutí. Bez možnosti se schovat. Dle úřadů je vše v pořádku. Pes prý nestrádá. Je čistý, nažraný. Nikdy nebyli na procházce, nikdy neběhali po trávě. No, ale hlavně že je to vyhrává psí soutěže! Dle nás je to chudák.
Pokud by ti psi nikdy nikde nebyli, nebudou vyhrávat soutěže. Protože se budou bát všeho, Nebudou zvyklí na ruch, který na výsatvách panuje a budou se škrtit na vodítku ve snaze zdrhnout z kruhu. Takový pes by na výstavě fakt šanci neměl. Takže něco z toho, co píšete, pravda nebude. Že huskouni neustále vyjí, na to nic až tak divného není, k tomuto plemeni vytí patří.
Jo, ti husky jsou někde... na betoně a na výstavách, to je vše. A třeba taky půl dne zavřené v autě v kleci, jo pozor, mají otevřené dveře od auta, aby tam nebylo 60 stupňů, ale jen 40. Viděla jsem to na vlastní oči. Jde o to vyhrát a pak dobře prodávat plemena. Taková luxusnější chovná stanice. Husky je mírné plemeno, snadno vycvičitelné. A nejde jen o tento případ. Když se trochu začnete zajímat o výstavy, je to hnus. Většina takových psů jsou chudáci.
Tereza11
napsal(a):
Jo, ti husky jsou někde... na betoně a na výstavách, to je vše. A třeba taky půl dne zavřené v autě v kleci, jo pozor, mají otevřené dveře od auta, aby tam nebylo 60 stupňů, ale jen 40. Viděla jsem to na vlastní oči. Jde o to vyhrát a pak dobře prodávat plemena. Taková luxusnější chovná stanice. Husky je mírné plemeno, snadno vycvičitelné. A nejde jen o tento případ. Když se trochu začnete zajímat o výstavy, je to hnus. Většina takových psů jsou chudáci.
Husky je mírné a snadno vycvičitelné plemeno? A odkdy?

Zvláštní, také poprvé v životě slyším ve spojení s tímto plemenem slova mírné a snadno cvičitelné.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Tereza11
napsal(a):
Tak to už mlčím, neb určitě každá žijeme na jiné planetě, ne li v jiném vesmíru. Já tedy huskyho, který by byl ideálním mírným a snadno vycvičitelným psem fakt neznám. Jsou to poněkud paličatí seveřani s dost specifickým chováním a specifickými projevy. O výstavy jsem se pár let zajímala, ale naše psy ani mne to nebavilo, tak jsme jezdit přestali. Kromě malých společenských plemen, (pudl, shi-tzu apod.), které bych fakt považovala za týrané na výstavách (nekonečné stání na stole, česání, pudrování, lakování a pak bez pohybu čekat až na ně příjde řada, aby se nerozcuchali) jsem na výstavách nic závadného nepotkala. A neviděla jsem tedy výstavu vyhrát psa, kterého by majitel přitahl smykem a držel jak koně, kterého krotí. Což zákonitě nesocializovaný pes udělá. Jsou tam k vidění i tací, ale ti výstavy rozhodně nevyhrávají, ani na dobré umístění nedosahnou, pes se musí předvést, ne se snažit zdrhnout z kruhu. Takže dle mě pes, který nikdy nepoznal nic jiného než kotec a kus betonou někde na zahradě, nemá šanci na výstavě vyhrát, protože se prostě nepředvede. Jestli psi toho pána prakticky nikdy nikdy nikam nejdou, tak výstavy fakt vyhrávat nebudou, toť celé.

Tereza11
napsal(a):
Milé děvče, husky není vůbec snadno vycvičitelný pes, je vidět že o psech nic nevíš. Jinak pokud někdo vyhrává výstavy, nebo vůbec na výstavy chodí, tak musí mít kvalitního psa, což zvíře které zná jen kotec určitě není. Z takovým psem by na žádnou výstavu nemohl.Na výstavy se psem jezdím na žádné trápení tam opravdu nevidím, týraný, bázlivý, vystresovaný pes by na výstavě uspět nemohl, a pravděpodobně by ho majitel v kruhu ani nezvládl, to zvíře se musí předvést v tom nejlepším, ne se klepat, zdrhat a kousat kolem sebe. Pes v kleci v autě, pokud má otevřené dveře, proč ne, mnohdy mu je tam líp než kdyby ležel venku a kolem něj fůra psů a lidí. Např i při výcviku takhle ponecháváme zrovna nepracující psy a nic jim tam nechybí. Zaměř svou pozornost tím správným směrem, pokud lituješ chudáky zajdi vyvenčit útulkáče a nebo se začni zajímat i o jiná zvířata než jsou psi. Podívej kolik je týraných koček, kolik trpí hospodářských zvířat, podívej na laboratoře, kožešinové farmy a další. Něco s tím dělej a nepomlouvej souseda že má huskouny v kotcích, přece je nebude mít v posteli, tam takový pes opravdu nepatří.
Se nestačím divit, jak kolika lidem přijde normální, že haskouni jsou jenom zavření na dvoře bez možnosti pravidelnýho pohybu. A o nějakých procházkách se jim může jen zdát. Jen se pustíte do Terezy, že napíše, že to je mírné a vycvičitelné plemeno. Kolik z vás má haskouna doma? Mírnej pes to je, ve většině případech nemá problém, jak s cizími lidmi, tak ani cizími psy a vycvičitelnej? Běhání v kruhu a postoj se zvládne naučit za víkend. Na výstavě se mu nasadí struna a šlape, jak hodinky...