Polostahovák pro štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MarekDe

17.8.2017 17:44
MarekDe

XXX.XXX.210.97

Ahoj, je polostahovák vhodný pro dvouměsíční štěně výmaře? Nebo vadí to něčemu? Sedí mu hezky.

17.8.2017 17:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Vadí to psímu krku, načasování práce s vodítkem a učení štěněte.

MarekDe

17.8.2017 20:36
MarekDe

XXX.XXX.210.97

scylla napsal(a):
Vadí to psímu krku, načasování práce s vodítkem a učení štěněte.

Děkuji.

18.8.2017 13:27
lavacca

XXX.XXX.63.20

Polostahovak bych na štěně nikdy nedala. Dospělaci ho u nas nosí normálně, ale štěně? To ma vždy kvalitní kozeny obojek. Až kolem roku veku dávám polostahovak dle velikosti psa ( cca nad tech 15 kg, menší mají klasické obojky).

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2017 13:33

Já bych ho nedala ani na dospěláka, nevidím důvod :).

18.8.2017 13:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Mohu poprosit o vysvětlení rozdílu mezi stahovákem a polostahovákem jako pro blbé? Používala jsem zatím jenom obyčejné obojky a jsem v tomto směru nedovzdělaná

18.8.2017 13:42

Terven napsal(a):
Mohu poprosit o vysvětlení rozdílu mezi stahovákem a polostahovákem jako pro blbé? Používala jsem zatím jenom obyčejné obojky a jsem v tomto směru nedovzdělaná

Polostahovák škrtí jen "trochu" (stahování je omezeno), zatímco stahovák hodně?

18.8.2017 14:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Měla jsem ho na feně SAO, kupírované (původní majitel), měla malou hlavu a silný krk a z obojku se ráda vyvlékala. Z jiných důvodů bych to na psa nedala.

18.8.2017 14:14
Terven

XXX.XXX.110.147

Jj, to jsem tak nějak vytušila, ale zajímalo by mě, jak fungují - třeba obrázek? Jdu gůglit smajlík

18.8.2017 14:15
balisek

XXX.XXX.131.211

Já ho na psa mám. Důvody jsou jednoduché:
1. Je pohodlný pro mě - nemusím nic zapínat a rozepínat, jednoduše ho přetáhnu psovi přes hlavu.
2. Je pohodlný pro psa - do přezky se nechytají a nemotají chlupy.

Polostahovák je nastavený na obvod psího krku - tj. neškrtí, funguje jako úplně normální obojek.

18.8.2017 16:34
lavacca

XXX.XXX.63.20

Mne se osvědčil na hodně chlupaté psy - tam je řetízek super a stahovak psovi dávat nechci. Takže mají polostahovaky a pohoda.

Rozdíl mezi stahovakem a polostahovakem - stahovak je většinou řetízek, který se muže pořad utahovat. Pes se na něm tak muže i obesit, pokud by se někde zahákl. Polostahovak je taky většinou řetízek ( ale dela se i kombinace kůže/nylon plus řetízek), který ma ale jen určitý rozsah utazeni. Takže nehrozí žádné zranění, protože se proste zcela neutahne.

Pro představu prikladam foto - stahovak a polostahovak.

18.8.2017 16:41
lavacca

XXX.XXX.63.20

Jinak my mame hodně vodomilu, takže řetízek je pro ne ideál - krasne pod nim uschnou a nezapari se. Jinak mají 2-3 radové retizky, ty jednorade mi přijdou pro psa nepohodlné.

Nosí ho celodenně, kdyz je potřeba, tak stejne zapinam na nestahovani. Ale bylo to šikovne na to stažení v momentě, kdy se nám začaly rvát 2 feny, tak se nemohly z toho obojky vyvliknout a v pohodě se daly oddělit.

18.8.2017 16:54

Já používám už i na odrostlejší štěňata...když vyrostou z prvního obojku nebo kšír, připínám ho tak, aby neškrtil, ale celkově jsou pro mě "celokovové" obojky praktické, mám dokonce i ostnatý škrťáky, ty nosíme ostnama ven...dospělý pesani maj běžně škrťáky-řetízky, ale to neznamená, že je na nich škrtím...nemusím nic zapínat, přetáhnu přes hlavu, stejně i sundám a vím, že mi takovej obojek nerupne...

18.8.2017 19:26
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Polostahovák neškrtí vůbec, pokud ho nastavíte na obvod krku...je to super věc na psy, co se rádi vyvlíkaj z obojku...nejlepší je tenhle, ty řetízkový jsou naprd...
https://www.manmat.cz/produkty-obojek-standard-polostahovaci-detail-28.

18.8.2017 20:25
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Teď jsem taky koupila pesanovi polostahovák - nylonový, řetízek má jen na konci, to co se stáhne. Má ho kvůli veterináři, protože se umí úžasně vyvléknout už před vchodem..takže jsem si ho pojistila, jsem klidnější a pes tam jde také v klidu, vlastně jsem ho ani tahat nemusela.
Má obyčejný od Trixie, asi za 100.
Jinak nosí klasický nylonový.

18.8.2017 20:32

Terven napsal(a):
Jj, to jsem tak nějak vytušila, ale zajímalo by mě, jak fungují - třeba obrázek? Jdu gůglit smajlík

Koukněte mi do profilu na fotku erdelky, ta ho měla, koupený v hypermarketu, bohužel v této kvalitě už nejsou k vidění, všechno je jak máslo, kroužky nejsou v celku...

18.8.2017 21:50
Tedysek

XXX.XXX.55.71

U nás funguje polostahovak zase opacne. Bígl ho nosí, aby se mohl vyvliknout, když se někde sekne nebo mu ovcoun zadupne vodítko a pod. Když nechci aby to měl vyvlikaci, prostě to zatahnu do protisměru a vodítko cvaknu na oba kroužky. A mám polostahovak od rogz :).

18.8.2017 22:42

Než jsem definitivně přešla na postroje, u štěněte jsem začala s martingale. Samozřejmě nastavené na obvod krku. Je to takový Houdini s malým rozdílem hlava x krk. Normální obojek by musel mít napevno, což je špatně. Nikdy jsem s prací s vodítkem problém neměla, reagoval na sebemenší tah - martingale se nestahuje tak rychle.

18.8.2017 23:59
tapina

XXX.XXX.211.15

Mně ty polostahováky taky vyhovujou nejlíp, konkrétně tady tento typ od Hurty, je podšitý, má masivní kroužky, má reflexní prvky. Tady chudák má růžový po feně, teď je tak na rozhraní velikostí, tak čekám, až vyroste, protože se ten obojek vůbec nedá nastavovat, ale jinak je nejlepší, co jsme měli, nastavovací jsem měla na feně rogz - prošoupal se, b&f kroutil se.
Myslela jsem si, že by ten kovový mohl být dobrý, protože omyvatelný, kvůli schnutí, ale zklamal - prasknul - a to nebyl žádný úplně levný. Takže kovový za nás ne.
Teď nejvíc nosí oba klasické kožené obojky, ale strašně mě rozčiluje, že se vzájemně chytají za ty spony, bojím se jim o zuby.
Polostahovák v tom jak navolno spadne na tom krku dolů je lepší.

19.8.2017 10:32
impact

XXX.XXX.195.92

Tedysek napsal(a):
U nás funguje polostahovak zase opacne. Bígl ho nosí, aby se mohl vyvliknout, když se někde sekne nebo mu ovcoun zadupne vodítko a pod. Když nechci aby to měl vyvlikaci, prostě to zatahnu do protisměru a vodítko cvaknu na oba kroužky. A mám polostahovak od rogz :).

Mám nylonový polostahováky a ještě se z nich žádný bígl nedokázal vyvléknout. A to už jsem se těch vyděšených něco navodila.. Těm poplašenějším je dávám i do nových rodin, protože vím, že se prostě nevyvlečou. Pokud se z něj pes vyvlékne, tak ho podle mě má špatně nastavený.

PS: Mladej na fotce ho má zrovna fakt hodně na volno - neřešila jsem - šli jsme se jen před barák fotit.

19.8.2017 11:05
Tedysek

XXX.XXX.59.91

impact napsal(a):
Mám nylonový polostahováky a ještě se z nich žádný bígl nedokázal vyvléknout. A to už jsem se těch vyděšených něco navodila.. Těm poplašenějším je dávám i do nových rodin, protože vím, že se prostě nevyvlečou. Pokud se z něj pes vyvlékne, tak ho podle mě má špatně nastavený.

PS: Mladej na fotce ho má zrovna fakt hodně na volno - neřešila jsem - šli jsme se jen před barák fotit.

Jo můj ho mívá na volno. Resp. Na poloze úplně staženo to má na obvod nejširší části krku. Tak se vyvliknout zvládne. ;).

sh

19.8.2017 14:02
sh

XXX.XXX.244.143

Andrýsek3 napsal(a):
Teď jsem taky koupila pesanovi polostahovák - nylonový, řetízek má jen na konci, to co se stáhne. Má ho kvůli veterináři, protože se umí úžasně vyvléknout už před vchodem..takže jsem si ho pojistila, jsem klidnější a pes tam jde také v klidu, vlastně jsem ho ani tahat nemusela.
Má obyčejný od Trixie, asi za 100.
Jinak nosí klasický nylonový.

Tak presne tento mam taky, ale po par mesicich se retizek osoupal a uz vubec nevypada duveryhodne. Slezlo pochromovani nebo co a retizek je tenci.

19.8.2017 14:52
impact

XXX.XXX.195.92

sh napsal(a):
Tak presne tento mam taky, ale po par mesicich se retizek osoupal a uz vubec nevypada duveryhodne. Slezlo pochromovani nebo co a retizek je tenci.

Proto si nechávám šít vlastní.. Potřebuju obojky, na který je spoleh.

Pan Brouček

19.8.2017 15:20
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

impact napsal(a):
Proto si nechávám šít vlastní.. Potřebuju obojky, na který je spoleh.

Manmat či nerez řetízek vydrží navěky. Tak jednoduchou věc není třeba dělat na zakázku.

19.8.2017 18:33
impact

XXX.XXX.51.129

Pan Brouček napsal(a):
Manmat či nerez řetízek vydrží navěky. Tak jednoduchou věc není třeba dělat na zakázku.

Mám je za asi pětinovou cenu, co stojí běžné prodejní obojky. Takže ano, mě se vyplatí nechat si je dělat na zakázku. Kor když jich spousta odejde do adopce i se psem.

19.8.2017 20:15
lavacca

XXX.XXX.63.20

Huskyjanina napsal(a):
Polostahovák neškrtí vůbec, pokud ho nastavíte na obvod krku...je to super věc na psy, co se rádi vyvlíkaj z obojku...nejlepší je tenhle, ty řetízkový jsou naprd...

No vidíte to, ja mam naopak nejlepsi zkušenost s těmi retizkovymi 2-3 řadovými. Kavkazacka nosila 2 řadový pres 13 let, samojed 3 řadový pres 11 let a briardka 10 let. Do teď ty obojky mam, nemají náznak poškození. A to byli od Trixie. Možná ze dřív je dělali kvalitnější?

Ten polostahovak od Manmatu ma teď NO. Ostatní mají mix nylon plus kov.

19.8.2017 21:17
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

sh napsal(a):

Věřím, my ho jinak nepoužíváme, popravdě ho máme asi 14 dní, kdy jsem se byla podívat po nějakém polostahováku do nejbližšího zverimexu, abych ho.na tu veterinu vůbec dotáhla. měl ho na sobě dvakrát, na ty naše výlety na veterinu to snad stačí, jinak bych taky koupila něco kvalitnějšího, než Trixie.

Pan Brouček

19.8.2017 23:23
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

impact napsal(a):
Mám je za asi pětinovou cenu, co stojí běžné prodejní obojky. Takže ano, mě se vyplatí nechat si je dělat na zakázku. Kor když jich spousta odejde do adopce i se psem.

Psala jste o obojcích "na které je spoleh". O ceně to zatím nebylo, takže můžeme mít oba pravdu.
Každopádně Manmat je naprostá kvalita, dlouhá životnost, a naprostý spoleh, což na dočasné použití možná není není potřeba.

A jinak tohle za 40, - Kč určitě nikdo neudělá

Pan Brouček

19.8.2017 23:27
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Víceřadé řetízkové polostahováky jsou hrozný masakr na srst.

20.8.2017 08:00
impact

XXX.XXX.195.92

Pan Brouček napsal(a):
Psala jste o obojcích "na které je spoleh". O ceně to zatím nebylo, takže můžeme mít oba pravdu.
Každopádně Manmat je naprostá kvalita, dlouhá životnost, a naprostý spoleh, což na dočasné použití možná není není potřeba.

A jinak tohle za 40, - Kč určitě nikdo neudělá

Naklady na vyrobu takoveho obojku, bavim-li se o materialu, jsou asi tak dvacet korun. Cim vic karabin, spon, krouzku a popruhu odebirate, tim levnejsi to samozrejme mate a naklady na vyrobu klesaji. Takze Vas muzu ubezpecit, ze toto mi za 40 muj dodavatel s prehledem udela. Ale ja si jeho prace cenim, takze mu za to dam klidne 80.

Edit: Kecam.80 davam za polostahovaky s retizkem, tam jsou ty naklady vyssi. Tohle tak 50-60kc.

Pan Brouček

20.8.2017 13:35
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Že to někdo šíje doma protože ho to baví, tak možná jo.

Výroba je ale něco jiného. To jsou třeba náklady na výrobní prostory, elektřina, topení, sklady, stroje, počítače, internet, telefony, nářadí, mzdy, školení, pojištění, sociální, zdravotní, nemocenská, dovolená, DPH, doprava, prodejní kanály, účetnictví a spoustu dalších věcí.
Náklady na materiál v tom můžou být někdy i zanedbatelné.

A teď to ještě musíte dokázat prodat!

20.8.2017 13:52
sufle

XXX.XXX.161.21

Na chrta polostahovák - široký martingal - k nezaplacení.
Fena ho má nastavený přesně na krk, obojek vůbec neškrtí a fena se z něj nevyvlíkne. Pro chrta, který má hlavu skoro tenčí než krk, jsem nenašla nic lepšího

20.8.2017 16:21
impact

XXX.XXX.195.92

Pan Brouček napsal(a):
Že to někdo šíje doma protože ho to baví, tak možná jo.

Výroba je ale něco jiného. To jsou třeba náklady na výrobní prostory, elektřina, topení, sklady, stroje, počítače, internet, telefony, nářadí, mzdy, školení, pojištění, sociální, zdravotní, nemocenská, dovolená, DPH, doprava, prodejní kanály, účetnictví a spoustu dalších věcí.
Náklady na materiál v tom můžou být někdy i zanedbatelné.

A teď to ještě musíte dokázat prodat!

To mě ale vůbec nezajímá. Pro mě je podstatné to, že mám kvalitní polostahovací obojky, dělané na zakázku a za pár korun. Vy si je kupujte nebo prodávejte kde chcete.

20.8.2017 19:23
KamilaL

XXX.XXX.164.20

balisek napsal(a):
Já ho na psa mám. Důvody jsou jednoduché:
1. Je pohodlný pro mě - nemusím nic zapínat a rozepínat, jednoduše ho přetáhnu psovi přes hlavu.
2. Je pohodlný pro psa - do přezky se nechytají a nemotají chlupy.

Polostahovák je nastavený na obvod psího krku - tj. neškrtí, funguje jako úplně normální obojek.

Souhlas .Máme nylonový polostahovák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík