Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2017 19:52
Tedysek

XXX.XXX.38.6

Je tu někdo kdo se orientuje v tom nepřeberném množství chs německých ovčáků (pracovních linií)?

XANTO

17.8.2017 20:31
XANTO

XXX.XXX.180.130

Aritat Bastet manželé Divišovi Vodňany
Vikar Vít Glisník Kroměříž
z Lomeckého polesí Martin Pejša Ledenice.

17.8.2017 21:06
Tedysek

XXX.XXX.55.71

Děkuji, podívám se na to. Můžete mi prosím jen něco málo ( 1 nebo 2 věty) k nim říci? Určitě se v něčem liší.

17.8.2017 22:03
Tedysek

XXX.XXX.55.71

Tak jsem koukala a všechno je strašně daleko. Je nejaky chovatel z Plzeňska nebo Praha západ nebo středočeský kraj nebo Praha?

18.8.2017 07:00
Tedysek

XXX.XXX.55.71

awake napsal(a):
Http://www.zpodbrdskehokraje.websnadno.cz.

Ty už dlouho neměli žádný vrh. Asi už neplanujou ani víc NO.

Elikk

18.8.2017 10:07
Elikk

XXX.XXX.26.165

Ne, nevyznam se v NO.
Jen chodim na cvicaky - a po par trénincích, kdy na ne koukam - bych si dokázala vybrat.
Neverim, ze přes faunu se da vybrat dobře:-D.

18.8.2017 10:29
PumaCZ

XXX.XXX.253.19

Také se připojím k dotazu.
Pomalu se začínám porozhlížet po chovné stanici, odkud bude nový přírůstek.
Také bychom chtěli pracáka s předpoklady pro klidnou, vyrovnanou povahu a dobrý zdravotní stav. Pesana nechceme primárně na sportovní kynologii, ale hlavně jako rodinného parťáka, takže je pro nás povaha opravdu to nejdůležitější.
Místo nerozhoduje, pro kvalitní štěně dojedeme i do zahraničí.

P.S. Kdy myslíte, že je nejlepší pořídit štěně, pokud už doma jednoho staršího psa člověk má? Mělo by se s novým psem počkat, nebo jej pořídit, dokud má aktuální pesan ještě dostatek sil?

Předem děkuji za veškeré podněty :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2017 10:40

"Mělo by se s novým psem počkat, nebo jej pořídit, dokud má aktuální pesan ještě dostatek sil?"
Já jsem pro druhou možnost, vono snést štěněcí období dá zabrat i psovi, nejen člověku :).

18.8.2017 11:18
Moyda

XXX.XXX.74.8

Mam dobrou zkušenost s druhou možností, pokud je starší pes pohodář a vyrovnaný tak může významně pomoci s výchovou štěněte kde prcek přebírá vzorce chování od staršího kolegy.

Janae

18.8.2017 11:30
Janae

XXX.XXX.196.25

Moyda napsal(a):
Mam dobrou zkušenost s druhou možností, pokud je starší pes pohodář a vyrovnaný tak může významně pomoci s výchovou štěněte kde prcek přebírá vzorce chování od staršího kolegy.

No, my pořád váháme s pořízením dalšího psa.
Staršímu už je 14 let, má problémy s klouby, vlastně je rád, že je rád a nechodí už ani na procházky.
Osobně si myslím, že už jsme tu dobu, kdy starší pes se štěnětem omládne, propásli. Teď už by štěně bylo jen na škodu a urychlilo by odchod psa. Osobně bych počkala až starý pes odejde.
Uvidíme, děti i manžel jsou pro pořízení štěněte, zatím to necháváme otevřené, když bude štěně tak dobrý, když nebude taky dobrý.

Elikk

18.8.2017 11:59
Elikk

XXX.XXX.26.165

"Kdy myslíte, že je nejlepší pořídit štěně, pokud už doma jednoho staršího psa člověk má? "

Když ma na stene cas clovek.
Pořizujete si ho pro sebe, ne pro druhého psa, ne?

Janae

18.8.2017 12:15
Janae

XXX.XXX.196.25

Elikk napsal(a):
"Kdy myslíte, že je nejlepší pořídit štěně, pokud už doma jednoho staršího psa člověk má? "

Když ma na stene cas clovek.
Pořizujete si ho pro sebe, ne pro druhého psa, ne?

To je hloupost.
Času mám dost, ovšem mám i zodpovědnost za přestárlého psa, který když se vyhecuje ke hře se štěnětem, tak už se nezvedne. Dle mého by mu štěně akorát zkrátilo a znepříjemnilo zbytek života.

Se štěnětem starší pes možná omládne, ale platí pro starší psy nebo pro staré.

Janae

18.8.2017 12:15
Janae

XXX.XXX.196.25

Janae napsal(a):
To je hloupost.
Času mám dost, ovšem mám i zodpovědnost za přestárlého psa, který když se vyhecuje ke hře se štěnětem, tak už se nezvedne. Dle mého by mu štěně akorát zkrátilo a znepříjemnilo zbytek života.

Oprava:

Se štěnětem starší pes možná omládne, ale platí pro starší psy NE pro staré.

XANTO

18.8.2017 12:37
XANTO

XXX.XXX.180.130

Chovatelské stanice výše uvedené pracuji velmi cíleně na zlepšování kvality svého chovného materiálu. Za poslední léta měly vždy zastoupení jak na mistrovství ĆKNO popř. MS WUSV. Jejich odchovy jsou žádány i v zahraničí. Chovatelská stanice z Lomeckého polesí jejíž majitelem je MS Martin Pejša má v současné době dvě špičkové feny a to ZEA Aritat Bastet a Luna z Vojanky. Zea startovala na MS WUSW a umístila se jako druhá fena. Perla z Vojanky se na svět letos nominovala. Všechny uveené chs mají své internetové stránky. Vikar má adresu glisnik.com.

Elikk

18.8.2017 13:18
Elikk

XXX.XXX.26.165

Janae napsal(a):
To je hloupost.

Mezi odpovědnost patri i to, ze starsiho psa nenecham prudit stenetem.

Bud mam dost casu věnovat se oběma - nebo ne.

18.8.2017 13:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tedysek napsal(a):
Tak jsem koukala a všechno je strašně daleko. Je nejaky chovatel z Plzeňska nebo Praha západ nebo středočeský kraj nebo Praha?

NO je všude plno. V chovu se ale nevyznám, takže nemohu nic doporučit, ale věřím, že schopné stanice se najdou i v Tvém okolí.
Taky moc nevěřím, že zde vybereš štěně. Chtělo by to se zaměřit na výsledky špičkových kynologů a podívat se, s čím cvičí oni, trošku se "pohrabat" v rodokmenech.

Ještě jen poznámku na okraj - "všechno je strašně daleko" - tomu jsem se fakt musela zasmát. Co je daleko v tom našem pidistátečku? Republiku projet tam a zpět může stát tak nanejvýš 4 tisíce na benzínu (a to jsem ještě přidala). Co jsou 4 tisíce proti tomu, aby si člověk vybral kamaráda na 13 - 15 let? Moje heslo je, že co není dál jak 300 km, tak je vlastně "za humny".

18.8.2017 16:06
PumaCZ

XXX.XXX.253.19

Janae napsal(a):
To je hloupost.

Já si právě také říkám, jestli už by to pro něj nebylo spíše něco negativního než pozitivního. Sice je o čtyři roky mladší než Váš pes, ale postupně na něm vidím, že mu té energie ubývá a, co je hlavní, začaly ho trápit zdravotní problémy.
Vidím to stejně jako Vy, pomalu začnu hledat, ze kterého spojení by se mi nový pesan líbil, a pokud najdu nějaké úžasné, tak štěně bude dříve, pokud ne, tak se nic hrozného nestane.
Upřímně se mi líbí idea, že štěně převezme trochu ze staršího psa, ale i bez toho to půjde :).

18.8.2017 16:26
lavacca

XXX.XXX.63.20

Mame vždy smečku, takže štěně si ma možnost hrát s více psy a nejstaršího psa nechá na pokoji. takze nebyl problém ani pořídit štěně k 11 lete fene, která už toho moc nenachodila ( další skoro 3 roky se víceméně placatila v podloubí na matraci. :) )

Pokud bych pořizovala štěně, tak ale umožnit starému psovi se před nim někam uklidit do klidu. ;).

18.8.2017 16:33
Tedysek

XXX.XXX.55.71

koňadra napsal(a):
NO je všude plno. V chovu se ale nevyznám, takže nemohu nic doporučit, ale věřím, že schopné stanice se najdou i v Tvém okolí.
Taky moc nevěřím, že zde vybereš štěně. Chtělo by to se zaměřit na výsledky špičkových kynologů a podívat se, s čím cvičí oni, trošku se "pohrabat" v rodokmenech.

Ještě jen poznámku na okraj - "všechno je strašně daleko" - tomu jsem se fakt musela zasmát. Co je daleko v tom našem pidistátečku? Republiku projet tam a zpět může stát tak nanejvýš 4 tisíce na benzínu (a to jsem ještě přidala). Co jsou 4 tisíce proti tomu, aby si člověk vybral kamaráda na 13 - 15 let? Moje heslo je, že co není dál jak 300 km, tak je vlastně "za humny".

O naftu vůbec nejde. Ale jde o to, že bych si přála mít chovatele blíž, aby jsme se mohli nějak vídat. Ne jen na akcích na které mě veškeré ambice bohužel přešly.
Jsem asi divná, ale chci chovatele na kterého se mohu se vším okolo psa obrátit. A to ne jen po mejlu.
Samozřejmě pokud na mě čeká někde moje vysněný dál, tak pojedu dál. Jen jsem měla toto přání. A ačkoliv v Rakovníku je poradkyně chovu, na ni se obracet nechci. Ale to je dlouhá historie.

18.8.2017 17:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tedysek napsal(a):
O naftu vůbec nejde. Ale jde o to, že bych si přála mít chovatele blíž, aby jsme se mohli nějak vídat. Ne jen na akcích na které mě veškeré ambice bohužel přešly.
Jsem asi divná, ale chci chovatele na kterého se mohu se vším okolo psa obrátit. A to ne jen po mejlu.
Samozřejmě pokud na mě čeká někde moje vysněný dál, tak pojedu dál. Jen jsem měla toto přání. A ačkoliv v Rakovníku je poradkyně chovu, na ni se obracet nechci. Ale to je dlouhá historie.

Aha, z toho úhlu pohledu chápu, že se vztahy udržují lépe na 20 km než 200 km.

18.8.2017 17:48
Tedysek

XXX.XXX.55.71

Tak jsem prolezla zase klub no a jsem zase tam kde jsem byla. To je pecka. Navíc kamkoliv volám, tak máj rezervováno nebo nemaj a nikdo mě neodkaze na kohokoliv jiného.

Janae

18.8.2017 17:55
Janae

XXX.XXX.196.25

lavacca napsal(a):
Mame vždy smečku, takže štěně si ma možnost hrát s více psy a nejstaršího psa nechá na pokoji. takze nebyl problém ani pořídit štěně k 11 lete fene, která už toho moc nenachodila ( další skoro 3 roky se víceméně placatila v podloubí na matraci. :) )

Pokud bych pořizovala štěně, tak ale umožnit starému psovi se před nim někam uklidit do klidu. ;).

Já bych měla strach, že starý pes se nechá zlákat ke hře, špatně doskočí a neštěstí je na světě. Náš už je v takovém stavu, kdy mu stačí i špatné šlápnutí a celý den se nehne, pak má dny kdy se zdá jak jura.
Před pár měsíci jsem ho při jednom takovém lepším dnu vzala na krátkou procházku, pes špatně šlápnul, padl na bok a nezvedl ani hlavu, naštěstí se běhen 15 minut zmátořil, domu jel autem a druhý den už byl fit. Štěně bych neriskla, ale láká mě to, to zas jo.

18.8.2017 18:28
Tedysek

XXX.XXX.55.71

Takže už jsem vybrala chs. :) pokud vše klapne, v únoru budeme mít stenika. :) A díky ifaune. :).

18.8.2017 18:37
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak samozřejmě starší pes musí mít ještě kondici, s tou výchovou je to myšleno tak že třeba na prochajdě se mladej od starýho dobře naučí přivolání. Mě se takhle dobře štěně naučilo že když jsou otevřená vrata nikam se neutíká vrat si nevšímá protože ven se jde jen na vodítku.

18.8.2017 18:47
ivulka2

XXX.XXX.155.174

XANTO napsal(a):
Chovatelské stanice výše uvedené pracuji velmi cíleně na zlepšování kvality svého chovného materiálu. Za poslední léta měly vždy zastoupení jak na mistrovství ĆKNO popř. MS WUSV. Jejich odchovy jsou žádány i v zahraničí. Chovatelská stanice z Lomeckého polesí jejíž majitelem je MS Martin Pejša má v současné době dvě špičkové feny a to ZEA Aritat Bastet a Luna z Vojanky. Zea startovala na MS WUSW a umístila se jako druhá fena. Perla z Vojanky se na svět letos nominovala. Všechny uveené chs mají své internetové stránky. Vikar má adresu glisnik.com.

Sice super ale myslíte že kvalitní hyper pracák je vhodny jako společník pro majitele bez vycvikových ambicí.. a navíc tyto chovky si mužou zájemce vybírat takže těžko od nich dostane neznámé člověk...

18.8.2017 18:48
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tedysek napsal(a):
Tak jsem prolezla zase klub no a jsem zase tam kde jsem byla. To je pecka. Navíc kamkoliv volám, tak máj rezervováno nebo nemaj a nikdo mě neodkaze na kohokoliv jiného.

Momentálně vím o kvalitních štěnatech po dobré feně, maji ted jen par dnu a jsou volne fenky i pejci, pokud budete mít zájem napište mi do zpráv předám kontakt, je to na moravě.

18.8.2017 19:09
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

U nás kousek od Havlíčkova Brodu má chovku pracovních NO Gája-Nova. Když sem si řikala, že bych po haskounech šla do NO, tak bych si brala odtud. Co jsem znala a znám psi, tak jsou s vyrovnanými povahami a dožívaj se v pohodě kolem 14 let, takže na ovčouna dlouhověký. Jo a ještě to nejsou žádný hrbatý chudáčci, ale pěkný silný psi.

http://www.gaja-nova.wbs.cz/.

18.8.2017 20:12
PumaCZ

XXX.XXX.253.19

Tedysek napsal(a):
Takže už jsem vybrala chs. :) pokud vše klapne, v únoru budeme mít stenika. :) A díky ifaune. :).

Kterou stanici jste nakonec vybrala? :).

18.8.2017 21:48

XANTO napsal(a):

Jo, já bych si v těchto ch. s. určitě vybrala, pokud by neměli, počkala bych si.

18.8.2017 21:53

Huskyjanina napsal(a):
U nás kousek od Havlíčkova Brodu má chovku pracovních NO Gája-Nova. Když sem si řikala, že bych po haskounech šla do NO, tak bych si brala odtud. Co jsem znala a znám psi, tak jsou s vyrovnanými povahami a dožívaj se v pohodě kolem 14 let, takže na ovčouna dlouhověký. Jo a ještě to nejsou žádný hrbatý chudáčci, ale pěkný silný psi.

http://www.gaja-nova.wbs.cz/.

Vypadají, že by to mohlo být OK, pěkní psi.

18.8.2017 23:32
PumaCZ

XXX.XXX.253.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vypadají, že by to mohlo být OK, pěkní psi.

Jen poslední vrh vidím v roce 2009, tak nevím :/
Stránky samotné jsou aktualizované naposledy v roce 2010.

19.8.2017 08:08
koňadra

XXX.XXX.128.31

PumaCZ napsal(a):
Kterou stanici jste nakonec vybrala? :).

Myslím, že nám to Tedýsek neprozradí a já bych se ani nedivila. Ať vybere jakou stanici chce, určitě se najde někdo, kdo ji pomluví - třeba měl osobní konflikt s chovatelem a nebyla to vina chovatele. Lidi jsou prostě různí. A každý máme své přátele i nepřátele a záleží, na koho zrovna člověk natrefí - takové jsou potom reference.

19.8.2017 08:30
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jo, já bych si v těchto ch. s. určitě vybrala, pokud by neměli, počkala bych si.

.což o výběr ale jsou to především hyperaktivní a tvrdí pracáci se vším všude co k tomu patří nejsou to psi pro někoho kdo hledá psa jako společníka a psa k občasné návštěvě cvičáku.
U ovčáku je spousta kvalitních psu a spíš než konkrétní chovku bych vybírala konkrétní spojení a to z jaké chovky je celkem jedno.

19.8.2017 08:34
Tedysek

XXX.XXX.59.91

koňadra napsal(a):
Myslím, že nám to Tedýsek neprozradí a já bych se ani nedivila. Ať vybere jakou stanici chce, určitě se najde někdo, kdo ji pomluví - třeba měl osobní konflikt s chovatelem a nebyla to vina chovatele. Lidi jsou prostě různí. A každý máme své přátele i nepřátele a záleží, na koho zrovna člověk natrefí - takové jsou potom reference.

Nechci to tu úplně placnout, abych to nezakrikla. Dám na vlastní dojem a ten je výborný zatím. Všude jsou pomluvy, ale to by si nikdo nekoupil už nic. ;) mám tedy už obrázek o chovateli a při osobní návštěvě si udělám obrázek o feně a možná i o psovi z plánovaného spojení.

19.8.2017 08:44
Tedysek

XXX.XXX.59.91

ivulka2 napsal(a):
.což o výběr ale jsou to především hyperaktivní a tvrdí pracáci se vším všude co k tomu patří nejsou to psi pro někoho kdo hledá psa jako společníka a psa k občasné návštěvě cvičáku.
U ovčáku je spousta kvalitních psu a spíš než konkrétní chovku bych vybírala konkrétní spojení a to z jaké chovky je celkem jedno.

No jo, ale já nemám mistrovské ambice, ale přesto můžu nabídnout celkem dost vyžití. A Cvicak není podle mě úplně nutností. Dokážeme se vyblbnout i bez něj.
Vím že ovčák musí něco dělat a bude dělat. :)
A nechci už psa od chovatele co když mu napíšu, že pes přerostl a to celkem dost tak on mi na to nenapíše vůbec nic. Nebo takového co rovnou zmizí z povrchu zemského že ho nenajde už ani cmku. :-/ Každý máme trochu jinou představu a požadavky a to je na tom to hezky. :) Nemusím mít úplnou střelu, ale zase nechci úplného troubu. Trouby už máme dva. :).

19.8.2017 09:22
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tedysek napsal(a):
No jo, ale já nemám mistrovské ambice, ale přesto můžu nabídnout celkem dost vyžití. A Cvicak není podle mě úplně nutností. Dokážeme se vyblbnout i bez něj.
Vím že ovčák musí něco dělat a bude dělat. :)
A nechci už psa od chovatele co když mu napíšu, že pes přerostl a to celkem dost tak on mi na to nenapíše vůbec nic. Nebo takového co rovnou zmizí z povrchu zemského že ho nenajde už ani cmku. :-/ Každý máme trochu jinou představu a požadavky a to je na tom to hezky. :) Nemusím mít úplnou střelu, ale zase nechci úplného troubu. Trouby už máme dva. :).

Máte divné požadavky..chcete pracovního ovčáka ale práci mu nenabídnete a když vám nabízím chovatele který má jen jednu fenu a jen jeden vymazlenej vrh tak napíšete že to není chovatel pro vás...

19.8.2017 10:04
Tedysek

XXX.XXX.59.91

ivulka2 napsal(a):
Máte divné požadavky..chcete pracovního ovčáka ale práci mu nenabídnete a když vám nabízím chovatele který má jen jednu fenu a jen jeden vymazlenej vrh tak napíšete že to není chovatel pro vás...

Divný? Asi pro někoho jo. Jakého chci chovatele jsem už psala. Pes práci mít bude. Jen ne 4x týdne na cvicaku.

sh

19.8.2017 14:28
sh

XXX.XXX.244.143

ivulka2 napsal(a):

Uklidnete se, i bez cvicaku lze psa zamestnat, staci trocha fantazie. Ja chci taky do budoucna pracaka, ale cvicak bude mozna jen na chvili kvuli socializaci, vic ho nepotrebuju. Nechce se mi koukat na psy co znaji jen kotec-auto-odkladacku-cvicak.

19.8.2017 22:19

ivulka2 napsal(a):

Naprosto s vámi souhlasím i s vaším názorem výše. Tito pracáci jsou v povaze úplně jinde, než běžný N.O. Potřebují opravdu hodně zaměstnat, nejsou to žádní rodinní mazlíci, nejlepší pro někoho, kdo se bude věnovat sportovní kynologii.

20.8.2017 18:11
PumaCZ

XXX.XXX.238.103

Jen tak pro zajímavost jsem se porozhlédla po německých chovkách a kromě toho, že mě sama chovka zaujala, líbí se mi popisek u této fenky:

Sie hat einen geraden Rücken. - Má rovná záda.
A to opravdu má.

http://www.xn-schferhunde-welpen-schferhund-zchter-29ct95g.de/meine-hunde/elis/

Musím říci, že mi udělalo nesmírnou radost, vidět takto hezkého zdravě vypadajícího psa :).

Elikk

21.8.2017 08:55
Elikk

XXX.XXX.26.165

sh napsal(a):
Uklidnete se, i bez cvicaku lze psa zamestnat, staci trocha fantazie. Ja chci taky do budoucna pracaka, ale cvicak bude mozna jen na chvili kvuli socializaci, vic ho nepotrebuju. Nechce se mi koukat na psy co znaji jen kotec-auto-odkladacku-cvicak.

Cvicak je fuuuuj, ale pracaky chcete, jo? :-D.

21.8.2017 09:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.97

Tedysek napsal(a):
Divný? Asi pro někoho jo. Jakého chci chovatele jsem už psala. Pes práci mít bude. Jen ne 4x týdne na cvicaku.

Tak u nás se chodí 2x týdně
a psy to baví. Známý, když nemůže jít (vyjímečně),
tak je nešťastný - kvůli psovi, který to miluje.

Kotec, auto, odkládačku = cvičák ?

21.8.2017 10:02

Nedá mi nevzpomenout...náš odchod ze cvičáku, po poslušnosti - já venku na parkovišti, pes se zastavil před brankou na cvičáku a juk na mě a juk na plac, juk na mě, juk na plac...

21.8.2017 10:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.97

Nejspíš měl ještě málo
buzerování, šikanování a drilu.

21.8.2017 12:09

rapotacka11 napsal(a):
Nejspíš měl ještě málo
buzerování, šikanování a drilu.

A odkládačky, té v každém případě...

XANTO

21.8.2017 18:50
XANTO

XXX.XXX.180.130

Dobrý večer, napište mi sms kterou chov. stanici jste si vybrala. Zda některou, které jsem doporučil
604646657.

23.8.2017 11:02
PumaCZ

XXX.XXX.238.138

Mám ještě dotaz k DKK a DLK.
Našla jsem psa, který se mi docela líbí, ale ve 3. generaci ze strany matky se vyskytuje DKK 1/1 a 1/2. Vím, že to je "fast normal", takže žádná tragedie, ale jaká je pravděpodobnost, že štěně z takového spojení bude též náchylné na DKK? DLK vůbec uvedena není.
Je lepší hledat dál a počkat si na psa, který bude mít předky kompletně s 0/0, nebo byste se toho nebáli?
Pesana chci především na canicross a ke kolu, takže velká zátěž kloubů tam prostě bude.

Elikk

23.8.2017 12:00
Elikk

XXX.XXX.26.165

"ale ve 3. generaci ze strany matky se vyskytuje DKK 1/1 a 1/2. Vím, že to je "fast normal", takže žádná tragedie, ale jaká je pravděpodobnost, že štěně z takového spojení bude též náchylné na DKK?"

nikdo nezna tu pravdepodobnost.
takze me osobne by třeba zajímalo, kolik sourozencu te "postizene" matky bylo rentgenovano a s jakym výsledkem -když uz bych se rozhodovala.

a taky -ty lokty jsou vetsi problém nez DKK.

23.8.2017 12:14
PumaCZ

XXX.XXX.238.138

Tak sourozence jsem dohledala dva. Jeden nemá uvedeno nic, druhý pouze kyčle, které jsou čisté.

23.8.2017 12:18
PumaCZ

XXX.XXX.238.138

Teď koukám, že matka této feny již měla štěňata pětkrát v rozestupu 6 měsíců až dva roky, což se mi vůbec nezamlouvá.
Budu hledat dál :).

Elikk

23.8.2017 12:20
Elikk

XXX.XXX.26.166

PumaCZ napsal(a):
Tak sourozence jsem dohledala dva. Jeden nemá uvedeno nic, druhý pouze kyčle, které jsou čisté.

Tohle je prave problém - zverejnuji se jen hezke výsledky, no...

23.8.2017 12:27

"ale jaká je pravděpodobnost, že štěně z takového spojení bude též náchylné na DKK"

je to sice už starý článek, ale nějaká statistika tam je včetně úvah o prarodičích (ale nikoliv prapra) :

http://www.cz-pes.cz/cl-2004053102-q-Dysplazie-kycelniho-kloubu-(DKK)-dil-2.-Vyzkum-dedicnosti

ono se taky krom těch sourozenců atd. člověk musí ptát, nakolik jsou ta vyšetření relevantní, neboli poctivá... (nevím jak je to u NO).

23.8.2017 12:38
PumaCZ

XXX.XXX.238.138

"ale jaká je pravděpodobnost, že štěně z takového spojení bude též náchylné na DKK"

je to sice už starý článek, ale nějaká statistika tam je včetně úvah o prarodičích (ale nikoliv prapra) :

http://www.cz-pes.cz/cl-2004053102-q-Dysplazie-kycelniho-kloubu-(DKK)-dil-2.-Vyzkum-dedicnosti

ono se taky krom těch sourozenců atd. člověk musí ptát, nakolik jsou ta vyšetření relevantní, neboli poctivá... (nevím jak je to u NO).

Super, díky moc za článek, určitě jsem si z něj něco vzala a nebudu tak hysterická, pokud půjde o vzdálenější předky s DKK (DLK je bohužel povinné až od roku 2012, tuším).

Přidejte reakci

Přidat smajlík