Jak vychovat štěně sám ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2017 00:21
radys

XXX.XXX.247.226

Zdravím, právě jsem po 12ti letech přišel o psa, retrívra, kterého jsem měl od jednoho roku.
Rád bych zase stejné plemeno, jenže jsem momentálně sám a chodím do práce na 12ti hodinový směny,2 denní a 2 noční a pak 4 dny volno. Tak nevím jak bych v tomhl režimu mohl zabezpečit zdárný vývoj psa od štěněte.
Přes den by mohla dojíždět máti ale jinak nevím.
Případně jsem uvažoval o psí školce, ale ještě jsem tam ani nebyl se zeptat.
Máte někdo tip ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2017 05:48

Já bych to nedělala, za psí školku se dává spousta peněz a spoléhat na to, že vždycky bude moct někdo z blízkých... to fakt ne. Pokud máte poblíž nějaký útulek, můžete chodit venčit útulkáče.

24.8.2017 07:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

radys napsal(a):
Zdravím, právě jsem po 12ti letech přišel o psa, retrívra, kterého jsem měl od jednoho roku.
Rád bych zase stejné plemeno, jenže jsem momentálně sám a chodím do práce na 12ti hodinový směny,2 denní a 2 noční a pak 4 dny volno. Tak nevím jak bych v tomhl režimu mohl zabezpečit zdárný vývoj psa od štěněte.
Máte někdo tip ?

Zní to jako fráze ROZUM a CIT.
Zkuste používat... obojí.

24.8.2017 08:06
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nepíšete, jestli bydlíte v domku nebo bytě. Každopádně 12 hodin + 2 na cestu by to štěně bylo samo, Člověk přijde domů po dvanáctce umlácenej, dá nažrat, maximálně hodinku prochajda a jde spát. Pokud má ten pejsek možnost být venku, tak alespoň přes den se vyvenčí kdy potřebuje. Na Vašem místě bych si našla retrívra v útulku, vzala 14 dní dovolenou a měla bych vyřešeno.

24.8.2017 08:12
lavacca

XXX.XXX.84.24

No a co si vzit uz dospělého psa?

24.8.2017 09:32

radys napsal(a):
Máte někdo tip ?

Tak mě to zas až jak takový problém nepřipadá, o noční jste skoro celý den doma, pak máte čtyři dni volno, takže jste vlastně o ty dvě denní a to píšete že by se postarala máma. V noci pes spí. Pokud jste ochotný všechen svůj zbývající čas věnovat štěněti, brát ho všude sebou a počítáte s tím že mladý pes není čistotný a hodně věcí zničí tak proč by ne. A pokud nejste v bytě ale máte zahradu tak to vůbec není problém. No a ta psí školka pokud na to máte peníze tak proč ne. Záleží co chcete se psem v budoucnu dělat, a nebo ho mít jen jako kamaráda, a jste odkud ?

24.8.2017 09:34
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, nevím, jak to má zadavatel, ale kamarádka jede v tomhle systému a jediný volný den má po druhé ranní před první noční. Po druhé noční spí, stejně jako mezi nočníma, skoro celý den, prakticky jen nakrmí a vyvenčí. Potom pravda má tři dny volna, ale tu něco musí zařídit, tak někam jede a nějak se to smrskne...

24.8.2017 09:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

- a to píšete že by se postarala máma....
"""""""""""""""""""""""""""
Tuší to chudák máma, že jí někdo už organizuje její život ?

24.8.2017 09:48

rapotacka11 napsal(a):
- a to píšete že by se postarala máma....
"""""""""""""""""""""""""""
Tuší to chudák máma, že jí někdo už organizuje její život ?

Některá máma se postará ráda. Mě máma taky hlídá psy když potřebuju, a když jedem na dovolenou, říká nechte je tady, a my ne ne pojedou taky :-D. Já bych taky ráda hlídala holám psy kdyby nějaké měli, radši než vnoučata :-D.

24.8.2017 10:17
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Taky jsem nedávno přišla o psa (ČSV). Z podobných důvodů jsem si nakonec vzala dospělého psa z útulku a ještě mnohem menšího. Zaprvé nemám potřebu tolik srovnávat, prostě každý je jiný. Zadruhé sice musím pejska vycvičit, ale aspoň základní návyky už má. A zatřetí při jeho velikosti se mi mnohem líp řeší případné hlídání/venčení někým jiným. K ČSV se doufám ještě jednou vrátím, ale až budu cítit, že na to mám správné podmínky.

24.8.2017 10:51
radys

XXX.XXX.247.226

Takže bydlím v RD a zahrada je velká dost. Ale stejně si říkám, malé štěně samo, to by mě utrhlo srdce. Dospělej pes už věděl a pak jsem byli vždycky a všude spolu.
Upřímě, to spíš máma mi to už organizuje a chystá na druhýho psa, ale podle mě taky si myslím že neví do čeho se hrne. Já si zatím nedovedu představit že bych dlouholetýho kamaráda lusknutím prstu nahradil novým psem. Tak nějak vnitřně si říkám "to ses oklepal rychle", protože pořád myslím na něj a všude ho vidím.
Že bude všechno počůraný, rozkousaný mi nevadí, uděláme opatření, všechno schováme, a co. No je to to mimino, s tím se počítá. Vzal bych asi zase dospělýho psa, ale chci zase ZR, v tomhle jsem asi sobeckej, omlouvám se.

sh

24.8.2017 11:07
sh

XXX.XXX.53.125

No, takze v tom mate jasno. Vemte si pejska dospeleho az se na to budete citit.
Ja mam vybraneho psa, az muj starousek nebude, takoveho ktery by se mu libil. Citila bych jako zradu kdybych mela zastupce plemene, ktere nesnasi. Vim, je to svihnute.

24.8.2017 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, já bych do toho nešla, i když podmínky nejsou tak tragické jako v bytě, je k dispozici dům se zahradou a máma. Spíš uvažuju směrem, že za měsíc se může na obzoru objevit slečna a veškeré city a aktivity, budou investovány do randění. Je to sice už pradávno, co jsem byla zaláskovaná ale to, že šlo všechno stranou si celkem dobře pamatuju. Tehdy jsme měli psa taky, ale rodinného, neměl jen mne a byl už starší.

24.8.2017 12:28
radys

XXX.XXX.247.226

sh napsal(a):
No, takze v tom mate jasno. Vemte si pejska dospeleho az se na to budete citit.
Ja mam vybraneho psa, az muj starousek nebude, takoveho ktery by se mu libil. Citila bych jako zradu kdybych mela zastupce plemene, ktere nesnasi. Vim, je to svihnute.

Díval jsem se po inzerátech, ale asi nejsem sám, takže už, momentálně jsou pejsi zadaní. No uvidíme a každopádně děkuji moc za reakce.

24.8.2017 12:32

radys napsal(a):
Takže bydlím v RD a zahrada je velká dost. Ale stejně si říkám, malé štěně samo, to by mě utrhlo srdce. Dospělej pes už věděl a pak jsem byli vždycky a všude spolu.
Upřímě, to spíš máma mi to už organizuje a chystá na druhýho psa, ale podle mě taky si myslím že neví do čeho se hrne. Já si zatím nedovedu představit že bych dlouholetýho kamaráda lusknutím prstu nahradil novým psem. Tak nějak vnitřně si říkám "to ses oklepal rychle", protože pořád myslím na něj a všude ho vidím.
Že bude všechno počůraný, rozkousaný mi nevadí, uděláme opatření, všechno schováme, a co. No je to to mimino, s tím se počítá. Vzal bych asi zase dospělýho psa, ale chci zase ZR, v tomhle jsem asi sobeckej, omlouvám se.

Štěně vyroste rychle, když je zahrrada není problém. Vezměte si ho co nejdřív, dokud je ještě teplo. Jinak svého kamaráda sem vždycky nahradila hned novým psem, však on by se za to nezlobil, a nač se trápit. Na ztrátu psího kamaráda je nejlepší lék nové štěně. Jinak dospělého psa, nevím. Pár sem si jich dospělých vzala, není to ono jako vychovat si ho od štěněte.Sehnat kvalitního dospělého zlatáka, pokud nechcete starého nebo nějakého křížence, no nevím. Když se někdo zbavuje mladého psa většinou to má nějaký důvod. Zkuste se porozhlédnout, ale převychovat zkaženého psa je těžší než si ho vychovat sám. Pokud máte zahradu tak bych do toho šla, Zvládl jste předchozího psa, zvládnete i štěně. Taky sem měla dilema když mě umřel starý labík, jestli vzít štěně, nějak sem na ty štěnata odvykla. Uteklo to rychle už bude mít 4 narozeniny a jsem štastná že ho mám.

24.8.2017 13:48
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já jsem se zase těšila na miminko, posledního jsme měli od šesti měsíců doma, ale holt to nevyšlo a brala jsem si puberťáka. Ale i v chovkách mohou mít nechovné pejsky, nebo někomu neprojde pes bonitací ( to je náš případ) a on chce chovat a pejska se zbaví. V takovém případě pomůžete dvakrát.

24.8.2017 14:02

No tady jeden je, jde o to z jakých zdravotních důvodů, zkuste se na něj zeptat, ten už je vychovaný
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3034240/zlaty-retrivr/.

24.8.2017 14:37
radys

XXX.XXX.247.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tady jeden je, jde o to z jakých zdravotních důvodů, zkuste se na něj zeptat, ten už je vychovaný
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3034240/zlaty-retrivr/.

Jak jsem psal, Nejsem sám. Už je u nových páníčků.

sh

24.8.2017 21:29
sh

XXX.XXX.244.143

lesnížínka napsal(a):
Ne, já bych do toho nešla, i když podmínky nejsou tak tragické jako v bytě, je k dispozici dům se zahradou a máma. Spíš uvažuju směrem, že za měsíc se může na obzoru objevit slečna a veškeré city a aktivity, budou investovány do randění. Je to sice už pradávno, co jsem byla zaláskovaná ale to, že šlo všechno stranou si celkem dobře pamatuju. Tehdy jsme měli psa taky, ale rodinného, neměl jen mne a byl už starší.

Ale no tak, vsichni se jednou zalaskuji, maji problemy v praci, musi se postarat o nemocne blizke... Je spousta zivotnich situaci, ktere by mohly komplikovat peci o psa, ale kdyz se vsechno po.ere, tak se psem po boku se to vse lepe zvlada. Laska vas opusti, pes zustane.

24.8.2017 21:54
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Laska vas opusti, pes zustane.

Je to tak

25.8.2017 06:30
koňadra

XXX.XXX.128.31

radys napsal(a):
Jak jsem psal, Nejsem sám. Už je u nových páníčků.

Radys - štěně si vezměte. Pokud bude moci být na zahradě když vy jste v práci a ještě se na něj bude chodit dívat maminka, vůbec bych se toho nebála. Jak tady někdo napsal: štěně vyroste rychle, na váš životní styl si zvykne, tak jako si zvykl váš první pes. Není nutné, aby se psem někdo byl 24 h denně, na co si pes zvykne, tak to bude.
A jestli si najdete slečnu? To je vaše věc a kdo ví, třeba se s ní seznámíte právě skrz toho psa a venčit budete spolu.
Ještě mne napadlo vzít štěňata dvě - to by se zabavila spolu, kdyby byla sama. Já mám už léta smečku o několika jedincích, ale říkala jsem si, že už bych jednoho samotného psa nechtěla, vždy jsou lepší dva - lépe se spolu vyběhají, pohrají... a hlavně nikdy nikdo není sám. I kdybych už neměla síly na větší psy, tak bych si pořídila miniaturní, ale vždy dva (ti by se dali zvládnout spíš než jeden velký).

25.8.2017 06:47

Nejhorší nápad je vzít si současně dvě štěňata. Sice se vzájemně zabaví, ale jejich výchova bude pro vás velmi náročná. Nejen, že je budete muset vychovávat každé samostatně, což znamená i chodit s nimi ven samostatně, což představuje dvojnásobek času, ale hlavně štěňata si vystačí spolu a vás nebudou moc potřebovat. Rozhodně si s nimi nevybudujete takový úzký vztah, jaký byste mohl mít, když si pořídíte jen jedno štěně.

Já bych při vašem režimu volila dospělého psa. Jednoho.

25.8.2017 06:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Ti vyřazení psi... sem chodí Flip, třeba by to šlo přes ní.
(cvičí asistenční psy).

25.8.2017 06:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

barevnalentilka napsal(a):
Laska vas opusti, pes zustane.

Je to tak

Vždycky ne...

25.8.2017 10:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nejhorší nápad je vzít si současně dvě štěňata. Sice se vzájemně zabaví, ale jejich výchova bude pro vás velmi náročná. Nejen, že je budete muset vychovávat každé samostatně, což znamená i chodit s nimi ven samostatně, což představuje dvojnásobek času, ale hlavně štěňata si vystačí spolu a vás nebudou moc potřebovat. Rozhodně si s nimi nevybudujete takový úzký vztah, jaký byste mohl mít, když si pořídíte jen jedno štěně.

Já bych při vašem režimu volila dospělého psa. Jednoho.

Tak je jasné, že pokud se cvičí poslušnost, je potřeba brát každého psa (štěně) zvlášť. To je náročné na čas. Ale zase ty honičky dvou psů, hraní si a to, že nebude pes sám, když páníček nebude doma, to za to počáteční nepohodlí a "ztrátu" času určitě stojí. Tu ztrátu jsem dala do uvozovek, protože si myslím, že pro každého, kdo má rád psy, jakýkoliv čas strávený s nimi, není ztráta času. A nemyslím si, že by potom ti psi páníčka nepotřebovali.
Sama jsem si několikrát nechala 2 sestry (když jsem si později chtěla vybrat pro sebe tu lepší, občas to dopadlo tak, že jsem si nechala obě), takže z vl. zkušenosti vím, že to zase taková tragédie není. Jen je to zpočátku náročné na čas, to jo, naučit každého zvlášť poslouchat. Některé procházky byly prostě vychovávací (s každou zvlášť) a jiné s oběma dohromady, takové volnější, to se alespoň spolu pěkně vylítaly.

25.8.2017 12:17
radys

XXX.XXX.247.226

Moc děkuji za reakce. Nicméně vidím, že co člověk, to názor. Musím říct že chvíli se přikláním sehnat (ale nevím kde) staršího pejska a chvíli že štěně. Takže momentálně totálně rozpolcenej smajlík
Taky mě napadají myšlenky, jaký jsou lidi, aby mi štěně někdo neukradl rovnou ze zahrady. I když, vzpomenuli si na Dina, ten by se nechal ukrást i jako dospělej .
Každopádně dám určitě vědět co a jak.

25.8.2017 12:29

Ukrást retrívra to není problém, můj pes by se taky klidně nechal odvést a to je dospělý a vycvičený. Takže pokud se má tohle stát, stane se. To by jste si musel obstarat dospělého kavkazana :-D.

25.8.2017 12:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

radys napsal(a):
Moc děkuji za reakce. Nicméně vidím, že co člověk, to názor. Musím říct že chvíli se přikláním sehnat (ale nevím kde) staršího pejska a chvíli že štěně. Takže momentálně totálně rozpolcenej smajlík
Taky mě napadají myšlenky, jaký jsou lidi, aby mi štěně někdo neukradl rovnou ze zahrady. I když, vzpomenuli si na Dina, ten by se nechal ukrást i jako dospělej .

Nevím odkud jste, koukla jsem na bazoš a hned na mne vyskočila tahle fenka z Přerova.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/78614700/Zlaty-retrivr.php.

25.8.2017 13:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koňadra napsal(a):
Radys - štěně si vezměte. Pokud bude moci být na zahradě když vy jste v práci a ještě se na něj bude chodit dívat maminka, vůbec bych se toho nebála. Jak tady někdo napsal: štěně vyroste rychle, na váš životní styl si zvykne, tak jako si zvykl váš první pes. Není nutné, aby se psem někdo byl 24 h denně, na co si pes zvykne, tak to bude.
A jestli si najdete slečnu? To je vaše věc a kdo ví, třeba se s ní seznámíte právě skrz toho psa a venčit budete spolu.
Ještě mne napadlo vzít štěňata dvě - to by se zabavila spolu, kdyby byla sama. Já mám už léta smečku o několika jedincích, ale říkala jsem si, že už bych jednoho samotného psa nechtěla, vždy jsou lepší dva - lépe se spolu vyběhají, pohrají... a hlavně nikdy nikdo není sám. I kdybych už neměla síly na větší psy, tak bych si pořídila miniaturní, ale vždy dva (ti by se dali zvládnout spíš než jeden velký).

Psala jsem už asi 100x. Bez nějakých rad tady či jinde(nebyla jsem nikde na NETu) jsem si pořídila dvě štěňata dvou velkých, rozdílných plemen, starých jen necelé dva měsíce od sebe. Ani jedinkrát jsem toho rozhodnutí nazalitovala a už bych nikdy neudělala jinak. Neměla jsem žádný problém s učením, přišlo mi, že se mladší všechno učí víceméně sám, jen odkoukáním od staršího. Pravda, byli spíš jen vychovávaní, nebyl to žádný výcvik na zkoušky apod. Na cvičák chodili spolu, jeden odložený(uvázaný u stromu ) druhý cvičí a naopak. Byli na zahradě a já neměla špatné svědomí, když tam třeba v zimě opravdu tolik nejsem. Co ale dodávám: můj veškerý čas byl věnovaný jen jim, měla jsem už muže, který byl ale celé dny mimo domov a já celou dobu se psy pracovala na zahradě, či chodila po procházkách. Beze mne stejně byli minimum času. Na druhou stranu, dva psi na zahradě by líp strávili i to, kdyby páníček našel novou lásku a kašlal na ně A že by našel pejskařku? No to by byl ideál, ale kolik takových opravdu je? Tady si téměř každý pár zaláskovaných puberťáků pořídí spolu psa. Ani jeden pár není už spolu, pes trčí u jednoho z nich v zahradě(v lepším případě) nebo si ho přehazujou jak horký brambor, protože už ho ani jeden nechce(spíš partneři) každopádně vždycky...to ode.ere pes Takže ne, samotnému mladému člověku s nijak nevyřešeným životem, bych psa nikdy nedoporučila. Protože já na blaho zadavatele s prominutím..., mě jde v prvé řadě o psy.

25.8.2017 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

radys napsal(a):

Občas se tu vyskytne Flip.
Cvičí asistenční psy.
Taky některý odpadne - je nevhodný.
Co to zkusit přes ní.
(pardon, už jsem to sem dala, blbne mi mašina nebo signál, myslela jsem,
že to neodešlo, zopakovala jsem to teď a vidím, že už...).

25.8.2017 19:11
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Habe daj si 2 x po dvanásť hodín bez malej aj veĺkej potreby cez deň + 2 x to isté v noci s pŕístupom k vode a potom 4 x deň a noc móžeš čúrať a kadiť kedy chceš. Pozdravujem tvoje ladviny.

25.8.2017 21:53

koňadra napsal(a):
Tak je jasné, že pokud se cvičí poslušnost, je potřeba brát každého psa (štěně) zvlášť. To je náročné na čas. Ale zase ty honičky dvou psů, hraní si a to, že nebude pes sám, když páníček nebude doma, to za to počáteční nepohodlí a "ztrátu" času určitě stojí. Tu ztrátu jsem dala do uvozovek, protože si myslím, že pro každého, kdo má rád psy, jakýkoliv čas strávený s nimi, není ztráta času. A nemyslím si, že by potom ti psi páníčka nepotřebovali.
Sama jsem si několikrát nechala 2 sestry (když jsem si později chtěla vybrat pro sebe tu lepší, občas to dopadlo tak, že jsem si nechala obě), takže z vl. zkušenosti vím, že to zase taková tragédie není. Jen je to zpočátku náročné na čas, to jo, naučit každého zvlášť poslouchat. Některé procházky byly prostě vychovávací (s každou zvlášť) a jiné s oběma dohromady, takové volnější, to se alespoň spolu pěkně vylítaly.

Koňadro, ale vy jste si ty sestry nechávala ve smečce s již vychovanými psy! A to je přece logicky zcela něco jiného, než kdybyste si nechala ty dvě sestry samotné. Štěňata ve smečce se učí od starších vychovaných členů smečky a i když je potřeba se štěňatům věnovat také individuálně, dost práce ušetří právě příklad starších psů, od nichž štěňata žádoucí chování obkoukají.

25.8.2017 22:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

Koňadro, ale vy jste si ty sestry nechávala ve smečce s již vychovanými psy! A to je přece logicky zcela něco jiného, než kdybyste si nechala ty dvě sestry samotné. Štěňata ve smečce se učí od starších vychovaných členů smečky a i když je potřeba se štěňatům věnovat také individuálně, dost práce ušetří právě příklad starších psů, od nichž štěňata žádoucí chování obkoukají.

No, máte částečně pravdu, ale ti mladí psi okoukají nejen žádoucí chování, ale také nežádoucí. Tak to vyjde tak nějak nastejno. Když jsem je chtěla něco pořádného naučit, musel být stejně každý zvlášť.

25.8.2017 23:10

koňadra napsal(a):
No, máte částečně pravdu, ale ti mladí psi okoukají nejen žádoucí chování, ale také nežádoucí. Tak to vyjde tak nějak nastejno. Když jsem je chtěla něco pořádného naučit, musel být stejně každý zvlášť.

Ale to přece píšu, že se jim musíte věnovat individuálně. Ale tím, že se spoustu věcí naučí od starších členů smečky, máte výchovu mnohem lehčí. Pak záleží už na tom, jak moc máte vychované či nevychované starší psy...

26.8.2017 08:32

Peter1964 napsal(a):
Habe daj si 2 x po dvanásť hodín bez malej aj veĺkej potreby cez deň + 2 x to isté v noci s pŕístupom k vode a potom 4 x deň a noc móžeš čúrať a kadiť kedy chceš. Pozdravujem tvoje ladviny.

A na zahradě jako ten pes nemůže na záchod ?

Neregistrovaný uživatel

26.8.2017 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

rapotacka11 napsal(a):
Občas se tu vyskytne Flip.
Cvičí asistenční psy.
Taky některý odpadne - je nevhodný.
Co to zkusit přes ní.
(pardon, už jsem to sem dala, blbne mi mašina nebo signál, myslela jsem,
že to neodešlo, zopakovala jsem to teď a vidím, že už...).

Zdravím,
pořídit si vychovaného mladého dospělého psa je určitě dobrý nápad.
Ano, každý cvičitel má tzv. vyřazené psy, protože ne každý pes se do služby hodí. Zrovna před rokem jsem nabízela ročního vychovaného krásného zlaťáka, naprosto zdravého, jen "nedával" velký městský ruch. Zájem byl obrovský, kdybych jich měla dvacet všichni by šli nejspíš do dobrých rukou. Ale to byl zdravý pes. Nejčastěji se vyřazují z výcviku kvůli zdravotním problémům. Budoucím psím pomocníkům se dělají rentgeny kyčlí, loktů a ramen. Potom vyšetření srdce a funkce vnitřních orgánů. Dále vyšetření očí u očního specialisty. Není, bohužel, mnoho psů kteří jsou zcela zdraví.
Položte si otázku jestli by jste se ujal psa se zdravotním problémem? Já sama dávám psy se zdravotním problémem za symbolický poplatek (8 tisíc za psa, který není zdravý se mi zdá dost, ale je to každého věc). Se zdravotním problémem už málokdo psa chce. Lidé by chtěli nejraději psa čistokrevného, pěkného, zdravého, vychovaného, vychvičeného za cenu - zadarmo. K tomu servis v podobě rad a pomoci při výcviku a hlídání. Taková je moje letitá zkušenost.
Teď jsem konečně po roce umístila do skvělé rodiny fenku krásné zdravé vychované borderky, která má jenom tu vadu, že při úraze přišla o ušní boltec. Není to ani moc vidět, protože je chlupatá, ale už o ní nebyl zájem.
Vy chcete pouze zlatého retrievra a to je plemeno, kde o mladé dospělé zdravé psy výrazně převažuje poptávka nad nabídkou.
Nejčastěji vyřazení asistenční psi končí v rodinách, kde byli vychováni. Což je pro psa ideální, protože je tam doma a konkrétní lidé mají k němu citový vztah.
Na Vašem místě bych opravdu zkoušela štěstí v útulcích. Můžete tam narazit i na toho zlaťáka, anebo Vám padne do oka úplně jiný pes. Je to prostě určitá chemie, najednou pocítite sympatii třeba ke psovi o kterém by jste si nikdy nemyslel, že takového by jste chtěl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík