Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marty98

26.8.2017 22:06
Marty98

XXX.XXX.10.197

Ahoj všem, chtěl bych se svojí přítelkyní pejska. Jsme spolu už půl roku a rozhodli jsme se společně tento závazek podstoupit. Nastěhovali jsme se do garsonky a příští týden máme v plánu dojet pro ČSV. Zaujal nás svým vzhledem. Ještě jsme ho neviděli, jen na fotkách, protože CHS je až u Ostravy. Máte někdo zkušenosti s tímto pejskem? Popřípadě rady s výchovou. Za všechny komentáře děkuji.

26.8.2017 22:08
Pupča

XXX.XXX.54.33

Pokud nejsi TROLL tak Ti přeji hodně pevné nervy v této diskuzi, jestli vůbec někdo bude mít sílu a energii ji rozvířit...

Marty98

26.8.2017 22:12
Marty98

XXX.XXX.10.197

A důvod tohoto komentáře a této reakce?..

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2017 22:15

Marty98 napsal(a):
A důvod tohoto komentáře a této reakce?..

Zkušenosti s plemenem.

vůbec nejhorší nápad, který může kynolog začátečník mít, je pořídit si psa, který vypadá jako vlk a to jen a pouze kvůli tomu vzhledu, aniž by k tomu věděl cokoliv jiného.

26.8.2017 22:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

- máme v plánu dojet pro ČS
"""""""""
K čemu vám bude ?

26.8.2017 22:16

Takže pokud nejsi troll, do garsonky si pořiď papilona nebo trpasličího pudla nebo mopse a věř tomu, že nakonec budeš mnohem šťastnější ty i ten pes.

26.8.2017 22:18
Cat cat

XXX.XXX.47.209

Protože to není absolutně vhodný pes do garsonky. Máte vůbec nějaké zkušenosti se psy?

26.8.2017 22:22
Pupča

XXX.XXX.54.33

Problém nevidím v garzonce, ale v přístupu...já nejdříve půl roku hledala info v chovatelských stanicích, na výstavách a u majitelů. Další půl rok jsem čekala na vhodné štěně. A hlavně jsem plemeno vybrala zejména podle povahy...kamarády si člověk taky nevybírá podle vzhledu, ale podle chování. Myslím, že i naprostý začátečník může ČSV zvládnou ke spokojenosti své i psí, ale jestli to je tento případ to tady nedokáže nikdo z nás posoudit.

26.8.2017 22:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Marty98 napsal(a):
Ahoj všem, chtěl bych se svojí přítelkyní pejska. Jsme spolu už půl roku a rozhodli jsme se společně tento závazek podstoupit. Nastěhovali jsme se do garsonky a příští týden máme v plánu dojet pro ČSV. Zaujal nás svým vzhledem. Ještě jsme ho neviděli, jen na fotkách, protože CHS je až u Ostravy. Máte někdo zkušenosti s tímto pejskem? Popřípadě rady s výchovou. Za všechny komentáře děkuji.

A co majitel garsonky? Souhlasí?

Marty98

26.8.2017 22:26
Marty98

XXX.XXX.10.197

Proč by to nebyl pes do garsonky? Bydlíme u obory, přítelkyně momentálně více méně studuje, má spoustu volného času s pejskem budeme v co možná největší míře venku. Nehledě na to, že jsem četl, že tento pes je velice fixovaný na své majitele a potřebuje s nimi být co nejvíce v kontaktu, což garsonka perfektně splnuje..ne?

Marty98

26.8.2017 22:26
Marty98

XXX.XXX.10.197

Fiona.Praha napsal(a):
A co majitel garsonky? Souhlasí?

Ano.

Marty98

26.8.2017 22:28
Marty98

XXX.XXX.10.197

rapotacka11 napsal(a):
- máme v plánu dojet pro ČS
"""""""""
K čemu vám bude ?

Jako společník a parťák na výlety?A člen rodiny.

Marty98

26.8.2017 22:29
Marty98

XXX.XXX.10.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkušenosti s plemenem.

vůbec nejhorší nápad, který může kynolog začátečník mít, je pořídit si psa, který vypadá jako vlk a to jen a pouze kvůli tomu vzhledu, aniž by k tomu věděl cokoliv jiného.

Aha..kde jsem napsal, že jsem začátečník?

26.8.2017 22:36
Pupča

XXX.XXX.54.33

Marty98 napsal(a):
Aha..kde jsem napsal, že jsem začátečník?

Nenapsal, ale prozradil jsi se povahou dotazu...to že je někdo začátečník není nic špatného, každý někdy musel začít. Pro přírodní plemena s komplikovanou povahou je někdy lepší začátečník, než člověk se spoustou zkušeností. My jsme také byli začátečníky s pěknou potvorou, málem jsme to po... ale nakonec to dopadlo dobře a jsme všichni spokojení. Na internetové diskuzi se člověk nedopátrá konce a začátku, zajděte se podívat na hafany na výstavu, tam pokecejte s co nejvíce lidmi, dívejte se jak se hafani chovají. Zjistěte si co nejvíce info v respektovaných chovatelských stanicích a potom čekejte na vhodné štěně. Každý správný chovatel pozná již na malinkatém štěněti, jestli bude vhodné pro začátečníky s plemenem nebo pro ostřílené. Vybíráte kámoše na spoustu let není dobré to uspěchat...

26.8.2017 22:36
Cat cat

XXX.XXX.47.209

Ptal jste se na radu..všichni odpověděli ne...zřejmě to slyšet ale nechcete... jen aby to nedopadlo pro psa špatně...až vám to přeroste přes hlavu...

Marty98

26.8.2017 22:40
Marty98

XXX.XXX.10.197

Cat cat napsal(a):
Ptal jste se na radu..všichni odpověděli ne...zřejmě to slyšet ale nechcete... jen aby to nedopadlo pro psa špatně...až vám to přeroste přes hlavu...

Myslím, že jediný kdo mi odpověděl na moje otázky byl Pupča. Ptal jsem se jestli někdo máte zkušenosti s tímto plemenem a jeho výchovou. Jestli si ho pořídím nebo ne je moje věc.

26.8.2017 22:41
Pupča

XXX.XXX.54.33

Já bych to tak černě neviděla, pozitivní je, že Marty chápe, že tenhle pes potřebuje být pořád se svým člověkem, takže garzonka není problém, podle mě byl problém dům s velkou zahradou. Psa v malém bytě prostě venčit pořádně musíte, kdežto pokud by byl na zahradě, tak to často sklouzne k lenosti nebo nedostatku času na venčení. Já bych jen opravdu ještě počkala a zjišťovala co nejvíce informací. Chápu, že člověk chce štěně hned, já taky nejsem moc trpělivý člověk, ale v tomto je opravdu lepší si počkat a pořádně to promyslet a hlavně vybrat vhodné štěně a správné chovatele.

26.8.2017 22:45
Cat cat

XXX.XXX.47.209

Ale jó. Dovezte si psa a za dva roky napiště, jak se vede...psovi...Je to Vaše věc.

26.8.2017 22:46
Pupča

XXX.XXX.54.33

Marty98 napsal(a):
Myslím, že jediný kdo mi odpověděl na moje otázky byl Pupča. Ptal jsem se jestli někdo máte zkušenosti s tímto plemenem a jeho výchovou. Jestli si ho pořídím nebo ne je moje věc.

Já zkušenosti s tímto plemenem nemám (vždy se mi ČSV líbilo a jednou jsem jej i hodně chtěla, nakonec jsem si do něj kvůli povaze netroufla), ale mám zkušenosti s povahově celkem podobnou potvorou, kde se každá chyba může zle vymstít. Ale před šesti lety jsem třeba nevěděla vůbec nic, ale jde o to jestli má člověk chuť se učit novému a hlavně i přizpůsobit sebe hafanovi, ne se jen snažit přizpůsobit hafana sobě.

Marty98

26.8.2017 22:50
Marty98

XXX.XXX.10.197

Cat cat napsal(a):
Ale jó. Dovezte si psa a za dva roky napiště, jak se vede...psovi...Je to Vaše věc.

Vy máte tohoto psa nebo nějakou zkušenost s ČSV?

26.8.2017 22:52
Pupča

XXX.XXX.54.33

Marty být Tebou neztrácím čas a energii na ifauně a pročítám tohle http://www.cswolfdog.cz/.

26.8.2017 22:59
Cat cat

XXX.XXX.47.209

Jo psa mám, dokonce nyní celkem tři z dědictví. CSV nemám a nikdy mit nebudu, pač nejsem magor...abych si takového psa pořizovala do bytu..a to nemám garsonku, ale 3+1 v osobním vlastnictví..
Je to ale vaše věc..

27.8.2017 06:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Marty98 napsal(a):

Jsou to úžasní psi a pokud se budete řídit citem a rozumem, nebudete od psa čekat, že vám bude dělat cvičákového poskoka, budete respektovat, že to psi s vlastním názorem a jejich respekt si musíte opravdu zasloužit, budete mít úžasného parťáka. Chce to dobrou socializaci, spoustu času a trpělivosti, mít psa doma, neřídit se kravinami typu pes musí a pes nesmí, radami výcvikářů ze cvičáků a bohužel ani radami stávajících poradců chovu a ono to půjde.

27.8.2017 06:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Cat cat napsal(a):
Protože to není absolutně vhodný pes do garsonky. Máte vůbec nějaké zkušenosti se psy?

ČSV je vhodný kamkoli, kde se bude cítit dobře a kde se mu budou věnovat.

27.8.2017 06:39
scylla

XXX.XXX.150.32

Pupča napsal(a):
Marty být Tebou neztrácím čas a energii na ifauně a pročítám tohle http://www.cswolfdog.cz/.

Jo, to jsou stránky, kde se o čsv dozvíte s prominutím p..d, to jsou obrovské nesmysly.

27.8.2017 06:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Cat cat napsal(a):
Jo psa mám, dokonce nyní celkem tři z dědictví. CSV nemám a nikdy mit nebudu, pač nejsem magor...abych si takového psa pořizovala do bytu..a to nemám garsonku, ale 3+1 v osobním vlastnictví..
Je to ale vaše věc..

Je dobře, že si toho úžasného psa nepořídíte s těmito názory.

27.8.2017 06:54

Marty98 napsal(a):

Další

27.8.2017 07:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Bohužel lidé, kteří si plemeno
vybírají „očima“, a nikoliv mozkem,
které pouze povrchně okouzlí jejich vlčí exteriér a nejsou ochotni pochopit a respektovat jejich charakter a NÁROKY, zadělávají na fatální problém psům i sobě.
Kdo nemá dostatek času,
zkušeností,
empatie
a láskyplné trpělivosti, neměl by si nesmírně inteligentní, ale i svobodomyslné a paličaté vlčáky vůbec pořizovat.
Lidské chyby a necitlivost odjišťují v hlavách terorizovaných ČSV granát.
Svědčí o tom „ztroskotanci“ a „nechtěnci“ v záchranné stanici československých vlčáků TAWY a jejich zdrcující osudy.
Na nešťastných psech odreagovávali svá zklamání, frustrace, surovost a bestiální bezradnost bestie dvounohé.
Mějme vždy na paměti slova, která napsal Eberhard Trumler ve své knize Tykáme si se psem: „Trpělivost by měla být ve styku se psem vždy naší hlavní ctností – pes má s námi také nesmírnou trpělivost.“
Platí totiž pro člověka s ČSV stonásobně víc než pro život s mnohými jinými plemeny.

27.8.2017 07:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pupča napsal(a):
Já zkušenosti s tímto plemenem nemám (vždy se mi ČSV líbilo a jednou jsem jej i hodně chtěla, nakonec jsem si do něj kvůli povaze netroufla), ale mám zkušenosti s povahově celkem podobnou potvorou, kde se každá chyba může zle vymstít. Ale před šesti lety jsem třeba nevěděla vůbec nic, ale jde o to jestli má člověk chuť se učit novému a hlavně i přizpůsobit sebe hafanovi, ne se jen snažit přizpůsobit hafana sobě.

Tak zkušenosti s ČSV nemáte a radíte, aby si ho někdo bez zkušeností pořídil a ještě ke všemu do garsonky? To je víc než nezodpovědné.

27.8.2017 07:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Bohužel lidé, kteří si plemeno
vybírají „očima“, a nikoliv mozkem,
které pouze povrchně okouzlí jejich vlčí exteriér a nejsou ochotni pochopit a respektovat jejich charakter a NÁROKY, zadělávají na fatální problém psům i sobě.
Kdo nemá dostatek času,
zkušeností,
empatie
a láskyplné trpělivosti, neměl by si nesmírně inteligentní, ale i svobodomyslné a paličaté vlčáky vůbec pořizovat.
Lidské chyby a necitlivost odjišťují v hlavách terorizovaných ČSV granát.
Svědčí o tom „ztroskotanci“ a „nechtěnci“ v záchranné stanici československých vlčáků TAWY a jejich zdrcující osudy.
Na nešťastných psech odreagovávali svá zklamání, frustrace, surovost a bestiální bezradnost bestie dvounohé.
Mějme vždy na paměti slova, která napsal Eberhard Trumler ve své knize Tykáme si se psem: „Trpělivost by měla být ve styku se psem vždy naší hlavní ctností – pes má s námi také nesmírnou trpělivost.“
Platí totiž pro člověka s ČSV stonásobně víc než pro život s mnohými jinými plemeny.

27.8.2017 07:28

Vybírají očima- ale to je snad normální..., já jsem si své psy také vybrala očima. (kříženec jezevčíka, erdel, bulterier) a toho erdela k dvouletému děcku...

jinak k dotazu- mám pocit, že si tu někdo trénuje psychologii, dotaz obsahuje vše, na co tu místní reagují jako na červený hadr...

27.8.2017 07:30

...jinak k dotazu- mám pocit, že si tu někdo trénuje psychologii, dotaz obsahuje vše, na co tu místní reagují jako na červený hadr...

To by byla rozhodně ta lepší varianta.

27.8.2017 07:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Vybírají očima- ale to je snad normální..., já jsem si své psy také vybrala očima. (kříženec jezevčíka, erdel, bulterier) a toho erdela k dvouletému děcku...

jinak k dotazu- mám pocit, že si tu někdo trénuje psychologii, dotaz obsahuje vše, na co tu místní reagují jako na červený hadr...

Vybírají očima- ale to je snad normální..

- to nepochybně, ale...
- no doufám, že budou psát až ho budou mít

Jinak ten text jsem zkopírovala ze článku,
na které jsem mu poslala odkazy.

27.8.2017 08:18
Pupča

XXX.XXX.54.33

koňadra napsal(a):
Tak zkušenosti s ČSV nemáte a radíte, aby si ho někdo bez zkušeností pořídil a ještě ke všemu do garsonky? To je víc než nezodpovědné.

Nepsala jsem literární dílo, proto Vás prosím, nečtěte mezi řádky. Radila jsem, aby dříve než pořídí štěně o plemeni co nejvíce zjistili. Pokud si myslíte, že na internetu někomu napíšete, že je hloupost aby si pořizoval psa, kterého chce a dotyčný Vás poslechne, tak jste blázen (a to Vás nechci urazit, protože si opravdu Vašich názorů v průřezu diskuzí vážím). Navíc nechápu, co všichni máte s garsonkou...pes doma nepotřebuje prostor, potřebuje svého pána. Doma se odpočívá, takže nechápu, proč by se do garsonky nevešel pelech pro středně velkého psa jako je ČSV. Neznám Martyho, takže mu zodpovědně nemůžu poradit jestli psa koupit nebo ne, já mu můžu jen poradit, aby to řádně promyslel na základě zjištění, co nejvíce informací.

27.8.2017 08:31
Edánek

XXX.XXX.131.158

Marty98 napsal(a):

...v garsonce ČSV a dva dospělí lidé vůbec si nedokážu představit, nebo spíše dokážu, do půl roku budete od sebe a psa budete vracet nebo složitě udávat...navíc jako začátečník ČSV, nevím třeba budete šikovní, ale opravdu si toto plemeno nedokážu představit u toho kdo psa nikdy neměl...víte ono už dva dospělí v garsonce je opravdu pro pocvičení silné tolerance a tak dále, ale ještě do toho štěně a takhle náročné povahy a v dospělosti velikosti, rozmyslete si to...

27.8.2017 08:36

.."jinak k dotazu- mám pocit, že si tu někdo trénuje psychologii, dotaz obsahuje vše, na co tu místní reagují jako na červený hadr"...

Myslím, že jste to trefila. Celý ten dotaz, jeho stupňování...půl roku, pejsek, garsonka-pronajatá, ČSV už to jenom korunuje...
Nebo admin, protože diskuze tu "spí", je potřeba to trochu oživit, takhle se penízky z reklamy sypat nebudou

27.8.2017 08:41

Poradila bych co nejdříve se zkontaktovat s lidma, co ČSV mají, a strávit s nima a jejich psama nějaký ten čas, procházku, výlet, popovídat si o psech, sledovat, jak se psi chovají, jak se s nima pracuje, atd. Ať víte, co vás zhruba čeká.

27.8.2017 08:51

Poradila bych co nejdříve se zkontaktovat s lidma, co ČSV mají, a strávit s nima a jejich psama nějaký ten čas, procházku, výlet, popovídat si o psech, sledovat, jak se psi chovají, jak se s nima pracuje, atd. Ať víte, co vás zhruba čeká.

Když se zkontaktují s lidmi, co mají už vychovaného psa ( jakéhokoliv většího temperamentního plemene ), ať si popovídají o jeho štěněčím období a promítnou si jeho zkušennosti do pronajaté garsonky.
Nakonec i tady se můžou o takových štěňatech dočíst.

Kvido46

27.8.2017 09:35
Kvido46

XXX.XXX.32.97

Marty98 napsal(a):
Proč by to nebyl pes do garsonky? Bydlíme u obory, přítelkyně momentálně více méně studuje, má spoustu volného času s pejskem budeme v co možná největší míře venku. Nehledě na to, že jsem četl, že tento pes je velice fixovaný na své majitele a potřebuje s nimi být co nejvíce v kontaktu, což garsonka perfektně splnuje..ne?

Pokud je dotaz myšlen vážně, tak počítejte s tím, že vás majitel garsonky vyhodí i se psem na ulici a navíc budete muset na své náklady udělat celkovou rekonstrukci.

Misulin

27.8.2017 09:41
Misulin

XXX.XXX.55.98

Asi se tomuhle musím vysmát nebo já nevím, co k tomu říct. Mám cevecko v 2kk, a když se se mnou valí v posteli přijde mi šťastnější než když ho vezmu do lesa. Když jsem s ní na chalupě a otevřu ji dveře ven, tak hádejte kde tě hafos je? No jasně že v té samé místnosti, kde já. Všichni jste tu těžci kynologove a půlka z vás má cokla v kotci na zahradě :D neznáte tohle plemeno a akorát hrotite zbytečně člověka, člověk který bude tohodle psa milovat a dá mu všechno je lepší chovatel nez nějaká kráva co si psa vezme na zahradu, kde je to jako prima okrasa, je to zvíře do smečky omg, vlk samotář? Taková kryplovina. Vemte si svoje stafordy a kolie a jděte si na cvičák. Rozumných odpovědi v tomhle článku je tak.. No tři. Hlavně catcat má výborný názory.

27.8.2017 10:23

Misulin napsal(a):
Asi se tomuhle musím vysmát nebo já nevím, co k tomu říct. Mám cevecko v 2kk, a když se se mnou valí v posteli přijde mi šťastnější než když ho vezmu do lesa. Když jsem s ní na chalupě a otevřu ji dveře ven, tak hádejte kde tě hafos je? No jasně že v té samé místnosti, kde já. Všichni jste tu těžci kynologove a půlka z vás má cokla v kotci na zahradě :D neznáte tohle plemeno a akorát hrotite zbytečně člověka, člověk který bude tohodle psa milovat a dá mu všechno je lepší chovatel nez nějaká kráva co si psa vezme na zahradu, kde je to jako prima okrasa, je to zvíře do smečky omg, vlk samotář? Taková kryplovina. Vemte si svoje stafordy a kolie a jděte si na cvičák. Rozumných odpovědi v tomhle článku je tak.. No tři. Hlavně catcat má výborný názory.

Když ono se u ČSV vždycky nezadaří. Garsonka je fuk, když je pes nejraději přicuclý na pána a ten na něj má čas. Nejvíc jde asi o to, co s ním pak venku. Znám jednoho, u kterého se to fakt nepovedlo. Je to pes a majitelé ho sotva udrží, když chce vraždit konkurekci. Hlavně mého - u těch natur povah to bývá buď extrémní přitažlivost (pes x fena), nebo nutnost si to pořádně vyřídit, hlavně v revíru. Nějaké proběhnutí u něj nepřichází v úvahu. Naopak těch pár fen, co potkáváme, jsou v pohodě. Vč. jedné saarloosky.

27.8.2017 10:51
Cat cat

XXX.XXX.42.73

Misulin napsal(a):

Přečetl_a jste si dotaz?...po půlroce vztahu...přítelkyně zatím studuje...psa jsme viděli pouze na obrázku..stěhujeme se do pronajaté garsonky... pořád vam to nestačí. Kolik psů na tohle dojelo...otevřete oči a projděte si inzerci, kolonku, daruju". Proto je zde asi tolik podle vás nerozumných odpovědí. Pak to odes.re jedině ten pes.
Jo a já mám v posteli raději svýho chlapa...než plnou postel chlupů s čokla. Tak asi tak.

27.8.2017 11:02
Cat cat

XXX.XXX.42.73

scylla napsal(a):

Já určitě ne. Nemusím mít vše. Ale vy si ho pořiďte...pač jedině u vás to bude top...

27.8.2017 11:16

scylla napsal(a):

Nebyl to náhodou ČSV, co se tu řešil, není to tak dlouho : u Desenského, ve Švýcarsku u zkušené chovatelky, nakonec pokousal a byl uspán ?
Možná to začlo podobně - já chci tohle štěňátko, které je skoro vlk.
( Navíc poslední dobou velká móda ). Když si přečtete ( vy určitě znáte - to je jen řečnické doporučení ) historii a účel vzniku plemene - myslíte, že je to pes do pronajaté garsonky, pro dva zamilované ? ( kteří toho zřejmě o psech moc nevědí - jinak by se takhle neptali ).

27.8.2017 11:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Misulin napsal(a):

Nenapsal jste ani, kolik je psu let. Možná váš nevyje, možná nemá v okolí háravku. Já přímo nemám CSV, mám seveřana. Pokud kolem hárá fena, vyje jak šakal. Mám barák, sousedé daleko. Co uděláte, až vám tohle začne předvádět v garsonce? Sestřenice má CSV. Není to děcko(sestřenka) je jí přes 50. Měli celý život psy, i dva najednou. U CSV(fena) si nikdy nezvykli na to, jak razantně napadá psy. Už mají vysokou pojistku, protože stačilo, že příchozí soused nedovřel branku a fena okamžitě vyběhla před dům a ošklivě potrhala fenku, se kterou šli kolem lidi na procházku. Pokud jste takový machr na plemeno CSV, jak tady předvádíte, měl by jste vědět o tom, že jejich povahy jsou zatím velmi nevyrovnané a mnohdy problematické. I u mého samojeda se najde jedinec, vyjímka potvrzující pravidlo, který může do lesa na volno. Ale zkušený majitel či chovatel, tohle nikomu nebude cpát jako samozřejmost. Samozřejmost u tohoto psa totiž je, že ho od zvěře neodvoláte...

27.8.2017 12:01
Edánek

XXX.XXX.238.1

Misulin napsal(a):

...měla jsem v 2kk (přes 50 metrů čtverečních - kde jsem bydlela pouze s dcerou) NO a když odešel tak BO malinoise, nikdy nebyli kotci, zvlášť závislý byl maliňák... venku psi vždy maximálně, vzhledem k tomu, že jsem je mívala i v práci, takže sami doma minimálně...využití jak cvičák - cvičila jsem si individuálně - byli to psi hyperaktivní - nevydrželi by dril v řadovce a podobně, jinak nachozeno s nimi spousty kilometrů, běhání u kola, plavání, v zimě u lyží, v zápřahu u saní...takže žití v garsonce dvou osob se všemi věcmi + pes větších rozměrů si opravdu nedokážu respektive dokážu představit... navíc už se tady řešil mnohokrát problém s podnájmy/pronájmy a kam pak spolu se psem, když nikdo další svůj byt nechce obětovat...ale je to jen a jen můj názor...

27.8.2017 12:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Misulin napsal(a):

Souhlasím, moje holka byla také postelová, nevyla, nic neničila, byla pohodářka.

27.8.2017 12:34

Nebyl to náhodou ČSV, co se tu řešil, není to tak dlouho : u Desenského, ve Švýcarsku u zkušené chovatelky, nakonec pokousal a byl uspán ?
( Navíc poslední dobou velká móda ). Když si přečtete ( vy určitě znáte - to je jen řečnické doporučení ) historii a účel vzniku plemene - myslíte, že je to pes do pronajaté garsonky, pro dva zamilované ? ( kteří toho zřejmě o psech moc nevědí - jinak by se takhle neptali ).

Budu opakovat svůj dotaz, cíleně na Scyllu.
Jasně, ve všech plemenech jsou pohodoví psi. Jen v některých je těch problematických víc.

27.8.2017 12:47

Já si soužití s takovým psem v garsonce přestavit dovedu, ale nevím, zda si to umí představit zadavatel...garsonka určitě není problém, když bude mít pes dostatečné vyžití venku...
Takže za prvé, pes je závazek na deset-patnáct let...vy jste spolu půl roku, takže doporučuju, ještě před pořízením psa určit, kdo si psa veme v případě, že váš vztah nevydrží...
Za druhé, zjistit si co nejvíc o plemeni, ať už z internetu, tak třeba výstava, nezávazná návštěva chovatele...a poté si ujasnit, zda si na takové plemeno troufám...
No a pak počítat s tím, že štěně čůrá, kaká, kouše, eventuelně ničí vybavení bytu...doufám, že takové banality jako je množství chlupů, které takový pes uvolní v průběhu línání je astronomické, jsou nepodstatné...pokud chcete takový prostor jako je garsonka udržet alespoň v trochu provozuschopnym stavu, tak to znamená vyčesávat, vyčesávat a luxovat a luxovat a i tak nebudete mít sterilní prostor...
Pokud se pro psí miminko přeci jenom rozhodnete, tak vychovávejte s láskou, spravedlivě, obrňte se trpělivostí, vybudujte důvěru, aby pes věřil, že s vámi je v bezpečí, že vám může věřit a tuto důvěru nezklamte, buďte důslední, ale spravedliví, co nechcete, aby pes dělal až bude dospělý, tak ho nenechte dělat jako štěndo, netlačte na pilu, štěně učte hrou, tak aby ho to bavilo...

A ještě jednou si to prosím rozmyslete...teď to vypadá asi romanticky...hurá máme bydlení, teď nám chybí ještě pejsek, chytne se vás taková euforie, jako když se malé dítě těší na Jeíška, už se nemůžete dočkat, až to nejúžasnější stvoření na světě, kterému říkáme štěně, budete mít doma, kouknete z okna, venku super počasí a říkáte si, to by byla paráda, kdyby jsme měli psa, to by byla prima prochajda...no pes bohužel není jen euforie a romanťárna, když se venku žení všichni čerti, počasí, že by psa nevyhnal a vy ven musíte, protože pes nemůže celej den ležet v garsonce...no jsou i tací co můžou, ale nevím zda zrovna čévéčko...

27.8.2017 12:55
Joye

XXX.XXX.162.142

Marty98 napsal(a):

Docela pozdě se ptát na zkušenosti, když si pro psa jedete už příští týden. A pokud nemáte dostatečné zkušenosti, tak bych ho nedoporučoval. Kamarádka byla do něj úplný blázen a asi po dvou měsících si pro něj jela, s koupí cvl se unahlila. Byl téměř nezvladatelny. Za tito to byl její druhý pes.

jolyha

27.8.2017 13:32
jolyha

XXX.XXX.229.101

Já si soužití s takovým psem v garsonce přestavit dovedu, ale nevím, zda si to umí představit zadavatel...garsonka určitě není problém, když bude mít pes dostatečné vyžití venku...
Takže za prvé, pes je závazek na deset-patnáct let...vy jste spolu půl roku, takže doporučuju, ještě před pořízením psa určit, kdo si psa veme v případě, že váš vztah nevydrží...
Za druhé, zjistit si co nejvíc o plemeni, ať už z internetu, tak třeba výstava, nezávazná návštěva chovatele...a poté si ujasnit, zda si na takové plemeno troufám...
No a pak počítat s tím, že štěně čůrá, kaká, kouše, eventuelně ničí vybavení bytu...doufám, že takové banality jako je množství chlupů, které takový pes uvolní v průběhu línání je astronomické, jsou nepodstatné...pokud chcete takový prostor jako je garsonka udržet alespoň v trochu provozuschopnym stavu, tak to znamená vyčesávat, vyčesávat a luxovat a luxovat a i tak nebudete mít sterilní prostor...
Pokud se pro psí miminko přeci jenom rozhodnete, tak vychovávejte s láskou, spravedlivě, obrňte se trpělivostí, vybudujte důvěru, aby pes věřil, že s vámi je v bezpečí, že vám může věřit a tuto důvěru nezklamte, buďte důslední, ale spravedliví, co nechcete, aby pes dělal až bude dospělý, tak ho nenechte dělat jako štěndo, netlačte na pilu, štěně učte hrou, tak aby ho to bavilo...

A ještě jednou si to prosím rozmyslete...teď to vypadá asi romanticky...hurá máme bydlení, teď nám chybí ještě pejsek, chytne se vás taková euforie, jako když se malé dítě těší na Jeíška, už se nemůžete dočkat, až to nejúžasnější stvoření na světě, kterému říkáme štěně, budete mít doma, kouknete z okna, venku super počasí a říkáte si, to by byla paráda, kdyby jsme měli psa, to by byla prima prochajda...no pes bohužel není jen euforie a romanťárna, když se venku žení všichni čerti, počasí, že by psa nevyhnal a vy ven musíte, protože pes nemůže celej den ležet v garsonce...no jsou i tací co můžou, ale nevím zda zrovna čévéčko...

A pak lahůdka typu mokrý a zabahněný pes v garsonce, když se příjde z toho venku, kde se zrovna čerti žení... a to několikrát denně... Dokážu si představit ve větším bytě, v baráku, ale ne v garsonce. V normálně velkém bytě necháte psa oschnout a "opadat" v předsíni nebo třeba kuchyni, prostě někde, kde je lino a je to v podstatě omyvatelná místnost. Hlavně místnost oddělená, kterou pak máte možnost hned vytřít, odbahnit a odchlupit. Bez této možnosti si to fakt představit neumím. A že jsem měla dokonce tři psy v 1+1, ale bydlela jsem tam sama jen se psy a byla poměrně velká předsíň, kde nebyl problém psy hodinu nechat než oschnuli na starých ručnících a povlečeních. Jeden pes byl velikosti ČSV, dva krátkosrstí pidi vořešáci. Takže ty šlo i dát do vany a opláchnout. U toho většího už to byl problém, srst měl cca jako ČSV a binec, když bylo venku hnusně, tedy strašný. Zdi v předsíni jsem musela natřít omyvatelnou barvou, jak se oklepal i když byl vytřený ručníkem - když bylo venku mokro a bahno - tak písek a nepořádek fakt až na stropě. V garsonce si to představit neumím. Fakt tak nějak doufám, že zadavatel tu chce jen rozproudit vášně a hnout žlučí.

27.8.2017 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teda řeknu vám, že se to tu zase sešlo Tahle a diskuse vedle o dvou štěndách, na kterou ani nejsem schopná slušně reagovat. Ach jo

27.8.2017 13:42

jolyha napsal(a):
A pak lahůdka typu mokrý a zabahněný pes v garsonce, když se příjde z toho venku, kde se zrovna čerti žení... a to několikrát denně... Dokážu si představit ve větším bytě, v baráku, ale ne v garsonce. V normálně velkém bytě necháte psa oschnout a "opadat" v předsíni nebo třeba kuchyni, prostě někde, kde je lino a je to v podstatě omyvatelná místnost. Hlavně místnost oddělená, kterou pak máte možnost hned vytřít, odbahnit a odchlupit. Bez této možnosti si to fakt představit neumím. A že jsem měla dokonce tři psy v 1+1, ale bydlela jsem tam sama jen se psy a byla poměrně velká předsíň, kde nebyl problém psy hodinu nechat než oschnuli na starých ručnících a povlečeních. Jeden pes byl velikosti ČSV, dva krátkosrstí pidi vořešáci. Takže ty šlo i dát do vany a opláchnout. U toho většího už to byl problém, srst měl cca jako ČSV a binec, když bylo venku hnusně, tedy strašný. Zdi v předsíni jsem musela natřít omyvatelnou barvou, jak se oklepal i když byl vytřený ručníkem - když bylo venku mokro a bahno - tak písek a nepořádek fakt až na stropě. V garsonce si to představit neumím. Fakt tak nějak doufám, že zadavatel tu chce jen rozproudit vášně a hnout žlučí.

No to s tím bahnem mě ani nenapadlo...pesany taky nechávám oschnout na chodbě, takže "zabahněnost" v bytě řešit nemusím...

27.8.2017 13:44

"A pak lahůdka typu mokrý a zabahněný pes v garsonce, když se příjde z toho venku, kde se zrovna čerti žení... a to několikrát denně... "

jj. tohle rozdycha fakt jen obetavy majitel psa...
a ze ty zimni pliskanice a brzka tma nejsou daleko - takze vytahnout stene i jen na vycurani muze pak znamenat komplet ocistu.

a jen jeste k te vseobjimajici lasce -ze resi vzdycky vsechno -ono se bavime o plemeni, kde se vychvaluje do nebes, ze pes zvada i jizdu vytahem.

27.8.2017 14:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Ano, toho pejska vyprodukovala údajně zkušená chovatelka, pak se dostal k Desenskému, kde byl nejoblíbenějším psem mé tehdy 15 leté dcery, brala ho na procházky, výlety, spala s ním v posteli. Na doporučení jeho chovatelky šel do zahraničí k údajně velice zkušené ženě, která se tvářila, že je odbornicí na problémové chování a toto plemeno. Nikdo neví, co se tam stalo, pes pokousal, jela jsem pro něho, ale dostala jsem zprávu, že byl na doporučení chovatelky utracen.

Pokud chtějí zadavatelé dobré informace o čsv, měli by jít mezi trekaře a čundráky, kteří je mají, ti mají většinou opravdu pohodáře.

Jinak - víte, kolik jezevčíků, NO, border, labradorů a čivav a dalších plemen bylo utraceno kvůli pokousání?

27.8.2017 15:21

OT : Nebyla ta zkušená chovatelka náhodou z Ostravy?

27.8.2017 16:11
scylla

XXX.XXX.150.32

OT : Nebyla ta zkušená chovatelka náhodou z Ostravy?

Ne, nebyla. Byla to češka žijící v cizině..

Přidejte reakci

Přidat smajlík