Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2017 10:03
Terka1992

XXX.XXX.219.11

Ahojky, chci se poradit. Předem podotýkám bydlíme v rodinném domě na vesnici naše fenka je NO máme za sebou první část výcviku v psí školce, takže dbáme na to aby byla vychovaná. Ráno s ní manžel jde na dlouhou procházku, aby se pořádně proběhla než začne být horko. V poledne mezi 11-12 ji pouštím já na dvorek (už stejně čeká u dveří), aby nebyla zavřená doma, v podvečer když už slunce nepraží ji zase bereme na pořádnou procházku a koupání. Pak je ještě 2-3 hodinky na dvorku a kolem 9 ji bereme na noc domů za 1. protože je zvyklá spát s námi doma za 2. vím že pes hlídá a štěká tak aby nerušila noční klid. V době kdy je na dvorku štěká. Ne pernamentně, ale štěká na lidi co chodí kolem (vím to protože jsem s dítětem doma). Včera po 8 na nás vlítla sousedka že vychováváme ze psa nebezpečnou nevychovanou bestii a že trvá na elektrickém obojku proti štěkání, jinak to bude řešit na obci. Oháněla se tím že po noční vyžaduje 8 hodin spánku na které má nárok. Já jsem toho názoru že si prostě jen hlídá své, noční klid neruší a neštěká bez ustání a když na ni houknu zmlkne, tak nevidím důvod ji trápit nějakým obojkem. Jelikož vím co jsou sousedé zač mám trochu strach, aby nám psa neotrávili (pevně doufám že tohle je snad nenapadne). Můj dotaz zní. Můžeme mít nějaký problém s obcí?

30.8.2017 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím, že ne, když to podáte, jako tady, nevidím nic závažného. Mám taky psa na zahradě a občasné zaštěkání na kolemjdoucí je normální, od toho tam pes je, aby zahlásil. Samozřejmě, když se mi zdá, že stojí a vyštěkává, jdu zjistit proč a pokud nenajdu nic, proč by měl, tak ho odvolám, aby zmlknul.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2017 10:46

Myslím, že se chová naprosto typicky...prostě hlídá-štěká...standardně se všemi psy to mám jako lesnížínka...že zaštěká pes, když někdo projde neřeším...pokud vyštěkává fest a delší dobu (u mě je delší doba už cca deset sekund, protože takhle dlouho na kolemjdoucího neštěkaj), tak juknu proč popř. psa odvolám...
Teď otázka, jaký máte sousedy...někomu to nevadí, někomu by vadilo i kdyby fena blafla 1x za den..
Problém na obci...nevím, noční klid nerušíte, fena neřve nonstop, nevím úplně přesně, co by
s vámi chtěli řešit...
To otrávení psa je otázkou...neznám vaší sousedku...ale já bych teda psovi obojek nedávala...

30.8.2017 10:48
dadu

XXX.XXX.61.94

No, ono je to na obě strany. Samozřejmě tvrzení o "nebezpečné nevychované bestii" je přehnané, ale záleží taky na tom, jak moc ten pes štěká. Vám se může zdát, že štěkne jen sem - tam. Staráte se o prcka, tak vám to může uniknout, zatím co sousedka, která je po noční, to vnímá a při spaní ji to opravdu může rušit.

30.8.2017 10:51

Ps: naše sousedka také podávala stížnost na Městě...v zimě na ní blafnul náš pes, nevšimla si že pes stojí u plotu a ona se lekla a na svém vlastním dvoře uklouzla a upadla, naštěstí se jí nic nestalo, až na nějakou modřinu...ani nás nikdo z města nekontaktoval, abychom se k tomu vyjádřili...
No přesto v zájmu klidu a zachování přijatelných sousedských vztahů, jsme na naší straně dvora postavili svůj plot vyšší, neprůhledný (ten stávajcí je její a nechtěla s ním nic dělat, přesto, že jsme nabízeli spoloúčast)...a je klid...

Leeee

30.8.2017 10:58
Leeee

XXX.XXX.79.50

Možná to není váš případ, ale nemůže v okolí štěkat ještě i jiný pes? oni to totiž sousedi často moc nerozeznávají a "štěkají na nesprávný strom".

30.8.2017 11:01
Terka1992

XXX.XXX.219.11

Nejvíc mě na tom štve že jejich jorkšír nám pernamentně se*e před vrata, jdu a bez keců to uklidím aby mě do toho malej nepadl. Její manžel chová drůbež a králíky, biofarmu, a celej barák nám smrdí jako by jsem měla v obejváku valník s močuvkou, taky jim nechodím nadávat, třískat na okna a vyhrožovat uřadem. Prostě jsem nakopila vůně do zásuvek a po zadečku jeli. Ale včerejší výstup mě opravdu dostal. Naproti je taky NO taky štěká, ob barák je kokr ten ječí jako prdlej. Naše smůla je že mají ložnici na naši stranu.

30.8.2017 18:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terka1992 napsal(a):
Nejvíc mě na tom štve že jejich jorkšír nám pernamentně se*e před vrata, jdu a bez keců to uklidím aby mě do toho malej nepadl. Její manžel chová drůbež a králíky, biofarmu, a celej barák nám smrdí jako by jsem měla v obejváku valník s močuvkou, taky jim nechodím nadávat, třískat na okna a vyhrožovat uřadem. Prostě jsem nakopila vůně do zásuvek a po zadečku jeli. Ale včerejší výstup mě opravdu dostal. Naproti je taky NO taky štěká, ob barák je kokr ten ječí jako prdlej. Naše smůla je že mají ložnici na naši stranu.

Já, při mé povaze, bych jí smrad i jorkšíra vmetla, na hrubý pytel, hrubá záplata.
Pokud by přišla, že bude po noční, jestli to nějak nejde udělat, aby se mohla vyspat, no prosím, psa si mohu pohlídat. Samozřejmě ne každý den. Na vesnici si lidé psy kupují, nejen jako společníky, ale hlavně na hlídání. Pes, který hlídá, štěká. Když váš pes nevzbudí vaše dítě, proč by měl vzbudit ji?
První pomoc pro paní
https://www.inzep.cz/zatky-do-usi-e-a-r-soft-es-01-001-36-db/?gclid=EAIaIQobChMIsdeTs7D_1QIVB4myCh2fAgPfEAQYBSABEgLjavD_BwE
dají se za pár Kč koupit v každé lékárně.
Až příště přijde, jedny jí dejte.

30.8.2017 18:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Terka1992 napsal(a):
Ahojky, chci se poradit. Předem podotýkám bydlíme v rodinném domě na vesnici naše fenka je NO máme za sebou první část výcviku v psí školce, takže dbáme na to aby byla vychovaná. Ráno s ní manžel jde na dlouhou procházku, aby se pořádně proběhla než začne být horko. V poledne mezi 11-12 ji pouštím já na dvorek (už stejně čeká u dveří), aby nebyla zavřená doma, v podvečer když už slunce nepraží ji zase bereme na pořádnou procházku a koupání. Pak je ještě 2-3 hodinky na dvorku a kolem 9 ji bereme na noc domů za 1. protože je zvyklá spát s námi doma za 2. vím že pes hlídá a štěká tak aby nerušila noční klid. V době kdy je na dvorku štěká. Ne pernamentně, ale štěká na lidi co chodí kolem (vím to protože jsem s dítětem doma). Včera po 8 na nás vlítla sousedka že vychováváme ze psa nebezpečnou nevychovanou bestii a že trvá na elektrickém obojku proti štěkání, jinak to bude řešit na obci. Oháněla se tím že po noční vyžaduje 8 hodin spánku na které má nárok. Já jsem toho názoru že si prostě jen hlídá své, noční klid neruší a neštěká bez ustání a když na ni houknu zmlkne, tak nevidím důvod ji trápit nějakým obojkem. Jelikož vím co jsou sousedé zač mám trochu strach, aby nám psa neotrávili (pevně doufám že tohle je snad nenapadne). Můj dotaz zní. Můžeme mít nějaký problém s obcí?

Navrhněte sousedce, že jí pořídíte náhubek, když je tak agresivní (sousedka), dojděte na obec a poraďte se. Fenku radějí na dvorku nenechávejte, aby jí sousedka něco nehodla.

30.8.2017 20:00
Terka1992

XXX.XXX.219.11

Tak jsme na večerní procházce potkali souseda od naproti co má taky fenku NO a za poslední čtvrt rok si u něj na hlučnost psa byla stěžovat 5x. Tak že je paní asi trochu nevyrovnaná, možná až naše Ann zvládne zkoušky na canisterapii, tak jí nabídnu slevu

30.8.2017 22:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terka1992 napsal(a):
Tak jsme na večerní procházce potkali souseda od naproti co má taky fenku NO a za poslední čtvrt rok si u něj na hlučnost psa byla stěžovat 5x. Tak že je paní asi trochu nevyrovnaná, možná až naše Ann zvládne zkoušky na canisterapii, tak jí nabídnu slevu

Můžete být hodná jak chcete, s těmato lidma nedojdete konce kraje. Mám také zkušenost s podobnou sousedkou v paneláku(nešlo o psy) Ale děláte to dobře. Pokud by jste jitřila vášně, vygradovalo by to bůhví čím. Odkývejte s úsměvem, že psa ohlídáte, aby nerušil zbytečně atd. a myslete si svoje.

31.8.2017 06:27

No, k hluku se nebudu vyjadřovat, pokud neruší noční klid a neštěká "nad míru v daném místě obvyklou", tak není moc co řešit...

ALE

nějak se nemůžu ztotožnit s konstatováním, že je pes tak štěká, no to je sice fakt, ale příčiny jsou různé, že...a NO není typický "hlídací preventista", jako třeba pastevci a je to půlroční štěně. A pokud má režim takový, jaký je výše popsán - ráno procházka, pak doma, pak na zahradě (odpoledne máme dobu hlavní aktivity psa), večer procházka - kde má to půlroční energiií nabité štěně pracovního plemene nějaké zaměstnání? Každodenní? Vždyť se musí ukrutně nudit a pak je teda to štěkání na pohyb za plotem ta jediná zábava, ale zbytečně!

opravdu bych se tímto směrem lehce zamyslela a něco podnikla...

31.8.2017 09:35
samik49

XXX.XXX.78.43

Tyjo, psi štěkají? A dokonce na vesnici? To by mě teda v životě nenapadlo.

Teď vážně. Ano, je to tak - psi, co jsou na zahradě, prostě obvykle štěkají. Štěkají i u nás ve městě v řadovce vedle sídliště, každý den. Jasný, můžete fenku víc zaměstnat, ale 8 hodin spánku po noční? Chápu, že je to nepříjemné, ale třeba stavba atd. taky nemůže klid pro spaní přes den respektovat. To by nemohl dělat nikdy nikdo nic.
Paní bych doporučila špunty do uší.

31.8.2017 10:06
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Mě to přijde absurdní. To, že dělá noční je jaksi její volba, to by pak musel být "noční" klid pořád, protože může mít kdokoliv noční, mimina spí taky přes den, nebudu si teda naschvál pouštět techno v paneláku, ale že budu přes den sekat trávu nebo mi bude štěkat pes, tak se opravdu nebudu ohlížet na nerudnou sousedku, která měla noční. Jestli je v noci ticho, tak to stačí, ve dne bych se nijak neomezovala, ale nenechala bych psa štěkat x hodin (ale to podle popisu nedělá) nebo nedělala naschvály. Jsem člověk, který rád vyjde s ostatními, nedělá problémy, ale s.át na hlavu a urážet se bych se nenechala.

31.8.2017 10:23
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Mě nepřijde správné, aby pes hlídal chodník, který už není jeho teritorium. Dá se to naučit. (Bohužel o nesprávnosti jsem Teda nedokázala přesvědčit přítele)
Chce to se domluvit s nějakým nejlépe figurantem a pár lidma.
Pokud prochází lidé, tak psa okriknout nebo prostě povel ticho (u nás třeba povel "to je v pořádku").
Pak projde figurant a sáhne na kliku a následuje pochvala za štěkání a povel pro hlídání. A zase lidí projdou... A tak do kola. Pokud pes po nějaké době nechápe rozdíl, tak figurant sáhne na kliku počká až bude hlídat a otevře a nechá psovi hlídat mezi dverma s povelem pro hlídání. A jakmile je figu na chodníku a nedrží se kliky tak zase povel pro klid že už je to v pořádku. ;)
Dá se to, ale je to hromada práce to vysvětlit psovi.

31.8.2017 10:34
scylla

XXX.XXX.187.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, k hluku se nebudu vyjadřovat, pokud neruší noční klid a neštěká "nad míru v daném místě obvyklou", tak není moc co řešit...

ALE

nějak se nemůžu ztotožnit s konstatováním, že je pes tak štěká, no to je sice fakt, ale příčiny jsou různé, že...a NO není typický "hlídací preventista", jako třeba pastevci a je to půlroční štěně. A pokud má režim takový, jaký je výše popsán - ráno procházka, pak doma, pak na zahradě (odpoledne máme dobu hlavní aktivity psa), večer procházka - kde má to půlroční energiií nabité štěně pracovního plemene nějaké zaměstnání? Každodenní? Vždyť se musí ukrutně nudit a pak je teda to štěkání na pohyb za plotem ta jediná zábava, ale zbytečně!

Je o o povaze psa, temperamentu a sebevědomí. Čím menší sebevědomí, tím větší kravál.

31.8.2017 10:40
Terka1992

XXX.XXX.219.11

ALE

O zaměstnanost bych se nebála. Krom toho že má ty pamlskové hračky u kterých se zabaví i hodinku, tak ji náš syn ať už říká o pac volá ji hází jí hračky, i my ji říkáme přines to a to a všemožně zařazujeme do bězného dne povely ze psí školky jako procvičování při hře. Teď při tech teplotách to bylo takové mrtvé období protože ani jí se nic moc nechtělo. A večerní procházka znamená tisíce aportů 3km k rybníku na koupání, aby si zaplavala a pak zase domů. Když máme možnost dáváme překážky a začínáme se stopou, bohužel jediné na co asi nebudeme je obrana. Každopádně 2. den sleduji jak moc Ann štěká na dvorku. Za 5 hodin štěkla 4x zbytek prospala uplně mrtvá pod lavicí na kamené dlažbě, kde se celé léto chladí.

Mimo obvyklé dny máme 2x týdně cvičák a o víkendu, když je manžel doma jezdíme na výleety i se psem. Tak o nezaměstnanosti ROČNÍHO štěněte nemůže být řeč.

Takže suma sumárum sousedka je prostě jen notorická stěžovatelka. Zítra jedu koupit špunty do uší a až na nás příště vlítne mrsknu je po ní a zavřu dveře, protože nejhorší srážka je srážka s blbcem.

31.8.2017 10:42

scylla napsal(a):
Je o o povaze psa, temperamentu a sebevědomí. Čím menší sebevědomí, tím větší kravál.

Tož samozřejmě...a tím, že ji nechá (okřikování neplatí) ji v tom jenom utvrzuje. Sebevědomí se zvedá prací, a to prací úspěšnou! A nuda temperamentního ať už sebe či nesebevědomého jedince se zahání tímtéž. A pravidla se stanovují tímtéž.

31.8.2017 11:31
scylla

XXX.XXX.187.3

Tož samozřejmě...a tím, že ji nechá (okřikování neplatí) ji v tom jenom utvrzuje. Sebevědomí se zvedá prací, a to prací úspěšnou! A nuda temperamentního ať už sebe či nesebevědomého jedince se zahání tímtéž. A pravidla se stanovují tímtéž.

Sebevědomí se zvedá hlavně vedením psa, poskytování opory, podpory, stozumitelností a učením psa určitým vzorcům chování v určitých situacích, naučením psa myslet, žít v reálném světě. Pravidla se stanovují o dost jinak.

31.8.2017 12:20

Tedysek napsal(a):
Mě nepřijde správné, aby pes hlídal chodník, který už není jeho teritorium. Dá se to naučit. (Bohužel o nesprávnosti jsem Teda nedokázala přesvědčit přítele)
Chce to se domluvit s nějakým nejlépe figurantem a pár lidma.
Pokud prochází lidé, tak psa okriknout nebo prostě povel ticho (u nás třeba povel "to je v pořádku").
Pak projde figurant a sáhne na kliku a následuje pochvala za štěkání a povel pro hlídání. A zase lidí projdou... A tak do kola. Pokud pes po nějaké době nechápe rozdíl, tak figurant sáhne na kliku počká až bude hlídat a otevře a nechá psovi hlídat mezi dverma s povelem pro hlídání. A jakmile je figu na chodníku a nedrží se kliky tak zase povel pro klid že už je to v pořádku. ;)
Dá se to, ale je to hromada práce to vysvětlit psovi.

Dřív si lidi k baráku pořizovali psa na hlídání a čím dřív štěně začalo na kolemjdoucí štěkat, tak byl majitel pyšnější, jak ten jeho špunt krásně hlídá...pes byl v téměř každém domě (alespoň u nás) a prostě se rozštěkala celá ulice, nikomu to nevadilo, dneska je naopak žádoucí, aby pes kolemjdoucí ignoroval a defakto vůbec neštěkal...
Já teda nejsem zastánce odnaučování psa takto fungovat...naopak chci aby psi dávali štěkáním vědět, že tam jsou, aby hlásili procházejícím osobám, že pozemek je střežený psem...samozřejmě nechci aby štěkali zbytečně, ale oznámení, že někdo prošel, mi teda nevadí (je pravda, že u nás je provoz na chodníku minimální), takže toho štěkání není tolik...
Koriguju pouze nadměrné štěkání, většinou kouknu jestli se něco neděje (většinou se děje), pokud nezjistím příčinu, tak psy odvolám...ale s ohledem na sousedy, pokud u nás není nikdo doma a na noc, jsou psi zavření v domě...

31.8.2017 12:47
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Dřív si lidi k baráku pořizovali psa na hlídání a čím dřív štěně začalo na kolemjdoucí štěkat, tak byl majitel pyšnější, jak ten jeho špunt krásně hlídá...pes byl v téměř každém domě (alespoň u nás) a prostě se rozštěkala celá ulice, nikomu to nevadilo, dneska je naopak žádoucí, aby pes kolemjdoucí ignoroval a defakto vůbec neštěkal...
Já teda nejsem zastánce odnaučování psa takto fungovat...naopak chci aby psi dávali štěkáním vědět, že tam jsou, aby hlásili procházejícím osobám, že pozemek je střežený psem...samozřejmě nechci aby štěkali zbytečně, ale oznámení, že někdo prošel, mi teda nevadí (je pravda, že u nás je provoz na chodníku minimální), takže toho štěkání není tolik...
Koriguju pouze nadměrné štěkání, většinou kouknu jestli se něco neděje (většinou se děje), pokud nezjistím příčinu, tak psy odvolám...ale s ohledem na sousedy, pokud u nás není nikdo doma a na noc, jsou psi zavření v domě...

My máme v ulici hromadu děti co se tu prohání na kolech, odstrkovadlech, to vše nám psi hlásí. A ano jak píšeš, rozstekaji se všichni v okolí. Nikomu to nevadí. To je pravda, ale já si nemyslím že by pes měl hlídat pozemek který je veřejný. Když nekdo jen prochází kolem, tak proč ho zastrašovat? Zastrašování má přijít až ve chvíli kdy hrozí ohrožení - sahání na kliku.
Je to stejný jako v paneláku. Proč má pes hlásit že jede někdo výtahem? Má hlásit až když jde někdo cizí bez dovolení majitele do bytu.

Jo stane se, že mi pes v paneláku řval jak protrzeny u okna. Zjistilo se že na parkovišti před barákem chtěl někdo vykrádat auta. A v baráku nám psi rvali když ob barák někomu blbě hořely kamna a dým se valil na ulici a jejich psovi z toho bylo soufl. To ano, ale když někdo jen prochází... Není potřeba to hlásit. Aspoň to je můj pohled na věc.

31.8.2017 16:38
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Dobrý deň,
čo tak pani susedu upozorniť, že skladovaním výkalov bez hydroizolácie hnojiska znečistuje spodnú vodu + zápach pri nevhodnom skladovaní a manipulácii hnoja. Asi by som s tou vodou ak máte studňu nepolieval.

31.8.2017 16:41
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Keď už chce na vás pìsať stažnosť.

31.8.2017 17:00
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Keď už chce na vás pìsať stažnosť. Napíšte aj vy na zápach nevhodné skladovanie exkementov. Príde hygiena a naloží im pokutu. Potom sa asi unormálni, alebo sa z nej stane ešte väčšia štekavá kotkoda.

31.8.2017 17:34
Iliena

XXX.XXX.37.7

U nás je přímo žádoucí aby fena štěkala na kolemjdoucí, bydlíme na kraji města, takže provoz tu není zas tak velký. Ale! na opačném konci naší ulice je plná bytovka méně přizpůsobivých občanů (budu slušná). Nejhorší jsou smráďata, mají úžasné nápady jako lehat doprostřed silnice, lézt nám na auto, kopat na auto míč, lézt sousedům na plot a krást na co dosáhnou a podobně.
Já potom podle intenzity štěkání poznám, zda jen někdo prochází nebo nám stojí před barákem a dělá něco co nemá. I sousedi jsou rádi, že hlásí když jde někdo kolem.

Na druhou stranu, netroufnu si jí nechat na zahradě samotnou

31.8.2017 18:20
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Iliena napsal(a):
U nás je přímo žádoucí aby fena štěkala na kolemjdoucí, bydlíme na kraji města, takže provoz tu není zas tak velký. Ale! na opačném konci naší ulice je plná bytovka méně přizpůsobivých občanů (budu slušná). Nejhorší jsou smráďata, mají úžasné nápady jako lehat doprostřed silnice, lézt nám na auto, kopat na auto míč, lézt sousedům na plot a krást na co dosáhnou a podobně.
Já potom podle intenzity štěkání poznám, zda jen někdo prochází nebo nám stojí před barákem a dělá něco co nemá. I sousedi jsou rádi, že hlásí když jde někdo kolem.

Na druhou stranu, netroufnu si jí nechat na zahradě samotnou

Nebuďte z toho smutná. Ja tých našich dvoch púštam pravidelne a ty naši nepríspôsobobivy sú v pozore.

31.8.2017 18:38
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Každé jedno tendečné označenie psa ako nevyrovnaného je hrubou chybou majitela. Dokážte dať psom lásku a 100 × vám ju vrátia bez bočných úmyslov. Dokážu milovať až do konca svojho života.

31.8.2017 20:41
Iliena

XXX.XXX.37.7

Peter1964 napsal(a):
Nebuďte z toho smutná. Ja tých našich dvoch púštam pravidelne a ty naši nepríspôsobobivy sú v pozore.

Spíš jsem naštvaná než smutná, protože jeden nikdy neví co ty bl*y napadne. Takhle tady kdysi zmrzačili kokra. Přetáhli ho klackem přes záda

31.8.2017 20:54

Iliena napsal(a):
Spíš jsem naštvaná než smutná, protože jeden nikdy neví co ty bl*y napadne. Takhle tady kdysi zmrzačili kokra. Přetáhli ho klackem přes záda

To vám fakt nezávidim...bych se o psy bála, bůh ví, co takovou svoloč (alespoň v našem městě v takových domech nebydlí bezproblémoví lidé se slušně vychovanými dětmi) napadne...
Ono si člověk řekne, že pokud má dostatečně velkýho a nekompromisního psa, tak je v relativním bezpečí, že vás je pes schopen fyzicky ochránit, ale bohužel i takový pes není nezranitelný, neotravitelný, nesmrtelný a pak defakto člověk musí chránit jeho...a to může být docela fuška, když se pes stane někomu trnem v oku...

31.8.2017 23:04
Iliena

XXX.XXX.37.7

To vám fakt nezávidim...bych se o psy bála, bůh ví, co takovou svoloč (alespoň v našem městě v takových domech nebydlí bezproblémoví lidé se slušně vychovanými dětmi) napadne...
Ono si člověk řekne, že pokud má dostatečně velkýho a nekompromisního psa, tak je v relativním bezpečí, že vás je pes schopen fyzicky ochránit, ale bohužel i takový pes není nezranitelný, neotravitelný, nesmrtelný a pak defakto člověk musí chránit jeho...a to může být docela fuška, když se pes stane někomu trnem v oku...

Sice je nemusím všechny, ale ty děti jsou fakt nejhorší. Dospělý prostě projdou okolo a tím to zhasne. Ale ty děcka... Teď přes léto jsme na ně (já, přítel i sousedi) vyletěli i obden... Občas je baví dráždit psinu přes plot (dupání, štěkání apod.) no to se pak neznám. Teď je chvíli klid, protože posledně lezly přítelovi na korbu pick upu a vyletěl na ně se sekerou v ruce (zrovna dělal dříví), tak se asi konečně lekly .

Akorát je škoda, že psina nemůže být venku když jsme v práci. Na to nemám nervy, je prostě doma pro vlastní bezpečí. Na druhou stranu, je takhle zvyklá od štěňátka tak jí to ani nepřijde. No a když jsme doma, tak je prostě tam kde jsme my. Asi by ani sama na zahradě nechtěla být, ale zase tam od jara do podzimu trávíme většinu času.

1.9.2017 00:06

Psa na zahradu poustime jen kdyz jsme doma.

Naucil se na pisknuti.
Na ulici ci chodniku srumec co se mu nezda? = steka. Pisknuni (= diky za upozorneni = vim o tom, je to ok, nech to byt) a je ticho (ze zacatku bylo treba za nim parkrat dojit, uklidnit, vysvetlit).

Sousedka taky jeden cas hudrovala, ze pes steka a bla bla bla, ale jen co se naucil toto, tak klid... Ted mi pres plot rika, jakej je to uvedomelej a poslusnej hlidac :)
Zacala ho (i nas) mit rada (radsi?).

Muj nazor = presvecte sousedy, ze je Vas pes poslusny, neni nebezpecny. Poslouzi k ochrane majetku (i toho "jejich").
Jen magor to nepochopi. A s magorem zas neni ocem se bavit dal...

Zadny urad Vam vytknout nic nemuze. Problem otravy vsak stale trva :(.

1.9.2017 09:22

Terka1992 napsal(a):
O zaměstnanost bych se nebála. Krom toho že má ty pamlskové hračky u kterých se zabaví i hodinku, tak ji náš syn ať už říká o pac volá ji hází jí hračky, i my ji říkáme přines to a to a všemožně zařazujeme do bězného dne povely ze psí školky jako procvičování při hře. Teď při tech teplotách to bylo takové mrtvé období protože ani jí se nic moc nechtělo. A večerní procházka znamená tisíce aportů 3km k rybníku na koupání, aby si zaplavala a pak zase domů. Když máme možnost dáváme překážky a začínáme se stopou, bohužel jediné na co asi nebudeme je obrana. Každopádně 2. den sleduji jak moc Ann štěká na dvorku. Za 5 hodin štěkla 4x zbytek prospala uplně mrtvá pod lavicí na kamené dlažbě, kde se celé léto chladí.

Mimo obvyklé dny máme 2x týdně cvičák a o víkendu, když je manžel doma jezdíme na výleety i se psem. Tak o nezaměstnanosti ROČNÍHO štěněte nemůže být řeč.

Takže suma sumárum sousedka je prostě jen notorická stěžovatelka. Zítra jedu koupit špunty do uší a až na nás příště vlítne mrsknu je po ní a zavřu dveře, protože nejhorší srážka je srážka s blbcem.

Já mám jednu zásadu neřvat, nehádat se ( nesnižovat se na úroveň protistrany ), řešit písemně. A neb : Co je psáno, to je dáno. Jinak také : Slovo je jako šíp, vyletí a nelze ho vzít zpět. ( A s takovou osobou - urážka na cti je coby dup ).
Dejte jí vaše vyjádření písemně, popište jí tam rozvrh vašeho psa...v podstatě to, co je napsáno tady. Také ji můžete požádat, aby vám písemně dala přehled svých nočních služeb ( pochybuju, že to udělá ) s tím, že na nějaké řvaní přes plot nebudete reagovat.
Kdyby opravdu došlo na stížnost na obec, budete mít písemné podklady pro jednání v ruce...a na obci musí uznat, že vaše jednání je vstřícné.

1.9.2017 09:34

Iliena napsal(a):
Sice je nemusím všechny, ale ty děti jsou fakt nejhorší. Dospělý prostě projdou okolo a tím to zhasne. Ale ty děcka... Teď přes léto jsme na ně (já, přítel i sousedi) vyletěli i obden... Občas je baví dráždit psinu přes plot (dupání, štěkání apod.) no to se pak neznám. Teď je chvíli klid, protože posledně lezly přítelovi na korbu pick upu a vyletěl na ně se sekerou v ruce (zrovna dělal dříví), tak se asi konečně lekly .

Akorát je škoda, že psina nemůže být venku když jsme v práci. Na to nemám nervy, je prostě doma pro vlastní bezpečí. Na druhou stranu, je takhle zvyklá od štěňátka tak jí to ani nepřijde. No a když jsme doma, tak je prostě tam kde jsme my. Asi by ani sama na zahradě nechtěla být, ale zase tam od jara do podzimu trávíme většinu času.

No moji psi sami na zahradě taky být nechtěj...když s nima na zahradu jít nechci, protože mám práci doma, ale nechci, aby celej den "smrděli" v baráku, tak je musim na zahradu "vykopnout" a dveře za nima zamknout, protože jinak je mám do minuty zpátky v baráku...prostě chtěj bejt s lidma...

1.9.2017 11:38
Peter1964

XXX.XXX.70.132

Iliena napsal(a):

No je to istým spôsobom chránený druh cicavca s možnostou vybívania prideleného bytu a následne pridelenie nového. Nie sú sprostý využívajú diery v zákonoch. Zmlátite ho je to rasizmus - on zmláti vás je to priestupok. A toto riešia neziskovky a takto sme si ich vychovaly a naučily.

1.9.2017 12:03

Terka1992 napsal(a):

S obcí rozhodně problém mít nebudete. Na to jsou normy, jaký hluk může ve dne být, a nikdo vám nenaměří takovou výši, že byste ji tím občasným štěkotem překročili. Vlastní zkušenost, máme podobné sousedy. A nejlepší je fakt, že tihle lidi si myslí, že oni můžou všechno a vy nic. Náš úžasný soused naopak schválně posílal k plotu svého psa, aby na nás štěkal, když půjdeme kolem, a schválně tak provokoval naše psy. O exkrementech a očůrávání zděného plotu ani mluvit nemusím, to bylo samozřejmé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík