Cé

XXX.XXX.32.99
Ahojky, můj pejsek začal dnes kulhat, ale na dotek ho nic nebolí, v tlapce nic nemá, žádné škrábance nic, možná malinko mu hřeje nožka víc než druhá, ale ne o moc. Co teď, mám ho nechat v klidovém režimu, nebo to rozchodí,... ?
Cé

XXX.XXX.32.99
Na levou přední, je to kříženec pitbulla, rotvajlera, choďáka a ovčáka, v říjnu bude mít 2 roky.
Tak jde o vetšího pejska... muže to byt na kloubu, pejsci středních a velkych plemen při a po rustu na to muzou trpět klidovy režim a kloubni vyživa nic nezkazí ale stejne bych radši zašla k vet. lepší než něco podcenit. Pokud si nejste vědom/ma urazu nebo pokud nemá něco pichleho v pacce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To záleží, jak moc kulhá, jestli kulhá celou procházku, jak se u toho tváří, atd.
Zkusila bych nejbližší dvě tři procházky udělat kratší, jestli to nerozchodí. Pokud se to nebude vůbec zlepšovat, tak asi veterina.
Pozorně projeďte nohu celou, odshora dolů, jestli někde nenahmátnete nějakou bulku. Pokud nikde nic, žádný z kloubů zvětšený, oteklý, tak možná jen špatně šlápnul, něco si natáhnul. Stává se holt i lidem a většinou ano, se to rozchodí. My takto prohlíželi nohu, nikde nic, ale pes kulhal několik dní. Tak jsem ho sbalila a jela na veterinu. Vet prohlédnul tlapku, mezi prstíky, udělal rentgen - poškozené chrupavky v zápěstí i s úlomkem(už je to starší pes) na to už pomůže jen nějaké chondro přidávat...Za dva dny jak šel, najednou lehnul a zuřivě lízal tlapku. Doběhla jsem k němu, pod tlapkou kaluž hnisu, v tlapce díra a trn z trnky, který jsem vytáhnula pinzetou. Měl víc, než centimetr. Ono se to fakt někdy nenajde, v drsných polštářkách to prostě není vidět.
Ja by som išla k vetovi. Ak nemáte takého veta, že za to, že tam prídete si vypýta majlant, tak by som tam išla. My sme išli vetovi na testy DBK a on si všimol, že kríva na zadnú nohu, iba nepatrne. Dal nám škatulku s liekmi a urobil jej aj celkovú prehliadku a dal nám skvelé rady.
Krívala, lebo po skoku zle došlapla a mala "vytknutý členok". Dal nám lieky na uvolnenie svalov a za pár hodín to prešlo. Lieky majú hodnotu pár centov, dal nám ich zadarmo.