Jazvečik spolu zo stavačom

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mato10

2.9.2017 12:48
Mato10

XXX.XXX.217.87

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či by mohol biť jazvečík a stavač spolu v jednej veľkej voliere.

2.9.2017 13:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Máte pochybnost ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2017 13:46

Mato10 napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa spýtať či by mohol biť jazvečík a stavač spolu v jednej veľkej voliere.

A důvod proč by nemohli ?

Mato10

2.9.2017 13:53
Mato10

XXX.XXX.217.87

Či si nebudu prekážať tieto dve plemená?

2.9.2017 14:01
koňadra

XXX.XXX.102.231

Mato10 napsal(a):
Či si nebudu prekážať tieto dve plemená?

A jak to máme vědět? Nejde o plemeno, ale o povahu obou jedinců. Jezevčík může být dost velká osobnost (hlavně ten drsnosrstý), která nebude respektovat ohaře (taky není ohař jako ohař) a ten si nemusí nechat všechno líbit. Kdo bude mít fyzickou převahu je asi jasné.
Pak jde také o to, jestli se jedná o 2 psy, nebo 2 feny? Feny jsou všeobecně vůči sobě nesnášenlivější, při hárání se jim také mění psychika a může dojít spíše ke konfliktu.
Nechci napsat, že to musíte zkusit a uvidíte. To byste také mohl vidět dva porvané či jednoho zabitého psa.
Moje zkušenosti říkají, že psi spolu mohou žít dokonce i několik let v pohodě a jednou u nich může (ale také nemusí) dojít ke konfliktu a potom už se (čas od času) budou rvát pořád. Protože jsem tímto způsobem už o pár fen přišla, dnes má prostě každá svůj kotec a hotovo. Já mám klid v práci, dohromady si můžou běhat když jsem doma a případné konflikty vyřeším dřív než se stačí zabít.

3.9.2017 00:05
Betka_88

XXX.XXX.57.235

Poznám mnoho ľudí, čo majú jazvečíkov spolu s pointrami, setrami, stavačmi. A nepočula som o tom, že by niekto mal podobný problém ;-).

Ale tak určite to závisí vo veľkej miere od povahy. Ale keď má niekto 3 jazvečíkov a 4 stavačov spolu, tak jeden jazvečík a jeden stavač by nemali byť problém smajlík

Mato10

3.9.2017 08:00
Mato10

XXX.XXX.182.136

Chcel by som ku mojemu jazvečikovy ( pes) kúpiť stavača ( sučku) buď nks alebo maďarskú vižlu.

3.9.2017 08:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Proč ?

3.9.2017 08:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Mato10 napsal(a):
Chcel by som ku mojemu jazvečikovy ( pes) kúpiť stavača ( sučku) buď nks alebo maďarskú vižlu.

To jsou ale psi krátkosrtí, maďaři, takže naprosto nevhodní pro chov venku.

3.9.2017 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Betka 88
Ale keď má niekto 3 jazvečíkov a 4 stavačov spolu...
"""""""""""""""""
V jedné kleci ?(pardon v kotci?)

3.9.2017 08:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

scylla napsal(a):

To je fuk .
Matovi zima nebude.
Má to vymyšlený.
Co na to říká Pat ?

3.9.2017 09:24
Betka_88

XXX.XXX.57.235

rapotacka11 napsal(a):
Betka 88
Ale keď má niekto 3 jazvečíkov a 4 stavačov spolu...
"""""""""""""""""
V jedné kleci ?(pardon v kotci?)

Nie v kotci, nemajú kotec. Behajú si po záhrade spolu a spia spolu.

3.9.2017 09:28
Betka_88

XXX.XXX.57.235

scylla napsal(a):

To psom až tak nevadí, dá sa prezimovať. Chovatelia pointrov ich nechávajú často prezimovať vonku. Väčšinou im búdu a kotce "zaizolujú" slamou a majú celú zimu teplo.

3.9.2017 09:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Myslím, že by vám v té "teplé" boudě nebylo teplo ani v bundě - do rána.
Vyzkoušejte.

3.9.2017 09:32
scylla

XXX.XXX.150.32

Betka_88 napsal(a):
To psom až tak nevadí, dá sa prezimovať. Chovatelia pointrov ich nechávajú často prezimovať vonku. Väčšinou im búdu a kotce "zaizolujú" slamou a majú celú zimu teplo.

Že někdo nerespektuje potřeby psa není argument. Hladkosrstý pes nepatří do kotce. On to možná vydrží, ale dobře mu tam není a okecávky, že někdo to tak dělá na tom nic nezmění.

3.9.2017 10:54
impact

XXX.XXX.195.92

rapotacka11 napsal(a):
Myslím, že by vám v té "teplé" boudě nebylo teplo ani v bundě - do rána.
Vyzkoušejte.

Evidentně jste Vy sama nikdy nestrčila ruku kvalitní do boudy, když v ní pes prospí celou noc. Naši psi tam i v mrazech mají jako v sauně.

To, že ty přechody ven a dovnitř nejsou úplně OK je jedna věc. Ale to, co jste teď plácla, je fakt hovadina.

Mato10

3.9.2017 13:10
Mato10

XXX.XXX.190.200

Ešte otázka - či sučka po vykastrovaní stratí lovecké vlohy?

3.9.2017 14:07
Tedysek

XXX.XXX.40.137

Mato10 napsal(a):

Lovecké vlohy jsou v mozku (a cumaku) a ne v děloze. ;).

3.9.2017 14:13
scylla

XXX.XXX.150.32

Mato10 napsal(a):

Jestli chcete kastrovat zbytečně zdravé psy, musíte počítat se vším, i se ztrátou drive a změnou povahy, nižší imunitou, inkontinencí, zvýšeným rizikem nádorů kostí, selhání ledvin a s dalšími problémy, které mohou po kastraci nastat.

3.9.2017 14:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Tedysek napsal(a):

Po kastraci se povaha změnit může a stovky let se zvířata právě pro změny povahy kastrují, takže váš příspěvek je dost od věci.

3.9.2017 14:30
Tedysek

XXX.XXX.40.137

scylla napsal(a):
Po kastraci se povaha změnit může a stovky let se zvířata právě pro změny povahy kastrují, takže váš příspěvek je dost od věci.

Já tenhle příspěvek čekala. Každá na to máme jiný názor a jiné zkušenosti. ;).

3.9.2017 14:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Tedysek napsal(a):
Já tenhle příspěvek čekala. Každá na to máme jiný názor a jiné zkušenosti. ;).

Já ten váš taky.. odpovídá vašemu přístupu ke psům. Jen si vzpomínám na dvě fenky které jsem postupně měla a hledala jim nové domovy. Jedna byla NO, druhá byla BOM, obě vlastnily velice ambicózní cvičákovci, denně výcvik, projev, drive, temperament... a přece nebudeme kvůli hárání chybět na cvičáku, tak kastrace. Jedna fena - ztrára chuti k pohybu, žádný drive, žádné výkony, tak EO, "poztivní" motivace krmnou dávkou, nic platné, tak nový domov a pořídit jiného psa. BOM - ztráta drive, inkontinence, takže nový domov a nový pes.... Pak pes RR - kastrace z důvodu dominance, po kastraci se pes složil a za rok umřel na osteosarkom na přední noze. On se člověk musí naučit dívat, chtít se dívat, ne jen opakovat určitá klišé.

3.9.2017 15:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Mato10 napsal(a):

Proč ?
Proč lovecké psy ?

3.9.2017 17:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Tedysek napsal(a):

Nesouhlasím sice s fanatickými příspěvky scylly, ale tak jednoduché, jak to vidíte vy, to taky není.
To podstatné, co produkuje samiččí pohlavní hormony, jsou vaječníky, nikoli děloha. Kastrace zřejmě nepotlačí lovecký pud jako takový, ale může lovecké chování psa ovlivnit nepřímo. Po kastraci bude mít sklon více ukládat tuk, může získat pozitivnější vztah ke žrádlu a menší ochotu k pohybu.
Určitě to jde ovlivnit úpravou krmné dávky, úpravou menežmentu vůbec...a někteří lidi řeknou, že nic takového se jim nepotvrdilo. Co pes, to originál, ale je třeba s tím počítat.
A OT- nesouvisí se psy - celkem dost lidí, kteří nechali kastrovat hřebce se shoduje, že po kastraci se kůň změnil charakterově- stal se bázlivějším, nevyrovnaným, apod. Nevidím důvod, proč by to u psů mělo být jinak.

3.9.2017 18:34
Tedysek

XXX.XXX.40.137

Já to vidím jednodušeji. Když se ohlednu jen na psychiku. Fena nemá potřebu potomstva, nemusí tak hrotit sympatie se psy - je snasenlivejsi. Když se nezakrmi tak bude mít furt chuť k pohybu. Čenich a jeho funkci by to ovlivnit nemělo. Mozek má o problém méně a o to je to pro něj snazší. Naopak bych čekala i navýšení zájmu o práci. Ovšem pokud si fena odnese trauma z operace jako takové, tak se nemusí chtít hyvat tolik aby se jí neopakovala zkušenost s bolestma po operaci.

3.9.2017 20:49
bhk

XXX.XXX.214.87

rapotacka11 napsal(a):
Proč ?
Proč lovecké psy ?

Omylem jsem Vám dala plus na místo "citovat"
Prostě mě to nedá a musím se zeptat co je Vám do toho?
Třeba je myslivec, práce s jezevcem ho baví a bavit bude práce i s ohařem?
Proč máte rovnou potřebu někoho dirigovat, poučovat, napadat?

Já bych na jeho místě pro sichr prostě postavila kotce dva, kdyby nastal problém.
A samozdřejmě souhlas s příspěvkem od impact - kvalitní bouda a je i v zimě po problému.
Stále nechápu proč např.nejen scyla - by rvali všechno krátkosrsté do baráku, když ten důvod prostě není.. V našich podmínkách už tuplem.

3.9.2017 23:36

Mato10 napsal(a):

Přála bych vám vidět naší nejoblíbenější ségru (nešla do chovu, vykastrovaná po prvním hárání), jak hororově ječí a šílí po celou dobu, kdy čeká na běh za střapcem. Chce vraždit snad nejvíc z všech.

4.9.2017 06:28
koňadra

XXX.XXX.102.231

Pokud jde o snášení se feny a psa, většinou to funguje napříč plemeny.
Kastrace je nesmysl, stačí být zodpovědný a 2x do roka oddělovat. Konec konců pokud uděláte 2 kotce, máte po starosti.
Budete ty psy lovecky využívat?
bhk: není mě do toho nic, podobně jako rapotacce, ale skutečně by mně to zajímalo. Mám neodbytný pocit, že buď je to troll, nebo je to prostě nějaký laik, který jednoduše chce psy loveckých plemen, když jsou teď tak módní. Myslím si, že myslivec by se zde vůbec neptal, jednak je plno fór speciálně pro lovecké psy a především v každém spolku myslivců najde zapálené kynology, kteří by mu odpověděli.

4.9.2017 06:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přála bych vám vidět naší nejoblíbenější ségru (nešla do chovu, vykastrovaná po prvním hárání), jak hororově ječí a šílí po celou dobu, kdy čeká na běh za střapcem. Chce vraždit snad nejvíc z všech.

Běh za střapcem se nedá srovnávat s prací loveckého psa. Co vede lidi ke kastraci štěňat?

4.9.2017 16:39
Betka_88

XXX.XXX.57.235

scylla napsal(a):
Běh za střapcem se nedá srovnávat s prací loveckého psa. Co vede lidi ke kastraci štěňat?

"Běh za střapcem se nedá srovnávat s prací loveckého psa."

V tejto dobe môže byť loveckým psom každý pes. Jeden chovatel pointerov - predtým ako mal pointera mal belgického ovčiaka a polovne ho vycvičil. A bol lepší ako niektorí NKO. No každopádne bol najrýchlejší, dokázal dobehnúť chytiť a doniesť zajaca.

4.9.2017 16:41
Betka_88

XXX.XXX.57.235

scylla napsal(a):

Co vede lidi ke kastraci štěňat?

Napríklad to, že nechcú mať šteniatka (ak majú suku). Ak sú na dedine, boja sa, že im nejaký ratlík preskočí plot a hneď je pohroma na svete. A nebaví ich celé noci počúvať bitky psov pred ich domom, neustále štekanie a zavýjanie ?

4.9.2017 16:49
Betka_88

XXX.XXX.57.235

Mato10 napsal(a):

Keď si zoberiete NKO alebo mad. vyžlu - určite nie. Jedine, že by ste si zobrali psíka z CHS výstavne orientovanej. (ale aj tí majú veľmi dobrý čuch)

A pochybujem, že by tieto psy niekedy pribrali a stratili chuť k práci a pohybu. Ale dajú sa lahko cvičiť. Ak nezbabrete prvý rok, vycvičíte si ju poriadne, nezabudne nič. Ale treba ju nejako zamestnať - idealne polovne, ak nie polovne, tak aspoň nech si minie energiu.

Každopádne by sučka okolo 1r a staršia mala zabehnúť denne 5-10km minimálne. Ja mám setra a cez víkend spravíme aj 70km.

Ak chcete stavača bez čuchu - odporúčam nejakého setra z výstanej línie zo zahraničia (v česku má skúšky každý seter), ale sú čisto výstavné CHS.

4.9.2017 16:50
Mat

XXX.XXX.7.35

Betka_88 napsal(a):
"Běh za střapcem se nedá srovnávat s prací loveckého psa."

V tejto dobe môže byť loveckým psom každý pes. Jeden chovatel pointerov - predtým ako mal pointera mal belgického ovčiaka a polovne ho vycvičil. A bol lepší ako niektorí NKO. No každopádne bol najrýchlejší, dokázal dobehnúť chytiť a doniesť zajaca.

To ovšem není lovecký výcvik, ale v Česku nelegální způsob lovu.

4.9.2017 16:52
Betka_88

XXX.XXX.57.235

Na polovačke, idealne na spoločnej, kde málokto vie strielať, ale každý chce strielať. Tak sa často zver pofláka, je postrelená, ale stále beží, dokáže ubehnúť niekoľko kilometrov. Vtedy sa takýto pes hodí

4.9.2017 18:34
koňadra

XXX.XXX.102.231

Betka_88 napsal(a):
Na polovačke, idealne na spoločnej, kde málokto vie strielať, ale každý chce strielať. Tak sa často zver pofláka, je postrelená, ale stále beží, dokáže ubehnúť niekoľko kilometrov. Vtedy sa takýto pes hodí

Nehodí. Neznám jediného mysliveckého hospodáře, který by strpěl na honu takového psa.

4.9.2017 22:21
Betka_88

XXX.XXX.57.235

koňadra napsal(a):
Nehodí. Neznám jediného mysliveckého hospodáře, který by strpěl na honu takového psa.

Tak asi neznáte moc myslivcú.

NKO vám aportuje iba mŕtveho zajaca.

Ak sa pes vycvičí donesia vám aj postreleného, iba zranenáho zajaca.

Som zvedavá, kolko krát ste boli na spoločnej polovačke, kde je cca 100 ludí. Niektorí strielajú po prvý krát. Viete ako často sa stane, že napr. zajacovi ustrelí nohu a on ďalej beží, beží a beží. A takto si môže zabehnúť aj 5km a to ho nedohladá žiadny pes.

Ak je pes dobre vycvičený, nieje žiadny to problém.

Ano, belgický ovčiak sa na polovačke často nevidí, ale ako som povedala, dobrý výcvikár dokáže vycvičiť každého psa (samozrejme musí mať čuch, a to belgický ovčiak má, kedˇ že sa využíva aj ako policajný pes napr na hladanie drog a podobne).

Ano, je to tak trochu extrém, ale len to potvrdzuje aké sú výcvikové metódy pokročilé a účinné.

5.9.2017 06:15
koňadra

XXX.XXX.102.231

Betka_88 napsal(a):
Tak asi neznáte moc myslivcú.

NKO vám aportuje iba mŕtveho zajaca.

Ak sa pes vycvičí donesia vám aj postreleného, iba zranenáho zajaca.

Som zvedavá, kolko krát ste boli na spoločnej polovačke, kde je cca 100 ludí. Niektorí strielajú po prvý krát. Viete ako často sa stane, že napr. zajacovi ustrelí nohu a on ďalej beží, beží a beží. A takto si môže zabehnúť aj 5km a to ho nedohladá žiadny pes.

Ak je pes dobre vycvičený, nieje žiadny to problém.

Ano, belgický ovčiak sa na polovačke často nevidí, ale ako som povedala, dobrý výcvikár dokáže vycvičiť každého psa (samozrejme musí mať čuch, a to belgický ovčiak má, kedˇ že sa využíva aj ako policajný pes napr na hladanie drog a podobne).

Ano, je to tak trochu extrém, ale len to potvrdzuje aké sú výcvikové metódy pokročilé a účinné.

Nepište tady hlouposti.
Dobrý pes loveckého plemene SAMOZŘEJMĚ dožene zraněného zajíce, usmrtí ho a přinese pánovi. Od toho je to lovecký pes. Nebo jako myslíte, že staletí, kdy se konají u nás lovy, se čekalo jen na belgického ovčáka (u nás není zase tolik roků), aby donášel postřelené zajíce?

"Polovaček" si troufám tvrdit, že jsem viděla více než vy, i těch, kde bylo více jak 100 lidí, ale nikde jsem neviděla psy neloveckého plemene.

Pokud existuje někde spolek, kde hospodář toleruje na honě BO (všechny spolky v republice samozřejmě neznám - můžete mě napsat, kde se toto děje?), tak bych v takovém spolku se nechtěla zúčastnit ani honu, ani v něm být. Protože takový hospodář porušuje zákon a když ho dokáže porušit v tomto, tak v čem ještě?

5.9.2017 20:01
Betka_88

XXX.XXX.57.235

koňadra napsal(a):
Nepište tady hlouposti.
Dobrý pes loveckého plemene SAMOZŘEJMĚ dožene zraněného zajíce, usmrtí ho a přinese pánovi. Od toho je to lovecký pes. Nebo jako myslíte, že staletí, kdy se konají u nás lovy, se čekalo jen na belgického ovčáka (u nás není zase tolik roků), aby donášel postřelené zajíce?

"Polovaček" si troufám tvrdit, že jsem viděla více než vy, i těch, kde bylo více jak 100 lidí, ale nikde jsem neviděla psy neloveckého plemene.

Pokud existuje někde spolek, kde hospodář toleruje na honě BO (všechny spolky v republice samozřejmě neznám - můžete mě napsat, kde se toto děje?), tak bych v takovém spolku se nechtěla zúčastnit ani honu, ani v něm být. Protože takový hospodář porušuje zákon a když ho dokáže porušit v tomto, tak v čem ještě?

Len som tým chcela podotknúť, že dnes sa dá vycvičiť každý pes takmer na všetko. A aj pes nepolovného plemena, môže byť polovne vycvičený.

Pán, ktorý ho vycvičil je chovatel pointerov a iných stavačov. Prvého psa, ktorého polovne vycvičil bol BO... čo je na tom zlé vycvičiť si psa. Dobre, nemôže byť polovne upotrebený, nemôže robyť podzimky ani všestranky, ale má skvelý výcvik, tak prečo to nevyužiť?

Tak ako na slovensku sú lakomý ludia, tak sú aj v česku. A ak nejaký polovník uvidí, že pes, polovne vedený, so skelým výcvikom, je za dobrú cenu - je takýmto ľudom viacmenej jedno či je to NKO alebo BO. Bohužial.

A neviem ako je to v česku (aj keď to záleží skôr na regionu)... ale na slovensku je celkom bežné, že za rok sa u nás niekedy sterlí na polovačkých viac psov, ako bažatov alebo líšok. (Preto svojho psa NIKDY neberiem na spoločné polovačka, a preto keď niekto vidí polovne vycvičeného psa za pár korún tak ho zoberie. Na tých pár sezón... a preto sa málokedy nájdu papierový psy na polovačkých.... polovníkom môže byť jedno, že ten pes nemá jeden zub alebo je o 1cm vyšší alebo nižší. Hlavne že nestojí 300Eur ale iba 100Eur ).

5.9.2017 20:02
Betka_88

XXX.XXX.57.235

A aby všetci češi nehovorili, čo sú to tí slováci za držgrošov... tu máte "experta" z česka

Přidejte reakci

Přidat smajlík