Ahojte,
dnes mi přišel mail s žádostí o zakoupení psa mého plemene(nebylo v mailu specifikováno, ale mám CHS na kavalíry), či doporučení jiné CHS
Je to spisovné, je tam adresa MUDr. Antonína Minaříka, která podle vyhledávání sedí.
Ale celé se mi to jaksi nelíbí, nikde nemám inzerát ani se neprezentuji, tak mě napadlo jestli to taky vám tady někomu nepřišlo?
No právě to vše mi přijde nereálné, jelikož jsem odchovala pouze jedno štěně(po císaři už fenku znovu krýt nechci a druhá po nakrytí dostala zánět dělohy takže vykastrovaná), které slouží jako mazlíček důchodcům a ani nevystavujeme.
Tak mě napadlo, že se optám nejdříve tady, zda těch obeslaných nebylo více.
Mám strach na to reagovat, kdo ví co to může být za vir.
Nechápu v čem je problém? Dostávám často maily s žádostí o stěně od cizích lidí. Prostě chtějí stěně daného plemene, při vyhledávání narazí na moji www stránku, tak napíší. I když třeba zrovna štěňata nemám. Třeba se jim líbí na stránce moji psi, nebo odněkud znají můj odchov... Prostě odepíši co chtějí vědět a je to.
mgtka
napsal(a):
Ahojte,
dnes mi přišel mail s žádostí o zakoupení psa mého plemene(nebylo v mailu specifikováno, ale mám CHS na kavalíry), či doporučení jiné CHS
Je to spisovné, je tam adresa MUDr. Antonína Minaříka, která podle vyhledávání sedí.
Ale celé se mi to jaksi nelíbí, nikde nemám inzerát ani se neprezentuji, tak mě napadlo jestli to taky vám tady někomu nepřišlo?
Píšete, že máte registrovanou chovku, tak možná shání kavalírka a jede podle registrovaných chovek, které mu vypadnou na klubu. Také jsem podobně hledala své plemeno...
mgtka
napsal(a):
No právě to vše mi přijde nereálné, jelikož jsem odchovala pouze jedno štěně(po císaři už fenku znovu krýt nechci a druhá po nakrytí dostala zánět dělohy takže vykastrovaná), které slouží jako mazlíček důchodcům a ani nevystavujeme.
Tak mě napadlo, že se optám nejdříve tady, zda těch obeslaných nebylo více.
Mám strach na to reagovat, kdo ví co to může být za vir.
Jen tak, mimochodem...to, že Vaše první fenka rodila císařem a byl z toho jen jeden prcek opravdu není důvod fenku znovu nenakrýt.
Je to zcela běžný jev a to i v případě, že by to bylo naopak.tzn. první vrh třeba plácnu 5mimin přirozenou cestou, druhý vrh třeba jedno, dvě - císař..
Mám zažito - dnes už 8mi letá fenka.První vrh císař-jedno štěně - vet mě právě upozornil, že se nic neděje a nemám ji vyřazovat z chovu. Měl pravdu - druhý vrh 7štěníků, přirozeně a třetí, poslední,6štěníků.. Pochopitelně jsem nekryla tím stejným psem co poprvé.
Nechápem čo tu riešite a načo je to dobré zverejňovať, že Vám niekto poslal mail.. čo je na tom zvláštne? Máte registrovanú chovku tak niekto hľadal psa Vášho plemena a narazil na váš kontakt tak napísal. Deje sa to bežne. A vy miesto toho, že by ste sa opýtala jeho, to začnete rozoberať tu, zverejníte jeho meno a čakáte že sa tu ozve jeho sused a dá Vám referencie alebo čo?
Ak nechcete aby sa Vám nikto ozval zrušte si svoje kontakty na stránke, maily, FB, vymeňte mobilné číslo a žite v anonymite.
katkaa1
napsal(a):
Nechápem čo tu riešite a načo je to dobré zverejňovať, že Vám niekto poslal mail.. čo je na tom zvláštne? Máte registrovanú chovku tak niekto hľadal psa Vášho plemena a narazil na váš kontakt tak napísal. Deje sa to bežne. A vy miesto toho, že by ste sa opýtala jeho, to začnete rozoberať tu, zverejníte jeho meno a čakáte že sa tu ozve jeho sused a dá Vám referencie alebo čo?
Ak nechcete aby sa Vám nikto ozval zrušte si svoje kontakty na stránke, maily, FB, vymeňte mobilné číslo a žite v anonymite.
Na co taková agrese? Zadavatelka se slušně zeptala, jestli se to stalo někomu jinýmu. Nic víc, nic míň.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bery25
napsal(a):
Zadavatelka je asi paranoik , vobec sa to tu nemalo preberat
Je každého věc, co zde uveřejní. A vy zase máte možnost příspěvky nečíst. Kolikrát jsou tu jiné perly...
napsal(a):
Je každého věc, co zde uveřejní. A vy zase máte možnost příspěvky nečíst. Kolikrát jsou tu jiné perly...
Tak jasné at si každý zveřejní co chce ale řešit že mi někdo poslal email a zveřejnit jeho jméno mi připadá fakt docela paranoidní...pokud mi někdo napíše dotaz tak mu prostě odpovím a zeptám se a pokud bych měla lustrovat každej email co mi přijde tak nedělám nic jiného.
S ohledem na tu hromadu podvodných mailů, spamů, prapodivných žádostí jakýchsi „zájemců“ a nejrůznější zbytečné pošty se vůbec nedivím, že se někdo zeptá tady. Zvlášť jde-li o mail, který se mu nezdá, je nějak divný.
Na zadavatelčině místě bych panu doktorovi zavolal a zeptal se ho. Nevidím ale nic špatného na tom, že se ptá i na pejskařském fóru. Možná se něco podobného už někomu stalo a taky tomu nepřikládal váhu...

To je furt "kontaktujte chovky"
a když je teda kontaktují, tak problém
mimochodem.. odpovědí na mail vir..ne... to už se stalo otevřením mailu
bery25
napsal(a):
Zadavatelka je asi paranoik , vobec sa to tu nemalo preberat
Též jsem hodně podezíravá, nevolala bych určitě na žádné tel. číslo, které je součástí mailu, to už bych spíš odpověděla - pokud mail neobsahuje žádnou přílohu a je z běžné adresy, viru bych se až tak neobávala, zeptala bych se, kde na mě dotyčný sehnal kontakt a dodala bych, že žádná štěňata neplánuju.
Na ifauně bych se poptala klidně, dost často jsem o něčem "držela hubu" a pak jsem dodatečně zjistila, že stačilo se zeptat a byla bych v obraze o dost dřív. Jen bych možná neuvedla celé jméno pisatele, ale třeba jen titul a iniciály - přecejen je tu dost velká pravděpodobnost, že je to šlušný člověk.
ivulka2
napsal(a):
Tak jasné at si každý zveřejní co chce ale řešit že mi někdo poslal email a zveřejnit jeho jméno mi připadá fakt docela paranoidní...pokud mi někdo napíše dotaz tak mu prostě odpovím a zeptám se a pokud bych měla lustrovat každej email co mi přijde tak nedělám nic jiného.
Trošku mi to připomíná povýšené hlášky typu: "Ježíš, ty máš starosti" nebo "Tvoje starosti bych chtěl/a mít".
Tazatelku to zajímá a tak se zeptala. No a?
mgtka
napsal(a):
Ahojte,
Zavolala jste mu?
Asi jsem nedůvěřivá, no tak mě sežerte. Dasvo to vystihl/a nejlépe.
Napsala jsem mu, že teď nic neplánuji a pokud chce pomoct s doporučením jiné chs, ať mi napíše o jaké plemeno má zájem. Mám doma dvě plemena.
Mimoto mail doprovázel smutný příběh, který podvodné maily často obsahují a nikde nenapsal konkrétní plemeno, to mi v hlavě rozsvítilo ten vykřičník.
mgtka
napsal(a):
Asi jsem nedůvěřivá, no tak mě sežerte. Dasvo to vystihl/a nejlépe.
Napsala jsem mu, že teď nic neplánuji a pokud chce pomoct s doporučením jiné chs, ať mi napíše o jaké plemeno má zájem. Mám doma dvě plemena.
Mimoto mail doprovázel smutný příběh, který podvodné maily často obsahují a nikde nenapsal konkrétní plemeno, to mi v hlavě rozsvítilo ten vykřičník.
Možná jste o tom smutném příběhu mohla napsat hned na začátku...mě osobně by to varovalo hodně. Netuším, proč je třeba psát to do mailu cizímu člověku, pokud se chci jen zeptat na eventuelní vrh štěňat.
Terven
napsal(a):
Možná jste o tom smutném příběhu mohla napsat hned na začátku...mě osobně by to varovalo hodně. Netuším, proč je třeba psát to do mailu cizímu člověku, pokud se chci jen zeptat na eventuelní vrh štěňat.
A co když je právě ten smutný příběh důvod pro napsání emailu cizímu člověku? A svým příběhem trošku odůvodnit to, že pisatel "obtěžuje" cizí lidi a doufá, že někdo z oslovených má štěně a ozve se?