Uživatel s deaktivovaným účtem

Nabídla jsem to asi 20 psům a všem chutná a vypadají dobře. Což mě teda ale nepřesvědčuje, na pedygrý jsou psi v reklamě také pěkní podle mě jsou (adult) bramborové a low grain receptury, kromě jehněčích, jedny z nejlépe postavených granulí vůbec.

No, můj pes to ochutnal taky a měl problém dotlačit pytel...

napsal(a):
No, můj pes to ochutnal taky a měl problém dotlačit pytel...
Které a co jí jindy ?
tady se nemohl dojíst 3kg pytel essential jehně, ostatní v pohodě, říkám, chuť neřekne nic, dokonce ani vzhled a funkčnost psa neřekne nic, však se dá živit houskou s mlékem, když to sedne..
už od ničeho nekupuji víc jak 7kg a když zkouším, vezmu tak 2kg balení max.
simpsons mám teda 12, jiné nemají, ale rozdávám to
vzhledem k tomu, že krmím i masem, pytel je tu hrozně dlouho, chuť se ztrácí a co hůř...
napsal(a):
Nabídla jsem to asi 20 psům a všem chutná a vypadají dobře. Což mě teda ale nepřesvědčuje, na pedygrý jsou psi v reklamě také pěkní podle mě jsou (adult) bramborové a low grain receptury, kromě jehněčích, jedny z nejlépe postavených granulí vůbec.
Super, ja zkouší prejit s Purizonu, kvuli reznuti, mam tu jehňo- boruvkovou recepturu a zatím chutnaji. Jen jsem si všimla ve slozeni chlorid sodný, je to OK?

Lexaurin
napsal(a):
Super, ja zkouší prejit s Purizonu, kvuli reznuti, mam tu jehňo- boruvkovou recepturu a zatím chutnaji. Jen jsem si všimla ve slozeni chlorid sodný, je to OK?
NaCl ve složení (jedna sůl) nic neznamená. Rozhoduje sodík. Mělo by ho být do 0,5.

Lexaurin
napsal(a):
Dik
NaCl - 40% Na,60% Cl
vyzkoumáno je, že optimum sodíku je 0,19g / 1000kcal
sodík a chlorid mají stanovená potřebná minima v krmivech, .. a bezpečné se bere ještě 1,8% sodíku v sušině.
Prešla som na N&D u šteniatok vlkodava na doporučenie nášho veterinára po tom, čo mi aj napriek vyskúšaniu dvoch druhov iných granulí (Brit care a Happydog) niektoré šteňatá stále hnačkovali.
Po N&D sa to naozaj upravilo, veľmi im chutili aj chutia (niektorí noví majitelia na nich ostali) a občas ich dám aj starej napriek tomu, že tá je na mäse, no veľmi chutia aj jej.

Lexaurin
napsal(a):
A jehně ma jaký problem?
Živočišný tuk
bude tam kvůli ceně a výkonu
jehně je takové.. chudé.
rennie111
napsal(a):
Prešla som na N&D u šteniatok vlkodava na doporučenie nášho veterinára po tom, čo mi aj napriek vyskúšaniu dvoch druhov iných granulí (Brit care a Happydog) niektoré šteňatá stále hnačkovali.
Po N&D sa to naozaj upravilo, veľmi im chutili aj chutia (niektorí noví majitelia na nich ostali) a občas ich dám aj starej napriek tomu, že tá je na mäse, no veľmi chutia aj jej.
Já mám opačnou zkušenost - po Brit care a N&D průjem, špatná kondice, po Happy dog OK.

koňadra
napsal(a):
Já mám opačnou zkušenost - po Brit care a N&D průjem, špatná kondice, po Happy dog OK.
Happy dog která receptura ?
Accuracy

XXX.XXX.129.250
My to střídáme, tyhle psovi chutnají (společně s magnussonkami, což teda úplně nechápu, když chutnají jako sušenky, není v tom cítit maso, tuk, nic) nejvíc. Bereme ty pro velké psy - mají skutečně velké granule, které pes nezhamóňá a normálně je žvýká, vše ostatní v podstatě polyká vcelku. Tyto granule jsem zařadila až kvůli problémům s klouby, obsahují nějakou tu kloubní výživu. Není to kdovíco, stejně ještě přidáváme samostatně, ale přesto to považuji za druhé velké plus.
Mínus je, že jsou takové energetičtější. V naší rodině platí, že dokud pes nemá plnou misku, strádá. Tak nám na nich pes přibírá, protože co já nasypu, mu rodiče dosypou. Proto je odhadem každý třetí pytel tohle, jinak bych na ně přešla moc ráda, i když asi ne úplně. Střídání psovi vyhovuje.
Je úplně jedno, jaké granule Vám kdo doporučí, stejně si je budete muset vyzkoušet. Sebelepší granule jsou Vám k ničemu, když Vám je pes nebude žrát. Jestli máte psa vybíravého, na zkoušku kupte malé balení nebo zkuste vydyndat od někoho, kdo jimi krmí, půlkolovou ochutnávku.
My máme štěstí na psa - popelnici. Co nasypu, sežere a stráví. Průjem měl dvakrát v životě, pokaždé po ATB. Tak nevím, do jaké míry je můj pes relevantní vzorek.

koňadra
napsal(a):
Profi line - 26/16,30/30 nebo pro štěňata obřích plemen Puppy maxi.
Jiné se také nesvědčily. Např. Canada a Afrika - u nás propadák.
A N&D byly které ?
Accuracy
napsal(a):
My to střídáme, tyhle psovi chutnají (společně s magnussonkami, což teda úplně nechápu, když chutnají jako sušenky, není v tom cítit maso, tuk, nic) nejvíc. Bereme ty pro velké psy - mají skutečně velké granule, které pes nezhamóňá a normálně je žvýká, vše ostatní v podstatě polyká vcelku. Tyto granule jsem zařadila až kvůli problémům s klouby, obsahují nějakou tu kloubní výživu. Není to kdovíco, stejně ještě přidáváme samostatně, ale přesto to považuji za druhé velké plus.
Mínus je, že jsou takové energetičtější. V naší rodině platí, že dokud pes nemá plnou misku, strádá. Tak nám na nich pes přibírá, protože co já nasypu, mu rodiče dosypou. Proto je odhadem každý třetí pytel tohle, jinak bych na ně přešla moc ráda, i když asi ne úplně. Střídání psovi vyhovuje.
Je úplně jedno, jaké granule Vám kdo doporučí, stejně si je budete muset vyzkoušet. Sebelepší granule jsou Vám k ničemu, když Vám je pes nebude žrát. Jestli máte psa vybíravého, na zkoušku kupte malé balení nebo zkuste vydyndat od někoho, kdo jimi krmí, půlkolovou ochutnávku.
My máme štěstí na psa - popelnici. Co nasypu, sežere a stráví. Průjem měl dvakrát v životě, pokaždé po ATB. Tak nevím, do jaké míry je můj pes relevantní vzorek.
Davam treti den a zere . Vybiravka to je a pribrat by taky potrebovala, tak jsem zvedava.
napsal(a):
A N&D byly které ?
To už nevím, přesně, ale myslím, že se zeleným lístkem, asi tyhle:
https://krmivo-psy.heureka.cz/n-d-grain-free-adult-chicken-pomegranate-12-kg/#.

koňadra
napsal(a):
To už nevím, přesně, ale myslím, že se zeleným lístkem, asi tyhle:
https://krmivo-psy.heureka.cz/n-d-grain-free-adult-chicken-pomegranate-12-kg/#.
Happy dog profi - spousta obilí, HD energy - trochu méně obilí
HD africa - brambory, ND gf brambory
ony by ty brambory ani tolik nevadily, kdyby happy dog nebyl pytel mouky
prostě..houska a salám..dietní je ta houska, z té se nikdo nepo..
když přejít, tak nějaké obilné barking heads, nd low grain s postupným mícháním..
Lexaurin
napsal(a):
Tak jsem vyzkousela N&D low grain- a prujem jako hrom . A pak ze obili pes k zivotu potrebuje- jak psali v clanku ve Svete psu
Asi to nebude tím obilím. Též dávám ráno N&D low grain, už asi rok, plus si fena ještě doplní obilí u koní a bobky má OK, občas i jako šutry.
Spíš prostě trávicí trakt nepobral nový druh krmení, předchozí fena mívala průjem prakticky po čemkoli novém, na složení nezáleželo.
Terven
napsal(a):
Asi to nebude tím obilím. Též dávám ráno N&D low grain, už asi rok, plus si fena ještě doplní obilí u koní a bobky má OK, občas i jako šutry.
Spíš prostě trávicí trakt nepobral nový druh krmení, předchozí fena mívala průjem prakticky po čemkoli novém, na složení nezáleželo.
Asi to tak bude, ale normalne dostava jeste maso, jahly, zeleninu... takto se po tom nezesr... nikdy. Uz nejaky cas N&D krmim, ale jen bezobilnou radu a OK, chtela jsem zkusit i tu obilnou a asi to pro ni nebude to prave
Lexaurin
napsal(a):
Asi to tak bude, ale normalne dostava jeste maso, jahly, zeleninu... takto se po tom nezesr... nikdy. Uz nejaky cas N&D krmim, ale jen bezobilnou radu a OK, chtela jsem zkusit i tu obilnou a asi to pro ni nebude to prave
Já krmila tou obilnou, teď jsem zkusila essentials a ty jsou bezobilné, bobky má naprosto výstavní, lepší jak u ND, ale kadí zase docela dost, tak teď nevím co je lepší
Máme ND Low Grain. Sedí, chutnají. Střídám příchutě vždy po velkém pytlu. Líbí se mi, že jsou i v různých velikostech. Bereme medium, aby to pes kousal a jen nehltal.
Zkoušela jsem ty bezobilné a po těch měl takové kravince, hrůza. To se nedalo. Tyhle hned od prvního dne super. Přešla jsem na ně z Taste od the Wild, které mi přijde, že se za poslední čtyři roky nějak pokazily kvalitou nebo nevím.
Živočišný tuk je velmi pravděpodobně fuj.
Může být špatně konzervován a zpracováván, navíc nevíte, ze kterého zvířete ten tuk je (jsou tuky, které psu nic moc kromě energie nedají, výživová hodnota jiných je vyšší). Pokud máte výrobce, za kterého dáte ruku do ohně, a psa nealergika, pak to může být nezávadná i kvalitní surovina. Ale takového výrobce neznám.

Vedlejší živočišný produkt - nevhodný pro lidskou spotřebu - platí v EU. Mimo EU jsou to mrtvá zvířata ze zoo. Dále přejetá, nemocná, uspaná a uhynulá zvířata z příkopů.
https://cit.vfu.cz/ivbp/prohlidka-jatecnich-zvirat-a-masa1/vedlejsi-zivocisne-produkty
https://www.dogfoodadvisor.com/choosing-dog-food/dog-food-fats/.

" Mimo EU jsou to mrtvá zvířata ze zoo. Dále přejetá, nemocná, uspaná a uhynulá zvířata z příkopů."
mate predstavu, jaka je potřeba tech mrtvych tel na tyhle ucely?
neverim, ze to, co se prejede a uhyne v zoo to pokryje.
nebo jinak -vim to jiste.

Je to jedna z možností, děje se to. Co s takovým množstvím odpadu ? A proč tím nekrmit zvířata, je to dovolené.
http://truthaboutpetfood.com/the-type-of-meat-evangers-really-used/
http://truthaboutpetfood.com/the-truth-about-why-deaddiseased-animals-goes-to-pet-food/
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-industry-exposed/shocking-truth-about-dog-food/
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-industry-exposed/euthanized-pets-dog-food/
https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2017/08/25/dog-food-recalled-pentobarbital-contamination.aspx
“So 3 billion plus animals should go to landfills?”
http://6b.cz/r8fA.

"Je to jedna z možností, děje se to. Co s takovým množstvím odpadu ? A proč tím nekrmit zvířata, je to dovolené."
nemam cas prostudovat všechny odkazy - ale jen podle toho posledního - se tu mota vic věci dohromady.
Zvirata "ze zoo a srazene u silnic" -je promile -jestli aspoň promile - z potřeby. Porad moc nechapu, ze se o tom pise jako o necem velmi vyznamnem...
Uspavane zvirata (tady konkretne kone), protoze je jatka prestala vykupovat - to byl obrovsky problem. na zaklade toho se vlastne ukazalo, ze vyzname stouplo mnozstvi leciv v tech mouckach a zacalo se to resit..
Jinak -jakkoliv vetem utracene zvire je silne nerentabilni. pouziti v mouckach ty velkochovatele nespasi - potrebuji prodavat na jatka a pro lidsky konzum. Nikdo nechova nic proto, aby co cilene koncilo v masokostnich mouckach a pro zvirata...
Za odvoz do kafilerie se plati. Za odvoz na jatka se peníze dostavaji.

napsal(a):
"Je to jedna z možností, děje se to. Co s takovým množstvím odpadu ? A proč tím nekrmit zvířata, je to dovolené."
nemam cas prostudovat všechny odkazy - ale jen podle toho posledního - se tu mota vic věci dohromady.
Zvirata "ze zoo a srazene u silnic" -je promile -jestli aspoň promile - z potřeby. Porad moc nechapu, ze se o tom pise jako o necem velmi vyznamnem...
Uspavane zvirata (tady konkretne kone), protoze je jatka prestala vykupovat - to byl obrovsky problem. na zaklade toho se vlastne ukazalo, ze vyzname stouplo mnozstvi leciv v tech mouckach a zacalo se to resit..
Jinak -jakkoliv vetem utracene zvire je silne nerentabilni. pouziti v mouckach ty velkochovatele nespasi - potrebuji prodavat na jatka a pro lidsky konzum. Nikdo nechova nic proto, aby co cilene koncilo v masokostnich mouckach a pro zvirata...
Za odvoz do kafilerie se plati. Za odvoz na jatka se peníze dostavaji.
Firma, která se živí odvozem mrtvého odpadu, sídlí na adrese výrobce krmiv. Stačí, ne.
Sama asociace pro kontrolu krmiv v americe říká, co s tolika zvířaty, chcete znečistit vodní zdroje.
Evropy se to vůbec netýká. U nás je pro krmiva dovolená pouze kafilerka č.3 - nevhodné pro lidi, ale nemožné rozšířit nákazu. Sice nic moc...střeva i s obsahem, ale také i jen den prošlé balené maso.
Tam je to jinak. Nikdo neví, co s tím, odpadu je moc, živí spoustu firem.
Nikdo neříkal, že se něco chová na moučky. Moučka je odpad, by-product je odpad, animal fat je odpad...nově se mele prošlé pečivo.
Tohle nejsou nějaké pomluvy, výmysly, různě najdete rozhovory s FDA, AAFCO...
Bylo to tak vždy, jenom teď máme ty internety, takže lidé hlásí problémy, šíří vše rychlostí světla...