Zdravím všechny,
mám "menší" problémy s 11 měsíčním psem Maevem. Mám již doma 3 letou čivavu a kocourka cca 2 měsíčního. V životě by mě nenapadlo co zažiji. Odejdu z domu automatická likvidace vše od bot, obkladů, zdí, káblů. Když už myslím že je klid, vyvede něco nověho. Je neuvěřitelné jak dokáže cokoliv zničit. Má své hračky, kosti na kousání.
Vím že to dělá z flustrace, ale co s ním? Doma na mě neblní nalepený, hraje si převážne s kocourem a druhým psem, jsem jakoby na druhé koleji. Když byl doma sám nikdy se nic nestalo, jediný úspěch je že už z flustrace nekadí a nečůrá. Ale dojdu domů a mám rozkousané boty, vezme si ze stolu sipo, výplatnici, okurek a jede.
Už dlouho přemýšlím že ho dám do útulku a to nechci, ale opravdu zlikviduje na co příjde i přes společnost ostatní zvěře.
Další kapitola je jeho kadění, chodíme ven už 5-6 denně, kolikrát i v noci než jdu spáta z 90% udělá přes noc hovínko. Kolikrát i přes den, prostě jde o hotovo a přes to že ví, že to doma nesmí. Venku jej za to chválím, doma ho sprdnu. Teď jiż zavírám na noc kuchyň, ale i tak si jde alespoň malinko ulevit na chodbu.
Už jsem z něj dost vyčerpaná. Každý den provede něco. Kolikrát jej najdu sedět a koukat na stole, někdy ve vaně v koupelně kde je tma.
rapotacka11
napsal(a):
Vím že to dělá z flustrace...
"""""""""""""""""""""
Dát ho někam, kde nebude "frustrace" !
Nebo někam, kde se nebudou válet věci po zemi, nebude umožněn výstup na stůl nebo linku, nebudou se v jeho dosahu nacházet věci, které by mohl zničit, budou se zavírat dveře od koupelny, atd.
Hylice
napsal(a):
Zdravím všechny,
mám "menší" problémy s 11 měsíčním psem Maevem. Mám již doma 3 letou čivavu a kocourka cca 2 měsíčního. V životě by mě nenapadlo co zažiji. Odejdu z domu automatická likvidace vše od bot, obkladů, zdí, káblů. Když už myslím že je klid, vyvede něco nověho. Je neuvěřitelné jak dokáže cokoliv zničit. Má své hračky, kosti na kousání.
Vím že to dělá z flustrace, ale co s ním? Doma na mě neblní nalepený, hraje si převážne s kocourem a druhým psem, jsem jakoby na druhé koleji. Když byl doma sám nikdy se nic nestalo, jediný úspěch je že už z flustrace nekadí a nečůrá. Ale dojdu domů a mám rozkousané boty, vezme si ze stolu sipo, výplatnici, okurek a jede.
Už dlouho přemýšlím že ho dám do útulku a to nechci, ale opravdu zlikviduje na co příjde i přes společnost ostatní zvěře.
Další kapitola je jeho kadění, chodíme ven už 5-6 denně, kolikrát i v noci než jdu spáta z 90% udělá přes noc hovínko. Kolikrát i přes den, prostě jde o hotovo a přes to že ví, že to doma nesmí. Venku jej za to chválím, doma ho sprdnu. Teď jiż zavírám na noc kuchyň, ale i tak si jde alespoň malinko ulevit na chodbu.
Už jsem z něj dost vyčerpaná. Každý den provede něco. Kolikrát jej najdu sedět a koukat na stole, někdy ve vaně v koupelně kde je tma.
Chudák pes, najděte důvod, co ho tolik stresuje.
To s tou koupeplnou dělá i když jsem doma. Prostě sedí je mimo a kouká. Omlouvám se za hrubky, psala jsem to ráno po úklidu hromadky a se zlomenou rukou.
Mám velký byt,3+1. Byt je plně vybaven, a jediná možná "místnost" kde se dají zajistit tyto věci je chodba. Prostorná ale temná, pro tři zvířátka se mi to zdá málo...
To dělá teda ten mladší?
Na 11ti měsíčního psa mi to nepřijde zase tak katastrofické. U toho 3 letého by to bylo horší, někteří psi jsou holt takový, že zničí na co přijdou, proto jim k tomu musíte dát, co nejméně možností. Jakto, že vám ničí boty? Si je ukliďte, kdybych nechala štěněti boty venku, tak už je taky nemám. Pes má dva roky a já stále cenné a důležité věci schovávám, nebo věci typu - koš, papírové kapesníčky, krabice s botama, protože ho to taky napadne, a klidně to rozkouše.
Doma bych ho nesprdla za čůrání a pokusila se to vymyslet jinak, není totiž normální, že pes kadí xkrát denně, čím ho krmíte, jak často, jak hodně? Nad tím bych se zamyslela, pak na dávkování, aby mu nevytrávilo zrovna uprostřed noci a stále často a často venčila.
Janae

XXX.XXX.91.92
Hylice
napsal(a):
Zdravím všechny,
A nemůže mu v něčem pomáhat to kotě?
Momentálně mám stejně staré kotě a je to podobný likvidátor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možná jí vadí zadavatelky životní styl a uklízí za ní - po svém. ( Nikdy jsme doma neměli takový pořádek, jako když bylo štěndo ).
scylla
napsal(a):
Jak víte, kdo to dělá?
Denniska, blonďáka, mám již třetí rok. Jdnou jedinkrát rozlousal jednu papuč. Od te doby nic. Dala jsem mu triko aby se mu nestyskalo a bylo to ok, sem tam si tahal prádlo do pelíšku.
Přestěhovali jsme se k babičce, ta však loni zemřela a Dennis hrozně smutnil. Štekal, vyl, ale nikdy nic nezničil.
Přišel Marv, aby nebyl Dennďoch sám a započal armagedon. A navíc, Dennis se na stůl nevyškrábe ani na židli, nemá ani dostatečné dlouhe paceny aby mi vytahal z botniku boty co jsou výše položené.
Kocour je přišel před pár týdny a ani se to nezlepšilo, ani nezhoršilo. Jak odejdu na déle jak dvě hoďky tak je konec a už tuším co mě doma čeká.