Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

radek232323

12.9.2017 21:09
radek232323

XXX.XXX.174.101

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat na pár otázek tak snad budete ochotní mi pomoct. Vybíráme pejska, chceme psa na výlety a na toury ale taky aby to nebylo žádné tintítko. Nevíme koho, bral bych boxera ale o tom moc nevím, anebo nějakého loveckého psa. Byl by v bytě popřípadě na chodbě v zateplené boudě. máme rodinný dům s velkou zahradou. na procházky by chodil často a o víkendech i výlety do lesa atd. předem vám děkuji za odpověd

12.9.2017 22:38
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Zkuste rottweilera, má delší srst s podsadou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2017 22:40

No já jsem "vlčáková" takže bych hledala zdravý chov NO popř. běloušů a nebránila bych se ani kolii-kraťandě...z menších psů pak některý z kníračů a nebo choďák...s boxery nemám zkušenost, ale bála bych se té zkrácené nosní partie, obzvláště v letních měsících, ale fakt nevím jak to snášej, třeba jsou v poho...

12.9.2017 22:48

Z loveckých psů mám zkušenost pouze s irským setrem, super pes do lesa, zvládal v poho i celodenní výlety...milej příjemnej pes..

12.9.2017 22:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já jsem "vlčáková" takže bych hledala zdravý chov NO popř. běloušů a nebránila bych se ani kolii-kraťandě...z menších psů pak některý z kníračů a nebo choďák...s boxery nemám zkušenost, ale bála bych se té zkrácené nosní partie, obzvláště v letních měsících, ale fakt nevím jak to snášej, třeba jsou v poho...

A proč ne toho boxera? Určitě bych ho preferovala před jakýmkoliv loveckým plemenem. Zkrácená čenichová partie nevadí, pokud nebude v létě nucen k extrémním výkonům, a to se podle popisu plánované činnosti nezdá.

Pro zadavatele - pokud o boxerech nic nevíte, tak si něco nastudujte. V dnešní době internetu jsou informace dostupné jako nikdy dřív.

12.9.2017 22:58

A proč ne toho boxera? Určitě bych ho preferovala před jakýmkoliv loveckým plemenem. Zkrácená čenichová partie nevadí, pokud nebude v létě nucen k extrémním výkonům, a to se podle popisu plánované činnosti nezdá.

Pro zadavatele - pokud o boxerech nic nevíte, tak si něco nastudujte. V dnešní době internetu jsou informace dostupné jako nikdy dřív.

Neříkám, že ne...píšu, že s nima nemám zkušenost...

12.9.2017 23:39
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Chcete plemeno vynikající nad ostatní, náročné, zajímavé v unikátním projevu? Potom by bylo dobré rozumět pracovním či sportovním plemenům. Je jich celá řada a jsou povahově velmi odlišná, úzce specializovaná a vyžadují odpovídající přístup (včetně služebních speciálů stupidně doporučených výše).

Nebo plemeno spíše jednodušší, které v ničem nevyniká, nemusíte mu nijak zvlášť rozumět, nemá zvláštní nároky a jen těžko jej pokazíte? Potom byste měl být opatrný, abyste si nechtě neopatřil dochované pracovní plemeno. Boxer jako plemeno práci nepotřebuje (aktivitu samozřejmě ano).

V další etapě výběru, následné volbě chovatele a odchovu postupujte svědomitě tak dlouho, dokud nenarazíte na povahově dokonalé spojení. Dle mého gusta mají být rodiče extrémě přátelští a submisivní ve vztahu k cizímu člověku. Nižší prioritu má u rodinného psa potom jeho zdraví a vzhled (délka čenichu je mezi boxery variabilní).

13.9.2017 06:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Třeba proto, že hladkosrstému boxerovi nebude stačit zateplená bouda nebo předsíň. Pokud chtějí psa do rodiny, měli by mu nabídnout něco víc.

13.9.2017 07:09
Kuron

XXX.XXX.9.162

Pes do rodiny a k dětem, na výlety a turistiku ? Neznám nic lepšího než Lapinkoiru.
Podívejte se na odkaz.

http://www.finnishlapphund.cz/cz/o-nas-a-lapinkach.

13.9.2017 07:12
nighthunter

XXX.XXX.39.148

Labrador?

13.9.2017 07:18
hn..

XXX.XXX.245.251

Jestli zvažujete boxera, počítejte s pravděpodobně velkým temperamentem nejméně v prvních 3-4 letech života. Zažila jsem řadu lidí, pro které to bylo tak obtěžující, že boxer skončil v kotci nebo v kleci a byl hodně neštastný. Pak je pro ně typická velká zvědavost - proto mají někdy problém s přivoláním - prostě se na ten letící papírek / dítě s míčem, zajíc/ musí běžet podívat. pro sport jsou ale báječní - obvykle zvládnou jakýkoliv, který si vyberete - dnes je hodně moderní záchranařina, nosework,..

13.9.2017 07:28

scylla napsal(a):
Třeba proto, že hladkosrstému boxerovi nebude stačit zateplená bouda nebo předsíň. Pokud chtějí psa do rodiny, měli by mu nabídnout něco víc.

Ale no tak... Nebude mu stačit proto, že mu bude zima, nebo proto, že nebude se svou rodinou?

13.9.2017 07:28
RASTI

XXX.XXX.239.37

A co třeba labrador? Miluje děti, miluje lidi, rád si hraje a výlety taky v pohodě. Máme Labradora a chodili jsme s ním Prčice.. bohužel už je dost starý tak už si jen hraje s druhým psem. :/ Ale zlatej pes :).

13.9.2017 07:48

RASTI napsal(a):
A co třeba labrador? Miluje děti, miluje lidi, rád si hraje a výlety taky v pohodě. Máme Labradora a chodili jsme s ním Prčice.. bohužel už je dost starý tak už si jen hraje s druhým psem. :/ Ale zlatej pes :).

Labrador je především lovecký pes.

13.9.2017 08:06
RASTI

XXX.XXX.239.37

Psali i o loveckém. Každopádně je to děsnej mazel. Poslušnej. A my teda asi nemáme loveckýho labradora protože ten náš by neublížil nikdy ani mouše.. Prostě podle mě perfektní pes k rodině. :).

13.9.2017 08:14
macomb

XXX.XXX.99.17

Já jsem vybrala choďáka, střední pes, dokáže se přizpůsobit jak lenošení tak s náma trajdal celý dny po Šumavě.Je dobře cvičitelný a s pobytem venku není problém, je to chlupáč. Řekla bych takový všestraný psisko.

Labradory co znám...no nevím, ale přijde mě, že to jsou strašný paka minimálně první dva roky a pokud nedostanou fakt záhul tak zničí co se dá. Ale je fakt, že co znám 2 tak se jim nijak extra nevěnují a procházka jim fakt nestačí.

13.9.2017 08:38
RASTI

XXX.XXX.239.37

macomb napsal(a):
Já jsem vybrala choďáka, střední pes, dokáže se přizpůsobit jak lenošení tak s náma trajdal celý dny po Šumavě.Je dobře cvičitelný a s pobytem venku není problém, je to chlupáč. Řekla bych takový všestraný psisko.

Labradory co znám...no nevím, ale přijde mě, že to jsou strašný paka minimálně první dva roky a pokud nedostanou fakt záhul tak zničí co se dá. Ale je fakt, že co znám 2 tak se jim nijak extra nevěnují a procházka jim fakt nestačí.

Jako štěně kousalo táty boty(jen jeho) jinak nám nic neničil. Když ho rodiče přivedli domu, s bráchou jsme byli malí. Chudák, dávali jsme mu zabrat. To jsme ho tahali za ouška, za ocas, za chlupy, pořád nám musel něco nosit atd. Ale nikdy na nás nedal dopustit.. Prostě skvělej pes..:).

13.9.2017 08:52
macomb

XXX.XXX.99.17

RASTI napsal(a):
Jako štěně kousalo táty boty(jen jeho) jinak nám nic neničil. Když ho rodiče přivedli domu, s bráchou jsme byli malí. Chudák, dávali jsme mu zabrat. To jsme ho tahali za ouška, za ocas, za chlupy, pořád nám musel něco nosit atd. Ale nikdy na nás nedal dopustit.. Prostě skvělej pes..:).

Neříkám, že jsou všichni stejní, znám osobně jen dva smajlík Tak možná proto, že jste mu dávali takový hašte tak byl pak hodnej :-D.

13.9.2017 09:01

"Labradory co znám...no nevím, ale přijde mě, že to jsou strašný paka minimálně první dva roky a pokud nedostanou fakt záhul tak zničí co se dá. Ale je fakt, že co znám 2 tak se jim nijak extra nevěnují a procházka jim fakt nestačí."
přesně tak
kámoš si po RTW pořídil labradora z výstavní linie a byl z té neřízené střely s energií jaderné elektrárny na švestky (a chudák pes... ).

13.9.2017 09:22
macomb

XXX.XXX.99.17

"Labradory co znám...no nevím, ale přijde mě, že to jsou strašný paka minimálně první dva roky a pokud nedostanou fakt záhul tak zničí co se dá. Ale je fakt, že co znám 2 tak se jim nijak extra nevěnují a procházka jim fakt nestačí."
přesně tak
kámoš si po RTW pořídil labradora z výstavní linie a byl z té neřízené střely s energií jaderné elektrárny na švestky (a chudák pes... ).

Já právě ještě nepochopila, proč se labrador pořád tak strašně doporučuje jako perfektní pes do rodiny, když mě přijde, že ty první roky s ním jsou docela záhul, zvlášť pokud má člověk ještě malý děti smajlík Známá z dědiny si ho pořídili, teď mu bude rok a odstěhovali se na byt, tam ho nechcou tak ho nechali rodičům na zahradě, občas za ním dojedou ho vyvenčit. Na cvičák prej už chodit asi nebudou protože se pejskovi už nechce moc cvičit :-D.

13.9.2017 09:27
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Protože lepší pes, než labrador prostě není !

13.9.2017 09:31
Tedysek

XXX.XXX.50.1

A co některý z pudlu? :) kdysi lovecký, teď společenský. Do rodiny a na výlety super. :).

13.9.2017 10:00
RASTI

XXX.XXX.239.37

Chápu, že každý pes je jiný. Labradory jsme měli dva a musím říct že oba dva perfektní. Bohužel ani trochu hlídací pes. Kdyžp přišel někdo cizí, tak kolem něj poskakovali, měli radost, olizovali ho a chtěli si hrát. Vždycky jsme říkali že by s láskou přivítali zloděje :D Taky máme výmaráka a to je teda střela. Ten opravdu budí hrůzu. Přitom je to strašnej posera..:D Za vrátkama a na vodítku štěká jako blázen, je desně naježenej, pruh na zádech mu trčí a je úplně nepříčetnej. Když ho z vodítka pustíme, nebo na něm nebyl, tak běží vedle nás, nikoho si nevšímá a výrazem jako by říkal "chraň mě" :D Ti psi mají všichni svoje kouzlo. Ve finále je to o tom jak si ho páníček vychová.

13.9.2017 10:04

A přidejte do užšího výběru knírače. Střední a velký. Pohyblivý, veselý, sportovní pes. Výborný hlídač jako bonus. Pro někoho je mínusem úprava srsti, pro někoho plusem - upravený pes nelíná.

13.9.2017 10:35

RASTI napsal(a):
Psali i o loveckém. Každopádně je to děsnej mazel. Poslušnej. A my teda asi nemáme loveckýho labradora protože ten náš by neublížil nikdy ani mouše.. Prostě podle mě perfektní pes k rodině. :).

Děsnej mazel to je. Poslušný, při dobrém vedení ano. Tvdrdohlavá, umíněná neřízená střela která když se do něčeho dá tak toho jen tak nenechá.Vinikající pracovní pes, a když dostane co potřebuje i vinikající kamarád do rodiny. Pokud nemá zábavu tak je to nevycválaná ničící dělová koule. Nechápu proč je všichni doporučují každému. není to zas až tak snadný pes.

13.9.2017 10:51
RASTI

XXX.XXX.239.37

Toho psa jsme nijak extra netrénovali, procházky na půl hodiny k rybníku. Jen říkám svůj názor. Až do teď jsem myslela že je takový každý labrador. Asi rodiče měli hold šťastnou ruku při výběru :).

13.9.2017 11:20

RASTI napsal(a):
Toho psa jsme nijak extra netrénovali, procházky na půl hodiny k rybníku. Jen říkám svůj názor. Až do teď jsem myslela že je takový každý labrador. Asi rodiče měli hold šťastnou ruku při výběru :).

Jít se svým psem denně na půl hodiny tak mám z baráku kůlničku na dříví. Labrador je akční temperamnetní velký pes který potřebuje činnost. Bud měli rodiče ruku spíš neštastnou a nebo jste měli psa bez pp, který už vlastnosti pravého labradora ztratil.

13.9.2017 11:54
RASTI

XXX.XXX.239.37

Jít se svým psem denně na půl hodiny tak mám z baráku kůlničku na dříví. Labrador je akční temperamnetní velký pes který potřebuje činnost. Bud měli rodiče ruku spíš neštastnou a nebo jste měli psa bez pp, který už vlastnosti pravého labradora ztratil.

No a nemusí vám to být úplně jedno? Prostě byl skvělej, poslušnej, přátelskej. Nevím proč by ji měli mít nešťastnou. Činost měl, taky s náma lítak jak blázen, chodila jsem se s ním jen tak proběhnout, brách ho bral koupat do rybníka. Prostě pes, kterému nic nechybělo. A že to má být akční a temperamentní pes. No ono se to dost těžko popisuje jak se chová a tak. Vždycky byl spokojený, teď je z něj spokojený dědeček, kterého prohání roční výmarák a moc mu to prospívá :) Prostě jsem z vlstních zkušeností doporučila Labradora, protože je podle mě skvělej. Kamarádka měli ještě donedávna dva. Obě fenky. Taky zlatí psi. Bezproblémové, vystačí jim jen zahrada a občasná procházka a ti psi jsou šťastní.. ani nechtějí utíkat, prostě se vylítají na zahrádce(záhrádkodvůr) a jsou spokojení. Tak.

13.9.2017 12:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

RASTI napsal(a):
No a nemusí vám to být úplně jedno? Prostě byl skvělej, poslušnej, přátelskej. Nevím proč by ji měli mít nešťastnou. Činost měl, taky s náma lítak jak blázen, chodila jsem se s ním jen tak proběhnout, brách ho bral koupat do rybníka. Prostě pes, kterému nic nechybělo. A že to má být akční a temperamentní pes. No ono se to dost těžko popisuje jak se chová a tak. Vždycky byl spokojený, teď je z něj spokojený dědeček, kterého prohání roční výmarák a moc mu to prospívá :) Prostě jsem z vlstních zkušeností doporučila Labradora, protože je podle mě skvělej. Kamarádka měli ještě donedávna dva. Obě fenky. Taky zlatí psi. Bezproblémové, vystačí jim jen zahrada a občasná procházka a ti psi jsou šťastní.. ani nechtějí utíkat, prostě se vylítají na zahrádce(záhrádkodvůr) a jsou spokojení. Tak.

Tu poslední větu jste neměla psát, protože teď se tu strhne lavina jací jsou špatní majitelé.

13.9.2017 12:17

"bral bych boxera ale o tom moc nevím, anebo nějakého loveckého psa"
proč loveckého?

ptám se, protože mi trošku vrtá hlavou, proč tak moc lidí, kteří chtějí prostě jenom tak parťáka, rodinného psa, bez nějaké náplně, uvažují o loveckých plemenech.
Pro mě jsou psi taky v prvé řadě parťáci, a uvažovat o lovci by mě ani nenapadlo...

13.9.2017 12:43

"bral bych boxera ale o tom moc nevím, anebo nějakého loveckého psa"
proč loveckého?

ptám se, protože mi trošku vrtá hlavou, proč tak moc lidí, kteří chtějí prostě jenom tak parťáka, rodinného psa, bez nějaké náplně, uvažují o loveckých plemenech.
Pro mě jsou psi taky v prvé řadě parťáci, a uvažovat o lovci by mě ani nenapadlo...

Loveckého protože je středně velký krátkosrstý a dobře vypadá, pro to si je bohužel pořizuje spoustu lidí.

13.9.2017 12:45

RASTI napsal(a):

Nemyslím si že by pracovní pes byl štastný zavřený na zahradě s občasnou pocházkou. Že neutíká, je to pes který má silnou vazbu následovat svého pána, kam by utíkal ? Spíš znuděně leží, tloustne a odevzdaně na té zahradě hnije a čeká až mu někdo věnuje chvíli pozornosti.

13.9.2017 12:49

Tak se tady zeptám na zlatého retrívra - jsou to ještě lovci? Či do jaké míry by měli být lovci? (z retrívrů asi nejméně?).

13.9.2017 12:53

Pokud je z dobrého chovu tak ano. Z retrívrů jsou sice nejklidnější ale pracovat by měli. Pokud někdo nechce psa z loveckými vlastnostmi neměl by si pořizovat lovečáka.

13.9.2017 12:58
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Lovci, lovci.. retrívři jsou přinašeči. Dobře i tak je lovecký pes, ale podle mě to je kategorie trochu mimo. Jejich hlavní náplní je aport, voda, následovat svého pána.
Takže si nemyslím, že potřebujou desítky kilometrů běhání a vymýšlení blbostí.
Něco jiného je dle mě ohař, toho bych si v životě nepořídila.
Taky nesouhlasím s tím, aby retrívr hnil někde na zahradě. Ale aby si směl pořídit jen myslivec?
Já třeba to psovi trochu simuluju, aport do vody, vyhledávání věcí ve vysoké trávě a vodě, a to miluje vždycky vyčmuchává úplně nadšený a přinese. Pak procházka 1-2h, nějaký přetahování, plavání, znova aport a domů. Nepřijde mi nespokojený, nevylítaný nebo tak něco. Je to super pes, dokonce i poslušný, už. Nedoporučila bych ho každému, ale třeba zlatý retrívr je podle mě rodinný pes, když mu dají pohyb a aport.

13.9.2017 13:07
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky si myslím, že půl hodiny je pro labradora málo, ale...čím dál častěji přemýšlím o tom, jestli ono to není, že jaký si to uděláme, takový to máme...alespoň v některých případech.
Pokud si pořizuje psa kynolog tělem i duší, jde do toho s tím, že pes potřebuje mraky pohybu a zaměstnání a od mala psu dopřává mraky pohybu a zaměstnání. Pes si samozřejmě na takový styl života zvykne, nabere kondici a pokud někdy nedostane svou dávku, udělá z baráku kůlničku na dříví.
Pokud mám volno, jdu s fenou ještě před ranním kafem klidně i na dvouhodinovou procházku, při které se vylítá, vyčenichá, hrabe díry do země, hraje si se psy, cvičí. Vracíme se domů a pořád vypadá, že nemá dost. A to je kříženec společenského plemene.
Často mě napadá, proč já mám takové torpédo, když jiní lidé mají podobně staré psy a to i psy akčnějších plemen a ti vypadají, že jsou spokojení i s mnohem menší dávkou pohybu a zaměstnání. Prostě se přizpůsobili životnímu stylu majitele a pokud majitel není deb.l, ani nemusejí strádat.
Znám borderu, opravdu borderu, která je jedním z nejklidnějších psů, které znám. Nedělá žádný sport, nepase, jen žije se svou paničkou. Jezdí s ní do práce, jsou spolu u koní, večer koukají na televizi. Fena nemá žádné poruchy chování, žádné obsese, kompulze, nic. Jen tipuju, že je minimálně času sama.
Jsem přesvědčená, že labrador se svojí povahou může být šťastný a spokojený právě při takovém stylu života, jaký popisuje RASTI - početná rodina, zábava, legrace, pohoda, pohyb samozřejmě taky...věřím, že hodiny systematické práce mu nechybí.
Napadá mě, že pracovní monstra a hyperaktivní cvoky z těch psů vyrábějí právě majitelé. Pořídí-li si psa laik, který je empatický, má cit pro zvířata a jejich potřeby, jen mu někdo zapomene říct, že zrovna toto plemeno je specifické tím, že bez řízeného zaměstnání a fůry psích aktivit je z něj magor, může to být pro psa spíš výhra.
Rozhodně se mi životní styl, který popisuje RASTI, líbí pro psa víc, než ho utavit k smrti a pak x dlouhých hodin kotec.

13.9.2017 13:23

Terven napsal(a):
Taky si myslím, že půl hodiny je pro labradora málo, ale...čím dál častěji přemýšlím o tom, jestli ono to není, že jaký si to uděláme, takový to máme...alespoň v některých případech.
Pokud si pořizuje psa kynolog tělem i duší, jde do toho s tím, že pes potřebuje mraky pohybu a zaměstnání a od mala psu dopřává mraky pohybu a zaměstnání. Pes si samozřejmě na takový styl života zvykne, nabere kondici a pokud někdy nedostane svou dávku, udělá z baráku kůlničku na dříví.
Pokud mám volno, jdu s fenou ještě před ranním kafem klidně i na dvouhodinovou procházku, při které se vylítá, vyčenichá, hrabe díry do země, hraje si se psy, cvičí. Vracíme se domů a pořád vypadá, že nemá dost. A to je kříženec společenského plemene.
Často mě napadá, proč já mám takové torpédo, když jiní lidé mají podobně staré psy a to i psy akčnějších plemen a ti vypadají, že jsou spokojení i s mnohem menší dávkou pohybu a zaměstnání. Prostě se přizpůsobili životnímu stylu majitele a pokud majitel není deb.l, ani nemusejí strádat.
Znám borderu, opravdu borderu, která je jedním z nejklidnějších psů, které znám. Nedělá žádný sport, nepase, jen žije se svou paničkou. Jezdí s ní do práce, jsou spolu u koní, večer koukají na televizi. Fena nemá žádné poruchy chování, žádné obsese, kompulze, nic. Jen tipuju, že je minimálně času sama.
Jsem přesvědčená, že labrador se svojí povahou může být šťastný a spokojený právě při takovém stylu života, jaký popisuje RASTI - početná rodina, zábava, legrace, pohoda, pohyb samozřejmě taky...věřím, že hodiny systematické práce mu nechybí.
Napadá mě, že pracovní monstra a hyperaktivní cvoky z těch psů vyrábějí právě majitelé. Pořídí-li si psa laik, který je empatický, má cit pro zvířata a jejich potřeby, jen mu někdo zapomene říct, že zrovna toto plemeno je specifické tím, že bez řízeného zaměstnání a fůry psích aktivit je z něj magor, může to být pro psa spíš výhra.
Rozhodně se mi životní styl, který popisuje RASTI, líbí pro psa víc, než ho utavit k smrti a pak x dlouhých hodin kotec.

Já naopak pochybuji že labíci které lidi chovají jen jako společenského psa jsou spokojení a štastní, spíš jsou znudění, otupělí a odevzdaní. Potkávám jich ve městech mraky a je mě jich líto. Taky potkávám ty štastné, na výcviku, na táborech, na zkouškách apod. Netvrdím že retrívra musí mít jen myslivec, ale aktivní majitel který mu dopřeje činnost, at už lovecký výcvik, nebo třeba náhradu v podobě práce s atrapou, ale třeba i záchranařinu, sportovní kynologii apod. Ale nechat psa z takovou inteligencí a chutí něco dělat jen tak povalovat na dvorku a občas s ním vyjít na procházku si myslím opravdu pro jeho spokojenost nestačí. Jo a psa v kotci nemám, po tom utavení k smrti což se většinou nepovede protože v tempu stačí ohařům, nejde do kotce ale válí se v posteli :-D.

13.9.2017 13:26

"čím dál častěji přemýšlím o tom, jestli ono to není, že jaký si to uděláme, takový to máme..."
samozřejmě to platí - také
V prvé řadě ale platí, že pes je takový, jaký se narodí, to je ten základ!
Psa můžeš v aktivitách jak povzbudit, tak utlumit, v nějaké míře - od jeho vrozeného JÁ

"Rozhodně se mi životní styl, který popisuje RASTI, líbí pro psa víc, než ho utavit k smrti a pak x dlouhých hodin kotec. "
tak hlavní otázka je, co na to ten který pes
asi bych se zdráhala toto vydávat za nějakou obecně platnou pravdu.

při této příležitosti musím vzpomenout na sousedovic temperamentní RTW - a na to, jak ji chlap místy doslova ubil do apatického zvířete bez zájmu...taky jí pak stačila ta krátká procházka na šňůře.

13.9.2017 13:29

Loveckého protože je středně velký krátkosrstý a dobře vypadá, pro to si je bohužel pořizuje spoustu lidí.

Obecně?

13.9.2017 13:56
Terven

XXX.XXX.110.147

"čím dál častěji přemýšlím o tom, jestli ono to není, že jaký si to uděláme, takový to máme..."
samozřejmě to platí - také
V prvé řadě ale platí, že pes je takový, jaký se narodí, to je ten základ!
Psa můžeš v aktivitách jak povzbudit, tak utlumit, v nějaké míře - od jeho vrozeného JÁ

"Rozhodně se mi životní styl, který popisuje RASTI, líbí pro psa víc, než ho utavit k smrti a pak x dlouhých hodin kotec. "
tak hlavní otázka je, co na to ten který pes
asi bych se zdráhala toto vydávat za nějakou obecně platnou pravdu.

při této příležitosti musím vzpomenout na sousedovic temperamentní RTW - a na to, jak ji chlap místy doslova ubil do apatického zvířete bez zájmu...taky jí pak stačila ta krátká procházka na šňůře.

Za tou větou, kterou jste hned v úvodu citovala a usekla, bylo ještě napsáno "alespoň v některých případech " smajlík
což byl docela důležitý dovětek, určitě jsem neměla na mysli, že to platí ve všech případech, takto zkrácené to tak ovšem může vyznít.
Otázka, co na to který pes, je samozřejmě podstatná, však taky výše píšu,
že labrador se svojí povahou může být šťastný a spokojený právě při takovém stylu života, jaký popisuje RASTI - početná rodina, zábava, legrace, pohoda, pohyb samozřejmě taky...věřím, že hodiny systematické práce mu nechybí.
A k tomu RTW...jasně, že se zvířetem lze zacházet tak, že upadne do stavu naučené bezmoci, kdy se bojí udělat cokoliv, ale o tom se momentálně asi nebavíme.
Taky bych se to, co jsem psala výše, zdráhala vydávat za obecně platnou pravdu. Dokonce si myslím, že to ani tak nevyznělo. Asi by bylo dobré za vše, co člověk na ifaunu napíše, připisovat dovětek "neplatí paušálně"

radek232323

13.9.2017 15:52
radek232323

XXX.XXX.174.101

Děkuji moc 23-24 zari jedeme na moravskoslezkou vystavu takže se podivam v realnem zivote na delku, vysku a vahu jinak dooprvdy vám moc dekuji

13.9.2017 16:20
RASTI

XXX.XXX.55.242

Nemyslím si ze jsou špatní a kdyby.. já s tím stejně nic nezmůžu.. já třeba už s našimi neziju, takže ani se psama nechodím.. když jsem tam byla tak vymaraka jsem prohanela pořad, ze byl vždycky rad ze už jsme doma a muže spát.. teď když prijedu, alespoň s nima blbnu na zahradě.. s vymarakem chodí máma na cvicak a do školy a labrador je už starý :/.

lol-lol

13.9.2017 22:53
lol-lol

XXX.XXX.4.22

radek232323 napsal(a):
Ahoj, chtěl bych se vás zeptat na pár otázek tak snad budete ochotní mi pomoct. Vybíráme pejska, chceme psa na výlety a na toury ale taky aby to nebylo žádné tintítko. Nevíme koho, bral bych boxera ale o tom moc nevím, anebo nějakého loveckého psa. Byl by v bytě popřípadě na chodbě v zateplené boudě. máme rodinný dům s velkou zahradou. na procházky by chodil často a o víkendech i výlety do lesa atd. předem vám děkuji za odpověd

Jsem velice spokojen s malým německým špicem, miluje děti a oni jeho.

14.9.2017 14:58
sonáta

XXX.XXX.12.120

Souhlasím s názorem, že pokud vybíráte jakéhokoliv psa, vždy si hóóódně zjistěte o povaze rodičů a pokud možno na vlastní kůži se na ně podívejte. Ony povahy se opravdu předávají z generace na generaci.
Chovám přes 10 let výmarské ohaře a do rodiny s dětmi bych je nedoporučila. Prostě s jejich temperamentem jim při péči o děti nemůžete dát to, co by zasloužili.

Ale mám také Černého Ruského teriéra, který mi hlídá stáda ovcí a koz. A to je teda pes, kterého bych doporučila každé rodině.
ZDRAVÍ - poměrně nové plemeno zkřížené z pěti plemen. Nepřenáší si dědičné vady.
POVAHA - všechny ve své rodině miluje a chrání. Od nich by si nechal na sobě dříví štípat.
KLID - neštěká zbytečně. Je to přece jenom majestátní tvor a řeší vše s nadhledem.
NÁKLADY NA KRMIVO - i přesto, že je to obří pes, zbaští toho stejně jako ohaři a je v perfektní kondici.
ÚDRŽBA NESTŘÍHANÉ SRSTI - velmi důkladné česání 1x za 14 dní a je úplně bez dredů. Při stříhání nakrátko, prakticky bezúdržbák.
VITALITA - určitě procházkou nepohrdne, ale také mu vůbec nebude vadit, když zůstane 14 dní na zahradě a bude lenošit. (třeba když jsou děti nemocné a není čas), což ohař potřebuje pohyb pořád.
VÝCHOVA - pokud zvládnete vychovat boxera, či ohaře, tuto taky zvládnete. Tento pes je velice inteligentní. Nácvik povelu sedni, či chození u nohy zvládá intuitivně po pár ukázkách. Není třeba výcvik jakožto takový.

Miluju toho našeho, protože je to takový oddech v jeho společnosti. Pohoda klídek na procházkách, když si s ním hraje syn (13) - třeba ho i chytí za krk a povalí na zem, pořád to bere jako hru a je šťastnej, žádná agrese. Což by naši ohaři asi bez upozornění zavrčením nedali.

Ale také máme yorkšírku a s tý jsme úplně "podělaný" s prominutím. Je to miláček opravdu všech, jak celé naší rodiny, tak i všech našich psů. Je to beruška, ale opravdu jsem pečlivě vybírala a koukala na povahu rodičů. Je to celá máma - prostě miniláska.

14.9.2017 15:29
Felow

XXX.XXX.211.108

Taky bych se přiklonila k ČRT nebo kníračům - super parťáci po všech stránkách.

radek232323

14.9.2017 17:46
radek232323

XXX.XXX.174.101

Ještě se chci zeptat co německý krátkosrstý ohař. Jinak opět moc děkuji. črt bych bral jenže všichni jsou pro krátkosrstého psa takže škoda.

14.9.2017 17:57
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
Ještě se chci zeptat co německý krátkosrstý ohař. Jinak opět moc děkuji. črt bych bral jenže všichni jsou pro krátkosrstého psa takže škoda.

Proč výhradně krátkosrstý pes?

14.9.2017 18:49
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

radek232323 napsal(a):

Jelikož jsem myslivec tak se kolem německých kraťasů docela pohybuju. Podle mě záleží jak jste důslední ve výchově. Co aspoň vidím ve svém okolí tak tihle psi potřebují pevnou ruku a pevný režim a pak dokáží fungovat. Ale jsou to hrozný lovci. Budou Vám honit kočky, srnčí, zajíce apod. a to tak, že dost.
Já jsem zvolil karelského medvědího psa. Spousta lidí o těhlech psech píše, že nejsou pro začátečníky a já si myslím opak. Jsem takřka začtečník, se psi jsem vyrostl, ale žádného jsem necvičil. Podle mě je právě výhoda, když si člověk pořídí kareláka, když nemá zkušenosti třeba z ovčáky nebo ohaři. Já jsem se do své holky úplně zamiloval a je to milionový pes.Necvičím jí, ale spolupracujeme spolu. A funguje to skvěle. I když ji vedu lovecky, srnčí ji nezajímá ( vyběhne za ním tak 20 metrů a vrací se), zajíce prožene, ale jen aby se neřeklo. Jediné kde funguje jako nekompromisní lovec je černá zvěř. Doma je to mazel, který za podrbání a pohlazení udělá všechno. A hlídač prvotřídní. Každého u plotu hlásí.. a když vleze dovnitř a jsem tam taky tak ho umazlí :-D. Za mě karelský medvědí pes top plemeno.

radek232323

14.9.2017 19:12
radek232323

XXX.XXX.174.101

Krátkosrstý pes chcou všichni hlavně proto že doma nechcou uklízet dlouhé chlupy

14.9.2017 19:18
blackberry

XXX.XXX.110.35

Zdenda1987 napsal(a):
Jelikož jsem myslivec tak se kolem německých kraťasů docela pohybuju. Podle mě záleží jak jste důslední ve výchově. Co aspoň vidím ve svém okolí tak tihle psi potřebují pevnou ruku a pevný režim a pak dokáží fungovat. Ale jsou to hrozný lovci. Budou Vám honit kočky, srnčí, zajíce apod. a to tak, že dost.
Já jsem zvolil karelského medvědího psa. Spousta lidí o těhlech psech píše, že nejsou pro začátečníky a já si myslím opak. Jsem takřka začtečník, se psi jsem vyrostl, ale žádného jsem necvičil. Podle mě je právě výhoda, když si člověk pořídí kareláka, když nemá zkušenosti třeba z ovčáky nebo ohaři. Já jsem se do své holky úplně zamiloval a je to milionový pes.Necvičím jí, ale spolupracujeme spolu. A funguje to skvěle. I když ji vedu lovecky, srnčí ji nezajímá ( vyběhne za ním tak 20 metrů a vrací se), zajíce prožene, ale jen aby se neřeklo. Jediné kde funguje jako nekompromisní lovec je černá zvěř. Doma je to mazel, který za podrbání a pohlazení udělá všechno. A hlídač prvotřídní. Každého u plotu hlásí.. a když vleze dovnitř a jsem tam taky tak ho umazlí :-D. Za mě karelský medvědí pes top plemeno.

Top plemeno je pro vás, pro myslivce. Mám kamarádku, začátečnici, která si Kareláka na základě podobného doporučení pořídila. První dva roky šílená lítanice kolem psa, aby ho zaměstnala a aby byl pes spokojený a dostatečně zaměstnaný.
Strašně s ním bojovala, aby ho vůbec mohla pouštět na volno, a aby nelítal za zvěří (podle jejích slov neloví, ale zvěř jí nahání do cesty).
Vymýšlí mu miliardu různých aktivit, ale stejně na něm vidí, že mu to původní uplatnění – spolupráce s lovcem / myslivcem, prostě chybí.
Na děti, ostatní psy a zvířata je hodně ostrý. A už by si takového psa znovu nepořídila.
Takže Kareláka pro myslivce ano, pro rodinu rozhodně NE.

radek232323

14.9.2017 19:18
radek232323

XXX.XXX.174.101

Karelský medvědí pes se mi libí vypada to nadějně...

14.9.2017 19:19
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
Krátkosrstý pes chcou všichni hlavně proto že doma nechcou uklízet dlouhé chlupy

pardon, to mě vždy pobaví. Máme bígla s krátkou srstí a ovčáka s krátkou (přesto je o dost delší) srsti. Budem kupovat susicku na prádlo hlavně kvůli biglovic chlupum. Nejdou ničím jiným prostě sundat. Ovcoun pustí chlupy a já seberu chuchvalec rukou. Vysavače musíme mít dva. Jeden (vorwerk) který je fakt jediný který sundá biglovic chlupy z koberce aspoň z 90%. To se vždy smeju u reklam na vysavače v TV nebo na veletrzích. Vzhledem k typu vysavače není vhodný na jiný povrch než koberec. Takže máme ještě jeden na ostatní povrchy.
Byt na mě tak už psa s takovou srsti znovu domu nechci. :) radši sbírat chuchvalce než hodiny zbavovat barák jehliček.

14.9.2017 19:21
blackberry

XXX.XXX.110.35

radek232323 napsal(a):

Dlouhé chlupy se v interiéru uklízí mnohem snáz než krátké. Krátké se zapíchnou a z koberce, rohožek, pohovky a ostatních textilií je budete těžko dostávat. Středně dlouhé nebo dlouhé chlupy se uklízí podobně jako lidské vlasy – udělá se chuchvalec, který lze vysát/zamést.

radek232323

14.9.2017 19:24
radek232323

XXX.XXX.174.101

No já se to doma snažím říct jenže znáte ženy...

14.9.2017 19:26
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
No já se to doma snažím říct jenže znáte ženy...

Chceš fotky?

radek232323

14.9.2017 19:27
radek232323

XXX.XXX.174.101

Jasně

radek232323

14.9.2017 19:27
radek232323

XXX.XXX.174.101

Taky pojedete na moravskoslezkou výstavu psů ?

radek232323

14.9.2017 19:29
radek232323

XXX.XXX.174.101

Německý boxer teda trpí na nemoce nebo ne? někdee píšou že jo někde zase že ne tak já už nevím

14.9.2017 19:34

Chlupů z krátkosrsťáka se už nikdy nezbavíte. I desítky let poté, co bude pes po smrti, budete pořád nacházet jeho chlupy, protože se jich opravdu nelze zbavit. Hadr to zničí. Do oblečení se beznadějně zapichují (ideálně do spodního prádla). Z koberce to nedostanete.
V době línání je to stejně mazec, kdy můžete luxovat třeba co hodinu a stejně jsou psí chlupy za chvíli všude. Je jasný, že ze psa s dlouhou srstí bude chlupů o něco víc, minimálně opticky, ale aspoň to půjde nějak rozumně uklidit.

radek232323

14.9.2017 19:49
radek232323

XXX.XXX.174.101

Co howavart?

14.9.2017 19:51

Boží, sluníčko, úžasný, jedinečný...

14.9.2017 20:09
sonáta

XXX.XXX.12.120

radek232323 napsal(a):

Jen taková drobná poznámka. Jestli si myslíte, že z krátkosrstých je méně bordelu co se vypadáváníči přelínání týče, pak vás musím vyvést z omylu. Ale vyzkoušejte sami.

radek232323

14.9.2017 20:11
radek232323

XXX.XXX.174.101

Ja vim že je s kratkosrstými je vetsi bordel jenze rodina ne

14.9.2017 20:11

radek232323 napsal(a):

No vidíte...a já měla nejméně chlupů s afgánského chrta-nelíná, nemá podsadu, ne vždycky je krátkosrstý pes výhra

radek232323

14.9.2017 20:12
radek232323

XXX.XXX.174.101

Bud to bude howavart nebo karelský medvědí pes

14.9.2017 20:23
sonáta

XXX.XXX.12.120

Jsem profesionální střihačka
7 let a jediný pes z kterého nikdy nenajdete chlup je yorkšír. Pokud tedy velké plemeno, úklid vás nemine. Ale můžete si ulehčit život psem který se stříhá. Knírač - pekelný chlupy, oproti tomu ČRT pohodička chlupy. Všichni pejsci v typu labrador, ovčák, zlatý retrývr, howavart apod. To si fakt užijete úklidu dosyta.

Vždycky když mě někdo ukecá na ostříhání psa úplně nakrátko, který se normálně nestříhá ( dlouhosrstá čivava, zlatý retrývr, irský setr) tak je to vždy s odůvodněním, že nechtějí mít doma chlupy.

Proto važte pečlivě při výběru plemene.

14.9.2017 20:25
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
Bud to bude howavart nebo karelský medvědí pes

Já bych do karelaka nešla. Už jen z názvu plemene je jasný dost. Loví medvědy. Aby si pes mohl troufnout na medvěda musí být setsakramensky odhodlaný lovit. A takového psa přivést na životní styl takový aby ignoroval lov, svou vášeň pro kterou sází život? Přijde to jen mě šílený? Ackovim mám třetího bígla a dva jsem ukaznila na tolik, že je mohu pouštět bez vodítka i když vidím srny a jinou zvěř... (S prvním se to za jeho 2 měsíce života fakt nestihlo ) Na karelaka bych si netroufla ani na víkend. Zapomeňte na lovecká plemena - ušetříte si mnoho trablu a starosti pokud nehodlate být myslivcem.

14.9.2017 20:31

Jenom k té srsti - z pyrenejáka, což je huňatý medvěd s poměrně dlouhou srstí, je chlupů minimum až nic, uvolněné zůstávají v srsti a musí se vyčesávat - o to náročnější je péče o srst.

HW chlupy pouští, ale jak už tady padlo, uklízí se dobře (normálně hrablem na česání nebo gumovou stěrkou na okna) a náročnost údržby je daleko menší.
Samočistící srst není reklamní slogan ale fakt.

radku, a řešíš taky povahu a nároky plemene na zaměstnání a výchovu/výcvik, nebo jenom délku, výšku, hmotnost a srst...?

radek232323

14.9.2017 20:45
radek232323

XXX.XXX.174.101

Hmn_ jasně že řeším už 3 měsíce projíždím všechny možne stranky.

radek232323

14.9.2017 20:47
radek232323

XXX.XXX.174.101

Dokazali jste psa naučit na pelíšek nebo jste se po knučení psa zlomily a pustili jste ho do postele ?

14.9.2017 20:49

Znala jsem jen jednoho člověka, co měl kareláka, a po letech marný snahy poradit si s ne/lovením zvěře, se musel se psem dát na loveckej výcvik a začít s ním dělat to, k čemu je to plemeno určený. Až pak jim to začalo nějak fungovat. Tuším, že se ze psa později stal šampion v lovu divočáků.

radek232323

14.9.2017 20:51
radek232323

XXX.XXX.174.101

Také mně zajímá jak to funguje s obranami jestli musíte psa naučit povel trhej nebo něco takového a nebo vás pes instinktivně brání ? JÁ VÍM PTÁM SE NA HODNĚ VĚCÍ

14.9.2017 20:52

radek232323 napsal(a):
Dokazali jste psa naučit na pelíšek nebo jste se po knučení psa zlomily a pustili jste ho do postele ?

Když nastavíte pravidla a budete je dodržovat, pes se je naučí respektovat. Vpuštění psa do postele má určité nesporné výhody jakož i nevýhody. Doporučuji rozhodnout se, jak to chcete, a na tom si od začátku stát - i kdyby se pes pokoušel s vámi manipulovat a docílit svého, vždycky bude mnohem radši, když bude mít jasně daná pravidla a páníčky, kteří vědí, co chtějí.

14.9.2017 20:55
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):

Měla jsem bígla posteloveho. Po stěhování jsem si naivně myslela, že ho vystehuju do předsíně. Za ta léta už poznam na něm co s důslednosti s ním svedu a co ne. Tohle se ukázalo po měsíci jako ten případ kdy to nejde. Tak pes směl do kuchyně. Tam má pelech a na gauč nesměl. Právě kvůli regulaci jeho chlupů. No a samosebou noc co noc na gauči byl. Tak budiž. Nakonec jsme přestali zavírat do ložnice, jelikož tam není topení a v zimě to je jinak docela zahul. Takže se bígl dostal do ložnice. Ale nastesti postel máme dost vysokou na to, aby tam nebyl ochoten skákat. Nakonec spí buď pod postelí nebo u postele na dalším psím gauči. smajlík a druhý pes stejně tak. Nakonec když nám ovčák skočí do postele tak se celou noc dusim. Ne kvůli alergii, tu nemám. Ale ty jejich chlupy vdechnu a nejdou ani vykašlat ani zapít...

14.9.2017 20:57
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
Také mně zajímá jak to funguje s obranami jestli musíte psa naučit povel trhej nebo něco takového a nebo vás pes instinktivně brání ? JÁ VÍM PTÁM SE NA HODNĚ VĚCÍ

Obrany jakožto hlídání baráku nebo obrany sportovní?

radek232323

14.9.2017 21:19
radek232323

XXX.XXX.174.101

Sportovni.

14.9.2017 21:28
L(phi)

XXX.XXX.252.21

S obranami je to tak. Keď hovawarta pekne na kolenách poprosite, tak si možno aj kusne do rukávu

14.9.2017 21:33

radek232323 napsal(a):

No já chudáky štěňata mám vždycky v posteli...jednoduše z praktického hlediska...v noci málé mimčo nebrečí a když se vzbudí, tak tím automaticky vzbudim i já, popadnu malýho štuce a tradá ven...přesto, že všechny štěňata jedou ve stejném režimu, takovčanda pak spala na "svém" křesle, takže vlastně v pelíšku, afgán v posteli, setr na zemi v ložnici a současní psi se mnou spí v posteli jen když je fakt chladno, jinak se raději placatěj na dlažbě na chodbě...fena se mnou vydrží večer v posteli, tak dvě hoďky, pes si jde automaticky lehnout na chodbu...

radek232323

14.9.2017 21:54
radek232323

XXX.XXX.174.101

A co akita inu?

14.9.2017 21:57
Tedysek

XXX.XXX.55.83

radek232323 napsal(a):
A co akita inu?

Další vyborny nápad... To je jako nechat se vystřelit prakem na měsíc... smajlík) co NO?

15.9.2017 06:47

L(phi) napsal(a):
S obranami je to tak. Keď hovawarta pekne na kolenách poprosite, tak si možno aj kusne do rukávu

Jak který...mého nikdo nikdy prosit nemusel, od začátku, byl to obranář srdcem...

z pohledu majitele HW (a nejen):
"Dokazali jste psa naučit na pelíšek nebo jste se po knučení psa zlomily a pustili jste ho do postele ? "
radku, tohle bude tak, jak si to uděláš
jenom...štěně je jako malé mimino, potřebuje svoji rodinu, je zbytečné nechat štěně kňučet...
HW je silně vázán na rodinu a ono je to obousměrné - čím víc mu dovolíš být členem rodiny, tím víc za tebe bude i dýchat.
Já svoje štěně do postele tahala, když se v noci tvářil akčně, on mi ohryzával ruku, já dřímala, až se i on prohryzal do dřímoty, tak buď usnul se mnou nebo slezl a šel spát. Místo na spaní si vybíral sám, večer chodil spát vždy se mnou do ložnice.

"Také mně zajímá jak to funguje s obranami jestli musíte psa naučit povel trhej nebo něco takového a nebo vás pes instinktivně brání ? "
HW je samostatný hlídač, zasahuje na základě vlastního úsudku a bez jakéhokoliv povelu (a u vyrovnaného hovawarta to funguje na jedničku) - z toho ovšem vyplývá, jak důležitá je vyrovnaná povaha (tudíž výběr rodičů a pak výběr konkrétního štěněte), a to platí obecně u plemen "samostatných hlídačů". A rovněž z toho vyplývá, jak důležitá je u takového psa poslušnost.

Sportovní obrany jsou jiná věc, tam samozřejmě musí pes fungovat na povel, ale to bys byl naučen a poučen, pokud a až bys se psem začal výcvik...

radek232323

15.9.2017 06:49
radek232323

XXX.XXX.174.101

A boxer má nějaké větší procento nemoci nebo ne?

15.9.2017 06:55

radek232323 napsal(a):

Např.:

http://www.pomoc-boxerum.cz/co-byste-meli-vedet-o-boxerovi/

https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/171242/nemecky-boxer.

15.9.2017 07:25

Podle čeho prosímvás vybíráte ty plemena? Když tu padne málem v jedný větě boxer, ohař, howavart, karelák a akita inu... to jako jen podle délky chlupů?

To zvíře taky bude mít nějakou povahu a to hooodně různou u těch jmenovaných plemen. A ta povaha bude to, s čím budete žít dost intenzivně, chlupy jsou úplně vedlejší.

Jaký chování od psa budete chtít? Abyste se pak nedivili, že jste si pořídili třeba hyperaktivní zvíře, který vám otočí život vzhůru nohama. Nebo třeba paličáka, kterej vás bude mít kdesi už ve třech měsících věku. Kterej bude třeba doživotně na vodítku, protože netušíte, jak s tím pracovat, anebo kterýho se budete radši po pár měsících zbavovat.

15.9.2017 07:32

Ale jinak je supr, že se chystáte na výstavu, to je o dost víc, než spousta lidí před pořízením psa udělá :).

15.9.2017 07:42
scylla

XXX.XXX.150.32

radek232323 napsal(a):

U nás je samozřejmost, že psi smí do postele, nechávám to na nich.

15.9.2017 08:40
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Ja mám hladkosrstú teriérku, vedľa postele má svoje kreslo a tam má "miesto". Mala snahy ísť ku mne do postele, ale som ju "odklonila" smajlík

15.9.2017 08:42
Lorie161

XXX.XXX.66.112

radek232323 napsal(a):

Boxer je super pes, neskutečně úžasná povaha, samozřejmě, že záleží na vaší výchově. Co se týče nemocí, jsou nemocní, dožívají se krátkého věku, ale zase pokud dobře vyberete a budete mít štěstí...

15.9.2017 11:40
Estrella

XXX.XXX.73.101

radek232323 napsal(a):

Přidávám osobní názor a zkušenost. Za mě je top pes do rodiny a na psí sporty královský pudl. Snadno vycvičitelný, veselý, přátelský, v pohodě i pro alergiky. Zvládne spoustu sportovních aktivit, má rád vodu, klidně s váma půjde na vandr. Naopak pokud z něj budete chtít mít gaučáka, tak se klidně přizpůsobí. Prostě "jaký si ho uděláš, takový ho máš". Sice z něj nebude tolik chlupů, jako třeba z labradora a nesmrdí klasicky jako pes, ale musí se pravidelně stříhat.

15.9.2017 12:09
Edánek

XXX.XXX.139.90

scylla napsal(a):
U nás je samozřejmost, že psi smí do postele, nechávám to na nich.

...a kolik se Vám jich tam tak sejde... u nás jsou to tři kočky a jeden pes, občas se dohadují kdo bude přímo u mně pod peřinou...

radek232323

15.9.2017 14:15
radek232323

XXX.XXX.174.101

Samozřejmně že vybírám i podle váhy, povahy, délky atd.

radek232323

15.9.2017 14:16
radek232323

XXX.XXX.174.101

Chci se zeptat porval se vám někdy pes?

15.9.2017 15:00
vetřelec

XXX.XXX.224.254

radek232323 napsal(a):

Promiňte, že se do toho vměšuji, ale to není humorné. Samotný předmět dotazu nepovažuji za tragický. Nicméně Váš vtip nemá drive ani zadek, jestli mi rozumíte...

15.9.2017 15:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Podívala jsem se na celou diskuzi a působí na mě prapodivně. Od zadavatele vždy nahozená jedna větička a ostatní píšou a píšou. V sekci psi přibývá více těchto podivných diskuzí a zvláštních témat. Nemyslím, že jsem obecně paranoidní.

15.9.2017 21:16

radek232323 napsal(a):

Porval (v mém případě pouze feny)...ale ne "na život a na smrt",...srovnaly si psího "kámoše" do latě, protože se nechoval dost uctivě k dámě a byl klid...hodně hluku, zlověstného vrčení, držení psa pod krkem, ale pak zjistíte, že si nezkřivili chlup...
I moje fena se s mým psem tak jednou za kvartál cvičně rafne...ale infarktový stavy už mě opustili, protože vím, že si neublíží...

15.9.2017 21:52

radek232323 napsal(a):

Když budete knírače upravovat 2x-3x za rok, nebudou z něj doma chlupy. To z krátkosrstého psa budou, všude zapíchané.

16.9.2017 05:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janinka Bosorka napsal(a):
Podívala jsem se na celou diskuzi a působí na mě prapodivně. Od zadavatele vždy nahozená jedna větička a ostatní píšou a píšou. V sekci psi přibývá více těchto podivných diskuzí a zvláštních témat. Nemyslím, že jsem obecně paranoidní.

To je časté.
Většinou anonymní nick založí diskusi na téma - Chci psa. Nevíte jakého? A diskuse se rozjede.
Copak takhle se vybírá plemeno psa?

16.9.2017 06:51
Šarina

XXX.XXX.231.146

blackberry napsal(a):
Dlouhé chlupy se v interiéru uklízí mnohem snáz než krátké. Krátké se zapíchnou a z koberce, rohožek, pohovky a ostatních textilií je budete těžko dostávat. Středně dlouhé nebo dlouhé chlupy se uklízí podobně jako lidské vlasy – udělá se chuchvalec, který lze vysát/zamést.

Naprostý souhlas! Kamarádka má dalmatina a má totálně zaneřáděný barák. Chlupy jsou zabodané úplně všude, ať uklízí jak uklízí. Čistota interiéru opravdu není důvodem, proč se rozhlížet jen po krátkosrstých psech, věřte mi.

16.9.2017 14:51
RASTI

XXX.XXX.239.37

Já jsem děsně měkkosrdcatá.. Vymárák mi první noc celou prokňučel vedle postele (neuměl tam vyskočit).. Nejdřív jsem byla odhodlaná ho nechat na zemi aby šel na pelíšek. Druhou noc se na mě taky smutně koukal a v jeho výrazu jsem viděla že se bojí bez maminky a že chce ke mě. No a od té doby byl postelovej..:) Teď jsou mu dva roky a už několik měsíců spí venku.. V pohodě se to naučil, má tam kamaráda.. To sáme pak přišlo s kočkou. Tak dlouho plakala až to dopadlo tak, že já nejdu spát, dokud kočička není uvnitř aby si ke mě mohla přijít lehnout :D.

radek232323

19.9.2017 08:50
radek232323

XXX.XXX.174.101

Shodli jsme se na černém ruském teriérovi, ale nevíme jak se starat o jeho chlupy např. v uších nebo mezi polštařky poradíte mi prosím ?

19.9.2017 09:06

radek232323 napsal(a):
Shodli jsme se na černém ruském teriérovi, ale nevíme jak se starat o jeho chlupy např. v uších nebo mezi polštařky poradíte mi prosím ?

Určitě vám poradí chovatel.

19.9.2017 09:08
Felow

XXX.XXX.211.143

radek232323 napsal(a):

Mezi polštářky pravidelně vystříhávat a z uší se vytrhávají(prostě chytíš prstem co nejhlouběji v uchu a trhneš).

19.9.2017 09:12

A česat a česat a česat! Nebo nechat ostříhat ( upravit ), ale tam, kde umí, nejlépe najít stránky klubu - poradí.

22.9.2017 13:37
Tedysek

XXX.XXX.53.255

radek232323 napsal(a):

Tak pro představu... Máme psy přes den venku na zahradě kde je Teda hromada písku, ten jim nelze vyčítat že večer natahaji domu. Ale toto uklizim takřka denně... (Před a po pro srovnání) nechápu jak můžou tolik linat. Navíc je tak jednou až dvakrát týdně beru ctyrma kartacema a jednou do měsíce vezmu na psy vysavač (to kupodivu mají rádi. ).

5.7.2018 13:48
axolotl09

XXX.XXX.181.133

Hodil by se do rodiny pes Akita inu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík