Vymýšlí s jídlem a škruchá mu v břiše

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2017 08:35
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Dobrý den,
abych můj problém podrobně popsala.

Mám kavalíra Bastyho, je mu 11 měsíců. Od mala je naučený na granulky, případně nějaké kvalitní konzervy a kapsičky. Celou dobu hezky papal. Ale posledních cca 14 dní vymýšlí. Granulky jsem mu změnila za kvalitnější Yoggies a také konzervy od této firmy, kapsičky když dostává tak Rinti Filleto. Každopádně granulky vůbec nechce a konzervy ze začátku jedl krásně, teď už nechce ani je. Jak říkám posledních 14 dní řeším pořád co mu dám na jídlo, jelikož když mu dám do misky konzervu nebo granule nechá to tak. Ale když m uvařím například rýži s kuřecími srdíčky, žaludky atp. To sní. Ale řekla jsem si dost, že přeci musí normálně papat granulky a že jeho pubertu zvládnu.

A tak jsem mu dneska ráno naservírovala opět konzervu a lehce ji zakápla lososovým olejem, aby mu to vonělo. Přišel k misce, čuchnul a nic. Navíc mu dneska ráno dost hlasitě kručí v břiše a venku chtěl pořád jíst trávu.

Setkali jste se s něčím podobným? Co byste poradili?

Děkuji předem.

14.9.2017 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Granulky Yoggies
konzervy od této firmy
kapsičky Rinti Filleto
granulky vůbec nechce
a konzervy už nechce
14 dní řeším pořád co mu dám na jídlo (jen řeš, řeš..)

rýži s kuřecími srdíčky, žaludky atp. To sní.
Ale řekla jsem si dost!
ať mu klidně kručí v břiše a venku chtěl pořád jíst trávu.
musí papat granulky
-jsem mu dneska ráno naservírovala opět konzervu
"""""""""""""""""
PRÓÓČ ?!

vy jste taky na Vitaně ?

14.9.2017 09:00
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Tak tuto reakci absolutně nechápu... dávám mu jen to nejlepší.. Tak mi to vysvětlete..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2017 09:03

Yoggies má teď nové teda ?
předtím měl co ?

14.9.2017 09:05
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Yoggies máme doma už skoro dva měsíce, chtěla jsem změnit na kvalitnější. Předtím měl Brit care Salmon & Potato. Každopádně ty granulky nechce a konzervy od nich papal, ale teď už je taky nechce.

14.9.2017 09:06

Takže dva měsíce jí co, konzervy ?

14.9.2017 09:08
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Dva měsíce mu to střídám, míchám mu ty konzervy s granulkama aby nějaké spapal, někdy si je samozřejmě dá, ale fakt málo. Někdy mu uvařím ryži s masem a zeleninou nebo těstovinky. Někdy dostane kapsičky Rinti Filetto. Někdy tvaroh s piškotama, já mu to střídám. A vím, že to bylo špatně, proto chci aby zase normálně jedl granulky jako hlavní jídlo.

14.9.2017 09:14

Lisované granule po něčem jako je brit care moc nechutnají, není tam tolik tuku atd.

střídání není špatně, pokud je trávení spokojené
no tak prostě kupte malý sáček jiných granulí
nebo mu to maso dávejte furt
vařit nemusíte
a když dostane ráno granule, večer maso (nebo naopak), nezevšední to.

14.9.2017 09:17
scylla

XXX.XXX.150.32

LusyWolf napsal(a):
Dobrý den,
abych můj problém podrobně popsala.

Mám kavalíra Bastyho, je mu 11 měsíců. Od mala je naučený na granulky, případně nějaké kvalitní konzervy a kapsičky. Celou dobu hezky papal. Ale posledních cca 14 dní vymýšlí. Granulky jsem mu změnila za kvalitnější Yoggies a také konzervy od této firmy, kapsičky když dostává tak Rinti Filleto. Každopádně granulky vůbec nechce a konzervy ze začátku jedl krásně, teď už nechce ani je. Jak říkám posledních 14 dní řeším pořád co mu dám na jídlo, jelikož když mu dám do misky konzervu nebo granule nechá to tak. Ale když m uvařím například rýži s kuřecími srdíčky, žaludky atp. To sní. Ale řekla jsem si dost, že přeci musí normálně papat granulky a že jeho pubertu zvládnu.

A tak jsem mu dneska ráno naservírovala opět konzervu a lehce ji zakápla lososovým olejem, aby mu to vonělo. Přišel k misce, čuchnul a nic. Navíc mu dneska ráno dost hlasitě kručí v břiše a venku chtěl pořád jíst trávu.

Setkali jste se s něčím podobným? Co byste poradili?

Děkuji předem.

Proč ho nutíte jíst to, co mu nechutná a evidentně neprospívá? Není mu dobře. Připravit pro jednoho malého psa normální jídlo je otázka pár minut. Granule nejsou to "normální papání", normální jídlo je maso, zelenina, příloha, kosti, mléčné výrobky. Je mu prostě špatně a nemá to s pubertou co dělat.

14.9.2017 09:17
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Trávení má v pořádku, tedy soudím dle jeho chuti a dle hovínek. Asi zkusím koupit jiné granulky. Myslela jsem že by mu takové chutnat mohly, ale bohužel. Na BARF si teď netroufám, jakože abych mi maso nevařila, obávám se, že jak není zvyklý, tak by se z toho pokadil solidně. Tak radši vařím, ale taky nemám finance na to pořád kupovat maso, jednou dvakrát za týden mu ho udělám. Ale asi ne každý den. Vyzkouším, a děkuji za rady.

14.9.2017 09:18
scylla

XXX.XXX.150.32

LusyWolf napsal(a):
Tak tuto reakci absolutně nechápu... dávám mu jen to nejlepší.. Tak mi to vysvětlete..

Dáváte mu to, co si myslíte, že je nejlepší, ne to, co je nejlepší pro něho, On a jeho zažívání vám to snad říkají jasně, ne?

14.9.2017 09:19
scylla

XXX.XXX.150.32

LusyWolf napsal(a):
Trávení má v pořádku, tedy soudím dle jeho chuti a dle hovínek. Asi zkusím koupit jiné granulky. Myslela jsem že by mu takové chutnat mohly, ale bohužel. Na BARF si teď netroufám, jakože abych mi maso nevařila, obávám se, že jak není zvyklý, tak by se z toho pokadil solidně. Tak radši vařím, ale taky nemám finance na to pořád kupovat maso, jednou dvakrát za týden mu ho udělám. Ale asi ne každý den. Vyzkouším, a děkuji za rady.

Když nechce jíst a škrundá mu v břiše a pase se, asi trávení v pořádku nemá.

14.9.2017 09:19
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

scylla napsal(a):
Proč ho nutíte jíst to, co mu nechutná a evidentně neprospívá? Není mu dobře. Připravit pro jednoho malého psa normální jídlo je otázka pár minut. Granule nejsou to "normální papání", normální jídlo je maso, zelenina, příloha, kosti, mléčné výrobky. Je mu prostě špatně a nemá to s pubertou co dělat.

Ale on ty konzervy například, úplně normálně jedl, chutnaly mu. Takže si myslíte jako, že když je najednou nechce, tak mu z ničeho nic nechutnají a já ho nutím? Ano u granulek to bude asi jiné, tam mu prostě nešmakujou. Ale ne u těch konzerv. Budu mu teda kupovat jiné granulky.

14.9.2017 09:20
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

scylla napsal(a):
Když nechce jíst a škrundá mu v břiše a pase se, asi trávení v pořádku nemá.

To udělal až dneska. Dávám mu dle složení to nejlepší, žádné srajdy typu pedigree atp. takže co je špatného na tom, když si čtu složení a dávám mu to, kde jsou jen ty dobré a zdravé věci? A co se týče vařeného masa, to je podle vás taky špatně? Co když mu kručí jen z hladu, protože prostě si vymýšlí?

14.9.2017 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

LusyWolf napsal(a):

Co když ho po tom "nejlepším" pálí žáha ?

scylla

XXX.XXX.150.32

LusyWolf napsal(a):
To udělal až dneska. Dávám mu dle složení to nejlepší, žádné srajdy typu pedigree atp. takže co je špatného na tom, když si čtu složení a dávám mu to, kde jsou jen ty dobré a zdravé věci? A co se týče vařeného masa, to je podle vás taky špatně? Co když mu kručí jen z hladu, protože prostě si vymýšlí?

Maso bych dala lehce ovařené nebo syrové, kurecí křídla opravdu nevařit, pes nemá jíst vařené kosti. Není určitě špatně, že se snažíte mu dát to nejlepší, ale i ty nejlepí granule a konservy mají v sobě spoustu chemie a jak vidíte, vašemu psovi to prostě nesedí.

Felow

XXX.XXX.211.128

U firem, které uvádíte bych o kvalitě přehnaně nemluvila a to opravdu vážně. Pokud chcete krmit průmyslovou stravou, je na trhu mnoho opravdu "Kvalitních" značek, vyrábějících granule. Ten pes má podle mého normálně zkažený žaludek hraničící s gastroenteritidou ( škrundání v bříše a pojídání trávy venku) Snaží se vám svým nechutenstvím naznačit, že je něco špatně ve vašem přístupu k jeho krmení.Zaděláváte mu na pěkný zánět žaludku. Najedte okamžitě na šetřící dietu s lehce stravitelnými složkami (rýže, netučné maso či ryba, pokud není průjem přidejte troch vývaru a zeleniny. Nedávejte mléčné výrobky, které v tomto stavu dráždí zažívací systém a jsou pro psa hůře stravitelné. Naprosto vynechte piškoty či jiné pamlsky. Až se vám pes srovná a začne normálně jíst i vylučovat, tak začněte krmit opravdu kvalitními granulemi(pokud se bez nich neobejdete), o kterých můžete získat informace v mnoha vláknech zde v diskuzích a pokud budete mít potřebu přidávat konzervy, tak opět od stejné značky a opravdu postupně- některý pes nesnese míchání s granulemi.

14.9.2017 09:25
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

scylla napsal(a):
Maso bych dala lehce ovařené nebo syrové, kurecí křídla opravdu nevařit, pes nemá jíst vařené kosti. Není určitě špatně, že se snažíte mu dát to nejlepší, ale i ty nejlepí granule a konservy mají v sobě spoustu chemie a jak vidíte, vašemu psovi to prostě nesedí.

Když dostává maso, tak teda vařené prsa, srdce, žaludky. Rozhodně jsem mu neuvařila kuřecí křídla nebo tak. Vím, že nesmí vařené kosti. A syrové zatím nedostal. Já bych mu i ráda tedy vařila, ale nevíte jestli je nějaká "psí kuchařka", něco kde bych vyčetla různé kombinace atp.? Navíc když mu uvařím rýži třeba se zeleninou a masem, co myslíte? Vyjí maso a zbytek nechá.

14.9.2017 09:28
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Felow napsal(a):
U firem, které uvádíte bych o kvalitě přehnaně nemluvila a to opravdu vážně. Pokud chcete krmit průmyslovou stravou, je na trhu mnoho opravdu "Kvalitních" značek, vyrábějících granule. Ten pes má podle mého normálně zkažený žaludek hraničící s gastroenteritidou ( škrundání v bříše a pojídání trávy venku) Snaží se vám svým nechutenstvím naznačit, že je něco špatně ve vašem přístupu k jeho krmení.Zaděláváte mu na pěkný zánět žaludku. Najedte okamžitě na šetřící dietu s lehce stravitelnými složkami (rýže, netučné maso či ryba, pokud není průjem přidejte troch vývaru a zeleniny. Nedávejte mléčné výrobky, které v tomto stavu dráždí zažívací systém a jsou pro psa hůře stravitelné. Naprosto vynechte piškoty či jiné pamlsky. Až se vám pes srovná a začne normálně jíst i vylučovat, tak začněte krmit opravdu kvalitními granulemi(pokud se bez nich neobejdete), o kterých můžete získat informace v mnoha vláknech zde v diskuzích a pokud budete mít potřebu přidávat konzervy, tak opět od stejné značky a opravdu postupně- některý pes nesnese míchání s granulemi.

Tak promiňte, ale když lidé krmí psy značkami jako je Pedigree a podobně, a psi jsou v pořádku.. to podle mně jsou opravdu nekvalitní granule. Já teda chtěla koupit kvalitní a koupila jsem Yoggies. Ok nechutnají mu. Koupím jiné. Ale kakaní má v pořádku, trávení měl celou dobu taky. Jen dneska mu kručelo v břiše. Jindy ne.

14.9.2017 09:31
Felow

XXX.XXX.211.128

LusyWolf napsal(a):
Když dostává maso, tak teda vařené prsa, srdce, žaludky. Rozhodně jsem mu neuvařila kuřecí křídla nebo tak. Vím, že nesmí vařené kosti. A syrové zatím nedostal. Já bych mu i ráda tedy vařila, ale nevíte jestli je nějaká "psí kuchařka", něco kde bych vyčetla různé kombinace atp.? Navíc když mu uvařím rýži třeba se zeleninou a masem, co myslíte? Vyjí maso a zbytek nechá.

Kdybyste mu vařila ta křídla, tak byste mu paradoxně nabídla o 100 procent kvalitnější a stravitelnější pokrm, než dle vašeho názoru "Kvalitní" Rinti, což kvalitou opravdu nazývat nelze, stačí si přečíst složení jejich výrobků.Syrové maso je pro psa tím nejpřirozenějším a nejlépe stravitelným pokrmem a informace, jak zdravě krmit psa najdete na internetu. Jen na tomto webu je krmení psa věnováno nejméně 100příspěvků.

14.9.2017 09:31
macomb

XXX.XXX.99.17

Tak krmte masem, vyjde vám to levněji než granule

14.9.2017 09:37
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

macomb napsal(a):
Tak krmte masem, vyjde vám to levněji než granule

Levněji něž granule? Když koupím 4 kg balení granulí za cca 550, - kdy pes denně sní cca 200 gramů (kdy tedy toto balení mne vydrží tedy 20 dní.) takže za měsíc to je cca 800, - za granule. A to je myslím max. Kolik tak vyjde tedy na měsíc maso? Jaké kupovat ?

14.9.2017 09:47

Kolik váží ?
200g granulí pro tak malého psa je hodně, takže ty granule nebudou úplně bezva, že jo
200g dávám 25kg psovi.

14.9.2017 09:47
Felow

XXX.XXX.211.128

LusyWolf napsal(a):
Tak promiňte, ale když lidé krmí psy značkami jako je Pedigree a podobně, a psi jsou v pořádku.. to podle mně jsou opravdu nekvalitní granule. Já teda chtěla koupit kvalitní a koupila jsem Yoggies. Ok nechutnají mu. Koupím jiné. Ale kakaní má v pořádku, trávení měl celou dobu taky. Jen dneska mu kručelo v břiše. Jindy ne.

O značkách typu Pedigree se nedá mluvit jako o krmení - je to plnidlo pospojované chemickým drekem a vyjetým olejem. Vy krmíte granulemi sice o třídu vyšší, ale o obsahu jejich složení bych se opět nevyjádřila v superlativech je to krmivo zařazené do nižší střední třídy (to jako reakce na vaše prohlášení, že krmíte tím nejkvalitnějším - a to prostě pravda není) Pak jsou granule střední a vyšší střední třídy- s průměrně "nízkým " obsahem masa, ale alespoň bez chemických konzervantů a přidaného "plnícího" balastu a potenciálně nejvyšších alergenů(např. soja, kukuřice, pšenice apod). A teprve potom následují granule vyšší třídy a ty top. ( bez obilovin, konzervantů, s vysokým podílem druhově i územně určeného masa apod). Kakání nedokážu psoudit, nepíšete kolikrát denně kaká a v jakém množství. Pokud chcete udělat to nejlepší pro vašeho psíka, tak mu nejdříve srovnejte zažívání opravdu kvalitní přirozenou stravou a pak si třeba zde v diskusích přečtěte o výběru kvalitních granulí a postupně nejeďte na ně, pokud bez granulí nemůžete být. Argument, že někteří psi prospívají na Pedigree je opravdu scestný - nechtěla bych vidět statistiky nemocnosti a délky dožití u těchto chůdáků, do kterých "milující" páníček rve toto plnidlo.

14.9.2017 09:51
macomb

XXX.XXX.99.17

LusyWolf napsal(a):
Levněji něž granule? Když koupím 4 kg balení granulí za cca 550, - kdy pes denně sní cca 200 gramů (kdy tedy toto balení mne vydrží tedy 20 dní.) takže za měsíc to je cca 800, - za granule. A to je myslím max. Kolik tak vyjde tedy na měsíc maso? Jaké kupovat ?

Mám 30kg psa a krmení masem mě vyjde zhruba na tisícovku. Záleží jaké budete kupovat, zkuste mrknout na www.krmimmasem.cz paní má obrovský výběr už i hotových kompletů, je strašně ochotná s čímkoliv poradit a sestavit vám i jídelníček.Na stránkách je o krmení barfem napsáno dost tak zkuste pročíst

14.9.2017 09:52
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

LusyWolf napsal(a):

Krmím masem. Syrovým. Měsíčně nakupuji maso za cca 600 korun pro 30kg psa. Pro vašeho drobka to bude o dost méně. Není potřeba maso vařit, přijde mi to jako zbytečná práce navíc, pokud psovi syrové nevadí.
Jsou různé barf shopy - dopsimisky.eu, tutani, a dál už nevím beru od těhlech dvou.
Které vám dovezou maso zmražené až domů.
Krmí se - maso (svalovina, šlachy, krev) kosti (nevařené), vnitřnosti (spíš méně jsou projímavé) a nějaká ta zeleninka trochu (lépe neprané dršťky) zakápnu nějakým tím olejem (lososový třeba) a je to. Obča mu tam hodím vajíčko (celé syrové), kousek tvarohu, nebo ke sváče jogurt s ovocem, k otmu občas nějakou kelpu.
Je dobrý si o tom něco přečíst, ale nemusí se to hrotit, když is představíte, že by pes jedl venku, tak si představte králíka a co ten králík v sobě má, to ten pes potřebuje - maso, kosti, vnitřnosti, natrávená potrava ze střev.
Pes si mlaská. Začnete jen svalovinou - 3 týdny, pak přidáte pomlácený kuřecí krk, pak třeba křídlo, dávat pozor ať psa neucpete, podle konzistence bobku.

14.9.2017 09:52
scylla

XXX.XXX.150.32

LusyWolf napsal(a):

Není přece hloupý, musí se to pořádně zamíchat. Krmím masem a když dobře nezamíchám, nechají zeleninu také.

14.9.2017 09:57
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kolik váží ?
200g granulí pro tak malého psa je hodně, takže ty granule nebudou úplně bezva, že jo
200g dávám 25kg psovi.

Můj pes váží 7 kilo. Když jsem si projela na internetu tak krmná dávka na den u jeho váhy ja v granulích 210 gramůj a to stejné v BARFU.

14.9.2017 09:58
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

Ale to víte že mu to vždy pořádně promíchám, ale on je chytrý, vybere jen maso

14.9.2017 09:59
LusyWolf

XXX.XXX.186.134

macomb napsal(a):
Mám 30kg psa a krmení masem mě vyjde zhruba na tisícovku. Záleží jaké budete kupovat, zkuste mrknout na www.krmimmasem.cz paní má obrovský výběr už i hotových kompletů, je strašně ochotná s čímkoliv poradit a sestavit vám i jídelníček.Na stránkách je o krmení barfem napsáno dost tak zkuste pročíst

Děkuji mockrát. Dneska toho mám na čtení už hodně

14.9.2017 10:07

LusyWolf napsal(a):
Můj pes váží 7 kilo. Když jsem si projela na internetu tak krmná dávka na den u jeho váhy ja v granulích 210 gramůj a to stejné v BARFU.

V syrovém 280g a v granulích (normálních, kvalitních) polovina.
Jsem také projela internet smajlík
https://www.farmina.com/fotoprodotti/dosi/109_19_nd-low-ancestral-grain-canine-chicken-adult.pdf

Koupíte maso (tutani.cz, dopsimisky, eu, řezník), dáte cca 4% současné váhy psa, zatím jen netučné bez kostí (králík, ryba)... pes se rozjí, uklidní,
a pak teprve začnete přemýšlet nad granulemi,
jestli vůbec.

14.9.2017 10:11
Felow

XXX.XXX.211.128

LusyWolf napsal(a):

Z tohoto můžete názorně ohodnotit "kvalitu" granulí, kterými krmíte" U opravdu kvalitních granulí, ale nakonec i u těch středně kvalitních by vám stačila téměř poloviční dávka...

14.9.2017 10:20

LusyWolf napsal(a):
Ale to víte že mu to vždy pořádně promíchám, ale on je chytrý, vybere jen maso

Pokud budete krmit, jak radí Andryseeek3, bude v pohodě. A když vybere maso, jak píšete, no tak mu to zprvu pomelte, a krmte ve stejný čas. Nesežere? misku odneste Nic mimo. Přidejte probiotika a na zklidnění žaludku a střeva jako přílohu k masu uvařenýbatát -pyré.nebo dýni.

14.9.2017 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

LusyWolf napsal(a):

Kvalitu granulí ani hodnotit nebudu jen řeknu svůj příběh. Měla jsem dva velké psy a od štěňat jsem tehdy krmila granulema, protože to bylo v době mediálních masáží, kdy granule jsou pro psa to nejlepší. Od značek vyšších tříd až po ty nejdražší na trhu, takže dá se říct kvalitníma, tedy mnohem kvalitnějšíma než vy. Přesto byli psi imrvére posr..., měli rozměklé bobky. Po více než roce jsem se naštvala a začala krmit i masem a granulema, které jim chutnaly, byli tedy kvalitní a nebyli po nich pořád pokadění. Musela jsem ovařovat, syrové mi nežrali, úplně se toho štítili. Po cca dvou měsících přestali průjmy. Teď už je pes jen jeden a ve stádiu, kdy žere sice granule pořád raději než maso, má jednou denně maso a jednou granule, ale neprůjmuje. Ani po letech nesní syrové maso, pokud není na kosti. Granulema a tím, že měli díky nim rozhozené trávení jsem jim akorát uškodila ve vývinu. Příští psi už nejspíš granule ani neuvidí

14.9.2017 13:17
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud budete krmit, jak radí Andryseeek3, bude v pohodě. A když vybere maso, jak píšete, no tak mu to zprvu pomelte, a krmte ve stejný čas. Nesežere? misku odneste Nic mimo. Přidejte probiotika a na zklidnění žaludku a střeva jako přílohu k masu uvařenýbatát -pyré.nebo dýni.

Zkuste ty batáty, jak radí Anet. Mě se po nich pes vždycky krásně srovná. Samozřejmě uvařit. Dají se koupit za cca 40Kč/kg v Albertu. Ač japonec rýži nemusí.

Ono ten Barf draho nevyjde. Ale člověk musí přemýšlet - žaludky, srdíčka, krky, křídla vyjdou na pár šupů, prsa koupím za 70Kč a hovězí svalovinu za 90Kč u nás ve psím obchodě, rybu občas v akci, jak natrefím. Takže jakmile vidím přijatelné ceny, koupím více, nabalíčkuju a zmrazím. Zeleninu a ovoce nepočítám, to se ztratí, další přílohy moc nedávám. Vařit batáty pokud není třeba se mi nechce

Ráno granule, večer maso.

14.9.2017 22:37
saola

XXX.XXX.255.104

scylla napsal(a):

Můžete, prosím, upřesnit, o jakou (ale konkrétně) chemii se jedná?
Děkuji.

14.9.2017 22:50
Hans_242

XXX.XXX.41.193

A) V první řadě bych vyloučil nějaký zdravotní problém, nebo případnou alergii na nějakou složku v potravě. Kručí mu v břiše a chce jíst trávu - to vážně není normální.
b) Pokud máte bod a vyřešen, tak dále. Z vašeho příspěvku mám pocit, že všechno moc a přehnaně řešíte, že vás to trápí, dáváte mu misku s pocitem "budeš to papat? Né, tak co já bych ti dala abys to papal... ". Tak tohle je cesta do pekel. Pes tyhle vaše pocity vnímá a neví jak si je má přebrat. Tyto přístupy ze strany majitelů k ničemu dobrému nevedou. Nevím o psovi, který by pošel hlady u misky plné žrádla, ať už jakéhokoliv, samozřejmě pro psa vhodného.
Připomíná mi to situaci, kdy jsem jednomu kamarádovi doporučil určitou značku granulí a on mi pak volal, jestli si je od něj neodkoupím, protože jeho pes to nežere.3 dny se jich ani nedotkl. Tak jsem se zastavil, vzal jsem s s domova svůj vzorek a udělal z něj "ňamku", "vzácnost", kterou si musí zasloužit a najednou to šlo. Nakonec mi je baštil z ruky, pak z misky, pak z misky a jeho pytle. No a nic jsem si domů nevezl. Je to celé o psychice, psa i majitele a o jejich kominukaci. Blbě se to popisuje, ale funguje to skvěle. Každý pes je schopen fungovat na granulích a pokud vybeterte kvalitní značku, bude prospívat dobře. Zastánci barfu a vaření v biokvalitě ať mě třeba na místě ukamenují

15.9.2017 00:06

Jen připomínám, že začíná sezóna dýní, což je výborná příloha na srovnání trávení.

15.9.2017 09:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

No, řekla bych, že pes žere trávu normálně, tráva je totéž co jakákoliv zelenina, doplňuje si, co mu chybí. Moji psi žerou ráno granule, večer přirozenou stravu. Cena je nanejvýš stejná jako za kompletní krmení granulemi, psí spokojenost a výkaly naprosto výborné. Starší je žroutka, spolkne všechno, co jí dám do misky. Mladší je fajnšmekr, když jí něco nevoní, nechám ji misku tak deset minut, když neseže, tak odeberu a nemá nic. Večer ji zas dostane a vida, sežere všechno. Také nemáte stále stejný hlad. Psovi se nic nestane, když mu pěkně vytráví. Například s dětmi je to stejné, od mala se kolem nich dělaj tanečky, co budeš papat? a kdy budeš papat? a dáš si tohle nebo tohle? tak něco jiného? Připravila jsem snídani, nedáš si? fakt ne? tak asi nemáš hlad, Oběd bude v poledne. Nevyrábějte si sama problémy.

Evin

15.9.2017 11:20
Evin

XXX.XXX.234.75

Viem, že to tu už odznelo, ale pridám aj svoj názor. Granule mi pre sa nepripadajú ako prirodzené a vhodné krmivo, nech sú akokokoľvek drahé. Naše potvory kŕmim surovým mäsom, prečo stále píšete, že nechcete variť? Variť predsa nemusíte. Varené kosti naozaj nie sú vhodné pre psa, ale úplne v pohode stačí kúpiť u mäsiara kuracie trupy, vnútornosti, atď. Nič s nimi netreba robiť, ja ich buď odložím do mrazáku na neskôr alebo rovno hodím psom nech sa na dvore zabavia a nažerú. Podľa dennej kŕmnej dávky, samozrejme a ideálne ju rozložiť na dvakrát - ráno a večer.
Občas kúpim mleté mäso a do neho primiešam nastrúhanú zeleninku, vajíčko, rybu, a i., nech majú trochu vitamínov k dobru.
Granule ničia tráviaci trakt. Kým doničia tráviaci trakt zdravého psa, ten bude už dávno po smrti na starobu, ale u citlivejších jedincov sa to prejaví skôr a len si zarobíte na behanie po veterinároch.
Ešte tu niekto spomínal, že pre psov sú vhodné mliečne výrobky, tak s tými naozaj opatrne, pokiaľ viem, pes laktózu ani nestrávi takže je to pre neho úplne zbytočné. Ak chcem do krmiva pridať niečo mliečne, najvhodnejšie sú acidofilné mlieka, kefír a myslím, že aj tvaroh, no netreba to preháňať.
Moje odporúčanie teda znie - smelo do barfovania! A naozaj je to lacnejšie, na moje dva veľké psy miniem denne asi 2,50 e za surové mäso, v prepočte je to asi 65 kč.

15.9.2017 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já na svém psu vypozorovala, že žere trávu v případě, že je přemasovaný a nebo mu něco nesedlo(což je u něj v podstatě totéž).

Evin

15.9.2017 11:23
Evin

XXX.XXX.234.75

A ešte čo sa týka tej trávy, zdá sa mi, že ani tú pes nedokáže stráviť. Látku, ktorú sa snaží z trávy získať obsahuje aj zelený hrášok alebo petržlen, tiež ich pridávam do krmiva a psy sú spokojné :).

Evin

15.9.2017 11:25
Evin

XXX.XXX.234.75

Tráva môže byť požieraná aj kvôli tráveniu, keď je pes prežratý alebo potravu kvôli niečomu potrebuje vyvrátiť. A môže to byť aj naučený zlozvyk z nudy...

15.9.2017 11:32

Evin napsal(a):
Tráva môže byť požieraná aj kvôli tráveniu, keď je pes prežratý alebo potravu kvôli niečomu potrebuje vyvrátiť. A môže to byť aj naučený zlozvyk z nudy...

Nebo trochu kytiček prostě některý pes potřebuje ?
Vždyť to jedl celou dobu, co žije s lidmi. I v přírodě, když sežral vnitřnosti s natráveninou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík