Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kokinkarta

14.9.2017 18:08
kokinkarta

XXX.XXX.156.132

Dobrý den, je zdravé dávat psům zbytky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2017 18:10

Jasně. Zbytek nesolených brambor, rýže, odkrojky masa, zeleniny.
Říkáme tomu BARF.

14.9.2017 18:15

My to za chvíli budeme mít opačně, při vaření toho na mě zbývá čím dál míň. Z poslední dýně jsem měla skoro prd.

kokinkarta

14.9.2017 18:41
kokinkarta

XXX.XXX.156.132

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My to za chvíli budeme mít opačně, při vaření toho na mě zbývá čím dál míň. Z poslední dýně jsem měla skoro prd.

Tak to je super ps nechcete tady někdo rozjet teplákovku o psech pls.

14.9.2017 20:42
tapina

XXX.XXX.211.176

kokinkarta napsal(a):
Tak to je super ps nechcete tady někdo rozjet teplákovku o psech pls.

Tak to rozjeďte ;-).

14.9.2017 20:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vysvětlíte mi někdo, co je to za hru? Teplákovka?

14.9.2017 21:01

No někdy mi přijde, že spíš já dojídám zbytky po psech...udělám jim k snídani krupičnou kaši..co zbude snim, udělám jim palačinky s ovesnejma vločkama...tu první "zkušební" snim, udělám si k snídani míchaný vajíčka, rozdělím psům, co zbyde snim...

14.9.2017 21:22
tapina

XXX.XXX.211.176

Jasně. Zbytek nesolených brambor, rýže, odkrojky masa, zeleniny.
Říkáme tomu BARF.

Říkáme tomu bezezbytkové hospodářství smajlík

14.9.2017 23:42
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

kokinkarta napsal(a):
Dobrý den, je zdravé dávat psům zbytky.

Mylíte tím pomyje?

15.9.2017 00:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Z myčky ?
Nemyslela snad šlichtu, ale sem tam zbytek z talíře.

15.9.2017 07:09
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Janinka Bosorka napsal(a):
Vysvětlíte mi někdo, co je to za hru? Teplákovka?

Teplákovka je na drůbeži, je to vlákno kde si každý píše hocičo o chove hydiny, popritom aj o záhradke a tak...

15.9.2017 08:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Děkuji, aha, hocičo. Takže, starší fena začala trpět inkontinencí, dávám Incurin, čekám na reakci. Mladší po hárání, nějak se mi zdá větší břicho, hlídali jsme, ale kdo ví, čekám na reakci. Reakci od fen, samozřejmě. Jsme dva, dříve, vychovaná vystrašováním výrobců granulí, bych feně nedala mimo granulí ani rohlík, natož zbytky. Dnes krmíme přirozenou stravou a pokud něco z našeho jídla zbyde, naprosto v klidu jim to dám. Nejlíp umejt kastroly a pánve uměj naše holky Na zahradě se letos, vyjma ovoce, vydařilo naprosto vše. Desítky kil rajčat, okurek, paprik, řepy, mrkve, fazolek, kopru, ředkve, brambor, celeru atd. atd. jinak jen rybíz. Dnes svítí slunce a je deset stupňů, piju frenchpress a Mikeš mi leží na klíně.

15.9.2017 09:20
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

"Psi a zbytky" je výborný názov a zmesti sa sem všetko, aj problémy v rodine, vnúčatá. Je dobré každý mesiac obnovovať, aby nebolo veľa príspevkov. Prajem vám takú obľubu, ako na hydine, tam to ide už 3roky

15.9.2017 09:34

mamkamaria napsal(a):
"Psi a zbytky" je výborný názov a zmesti sa sem všetko, aj problémy v rodine, vnúčatá. Je dobré každý mesiac obnovovať, aby nebolo veľa príspevkov. Prajem vám takú obľubu, ako na hydine, tam to ide už 3roky

Aha. my všecko/cokoli cpeme do každého vlákna.

15.9.2017 12:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

15.9.2017 21:07

Výstižně řečeno

15.9.2017 22:01
tapina

XXX.XXX.213.31

Zásadně kupuju všechno v celku, úplně nechápu ty balíčky připravených kostek na guláš, naporcované (a ještě blbě) steaky. Je to drahý, je z toho odpad a co z toho kdo má?

15.9.2017 22:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

tapina napsal(a):
Zásadně kupuju všechno v celku, úplně nechápu ty balíčky připravených kostek na guláš, naporcované (a ještě blbě) steaky. Je to drahý, je z toho odpad a co z toho kdo má?

My i naši psi jíme převážně naše odchovaná jehňata. Jsou nejprve také v celku. Žádné kostky, blbé steaky. Odpad prakticky není.

15.9.2017 22:09
tapina

XXX.XXX.213.31

My i naši psi jíme převážně naše odchovaná jehňata. Jsou nejprve také v celku. Žádné kostky, blbé steaky. Odpad prakticky není.

Nechápu, jak můžou udělat 1 kachní krk a jedno křídlo na tácek... To by měli zakázat - tak když to náhodou v obchodě vidím, radši to všechno vykoupím, aby to lidi neviděli a nemysleli si, že je to normální.

Ne legrace, strašně mě to vytáčí.

15.9.2017 22:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

tapina napsal(a):
Nechápu, jak můžou udělat 1 kachní krk a jedno křídlo na tácek... To by měli zakázat - tak když to náhodou v obchodě vidím, radši to všechno vykoupím, aby to lidi neviděli a nemysleli si, že je to normální.

Ne legrace, strašně mě to vytáčí.

To fakt někde prodávaj? Já kupuju pro psy porcované kuře, ale vždycky je tam kousků hodně. Mně zas vadí ta zelenina na táckách, jako že je do polívky prej, kousky něčeho zvadlýho, okoralýho, u toho jedna neloupaná cibule.

15.9.2017 22:25
tapina

XXX.XXX.213.31

To fakt někde prodávaj? Já kupuju pro psy porcované kuře, ale vždycky je tam kousků hodně. Mně zas vadí ta zelenina na táckách, jako že je do polívky prej, kousky něčeho zvadlýho, okoralýho, u toho jedna neloupaná cibule.

Jo to je pravda, to je taky vtipné. A prodávají i předvařenou a vakuovanou řepu a oloupaný kokos. Už se těším, až si budem moct koupit i vajíčka natvrdo. By mě zajímalo, jestli nebudou mít šedý lem.

15.9.2017 22:30
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak možná by následující příspěvek byl vhodnější do diskuze o kočkách, ale mohlo by to jejich chovatele naštvat. A tady je místo pro hocičo, že. Mám námět k úvahám, prosím o názor. V naší malinké vesnici o deseti domech si v jednom z nich před několika lety pořídili několik venkovních koček a kocoura. Na vychytání krys. Nekastrují, neodčervují, krmí zbytky z nemocniční jídelny. Kočky se nehorázně rozmnožily. Přes neustálé apely a požadavky na radikální snížení početního stavu se jen smějí. Kočky s...u všude. Chytají ptáky, přenášejí nemoci. Co s tím? Neraďte mi udat je na veterinární zprávě či místním úřadě.

15.9.2017 22:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tuhle jsem slyšela jednoho pána v rádiu, jak radil u vajíček oddělit bílek od žloutku, vše ve velkém zmrazit a pak odvažovat na pečení, usekávat sekáčkem. Prý je to praktické.

15.9.2017 22:42
tapina

XXX.XXX.213.31

Tak možná by následující příspěvek byl vhodnější do diskuze o kočkách, ale mohlo by to jejich chovatele naštvat. A tady je místo pro hocičo, že. Mám námět k úvahám, prosím o názor. V naší malinké vesnici o deseti domech si v jednom z nich před několika lety pořídili několik venkovních koček a kocoura. Na vychytání krys. Nekastrují, neodčervují, krmí zbytky z nemocniční jídelny. Kočky se nehorázně rozmnožily. Přes neustálé apely a požadavky na radikální snížení početního stavu se jen smějí. Kočky s...u všude. Chytají ptáky, přenášejí nemoci. Co s tím? Neraďte mi udat je na veterinární zprávě či místním úřadě.

Já nevím, pochytat, nechat vykastrovat - asi je to hodně práce a peněz, ale pořád lepší, než to nechat růst - až kam?
Mám kočky ráda, i se přiznám, že mám radši, když jsou kočky aspoň částečně venku... Tady u nás v areálu je momentálně přes 20koček a to teda těch, které se nechají spatřit. Věřím, že se tu taky stahuje spousta plachých, které vidět nejsou. Krmení mají taky z jídelny plus granule, maj toho tak neskutečně moc, že je to roztahané všude možně, páchnou zbytky z toho jídla, pak z těch kočičích značek, pravidelně mám před vchodem nebo na parapetu zabitého ptáka... myslím si, že se na tom krmí spíš potkáni.

Ale komu čest - místní sběratel koček je opravdu udržuje, chytá je, vozí na veterinu. Je to rozporuplné.

15.9.2017 22:47
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Navrhovala jsem majitelce pochytat, nechat vykastrovat. Nabídla pomoc. Prej by nás poškrábaly. Myslím, že nechce kastraci platit. Mám taky kočky ráda. Mám Mikeše čtyřletého, žije doma i venku, jak chce. Je vykastrovaný. Kočky jsou vidět hodně, taky slyšet, když maj mrouskání. Musí jich být desítky. Jsem bezradná. Nemám brokovnici.

15.9.2017 22:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fakt se někde přemnoží kočky, o které se nikdo nestará? Venkovní nekastrované kočky, mají poměrně krátkou životnost, u nás nepřesáhla tři roky. Otravy, nemoce, auta, myslivci.. Někdy bývají vyhlášené kastrační programy, kdy to za vás pochytá někdo jiný. Zkuste se poptat známého veterináře, nebo na veterinární správě.

15.9.2017 22:54
tapina

XXX.XXX.213.31

Navrhovala jsem majitelce pochytat, nechat vykastrovat. Nabídla pomoc. Prej by nás poškrábaly. Myslím, že nechce kastraci platit. Mám taky kočky ráda. Mám Mikeše čtyřletého, žije doma i venku, jak chce. Je vykastrovaný. Kočky jsou vidět hodně, taky slyšet, když maj mrouskání. Musí jich být desítky. Jsem bezradná. Nemám brokovnici.

Nedělají to třeba nějaké spolky nebo i obce v rámci regulace populace toulavých zvířat? Mají na to systém, jak ty toulavé i úplně plaché kočky odchytit. Možná se zeptat na hygienické stanici, kam patříte, spíš než na obci nebo pokud na obci nepořídíte.

Tady asi myslím, že to zlaté jádro je asi vykastrovaných ale stahují se sem z okolí za jídlem i jiné, jsou tu průběžně vidět koťáta, ale není jich zas až tak moc.

15.9.2017 23:00
tapina

XXX.XXX.213.31

Když jsem byla malá, byly u nás ve městě přemnožené kočky, bylo to fakt brutální - byly fakt všude v jakoukoliv denní dobu, lezly do sklepů v panelácích - pravidelně se mluvilo o tom, kde zas byla zasmrádlá mrtvá kočka; odpadky se chodily vynášet jen přes den, protože navečer se u popelnic kočky stahovaly a byly agresivní...
A během cca 3 let tam nebyly skoro žádné.

15.9.2017 23:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Asi máte pravdu, bude stačit, když budu trpělivá. Počkám pár let a kočky budou pryč. Naší vesnicí vede silnice třetí třídy, moc aut tu nejezdí. Ale možná nemoce, myslivci atd. Děkuji.

15.9.2017 23:08
tapina

XXX.XXX.213.31

Ne já to myslím tak, že to asi nějak "potichu" vyřešilo město. A to v tý době ani všude nebyly asfaltové chodníky a silnice.

15.9.2017 23:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já mám vedle stáje, kde se na jaře také přemnožily kočky, respective se tam okotily tři kočky a najednou tam bylo 16 koťat. Nejmíň polovinu prý ušlapali koně, zbytek netuším. Vůbec jsem nezaznamenala nějaké kočky toulající se po okolí(jsou tu kolem pole) jen soused, co tu vedle staví dům mi zrovna včera hlásil, že se tam pár dní motal mourovaný kocourek. Ale už ho není vidět. Takže ze 16koťat nenanastala žádná invaze..

15.9.2017 23:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak myslím si, že když je nikdo ničím nekrmí, že se třeba časem ztratí. Ale ta paní má slepice, prasata a zbytky z celé nemocnice. Dává je do koryt a mis a jsou volně přístupné, kočky je žerou a množí se velmi. Ubytovávají se se stodolách a dřevnících, po půdách, po celé vsi.

15.9.2017 23:23

tapina napsal(a):

Asi tak. Nemyslím tím tedy celé prase, krávu apod. Ale nepamatuji si, kdy jsem naposledy koupila drůbež po částech. Vždycky nějakou tu pipinu hodím na prkno a ptám se: "Tak co mi z toho necháš, můžu stehna?" Přebytečné kosti rozmašíruji a přidávám ke kachním srdcím, ta jediná kupuji sólo. Ale jinak nezbyde mm2, ideální stav. Nesnáším vyhazování jídla, i z vyhazování slupek od brambor mám pomalu trauma.

15.9.2017 23:32
tapina

XXX.XXX.213.31

Asi tak. Nemyslím tím tedy celé prase, krávu apod. Ale nepamatuji si, kdy jsem naposledy koupila drůbež po částech. Vždycky nějakou tu pipinu hodím na prkno a ptám se: "Tak co mi z toho necháš, můžu stehna?" Přebytečné kosti rozmašíruji a přidávám ke kachním srdcím, ta jediná kupuji sólo. Ale jinak nezbyde mm2, ideální stav. Nesnáším vyhazování jídla, i z vyhazování slupek od brambor mám pomalu trauma.

Kompost a chovejte žížaly. Mají rádi i kávovou a čajovou sedlinu. Žížaly jsem začala chovat poté, co jsem náš megadvorek zbavila metru dvou do výšky ostružin. Jak v pohádce. Podle mě to bylo o ostružinové Ostružince. On tam byl i altán! Koupily se 3 kompostovací nádoby, ale dokud tam nebyly žížaly, vůbec to nefungovalo. Ale tak nemůžu je krmit jen jednostrannou stravou, tak kupuju brambory co nejvíce obalené hlínou, házím tam co jde. Měla jsem teda obavy, jestli to nebude týrání na malém prostoru, ale tak kdyžtak je bez újmy vypustím do přírody. Navíc jsem teď na tom začala chovat houby.

15.9.2017 23:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Slupky z brambor se vhazují do plotny do plamenů, výborně pročistí komín. Ostružiny miluji, včera jsem přikoupila japonskou ostružinu. Skvělé recenze. Když jsem letos vyrývala brambory, podivila jsem se, jak je v zemi málo žížal. Letos v obci přidělovali dotační kompostéry. Lidé je mají postavené vedle kompostu. Jsou jistě tam!

15.9.2017 23:44
tapina

XXX.XXX.213.31

Slupky z brambor se vhazují do plotny do plamenů, výborně pročistí komín. Ostružiny miluji, včera jsem přikoupila japonskou ostružinu. Skvělé recenze. Když jsem letos vyrývala brambory, podivila jsem se, jak je v zemi málo žížal. Letos v obci přidělovali dotační kompostéry. Lidé je mají postavené vedle kompostu. Jsou jistě tam!

Tak to teď bude se slupkama dilema. Ale tak v zimě žížaly spí, ne? Nebo tam mají pořád teplo a papají pořád? Ach jo. Teď nevím co dřív.
Tady to byla ostružina jen pichlavá všepokryvná, vymezila jsem jí prostor vedle kompostu.
Pod ostružinami byly schované měsíční jahody.
Takže dobrý.

Tady dalo město každému biopopelnici - myslím, že staví armádu žížal a nemají je čím krmit!

15.9.2017 23:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Žížaly prý jí krtek. Krtiny se objevují i v zimě. Z toho usuzuji, že žížaly v zimě nespí. Měsíční jahody se velmi hodí pod ostružiny.
Kuřata kupuji fenám, v akci, proto někdy i v částech, jindy celá. Moje holky nechtějí vnitřnosti. Musím je vařit, mixovat a maskovat v jiném jídle.
Chovám králíky, někdy je prodávám, celé, lidé nemají rádi hlavy. Když má králík hlavu. To jsme rády, já a holky, moc jim chutnají, králičí hlavy.

16.9.2017 00:14
tapina

XXX.XXX.213.31

Žížaly prý jí krtek. Krtiny se objevují i v zimě. Z toho usuzuji, že žížaly v zimě nespí. Měsíční jahody se velmi hodí pod ostružiny.
Kuřata kupuji fenám, v akci, proto někdy i v částech, jindy celá. Moje holky nechtějí vnitřnosti. Musím je vařit, mixovat a maskovat v jiném jídle.
Chovám králíky, někdy je prodávám, celé, lidé nemají rádi hlavy. Když má králík hlavu. To jsme rády, já a holky, moc jim chutnají, králičí hlavy.

Je to haiku nebo to druhé? Ten poslední odstavec.

16.9.2017 00:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Je to možné, ale pak jen náhodně.

16.9.2017 00:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Musím se poptat, zda jsme dobře rozjeli teplákovku. Kdepak asi je, kokinkarta?

16.9.2017 06:37
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Tuhle jsem slyšela jednoho pána v rádiu, jak radil u vajíček oddělit bílek od žloutku, vše ve velkém zmrazit a pak odvažovat na pečení, usekávat sekáčkem. Prý je to praktické.

Praktické to je, robila som to v období keď sme nestačili spotrebovať vajíčka od našich sliepok, mala som len malé sáčky, tak do každého vošli dve vajíčka. A k tým uvareným vajíčkam v sáčkoch, veď to bola tá aféra s kontaminovanými holandskými vajciami, nariadili ich stiahnuť s trhu, ale už boli zjedené. Spotrebovávali to veľkovýrobcovia šalátov. A aby tu bol aj nejaký pes smajlík

16.9.2017 10:42

tapina napsal(a):
Jo to je pravda, to je taky vtipné. A prodávají i předvařenou a vakuovanou řepu a oloupaný kokos. Už se těším, až si budem moct koupit i vajíčka natvrdo. By mě zajímalo, jestli nebudou mít šedý lem.

Tak pozzse mi jednou podařilo...před mnoha lety, děti byly ještě malé, jsme byli v Německu před velikonocemi nakoupit nějaké ty čokoládové zajíce atd...no a tchyně tam koupila taková duhově nabarvená vajíčka...byly skutečně natvrdo...

16.9.2017 11:52
Tedysek

XXX.XXX.55.83

Vajíčka na tvrdo se běžně prodávají pro restaurace. Párkrát jsem to viděla i v běžném krámě. :)
Jinak já třeba kupuju tu polévkovou směs na tácku. Týden by mi doma zelenina na polévku nevydržela a když se v pondělí vracíme z práce pozdě večer a chci uvařit polévku, tak výběru s hezkým čerstvým kouskem celeru a petrzelky a dokoupil k tomu zbytek. U nás tohle mají prakticky furt hezké. A co se týče kousků kuřete... Tak pro psy super. smajlík
Jinac včera jsem vytáhla po nákupu zbytky z lednice. Po tom co měli psi vysoký roštěnec, hovězí žebra a veprovou panenku, měli oči rozzarene jako auto dálkové světla.

16.9.2017 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dneska: zbytek hokaidové polévky uvařené z uzeného masa, rozředěné vodou a v tom ovařené kuřecí hřbety a těstoviny.

16.9.2017 12:11
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Dneska: zbytek hokaidové polévky uvařené z uzeného masa, rozředěné vodou a v tom ovařené kuřecí hřbety a těstoviny.

Pro vás nebo pro psa?

16.9.2017 12:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Původně to byla naše polévka, teďka ta šlichta už je psí. Byl to prakticky jen opláchnutý kastrol

Pan Brouček

16.9.2017 14:49
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

tapina napsal(a):

Už se těším, až si budem moct koupit i vajíčka natvrdo.

Vařená loupané vejce můžete koupit už teď, třeba iv nálevu, stejně jako samotné žloutky, bílky melanž, a to vše třeba i sušené.

Běžně se prodávají i "dlouhá vejce", dokonce i krájená.

https://sortiment.makro.cz/cs/dlouha-vejce-varkrajena-400g/111055p/.

16.9.2017 14:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dnes od oběda pro psy nic nezbylo

16.9.2017 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dnes od oběda pro psy nic nezbylo

16.9.2017 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pan Brouček napsal(a):
Už se těším, až si budem moct koupit i vajíčka natvrdo.

Vařená loupané vejce můžete koupit už teď, třeba iv nálevu, stejně jako samotné žloutky, bílky melanž, a to vše třeba i sušené.

Běžně se prodávají i "dlouhá vejce", dokonce i krájená.

https://sortiment.makro.cz/cs/dlouha-vejce-varkrajena-400g/111055p/.

Jak tohle tak čtu, aniž bych se dříve o to zajímala koukám, co za hrůzy už jsou vymyšlené V životě by mne nenapadlo, koupit něco podobného, tak jak už jsem snad 20let nekoupila žádný produkt typu: polévka z pytlíku, moučníky v prášku, ba snad dokonce bramborová kaše v prášku...Nejsem až tak šílená bio žena, ale z tohohle se doslova ježím

Pan Brouček

16.9.2017 16:54
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

lesnížínka napsal(a):
Jak tohle tak čtu, aniž bych se dříve o to zajímala koukám, co za hrůzy už jsou vymyšlené V životě by mne nenapadlo, koupit něco podobného, tak jak už jsem snad 20let nekoupila žádný produkt typu: polévka z pytlíku, moučníky v prášku, ba snad dokonce bramborová kaše v prášku...Nejsem až tak šílená bio žena, ale z tohohle se doslova ježím

V životě by mne nenapadlo, koupit něco podobného

Ale napadlo.
Třeba když byste potřebovala dělat denně tisíc chlebíčků. Žádné vaření, loupání, krájení, to znamená žádná práce, žádná energie, a jako bonus žádný odpad (špičky).
To samé cukrářská výroba - proč kupovat celá vejce, když potřebuji jen žloutky...

Tohle je především do výroby, chlebíčky, aspiky atd. Prostě potravinářský průmysl.

16.9.2017 17:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pan Brouček napsal(a):
V životě by mne nenapadlo, koupit něco podobného

Ale napadlo.
Třeba když byste potřebovala dělat denně tisíc chlebíčků. Žádné vaření, loupání, krájení, to znamená žádná práce, žádná energie, a jako bonus žádný odpad (špičky).
To samé cukrářská výroba - proč kupovat celá vejce, když potřebuji jen žloutky...

Tohle je především do výroby, chlebíčky, aspiky atd. Prostě potravinářský průmysl.

Ale jo, vím, že kuchyně tohle běžně využívají. Já myslela doma, já sama, pro svou rodinu. Průmyslové potraviny prostě nekupuju.

16.9.2017 18:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Máte recht, lesní žínko, tuhle jsem sledovala jak srovnávají produkty, které se prodávají u nás s německými. Prý jsou ty německé kvalitnější. Je mi to šumák, protože ani jeden z nich nekupuji. Celý život jím máslo, např. ano je teď dražší, ale proto ho jíst nepřestanu. Ani doma dělat ho tedy nezačnu. Mnoho jídla si pěstujeme a chováme, vařím každý den, dělám kefír z tibi, marmošky, okurky zavařuju, fazolky, kompoty, čatný, kečupy, houby nakládám, zelí kysám. Přebytky ze zahrady mrazím. Vejce domácí. Čerstvá. Brambory vlastní, ovoce ve sklepě.

16.9.2017 18:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Navíc, z průmyslových potravin by nebylo zdravé dávat psům zbytky, že jo.

Pan Brouček

16.9.2017 19:33
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Máte recht, lesní žínko, tuhle jsem sledovala jak srovnávají produkty, které se prodávají u nás s německými. Prý jsou ty německé kvalitnější. Je mi to šumák, protože ani jeden z nich nekupuji. Celý život jím máslo, např. ano je teď dražší, ale proto ho jíst nepřestanu. Ani doma dělat ho tedy nezačnu. Mnoho jídla si pěstujeme a chováme, vařím každý den, dělám kefír z tibi, marmošky, okurky zavařuju, fazolky, kompoty, čatný, kečupy, houby nakládám, zelí kysám. Přebytky ze zahrady mrazím. Vejce domácí. Čerstvá. Brambory vlastní, ovoce ve sklepě.

To je sice pěkné, ne každý chce ale strávit život hrabáním se v záhonu a v hnoji.
Všechno tohle jde od farmářů normálně kupovat, a čas věnovat příjemnějším věcem.
Navíc dělat si vlastní hovězí nebo ryby (včetně mořských) jen pro vlastní potřebu, není úplně jednoduché. A potraviny z mrazáku také nejsou kdoví co.

16.9.2017 20:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pan Brouček napsal(a):
To je sice pěkné, ne každý chce ale strávit život hrabáním se v záhonu a v hnoji.
Všechno tohle jde od farmářů normálně kupovat, a čas věnovat příjemnějším věcem.
Navíc dělat si vlastní hovězí nebo ryby (včetně mořských) jen pro vlastní potřebu, není úplně jednoduché. A potraviny z mrazáku také nejsou kdoví co.

Tak každý, ať si dělá co mu libo. Někdo ale chce takto strávit život, že jo. Někoho to dokonce baví Jsem zahradník a chovatel, je to můj koníček. Ale dělám i mnoho jiných věcí. A ujišťuji vás, že pokud si myslíte, že od farmářů si kupujete tak kvalitní potravu, jako máme my, tak se mýlíte. Hovězí kupuji od souseda, to jo, ale jen zřídka, jíme ponejvíce jehněčí a králičí maso. O ryby z mořských farem moc nestojím.
Před chvílí jsem se vrátila z pejsama z lesa, rostou klouzky a taky trošku hřiby.

16.9.2017 21:37
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

lesnížínka napsal(a):

Haf, haf... chci být váš pes

No my jsme si dnes dali maki sushi s tuňákem... pesan pouze koštoval, ale prý by to aj šlo :-D

16.9.2017 21:48
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Tak každý, ať si dělá co mu libo. Někdo ale chce takto strávit život, že jo. Někoho to dokonce baví Jsem zahradník a chovatel, je to můj koníček. Ale dělám i mnoho jiných věcí. A ujišťuji vás, že pokud si myslíte, že od farmářů si kupujete tak kvalitní potravu, jako máme my, tak se mýlíte. Hovězí kupuji od souseda, to jo, ale jen zřídka, jíme ponejvíce jehněčí a králičí maso. O ryby z mořských farem moc nestojím.
Před chvílí jsem se vrátila z pejsama z lesa, rostou klouzky a taky trošku hřiby.

No a někdo (já) vám "závidí" :-D Ja či takýýýý!

17.9.2017 06:21
tapina

XXX.XXX.171.158

Zaujalo mě - zelí kysám - taky jsem koušela, tedy z kupovaného - bílé zelí šlo. Moc dobrá věc.
Ale vůbec mi nešlo červené nebo kysaná kombinovaná zelenina "pickles". Nebo možná nevím, jaký má být výsledek. Zkrátka přišlo mi to spíš shnilé než zkyslé. Nevíte, čím by to mohlo být?

17.9.2017 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nejsem chovatel. Králíky a slepice mám od tchánů, dělím se se psem, protože já nedokážu jíst zvíře, které znám. Přestala jsem proto k nim úplně chodit na dvůr, abych dokázala alespoň trochu pozřít. Hovězí kupujem z blízké bio farmy, kde vím, že se krávy celoročně pasou. Jogurty si dělám sama, z jejich mléka. Vajíčka od mámy, kde se slípky také jen pasou a dostávají pšenici. Jinak zbytek mám naprosto stejně jako vy s tím, že přebytky zavařují mamky A ano, chci jíst to, co znám a baví mne to. Pro mne není lepší zábava než starat se o mého muže, moje zvířata a rýpat se v zemi(jen kdyby mi to počasí posledních let totálně neznepříjemňovalo ) a chodit se psem po lesích P.S. já už si i to máslo dělala sama jak byly slevněné ty velké 40% smetany, někdy před dvěma lety tuším

17.9.2017 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pro vás z měst, jen otázka, ale neberte to prosím, jako rýpání...Zajímalo by mne, jak podotknul pan Brouček...jak se dá ve městě trávit život příjemnějšíma věcma? Myslím z mého pohledu. Divadlo nemám ráda. Do kina mne chodit nebaví od doby, kdy to stejně dají za chvíli do telky. Vysedávat po kavárnách na plky mne nebaví, nákupy hader jsou moje černá můra. Pokud bych třeba sportovala, je tam jistě více možností, já bych na milované plavání musela dojíždět bezmála třicet kilomerů, to je pravda. Ale třeba běhání? Tady ideál, běhat na zdravém vzduchu...nedovedu si představit běhání v otráveném městě, to je spíš sebevražda Já pár let žila v Praze, ještě víc ve Zlíně. Byla jsem neustále nemocná a znechucená vysedáváním v paneláku, připadala jsem si jak ten pes v kleci...tady odvedle. Pravda, četla jsem strašně moc, teď stihnu sotva přelouskat noviny a zahrádkářské časopisy

17.9.2017 11:08
tapina

XXX.XXX.250.112

lesnížínka napsal(a):
Pro vás z měst, jen otázka, ale neberte to prosím, jako rýpání...Zajímalo by mne, jak podotknul pan Brouček...jak se dá ve městě trávit život příjemnějšíma věcma? Myslím z mého pohledu. Divadlo nemám ráda. Do kina mne chodit nebaví od doby, kdy to stejně dají za chvíli do telky. Vysedávat po kavárnách na plky mne nebaví, nákupy hader jsou moje černá můra. Pokud bych třeba sportovala, je tam jistě více možností, já bych na milované plavání musela dojíždět bezmála třicet kilomerů, to je pravda. Ale třeba běhání? Tady ideál, běhat na zdravém vzduchu...nedovedu si představit běhání v otráveném městě, to je spíš sebevražda Já pár let žila v Praze, ještě víc ve Zlíně. Byla jsem neustále nemocná a znechucená vysedáváním v paneláku, připadala jsem si jak ten pes v kleci...tady odvedle. Pravda, četla jsem strašně moc, teď stihnu sotva přelouskat noviny a zahrádkářské časopisy

Lidi z města třeba mívají zahrádky, na ty se musejí dostat - tak to měli moji rodiče, prarodiče, hodně času trávili tam. Plus společenský život. Asi ano, a vše, co píšete.
Já si teda moc ten společenský život neužívám, chodím do práce, jsem ráda venku se psama, tady mám daleko hezčí vycházky, než když jsem (krátce) bydlela na vesnici, nebo když občas tam zas zavítám. Je to určitě jak kde, ale tam jsem měla jednu polňačku, dojít do lesa, procházka minimálně na 4hodiny, což se tak nějak bere jako neproduktivní čas, prostě nejlíp furt být zalezlý kolem baráku. Na venkově mám víc příbuzenstva a vesměs se tam vůbec se psy nehodí jet. Zahradu by zničili, ven skoro není kam jít nebo se očekává, když je člověk na návštěvě, že bude sedět doma. Úplně to nesnáším.
Na zahradě jsem dělala dost, na baráku spousta práce, vůbec bych to teď nezvládla, za sebe, s prací.
Přijde mi, že v bytě (teda nejsem úplně v paneláku, mám i dvorek) jsem daleko míň zalezlá. Ale tak záleží na každém i na místě. Na vesnici v bytovce hrůza, pro mě.

Pan Brouček

17.9.2017 11:10
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

lesnížínka napsal(a):

Já sice nejsem z města, ale spousta koníčků jde provozovat kdekoliv i ve městě, a některé dokonce jen ve městě, takže do města dojíždím.

Já jsem třeba aktivní muzikant, a na žádné vsi prostě solidní kapelu dohromady nedáte. Pokud chcete dělat jakýkoliv sport na nějaké úrovni (krom běhání po lese), skončíte také ve městě. Na kolika vsích je třeba zimní stadion (na přírodním ledu už se dneska moc bruslit nedá), bazén nebo třeba boxérský klub či letiště.
A já když "jdu ven se psem" beru většinou auto (a třeba děti nebo koloběžku), a jedu někam do přírody třeba i 30km daleko (mám místa atrasy kde to mám rád. V dnešní době není 30km žádná vzdálenost.
Je ale pravda, že v centru Prahy to bude jinak. Ale ty lidi tam bydlí dobrovolně, tak jim to asi vyhovuje.

17.9.2017 13:25
Edánek

XXX.XXX.154.68

tapina napsal(a):

...prodávají u nás pravidelně - vařená a barvená na velikonoce, tuším že v Normě to bylo...

17.9.2017 14:13
Gerhild

XXX.XXX.149.104

lesnížínka napsal(a):

Žiju už pár let na vsi a jsem spokojená. Nicméně dokážu být spokojená prakticky všude, vidět věci z lepší stránky a vybírat si všude ty rozinky z těsta :) Mám docela dost koníčků z oblasti kultury, sportu, historie... a ve městě bylo určitě víc příležitostí si to užít. Teď zase užívám víc jiných věcí, ale nesouvisí to zdaleka jen s tím, kde žiju.
Jen poznámka k tomu běhání na zdravém venkovském vzduchu - zvlášť teď v počátku topné sezóny to je na mnoha místech dost vzdáleno od pravdy, bohužel. U nás to je ještě celkem v pohodě, ale potíže mé astmatické sestry se zásadně zhorší vždycky, když pobývá na venkově.

17.9.2017 14:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pan Brouček napsal(a):
Já sice nejsem z města, ale spousta koníčků jde provozovat kdekoliv i ve městě, a některé dokonce jen ve městě, takže do města dojíždím.

Já jsem třeba aktivní muzikant, a na žádné vsi prostě solidní kapelu dohromady nedáte. Pokud chcete dělat jakýkoliv sport na nějaké úrovni (krom běhání po lese), skončíte také ve městě. Na kolika vsích je třeba zimní stadion (na přírodním ledu už se dneska moc bruslit nedá), bazén nebo třeba boxérský klub či letiště.
A já když "jdu ven se psem" beru většinou auto (a třeba děti nebo koloběžku), a jedu někam do přírody třeba i 30km daleko (mám místa atrasy kde to mám rád. V dnešní době není 30km žádná vzdálenost.
Je ale pravda, že v centru Prahy to bude jinak. Ale ty lidi tam bydlí dobrovolně, tak jim to asi vyhovuje.

Já vím, však jsem psala, že pokud máte záliby nějakým způsobem speciální(třeba golf ) těžko si zahrajete na vsi. Ale...pokud jste denně do 17h v práci(myslím i s cestama) těžko v zimě vemete děcka a psy a jedete 30km do přírody...možná vyjímečně. Také musíte, hlavně jako žena, obstarat děti, psa co se musí letět vyvenčit atd. Mluvím tedy o životě ve městě v paneláku. Když tak nad tím uvažuju(co jsem sesmolila ) vlastně nevím, kde bych tam na nějaké jiné záliby, jak péči o psa a rodinu...brala čas

17.9.2017 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Gerhild napsal(a):
Žiju už pár let na vsi a jsem spokojená. Nicméně dokážu být spokojená prakticky všude, vidět věci z lepší stránky a vybírat si všude ty rozinky z těsta :) Mám docela dost koníčků z oblasti kultury, sportu, historie... a ve městě bylo určitě víc příležitostí si to užít. Teď zase užívám víc jiných věcí, ale nesouvisí to zdaleka jen s tím, kde žiju.
Jen poznámka k tomu běhání na zdravém venkovském vzduchu - zvlášť teď v počátku topné sezóny to je na mnoha místech dost vzdáleno od pravdy, bohužel. U nás to je ještě celkem v pohodě, ale potíže mé astmatické sestry se zásadně zhorší vždycky, když pobývá na venkově.

Jó, když se zavedl plyn...to bylo super. Postupem let, všichni začali přecházet na kotle na dřevo(rozuměj spal tam, co najdeš) a to taky pěkně skřípu zubama. Naštěstí stačí se vyšpárat nahoru do lesa a odrud tu mlhu v údolí maximálně sledujete a brbláte a nechce se vám tam vracet...takže ano, vím o čem mluvíte
Ona také není vesnice, jako vesnice. Já už to kdysi psala, že když jedu k Hodonínu až Brno, všude jen roviny, pole, sem tam nějaký remízek, les v nedohlednu...vždycky muži říkám, že prostě nechápu, jak tam může někdo bydlet Než bydlet tam, tak bych se snad raděj oběsila. Vážně, ta představa mne totálně straší. To je pro mne stejná hrůza, jako návrat do města a paneláku.

17.9.2017 14:42

Kino, bazén, letiště, plovárna, zimní stadion, zámek (i s hradem), plno akcí, rybník uprostřed města, rybníky na koupání všude, golfové hříště nedaleko, do lesa se dá dojít 10 minut pěšky, co víc si přát, bydlím v paneláku...záliba koně, vlastní rybník...

17.9.2017 14:50

"Pro vás z měst, jen otázka, ale neberte to prosím, jako rýpání...Zajímalo by mne, jak podotknul pan Brouček...jak se dá ve městě trávit život příjemnějšíma věcma? "
bydlela jsem roky v Ostravě v paneláku, a když to vezmu z pohledu majitele psa - 5 minut chůze a byla jsem u řeky včetně CHKO, na výběr z několika cvičáků, škol, výcvikářů...o dostupnosti jakékoliv kultury či sportu nemluvě (pro ty, jež mají zájem)

bydlím na vesnici v Beskydech, možnosti procházek neomezené, hospod nemálo, na jedno golfové hřiště vidím z okna, druhé cca 10 minut autem (či hezkou procházkou), obchody otevřené denně, různé sportovní aktivity možné...jo, cvičák ve vedlejším městečku

a máš vesnice, kde je kolem jenom pole, pole a zase pole...a města/městské části, kde je zase jenom město a za nějakou tou přírodou musíš kus autem (což "městskému" člověku nevadí)...

17.9.2017 15:14
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

"Pro vás z měst, jen otázka, ale neberte to prosím, jako rýpání...Zajímalo by mne, jak podotknul pan Brouček...jak se dá ve městě trávit život příjemnějšíma věcma? "
bydlela jsem roky v Ostravě v paneláku, a když to vezmu z pohledu majitele psa - 5 minut chůze a byla jsem u řeky včetně CHKO, na výběr z několika cvičáků, škol, výcvikářů...o dostupnosti jakékoliv kultury či sportu nemluvě (pro ty, jež mají zájem)

bydlím na vesnici v Beskydech, možnosti procházek neomezené, hospod nemálo, na jedno golfové hřiště vidím z okna, druhé cca 10 minut autem (či hezkou procházkou), obchody otevřené denně, různé sportovní aktivity možné...jo, cvičák ve vedlejším městečku

a máš vesnice, kde je kolem jenom pole, pole a zase pole...a města/městské části, kde je zase jenom město a za nějakou tou přírodou musíš kus autem (což "městskému" člověku nevadí)...

Čeladná?

17.9.2017 15:19

Pan Brouček napsal(a):

Centrum Prahy na tom vůbec není špatně - přeskáču most a za 5 min jsem na Letné, přes Chotkovy sady můžu zamířit na Petřín, zahradu Kinských, na Ladronku a do Hvězdy, nebo přes Stromovku do Troje a dál. Procházky na x hodin. Takové Vinohrady jsou na tom o dost hůř.

17.9.2017 15:54
tapina

XXX.XXX.160.57

Edánek napsal(a):
...prodávají u nás pravidelně - vařená a barvená na velikonoce, tuším že v Normě to bylo...

No jo, to jsem taky vlastně viděla, nenapadlo mě, že jsou to pravá vajíčka... Prostě něco jako umělý vánoční stromek, do košíku mezi čokoládu. Tak jsem zas chytřejší, díky.

17.9.2017 16:16
tapina

XXX.XXX.160.57

lesnížínka napsal(a):
Já vím, však jsem psala, že pokud máte záliby nějakým způsobem speciální(třeba golf ) těžko si zahrajete na vsi. Ale...pokud jste denně do 17h v práci(myslím i s cestama) těžko v zimě vemete děcka a psy a jedete 30km do přírody...možná vyjímečně. Také musíte, hlavně jako žena, obstarat děti, psa co se musí letět vyvenčit atd. Mluvím tedy o životě ve městě v paneláku. Když tak nad tím uvažuju(co jsem sesmolila ) vlastně nevím, kde bych tam na nějaké jiné záliby, jak péči o psa a rodinu...brala čas

Do 17h... no jsem ráda, když teď takhle brzo chodím z práce, aspoň 2* v týdnu. Proto mám práci 7 min od baráku. Proto jsem v bytě. Atd. Ve městě nebo kolem města, je všude světlo, osvětlené ulice, okolí řeky, cyklostezka - no na vesnici bych těžko šla se psama třeba v 10večer nebo naopak ve 4 5 ráno, protože by mi sousedi nadávali, že rozštekávám jejich psy. Přírodu mám kousek, jediné mínus tady je, že tu nejsou opravdové lesy a je to tu placka, je tu strašně moc klíšťat a komárů. Ale jinak dobrý smajlík když chceme les, sednem do vlaku a za 15minut vylezem v lese, jezdí to furt, do všech směrů.

Mimochodem, Ollie, ta Letná, Stromovka teď vypadá strašně dobře. Takže zařazuju do psích výletů. Že jsem na to nepřišla dříve smajlík

Budeme tam jezdit v zimě, když nebudem chtít být špinaví z lesa, máme to do 40minut.

Jinak teda do Prahy, nákupy, kultura, kavárny, špinavé ulice, za mě, strašně vyčerpávající. Tohle bylo skvělé zjištění. Potřebuju i teď časteji potkávat nějaké kolegy, tak se půjdem v sobotu ráno projít se psama - no prostě ideál. Měla jsem dlouho strašný blok jezdit do Prahy, ale takhle to je daleko ne lepší, úžasné.

Takže do jiného vlákna - pro megiii - vůbec nelituji, že jsem bl beček, co dál trenérovi 2litry za nic, protože za tohle to stálo smajlík

17.9.2017 16:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vím, že parky ve městech, respective v Praze, jsou krásné, mnohem krásnější, než tady okolí u nás, ale by mne nebavilo chodit i tak na jedno místo, jak chodí třeba kámoška v Praze. Má park naproti, tak chodí víceméně denně jen tam. Dále..sice je tam všechno osvětlené, ale tím pádem i pořád vysoká koncentrace lidí, psů...prostě pořád dodržovat pravidla, nevadit, být ve střehu jakého kde potkáme pejsu. Tu když vyjdu do lesa, mám 99% jistotu, že nepotkám nikoho, natož tak se psem. Ve vesnici občas. Když je tma, musím jít trasy vesnické, naše či vedlejší k nám připojená. Radši tedy chodím za světla, abych mohla lesy-louky Nejlíp si vybrat krásné město, kde je krásné okolí hned vedle, jak ukazovala třeba Andryseeek...snad to nepletu Jenže to by tam chtěli všichni a to už by tak ideální nebylo. V 90letech jsem často jezdila vlakem do Brna a doslova jsem ho nesnášela. Připadlo mi hnusné, šedivé, komunistické...Vlastně až teď zjišťuju, že i tam jsou celkem hezká místa

17.9.2017 16:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Centrum Prahy na tom vůbec není špatně - přeskáču most a za 5 min jsem na Letné, přes Chotkovy sady můžu zamířit na Petřín, zahradu Kinských, na Ladronku a do Hvězdy, nebo přes Stromovku do Troje a dál. Procházky na x hodin. Takové Vinohrady jsou na tom o dost hůř.

Právě. Já to shrnula na panelová sídliště, dejme tomu Butovice, či já bydlela na Jarově(Koněvce) a tam mi to připadnulo všude hnusné nevím, kam bych tam šla se psem. Ale to bylo v 90.letech, teď už to nejspíš i tam, bude lepší

17.9.2017 16:48
Tedysek

XXX.XXX.53.94

Jen tak mimo... Přítel mě už pár dní prudi s vtipama.
Jsou vtipy židovské, o blondýnkách, o policistech... A on začal s vtipama o biglech. Většina z nich začíná: Bígl se vrátí z procházky domů... smajlík nebo: Bígl usne u plné misky žrádla...
Někdy bych ho prizabila.

17.9.2017 17:10

Takže do jiného vlákna - pro tapina - napsala jsem, že "trenér" je blbecheck
také zkušenost.. k nezaplacení

jo, sorry, ono je to o zbytkách.. no, nezbylo nic, dnes ani jindy
hlad je také zkušenost.

17.9.2017 17:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kino, bazén, letiště, plovárna, zimní stadion, zámek (i s hradem), plno akcí, rybník uprostřed města, rybníky na koupání všude, golfové hříště nedaleko, do lesa se dá dojít 10 minut pěšky, co víc si přát, bydlím v paneláku...záliba koně, vlastní rybník...

Jen jestli vy nebydlíte v Táboře

17.9.2017 17:56

lesnížínka napsal(a):
Právě. Já to shrnula na panelová sídliště, dejme tomu Butovice, či já bydlela na Jarově(Koněvce) a tam mi to připadnulo všude hnusné nevím, kam bych tam šla se psem. Ale to bylo v 90.letech, teď už to nejspíš i tam, bude lepší

Njn, to je "blbá" strana. Párkrát jsme pokračovali od Hvězdy až do Divoké Šárky, to už je pěkná štreka. Od Staromáku drtivá většina cesty přírodou, jeden park za druhým. No a jednou jsme takhle prošli Šárku až k Vltavě, s převozníkem do Troji a přes Stromajdu domů. Ale to byl celodenní výlet, ke konci jsem měla nutkání skočit do MHD.

17.9.2017 18:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Naše víska má deset domů, zahrada má 2500m, branka do lesa. Je pravda, že nikdo vyjma nás se psy ven nechodí. Tábor 13 km=divadlo, kino, plavečák, zimák, knihovna, obchodáky, muzeum, nemocnice. Moninec 12km, golf Alenina Lhota 12km(nehraju golf), lyžarské stopy dělaj za humny. Rybníky všude. Cvičáků několik.Je tu nádherně. Bydlíme tu šest let a pokud bych měnila, tak za Novohradské hory, samota u lesa. Narodila jsem se v Radotíně, ještě před patnácti lety tam bylo krásně, taková vesnice, ale dnes je to strašné, obchvat=hluk, smog, neskutečné množství aut projíždí od Černošic a Třebotova, Strakonická na doslech. Dům pod lesem, již ho skorem vykáceli, dole u řeky se psi takřka venčit nedají, cyklisté jsou v naprosté převaze, hustota odpolední špičky na dálnici. Mám čím dál tím radši ticho a klid. Pravda je, že venčit psa ve městě jde i večer kolem desáté, to tady ne. To je tam i větší klid. Musí být ale velký. Jinak je to o strach. Ale určitě je lepší si na všem najít tu dobrou stránku.

17.9.2017 18:09

lesnížínka napsal(a):

Já jsem městská holka...díky psům alespon část dne trávim venku, vlastně i na té zahradě jsem něco schopná udělat protože mi psi dělaj společnost...protože jinak bych asi zalezla, vzala si knížku a četla a četla...do kina občas jdu, ale pouze na filmy, které mi stojí za to kvuli efektum vidět na plátně, na kafe s kamarádkou sice jdu, ale velice zřídka...dalo by se říct, že bych byla v bytě štastnější, ale když ráno rozespalá trajdám se psy po lese nebo když si večer sednu na zahradu a koukám do zeleně a přemejšlím si, tak už si neumím představit, že bych bydlela někde na sídlišti...

17.9.2017 18:21

"Pravda je, že venčit psa ve městě jde i večer kolem desáté, to tady ne"
proč ne?

"Čeladná? "

17.9.2017 19:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

No tady nejde venčit psa, když je tma, ve vísce jsou čtyři pouliční světla, je tu pět a pět domů naproti sobě. jinak v okruhu několika km nic. Tma tmoucí, jedna silnička třetí třídy, neosvětlená. Lesy, louky. Pravda je, že bych si mohla vzít čelovku a na psy dát svítící obojky, které tedy prozatím nemám. Taková prochajda mne neláká.

Pan Brouček

17.9.2017 19:38
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

No tady nejde venčit psa, když je tma, ve vísce jsou čtyři pouliční světla, je tu pět a pět domů naproti sobě. jinak v okruhu několika km nic. Tma tmoucí, jedna silnička třetí třídy, neosvětlená. Lesy, louky. Pravda je, že bych si mohla vzít čelovku a na psy dát svítící obojky, které tedy prozatím nemám. Taková prochajda mne neláká.

Já v zimě s čelovkou běžně chodím. Čelovky mají i děti.
V zimě to jinak nestíhám.

17.9.2017 20:03

Jen jestli vy nebydlíte v Táboře

Kousek jinde...smajlík
čelovka:
Když jsem měla koně na pastevku a začalo být brzo tma a ráno ještě tma, jsem byla s čelovkou docela srostlá, dokonce jsem jí na hlavě už přestala vnímat(nosím v zimě čepici) a svištěla jsem si s ní v autě (rozsvícenou) šla nakoupit do kaufu a došla až domu, doma mě manžel pozdravil "zdař bůh"...no vypadala jsem, jako když zrovna vyfárám...

17.9.2017 20:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Verun

17.9.2017 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pan Brouček napsal(a):

Jako někde na loukách, v polích, lesích? Myslím tím úplně potmě tam, kde není žádné osvětlení? Nebo normálně ve městě(vsi) kde je sem tam světlo...s čelovkama kvůli bezpečnosti? Pokud vím, že se budu domů vracet tady u nás, po cestě, která byla donedávna polňačka, teď je to malá asfaltka, cyklotrasa, kudy z aut projedou jen ti, co by nafoukali tak mám v kapse malou baterku, oba se psem máme odrazky, přesto bych, kdyby jelo auto sešla do trávy(nemám proč riskovat zavazet na cestě) baterku běžně nepoužívám a jdu radši úplně potmě, protože mne to baví, pozorovat tu tmu a to ticho(pro mne úplné, špatně slyším) Když svítím baterkou vidím jen to, co osvítí a kolem nepříjemná tma. Nemám to ráda, pokud vím, kde jdu, nesvítím. Kdysi jsem si takto přeletěla přes mého berňáka protože šel po pěšině přede mnou a já ve tmě neviděla, že se začichal

17.9.2017 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kousek jinde...smajlík
čelovka:
Když jsem měla koně na pastevku a začalo být brzo tma a ráno ještě tma, jsem byla s čelovkou docela srostlá, dokonce jsem jí na hlavě už přestala vnímat(nosím v zimě čepici) a svištěla jsem si s ní v autě (rozsvícenou) šla nakoupit do kaufu a došla až domu, doma mě manžel pozdravil "zdař bůh"...no vypadala jsem, jako když zrovna vyfárám...

17.9.2017 20:35
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

lesnížínka napsal(a):

Tak já jsem holka z paneláku. Máme řekla bych super město v horách, takže je tu hodně přírody, s už i toho městského ruchu/zábavy. Z náměstí jsem to měla 5 minut do lesoparku, kde pak jsem se dostala do hlubších lesů, je tu hodně cyklostezek, cest, kterých je XXX kilometrů, takže nepotkáváte pořád lidi a tam se dá dobře běhat, běžkovat. Kavárny mám ráda s kamarádkama, restaurace s přítelem, ale taky to nemusím mít zase denně. Nicméně, ráda bych bydlela na vesnici do 30 km od tohohle města,. protože si myslím, že je nádherné. Vesnice mě láká, hlavně kvůli možnosti domu, a tedy zvířat, kterých chci mít víc, taky trochu více té volnosti, přírody, klidu. Na druhou stranu bych se nerada zakopala úplně někde na samotě, to není pro mě.

17.9.2017 20:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pan Brouček napsal(a):

Jedině po té silničce by to šlo, po loukách a lesních cestách s čelovkou, to je fakt bojovka a ne prochajda. Leda když svítí hodně měsíc a nebo když je plno sněhu, to je vidět i v noci. Před lety jsme s dětmi vzali běžky a na krásném sněhu za svitu měsíce si skvěle zaběhali.
S čelovkou chodím poklízet králíky, když je krátký den, a také když je porodní čas ovcí, tak je chodím kontrolovat s čelovkou během noci.

17.9.2017 20:57
Edánek

XXX.XXX.129.17

tapina napsal(a):
No jo, to jsem taky vlastně viděla, nenapadlo mě, že jsou to pravá vajíčka... Prostě něco jako umělý vánoční stromek, do košíku mezi čokoládu. Tak jsem zas chytřejší, díky.

...není zač, bylo to ložné v regálu u běžných vajec...

17.9.2017 22:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

tapina napsal(a):
Zaujalo mě - zelí kysám - taky jsem koušela, tedy z kupovaného - bílé zelí šlo. Moc dobrá věc.
Ale vůbec mi nešlo červené nebo kysaná kombinovaná zelenina "pickles". Nebo možná nevím, jaký má být výsledek. Zkrátka přišlo mi to spíš shnilé než zkyslé. Nevíte, čím by to mohlo být?

Zelí kysáme rok co rok patnáct kilo v zelnáku a je v pohodě. Před dvěma lety jsem zkoušela okurky rychlokvašky, také se dává jen slaný nálev, byly hnusné. Letos jsem zkusila znovu, vykysaly mi sice, ale nechutná mi to pickles jsem nezkoušela, ale je to obdobné, myslím, že by mi to nejelo. Poradí někdo? Jak na kvašenou zeleninu ať je dobrá jako kysané zelí?

18.9.2017 08:15

"Jako někde na loukách, v polích, lesích? Myslím tím úplně potmě tam, kde není žádné osvětlení?"
ano

"Jedině po té silničce by to šlo, po loukách a lesních cestách s čelovkou, to je fakt bojovka a ne prochajda"
proč to? Nic bojového na tom neshledávám, jedině když je mlha či mrholí, to pak jo.
A není čelovka jako čelovka.

18.9.2017 09:26

V zimě v pět ráno je v lese prd vidět, pokud není sníh...psum to neva, pohybujou se s naprostou jistotou i potmě, ale já bych se přerazila...takže čelovka to jistí...odmítám provozovat ranní prochajdu mezi barákama, jen proto abych viděla na cestu...

18.9.2017 18:51

J.B. : frenchpress - prosila bych česky.

18.9.2017 19:25

J.B. : frenchpress - prosila bych česky.

Turek bez hnusných zrníček
sítko, čas, tlak = lepší kafe

https://www.youtube.com/watch?v=SumbwvXKwz4
teda odkaz jsou spíše vymáchané ponožky, ale pro představu.. no musíte mít velkou představivost smajlík

18.9.2017 19:51

teda odkaz jsou spíše vymáchané ponožky, ale pro představu.. no musíte mít velkou představivost smajlík

Dík.
Když se vrátím k venčení vesnice x město.
V zimě vylezu za zahradu a jsem po kolena ve sněhu. Ve městě jsou projeté chodníky, sem tam neposolené, ale zase černé škvárou...Tak nějak nevím. Ve městě pes černá, já suchá. Tady pes čistý, já mokrá po kolena a udřená.

18.9.2017 20:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dík.
Když se vrátím k venčení vesnice x město.
V zimě vylezu za zahradu a jsem po kolena ve sněhu. Ve městě jsou projeté chodníky, sem tam neposolené, ale zase černé škvárou...Tak nějak nevím. Ve městě pes černá, já suchá. Tady pes čistý, já mokrá po kolena a udřená.

V zimě často vezmu staré běžky a spíš jdu než jedu loukama, psice choděj v mejch stopách. Utahaj se víc než já Sůl ve městě na tlapy vadila, museli jsme je vždycky omejt. Frenchpress-mám kafe ráda, kdysi turek, pak rozpustné, pak mokakonvička, ted si vždycky semelu čerstvá zrna v ručním mlýnku na jednu dávku french pressu. Neznáte někdo český název?O několik řádů lepší než turek.

18.9.2017 20:33
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Nemohol by to byť "lógrlis"? smajlík

18.9.2017 20:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

mamkamaria napsal(a):
Nemohol by to byť "lógrlis"? smajlík

To zní neotřele

Pan Brouček

18.9.2017 21:19
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Jedině po té silničce by to šlo, po loukách a lesních cestách s čelovkou, to je fakt bojovka a ne prochajda. Leda když svítí hodně měsíc a nebo když je plno sněhu, to je vidět i v noci. Před lety jsme s dětmi vzali běžky a na krásném sněhu za svitu měsíce si skvěle zaběhali.
S čelovkou chodím poklízet králíky, když je krátký den, a také když je porodní čas ovcí, tak je chodím kontrolovat s čelovkou během noci.

Chodíme po pěšinách kolem řeky, v místech kde to dobře znám. Máme takové obyčejné čelovky z Decathlohu, daleko nedosvítí, ale jsou malé, lehké, a svítí ze široka na zem kousek před sebe, aby člověk viděl kam šlape - vyjeté koleje, kameny, větve.
http://www.decathlon.cz/cs/p/8364416_celovka-onnight-50-model-2016.html#/20011-254-_
Jediné čeho se bojím, aby pes někoho nesejmul, kdyby nás někdo nečekaně překvapil.

18.9.2017 21:48
Tedysek

XXX.XXX.53.94

U nás hned za stodolou žije dívá zvěř. Takže za tmy tam nelezeme. Za tmy to je území divokých prasat, srnek, lišky, kuny atd. Nerada bych se s nima střetla. Takže za tmy vencime po vesnici. Ale máme tu na vesnici dvě malé louky, rybník a fotbalové hřiště, tak je kde se projít. V zimě je největší zábava pro všechny zúčastněné lézt v nejvyšších hromadách sněhu. :) takže hned za stodolou lezeme z cesty přes příkop na pole a zpět. Takto prolezeme běžnou cestu cca 2 - 3km a psi jsou příjemně unavení :) celovku máme a v práci je k nezaplacení, ale na vycházku beru když už tak velkou baterku od Hilti a to protože prosvítí celé pole a mám přehled. A hlavně bígla když osvitim, tak se drží v kuželu světla a nemusím hulakat a přivedu si ho tak. smajlík

18.9.2017 21:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dávám více kávy, smetanu, žádný cukr a všechno to vypiju sama. Mňam.

18.9.2017 23:17

Dávám více kávy, smetanu, žádný cukr a všechno to vypiju sama. Mňam.

Tak tohle se u nás pije taky, jen tomu říkají "kafe", já piju rozpustné ( vrozená lennost ) a říkám tomu taky "kafe" smajlík

24.9.2017 06:22
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Posúvam vašu "teplákovku" nejak skoro zapadla, treba ju stále oživovať. Včera môj starček foxteriér slepý, hluchý na prechádzke po záhrade a dvore, po čuchu našiel sliepkam krmivo a trochu si zamaškrtil

24.9.2017 08:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

A my zas včera využili pěkného počáska a zasadili z holkama namísto neplodících malin doufejme že plodícící borůvky.

24.9.2017 08:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Na fotkách výše vidíte mé feny v obvyklé pracovní pozici.

24.9.2017 08:24
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Krásné holky máte. A taky počasí, nás je od včerejšího rána příprava na potopu světa, než jsem po vycházce naházela do vany a osušila dceru a psa, než jsem vyčistila kočárek, než jsem zatopila... tak jsme usnuli v jednom chumlu

Mamkomario, náš pes se slepicemi nejen spí, ale stravuje se běžně, on se teda stravuje s každým, kdo v naší domácnosti něco jí. Vysvětluju si to starostí o linii a zdraví spolubydlících, ale poslední dobou na mě zamyšleně kouká, i když kojím mimino

24.9.2017 08:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Gerhild- to jsem se po ránu zasmála , u kafe. Jen aby ho nenapadlo, že slepice jsou taky k jídlu. A jakýho pesana máte?A holky děkujou za pochvalu. Starší má deset a mladší rok a třičtvtě.
Norskej servr hlásil deště i u nás, ale včera to nepřišlo, dnes je vidět, že pršelo v noci, ale je neděle já piju kafíčko a ven koukám jen z okna, v neděli vyrážím v devět. Je deset stupnů a zataženo, jako včera nebude. Dám se asi dnes do výroby dalšího kečupu a čatný, rajčat mraky.

24.9.2017 08:41

A my zas včera využili pěkného počáska a zasadili z holkama namísto neplodících malin doufejme že plodícící borůvky.

Máte krásné psice.Ale, co jste to borůvkám nasypali světlého?

24.9.2017 08:56
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Gerhild- to jsem se po ránu zasmála , u kafe. Jen aby ho nenapadlo, že slepice jsou taky k jídlu. A jakýho pesana máte?A holky děkujou za pochvalu. Starší má deset a mladší rok a třičtvtě.
Norskej servr hlásil deště i u nás, ale včera to nepřišlo, dnes je vidět, že pršelo v noci, ale je neděle já piju kafíčko a ven koukám jen z okna, v neděli vyrážím v devět. Je deset stupnů a zataženo, jako včera nebude. Dám se asi dnes do výroby dalšího kečupu a čatný, rajčat mraky.

Máme dvouletého choďáka, naštěstí se zvířaty (a dětmi) je kámoš největší. Morčata si nosí do pelechu, koťata po něm lezou jak Messner po osmitisícovce a slepici se snažil olizováním ošetřovat zraněnou nožku. Manžel by chtěl ještě beaucerona, je to jeho dlouholetý sen.
Rajčata už mám naštěstí zpracovaná, dnes to u nás bude třídění jablek a pečení. Muž je tradicionalista a hlasuje pro štrúdl, dcera by chtěla páj, pes chce, aby toho bylo hodně a mimino se nevyjádřilo.

24.9.2017 09:04
Edánek

XXX.XXX.181.107

Gerhild napsal(a):
Máme dvouletého choďáka, naštěstí se zvířaty (a dětmi) je kámoš největší. Morčata si nosí do pelechu, koťata po něm lezou jak Messner po osmitisícovce a slepici se snažil olizováním ošetřovat zraněnou nožku. Manžel by chtěl ještě beaucerona, je to jeho dlouholetý sen.
Rajčata už mám naštěstí zpracovaná, dnes to u nás bude třídění jablek a pečení. Muž je tradicionalista a hlasuje pro štrúdl, dcera by chtěla páj, pes chce, aby toho bylo hodně a mimino se nevyjádřilo.

u nás od noci prší - ne silně, ale vytrvale a tak uklízím a čtu chvilkami - rozesmála jste mně...ale máte fajn rodinu - psa do toho počítaje...

24.9.2017 10:21

Vždy ve střehu...jako u nás

24.9.2017 12:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Borůvky...u nás nějak nejdou Ač jsem se jim všemocně snažila vytvořit podmínky, zkoušela jsem několik míst pobytu zahubila jsem už asi 7ks..pokusných.

24.9.2017 17:49
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To Orionka-Děkuji.Na záhonku jsou nasypané piliny.
To lesnižinka-léta jsem odolávala a borůvky nezasadila. Moc náročné. Letos poprvé. Vykopala jsem jámy, na dno dala piliny, pak směs rašeliny a substrátu na borůvky. Navrch piliny. Fakt jsem nešetřila. Do toho sazenice, prolila řádně vodou. A uvidíme. Nejvíc jim vadí prý vápník a chlor.

24.9.2017 17:50
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To Gerhild-kde jste byla doteď? Nezaznamenala jsem vás tady a to mne mrzí. Jste fakty vtipná.

24.9.2017 17:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kečup na plotně až teď. Na oběd dorazil synek, tak jsme courali celé odpoledne po lesích. Hub koše. Musel si je odvézt. Já už fakt houby nechci. Ale rostou krásné, taková zdravá směska.

24.9.2017 21:20

To Orionka-Děkuji.Na záhonku jsou nasypané piliny.
To lesnižinka-léta jsem odolávala a borůvky nezasadila. Moc náročné. Letos poprvé. Vykopala jsem jámy, na dno dala piliny, pak směs rašeliny a substrátu na borůvky. Navrch piliny. Fakt jsem nešetřila. Do toho sazenice, prolila řádně vodou. A uvidíme. Nejvíc jim vadí prý vápník a chlor.

U nás borůvky jdou, letos byly obsypané - jediné ovoce, které se zadařilo ( jabka, hrušky, višně - všechno to přešel ten jarní mráz )
Jestli si dobře pamatuju, vy jste podhůří Šumavy? Tam by mohly borůvky jít, chtějí hlavně kyselou půdu, vodu i vzdušnou vlhkost, rašelinu.
( Myslím, že proto lesnížínce nejdou - sucho a i když zalévá, tak ta vzdušná vlhkost chybí -
jestli se nepletu, tak Bílé Karpaty )
Jen poznámka - o hortenziích se píše, že chtějí stín, nebo aspoň polostín. Nejkrásnější hortenzie jsem viděla v severním Holandsku, kde je to samý kanál, vítr od moře a krásně jim šly na plném celodenním slunci. Vzdušná vlhkost dělá své.

24.9.2017 22:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bydlíme na konci České Sibiře, Borotín u Tábora.580mnm. Zasadila jsem je dle rad. Na slunné vlhčí místo do rašeliny a substrátu. Uvidím. Ty hortenzie jsou přenádherné.

25.9.2017 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás borůvky jdou, letos byly obsypané - jediné ovoce, které se zadařilo ( jabka, hrušky, višně - všechno to přešel ten jarní mráz )
Jestli si dobře pamatuju, vy jste podhůří Šumavy? Tam by mohly borůvky jít, chtějí hlavně kyselou půdu, vodu i vzdušnou vlhkost, rašelinu.
( Myslím, že proto lesnížínce nejdou - sucho a i když zalévá, tak ta vzdušná vlhkost chybí -
jestli se nepletu, tak Bílé Karpaty )
Jen poznámka - o hortenziích se píše, že chtějí stín, nebo aspoň polostín. Nejkrásnější hortenzie jsem viděla v severním Holandsku, kde je to samý kanál, vítr od moře a krásně jim šly na plném celodenním slunci. Vzdušná vlhkost dělá své.

To je nádhera v Holandsku Přesně jste to uhádla: už několik let poušť(i když v těchto letech už to ani nezkouším, to bylo dřív) možná i ten vápník v půdě. I když pod Karpaty, u nás ještě to vlhké klima není, tak o dvě vesnice dál. Sadila jsem jak Janinka, skoro nachlup stejně, ale musela bych neustále zalévat a to já tady v tom množství práce nestíhám, zalila bych až bych si vzpomněla a to by bylo možná po 14dnech. Stejně tak hortenzie chudinky...letos všechny uschly už v polovině léta snad to rozchodí alespoň na další roky(pořád ještě naivně doufám, že se to tu dostane zase do normálu).

25.9.2017 12:04
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Ja mám hortenziu metlinatú, tá nepotrebuje až tak kyslú pôdu, toho roku som ju polievala naozaj výdatne, nasadila krásne strapce, ako ešte žiadny rok a... tým to haslo, sem-tam nejaký kvietok, ale celý strapec nezakvitol , takže len obdivujú obrázky, aká vie byť nádherná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík