Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Cairisek

18.9.2017 18:25
Cairisek

XXX.XXX.31.5

Ahoj,

nevíte někdo o někom kdo cvičí lovecké psy v Olomouckém nebo Zlínském kraji aspoň trochu pozitivním způsobem? Máme 7 měsíčního MMO, chceme přípravu na zkoušky. Pes bude poté využiván v praxi. Majitel je myslivec, je ve sdružení, kde sice si psy cvičí(a vehementně se nabízí) ale takovým způsobem, že se psi strachy plazí po zemi...Základní poslušnost máme zmáklou pozitivně a troufám si říct, že velmi slušně. Jen bychom potřebovali nasměrovat správným směrem přímo v lovečině.
Díky za tipy.

18.9.2017 18:49
jezicek

XXX.XXX.94.7

Eh. Lidi, co loveckou kynologii necvici prasicim stylem s proutkem, klestickami atd je fakt malo. V CR vim o dvou a bohuzel neznam zadneho v regionu, ktery zminujete:/ Verim, ze jich je vis, snad nekdo jiny poradi.

Doufam, ze budete (a hlavne vas pes) mit stesti.

18.9.2017 18:55
hunter

XXX.XXX.13.134

Sice moc nepomohu, protože v těchto lokalitách nikoho osobně neznám. Nicméně, především je potřeba specifikovat na jaké zkoušky se pes bude připravovat a i jak bude využíván v samotné praxi.
Nesouhlasím s jezickem, lidí, kteří cvičí "neprasícím stylem" je poměrně dost, jsem si jistý, že i v těchto dvou krajích bude hodně lidí. Chce to využít osobní vazby a projet, co nejvíce kynologických akcí. Pravdou je, že vašim představám spíše budou odpovídat mladší ročníky, zejména ženy.

18.9.2017 19:37
jezicek

XXX.XXX.94.7

Hunter: asi neprekvapi, ze jeden z tech dvo, u co znam, je zena a druhy je muz mladsiho rocniku:)
Mam v pribuzenstvu dva myslivecke klany, nevychazim uplne tak z "jedna pani povidala", bohuzel.
Nicmene pokud se trend "neprasiciho stylu" v lovecke kynologii siri, jsem samozrejme jen rad.

XANTO

18.9.2017 20:57
XANTO

XXX.XXX.180.130

Jarmila Pokorná, kontakt chovatelská stanice z Královských teras.

Cairisek

19.9.2017 09:11
Cairisek

XXX.XXX.31.5

Xanto: Paní Pokornou od vidění znám. Jen jsou od Vyškova, možná jsem naivní, ale kdyby bylo něco trošku v dojezdové vzádlenosti nezlobila bych se. Je mi jasné, že za kvalitním výcvikářem si budeme muset popojet a ani se tomu nebrátníme, jen stále naivně doufám, že najdeme i u nás někoho kdo je naladěn na stejnou vlnu jako my. :)

Hunter: potřebujeme zkoušky k tomu aby byl pes lovecky upotřebitelný. Majitel jej bude využívat přímo v práci. Bude mít široké využití. Pořizovali jsme munsterlanda především kvůli kachnám, ale docela bravůrně zvládá i dohledávky, věřím, že s munsterlandskou všestraností se bude dát využít takřka skoro na vše.
Takže asi podzimky a uvidíme dál. Je šikovný s velkou vlohou a chutí k práci, takže základ bychom měli a teď jen někoho kdo nám pomůže nás nasměrovat. A máte pravdu, nejlepší asi bude projet akce a sledovat a ptát se. Strýček google moc neporadil :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík