Canisterapie, dá se "naučit" každého psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Coletha

20.9.2017 09:43
Coletha

XXX.XXX.156.2

Ahoj, mám čtyřměsíční vipetku a přemýšlela jsem o canisce. Ale "problém" je v tom, že všechny a všechno miluje natolik, že když někoho vítá, je jak urvaná ze řetězu. Snažím se to korigovat, ale ne vždy to jde. A ne vždy slavíme úspěch... :D
Jde mi o to, zdalí by i takovéhle splašené štěně (jsou takoví všichni, já vím :D) má šanci u canisterapie. Případně, zdali se to věkem sklidní a nebude chtít uvítat každého na ulici. :D
Díky moc za Vaše zkušenosti. :).

Anakondicem

20.9.2017 10:33
Anakondicem

XXX.XXX.46.72

Naučit... No. My canisterapii děláme, a všude nám byl jako základ vtloukano, že to musí psa bavit a pokud na to není, nemá to dělat. Takže naučit se to asi dá, ale není to dobré.
Jinak podle popisu povahy vašeho psa - to, že miluje lidi je základ, pak ale musí mit skvěle zvladnutou poslušnost, nelekat se, nebýt agresivní, vycházet s dalšími psi.
Najdete si na internetu, co vyžaduje splnění canisterapeuticke zkoušky a uvidíte, jestli na to budete časem mít :).

Coletha

20.9.2017 10:38
Coletha

XXX.XXX.156.2

Tak, kdyby jí to nebavilo, rozhodně bych to po ní nechtěla. :) Spíše jsem to myslela, že by to i pro ní mohla být fajn zkušenost a mohlo by nas to obe naučit, jak se ovládat v přítomnosti lidí. :)
Ona miluje lidi/děti/psi...
Spíše si říkám, jestli někdy přestaně lítat jak splašená pokaždé, co jí někdo bude chtít pohladit... :D.

20.9.2017 10:44
ketlin

XXX.XXX.204.32

Nedá :) Mám lekavou fenu a ta by to nedala :).

20.9.2017 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Určitě to nemůže dělat každý pes. Můj pes by to rozhodě dělat nemohl - když vítá známého člověka tak je jak střela a k cizím lidem je naopak nedůvěřivý a nějaké hlazení od cizích pro něho není příjemné. Takže canisterapii může dělat jedině semnou to předemnou si lehne a chce mazlit, můžu si lehnout já na něho atd. ale od cizích lidí by to nedal.

20.9.2017 11:34
Edánek

XXX.XXX.167.95

Coletha napsal(a):
Ahoj, mám čtyřměsíční vipetku a přemýšlela jsem o canisce. Ale "problém" je v tom, že všechny a všechno miluje natolik, že když někoho vítá, je jak urvaná ze řetězu. Snažím se to korigovat, ale ne vždy to jde. A ne vždy slavíme úspěch... :D
Jde mi o to, zdalí by i takovéhle splašené štěně (jsou takoví všichni, já vím :D) má šanci u canisterapie. Případně, zdali se to věkem sklidní a nebude chtít uvítat každého na ulici. :D
Díky moc za Vaše zkušenosti. :).

...počkejte jak bude její povaha vypadat až dospěje...pes na canis by měl být kontaktní, odolný - v dobrém slova smyslu, trpělivý, ale ne ztřeštěný...uvažte, že canis se dělá u lidí s nějakým handicapem a mnoho takových lidí vítá kontakt se zvířetem, které bude kontaktní, mazlivé, ale v klidu...navíc pracujete nejen se psem, ale i s tím člověkem, který má nějaký handicap a ne vždy to bude modrooká blonďatá roztomilá holčička...také zvažte zda to zvládnete Vy sama... většinou je dobré zajít do nějaké společnosti, která má dobrovolníky se psy a která by Vás nechala podívat se na nějakou takovou hodinu canis u klienta aby jste věděla do čeho se psem vůbec jdete,...

20.9.2017 11:57
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Určitě nedá, uvidíte až vyroste. Ale vaše je ještě štěně, takže skákání a lítání kolem lidí se může výchovou a věkem zmírnit.
Mám psa, s kterým o canisterapii přemýšlím, u nás bude problém asi skákání na člověka, a to, že hodně líže a taky taková ta poslušnost, že aby samou radostí, že ho někdo hladí po člověku nechodil, ale v klidu ležel. Jinak tyhle pejskové musí být docela houževnatí, protože docela běžné, že je zatahají za ucho, ocas - to se dělá i při zkouškách, nebo ho přišlápnou, na to mi přijde vipet takový dost křehký, tak aby pak nebyl bojácný. Mrkněte na canisterapeutické zkoušky, co vše musí umět a můžete od mala už na různé věci učit.

20.9.2017 12:04
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Http://www.canisterapie.cz/cz/canisterapie-zakladni-informace/canisterapeuticke-zkousky/zkusebni-rad-pro-testovani-canisterapeutickych-psu-32.html.

Myslím, že můj pes by nedal 2) místo na bok by si lehnul rovnou na záda, ale to by se dalo naučit 3) aby ho někdo odvedl pryč ode mně a 5) hodně pevné obejmutí, asi by záleželo jak dlouho a jak moc.

20.9.2017 13:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můj to tak trochu dělá bokem, celé vesnici Muž říká, že by si za to měl alespoň nechat platit Není skoro prochajda, kdy se někdo nezeptá, jestli si ho může pohladit. Super je, když už je unavený. Jinak je roztěkaný, sice lidi miluje, ale nemá čas, nemá čas...
Zadavatelko, naučit každého psa to fakt nejde, ale pokud má ráda všechny, je to základ. To má ale myslím většina štěňat, to se mění až s rozumem Jak píšou holky, uvidíte, až dospěje. Zatím ji učte k lidem, dětem, pejskům..přistupovat s citem. Já měla psy, kteří na to mají tak nějak vlohy od přírody(berňák, samojed) Třeba sestřenka se diví, že samojed její malé nevyrve sušenku i s rukou, jejich labradůra by to udělala hned, jak by se malá otočila. On, když mu to vyloženě nedáváte, si nevezme. Tohle také můžete pomalu učit.

Coletha

20.9.2017 14:05
Coletha

XXX.XXX.156.2

Snažím se jí vysvětlovat a učit, že k lidem se má přistupovat v klidu, ale on je z ní každej vedle a ona prostě každého zbožňuje... :D Tak se snažím, aby si jí nevšímalo nejdříve, pak až se trohu uklidní, tak až v tu chvíli hladit bez šišlání, jásavých zvuků a podobně... :D
No ale stejně... Občas se nedaří. Je nějaký "návod" jak postupovat? :).

20.9.2017 20:50
scylla

XXX.XXX.150.32

CT se naučit vůbec nedá, pes k ní je nebo není a je na citu a rozumu psovoda, aby dokázal psa, který je ochoten svou životní sítu darovat lidem, nabit novou. Pokud psovod tuto schopnost nemá, jeho pes na to odejde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2017 21:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

No neumím si představit, že by to dal můj chrt, ten nesnášel, když na něj někdo sahal...strpěl pohlazení jen od dětí a to stál jako socha s pohledem upřeným do dáli...neumím si představit, že by to zvládnul můj současný pes, už od štěněte na sebe taky nenechá sáhnout od cizích dětí...ale stopro setr určitě, ovčanda taky, současná fena asi ne, je dost ostrá...je to prostě pes od psa...myslím, že i psovi to musí být příjemné, jinak to nemá smysl...

Coletha

21.9.2017 12:49
Coletha

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No neumím si představit, že by to dal můj chrt, ten nesnášel, když na něj někdo sahal...strpěl pohlazení jen od dětí a to stál jako socha s pohledem upřeným do dáli...neumím si představit, že by to zvládnul můj současný pes, už od štěněte na sebe taky nenechá sáhnout od cizích dětí...ale stopro setr určitě, ovčanda taky, současná fena asi ne, je dost ostrá...je to prostě pes od psa...myslím, že i psovi to musí být příjemné, jinak to nemá smysl...

No, co bych dala za to, kdyby nesnášela doteky cizích. :D Když ona každého miluje a každému leze na klín. :/.

21.9.2017 13:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Proč? Já jsem naopak ráda, že se lidi mého velkého psa nebojí, nezdrhají se psy, dětma..., někteří mu podstrojují Když přijde třeba za sousedem k novostavbě, dostane hned kapsičku protože tam mívá dcery dvě fenky JRT, které ho milují..Jsem ráda, když si ho chce někdo pohladit a udělá mu to radost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík