Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2017 06:14
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. Mého psa v pondělí zakousla fena souseda. Byl to rodiny pes ( směska podobná jorkovi)

Stalo se to když jsem byla na dovolené, kdy ho hlídala moje maminka. Byl pro ni jako dítě, po tom co jsme všichni sourozenci odešli z domu.
Šla ho vencit i s tatou a zrovna šli klasicky kolem plotu sousedů ( vlastni fenu SAO) Ta se rozběhla a vší silou zkroitila plot tak aby prostrcila půlku těla s psa nam stáhla na zahradu kde s nim trhala.
Ještě stihli jet k veterináři ale operaci nepřežil.
Maminka je na tom psychicky velmi špatně. Přestala jist a nemůže chodit ani na zahradu kde za plotem běhá pes co jí zabil dítě.

Sousedům je to samozřejmě lito. U nás celá rodina pláče a druhy pes je na tom nejhůř. Truchlí a hledá ho.

Chci se zeptat jak se proti tomu da bránit. Je tu par faktu:
Fena je nezvladnuta Pokaždé když jsem šli kolem cihala nehybně na jednom místě dokud si nemyslela ze je některý pes dost blízko, pak se rozběhla a plnou silou vrátila do oplocení to se jen prohnulo

nas pes byl na volno dva metry od maminky

Maji špatné zabezpečení, pul metrové díry pod plotem, kdyby chtěla uteče kdykoliv.

Několikrát napadla psa se kterým sdílí zahradu.

Nikdo z ulice tam nechodí, protože jednou tohle udělal malému dítěti. Když se tam naše známá procházela s didetem a zastavily se tak v půlce cesty cca 2metry od plotu pes počkal až bylo dítě zády k němu a zaútočil( opět obrovská rána do plotu a plot tak metr zohybany od původního místa.

Tohle přece těm lidem nemůže procházet. Nemůžeme žít na vesnici vedle lidí se psem který zabil člena rodiny.
Jak se da bránit.
Ta bolest kterou cela rodina i přátelé cítí je neskutečná.

22.9.2017 07:07
Tedysek

XXX.XXX.53.255

Upřímnou soustrast.
Můžete na policii nahlásit nezabezpeceneho nebezpečného psa. Ale zkusila bych nejdřív domluvu se sousedy. To že se to někdy serve i doma, to se může stát. Ale to nerika nic moc o psovi. Psi měli mezi sebou konflikt a jinak ho vyřešit neumí a majitel ho nedokázal nebo nestihl vyřešit za psy.
A to že Sao čeká až si bude jíst ohrožením, tak to považuji za dobré chování. Místo hlášení všeho široko daleko.
Zkuste domluvit sousedům ať udělají plot adekvátní jejich psu.

22.9.2017 07:50
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Přeju upřímnou soustrast. Nechci být necitelná, ale za chybu vaší matky zaplatil pes životem. Napsala jste toto:
nas pes byl na volno dva metry od maminky

Maji špatné zabezpečení, pul metrové díry pod plotem, kdyby chtěla uteče kdykoliv.
To se na mě nezlobte, ale v tom případě, bych svého psa měla vždy u sebe nakrátko na vodítku a nebo, pokud je možnost chodila jinudy...
no a jinak bych to nahlásila starostovi obce, at s tím něco udělá...

22.9.2017 07:57
inusanka

XXX.XXX.98.58

Bohužel se taková věc bez ochoty majitelů velmi špatně řeší, pokud ten chudák pes neublíží člověku. Jediné je si dávat pozor a pokud okolo musíte chodit, pepřový spray. Je mi líto obou psů.

22.9.2017 08:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Cítím s vámi a chápu vás, ale když čtu váš příspěvek, tak vidím, že jste o nebezpečí dobře věděli předem. Mohli jste to řešit již dříve, apelováním na sousedy, promluvit si na obecním úřadě. A dokud se věc nevyřeší, nechodit kolem, již naprosto ne se psem na volno.

22.9.2017 09:02
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Vzhľadom na to že ide o blízkych susedov tak by som sa snažila to vyriešiť pre dobro všetkých čo najdiplomatickejšie. Čiže žiadna polícia ani vyhrážanie kým to nebude naozaj nutné.
Skúste sa za susedmi zastaviť a poprosiť ich aby spevnili plot, prípadne ešte natiahli na pletivo nejakú zábranu cez ktorú pes nebude vedieť prestrčiť ani ňufák. U psov ako je ten susedov by to malo byť bežné, no bohužiaľ nie každý je taký zodpovedný. Apelujte na to, že viete o niekoľkých prípadoch kedy hrozilo nebezpečenstvo aj iným. Ja by som plus zo svojej strany k plotu kde pes behá natiahla nepriehľadnú tieniacu textíliu, alebo nasadila živý plot. Vášmu psíkovi to už nepomôže, ale z tohoto čo píšete by to mohlo pomôcť aby sa nestalo ďalšie nešťastie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2017 09:58

Bránit se dá.

Prostě když vím, že někde je za chatrným plotem psožravá příšera, svého psa si při průchodu vezmu na vodítko/k noze a jdeme po druhé straně cesty. Případně chodím úplně jinudy.

Málokdy můžete ovlivnit chování jiných, ale škodě můžete předcházet sama svým vlastním chováním. Do určité míry samozřejmě, kdyby ten pes ten plot podlezl nebo přeskočil, už je odpovědnost za škodu čistě na bedrech majitele psa, co nebyl zabezpečený.

Pan Brouček

22.9.2017 10:21
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Upřímná soustrast se nepřeje, ta se vyjadřuje.
Hlavně mi ale přijde tato formulace v souvislosti s úhynem psa naprosto nevhodná a neuctivá k zemřelým lidem či jejich pozůstalým.

22.9.2017 10:30
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pan Brouček napsal(a):
Hlavně mi ale přijde tato formulace v souvislosti s úhynem psa naprosto nevhodná a neuctivá k zemřelým lidem či jejich pozůstalým.

Mně přijde vhodná a uctivá. Kéž jsou všechny bytosti šťastny. A kéž jsou si rovny.

Liškapodšitá

22.9.2017 11:15
Liškapodšitá

XXX.XXX.163.46

SAO si hlídá svoje a likviduje vetřelce. K tomu byl vyšlechtěn.

Pokud je to sousedům líto, tak ať si zabezpečí plot, než pes udělá větší průser.

Sousedy požádat o zaplacení nákladů operace.

Accuracy

22.9.2017 11:18
Accuracy

XXX.XXX.1.226

Tak mě vyjádření soustrasti nepohoršuje, byť by to byl jen pošlý potkan. Každý domácí mazlíček má status člena rodiny.
Nicméně jestli maminka nejí a nechodí ven, to už je jiná liga. No, třeba se tak stalo včera, pak může být ještě otřesená.
Pejskovi, co zůstal, bych pořídila kamaráda. Dle mé zkušenosti ho to truchlení rychle přejde.
Pokud ta fena pokousala malé dítě, je regulérně nebezpečná. Nicméně pokud nic nezmohli rodiče, kteří přece jen mají větší motivaci než Vy, pak mají sousedi opravdu hroší kůži. Hádám, že všechno, co tu padlo, už vyskoušeli ti rodiče. Tam už se nic po dobrém dělat nedá. A možná ani po zlém, pokud to má být v rámci zákona.
Nechoďte tam. To je asi to jediné, co může pomoci.

22.9.2017 11:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Dle mé zkušenosti ho to truchlení rychle přejde.
""""""""""""""""""""""""
Taky mám takové zkušenosti.

A mám i opačnou - tu poslední...
Když jsme přišli o kočku, číva ji dlouho
hledal a byl bez ní takový nejistý.
Šéfovala mu.

22.9.2017 11:33
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Stalo se to v pondělí. Dnes je pátek a nikdo z toho není lepší.
Sousedi nám stále volají a píší jak jim je to líto a že tohle nikdo nechtěl, že prý koupi el. Ohradnik aby plot nepodlezala a nemohla zase zaútočit. Dle mého by postačilo udělat ten plot pořádně.

Vždycky jsem si myslela že SAO je rozvážný premyslejici pes co vyhodnocuje není hloupý ale naopak. Ze to není jako ti stekajici kříženci všude kolem nás, ale proč vyhodnotila ze musí zabit dvoukiloveho psa metr a půl od plotu co si tam cuchal...
Obviňovat maminku že měla psa na volno nebudu. Opravdu je zhroucena ale to asi obyčejný psovod nepochopi Poslouchal na slovo a za normálních okolností by se nic nestalo. Bohužel fena narazila do plotu tak silně že byla cela venku.

Nebudu obviňovat nikoho jen vím ze ten pes kvůli svému pánovi který ho nezvládl špatně dopadne pokud se stane ještě nějaká věc.

22.9.2017 12:45

Být pes u paní blízko, na vodítku, mohla to odnést ještě ona
pes na vodítku většinou znamená napětí a ten druhý to vnímá
tak nevím čemu by to zabránilo
co až půjde kolem nějaký průbojnější majitel psa a saoška pobije, to jim ještě nedošlo
jednou mi takhle po mém psu skočil labrouš, přeskočil plot
řekla jsem jim - ještě jednou a svého psa pustím nebo vám ho přejede auto, to vám nevadí
do týdne měli plot ok
tvrdé, mám chodit jinudy ? a proč ? každý si má svého psa zabezpečit, tohle nebylo poprvé
no z jedné strany plot přeskakující nervní kelpie, ta nekouše, jen se pustí za námi a já trnu, které auto ji srazí, tak ji už po 18té vedu domů, jenže ona už to ví, domů nechce, tak začne kličkovat.. strašná legrace
z druhé retrívr na volno zcela bez plotu
atd.

ne, Vaše vina to není, a až někdo něco řekne úřadům, saoška jim utratí
měl by jim to někdo říct
za pár dní.

22.9.2017 12:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

VENULEE napsal(a):
Sousedi nám stále volají a píší jak jim je to líto a že tohle nikdo nechtěl, že prý koupi el. Ohradnik aby plot nepodlezala a nemohla zase zaútočit. Dle mého by postačilo udělat ten plot pořádně.

Vždycky jsem si myslela že SAO je rozvážný premyslejici pes co vyhodnocuje není hloupý ale naopak. Ze to není jako ti stekajici kříženci všude kolem nás, ale proč vyhodnotila ze musí zabit dvoukiloveho psa metr a půl od plotu co si tam cuchal...
Obviňovat maminku že měla psa na volno nebudu. Opravdu je zhroucena ale to asi obyčejný psovod nepochopi Poslouchal na slovo a za normálních okolností by se nic nestalo. Bohužel fena narazila do plotu tak silně že byla cela venku.

Nebudu obviňovat nikoho jen vím ze ten pes kvůli svému pánovi který ho nezvládl špatně dopadne pokud se stane ještě nějaká věc.

Je mi líto co se stalo. Ale píšete, že je to líto i sousedům, takže bych se nejdříve pokusila se s nimi domluvit ať si spraví plot, nebo ať si pořídí ten el. ohradník pokud to zamezí v tom, aby pes utekl. Dále bych se s nimi domluvila na nějaké částce, kterou vám uhradí.

Nebo to můžete řešit přes policii, podat trestní oznámení - ale já bych to nedělala, psa vám to stejně nevrátí a sousedům také asi není úplně jedno co se stalo. O tom bych uvažovala až poté, co by se nic nedělo a sousedi to neřešili.

22.9.2017 13:10
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Být pes u paní blízko, na vodítku, mohla to odnést ještě ona
pes na vodítku většinou znamená napětí a ten druhý to vnímá
tak nevím čemu by to zabránilo
co až půjde kolem nějaký průbojnější majitel psa a saoška pobije, to jim ještě nedošlo
jednou mi takhle po mém psu skočil labrouš, přeskočil plot
řekla jsem jim - ještě jednou a svého psa pustím nebo vám ho přejede auto, to vám nevadí
do týdne měli plot ok
tvrdé, mám chodit jinudy ? a proč ? každý si má svého psa zabezpečit, tohle nebylo poprvé
no z jedné strany plot přeskakující nervní kelpie, ta nekouše, jen se pustí za námi a já trnu, které auto ji srazí, tak ji už po 18té vedu domů, jenže ona už to ví, domů nechce, tak začne kličkovat.. strašná legrace
z druhé retrívr na volno zcela bez plotu
atd.

ne, Vaše vina to není, a až někdo něco řekne úřadům, saoška jim utratí
měl by jim to někdo říct
za pár dní.

I když tam jen někdo prochází tak zběsile skáče na plot, chytá pletivo do zubu a rve ho.
Myslím že bychom už ani nedostali jeho tělo kdyby otec nepreskocil plot do psa nekopnul a našeho neodnesl.

Miluju psy ale kdyby ji utratily tak bych se vůbec nezlobila.

22.9.2017 13:14
VENULEE

XXX.XXX.191.113

marcelaamax napsal(a):
Je mi líto co se stalo. Ale píšete, že je to líto i sousedům, takže bych se nejdříve pokusila se s nimi domluvit ať si spraví plot, nebo ať si pořídí ten el. ohradník pokud to zamezí v tom, aby pes utekl. Dále bych se s nimi domluvila na nějaké částce, kterou vám uhradí.

Nebo to můžete řešit přes policii, podat trestní oznámení - ale já bych to nedělala, psa vám to stejně nevrátí a sousedům také asi není úplně jedno co se stalo. O tom bych uvažovala až poté, co by se nic nedělo a sousedi to neřešili.

Pokud se nic nezmění tak to nahlasime. Sousedi už za námi chodí ze chtějí Sepsat petici aby ten pes zmizel (všichni našeho psa milovali) zatím se od toho držíme dal. Peníze nechceme sedm tisíc za operaci jsme dali ale i kdyby nám je dali pejska nám to nevrátí. Jde spíš o klid na duši... Hlavně u maminky aby pes zmizel.

22.9.2017 13:15
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

VENULEE napsal(a):
I když tam jen někdo prochází tak zběsile skáče na plot, chytá pletivo do zubu a rve ho.
Myslím že bychom už ani nedostali jeho tělo kdyby otec nepreskocil plot do psa nekopnul a našeho neodnesl.

Miluju psy ale kdyby ji utratily tak bych se vůbec nezlobila.

Otec přeskočil plot na pozemek k SAO a ten se nechal v pohodě odkopnout a otce nechal odejít?

22.9.2017 13:21

Bydlíme na vesnici a teda musím říct, že je to jedno, jestli starousedlík nebo přistěhovavší se z města, zkrátka několik jich má psy nezabezpečené, přeskakují nebo vylamují ploty nebo mají rovnou otevřenou bránu a procházejí se po obci. Pokousaný už byl manžel i syn, psi naštěstí ne, ty jsme ubránili. Dohodnout jsme se snažili vždy my sami, aby si psa zabezpečili, často je výsledek nula nula nic. Jednoho psa už zavírají po domluvě přímo se starostou, ale tedy to nebylo na popud náš, ale jiných sousedů. Často člověk jen uslyší: Ale ona není zlá, ona jenom hlídá. No, ano, hlídá, ale ne na svém, když má otevřeno a pobíhá po vesnici a lidem vleze i do domu.
Rovnou napíšu bohužel, pokud s tím nebudou chtít sousedi nic dělat a ani starosta, když se na něho obrátíte, a nevím, jestli to budete chtít řešit na policii trestním oznámením.
Věřím, že mamince musí být hrozně, neumím si představit bydlet vedle lidí, jejichž pes mi zabil mého psa. Pro mě je to člen rodiny jako dítě. Určitě bych po nich chtěla úhradu za pejska. A popřemýšlejte, jestli byste opravdu mamince neměli pořídit jiného mazlíčka, bude se hrozně trápit, takhle by se aspoň soustředila na péči o někoho jiného.

22.9.2017 13:30
VENULEE

XXX.XXX.191.113

marcelaamax napsal(a):
Otec přeskočil plot na pozemek k SAO a ten se nechal v pohodě odkopnout a otce nechal odejít?

Ano přesně tak. Už několikrát jsem viděla jak tam přijel majitel zarval na ni a ona si lehala a pocuravala se. Musím taky říct ze pro tatu neexistuje nějaké rozdělení plemen jako ze k tomuhle nepůjdu tohle plemeno je nebezpečné. Když mu někdo zabíjí psa tak ho zabije taky fena prý dopadla taky špatně. Za plotem je ale fakt hrdinka.

22.9.2017 13:46
lavacca

XXX.XXX.63.20

VENULEE napsal(a):
Ano přesně tak. Už několikrát jsem viděla jak tam přijel majitel zarval na ni a ona si lehala a pocuravala se. Musím taky říct ze pro tatu neexistuje nějaké rozdělení plemen jako ze k tomuhle nepůjdu tohle plemeno je nebezpečné. Když mu někdo zabíjí psa tak ho zabije taky fena prý dopadla taky špatně. Za plotem je ale fakt hrdinka.

Tak to je mi feny samotné líto.. ona za to nemůže, chová se tak, jak ji velí pudy. Proste hlídá své a bohužel do toho počítá i ulici kolem plotu. Majitele mají mít poradny plot. Nechápu, ze pokud to není poprvé, ze už ho dávno nemají... na co jako čekají?

Jinak bych si nechala tu operaci psa zaplatit a dala stížnost na obec. Starosta nic nemůže delat pokud není oficiální podnět. Stejne se to předává dal - na životní prostředí nadřízeného orgánu. Ten pak domlouva majiteli a pokud do určitě doby není náprava, tak dává i pokuty.

U nas o ves dal se to taky řešilo - 2 kříženci pitbulla, nevalny plot, vylitli na paní s malým psem. Ta ho bránila a paní psi srazili na zem, mela skrabance, modřiny, atd. Majitel vylitl, psy odvolal. Paní si stěžovala, předalo se to dále, majitel musel na podání vysvětlení a dostal pokutu. Pak si plot poradně spravil a byl klid.

22.9.2017 18:50

Na chování feny-"agresorky" mi nic divného nepřijde...zarážející je, že není dostatečně zabezpečena odpovídajícím plotem...přitom stačí tak málo...pořádný plot a k žádné tragédii by nedošlo...
Je mi líto vaší ztráty, neumím si představit, že bych takhle přišla o psa...já osobně bych psala oznámení na všechny strany, aby s tím někdo něco dělal, protože tohle se může kdykoliv opakovat...a chtěla bych bych odškodnění, za psa, za psychickou újmu...jasně, psa už by mi to nevrátilo, ale když bych majiteli feny znepříjemnila život, tak by se třeba chytnul za nos a něco s tím udělal...

22.9.2017 19:55
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Na chování feny-"agresorky" mi nic divného nepřijde...zarážející je, že není dostatečně zabezpečena odpovídajícím plotem...přitom stačí tak málo...pořádný plot a k žádné tragédii by nedošlo...
Je mi líto vaší ztráty, neumím si představit, že bych takhle přišla o psa...já osobně bych psala oznámení na všechny strany, aby s tím někdo něco dělal, protože tohle se může kdykoliv opakovat...a chtěla bych bych odškodnění, za psa, za psychickou újmu...jasně, psa už by mi to nevrátilo, ale když bych majiteli feny znepříjemnila život, tak by se třeba chytnul za nos a něco s tím udělal...

Mě tedy divné přijde že před člověkem se málem po*ere strachy a psa malého by zabila hned. Venčím psy a kolem vede stezka takže tam prostě lidi chodí, vždy když jsem tam chodila se psem (Chesapeake bay retriever) tak ani nehlesla a to na ní štěkal jak zběsilý.
Děkuju za radu, ale nejvetší rána pro nás je že toho psa budeme za plotem vídat pořád. Prostě to člověka ničí když mu pes zakousne pětiletého člena rodiny a při zakopávání a dělání hrobu za plotem štěká ten co ho zabil...Nic víc nechceme jen aby zmizel z očí. O peníze nejde, i sám táta řekl že by dal všechny peníze, prodal cokoliv kdyby ho mohl vrátit.
V létě se naplno otevře nově dělaná stezka...nebude to dlouho a ten pes zmizí protože něco udělá.

22.9.2017 20:40

marcelaamax napsal(a):

Já bych se zeptala jinak : To mají SAO za plotem, který přeskočí starší člověk ?

22.9.2017 21:05

VENULEE napsal(a):
Mě tedy divné přijde že před člověkem se málem po*ere strachy a psa malého by zabila hned. Venčím psy a kolem vede stezka takže tam prostě lidi chodí, vždy když jsem tam chodila se psem (Chesapeake bay retriever) tak ani nehlesla a to na ní štěkal jak zběsilý.
Děkuju za radu, ale nejvetší rána pro nás je že toho psa budeme za plotem vídat pořád. Prostě to člověka ničí když mu pes zakousne pětiletého člena rodiny a při zakopávání a dělání hrobu za plotem štěká ten co ho zabil...Nic víc nechceme jen aby zmizel z očí. O peníze nejde, i sám táta řekl že by dal všechny peníze, prodal cokoliv kdyby ho mohl vrátit.
V létě se naplno otevře nově dělaná stezka...nebude to dlouho a ten pes zmizí protože něco udělá.

Jen taková technická...nemám SAO, ale kdyby moje fena měla možnost, tak by takovýho malýho psa lapla taky...možná, že by to nebylo fatální, ale to člověk neposoudí, když v té situaci nebyl...proto máme plot, kam ani malý pes nestrčí čumáček a kam nemá šanci dítě strčit prstík...neumím si představit, že bych to měla jinak...neumím si představit, že bych musela řešit, že moje fena někomu ublížila...teda pokud by to nebyl někdo, kdo mě chce zahrdlit...

jolyha

22.9.2017 22:50
jolyha

XXX.XXX.229.101

VENULEE napsal(a):

Nechci se zastávat fenky SAO, která Vašim rodičům zadávila psíka, to ani v nejmenším, majitelé prostě podcenili potřebu pevného oplocení. Jen taková malá technická - píšete, že na ni Váš pesan řval jak zběsilý. Ona ani nehlesla. Není čistě náhodou možné, že těch pesanů si tam na ni chodí "otvírat hubu" víc? Upřímně - naše fenka je už stará a fakt milionová, miluje všechny lidi a psy a vím, že by neublížila. Ovšem v létě, o víkendu, kdy se nám kolem plotu promenádují desítky pánečků se svými psy a většina z nich ji vyštěkává, už taky reaguje jinak než obvykle. Naposledy už na štěkače vystartovala skoro tak, že to vypadalo, že na stará kolena začne hlídat, a to je co říct. Jiný pes už by možná začal startovat tak, jako ta fenka u Vašich sousedů. Tu naši už fakt namíchlo, že kolem chodí lidi se psy, co na ni nafest držkují, a ona s tím nic nezmůže. Mám taky pesany, co by si rádi na vodítku na psa za plotem zablafali. Ovšem není jim to dovoleno. Když jdu se psem po ulici, můj pes nemá co vyřvávat jiného psa, který je za plotem. Je to o slušnosti a tohle prostě slušné není. Když to můj pes zkusí, je umravněn. Steně tak předpokládám, že jiní lidé nenechají své psy řvát, když budou procházet kolem našeho plotu. Když nechají, vystartuju a umravním jak cizí psy, tak lidi. Většina to pochopí. Opravdu se omlouvám za OT, ale dost mě udivila ta věta, že na ni váš retriever vždy ječel jak zběsilý a ona ani nehlesla. Myslím, že počátek všech problémů bude někde tady. I když nakonec to bohužel odskákal jiný pejsek.

22.9.2017 23:12

..." Ovšem v létě, o víkendu, kdy se nám kolem plotu promenádují desítky pánečků se svými psy a většina z nich ji vyštěkává, už taky reaguje jinak než obvykle.".....
Ono jde o to, že pokud vám kolem plotu vede veřejná cesta, nic s tím nenaděláte. Když vám tam vyřvávají různí psy. Pak bych o víkendu nenechávala svého psa u toho plotu ( ne abych chránila ty okolojdoucí štěkače, ale svého psa- jeho nervy). Kdyby mi tam chodil prudit jeden ten stejný pes, s majiteli bych se zkusila dohodnout.

23.9.2017 00:06

Jorkyk, kde to zijete? Na jedne strane nesocializovana NO fena na predzahradce, ktera preskakuje plot. Na dalsi SAO v podstate jen za pletivem chycenym na niti (ktery ohrozuje kolemjdouci + bohuzel udelal co udelal... coz je opravdu smutne). A to se bavime jen o "Vasem" konci vsi...
Policie, starosta (kraj) ani ostatni sousede nedelaji leta nic...? Za predpokladu, ze vse hlasite, coz je asi jedina mozna legalni obrana...
Ptam se, abychom se tomu mistu vyhnuli.

23.9.2017 08:58

Victoria : Spíš bych se ptala já ( i když nejsem Jorkyk ), kde žijete vy. To, co Jorkyk popisuje, je běžné na mnoha vesnicích - ne tedy s tím drastickým koncem..
A to k tomu ještě připočtěte otevřená vrata - přece nebudou zavírat, když zase za půldne někam jedou - tady skoro nikdo nechodí - a majitelé většinou doma u kafe.
Kdo se pohybuje po vlastech českých může (h)různých historek psát stohy.
Jak psal někdo přede mnou - radši přejít na druhou stranu cesty, aby byl od plotu aspoň nějaký odstup.
( Jen jeden příklad : Měli u nás u hlavní cesty dva SAO na malém dvorku, starý plot - pletivo - zvyšovali tu mřížkou z lednice, tu plechem z trouby. Večer od vlaku se nedalo jít jinudy, jen po té druhé straně a co nejrychleji zmizet. Nevím, jak to dopadlo, poslední dobou u jsem je tam nevídala ).

23.9.2017 09:09
VENULEE

XXX.XXX.191.113

jolyha napsal(a):
Nechci se zastávat fenky SAO, která Vašim rodičům zadávila psíka, to ani v nejmenším, majitelé prostě podcenili potřebu pevného oplocení. Jen taková malá technická - píšete, že na ni Váš pesan řval jak zběsilý. Ona ani nehlesla. Není čistě náhodou možné, že těch pesanů si tam na ni chodí "otvírat hubu" víc? Upřímně - naše fenka je už stará a fakt milionová, miluje všechny lidi a psy a vím, že by neublížila. Ovšem v létě, o víkendu, kdy se nám kolem plotu promenádují desítky pánečků se svými psy a většina z nich ji vyštěkává, už taky reaguje jinak než obvykle. Naposledy už na štěkače vystartovala skoro tak, že to vypadalo, že na stará kolena začne hlídat, a to je co říct. Jiný pes už by možná začal startovat tak, jako ta fenka u Vašich sousedů. Tu naši už fakt namíchlo, že kolem chodí lidi se psy, co na ni nafest držkují, a ona s tím nic nezmůže. Mám taky pesany, co by si rádi na vodítku na psa za plotem zablafali. Ovšem není jim to dovoleno. Když jdu se psem po ulici, můj pes nemá co vyřvávat jiného psa, který je za plotem. Je to o slušnosti a tohle prostě slušné není. Když to můj pes zkusí, je umravněn. Steně tak předpokládám, že jiní lidé nenechají své psy řvát, když budou procházet kolem našeho plotu. Když nechají, vystartuju a umravním jak cizí psy, tak lidi. Většina to pochopí. Opravdu se omlouvám za OT, ale dost mě udivila ta věta, že na ni váš retriever vždy ječel jak zběsilý a ona ani nehlesla. Myslím, že počátek všech problémů bude někde tady. I když nakonec to bohužel odskákal jiný pejsek.

Čtěte pečlivěji psala jsem že na psa kterého vencim ( není můj) ani nezareagovala a to na ní setkal primo u plotu a našeho pejska který metr a půl od plotu potichu cuchal chtěla bez milosti zabit. Nikde nehledam chybu přečte si znovu co jsem psala. Naše rodina není v rozpoložení kdy by řešila hlouposti jako vy. Jen jsem chtěla vědět jak se tohle řeší když majitele stále žádne opatření neudělali.

23.9.2017 09:10
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Jorkyk, kde to zijete? Na jedne strane nesocializovana NO fena na predzahradce, ktera preskakuje plot. Na dalsi SAO v podstate jen za pletivem chycenym na niti (ktery ohrozuje kolemjdouci + bohuzel udelal co udelal... coz je opravdu smutne). A to se bavime jen o "Vasem" konci vsi...
Policie, starosta (kraj) ani ostatni sousede nedelaji leta nic...? Za predpokladu, ze vse hlasite, coz je asi jedina mozna legalni obrana...
Ptam se, abychom se tomu mistu vyhnuli.

Vyhnete te Štěpánovicím u ČB
Lide hloupí stále s myšlenkou- velký nevychovaný a nezapezpeceny pes u boudy =nejlepší možnost.

23.9.2017 09:13
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Já bych se zeptala jinak : To mají SAO za plotem, který přeskočí starší člověk ?

Tak to vas vyvedu z omylu. Memu otci je 45 běhá závody a závodí na kole. Plot nebyl problém hlavně ne ten co Tam mají
Bud by ho kdokoliv podlezl všude jsou totiž metrové díry a nebo přeskočil (zdatnější).

23.9.2017 09:14
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Victoria : Spíš bych se ptala já ( i když nejsem Jorkyk ), kde žijete vy. To, co Jorkyk popisuje, je běžné na mnoha vesnicích - ne tedy s tím drastickým koncem..
A to k tomu ještě připočtěte otevřená vrata - přece nebudou zavírat, když zase za půldne někam jedou - tady skoro nikdo nechodí - a majitelé většinou doma u kafe.
Kdo se pohybuje po vlastech českých může (h)různých historek psát stohy.
Jak psal někdo přede mnou - radši přejít na druhou stranu cesty, aby byl od plotu aspoň nějaký odstup.
( Jen jeden příklad : Měli u nás u hlavní cesty dva SAO na malém dvorku, starý plot - pletivo - zvyšovali tu mřížkou z lednice, tu plechem z trouby. Večer od vlaku se nedalo jít jinudy, jen po té druhé straně a co nejrychleji zmizet. Nevím, jak to dopadlo, poslední dobou u jsem je tam nevídala ).

Bohužel. Je to na vesnicích dost stejné.

23.9.2017 09:32

Když se vrátím k původnímu případu : Vypadá to, že to nebyla žádná obrana teritoria, ale že se jednalo o lov.
To ale na tragickém konci nic nemění.

24.9.2017 10:17
Prestige

XXX.XXX.71.69

VENULEE napsal(a):
Čtěte pečlivěji psala jsem že na psa kterého vencim ( není můj) ani nezareagovala a to na ní setkal primo u plotu a našeho pejska který metr a půl od plotu potichu cuchal chtěla bez milosti zabit. Nikde nehledam chybu přečte si znovu co jsem psala. Naše rodina není v rozpoložení kdy by řešila hlouposti jako vy. Jen jsem chtěla vědět jak se tohle řeší když majitele stále žádne opatření neudělali.

No ono záleží jaké opatření si Vy představujete. A podle toho se dá konat.

24.9.2017 10:24

Prestige napsal(a):
No ono záleží jaké opatření si Vy představujete. A podle toho se dá konat.

Před váš plot natáhněte zástěnu, vysaďte živý plot, ať máte se psem co nejméně kontaktu.
Trvejte na tom, aby majitel zabezpečil plot ze své strany a obec ať trvá na tom, aby zabezpečil plot směrem k cestě. Jestli je ta cesta dokonce obecní, má obec povinnost vymáhat na majiteli psa, aby cesta byla bezpečná !
Asi nemůžete chtít, aby majitel nechal psa utratit, nebo se ho jiným způsobem zbavil.
Jinak natáhnou před plot elektr. ohradník je dobré řešení. Takhle měli v našem městě pastevce za ozdobným městským plotem ( kolem vily ve městě nemohli stavět pevnost ), před plotem měli natažený EO, pes se k plotu nikdy nepřiblížil.

24.9.2017 10:48
Prestige

XXX.XXX.71.69

jolyha napsal(a):

Tak přesně jste to napsala, bohužel mám ty samé zkušenosti s lidma co chodí kolem našeho plotu a nechají své psy aby vlítli na ty naše nebo je provokovaly štěkáním.To by mě čert vzal. Už jsem několika místním řekla, že jestli by nebyli tak hodní a své psy si kolem našeho nevodily na vodítku a nenechali je takto napadat moje psy.Protože pak ty naše musím "brzdit " protože se z nich takhle stavají magoři.
Člověk by si řekl, že je to napadne samotné, že by měli mít nějakou ohleduplnost, ale bohužel jak už jsem jednou psala Lidstvo hloupne a bude hůř.
Tím samozřejmě neříkám, že to co se stalo psovi výše chci výše uvedeným nějak obhajovat a je mi to líto.
Na druhou stranu když znova čtu ten první příspěvek, tak pokud jste věděli, že ten pes takto reaguje, tak za
1) Neměli jste chodit kolem toho plotu dokud by nebyla sjednána náprava ( Nově vybudovaný bezpečný plot, pes zavřený v kotci, popř. jiná opatření ze strany majitelů SAO).
2) Toto řešit napřed po dobrém se sousedy a pokud by se stále nic nedělo, tak řešit přes obecní úřad, poř. dále (PČR)
3) Jak se říká S křížkem po funuse to řešit teď, aby se nedejbože nestalo znovu něco podobného.

24.9.2017 11:07
iveta33i

XXX.XXX.79.4

Janinka Bosorka napsal(a):
Mně přijde vhodná a uctivá. Kéž jsou všechny bytosti šťastny. A kéž jsou si rovny.

Pan Brouček napsal(a):

Omlouvám se, ale tohle mi nedá.
"Ať jsou všechny bytosti šťastny a jsou si rovny" (pomíjím, že pojem "bytost" má záběr i mimo naši planetu, a dokonce i mimo racionální svět - vesmírné bytosti, pohádkové bytosti, nadpřirozené bytosti...).
I když se ale omezíme jen na živočichy, a zmenšíme to třeba na obratlovce, a nebo úplně až na savce, nepřijde mi normální vnímat úhyn morčete stejně jako úmrtí člověka.
A mít stejný vztah ke křečkovi se statusem "člena rodiny", a vlastním rodičům asi také nebude úplně normální.

25.9.2017 11:53

VENULEE napsal(a):

Pejska je mi moc líto, mít ale takové sousedy co si neumí zabezpečit velkého psa tak si dávám sakra pozor, když už se ale stalo tak na vině jsou sousedé a nějaké to že jim je líto by mě nezajímalo.Nedovedu si totiž představit, kdyby malého psa vedlo dítě na dvoumetrovém vodítku je to totéž, mohli by tak skončit za plotem oba a dál už psát snad nemusím.Osobně bych to co nejdřív hlásila na policii.

25.9.2017 12:18

A mít stejný vztah ke křečkovi se statusem "člena rodiny", a vlastním rodičům asi také nebude úplně normální.

Otázka je, co je dnes vůbec normální. Mně se zdá, že začíná být normální úplně všechno.

jolyha

25.9.2017 12:28
jolyha

XXX.XXX.229.101

Otázka je, co je dnes vůbec normální. Mně se zdá, že začíná být normální úplně všechno.

Já mám pocit, že dost lidí je v dnešní době už fakt nenormálních.

25.9.2017 12:38

jolyha napsal(a):
Já mám pocit, že dost lidí je v dnešní době už fakt nenormálních.

Ale tvrdí, že jsou normální

25.9.2017 13:39

VENULEE napsal(a):

Evidntněvto není sao a hlavně bude mít zlomenou psychiku.

25.9.2017 13:54

Pokud bych tím místem musela procházet a viděla bych, že pes se snaží projít plotem a je celkem úspěšný, jednoduše bych volala policii (s tím, že pes útočí na mě).
A jinak mi přijde zajímavý, že na ni necháváte vyřvávat jiný psy, se kterýma tam chodíte.

Nicméně přístup "pro maminku byl jako dítě", "všichni pláčeme a druhej pes je z toho vyřízenej" a "k agresivnímu SAO přes plot skočil člověk, aby zachránil jorka"...
... to je z těch jevů, které nechápu velmi.

25.9.2017 19:53
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Pokud bych tím místem musela procházet a viděla bych, že pes se snaží projít plotem a je celkem úspěšný, jednoduše bych volala policii (s tím, že pes útočí na mě).
A jinak mi přijde zajímavý, že na ni necháváte vyřvávat jiný psy, se kterýma tam chodíte.

Nicméně přístup "pro maminku byl jako dítě", "všichni pláčeme a druhej pes je z toho vyřízenej" a "k agresivnímu SAO přes plot skočil člověk, aby zachránil jorka"...

Nechapejte já se na.tohle neptala :).

25.9.2017 19:54
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Před váš plot natáhněte zástěnu, vysaďte živý plot, ať máte se psem co nejméně kontaktu.
Trvejte na tom, aby majitel zabezpečil plot ze své strany a obec ať trvá na tom, aby zabezpečil plot směrem k cestě. Jestli je ta cesta dokonce obecní, má obec povinnost vymáhat na majiteli psa, aby cesta byla bezpečná !
Asi nemůžete chtít, aby majitel nechal psa utratit, nebo se ho jiným způsobem zbavil.
Jinak natáhnou před plot elektr. ohradník je dobré řešení. Takhle měli v našem městě pastevce za ozdobným městským plotem ( kolem vily ve městě nemohli stavět pevnost ), před plotem měli natažený EO, pes se k plotu nikdy nepřiblížil.

Děkuji za rady :) a názory
Snad Jediný citlivý člověk tady. :).

25.9.2017 21:20
Terven

XXX.XXX.110.147

... to je z těch jevů, které nechápu velmi

Tak tohle konkrétně já chápu úplně nejvíc.

25.9.2017 21:33

No to su zvědavá, esi to chápu stejně smajlík
pod návalem adrenalinu člověk zvedne auto, nějaký sao..
z nich zas nedělejte lvy, tahle fena se navíc bojí všeho, co je větší než ona.

25.9.2017 22:26
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

iveta33i napsal(a):
Pan Brouček napsal(a):

Omlouvám se, ale tohle mi nedá.
"Ať jsou všechny bytosti šťastny a jsou si rovny" (pomíjím, že pojem "bytost" má záběr i mimo naši planetu, a dokonce i mimo racionální svět - vesmírné bytosti, pohádkové bytosti, nadpřirozené bytosti...).
I když se ale omezíme jen na živočichy, a zmenšíme to třeba na obratlovce, a nebo úplně až na savce, nepřijde mi normální vnímat úhyn morčete stejně jako úmrtí člověka.

Pokud jste se omlouvala mně, nemusíte. Vy máte svůj názor a já svůj. Nic na tom není, naše názory jsou rovnocenné.

jolyha

26.9.2017 12:57
jolyha

XXX.XXX.229.101

VENULEE napsal(a):
Děkuji za rady :) a názory
Snad Jediný citlivý člověk tady. :).

Ne, citlivých lidí je tu víc. Ale většina z nich to bere tak, že nemyslí jen na svého psa, ale i na ty ostatní. Takže nechat napřed vyřvávat své psy kolem plotu, když se jde okolo, považují třeba za necilivé zase ostatní. Ano, byla to jiná situace a zrovna tenhle pejsek na ni neřval, měl tu smůlu, že to odnesl. A nejsem necita, je mi ho líto a moc, protože zrovna on v tom byl nevinně. Což se ale nedá říct o lidech, co kolem chodí se svými psy a nechají je zblízka ječet na ty ostatní za plotem. Majitelé té feny určitě udělali chybu, že nejsou schopni si plot zabezpečit, o tom žádná. Ale pokud bych byla s prominutím tak tupá, že bych nechala svého psa přes plot vypruzovat jiné, asi bych se pak chytla za nos, zda jsem taky reakci toho psa nezpůsobila svým předchozím chováním částečně i já. A klidně si o mně myslete co chcete.

26.9.2017 21:35
VENULEE

XXX.XXX.191.113

jolyha napsal(a):
Ne, citlivých lidí je tu víc. Ale většina z nich to bere tak, že nemyslí jen na svého psa, ale i na ty ostatní. Takže nechat napřed vyřvávat své psy kolem plotu, když se jde okolo, považují třeba za necilivé zase ostatní. Ano, byla to jiná situace a zrovna tenhle pejsek na ni neřval, měl tu smůlu, že to odnesl. A nejsem necita, je mi ho líto a moc, protože zrovna on v tom byl nevinně. Což se ale nedá říct o lidech, co kolem chodí se svými psy a nechají je zblízka ječet na ty ostatní za plotem. Majitelé té feny určitě udělali chybu, že nejsou schopni si plot zabezpečit, o tom žádná. Ale pokud bych byla s prominutím tak tupá, že bych nechala svého psa přes plot vypruzovat jiné, asi bych se pak chytla za nos, zda jsem taky reakci toho psa nezpůsobila svým předchozím chováním částečně i já. A klidně si o mně myslete co chcete.

Ano ano :) to je strašně jednoduché odnaucit nevenceneho psa kterého mám jednou za 14dnu odnaucit hodinovou vychazkou stekat. Moji psi štěkat nesmí to je základ. Naštěstí si o vas můžu myslet co chci. Prosím vas dejte mi vědět az ( doufám že nikdy) se vám něco takového stane a budete myslet na blaho ostatních.

27.9.2017 04:24
Prestige

XXX.XXX.71.69

VENULEE napsal(a):
Ano ano :) to je strašně jednoduché odnaucit nevenceneho psa kterého mám jednou za 14dnu odnaucit hodinovou vychazkou stekat. Moji psi štěkat nesmí to je základ. Naštěstí si o vas můžu myslet co chci. Prosím vas dejte mi vědět az ( doufám že nikdy) se vám něco takového stane a budete myslet na blaho ostatních.

No po tom co jsem si teď přečetla, tak Vás lituji ale tak nějak míň.

Accuracy

27.9.2017 13:39
Accuracy

XXX.XXX.1.226

Prestige napsal(a):
No po tom co jsem si teď přečetla, tak Vás lituji ale tak nějak míň.

Proč?
Paní zřejmě jednou za dva týdny venčí cizího psa, o kterého se majitel příliš nestará. Možná je to pes z útulku. To je přece chvályhodné.
Jako jasně, já bych mu tu tlamu taky zavřela, aby neřval, ale pes, který vidí jiného psa vzácně, je na obrátkách a moc nespolupracuje.

Úplně nejvíc ze všech zúčastněných mi je té feny. Majitelé patrně více než jen trochu mimo a kdo ví, jestli viděla někdy v životě něco jiného než tu zahradu a rozpadlý plot.

27.9.2017 16:48

Jste pejskaři, fakt
někomu umře pes
a tady pán dostane div ne přes hubu
on ho nehodil do kanálu
šli ven.

27.9.2017 19:35
Prestige

XXX.XXX.71.69

Accuracy napsal(a):
Proč?
Paní zřejmě jednou za dva týdny venčí cizího psa, o kterého se majitel příliš nestará. Možná je to pes z útulku. To je přece chvályhodné.
Jako jasně, já bych mu tu tlamu taky zavřela, aby neřval, ale pes, který vidí jiného psa vzácně, je na obrátkách a moc nespolupracuje.

Úplně nejvíc ze všech zúčastněných mi je té feny. Majitelé patrně více než jen trochu mimo a kdo ví, jestli viděla někdy v životě něco jiného než tu zahradu a rozpadlý plot.

Proč?
Protože:
Když jsem si přečetla první příspěvek zadavatelky, tak mě bylo hrozně líto co se pejskovi stalo a byla jsem naštvaná na tu fenu SAO a soucítila jsem se zadavatelkou. Ale jak pak začala zadavatelka psát další příspěvky, tak mě začalo být líto té feny SAO. Pravděpodobně to je uzlíček nervů a srágorka, na kterou si otvírají tlamu přes plot jiní psi. A tak, až se na obzoru objevil menší "protivník" na kterého si troufla tak si to šla vyřídit. Plně chápu zadavatelku, že fenu SAO nemůže ani vidět, ale na druhou stranu když si přečtu příspěvěky" zadavatelky hlavně ta o zmizení feny SAO, tak mám z toho taková blbý pocit. A musím opět zkopírovat příspěvek od jolyhy, který mi přijde hodně trefný:

jolyha napsal(a):

Accuracy

27.9.2017 19:52
Accuracy

XXX.XXX.129.250

Prestige napsal(a):
Proč?
Protože:
Když jsem si přečetla první příspěvek zadavatelky, tak mě bylo hrozně líto co se pejskovi stalo a byla jsem naštvaná na tu fenu SAO a soucítila jsem se zadavatelkou. Ale jak pak začala zadavatelka psát další příspěvky, tak mě začalo být líto té feny SAO. Pravděpodobně to je uzlíček nervů a srágorka, na kterou si otvírají tlamu přes plot jiní psi. A tak, až se na obzoru objevil menší "protivník" na kterého si troufla tak si to šla vyřídit. Plně chápu zadavatelku, že fenu SAO nemůže ani vidět, ale na druhou stranu když si přečtu příspěvěky" zadavatelky hlavně ta o zmizení feny SAO, tak mám z toho taková blbý pocit. A musím opět zkopírovat příspěvek od jolyhy, který mi přijde hodně trefný:

jolyha napsal(a):

Jo, tak to jo. Přát té feně smrt, to se mi taky příčí. Já to brala tak, že to paní schytala za to, že si pes, který není její a zřejmě ven moc nechodí, dovolil štěkat. Opakuji, štěkat nemá, ale zrovna v tomto případě...

Pán, jaký pán? Jorkyk je pán? Nebo kdo? Majitel té fenky? Ten by zasloužil přes hubu, měl zajistit pevné oplocení, vždyť ta fena pokousala děcko.

27.9.2017 20:58
mojipsi

XXX.XXX.28.3

VENULEE napsal(a):
Bohužel. Je to na vesnicích dost stejné.

Bydlím na vesnici, mám smečku psů, mezi nimi i KAO-import ze země původu, všichni jsou vycvičeni, poslušní a venku není problém je pustit navolno, mají 100% přivolání, takže ne není to všude stejné.
Ale k tématu, byť mi je vašeho pejska líto, tak navolno nemá mimo místa k tomu určených co dělat, druhá věc, pakliže maminka věděla, že je SAO nebezpečná, proč od ní nešla dál, nebo jinudy...? a třetí věc, pokud by váš taťka přeskočil plot k naší KAO a NO tak by moc daleko nedošel, to by pro něj byla konečná a to doslova, pokud bych byla doma, tak bych je asi stačila zastavit, ale pokud ne, tak smolík, skončil by minimálně s těžkým zraněním a vina by byla na jeho straně, protože tam neměl co dělat, natož přes plot.

28.9.2017 01:00

mojipsi napsal(a):
Bydlím na vesnici, mám smečku psů, mezi nimi i KAO-import ze země původu, všichni jsou vycvičeni, poslušní a venku není problém je pustit navolno, mají 100% přivolání, takže ne není to všude stejné.
Ale k tématu, byť mi je vašeho pejska líto, tak navolno nemá mimo místa k tomu určených co dělat, druhá věc, pakliže maminka věděla, že je SAO nebezpečná, proč od ní nešla dál, nebo jinudy...? a třetí věc, pokud by váš taťka přeskočil plot k naší KAO a NO tak by moc daleko nedošel, to by pro něj byla konečná a to doslova, pokud bych byla doma, tak bych je asi stačila zastavit, ale pokud ne, tak smolík, skončil by minimálně s těžkým zraněním a vina by byla na jeho straně, protože tam neměl co dělat, natož přes plot.

Další vesnice, které je lépe se vyhnout.

28.9.2017 10:14
Terven

XXX.XXX.110.67

mojipsi napsal(a):

Vy se dle úvodního příspěvku domníváte, že by pejska zachránilo, pokud by byl na vodítku? Dopadlo by to nejspíš úplně stejně a možná by k úrazu přišla i maminka zadavatelky.
Další věc - z čeho usuzujete, že na tom místě byl zakázaný volný pohyb psů?

28.9.2017 12:57
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Terven napsal(a):
Vy se dle úvodního příspěvku domníváte, že by pejska zachránilo, pokud by byl na vodítku? Dopadlo by to nejspíš úplně stejně a možná by k úrazu přišla i maminka zadavatelky.
Další věc - z čeho usuzujete, že na tom místě byl zakázaný volný pohyb psů?

Stejně by to nedopadlo, protože ta čuba má z dospělých strach...a já bych teda svýho psa nenechala volně pobíhat kolem plotu psa, o kterém zadavatelka píše, jak je nebezpečnej a má děravej plot...to je, jak kdyby mu ho servírovala na stříbrném podnose...

28.9.2017 13:27
Terven

XXX.XXX.110.67

Huskyjanina napsal(a):
Stejně by to nedopadlo, protože ta čuba má z dospělých strach...a já bych teda svýho psa nenechala volně pobíhat kolem plotu psa, o kterém zadavatelka píše, jak je nebezpečnej a má děravej plot...to je, jak kdyby mu ho servírovala na stříbrném podnose...

Pes byl navolno 2 metry od maminky...
Já třeba mám vodítko 1,80 cm, což je skoro stejné, pokud by maminka zadavatelky měla flexinu, mohl by být pes ještě dál.
Taky se snažím chodit jinudy, pokud se vyskytne místo, ze kterého mám obavy.
Na druhou stranu, třeba na chatě -pokud se chci dostat se psem ven, jinudy než kolem plotu sousedů to prostě nejde, leda bych měla vznášedlo.

Janae

28.9.2017 13:56
Janae

XXX.XXX.68.165

mojipsi napsal(a):

Chyba, vina by byla na vaší straně, protože lidský život a zdraví má vždy přednost před majetkem či zvířetem. Takže i kdyby psi pokousali zloděje, popotahování byste měly vy.

Divím se, že někdo, kdo chová smečku psů, potažmo dost nebezpečných hlídačů, nemá toto zjištěné.

28.9.2017 15:14
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Terven napsal(a):
Pes byl navolno 2 metry od maminky...
Já třeba mám vodítko 1,80 cm, což je skoro stejné, pokud by maminka zadavatelky měla flexinu, mohl by být pes ještě dál.
Taky se snažím chodit jinudy, pokud se vyskytne místo, ze kterého mám obavy.
Na druhou stranu, třeba na chatě -pokud se chci dostat se psem ven, jinudy než kolem plotu sousedů to prostě nejde, leda bych měla vznášedlo.

To fakt chcete takhle slovíčkařit? Nebo se potřebujete dohadovat? Pokud jdu vedle plotu s nebezpečným psem, kterej navíc ještě může kdykoli prolízt, tak mám psa na vodítku a u sebe. Někdy se nedivim, že chlapi ženskej říkaj, že jsou slepice, protože takovýhle slovíčkaření jsem u chlapů nezažila...

28.9.2017 18:09
Terven

XXX.XXX.110.67

Huskyjanina napsal(a):
To fakt chcete takhle slovíčkařit? Nebo se potřebujete dohadovat? Pokud jdu vedle plotu s nebezpečným psem, kterej navíc ještě může kdykoli prolízt, tak mám psa na vodítku a u sebe. Někdy se nedivim, že chlapi ženskej říkaj, že jsou slepice, protože takovýhle slovíčkaření jsem u chlapů nezažila...

To ano , ale je otázka, kdo s tím slovíčkařením začal.
A ne, nechci slovíčkařit, jen jsem měla potřebu zastat se zadavatelky, ukázat jiný možný úhel pohledu...
Čím dál častěji zírám, jaká je tady koncentrace dokonalých lidí, až je to s podivem, protože v reálu žádné takové nepotkávám- asi bych měla říct bohudík.
V životě jsem opatrná a pečlivá často až přehnaně, nejenom jako pejskař. Bohužel všechno upreventovat nejde, jistá míra rizika je tu vždy, obzvlášť pokud nechceme se svými zvířaty trávit život ve zlaté kleci. Klidně přiznám, že i přes veškerou opatrnost někdy zažiju se psem situaci, kdy si řeknu, že to bylo o fous. Že stačilo málo a byl malér.
Všichni chybujeme, jsme omylní, někdy jsme unavení, nesoustředění, někdy uděláme blbost...
Možná je fakt, že někdo je k tomu díky svému naturelu náchylnější, ale ono se říká "nikdy nikoho nesuď, dokud jsi neušel míli v jeho botách".
Bohužel část diskutujících ifauny má napadání a kritizování ostatních diskutujících jako sport a to i těch, kteří si sem jdou pro radu, nic zlého netuše, anebo se chtějí podělit o smutnou zkušenost.

28.9.2017 19:47

Huskyjanina napsal(a):

Je to tragédie, umřel pejsek, na vině evidentně majitelé feny SAO, alespoň dle mého mají oni zodpovědnost za to, aby svého psa zabezpečili...a pořádný plot je základ, ale na druhou stranu, pokud já bych chodila kolem takového plotu, kde je dle mého názoru nebezpečný pes, tak mám psa při průchodu taky nakrátko, u sebe a ještě lépe, bych šla po druhé straně nebo prostě nejdál od plotu, co to jde, protože když už se takové neštěstí stane a neštěstí to teda je, tak je mi plat prtný pak říkat, že za to mohl majitel toho agresivního psa s děravým plotem, to mi mýho psa nevrátí...a pokud je možno udělat něco pro bezpečí mého psa, tak to udělám a lobovat za to, aby byl majitel chatrného plotu zodpovědný a něco s tím udělal můžu i tak aniž by se nějaká tragédie stala...a to píšu bez toho, že bych tím chtěla házet vinu na majitele toho malinkého nešťastníka nebo že bych se ho chtěla nějak dotknout, útočit...ale někdy použít selský rozum není od věci...a stačí málo a k něčemu podobnému nemusí vůbec dojít...

28.9.2017 22:25
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Je to tragédie, umřel pejsek, na vině evidentně majitelé feny SAO, alespoň dle mého mají oni zodpovědnost za to, aby svého psa zabezpečili...a pořádný plot je základ, ale na druhou stranu, pokud já bych chodila kolem takového plotu, kde je dle mého názoru nebezpečný pes, tak mám psa při průchodu taky nakrátko, u sebe a ještě lépe, bych šla po druhé straně nebo prostě nejdál od plotu, co to jde, protože když už se takové neštěstí stane a neštěstí to teda je, tak je mi plat prtný pak říkat, že za to mohl majitel toho agresivního psa s děravým plotem, to mi mýho psa nevrátí...a pokud je možno udělat něco pro bezpečí mého psa, tak to udělám a lobovat za to, aby byl majitel chatrného plotu zodpovědný a něco s tím udělal můžu i tak aniž by se nějaká tragédie stala...a to píšu bez toho, že bych tím chtěla házet vinu na majitele toho malinkého nešťastníka nebo že bych se ho chtěla nějak dotknout, útočit...ale někdy použít selský rozum není od věci...a stačí málo a k něčemu podobnému nemusí vůbec dojít...

Sardullah, přesně tak to mám i já...

29.9.2017 09:08
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Asi bych tady tu diskuzi uzavřela :)
Nikdy nikomu nepreji co naše rodina zažila, jen by se možná chtělo zamyslet nad tím, ze některá slova se zrovna v některých chvílí nehodí. Ifauna byla Vždycky plna dokonalých hlupáků :) to nevadí, nic si z toho nedělám. Chyba je moje protože proto :) nenecham vas tady házet vinu na člověka jako je moje maminka.
Fena byla na prosbu otce alespoň chvíli zavřena v kotci abychom ji nemuseli prvních par dnů sledovat jak si vesele na zahradě běhá a stéká. Majitele ji teď pustili a dali metr před plot el.ohradnik takze každou chvíli je slyšet narikani druhé feny co je s ni občas na zahradě. Mamince jsem přivezla stěně a trochu se zlepšila a to same i druhy pejsek. Stalo se. Je to hrozná rana a nikomu to nepřeji, ale někdy prostě člověk nereaguje dokonale.

Přidejte reakci

Přidat smajlík