Selhani ledvin? - bile vykaly

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beckynka

26.9.2017 20:16
Beckynka

XXX.XXX.64.175

Dobry vecer,
Mam skoro dvou letou fenecku maleho vzrustu, ktera je krizena. Teď ma čerstve období po falesnem brezi.
Vcera jsem spozoroval, ze vykal je lehce zbarvenej do bile barvy, take vinove bílé. Dnes měla jeden kus vykalu, ktery byl cely bily a malinkej kousíček, ktery byl světle hnědý.
Proc jsou bile vykaly? Neni v nějakém ohrožení vazne nemoci?

Dekuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2017 20:27

Nežrala kosti?

Beckynka

26.9.2017 20:35
Beckynka

XXX.XXX.64.175

Dobry vecer,
Kosti jsem nikdy nedával a v posledni době neměla.
Nehrozi ji nějaká nemoc?

26.9.2017 20:38

Spíš sežrala něco, co trus takto zabarvilo.

Beckynka

26.9.2017 20:41
Beckynka

XXX.XXX.64.175

No ja jsem to spozoroval uz včera, ale to bylo jenom lhce zbarveno jenom. Dnes byl celý jeden kua vykalu zbarven.
Opravdu nemuze jít o nějakou nemoc?

26.9.2017 20:44

Hele jestli máte pochybnosti, tak se musíte ptát veterináře po klinickém vyšetření toho zvířete, nejlépe následovaným odběrem krve a vyšetřením toho trusu.

26.9.2017 20:45
Prestige

XXX.XXX.71.69

A čím krmíte? A není potažen takovým bílým hlenem?

Beckynka

26.9.2017 20:48
Beckynka

XXX.XXX.64.175

Krmime granulema first choice. No neřekl bych ze to je hlen. Je to opravdu normálně bílý kus hovinka. Jinak je vesela, stále hyperaktivni jako vzdy.

26.9.2017 21:06
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Beckynka napsal(a):
Krmime granulema first choice. No neřekl bych ze to je hlen. Je to opravdu normálně bílý kus hovinka. Jinak je vesela, stále hyperaktivni jako vzdy.

Hlien by mohol znamenať aj nejaké parazity kedy bola fenka odčervená? Inak ak máte pochybnosti či je všetko OK tak nie je nič jednoduchšie ako trus zozbierať a zobrať na veterinu. Koprologické vyšetrenie nie je ani finančne ani časovo náročné

Beckynka

26.9.2017 21:18
Beckynka

XXX.XXX.64.175

Bohuzel jsme exkrement kterz udělala v lesw vzali a vyhodili.

26.9.2017 21:56
Iliena

XXX.XXX.67.210

Já se teď taky trochu vyděsila, neb psina měla taky pár dní po sobě kus bobku bílý. Ale já nedávno zařadila do jídelníčku kosti (do teď měla jen krky nebo mletiny co se týče kostí) ale teď jsem dávala žebra a i větší kosti. Psina je strávila v poho, zácpu neměla, jen po pár dnech ta barva. Takže jsem si řekla, že je to kostma. Ale není jich teda moc? Střídám to jeden den mletina a druhý kusové maso + žebra nebo jiná kost.

26.9.2017 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Beckynka napsal(a):
Bohuzel jsme exkrement kterz udělala v lesw vzali a vyhodili.

Pokud kosti nekrmíte, tipla bych, že jí nima chtěl někdo přilepšit a nebo je zblajzla někde na prochajdě, aniž by jste si všimnul. Nebo...nežere třeba někde doma omítku?

27.9.2017 09:43
Iliena

XXX.XXX.75.81

Iliena napsal(a):
Já se teď taky trochu vyděsila, neb psina měla taky pár dní po sobě kus bobku bílý. Ale já nedávno zařadila do jídelníčku kosti (do teď měla jen krky nebo mletiny co se týče kostí) ale teď jsem dávala žebra a i větší kosti. Psina je strávila v poho, zácpu neměla, jen po pár dnech ta barva. Takže jsem si řekla, že je to kostma. Ale není jich teda moc? Střídám to jeden den mletina a druhý kusové maso + žebra nebo jiná kost.

Posouvám.
Mám tedy kostí ubrat nebo je to normální?

Díky za odpověď.

27.9.2017 09:45
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Iliena napsal(a):
Posouvám.
Mám tedy kostí ubrat nebo je to normální?

Díky za odpověď.

Já bych ubrala a přidala trochu oleje.

27.9.2017 09:59
Iliena

XXX.XXX.75.81

Tedysek napsal(a):
Já bych ubrala a přidala trochu oleje.

Ok, díky. Možná celkově ubrat ty mletiny?

27.9.2017 10:02
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Iliena napsal(a):
Ok, díky. Možná celkově ubrat ty mletiny?

Hele já vždy ubírala jen kostí. Nebo jsem naopak přidala svalovinu a olej. ;) aby se to nějak vyvazilo a počkala jsem na výsledek. :).

27.9.2017 10:51
Iliena

XXX.XXX.75.81

Tedysek napsal(a):
Hele já vždy ubírala jen kostí. Nebo jsem naopak přidala svalovinu a olej. ;) aby se to nějak vyvazilo a počkala jsem na výsledek. :).

No včera měla svalovinu, vnitřnosti a krk a dnes bobek normální. Tak možná je v tý mletině jen hodně kostí. Ubrat mletinu jsem myslela, jako ne obden, ale třeba 2 dny kusovky + menší kost a pak mletinu...nebo tak. Musím to ještě vychytat. Každý den k večeři maso dávám teprve asi 2 měsíce (možná míň) a k žebrům a kostem vcelku jsem se odhodlala (nebo mi to spíš psina vysvětlila ) až nedávno.

27.9.2017 11:12

Ono se to špatně odhaduje, hlavně v začátcích
dám něco, kde se nemusí počítat
z mletin je to těžké, ale z psimisky jsem nikdy neviděla moc kostí (vepřové zelené kuře kdysi a hovězí)
vyrovnané, bez starostí - křídlo, hřbet, žebra hodně obalená masem (běžně v krámě jsou např. kachní polévk. směsi - křídla, hřbety, krky)
např. vepřová žebra jsou "horší" než dvojnásobné množství kuřecích noh
králičí hřbety zpracuje jako kdyby tam ty kosti vůbec nebyly
zkuste to tak, nedávat svalovinu a kost zvlášť, ale ať si to "nadávkuje" sama.

27.9.2017 11:16

Nejhezčí bobky jsou poté, co dáte psovi jednou mrkev a podruhý červenou řepu. Když pak vyleze půlka bobků mrkvových a druhá půlka řepových, to je barevně fakt top :D.

27.9.2017 11:18

Jinak mi přišel vtipnej ten nadpis, selhání ledvin se opravdu pozná podle naprosto jinejch věcí než barvy bobků. Kdyby si ten titulek dal zadavatel do googlu, dozví se mnohem víc a mnohem rychlejc než na diskuzi.

27.9.2017 11:20

To je merle, ne ?

27.9.2017 11:26
Iliena

XXX.XXX.75.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono se to špatně odhaduje, hlavně v začátcích
dám něco, kde se nemusí počítat
z mletin je to těžké, ale z psimisky jsem nikdy neviděla moc kostí (vepřové zelené kuře kdysi a hovězí)
vyrovnané, bez starostí - křídlo, hřbet, žebra hodně obalená masem (běžně v krámě jsou např. kachní polévk. směsi - křídla, hřbety, krky)
např. vepřová žebra jsou "horší" než dvojnásobné množství kuřecích noh
králičí hřbety zpracuje jako kdyby tam ty kosti vůbec nebyly
zkuste to tak, nedávat svalovinu a kost zvlášť, ale ať si to "nadávkuje" sama.

Nedávat svalovinu a kost zvlášť, ale ať si to nadávkuje sama.

Asi jsem blbá, ale tak nějak to nechápu dávám to v 1 dávce, do misky maso + zelenina a pak jí dám na podložku tu kost nebo žebra kde to v klidu schroustá. Možná je ta dávka celkově dost velká 250g svaloviny, zelenina + kost...

27.9.2017 11:32
Iliena

XXX.XXX.75.81

Iliena napsal(a):

Asi jsem blbá, ale tak nějak to nechápu dávám to v 1 dávce, do misky maso + zelenina a pak jí dám na podložku tu kost nebo žebra kde to v klidu schroustá. Možná je ta dávka celkově dost velká 250g svaloviny, zelenina + kost...

Jo už mi to asi došlo jako hodit jí celej hřbet ať sní co sní?

Jenže ona sní cokoliv v jakémkoliv množství i kdyby měla prasknout.

27.9.2017 11:35

Iliena napsal(a):

Nevím ta dávka, jestli je velká
má ještě granule ?
takhle se to opravdu špatně odhaduje
lepší je masová kost
včera jsem megí dala hovězí oháňku, až to okouše, že tu největší nejtvrdší část kosti vyhodím
jenže za minutu nezbyl ani milimetr
a teď si ráno stěžovala
teoreticky.. když dáte maso + kost + zeleninu, vynechat ten den granule nebo zeleninu ?

27.9.2017 11:37

Iliena napsal(a):
Jo už mi to asi došlo jako hodit jí celej hřbet ať sní co sní?

Jenže ona sní cokoliv v jakémkoliv množství i kdyby měla prasknout.

Hřbet má ale kostí právě akorát
jo, to známe smajlík právě megyna sní vše, asi i kdyby to byl šutr, tak si dojde pro kladívko..

27.9.2017 11:44
Iliena

XXX.XXX.75.81

Jo rano má granule, večer maso.

Bobky jsou jinak v pohodě, stejně pevné, ve stejnou dobu i množství. Jen párkrát byl kus bílý, proto jsem myslela, že je to kostma. Asi poslední 2 týdny, dávám obden tu mletinu, k masu dám buď jen půlku krku nebo občas ty žebra. Tak mám pocit, že z těch mletin má asi hodně kostí.

27.9.2017 11:52
Iliena

XXX.XXX.75.81

Hřbet má ale kostí právě akorát
jo, to známe smajlík právě megyna sní vše, asi i kdyby to byl šutr, tak si dojde pro kladívko..

jako bych to viděla
Já se kostí vždy tak nějak bála. Nevím proč... Ale blíží se zima a dlouhý večery, tak jsem z DPM objednala zvěřinový kosti.
Tak jsem jeden večer vyndala takovou hezkou, říkám si obere maso, klouby a kost nechá. Tak chvíli na mě koukala jako jestli je to jedlý pak obrala to maso, klouby a pak začala ukusovat tu kost jako rohlík no v půlce jsem jí to sebrala (nevěděla jsem kolik toho může sníst aniž by se ucpala) a bylo.

27.9.2017 13:21
Terven

XXX.XXX.110.67

Iliena napsal(a):
jako bych to viděla
Já se kostí vždy tak nějak bála. Nevím proč... Ale blíží se zima a dlouhý večery, tak jsem z DPM objednala zvěřinový kosti.
Tak jsem jeden večer vyndala takovou hezkou, říkám si obere maso, klouby a kost nechá. Tak chvíli na mě koukala jako jestli je to jedlý pak obrala to maso, klouby a pak začala ukusovat tu kost jako rohlík no v půlce jsem jí to sebrala (nevěděla jsem kolik toho může sníst aniž by se ucpala) a bylo.

No, přesně to se mi taky stává, že dám kost na obrání, masa tak akorát, ale kost je na ní moc velká, takže mám potřebu nenechat jí sežrat celou. Jelikož je po sebrání kosti vždycky děsně nešťastná a hledá ji, dělám to strašně nerada.
Mimochodem, jako štěně snesla mnohem víc kostí než teď, skoro ve dvou letech. Mohla jsem je dávat denně i vícekrát, měla jsem dokonce pocit, že pěknou stolici má jen díky kostem, že když je uberu, už to bude břečka, která nepůjde sebrat.
Teď dávám kosti cca obden a je to tak akorát, když to někdy přeženu, bobky jsou jako šutry a tlačí jako o život.

27.9.2017 13:51
Iliena

XXX.XXX.14.106

Terven napsal(a):
No, přesně to se mi taky stává, že dám kost na obrání, masa tak akorát, ale kost je na ní moc velká, takže mám potřebu nenechat jí sežrat celou. Jelikož je po sebrání kosti vždycky děsně nešťastná a hledá ji, dělám to strašně nerada.
Mimochodem, jako štěně snesla mnohem víc kostí než teď, skoro ve dvou letech. Mohla jsem je dávat denně i vícekrát, měla jsem dokonce pocit, že pěknou stolici má jen díky kostem, že když je uberu, už to bude břečka, která nepůjde sebrat.
Teď dávám kosti cca obden a je to tak akorát, když to někdy přeženu, bobky jsou jako šutry a tlačí jako o život.

Taky jsem si říkala, že jí dávat kosti denně nebude to pravý. Nezdálo se mi, že by nějak extra tlačila, jen ta barva no.

No však jsem jí tu kost musela směnit za jelení párečky (momentálně top ňamka). Ale ponaučila jsem se hned, příště jsem dala jen tak velkou abych jí to brát nemusela

27.9.2017 14:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):

To vám závidím. Můj pes žere kostí myslím celkem hodně(každý den má buďto žebra, krky nebo něco podobného) a bobky má pořád spíše měkké. Snad jen dvakrát(po tom, co sežral celou vepřovou nožku) byly bobky tvrdé a chvíli tlačil. Pro psa je lepší, mít trochu tvrdší bobky...čistí se mu tak samovolně žlázky. Proto nejspíš, teď v granulové době, s nima má tolik psů problémy

29.9.2017 16:44
Iliena

XXX.XXX.76.111

Tak 2 večery měla psina svalovinu+vnitřnosti+krk a bobky normální. Včera měla mletinu a dnes byl kousek bobku bílý. Takže to určitě dělá ta mletina. Takže buď budu dávat svalovinu + nějakou kost nebo alespoň půl svaloviny půl mletiny.
Ale mám v mrazáku nabalíčkovano asi ještě 12 porcí mletiny. Tak to asi nějak s odstupem zkrmím, neublíží jí to?

30.9.2017 01:23

Hele vám nasadím brouka do hlavy ...za barvu stolice může taky žluč, když je světlá netráví se tuky(žluč není-funkce jater, žlučovody...).

30.9.2017 08:42
Iliena

XXX.XXX.71.127

Hele vám nasadím brouka do hlavy ...za barvu stolice může taky žluč, když je světlá netráví se tuky(žluč není-funkce jater, žlučovody...).

Ale to by byly světlé stále, nejen když má mletinu. Hlavně nejsou světlé, jsou normálně tmavé jen v oněch případech je kousek bílý.

30.9.2017 09:24

Acholická stolice sice existuje, ale vypadá to úplně jinak než kosťový bobek.

když nemáte žluč, tak se zároveň netráví tuky, takže takový trus je šedivý, mazlavý, zapáchající, ne úplně formovaný - taková ta konzistence, co vypadá jako bobek, ale když to chcete sebrat, tak to úplně nejde. případně je to rovnou průjem.

30.9.2017 09:31
Iliena

XXX.XXX.71.127

Acholická stolice sice existuje, ale vypadá to úplně jinak než kosťový bobek.

když nemáte žluč, tak se zároveň netráví tuky, takže takový trus je šedivý, mazlavý, zapáchající, ne úplně formovaný - taková ta konzistence, co vypadá jako bobek, ale když to chcete sebrat, tak to úplně nejde. případně je to rovnou průjem.

Takže myslíte, že to bílé je z kostí? Výše popsané není náš případ, barva i tvar jsou ok.

30.9.2017 10:01

Iliena napsal(a):
Takže myslíte, že to bílé je z kostí? Výše popsané není náš případ, barva i tvar jsou ok.

Jo, kosti barví krásně trus do bíla.

když se to s kostmi přežene, máte bobek celý bílý a sypací.

30.9.2017 10:11
Iliena

XXX.XXX.71.127

Jo, kosti barví krásně trus do bíla.

když se to s kostmi přežene, máte bobek celý bílý a sypací.

Jo sypací to je to slovo já pořád nevěděla jak to popsat. Tak trošku upravím jídelníček. Díky

30.9.2017 10:55

Nejhezčí bobky jsou poté, co dáte psovi jednou mrkev a podruhý červenou řepu. Když pak vyleze půlka bobků mrkvových a druhá půlka řepových, to je barevně fakt top :D.

Musím říct svůj pribeh
Jdem s kamarádkou se psy a ten její chce no však víte... no bobek byl fialovo, zeleno žlutý(na žluté straně to bylo úplně rozteklý)

30.9.2017 12:59
Terven

XXX.XXX.110.67

Iliena napsal(a):

Jo, je to z kostí, ono u těch mletin prostě nemáte kontrolu, kolik tam čeho je. Já je teda nekrmím, ale když jsem ještě bývala na fb v barfovací skupině, o zácpě a bílých bobcích po mletinách jsem tam určitě četla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík