Cestování s ohlávkou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sandy433

27.9.2017 13:57
Sandy433

XXX.XXX.217.129

Dobrý den ráda bych se zeptala jaké máte zkuśenosti s cestovaním v autobuse případně vlaku, tramvaji, metru s velkým psem.Chtěli bychom si trochu ulehčit cestovaní delších vzdáleností autobusem s kamarádkou problém je že ona má malého psa který může být i v tašce ale já mám labradora a náhubek nemáme jedině ohlávku počítá se to také jako náhubek?Myslíte že by nás řidič pustil?Jel nekdo také s ohlavkou?Přikládám fotky.

27.9.2017 14:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Sandy433 napsal(a):
Dobrý den ráda bych se zeptala jaké máte zkuśenosti s cestovaním v autobuse případně vlaku, tramvaji, metru s velkým psem.Chtěli bychom si trochu ulehčit cestovaní delších vzdáleností autobusem s kamarádkou problém je že ona má malého psa který může být i v tašce ale já mám labradora a náhubek nemáme jedině ohlávku počítá se to také jako náhubek?Myslíte že by nás řidič pustil?Jel nekdo také s ohlavkou?Přikládám fotky.

Mám psa 30 kg, cestování je v pohodě - vlakem, autobusem, MHD. Ovšem vždy s náhubkem. Nemyslím si, že by ohlávka plnila funkci náhubku - i s ohlávkou může pes kousnout. Jinak asi záleží na řidiči, ale myslím si, že ten by vás s tím pustil. Ve vlaku to podle mých zkušeností moc neřeší, kolikrát mi průvodčí řekl, že mu ten náhubek můžu klidně sundat. Ale nesundala jsem. Snažím se být tolerantní vůči ostatním lidem, chápu, že někdo může mít z velkých psů strach. Snažím se sednout si někam, kde nejsou lidi, samozřejmě pokud to jde. Pes je zvyklý cestovat, takže si v pohodě lehne, že o něm lidi pomalu ani neví. Náhubek není nijak extra drahá záležitost, takže být vámi, tak ho pro cestování pořídím. Spoustu lidí se ohání tím, že jejich pes je hodný, jenže ono se při cestování může stát věc, kterou nikdo nečeká a nevíme, jak bude pes reagovat - třeba prudké zabrzdění, někdo na psa z uličky upadne, omylem mu šlápne na ocas, prostě cokoli. Právě kvůli takovým lidem, kteří se to snaží obejít třeba tou ohlávkou, pak spoustu lidí nadává na pejskaře jak jsou nezodpovědní.

Další věc, kterou při cestování nechápu je ta, když lidi nechávají psy sedat na sedačkách. Mám také psa, který je zvyklý spát v posteli, lehat v křesle atd., ale nikdy by mě nenapadlo ho dát ve vlaku na sedačku. Je to pes, prostě to na zemi vydrží. Chápu, že tím vlakem jezdí také lidi do práce nebo na schůzky, kde musí být slušně oblečení - pak asi není příjemné, když jsou celí od chlupů, protože na sedačce seděl pes.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2017 14:22

Ne, jezdit jen s ohlávkou bych si netroufla, nemusíte to uhádat a řidič má právo vás nevzít nebo vyhodit. Tak možná ještě ve vlaku by to teoreticky projít mohlo, tak nejste tolik na ráně... ale stejně. Ohlávka není náhubek.
Pořiďte normální pohodlnej košík, pro psa to není žádný utrpení.

27.9.2017 14:41
Danczéz

XXX.XXX.1.20

Náhubek je dobré mít, už jen z principu.smajlík Mám tak o polovinu menšího psa a koupila jsem jí kovový náhubek. Žádnou látkovou fixační potvoru ale klasický kovový koš. Ani o něm neví, nesnaží se ho sundavat, dá se přes něj dát pamlsek. To, že jsem v mhd za poslední půl rok nepotkala snad jediného psa s náhubkem není důvod proč bych se tím měla řídit. Je to prostě jistota. Pro mě, pro lidi, kteří by se psa (byť malého) mohli bát. A koneckonců i pro ní, protože se jí lidé s náhubkem bojí. Dnes asi platí náhubek= nebezpečný pes. :-D Takže máme klid, pohodlí a nikdo nám nemůže nic říct. To, že můžu vždycky vylítnout z kůže, když k nám přijde v mhd pes na volno, je věc druhá. :-D

27.9.2017 14:59
blackberry

XXX.XXX.110.35

U nás v MHD potkávám lidi, co mají tento látkový náhubek, ale ta Vaše ohlávka vypadá už tence a moc čumák nezakrývá.

27.9.2017 15:06
LájošM

XXX.XXX.14.251

V některých městech v MHD vám ohlávka projde, kovový náhubek je ale určitě bezpečnější a máte jistotu, že vás nikdo z dopravního prostředku jen kvůli ohlávce nevyhodí.
Proč si vůbec nechcete klasický košík pořídit? Stojí pár korun, správně velký je pro psa pohodlný a bezpečný.

27.9.2017 15:12
Danczéz

XXX.XXX.1.20

blackberry napsal(a):
U nás v MHD potkávám lidi, co mají tento látkový náhubek, ale ta Vaše ohlávka vypadá už tence a moc čumák nezakrývá.

Je to asi nejčastější varianta, co okolo sebe vídám, ale nepřijde mi to moc praktické: správně utažený psovi nedovolí otevřít tlamu tak, aby se mohl ochlazovat a zase, když ho povolím, vepředu je volný, takže pes by s ním dokázal kousnout (nebo minimálně pořádně štípnout). Ale je pravda. že se zmuchlá do kapsy nebo batůžku a nepřekáží a náhubek to, narozdíl od ohlávky, je. smajlík

Sandy433

27.9.2017 20:16
Sandy433

XXX.XXX.217.129

Kovový náhubek určitě nechci je dost težký a ze všech nejdražší nemá ohlavku v oblibě takže košík bych koupila kožený maximálně latkový nebo plastový a je pravda že v autobusu je to dost špatné s řidiči někteří dovolí a neřeší to a jiní vás nechtějí pustit...

27.9.2017 20:22
bbejliskáček

XXX.XXX.128.38

Používám jenom ve velkých teplech ale vždy mám košík po ruce kdyby neco :).

27.9.2017 20:48

Zrovna nedávno vyhodili většího psa s ohlávkou z metra. Prý to není náhubek a šmitec.

27.9.2017 21:02
Tedysek

XXX.XXX.56.238

blackberry napsal(a):

To je největší prasarna co na psa při cestování dat! FIXAČNÍ NAHUBEK opravdu nepatří psovi na tlamu v dopravě.
Nahubek musí být bezpečný pro psa i jeho okolí!
Musí být dost prostorný, aby si v něm pes mohl zivnout nebo se případně napít.
1) fixační nahubek - pes neotevře tlamu, nedýchá dostatečně, neochladi se a ani správně nevyventiluje stres z dopravy, pes v něm může štípnout kohokoliv před ním.
2) kožený/látkový nahubek - ačkoliv lépe vzdušný, většinou stejně malo, pes v něm kdykoliv kohokoliv může kousnout
3) plastový nahubek - další zlo- je konstruovaný tak, že nejširší část je u krku a směrem k čenichu se zužuje, pes nemůže otevřít tlamu, nemůže dost v něm dýchat, vysychat stres a ani se napít. Psi se silnou tlamou ho mohou snadno roztrhnout když budou opravdu chtít otevřít hubu
4) kovový nahubek - když se vybere správná velikost, tak se nahubek směrem k čenichu prohlubuje, umožňuje psovi dost otevřít tlamu, v pohodě zívá, může se napít. Ale šikovnější pes může skrz díry kousnout.
5) kovový koš vypleteny kůží - vše co u normálního kovového jen pes fakt nikoho nekousne.

InvestujteInvestujte pár korun do pohody vašeho psa.
Navíc čím nahubek lépe psovi sedí, tím méně se mu pes brání a méně ho sundavá.

28.9.2017 08:54

Tedysek napsal(a):
To je největší prasarna co na psa při cestování dat! FIXAČNÍ NAHUBEK opravdu nepatří psovi na tlamu v dopravě.
Nahubek musí být bezpečný pro psa i jeho okolí!
Musí být dost prostorný, aby si v něm pes mohl zivnout nebo se případně napít.
1) fixační nahubek - pes neotevře tlamu, nedýchá dostatečně, neochladi se a ani správně nevyventiluje stres z dopravy, pes v něm může štípnout kohokoliv před ním.
2) kožený/látkový nahubek - ačkoliv lépe vzdušný, většinou stejně malo, pes v něm kdykoliv kohokoliv může kousnout
3) plastový nahubek - další zlo- je konstruovaný tak, že nejširší část je u krku a směrem k čenichu se zužuje, pes nemůže otevřít tlamu, nemůže dost v něm dýchat, vysychat stres a ani se napít. Psi se silnou tlamou ho mohou snadno roztrhnout když budou opravdu chtít otevřít hubu
4) kovový nahubek - když se vybere správná velikost, tak se nahubek směrem k čenichu prohlubuje, umožňuje psovi dost otevřít tlamu, v pohodě zívá, může se napít. Ale šikovnější pes může skrz díry kousnout.
5) kovový koš vypleteny kůží - vše co u normálního kovového jen pes fakt nikoho nekousne.

InvestujteInvestujte pár korun do pohody vašeho psa.
Navíc čím nahubek lépe psovi sedí, tím méně se mu pes brání a méně ho sundavá.

Já bych skončila u bodu 4). Bod 5) je už taková nadstavba.

Nechápu, čím lidi myslí, když vyhodnotí ohlávku nebo varianty 1 - 3 jako vhodné pro jejich milovaného psa. Přitom i nepříliš bystrému člověku musí být jasné, že jeho nejlepší přítel si potřebuje v náhubku zívnout a pořádně otevřít tlamu, ať už proto, aby se mohl účinně ochlazovat, nebo aby se mohl napít.

28.9.2017 09:40
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Já bych skončila u bodu 4). Bod 5) je už taková nadstavba.

Nechápu, čím lidi myslí, když vyhodnotí ohlávku nebo varianty 1 - 3 jako vhodné pro jejich milovaného psa. Přitom i nepříliš bystrému člověku musí být jasné, že jeho nejlepší přítel si potřebuje v náhubku zívnout a pořádně otevřít tlamu, ať už proto, aby se mohl účinně ochlazovat, nebo aby se mohl napít.

No já bych chtěla bod 5)
Z bohů 4 má můj bígl už asi 4x prokousnute ucho...
Jen nevím kdo je schopný a ochotný dělat z bodů 4 bod 5.

Sandy433

28.9.2017 10:05
Sandy433

XXX.XXX.217.129

My bychom kosik pouzivali v 95% pripadu jen na tech 10-15 minutek v autobuse pak by sme ho sundali a supli nekam do batohu.

Sandy433

28.9.2017 10:06
Sandy433

XXX.XXX.217.129

A jeste k tomu jen treba fakt jednou za mesic dva jinak nemam prilis moc casu.

28.9.2017 10:07
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Sandy433 napsal(a):
My bychom kosik pouzivali v 95% pripadu jen na tech 10-15 minutek v autobuse pak by sme ho sundali a supli nekam do batohu.

A pes zadrží dech na 10-15minut? Nebo snad stres trvající 10-15minut není stres? Nebo se pes za 10-15minut nemůže přehrát? Nebo je člověk fakt tak moc pohodlný že neunese pár drátků?

28.9.2017 10:54
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Koupila bych plastový náhubek, dá se sehnat i takový, který se nezúžuje. Ohlávka je na nic, to samé fixační náhubek - to je vůbec volovina, používá se u vet.
Měli jsme plastový náhubek, který byl dost prostorný a i správně velké díry, tak aby nikoho nezakousnul. Myslím, že pro psa, který to má pouze jako pojistku do MHD, a jinak je absolutně bezkonfliktní to stačí. Pokud bych měla psa, u kterého vím, že se ožene po psovi nebo člověku, tak určitě kovový.

28.9.2017 11:21
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Myslete na toho psa, na jeho pohodlí a kupte mu koš, vždyť to tolik nestojí..

28.9.2017 12:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Můj tříletý vnuk by opověděl: to teda NE !
Asi jako zadavatelka...

28.9.2017 20:30

Tedysek napsal(a):
No já bych chtěla bod 5)
Z bohů 4 má můj bígl už asi 4x prokousnute ucho...
Jen nevím kdo je schopný a ochotný dělat z bodů 4 bod 5.

To byste asi zvládla sama... vyplést kůží nebo popruhem kovový náhubek tak, aby v něm pes ještě mohl dýchat...

28.9.2017 20:39
LájošM

XXX.XXX.14.251

Sandy433 napsal(a):
Kovový náhubek určitě nechci je dost težký a ze všech nejdražší nemá ohlavku v oblibě takže košík bych koupila kožený maximálně latkový nebo plastový a je pravda že v autobusu je to dost špatné s řidiči někteří dovolí a neřeší to a jiní vás nechtějí pustit...

Snad jsem tomu vašemu textu porozuměl dobře (snažil jsem se to rozšifrovat snad 5 minut).
Kovový náhubek není těžký, máte labíka, ne čivavu. Proč by zrovna váš pes neměl klasický košík, který nosí tisíce jiných podobných psů unést?
V nouzi a na chvíli je opravdu řešení náhubek látkový nebo plastový, ale psi jsou chudáci, když to musí mít na čumáku déle. Drží pachy, špatně se čistí, málokterý je tak prodyšný jako klasická kovová mřížka.
A že je nejdražší? Děláte si legraci? Každý majitel většího psa by měl pořídit pořádný náhubek, i když stojí třeba o 50, - Kč víc.
To opravdu nikde nepustíte psa z vodítka? Pouze na svém pozemku? Protože kdekoli jinde by pes náhubek mít měl.

28.9.2017 20:42
Tedysek

XXX.XXX.49.14

To byste asi zvládla sama... vyplést kůží nebo popruhem kovový náhubek tak, aby v něm pes ještě mohl dýchat...

No, jsem na spoustu věcí prostě "levá". Takže nezvládla... Ale kdysi jsem věděla o sedláři v jednom maloměstě. Teď už tam není a široko daleko žádný. Jde o to dát pruh kůže přes místa, kde jsou boky tlamy (jen tam kde je jakoby střed tlamy) a zepředu maly čtvereček. Zbytek nechat volný. To zajistí vzduch v pohodě. Ale fakt nevím o žádném sedláři v okolí. :( A kdybych věděla asi bych ho otravovala s hromadou dalších mých představ zpracování kůže... Asi by se mě jako zákazníka u nezbavil...

29.9.2017 07:21

Tedysek napsal(a):
No, jsem na spoustu věcí prostě "levá". Takže nezvládla... Ale kdysi jsem věděla o sedláři v jednom maloměstě. Teď už tam není a široko daleko žádný. Jde o to dát pruh kůže přes místa, kde jsou boky tlamy (jen tam kde je jakoby střed tlamy) a zepředu maly čtvereček. Zbytek nechat volný. To zajistí vzduch v pohodě. Ale fakt nevím o žádném sedláři v okolí. :( A kdybych věděla asi bych ho otravovala s hromadou dalších mých představ zpracování kůže... Asi by se mě jako zákazníka u nezbavil...

Já pro jakýkoliv výplet nejsem, podle mě snižuje užitnou hodnotu kovového náhubku. Výplet se bude špinit, vlhnout, budou se v něm držet plísně, pokud chcete mít výplet nejen po stranách ale i zepředu, nedokážu si dost dobře představit, jak budete náhubek udržovat v čistotě, když pes šmejdí neustále po zemi právě tou přední částí náhubku a vymete i různé hnusy...

29.9.2017 08:08
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Já pro jakýkoliv výplet nejsem, podle mě snižuje užitnou hodnotu kovového náhubku. Výplet se bude špinit, vlhnout, budou se v něm držet plísně, pokud chcete mít výplet nejen po stranách ale i zepředu, nedokážu si dost dobře představit, jak budete náhubek udržovat v čistotě, když pes šmejdí neustále po zemi právě tou přední částí náhubku a vymete i různé hnusy...

No tak jednoduše. Stejně jako kožený obojek nebo jiný kožený nahubek. V tom problém nevidím. Vidím naopak problém fakt v tom že ty velký koše mají velká oka a lze jimi kousnout. Kdybych několikrát neosetrovala prokousnute ucho právě skrz koš tak tomu sama nevěřím a o výpletu ani neceknu. Už jsem takhle vypleteny koš několikrát viděla u psů co byli opravdu silne nebezpeční v malé vzdálenosti u jiných psů. A majitele se shodovali že bez výpletu ten pes prostě kousne.

29.9.2017 12:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Mně na NO dělal náhubek (perfektní)
jeden pán, bohužel už nežije.
Ale jistě se dá sehnat ŠIKOVNÝ řemeslník
se svářečkou.
Mohl by zrovna ty 1-2 drátky doplnit.
Manžel mi ho nechal někde nachromovat.

29.9.2017 18:02

Tedysek napsal(a):
No tak jednoduše. Stejně jako kožený obojek nebo jiný kožený nahubek. V tom problém nevidím. Vidím naopak problém fakt v tom že ty velký koše mají velká oka a lze jimi kousnout. Kdybych několikrát neosetrovala prokousnute ucho právě skrz koš tak tomu sama nevěřím a o výpletu ani neceknu. Už jsem takhle vypleteny koš několikrát viděla u psů co byli opravdu silne nebezpeční v malé vzdálenosti u jiných psů. A majitele se shodovali že bez výpletu ten pes prostě kousne.

Já vás nepřesvědčuji. Akorát si při čtení vašeho důvodu říkám, že mám fakt štěstí, že se mi něco takového za sedmatřicet let se psy nestalo.

29.9.2017 19:44
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Já vás nepřesvědčuji. Akorát si při čtení vašeho důvodu říkám, že mám fakt štěstí, že se mi něco takového za sedmatřicet let se psy nestalo.

No já jsem si taky říkala, že to je divný. Ale je to tak. Jednou ruplo na cizím psovi kožený vodítko a natlačil mi bígla na zeď, jindy se ohnal a jak bígl samosebou chtěl uhnout, zavlalo mu ucho a bylo to... Takový blbý situace... Nakonec umím ovazat ucho obvazem tak že nespadne.

Sandy433

29.9.2017 21:53
Sandy433

XXX.XXX.217.129

LájošM napsal(a):
Snad jsem tomu vašemu textu porozuměl dobře (snažil jsem se to rozšifrovat snad 5 minut).
Kovový náhubek není těžký, máte labíka, ne čivavu. Proč by zrovna váš pes neměl klasický košík, který nosí tisíce jiných podobných psů unést?
V nouzi a na chvíli je opravdu řešení náhubek látkový nebo plastový, ale psi jsou chudáci, když to musí mít na čumáku déle. Drží pachy, špatně se čistí, málokterý je tak prodyšný jako klasická kovová mřížka.
A že je nejdražší? Děláte si legraci? Každý majitel většího psa by měl pořídit pořádný náhubek, i když stojí třeba o 50, - Kč víc.
To opravdu nikde nepustíte psa z vodítka? Pouze na svém pozemku? Protože kdekoli jinde by pes náhubek mít měl.

Pouštím ho navolno a každý VELKÝ pes nepotřebuje nahubek jenom kvůli velikosti někteří lidé vidí velké psy jenom jako nebezpečí ať ho vítá sebevíc jak by se vám líbilo kdyby vám ukázali někoho kdo by se vás bál a dali by vám bezdůvodně náhubek?Tady u nás na vesnici vodí dva ovčáky bez náhubku ba i rotvajlera a nechci ji vic stresovat pred jinym psem nez je jako mala se lekla velkeho psa a ma strachovou agresi se kterou statecne bojujeme seznamujeme se s ostatnimi pejsky a jako odmenu za to ze byla hodna je pamlsek.

Sandy433

29.9.2017 21:56
Sandy433

XXX.XXX.217.129

A koš by opravdu měla čistě do autobusu tam se na něj snad nebude plíseň chytat tak jako kdyby s ním šla venku s čumákem na zemi.

29.9.2017 23:13

Sandy433 napsal(a):
A koš by opravdu měla čistě do autobusu tam se na něj snad nebude plíseň chytat tak jako kdyby s ním šla venku s čumákem na zemi.

Přesvědčujete už jen sama sebe. Můj názor je, že by každý pes na volno měl mít náhubek. Velký, střední i malý, protože každý pes muže v určité situaci kousnout. Nemyslím hned útok, stačí, aby se ohnal po jiném psovi, po člověku,... Správně zvolený náhubek - jak už tu padlo, prostorný, vzdušný, aby si v něm mohl pes zívnout - psa neomezuje a nevadí mu.
Rozhodně je pro psa míň omezující než ohlávka, kterou používají majitelé, kteří nejsou schopni psa naučit základní poslušnosti.

29.9.2017 23:41
Terven

XXX.XXX.160.10

Přesvědčujete už jen sama sebe. Můj názor je, že by každý pes na volno měl mít náhubek. Velký, střední i malý, protože každý pes muže v určité situaci kousnout. Nemyslím hned útok, stačí, aby se ohnal po jiném psovi, po člověku,... Správně zvolený náhubek - jak už tu padlo, prostorný, vzdušný, aby si v něm mohl pes zívnout - psa neomezuje a nevadí mu.
Rozhodně je pro psa míň omezující než ohlávka, kterou používají majitelé, kteří nejsou schopni psa naučit základní poslušnosti.

Něco na tom názoru je, ale u nás konkrétně si takové venčení nedokážu představit. Většinu cesty hážeme hračky, šišky, klacky, přetahujeme se, pamlskujem, dotýkáme se nosem targetu, fena hrabe díry do země, k čemuž používá tlamu stejnou měrou jako tlapy...
Téměř na každé procházce si hraje a dovádí s jinými psy, což by s košem nebylo zrovna to pravé.
Do MHD náhubek nosíme, poněvadž respektuju nařízení, ale pokud bych měla trvale venčit psa s košem, snad bych si ho radši ani nepořizovala.

30.9.2017 00:01

Terven napsal(a):
Něco na tom názoru je, ale u nás konkrétně si takové venčení nedokážu představit. Většinu cesty hážeme hračky, šišky, klacky, přetahujeme se, pamlskujem, dotýkáme se nosem targetu, fena hrabe díry do země, k čemuž používá tlamu stejnou měrou jako tlapy...
Téměř na každé procházce si hraje a dovádí s jinými psy, což by s košem nebylo zrovna to pravé.
Do MHD náhubek nosíme, poněvadž respektuju nařízení, ale pokud bych měla trvale venčit psa s košem, snad bych si ho radši ani nepořizovala.

Tak u nás platí vyhláška - buď vodítko, pak bez náhubku, nebo na volno s náhubkem. A tím je charakter procházek, venčení, daný.

30.9.2017 00:23
Terven

XXX.XXX.160.10

Tak u nás platí vyhláška - buď vodítko, pak bez náhubku, nebo na volno s náhubkem. A tím je charakter procházek, venčení, daný.

Tak jasně, ve městě jo, ale když jste psala, že každý pes navolno by měl mít náhubek, nepředpokládala jsem, že myslíte město, tam většinou pohyb navolno povolen nebývá.
A tam já bych byla spíš pro vodítko, pokud by bylo na výběr.

30.9.2017 01:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Sandy433 napsal(a):

Komu to vysvětlujete ?
Dnes na vás klidně vysoudí sto tisíc,
kdyby se vám podařilo někoho poškodit,
zaplatíte veterinu, bolestné, cenu psa, citovou újmu aj.
Bude li mít dobrýho advokáta, nebudete se stačit divit.
A to je dobře.
Ohlávka na psovi o něčem svědčí.
Styděla bych se s tím vyjít před barák.

30.9.2017 07:53

30.9.2017 08:09
Tedysek

XXX.XXX.56.238

No jak koukam, tak ta ohlávka u zadavatelky se stejně míjí účinkem. Od špatné velikosti po spane použití... To se jí nikdy nezbaví.
Já bych se za Halti nestyděla. Taky se mi na jednu doma práší. Ale styděla bych se kdyby mě s ní potkávali delší dobu..

30.9.2017 16:44
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Naopak, ohlavky vacsinou stretavam u ludi, ktori so psom s nou pracuju a casom ju odlozia. A pocas obdobia kym ju pes musi nosit je aspon ovela lepsie zabezpeceny, nez na obojku - hlavne ak je tam velky silovy nepomer medzi psom a majitelom v prospech psa.

30.9.2017 19:09

L(phi) napsal(a):

Naopak, ohlavky vacsinou stretavam u ludi, ktori so psom s nou pracuju a casom ju odlozia. A pocas obdobia kym ju pes musi nosit je aspon ovela lepsie zabezpeceny, nez na obojku - hlavne ak je tam velky silovy nepomer medzi psom a majitelom v prospech psa.

Znám spíš opak toho, co píšete - ohlávku dostane pes lidí, kteří nejsou schopni psa naučit základům poslušnosti, ke kterým chůze na vodítku, aniž by pes tahal, patří. Za docela vrchol považuji lidi, co jdou se psem na ohlávce na výstavu psů.

Sandy433

30.9.2017 21:30
Sandy433

XXX.XXX.217.129

Tedysek napsal(a):
No jak koukam, tak ta ohlávka u zadavatelky se stejně míjí účinkem. Od špatné velikosti po spane použití... To se jí nikdy nezbaví.
Já bych se za Halti nestyděla. Taky se mi na jednu doma práší. Ale styděla bych se kdyby mě s ní potkávali delší dobu..

Ano my ji doma mame ale nenosi ji porad mam ji treba vzdy pro jistotu sebou protoze nikdy nevite ale jinak ji dostane jen kdyz opravdu zlobi a techniky proti tahani na ni nefunguji tak dostane ohlavku a za chvili uz ma rozmysleno zda tahat bude ci ne.

Sandy433

30.9.2017 21:37
Sandy433

XXX.XXX.217.129

L(phi) napsal(a):

A naprosto souhlasim kdyby problem nebyl tak ji doma ani nemame a nosime ji stridave v lete je horko a je unavena takze ohlavka cele prazdniny lezela doma ale ted ji zase mame sebou a dostane ji kdyz uz to nijak jinak hold nejde ale uz se to velice zlepsuje.

30.9.2017 22:29
Tedysek

XXX.XXX.54.109

Sandy433 napsal(a):
Ano my ji doma mame ale nenosi ji porad mam ji treba vzdy pro jistotu sebou protoze nikdy nevite ale jinak ji dostane jen kdyz opravdu zlobi a techniky proti tahani na ni nefunguji tak dostane ohlavku a za chvili uz ma rozmysleno zda tahat bude ci ne.

Jak s ní pracuješ když máš na psovi JEN jedno vodítko? To přímo volá po zlomení vazu psovi.

1.10.2017 15:54
Beica

XXX.XXX.33.108

Tedysek napsal(a):
Jak s ní pracuješ když máš na psovi JEN jedno vodítko? To přímo volá po zlomení vazu psovi.

Však na to je tam takovej ten cacour co se od halti připne k obojku a až na to se připíná (cca v prostřed) klasika vodítko ne? Já tedy nevím, halti nemáme a ani jsem to zatím na žádném psovi na živo neviděla.

1.10.2017 16:37
Tedysek

XXX.XXX.54.109

Beica napsal(a):
Však na to je tam takovej ten cacour co se od halti připne k obojku a až na to se připíná (cca v prostřed) klasika vodítko ne? Já tedy nevím, halti nemáme a ani jsem to zatím na žádném psovi na živo neviděla.

Ne, pokud mám psa na Halti, tak musím mít na psovi taky dvě vodítka. Jedno lehké zapnuté na Halti a jedno pevné zapnuté na obojku psa. Ten cancourek je jen pro to, aby Halti nespadla. Pokud má pes správnou velikost je Halti na tlamě celkem volná. Proto ten cancourek.

Sandy433

1.10.2017 16:54
Sandy433

XXX.XXX.217.129

Tedysek napsal(a):
Ne, pokud mám psa na Halti, tak musím mít na psovi taky dvě vodítka. Jedno lehké zapnuté na Halti a jedno pevné zapnuté na obojku psa. Ten cancourek je jen pro to, aby Halti nespadla. Pokud má pes správnou velikost je Halti na tlamě celkem volná. Proto ten cancourek.

To už jsou staré fotky mezitím už sem dávno prošmejdila internet jak má halti být bohužel sem novější fotky neměla omlouvám se za zmatení.

12.10.2017 16:41
Luciandthewolf

XXX.XXX.102.254

Já používala 3 měsíce ohlávku a nikdo mi v MHD nic neřekl :) Jen jeden pán si ji pohorsene fotil.

12.10.2017 16:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Luciandthewolf napsal(a):
Já používala 3 měsíce ohlávku a nikdo mi v MHD nic neřekl :) Jen jeden pán si ji pohorsene fotil.

To nic nemění na tom, že ohlávka není náhubek a neplní funkci, kterou náhubek plnit má - nezabrání kousnutí

13.10.2017 08:47

Protože to lidi neznají a nevědí, že to není náhubek a že nezabraňuje kousnutí. Vždyť i tady, na kynologické diskuzi, to všem není jednoznačně jasné. Majitel odpovídá za psa i za případnou škodu jím způsobenou, a tak by měl vědět, že halti kousnutí nezabrání a měl by pořídit psovi náhubek.

14.11.2017 18:07
Luciandthewolf

XXX.XXX.53.61

Protože to lidi neznají a nevědí, že to není náhubek a že nezabraňuje kousnutí. Vždyť i tady, na kynologické diskuzi, to všem není jednoznačně jasné. Majitel odpovídá za psa i za případnou škodu jím způsobenou, a tak by měl vědět, že halti kousnutí nezabrání a měl by pořídit psovi náhubek.

Myslíte, že by nás řidič pustil? Jel take někdo z ohlavkou? Ano na to je odpověď, kterou píšete opravdu výborná.

14.11.2017 18:25

Jezdím s tím, čemu já říkám náhubek - také to tak bylo pojmenováno při koupi, a čemu vy říkáte haltiohlávka, už 7 let několikrát měsíčně- dá se říct pravidelně. Jednou jakýsi doveda od autobusáků zkoušel prstem jestli to nemá psice moc utažený ( byla tak překvapená, že se ani neohradila ) a nedávno mi jeden průvodčí ve vlaku řekl, ať koupím pořádný kovový náhubek.
P.S. Nenadávejte mi, už jsem to tu jednou schytala.

14.11.2017 18:29

Myslíte, že by nás řidič pustil? Jel take někdo z ohlavkou? Ano na to je odpověď, kterou píšete opravdu výborná.

Jinak moje odpověď je : Řidič, který je znalý, vás pustit nemusí.
A některý vás nepustí ani s náhubkem pozlaceným. Jednou : "S tím čoklem vypadni" - na adresu 14 letého kluka ( pes kovový náhubek ).
Jindy "Chlupatiny nevozím" na moji adresu.
Zas na druhou stranu - na naší lince jsme jeli včera se psem dva...

14.11.2017 18:30

Já vůbec nechápu tyhle snahy očůrat podmínky přepravy. To si myslíte, že tomu psovi upadne hlava, když bude umět nosit normální kovový koš?

14.11.2017 18:39

Já vůbec nechápu tyhle snahy očůrat podmínky přepravy. To si myslíte, že tomu psovi upadne hlava, když bude umět nosit normální kovový koš?

Nemyslím si, že psovi upadne hlava, ale pro spolucestující v poměrně plném dopr pr. je nakonec měkký popruh přijatelnější než kovový koš, nemusí kolem sebe pes mlátit, stačí když hne hlavou a drcne ženskou do nohy, prochází uličkou mezi již obsazenými sedadly. Mám s tím bohaté zkušenosti, jezdím pravidelně i několikrát týdně, městskou, vlakem, meziměst. autobusy.

14.11.2017 22:12
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Nemyslím si, že psovi upadne hlava, ale pro spolucestující v poměrně plném dopr pr. je nakonec měkký popruh přijatelnější než kovový koš, nemusí kolem sebe pes mlátit, stačí když hne hlavou a drcne ženskou do nohy, prochází uličkou mezi již obsazenými sedadly. Mám s tím bohaté zkušenosti, jezdím pravidelně i několikrát týdně, městskou, vlakem, meziměst. autobusy.

Já mám zas jen zkušenosti jak má pes kovový nahubek, tak mu lidí v Praze/středočeském kraji i ve vlaku KV-Pha udělají metr kolem místo a dají si pozor. To pak ani nehrozí že na něj šlápnou a pes se leknutím ozene.

15.11.2017 10:59

Za určitých podmínek souhlasím, že haltina může být i lepší v případě, kdy mám velkého psa kterému můžu důvěřovat a umím to.Ne vždy bývá v dopravních prostředcích poloprázdno, za mě většinou narváno.Viděla jsem i případ, kdy vedle novofundlanďana s kovovým košíkem stálo asi pětileté dítě, nebudeme teď zkoumat proč co a jak ale za chvíli křik a dítě mělo moncl na oku.Pes se jen něčeho lekl, po dítěti vůbec nešel.Vysvětlování probíhalo dost dlouho, já pak vystoupila, tak nevím jak to dopadlo.Co se ještě týče haltiny, měla jsem jí krátce s tím, že jsem si myslela, že po úrazu ruky budu svého v té době 30kg puberťáka lépe ovládat, byl to omyl, měla jsem to prvně a přiznám se že ani mě ani psovi se to vůbec nelíbilo, prostě se to s ní musí umět a to hned pochopitelně nejde.Jinak košík dávám tam kde je třeba, měli jsme jak kožené tak kovové, psi nikdy nikoho nekousli ani bez.

15.11.2017 11:24

15.11.2017 11:37
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Za určitých podmínek souhlasím, že haltina může být i lepší v případě, kdy mám velkého psa kterému můžu důvěřovat a umím to.Ne vždy bývá v dopravních prostředcích poloprázdno, za mě většinou narváno.Viděla jsem i případ, kdy vedle novofundlanďana s kovovým košíkem stálo asi pětileté dítě, nebudeme teď zkoumat proč co a jak ale za chvíli křik a dítě mělo moncl na oku.Pes se jen něčeho lekl, po dítěti vůbec nešel.Vysvětlování probíhalo dost dlouho, já pak vystoupila, tak nevím jak to dopadlo.Co se ještě týče haltiny, měla jsem jí krátce s tím, že jsem si myslela, že po úrazu ruky budu svého v té době 30kg puberťáka lépe ovládat, byl to omyl, měla jsem to prvně a přiznám se že ani mě ani psovi se to vůbec nelíbilo, prostě se to s ní musí umět a to hned pochopitelně nejde.Jinak košík dávám tam kde je třeba, měli jsme jak kožené tak kovové, psi nikdy nikoho nekousli ani bez.

Jenže haltina prostě není košík a nezabrání kousnutí.

Za určitých podmínek souhlasím, že haltina může být i lepší v případě, kdy mám velkého psa kterému můžu důvěřovat a umím to

I když psovi můžu důvěřovat sebevíc, tak jsou situace, kdy nemůžu vědět, jak se pes zachová. Je to pořád jen zvíře, není to stroj. Představte si, že třeba ve vlaku bude nějaká nehoda, velký náraz, lidi začnou zmatkovat, křičet, utíkat, vy někam upadnete, pes tam zůstane sám - víte jak se zachová? Můžete s jistotou říci, že nikomu neublíží? Pokud bude mít košík, tak sice někoho třeba tím košíkem pobouchá, ale pořád je to lepší, než když někoho pokouše.

15.11.2017 11:40

marcelaamax napsal(a):
Jenže haltina prostě není košík a nezabrání kousnutí.

Za určitých podmínek souhlasím, že haltina může být i lepší v případě, kdy mám velkého psa kterému můžu důvěřovat a umím to

I když psovi můžu důvěřovat sebevíc, tak jsou situace, kdy nemůžu vědět, jak se pes zachová. Je to pořád jen zvíře, není to stroj. Představte si, že třeba ve vlaku bude nějaká nehoda, velký náraz, lidi začnou zmatkovat, křičet, utíkat, vy někam upadnete, pes tam zůstane sám - víte jak se zachová? Můžete s jistotou říci, že nikomu neublíží? Pokud bude mít košík, tak sice někoho třeba tím košíkem pobouchá, ale pořád je to lepší, než když někoho pokouše.

Hlavně prostě tím, že nastoupíte do vlaku/autobusu uzavíráte smlouvu s dopravcem. Zcela dobrovolně. A dopravce kromě toho, že chce za to, že vás někam doveze, peníze, tak taky tu službu podmiňuje tím, že psa převeze jen a pouze, pokud tento má košík nebo je ve zcela uzavřené schráně.

Takže pokud se, dámy a pánové, bojíte, že by pejsáček košíčkem utrpěl doživotní psychické trauma, máte několik možností. Vozte ho v přepravce. Nebo vlastním autem. Nebo ťapejte pěšky. Nebo si já nevím zavolejte taxík.

Je to prostě takhle jednoduchý.

15.11.2017 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Hlavně prostě tím, že nastoupíte do vlaku/autobusu uzavíráte smlouvu s dopravcem. Zcela dobrovolně. A dopravce kromě toho, že chce za to, že vás někam doveze, peníze, tak taky tu službu podmiňuje tím, že psa převeze jen a pouze, pokud tento má košík nebo je ve zcela uzavřené schráně.

Takže pokud se, dámy a pánové, bojíte, že by pejsáček košíčkem utrpěl doživotní psychické trauma, máte několik možností. Vozte ho v přepravce. Nebo vlastním autem. Nebo ťapejte pěšky. Nebo si já nevím zavolejte taxík.

Je to prostě takhle jednoduchý.

Souhlas .

Jenže ono spousta lidí prostě neví, co přesně je náhubek. Já když jsem ho byla kupovat na štěně, chtěla jsem nějaký obyč lehký plastový - bylo to na krátkou cestu vlakem. Tak mi paní ve zverimexu cpala právě haltinu a poté fixační náhubek. S tím, že na štěně do vlaku stačí.

Lidi to prostě berou tak, že stačí když ten pes má něco na čumáku a tím už splnil tu podmínku, a jestli s tím pes kousne nebo nekousne je jim jedno.

15.11.2017 12:37

Takže dáváte i košík psovi co vezete s rodinou autem?Nebo máte psa výhradně v kleci.Takové to co by kdyby, fakt miluji.To vaší celou rodinu, nebo i známé co vezete, tak pes bez náhubku v autě při nehodě může potrhat, než přijede záchranka pak potrhá i je, tak bych to asi pochopila a myslím že je to i totéž jen s tím rozdílem že auta bourají častěji.Ono totiž při nehodě tomu psovi může ten kovový způsobit pěkný masakr celé tlamy, a třeba i spadnout.To je to co by kdyby.Těch nehod vlaků, autobusů, tramvají, je fakt strašně mnoho, denně něco, lidi jedou jednu stanici a hned bourají Jestli někdo chce dávat jen haltinu, ať se třeba po...beztak těch skutečně nezodpovědných chodí celá řada a to tím nemyslím teď náhubky.Tak se do mě teď pusťte, jak jsem hrozná, nicméně je to tu někdy zábava.Teď už vidím jak tu všichni píšou jak mají psa v autě perfektně zabezpečeného, ale zas je tu co by kdyby.

15.11.2017 13:23

Jinak, pokud mám psa v dopravním prostředku a mám strach že by se mě za nějakých okolností vysmekl, tak není snad problém mít vodítko s více karabinami a patřičně si ho připnout k tělu, pak už jen můžete doufat že za nějakých extrémů karabina vydrží, na nic není 100 % záruka, zvlášť ne v dnešní době, kdy si člověk myslí že koupil draho a kvalitně, přitom je to kšunt.

15.11.2017 14:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

V autě psa vozím v kleci... A myslím, že je něco jiného srovnávat rodinu s cizími lidmi. Za svého psa si zodpovídám se vším všudy. Je třeba pochopit, že jsou lidi, co se psů bojí, co z nich mají fakt fobie a pro takového člověka je asi fakt paráda jet ve vlaku se psem, který nemá náhubek.

Ale o to tu nejde, jde hlavně o to, jak tu několikrát bylo řečeno, že v přepravním řádu je dané, že pes má mít náhubek. Pokud pes náhubek nemá, porušujete tím přepravní řád. To je to samé, jako kdyby jste v parku, kde je nařízené mít psa na vodítku chodila se psem na volno a omlouvala to tím, že pes je poslušný a nic se nemůže stát. Nebo jako kdyby jste na místě, kde sice pes může být navolno ale s náhubkem, měla psa navolno a bez náhubku, protože přece ještě nikdy nikoho nepokousal, tak proč náhubek, že?

Uvědomte si, že potom tohle všechno odnášejí i zodpovědní pejskaři. Lidi pak pejskaře nemají rádi, lezou jim na nervy a to všechno proto, že někteří pejskaři nejsou schopni dodržovat nějaké zákony a pravidla. Pak nastává třeba i to, že někdo někde rozhazuje otrávené návnady, stěžuje si na volný pohyb psů atd... To opravdu chcete, aby to časem došlo tak daleko, že psi budou muset všude s náhubkem a na vodítku? Já tohle prostě nepochopím. Jsem pejskař, miluju psy, ale chápu, že ne každý to tak má. Chápu, že někdo psy rád nemá, někdo se jich bojí a snažím se být tolerantní k okolí. A hlavně teda dodržuji ty zákony a pravidla. Protože kdyby na to každý kašlal tak jako vy, tak bude asi zachvíli takových stížností, že české dráhy zakáží vůbec psy ve vlaku vozit a opravdu bude muset být pes na více a více místech s košem a na vodítku.

15.11.2017 14:30

Možná by se někteří z vás s haltinou styděli opustit barák, ale já na ní nedám dopustit, když mi před časem začala "blbnout fena", tak to byla jediná možnost, jak opustit s oběma psy najednou sama dům, protože bohužel síla dvou velkých psů, kteří jsou odhodlaní někam jít je k neudržení, kdo nezažil, tak si to asi neumí představit, jako jsem neuměla já, než jsem se do situace dostala, pracovala jsem s fenou dost dlouho, než se to srovnalo a halti byla v tomto případě jako dar z nebes...nebyla tedy používána jako protitahací prostředek, pesani na vodítku netahají, ale jako záchranná brzda při eventuelní krizovce...ale dle mého nemůže suplovat košík...nyní pes tedy stále s nasazenou haltinou, kterou ale připínám pouze ve vyjímečných případech...a fena již trvale s kovovým košem, který myslím, že je prostě nejlepší, možná trošku těžší, ale vzdušný a prostorný...do MHD bych vlezla jedině s košíkem, nikdy by mě ani nenapadlo něco vymejšlet, i chrťák, který s košem trvale nechodil to tu chvíli v autobuse vydržel...ani mi nepřijde náročný koš nést, když ho pes nemá nasazenej...buď ho mám v ruce s vodítkem a nebo ho na vodítko připnu...

EDIT: ráno, když lítáme po lese, tak fena košík nasazenej nemá, ale máme ho sebou, dá se použít na případně nalezené houby...

15.11.2017 14:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Možná by se někteří z vás s haltinou styděli opustit barák, ale já na ní nedám dopustit, když mi před časem začala "blbnout fena", tak to byla jediná možnost, jak opustit s oběma psy najednou sama dům, protože bohužel síla dvou velkých psů, kteří jsou odhodlaní někam jít je k neudržení, kdo nezažil, tak si to asi neumí představit, jako jsem neuměla já, než jsem se do situace dostala, pracovala jsem s fenou dost dlouho, než se to srovnalo a halti byla v tomto případě jako dar z nebes...nebyla tedy používána jako protitahací prostředek, pesani na vodítku netahají, ale jako záchranná brzda při eventuelní krizovce...ale dle mého nemůže suplovat košík...nyní pes tedy stále s nasazenou haltinou, kterou ale připínám pouze ve vyjímečných případech...a fena již trvale s kovovým košem, který myslím, že je prostě nejlepší, možná trošku těžší, ale vzdušný a prostorný...do MHD bych vlezla jedině s košíkem, nikdy by mě ani nenapadlo něco vymejšlet, i chrťák, který s košem trvale nechodil to tu chvíli v autobuse vydržel...ani mi nepřijde náročný koš nést, když ho pes nemá nasazenej...buď ho mám v ruce s vodítkem a nebo ho na vodítko připnu...

EDIT: ráno, když lítáme po lese, tak fena košík nasazenej nemá, ale máme ho sebou, dá se použít na případně nalezené houby...

Jo já nemám nic proti haltině používané jak píšete. Mám známou, která má asi 40 kg a má psa, který má 70 kg. Je sice vychovanej, ale do města tu haltinu používá taky, jak píšete, pro jistotu.

Já jen říkám. že halti není náhubek a nesplňuje to co náhubek, a pokud s halti jedete ve vlaku tak porušujete ten přepravní řád. To je celé.

15.11.2017 14:52

Jenomže to, že nylonový náhubek od Trixi je haltina, víte akorát vy na ifauně. Cestující veřejnost to neví a je daleko víc spokojená s nylonovým náhubkem - haltinou, než s kovovým košem. Stejně tak jako průvodčí ve vlaku, který zrovna nechodí na ifaunu, cvičák...
Jinak ještě na svoji "obhajobu" musím říct, že "to" jako haltinu, t.j. připnuté na kroužek pod bradou, nepoužívám. Žádné jiné cancourky to nemá.

15.11.2017 14:57
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Jenomže to, že nylonový náhubek od Trixi je haltina, víte akorát vy na ifauně. Cestující veřejnost to neví a je daleko víc spokojená s nylonovým náhubkem - haltinou, než s kovovým košem. Stejně tak jako průvodčí ve vlaku, který zrovna nechodí na ifaunu, cvičák...
Jinak ještě na svoji "obhajobu" musím říct, že "to" jako haltinu, t.j. připnuté na kroužek pod bradou, nepoužívám. Žádné jiné cancourky to nemá.

Tak nevím. asi jsem debi* já, oni lidi možná neví, že se tomu říká haltina, ale ti lidi snad vidí, že to psovi nezabraňuje v kousnutí ne?

A ten přepravní řád, to si odůvodníte jak?

15.11.2017 15:03

marcelaamax napsal(a):
Tak nevím. asi jsem debi* já, oni lidi možná neví, že se tomu říká haltina, ale ti lidi snad vidí, že to psovi nezabraňuje v kousnutí ne?

Prostě souhlasím s vámi, halti není koš a hotovo...koš by měl "ochránit" spolucestující, zabránit, aby je pes kousnul a to se může stát, stačí náhoda, někdo na psa šlápne (i když se tomu samozřejmě snažíme zabránit a psa před případným šlápnutím ochránit, ale jak říkám...náhoda je blbec) a pes rafne...s dobrým košem nemá šanci kousnout- kovovým je to max modřina...tam se musí dávat hodně pozor na malý děti, protože ty by to pak schytaly do obličeje...ale s haltinou normálně rafne, ta ničemu nezabrání, takže nechápu, proč o halti do dopravních prostředků vůbec přemýšlet...

15.11.2017 15:10

marcelaamax napsal(a):

Ne, lidi nevidí, že to nezabraňuje kousnutí. Ono to v podstatě kousnutí zabraňuje. Stejně, jako třeba koš plastový, který pes jedním hrábnutím tlapy sundá ( také mám bohaté zkušenosti ). Vím, že vy propagujete zásadně kovový, ale plastový by vám asi také vyhověl.
A co se týče přepravního řádu - tam se nikde o kovu nemluví, ani o košíku, ale o náhubku - náhubek z logiky slova je cosi, co má pes na hubě. Takže z hlediska přepravního řádu vyhoví např. fixační náhubek a měla by vyhovět i fixační smyčka, kterou pes nesundá a rozhodně s ní nemůže kousnout. O pohodlí psa se v přepravním řádu nemluví.
P.S. ještěže kontrolu v dopr. prostř. neprovádí bodlinka.

15.11.2017 15:29

Ne, lidi nevidí, že to nezabraňuje kousnutí. Ono to v podstatě kousnutí zabraňuje. Stejně, jako třeba koš plastový, který pes jedním hrábnutím tlapy sundá ( také mám bohaté zkušenosti ). Vím, že vy propagujete zásadně kovový, ale plastový by vám asi také vyhověl.
A co se týče přepravního řádu - tam se nikde o kovu nemluví, ani o košíku, ale o náhubku - náhubek z logiky slova je cosi, co má pes na hubě. Takže z hlediska přepravního řádu vyhoví např. fixační náhubek a měla by vyhovět i fixační smyčka, kterou pes nesundá a rozhodně s ní nemůže kousnout. O pohodlí psa se v přepravním řádu nemluví.

No nezlobte se na mě, ale náhubek a košík jsou synonyma.

ale ještě jednou zopakuju to, co už jsem říkala. jednou nastupujete do dopravního prostředku, tak souhlasíte s přepravním řádem a psovi hlava z košíku neupadne. kdo je fanatickým odpůrcem koše, nechť chodí pěšky.

15.11.2017 15:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Aha, tak už vážně nevím, co vám na to napsat, když to berete takhle. A berete to takhle i na místech, kde je povolen volný pohyb psů ale s náhubkem? Tam taky postačí haltina, protože je to něco co má pes na hubě?

Napíšu na to asi už jen jediné - za mě bohužel, že v dopr. prostředcích neprovádí kontrolu někdo jako bodlinka .

Prostě tohle všechno jsou jen výmluvy jak to obejít...

15.11.2017 15:30

A když to vy a vám podobní budete ochcávat dostatečně dlouhou dobu, tak třeba taky jednou můžeme všichni zjistit, že pes do vlaku či do vybraného autobusu vůbec nesmí a pak budeme šoupat nožičkama a děkovat vám, že i hlavy našich psů zůstanou koše ušetřeny.

15.11.2017 15:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

ale ještě jednou zopakuju to, co už jsem říkala. jednou nastupujete do dopravního prostředku, tak souhlasíte s přepravním řádem a psovi hlava z košíku neupadne. kdo je fanatickým odpůrcem koše, nechť chodí pěšky.

Jo jenže pokud si někdo stojím za tím - že náhubek je něco, co má pes na hubě, a nic víc to neznamená, tak to je pak těžký něco vysvětlovat .

15.11.2017 15:32

Mimochodem, fixační obojek i smyčka určitě vyhovovat budou. ono totiž přes to pes fakt nekousne, že se přehřeje je věc jiná.

ale vy byste šla k nasranému psovi, co by měl na hubě jen haltinu? opravdu?

15.11.2017 15:38
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Mám psa, který nemá rád ostatní psy a rve se. Pokud s ním jdu do parku, kde vím, že se pohybují ostatní psi, tak má košík. Berme to třeba i tak, že je to park, ve kterém pes náhubek mít musí.

Když už se tedy stane, že k nám přijde cizí pes, tak mu můj pes s košíkem nijak zvlášť neublíží.

Jelikož náhubek není blíže specifikovaný - mám tu teda příště dát haltinu? Přijdete mi pomoct vypáčit mu toho druhého psa z huby?

Už chápete ten rozdíl mezi náhubkem a haltinou?

15.11.2017 15:43

Jak už jsem jednou napsala : Ještě, že o tom nerozhodujete vy.
A k těm synonymům : Košík je jenom slangovým pojmenováním náhubku.
Jinak košík označuje v českém jazyce spíš věc na spoustu jiného užití, než to, co se má narazit psovi na tlamu.
A konkrétně náhubek má tolik podob...A vám naštěstí nepřísluší rozhodnout o tom, která jedna jediná je správná.

15.11.2017 15:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Jak už jsem jednou napsala : Ještě, že o tom nerozhodujete vy.
A k těm synonymům : Košík je jenom slangovým pojmenováním náhubku.
Jinak košík označuje v českém jazyce spíš věc na spoustu jiného užití, než to, co se má narazit psovi na tlamu.
A konkrétně náhubek má tolik podob...A vám naštěstí nepřísluší rozhodnout o tom, která jedna jediná je správná.

Je to marný...

15.11.2017 15:49

Mimochodem, fixační obojek i smyčka určitě vyhovovat budou. ono totiž přes to pes fakt nekousne, že se přehřeje je věc jiná.

ale vy byste šla k nasranému psovi, co by měl na hubě jen haltinu? opravdu?

Pak zkuste nastoupiut do dopr. pr. s fixační smyčkou...Než stačíte vysvětlit řidiči, že jste veterinářka a že toto je fixační smyčka, přes kterou pes nemůže kousnout...tak budete stát na zastávce a z autobusu uvidíte tak akorát zadní světla.
(i tuto zkušenost mám bohužel za sebou ).

15.11.2017 15:51

marcelaamax napsal(a):
Mám psa, který nemá rád ostatní psy a rve se. Pokud s ním jdu do parku, kde vím, že se pohybují ostatní psi, tak má košík. Berme to třeba i tak, že je to park, ve kterém pes náhubek mít musí.

Když už se tedy stane, že k nám přijde cizí pes, tak mu můj pes s košíkem nijak zvlášť neublíží.

Jelikož náhubek není blíže specifikovaný - mám tu teda příště dát haltinu? Přijdete mi pomoct vypáčit mu toho druhého psa z huby?

Už chápete ten rozdíl mezi náhubkem a haltinou?

Jak jste psala někde výš, za psa odpovídá majitel. To, že se váš pes rve, je váš boj a musíte se podle toho chovat. Můj pes se nerve.

15.11.2017 15:59

marcelaamax napsal(a):
Je to marný...

Je to marný...Protože já vyhovím radši spolucestujícím v autobusu, kteří snesou, když o ně zavadí pes čumákem opatřeným nylonem, než aby do nich drcal kovovým košem. (Když pes prochází v nízkokapacitním autobuse 1/2m uličkou, a z obou stran sedí lidi, nedá se jinak, než že sem tam drcne. Stejně, jako když se cpeme plnou tramvají k vystupování ). Takže moje haltina - můj boj. Váš kovový koš - váš boj. Až mě místní dopravce upozorní, že haltina nevyhovuje, budu se tím řídit. Vaše napomínání a skoro nařizování je mi tak nějak - šumák. A nemyslím, že kvůli mé hatině zakáží někde cestování se psem.

15.11.2017 15:59
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Jak jste psala někde výš, za psa odpovídá majitel. To, že se váš pes rve, je váš boj a musíte se podle toho chovat. Můj pes se nerve.

Jasně, já za něho zodpovídám, tak proto náhubek má.

Ale psala jste, že náhubek je pouze něco, co má pes na hubě. Tak jsem se ptala, jestli to tak berete jen ve vlaku, nebo i v parku? Proč by mezitím měly být rozdíly? A navíc jste psala, že halti zabrání kousnutí. Takže pokud k nám poběží otravovat cizí pes, můj pes bude mít halti, bude zjevné, že se mu to nelíbí, tak majitel cizího psa může být v pohodě, protože halti přece zabrání kousnutí . A pokud ne? Tak to není má vina, já mám psa na vodítku, druhý je na volno. Takže to není tak úplně můj boj a můj problém.

I když mě tohle vytáčí - to, že lidi nechávají své psy otravovat druhé psy, tak jsem zodpovědná, nechci dělat problémy a ten náhubek psovi dám, on ho nezabije. Ale nemusela bych mu ho dávat, pokud to tedy není ve vyhlášce, a pokud mám psa na vodítku. To, že nás přijde otravovat cizí pes, a i to, kdyby ho můj pes pokousal - to není můj problém. Je to čistě problém majitele druhého psa. Ten náhubek dávám jen z toho důvodu, že ten druhý pes nemůže za to, že má blbého páníčka...

15.11.2017 16:05

"To, že nás přijde otravovat cizí pes, a i to, kdyby ho můj pes pokousal - to není můj problém. Je to čistě problém majitele druhého psa".
Někdy to zkuste a uvidíte, jak jste vedle. Vy máte mít psa zajištěného tak, aby neublžil.
Ale to už jsme někde jinde, to se tu dikutovalo několikrát. Pohledejte...

15.11.2017 16:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

"To, že nás přijde otravovat cizí pes, a i to, kdyby ho můj pes pokousal - to není můj problém. Je to čistě problém majitele druhého psa".
Někdy to zkuste a uvidíte, jak jste vedle. Vy máte mít psa zajištěného tak, aby neublžil.
Ale to už jsme někde jinde, to se tu dikutovalo několikrát. Pohledejte...

Ano, já ho mám zajištěného - mám ho na vodítku. A jak píšu já zrovna mu na těch místech kde se vyskytují psi dávám košík, ale stojím si za tím, že bych ho dávat nemusela. Ono by se pak možná po pár incidentech ty lidi probrali a přestali k nám své psy pouštět.

Ale to už jsme odskočili od tématu...

Edit:

Nedá mi to a zkusím to ještě jinak. Budu mít psa na vodítku, s náhubkem. Přiběhne k nám čivava na volno a bude psa otravovat. Pes jí čumákem, nebo teda náhubkem odhodí a tím ji ublíží. Vážně si myslíte, že za to budu moct já?

15.11.2017 16:21

.."stojím si za tím, že bych ho dávat nemusela. "...
Stůjte si za čím chcete, je to vaše věc.

.."Pes jí čumákem, nebo teda náhubkem odhodí a tím ji ublíží. Vážně si myslíte, že za to budu moct já?"...

V očích majitele čivavy i veřejnosti určitě.
Za mne : tak velký pes by si čivavy neměl všimnout, neměla by mu stát za to.

15.11.2017 16:30

A dodám :
V tom je mezi námi rozdíl. Vy sice ctíte zákon, ale pokud budete v právu, necháte psem přerazit čivavu. Co může kdo chtít, měl košík, byl předpisově zajištěn!
Já ( podle vás ) zákon obcházím, ale nikdy bych nenechala svého psa ublížit čivavě. A je jedno jestli by měl kovový košík, nylonový náhubek, nebo neměl na hubě vůbec nic.

15.11.2017 16:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

.."stojím si za tím, že bych ho dávat nemusela. "...
Stůjte si za čím chcete, je to vaše věc.

.."Pes jí čumákem, nebo teda náhubkem odhodí a tím ji ublíží. Vážně si myslíte, že za to budu moct já?"...

V očích majitele čivavy i veřejnosti určitě.
Za mne : tak velký pes by si čivavy neměl všimnout, neměla by mu stát za to.

Jasně, měl by mít zlatou trpělivost a naprosto ignorovat všechny psy, kteří ho otravují. Měl by si nechat od čivavy skákat po hlavě a neměl by se ani hnout, aby jí náhodou neublížil. Měl by fungovat svým způsobem vlastně jako stroj a nedat najevo nikdy v žádném případě, že se mu něco nelíbí.

A navíc, on by to ani nemusel myslet zle, on by si mohl chtít třeba i hrát - ale pro tu čivavu i to může skončit špatně. I to je chyba mého psa? Který je na vodítku s náhubkem?

15.11.2017 16:38
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

A dodám :
V tom je mezi námi rozdíl. Vy sice ctíte zákon, ale pokud budete v právu, necháte psem přerazit čivavu. Co může kdo chtít, měl košík, byl předpisově zajištěn!
Já ( podle vás ) zákon obcházím, ale nikdy bych nenechala svého psa ublížit čivavě. A je jedno jestli by měl kovový košík, nylonový náhubek, nebo neměl na hubě vůbec nic.

Já někde napsala, že bych psem nechala přerazit čivavu? Samozřejmě, že bych se tomu snažila zabránit. Jenže v tomhle případě stačí fakt málo... Psala jsem to čistě hypoteticky, jen z toho hlediska, že by to nebyla moje vina.

15.11.2017 16:41

marcelaamax napsal(a):
Jasně, měl by mít zlatou trpělivost a naprosto ignorovat všechny psy, kteří ho otravují. Měl by si nechat od čivavy skákat po hlavě a neměl by se ani hnout, aby jí náhodou neublížil. Měl by fungovat svým způsobem vlastně jako stroj a nedat najevo nikdy v žádném případě, že se mu něco nelíbí.

A navíc, on by to ani nemusel myslet zle, on by si mohl chtít třeba i hrát - ale pro tu čivavu i to může skončit špatně. I to je chyba mého psa? Který je na vodítku s náhubkem?

A co chcete slyšet ?
Ano zákon bude stát při vás a vašem zajištěném psovi s košíkem a na vodtku.
A u nohy vám bude ležet mrtvá čivava. V lepším případě. V tom horším tam bude ječet čivava s přeraženou páteří, rozbitou hlavou...No co? Váš pes byl zajištěný podle předpisu.
Howg !

15.11.2017 16:43

Nechtěla jsem do vaší debaty vstupovat, ale opravdu mi vadí tohle škatulkování ve stylu "velký pes by si neměl čivavy všimnout". A to jako proč, protože je velký? Mám to chápat tak, že velký pes nutně musí snášet vysírání od malých (nevychovaných) čistě jen proto, že je velký? A u těch přijatelně velkých reagovat může?

Nečekám na tyhle otázky odpověď, jsou více méně řečnické, jen jsem se prostě musela ohradit. Ano, jsem majitelka velkého psa a ano, často slyším, jak by můj pes vlastně ani neměl vystrkovat čumák mezi ostatní, protože je tááák velký...

15.11.2017 16:49
Čajda

XXX.XXX.44.117

Jestli nebude chyba v tom, že ty dopravní řády a předpisy existují už desítky let. A kdo z vás pamatuje, že by před 40 lety byly nějaké haltiny, plastové náhubky a další udělátka? Pamatuju kovové košíky, nic víc. Na přízemní raťafáky možná kožené, ale to si nejsem jistá, jestli nepřišlo až později.
Takže když v přepravním řádu stojí, že pes má mít náhubek, je tím prostě myšlen náhubek tak, jak jedině byl tenkrát znám - kovový koš.
Asi nebude dlouho trvat a tato věta bude rozšířena o to, co je za náhubek považováno, a co nikoli. Stačí, aby se něco stalo a bude to tam natošup...

15.11.2017 16:57
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

A co chcete slyšet ?
A u nohy vám bude ležet mrtvá čivava. V lepším případě. V tom horším tam bude ječet čivava s přeraženou páteří, rozbitou hlavou...No co? Váš pes byl zajištěný podle předpisu.
Howg !

A co mám jako podle vás dělat?

Tak snad pokud mám čivavu, tak jí nenechávám venku si dělat co chce, běhat od psa ke psu a všechny otravovat. Ostatně nenechávám to dělat žádného psa, ať je malý nebo velký.

Třeba nedávno jsem byla se svým bez na zahradě - naší. Bez vodítka, bez náhubku, obojek naštěstí měl. Přiběhnul tam pes lidí z vesnice - asi havanský psík nebo něco takového. Snažila jsem se ho zahnat, ale měl celkem odvahu. Svého psa jsem držela za obojek ve vzduchu a malého psa se snažila odehnat nohou. Jenže on po něm pořád kousal, chvílema mu i visel zakousnutý ve slabinách - můj pes šílel - bohužel, opravdu si nenechá s*át na hlavu. Nakonec jsem svého psa ve vzduchu za obojek dotáhla domů - samozřejmě v doprovodu toho malého, který chvílema na mém psovi visel a chvílema šel po svých. Mého psa jsem dala domů, malého se mi nepodařilo chytnout tak jsem jen došla říci lidem, kterým patří ať si ho odchytí. Omlouvali se. Dopadlo to dobře, bylo to kousek od baráku. Ale co kdyby to bylo někde za vesnicí na louce? Co víc mám podle vás dělat? Já svého psa za obojek ve vzduchu neudržím věčně...

15.11.2017 17:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Pro majitele velkých psů.
Klidně jim dávejte pořádné náhubky
a nemějte strach o čivavy.
Měla jsem velkého psa, venku samozřejmě s košem.
Nikoho nepřerazil ani nezranil.
Mám čívu a žádný okošíkovaný pes mu neublížil.
Největší hnus je haltina.

15.11.2017 20:44
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

A co chcete slyšet ?
Howg !

?

Xkrát se mi stalo, že k mému střednímu psu -12Kg- přiběhla zuřící mrňavá "bestie" a startovala do něho. Jak k tomu můj pes přijde? Nikdy žádnému psu nic neudělal, ani v těchto případech, které jsem napsala. Naopak - koukal na mně až provinile. Takže to je o.k.?
Malý pes je taky pes, bylo by dobré kdyby už si to lidi uvědomili.

15.11.2017 20:53

barevnalentilka napsal(a):
?

Xkrát se mi stalo, že k mému střednímu psu -12Kg- přiběhla zuřící mrňavá "bestie" a startovala do něho. Jak k tomu můj pes přijde? Nikdy žádnému psu nic neudělal, ani v těchto případech, které jsem napsala. Naopak - koukal na mně až provinile. Takže to je o.k.?
Malý pes je taky pes, bylo by dobré kdyby už si to lidi uvědomili.

Ale já jsem nepsala, že je to v pořádku. Já jsem jen psala, že není v pořádku, když mu velký pes ublíží - ať už s košíkem nebo bez.
Ne, není to v pořádku. Vemte ho za kůži a zahoďte, naberte ho nártem a zahoďte (nezaměnit s nakopnutím), aby váš pes věděl, že se ho zastanete, že prďolu vyřešíte za něj. Následně seřvěte majitele...
(Tak jsme takového mrňavého otrapu bez vedení prostě zahodili přes plot do cizí zahrady ).

15.11.2017 21:04
marcelaamax

XXX.XXX.1.172

Ale já jsem nepsala, že je to v pořádku. Já jsem jen psala, že není v pořádku, když mu velký pes ublíží - ať už s košíkem nebo bez.
Ne, není to v pořádku. Vemte ho za kůži a zahoďte, naberte ho nártem a zahoďte (nezaměnit s nakopnutím), aby váš pes věděl, že se ho zastanete, že prďolu vyřešíte za něj. Následně seřvěte majitele...
(Tak jsme takového mrňavého otrapu bez vedení prostě zahodili přes plot do cizí zahrady ).

Půjčím vám mého psa a předvedete mi, jak před ním zahodim otravujiciho psa?

Pokud držím mého psa za obojek ve vzduchu aby neublížil tomu co otravuje, tak nemám volné ruce, abych toho druhého psa chytla za kůži a zahodila...

15.11.2017 21:08
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Tak nějak to řešíme - eliminovat bezbolestně, páníčka upozornit.

15.11.2017 21:25

marcelaamax napsal(a):
Půjčím vám mého psa a předvedete mi, jak před ním zahodim otravujiciho psa?

Pokud držím mého psa za obojek ve vzduchu aby neublížil tomu co otravuje, tak nemám volné ruce, abych toho druhého psa chytla za kůži a zahodila...

Nechci vašeho psa, s vaším psem si musíte poradit sama. Povel "zůstaň" ?
Povel "za paty" ? Nevím, nechci vašeho psa, můj mi stačí k radosti i starosti.
Moje odpověď směřovala na bar.len se psem 12 kg.

15.11.2017 21:28

Takže dáváte i košík psovi co vezete s rodinou autem?Nebo máte psa výhradně v kleci.Takové to co by kdyby, fakt miluji.To vaší celou rodinu, nebo i známé co vezete, tak pes bez náhubku v autě při nehodě může potrhat, než přijede záchranka pak potrhá i je, tak bych to asi pochopila a myslím že je to i totéž jen s tím rozdílem že auta bourají častěji.Ono totiž při nehodě tomu psovi může ten kovový způsobit pěkný masakr celé tlamy, a třeba i spadnout.To je to co by kdyby.Těch nehod vlaků, autobusů, tramvají, je fakt strašně mnoho, denně něco, lidi jedou jednu stanici a hned bourají Jestli někdo chce dávat jen haltinu, ať se třeba po...beztak těch skutečně nezodpovědných chodí celá řada a to tím nemyslím teď náhubky.Tak se do mě teď pusťte, jak jsem hrozná, nicméně je to tu někdy zábava.Teď už vidím jak tu všichni píšou jak mají psa v autě perfektně zabezpečeného, ale zas je tu co by kdyby.

Porušuju přepravní podmínky, ale jsem na to hrdá a budu to obhajovat do roztrhání těla a argumentovat čímkoliv mě napadne - tyto názory fakt miluju. Náhubek psovi neubližuje, tak proč se jeho použití bránit? Nechápu.

15.11.2017 21:53

A jsme zase u toho...majitel velkého psa a malý otrava...kdo je v právu, když velký pes je na vodítku s košem a malý pes kolem vás s hysterickým štěkotem krouží a eventuelně se snaží kousnout nebo dokonce kousne...selský rozum mi velí, že v právu jsem já, majitelka velkého psa, kterého mám zabezpečeného...ale cit mi říká, že to tak není a že já jsem ta, kdo má psa, který je schopen malého psa vážně nebo dokonce fatálně zranit (a to i s košem) a já musím udělat všechno a ještě něco navíc proto, aby se tak nestalo, že v tu chvíli nemám jen zodpovědnost za svého psa, ale přebírám i zodpovědnost za toho druhého...

A ruku na srdce...nevím jak a kde žijete vy ostatní...ale incidentů s malými psy jsem za celých 28 let, co mám psy měla tolik, že by mi na spočítání stačily prsty jedné ruky...takže žádná trága...

15.11.2017 21:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

A já s většími asi taky tak.
(možná o 2 víc).

15.11.2017 22:12
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

A jsme zase u toho...majitel velkého psa a malý otrava...kdo je v právu, když velký pes je na vodítku s košem a malý pes kolem vás s hysterickým štěkotem krouží a eventuelně se snaží kousnout nebo dokonce kousne...selský rozum mi velí, že v právu jsem já, majitelka velkého psa, kterého mám zabezpečeného...ale cit mi říká, že to tak není a že já jsem ta, kdo má psa, který je schopen malého psa vážně nebo dokonce fatálně zranit (a to i s košem) a já musím udělat všechno a ještě něco navíc proto, aby se tak nestalo, že v tu chvíli nemám jen zodpovědnost za svého psa, ale přebírám i zodpovědnost za toho druhého...

A ruku na srdce...nevím jak a kde žijete vy ostatní...ale incidentů s malými psy jsem za celých 28 let, co mám psy měla tolik, že by mi na spočítání stačily prsty jedné ruky...takže žádná trága...

Mě se to taky nestává nějak často. To že se malý pes do mého zakousnul se mi stalo poprvé. Snažila jsem se dělat vše proto, aby můj pes toho druhého nekousnul. Naštěstí to bylo hned za barákem. Ale co můžu dělat víc?

15.11.2017 22:29

marcelaamax napsal(a):

Je Vaše chyba, že nemáte psa zajištěného
když víte, že může malého psa nabrat náhubkem, máte se podle toho zařídit
je to asi takto jednoduché.

15.11.2017 22:32

Naštěstí to byl jen hypotetický příklad - co by kdyby.

15.11.2017 22:47

Orionku chápu.. jestli vadí ohlávka, tak jí to nedávejte, no smajlík smajlík
jezdíme dokonce asi po stejných trasách vlakem
v létě musí mít psice kovový náhubek (nejkratší cestu jezdíme hodinu a nemohla by řádně dýchat)
ale teď má páskový.. něco jako nylon
zprostřed jsem ještě navíc odstranila jeden pruh
protože s tím vypadala jako hannibal lecter a lidé jsou hodně vyděšení
stejně jako když má kovový náhubek
jezdím téměř denně, psice se mnou všude, takže mám dost názorů od spolucestujících
např.:
proč má košík
ten musí kousat jak prase
no jo pitbull nebo co to je ježiš jděte s tím vedle

a teď s nylonovým páskovým:
sundejte mu to chudák malej
jé ten je krásnej pocém
můžu jí dát rohlík ?
jó sedněte si k nám tu známe a to už nekouše že jo

kdyby chtěla, sundá si to
ale počká si na průvodčí a ten jí to sundá
když měla kovový, vždy čekal, až jí odvelím k oknu

pak je tu asi 200 psů bez náhubku úplně (nejsme nejzkaženější kraj, pražáci speciálně tady náhubky psům sundávají, bez legrace)
vyjímečně i nějaký jen tak navolno
řidič busu řekl, ať jdeme zadními dveřmi (kovový náhubek)
včera jsme jely stejnou trasu, zimní náhubek, říkám xxx a pes...dal mi jen jízdenku pro mě, já v ruce připravené peníze přesně.. říkám a pes... a řidič povídá: kde, žádnýho nevidím
no anebo vypadám chudě, to je též možné..

orionko, mám pro Vás tip, průvodčí tu neumí ani písmenko jakoukoli cizí řečí, tak dělejte, že nerozumíte ;-)
ne, legrace
ohlávka je víc proužků než tkanička od bot nebo pásek (jeden 2cm) na suchý zip
průvodčí řekla: ten pes bude mít hubu zavřenou, čímkoli, ale převázanou
a paní si vytáhla tkaničku z boty..

se nehádejte, ne, budou vánoce

15.11.2017 22:51
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

6m/2 případy

Mně spíše štve, že absolutně nekonfliktní, vítací pes, se má nechat ohlodávat "raťafáky" jen proto, že jsou menší.
A nebudu ho venčit s košem, on problém nemá, nikdy nikoho nenapadnul a když zavelím drží se u mně. Venčím na vodítku.
Asi prostě kdo nezažil ten pohled pesana, tak nepochopí. Je to svérázné plemeno, nechci, aby se mi naučil agresi.

15.11.2017 22:53
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

v létě musí mít psice kovový náhubek (nejkratší cestu jezdíme hodinu a nemohla by řádně dýchat)
jezdím téměř denně, psice se mnou všude, takže mám dost názorů od spolucestujících
např.:
proč má košík

jé ten je krásnej pocém
můžu jí dát rohlík ?

pak je tu asi 200 psů bez náhubku úplně (nejsme nejzkaženější kraj, pražáci speciálně tady náhubky psům sundávají, bez legrace)
včera jsme jely stejnou trasu, zimní náhubek, říkám xxx a pes...dal mi jen jízdenku pro mě, já v ruce připravené peníze přesně.. říkám a pes... a řidič povídá: kde, žádnýho nevidím

orionko, mám pro Vás tip, průvodčí tu neumí ani písmenko jakoukoli cizí řečí, tak dělejte, že nerozumíte ;-)
ne, legrace

Hannibala máme též, do "socky" jedině náhubek :-D.

15.11.2017 23:18
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Aha, já mám nezajištěného psa, protože i přesto, že má nahubek a je na vodítku, tak pokud ho bude napadat jiný pes on prostě nebude sedět a dívat se na to, ale bude se bránit.. ale pokud bych měla psa do 10 kg a nechala ho běhat za každým psem a útočit, tak budu zodpovědná a bude vše v pořádku?

15.11.2017 23:20

marcelaamax napsal(a):
Aha, já mám nezajištěného psa, protože i přesto, že má nahubek a je na vodítku, tak pokud ho bude napadat jiný pes on prostě nebude sedět a dívat se na to, ale bude se bránit.. ale pokud bych měla psa do 10 kg a nechala ho běhat za každým psem a útočit, tak budu zodpovědná a bude vše v pořádku?

15.11.2017 23:28
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

marcelaamax napsal(a):

Já to vnímám jako Vy... když má být vychovaný velký pes, tak ať je i ten malý...A střední, a tak.

15.11.2017 23:43
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Vzpomněla jsem si ještě na jeden takový příklad. V létě jsme měli akci na cvičáku. Psy byli ve vozikach, nebo v klecích s otevřeným kufrem. Okolo šel pan s nějakým křížencem, asi. Pes začal lítat od auta k autu a dorážet na psy, ti se mohlo zbláznit. Pan stal na místě a bavil se tím. Jeden z nás se tedy zvednul a šel pána slušně požádat, zda si může toho psa odvolat. Pan se smál a že prý si takhle jeho pes hraje. Najednou pes běžel od jednoho auta se řevem, kňučením a kulhal na přední packu. Nevim jestli se mu tam packa zasekla, nebo ho pes kousnul nebo skrabnul přes klec. Ale připadá vám pes v kleci v autě jako málo zabezpečený? Máme jim za tu klec dát ještě nějaké pletivo, aby náhodou neohrožoval nevychovaný psy, kteří na něho přes klec doráží?

15.11.2017 23:51
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

barevnalentilka napsal(a):
Já to vnímám jako Vy... když má být vychovaný velký pes, tak ať je i ten malý...A střední, a tak.

Problém bude v tom, že pes, který v případě, že na něho zaútočí jiný pes tak bpo povelu sedni nezůstane sedět a nenechá se kousat, je brán jako pes nevychovaný, alespoň podle některých lidí tady.

16.11.2017 00:48

marcelaamax napsal(a):
Vzpomněla jsem si ještě na jeden takový příklad. V létě jsme měli akci na cvičáku. Psy byli ve vozikach, nebo v klecích s otevřeným kufrem. Okolo šel pan s nějakým křížencem, asi. Pes začal lítat od auta k autu a dorážet na psy, ti se mohlo zbláznit. Pan stal na místě a bavil se tím. Jeden z nás se tedy zvednul a šel pána slušně požádat, zda si může toho psa odvolat. Pan se smál a že prý si takhle jeho pes hraje. Najednou pes běžel od jednoho auta se řevem, kňučením a kulhal na přední packu. Nevim jestli se mu tam packa zasekla, nebo ho pes kousnul nebo skrabnul přes klec. Ale připadá vám pes v kleci v autě jako málo zabezpečený? Máme jim za tu klec dát ještě nějaké pletivo, aby náhodou neohrožoval nevychovaný psy, kteří na něho přes klec doráží?

A víte, že když Váš pes kousne někoho skrz plot, máte smůlu ? Měla jste si psa zabezpečit.
Tak nějak nevím, co na tom je tak nepochopitelného.
Plést do toho cobykdyby..
Na cvičák by se cizí pes dostat neměl, ne ? Tam máte otevřeno, nemáte plot ? Že jsou na světě nezodpovědnější majitelé psů, tak já su v suchu.. hm smajlík

16.11.2017 00:56

marcelaamax napsal(a):

Problém bude v tom, že pes, který v případě, že na něho zaútočí jiný pes tak bpo povelu sedni nezůstane sedět a nenechá se kousat, je brán jako pes nevychovaný, alespoň podle některých lidí tady.

Proč ho tam necháváte sedět ? Tak jděte dál a malého chňapnout do ruky a odnést majiteli nebo tak něco. Neříkejte, že Váš pes není udržitelný jednou rukou nebo nemůže počkat nebo..
Trošku si to tu překrucujete smajlík Nikdo neřekl, že ti malí psi si mohou dělat co chcou a větší mají sedět a koukat. Mám asi tak stejně velkého psa jako Vy, ne ?
Ale to, že pes musí být zabezpečený, je pravda. Trouba, co pustil čivavu k psovi s plechovým náhubkem nebo psovi bez náhubku nebo psovi s lopatou v tlapkách, je.. trouba. Ten toho svého psa také nezabezpečil, chápete ?
Na malé otrapy stačí zahlásit "ještě jednou a svého psa pustím z vodítka a sundávám náhubek".
Funguje na 100%, rovnou sahám na obojek a je vymalováno.

16.11.2017 01:43
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Proč ho tam necháváte sedět ? Tak jděte dál a malého chňapnout do ruky a odnést majiteli nebo tak něco. Neříkejte, že Váš pes není udržitelný jednou rukou nebo nemůže počkat nebo..
Trošku si to tu překrucujete smajlík Nikdo neřekl, že ti malí psi si mohou dělat co chcou a větší mají sedět a koukat. Mám asi tak stejně velkého psa jako Vy, ne ?
Ale to, že pes musí být zabezpečený, je pravda. Trouba, co pustil čivavu k psovi s plechovým náhubkem nebo psovi bez náhubku nebo psovi s lopatou v tlapkách, je.. trouba. Ten toho svého psa také nezabezpečil, chápete ?
Na malé otrapy stačí zahlásit "ještě jednou a svého psa pustím z vodítka a sundávám náhubek".

Jako že jednou rukou budu držet svého psa za obojek, druhou rukou z něho sundám zakousnutého psa, hodím ho pod paži a v pohodě donesu majiteli? No tak to sorry, ale to já fakt nezvládnu. Tím pádem asi nezvládám svého psa a vůbec bych ho neměla mít co?

16.11.2017 01:53
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Jinak s vámi souhlasím. U toho co jsem popisovala majitel druhého psa ani nebyl. Do nějakých vyloženě psích parku nechodíme, ve městě nebo v obyčejném parku se mi stalo párkrát jen to, že pes kolem nás pobíhal a stekal, ale přiblížit se bál. Příště zkusím zakřičet to s tím, že psa pouštím s sundávam koš

Edit.: To s tím že pes musí být zabezpečený je pravda. Ale pokud má pes košík, vodítko a majitel psovi drží hlavu za obojek ve vzduchu aby nemohl ublížit - tak to pes zabezpečený je ne?

16.11.2017 08:19

Já si pořád myslím, že majitel velkého psa má větší zodpovědnost, než majitel toho malého.Malý pes nezodpovědného majitele si může způsobit maximálně vlastní smrt,
u velkého je to jinak.
Asi tak, jako když budu mít v kapse střelnou zbraň, budu mít větší zodpovědnost, než když tam budu mít...prak. Třeba.
Jinak mám víc konfliktů s velkými psy, než s malými. Asi proto, že malé psy přehlížíme. Malý pes nás neohrožuje, nikdy na mé feně nevisel žádný zakouslý...Jeden drzý jack s bl.bou paničkou, dostal tlapou a byl stažen na udici zpět.

16.11.2017 09:48

"Malý pes nezodpovědného majitele si může způsobit maximálně vlastní smrt,
u velkého je to jinak."

tohle je uplne nemocne...
ale zase to vypovida o tom, proc se ti maly psi chovaji tak jak se chovaji. když majitele k tomuhle pristupuji takto.

16.11.2017 09:57

u velkého je to jinak."

ale zase to vypovida o tom, proc se ti maly psi chovaji tak jak se chovaji. když majitele k tomuhle pristupuji takto.

Nejsem majitel malého psa. Nikdy jsem nebyla a nebudu. Jen vidím větší potenciální nebezpečí u velkého psa. To snad musí uznat každý.
Ještě jsem neslyšela příběh o tom, že by malý pes velkému ublžil, respektive ho zakousnul.
Naopak už ano - a dokonce když byl ten malý na vodítku a ten velký přiběhl z dáli.

16.11.2017 10:05

Nejsem majitel malého psa. Nikdy jsem nebyla a nebudu. Jen vidím větší potenciální nebezpečí u velkého psa. To snad musí uznat každý.
Ještě jsem neslyšela příběh o tom, že by malý pes velkému ublžil, respektive ho zakousnul.
Naopak už ano - a dokonce když byl ten malý na vodítku a ten velký přiběhl z dáli.

Nejde preci resit, co je mensi zlo?

nezvladnuty maly pes je uplne to same jako nezvladnuty velky.

ano, maly asi velkemu psovi neublizi tim, ze mu prerazi pater - ale co vsechna ostatni rizika ci skody, co muze zpusobit? to neexistuje?

16.11.2017 10:20

Majitel malého na volno si běhajícího psa napadnuvšího velkého připoutaného psa a utrživšího újmu na zdraví (nebo to bylo možná i na životě, už nevím) byl vinen týráním svého malého psa a to tím, že jej neměl zajištěného a pod vlivem, což byla příčina zranění/úmrtí onoho malého psa...tak nějak to bylo v konkrétním případě, který se před nějakou dobou stal (jak dopadl majitel velkého psa, tuším rtw a dva či tři, to už nevím).

16.11.2017 10:39

Konkrétně s rtw znám dva příběhy ( žádné jedna paní povídala, všechny aktéry jsem znala osobně ) : 1. Ze vrátek zahrady vyšel šestiletý klouček se svým vymodleným psíkem na vodítku. Z druhého konce ulice ( cca 300 m ) přiběhl rtw, kousl a vyplivl mrtvého psa.
2. Velmi stará, ale čilá, paní šla se svým jezevčíkem Ferdou cestou k příměstskému lesu.
Ze zahrady jednoho z posledních domů vyběhl rtw ( doma nikdo, kdo by ho odvolal ) a po psu. Paní svého jezevčíka zachránila tím, že ho zalehla. Rtw ji sice nepokousal, ale tak jí poskákal záda, že nemohla vstát a dojít domů. Pomohli jí lidi z jiných domů.
Prosím, napište mi konkrétní případ, kdy čivava, papillon, krysařík způsobili neštěstí, nebo někomu újmu na zdraví.

16.11.2017 10:45

Skvělá smysluplná diskuze :D
A teď všichni hlaste, kolik máte jizev po pokousání jezevčíkem nebo křížencem jezevčíka. Já tři
Ale jinak jezevčíky miluju :D.

16.11.2017 10:46
Terven

XXX.XXX.110.147

u velkého je to jinak."

Nemocné možná, ale je to tak. Za psa vždy má odpovědnost majitel, na tom se asi shodneme.
Pokud mám velkého psa s potenciálem ublížit, tak za těch jeho xx kilo živé váhy prostě zodpovídám.
A spousta lidí raději nese odpovědnost za případné škody způsobené čivavou.
Občas je mi majitelů větších nebo méně snášenlivých psů líto - celou vycházku musejí řešit každou psí siluetu na obzoru, přecházet na protější chodník, měnit trasy...
Ale je to jejich volba, stejně jako někdo jiný zvolil tu čivavu.
Vzájemná slušnost a ohleduplnost je moc dobrá věc, ale nelze na ni spoléhat ani se jí domáhat To, že jsem potkala bezohledného deb.la, ze mě břímě odpovědnosti nesejme. A bezohlední deb.lové byli, jsou a budou...nejenom mezi majiteli psů.
A trochu OT - už nějakej čas si říkám, že v mém okolí určitě nežije nikdo z ifauny, protože skoro žádný pejskař z těch, které potkávám, není tak zásadový a nekompromisní, jako někteří zdejší uživatelé, většina je jich normálních, tolerantních a chápavých, poněvadž psi nejsou stroje, lidi taky ne a každý má svoje máslo.
Já si třeba zakládám na tom, že moje malá fena neřve na velké psy a neprovokuje je, drží se v pozadí, pozoruje, případně se mi schovává mezi nohy nebo padá na záda, pokud ji některý překvapí zblízka. No a dneska se motala s několika menšími kamarády na plácku a najednou v dáli spatřila kohosi s velkým štíhlým psem typu BOM. Úplně nepochopitelně se rozběhla směrem k nim jako vystřelená z praku, šílené mety. Takhle se řítí jenom k lidem nebo psům, které zná. Takže mi bylo jasné, že se musela splést, naštěstí zjistila svůj omyl asi 10 metrů od psa, sedla si na zadek a zírala.
Politováníhodné nedopatření, ke kterému dohází maximálně jednou za deset let, no...

16.11.2017 10:51

"Prosím, napište mi konkrétní případ, kdy čivava, papillon, krysařík způsobili neštěstí, nebo někomu újmu na zdraví. "

to jako vazne tohle to?

16.11.2017 10:52
Tedysek

XXX.XXX.34.16

A teď všichni hlaste, kolik máte jizev po pokousání jezevčíkem nebo křížencem jezevčíka. Já tři

Ani jednu. :) ale jednu ve tváři od BOM. Ale to bylo moji blbosti. :) asi 5NO mi viselo na předloktí a jeden spicxseltie na zápěstí. Ale z toho nejsou jizvy.

Jinak si myslím že to že majitelé velkých psů jsou prostě zodpovědnější je tím, že málokterý majitel by se vyrovnal snadno s tím, že jeho velký pes prekousl malého psa. Proto majitel velkého psa bezpečnost cizích tak řeší a majitel malého psa na to hřeší. Jinak mi povezte jak mám svého velkého psa lépe zabezpečit než krátké vodítko a kovový nahubek? Když já mijim psa, tak oba mi jdou u nohy a ovčáka držím za obojek a bigla na dost krátko. Překvapivě u nás je nebezpečnější bígl než ovčák.

16.11.2017 10:59
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Mě kousnul krysařík do achylovky, parchant.

16.11.2017 10:59

Tak můj pes rozhodně fyzický potenciál ublížit má. Jenže ten potenciál se neprojeví, pokud si ho něco menšího a drzého nejde prověřit. Aneb nezašlápne a nezmrzačí psa, protože to prostě nedovolím. Ano, přijala jsem zodpovědnost za velkého psa, jenže pořád naivně očekávám i zodpovědnost na straně druhé. A té se mi často jaksi nedostává, protože těch drzých potenciálních sebevrahů potkávám víc, než by se mi líbilo, opravdu.
Není výjimkou, že kolem nás rotuje smečka tří kapesních psů (v jednom místě na ně pravidelně narážíme) a doráží a snaží se ho chytit za zadní packy, to vše za hysterického řevu. Podporují se navzájem a jsou velmi otravní. A jako nepředpisový pejskař už svého prostě odepnu z vodítka, pes udělá pár kroků směrem k nim a smečka se odklidí zpátky do zahrádky. Jinak už to nešlo, bylo mi proti srsti ho držet za obojek, bránit mu v pohybu, aby na ně nešlápl a jak už tu někdo zmínil, snášet jeho prosebné a nechápavé pohledy.

16.11.2017 11:19

Majitel malého na volno si běhajícího psa napadnuvšího velkého připoutaného psa a utrživšího újmu na zdraví (nebo to bylo možná i na životě, už nevím) byl vinen týráním svého malého psa a to tím, že jej neměl zajištěného a pod vlivem, což byla příčina zranění/úmrtí onoho malého psa...tak nějak to bylo v konkrétním případě, který se před nějakou dobou stal (jak dopadl majitel velkého psa, tuším rtw a dva či tři, to už nevím).

Obě majitelky byly potrestány, přesně dle toho, jak říkáte
obě dostaly pokutu kolem 10 tisíc +
jedné podmínku nakonec zrušili, druhé nechali (že jí umřel pes, byl prý trest tak akorát, ale pokuta jí zůstala).

16.11.2017 11:31
Edánek

XXX.XXX.173.248

...já jako malá od irského setra a kolie... moje dcera jako malá od jezevčíka... vždy vina z naší strany - jako dítě jsem já ani dcera nenechaly jediného psa bez povšimnutí a majitel vždy varoval - no bylo to silnější než my já doma psa nikdy neměla a dcera s nimi vyrůstala - psů jsme se nikdy nezačaly bát a já tenkrát dostala od našich a musela se jít psovi a jeho majiteli za otravování omluvit a u mé dcery byl postup stejný - ona přes zadek ode mne a její omluva psu a jeho majiteli...

16.11.2017 12:25

marcelaamax napsal(a):
Mě se to taky nestává nějak často. To že se malý pes do mého zakousnul se mi stalo poprvé. Snažila jsem se dělat vše proto, aby můj pes toho druhého nekousnul. Naštěstí to bylo hned za barákem. Ale co můžu dělat víc?

Neuděláte nic...
moje fena, když jí bylo šest měsíců lapla pražskou krysaříci, která na ní vystartovala, byl to takovej fofr, že jsem se dostala až k tomu, že jsem krysaříci, kterou fena držela přitisknutou zády k zemi, musela feně z tlamy "vyklepnout"...jediné štěstí bylo, že feňule opravdu té malé agresorce "vysvětlovala" že takhle teda ne...feňulka skončila pouze oslintaná, za to ze mě teklo krve jak z vola, protože jsem si při úkonu vyndavání krysařice rozřízla prst o čubiny, v té době ještě, hodně ostrý zub...a je to hodně o lidech, paní si zkontrolovala čubinu, vzájemně jsme se omluvili a ještě mě ošetřovala...stalo se, pro mě zkušenost naštěstí s dobrým koncem, ale už bych toto nikdy nedopustila...byla to prostě moje chyba, že jsem dostatečně nepředvídala, že jsem měla na vodítku dvě štěňata, která do té doby byla v pohodě se psy různých velikostí a pohlaví a nikdy žádný problém a pro toho malýho psa, to moje selhání mohlo mít tragické následky...

16.11.2017 12:32

Ano, je to diskuze o h...
Bohužel mám s majiteli velkých psů špatné zkušenosti.
V létě fena NO. Dorážela na nás vytrvale, její psí kolega velikosti dobrmana na to dohlížel zpovzdálí. Když ten cirkus trval asi půl hodiny ( já stále svou fenu za sebou, ona mě pořád obíhala a snažila se na ní dostat ), na sdělení, že zvednu klacek a seknu ji, majitelka odpověděla - to nedělejte, pak půjde po vás. Odvedla a uvázala druhého psa, druhé vodítko neměla. Když se fena odběhla napít do potoka a my jsme odcházely - no neodcházejte, to ona půjde za vámi.
Tak mě nemluvte o zodpovědných majitelích velkých psů. Setkávám se často s názorem - můj pes je největší, nejsilnější, jemu se nemůže nic stát...

16.11.2017 12:34

Abych to doplnila - není to zkušenost z mého venčícího prostoru, tam je to v pohodě.

16.11.2017 12:39
Luciandthewolf

XXX.XXX.24.151

No já nevím každopádně když já používala ohlavku a to jen proto, že cuba měla ránu přesně v místě kde je košík nasazen, nikdo si nestěžoval a pes byl zároveň ovladatelnejsi. Každopádně já si psa vždy dám ke zdi a stoupnu si před něj. Teď když máme kovovej košík taky nikdo nic neříká akorát moje dobity nohy:D.

16.11.2017 12:50

Orionka, já mám blbý zkušenosti s majitelema všech možnejch velikostí psů. Stejně jako dobrý zkušenosti.
Řešit, jestli a o kolik jsou zodpovědnější majitelé psů do já nevím třeba 5 kg (zatímco od 5,5kg už je to na nic?), to je dost zajímavá kratochvíle :P

Naposled jsem se s útočícím psem setkala před lety, od té doby se mi daří ty blbý lidi/psy buď nepotkávat anebo dostatečně důrazně a včas zařídit, aby si psa chytli nebo aby pes odkráčel do patřičných mezí (a je to i o tom, že jsem svýho času měla v okolí několik konkrétních míst, kterým jsem se úplně vyhýbala).
V rámci prevence se snažím kolemjdoucí pejskaře "vychovávat" např. hláškama typu "vy si psa takhle pustíte k agresivnímu psovi? to se dost divím", apod. (myšleno k mýmu psovi, byť se v danou chvíli agresivně neprojevuje - nosí náhubek, takže o něm takhle můžu mluvit).
Blbý lidi budou na světě furt.

16.11.2017 12:54

Bude to o zkušenostech. Orionka má špatné s majiteli velkých psů, já třeba naopak. Podstatou pořád ale zůstává zodpovědnost majitele, a tu by měl mít každý (stejnou měrou, ne podle velikosti psa), ať už má psa velikosti peněženky nebo zvící telete.

16.11.2017 12:55

K těm kousnutím... mě celkem 3x... jednou pražský krysařík, jednou foxteriér a jednou malý voříšek...všechno to bylo mojí vinou...nebo spíš tím, že malý psi jsou pro mě nečitelní (mimo pudlů) a špatně jsem si vysvětlila chování psa...zvláštní je, že u velkého psa se mi ještě nestalo, že bych ho špatně odhadla...

16.11.2017 12:58

"zůstává zodpovědnost majitele"
a ta zodpovědnost je za psa a to ve smyslu obém - že nespáchá škody on a že majitel nezaviní spáchání škody na něm (a to je to, proč jsem se zapojila výše a co si, mám dojem, uvědomuje ne každý majitel psa).

edit : by mě zajímalo, jak by se řešilo, když jako majitel psa si svého udržím, tudíž toho (třeba) menšího dorážejícího nepokouše, ale způsobím mu újmu já, když ho dejme tomu načutnu...

16.11.2017 13:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak můj pes rozhodně fyzický potenciál ublížit má. Jenže ten potenciál se neprojeví, pokud si ho něco menšího a drzého nejde prověřit. Aneb nezašlápne a nezmrzačí psa, protože to prostě nedovolím. Ano, přijala jsem zodpovědnost za velkého psa, jenže pořád naivně očekávám i zodpovědnost na straně druhé. A té se mi často jaksi nedostává, protože těch drzých potenciálních sebevrahů potkávám víc, než by se mi líbilo, opravdu.
Není výjimkou, že kolem nás rotuje smečka tří kapesních psů (v jednom místě na ně pravidelně narážíme) a doráží a snaží se ho chytit za zadní packy, to vše za hysterického řevu. Podporují se navzájem a jsou velmi otravní. A jako nepředpisový pejskař už svého prostě odepnu z vodítka, pes udělá pár kroků směrem k nim a smečka se odklidí zpátky do zahrádky. Jinak už to nešlo, bylo mi proti srsti ho držet za obojek, bránit mu v pohybu, aby na ně nešlápl a jak už tu někdo zmínil, snášet jeho prosebné a nechápavé pohledy.

Co se týče těch tří kapesních sebevrahů, tak to mám pocit, že chodíme stejnou trasu
Ti, které mám na mysli já, takhle vystartujou i na koně, to jim bohužel jde opravdu o život.

16.11.2017 13:02

Terven napsal(a):
Co se týče těch tří kapesních sebevrahů, tak to mám pocit, že chodíme stejnou trasu
Ti, které mám na mysli já, takhle vystartujou i na koně, to jim bohužel jde opravdu o život.

Víš Nitko, já odmítám měnit své trasy jen proto, že vím, že tam ti blbečci budou. Ale jak říkám, ono stačí cvaknout karabinou a klidí se nám z cesty. A o psech vybíhajících po koních mi ani nepovídej...

16.11.2017 13:13

a ta zodpovědnost je za psa a to ve smyslu obém - že nespáchá škody on a že majitel nezaviní spáchání škody na něm (a to je to, proč jsem se zapojila výše a co si, mám dojem, uvědomuje ne každý majitel psa).

edit : by mě zajímalo, jak by se řešilo, když jako majitel psa si svého udržím, tudíž toho (třeba) menšího dorážejícího nepokouše, ale způsobím mu újmu já, když ho dejme tomu načutnu...

Myslím, že by to bylo trošku slovo proti slovu a záleželo by, jak moc by po vás majitel toho druhýho psa šel. A třeba jestli by incident měl svědky nebo ne.
Nemám problém v případě potřeby prohlásit, že pes útočil na mě, nikoliv na mýho psa, a tam už by se to snad mělo posuzovat jinak. Naštěstí jsem to nikdy řešit nemusela.

16.11.2017 13:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Já jsem nikde netvrdila, že za psa nemám zodpovědnost, samozřejmě, že mám. Stejně tak, jako má zodpovědnost majitel malého psa. Dobře, velký pes tedy může ublížit víc. Ale to přece neznamená, že majitelé malých psů mohou své psy nechat si dělat co chtějí. Jak jsem už psala, do psích parků nechodím, a ve městě v obyčejném parku nebo někde se mi občas stane, že kolem nás pobíhá malý uřvaný pes, ještě se mi nestalo, že by k nám přiběhnul velký pes. Jo nějaký si to k nám třeba taky namířil, ale stačil výraz a postoj mého psa a druhý pes se otočil a šel pryč, asi uměl komunikovat se psy, na rozdíl od těch malých.

Ale mě šlo hlavně o to, že vy jste tady pořád psali, že já psa nemám zabezpečeného, zajištěného. Tak mě fakt zajímá, když mám psa na vodítku, s náhubkem, a za obojek mu držím hlavu ve vzduchu - jak víc ho mám ještě zabezpečit? Zatím se mi na to nedostalo odpovědi.

16.11.2017 13:18

marcelaamax napsal(a):
Já jsem nikde netvrdila, že za psa nemám zodpovědnost, samozřejmě, že mám. Stejně tak, jako má zodpovědnost majitel malého psa. Dobře, velký pes tedy může ublížit víc. Ale to přece neznamená, že majitelé malých psů mohou své psy nechat si dělat co chtějí. Jak jsem už psala, do psích parků nechodím, a ve městě v obyčejném parku nebo někde se mi občas stane, že kolem nás pobíhá malý uřvaný pes, ještě se mi nestalo, že by k nám přiběhnul velký pes. Jo nějaký si to k nám třeba taky namířil, ale stačil výraz a postoj mého psa a druhý pes se otočil a šel pryč, asi uměl komunikovat se psy, na rozdíl od těch malých.

Ale mě šlo hlavně o to, že vy jste tady pořád psali, že já psa nemám zabezpečeného, zajištěného. Tak mě fakt zajímá, když mám psa na vodítku, s náhubkem, a za obojek mu držím hlavu ve vzduchu - jak víc ho mám ještě zabezpečit? Zatím se mi na to nedostalo odpovědi.

No, víc zabezpečit prostě nejde. Tohle je podle mě strop, co můžete udělat pro to, abyste zamezila neštěstí. A když si i přesto nějaký pes pro to neštěstí běží, tak víc už asi nebude ve vašich silách.

16.11.2017 13:21

Když načutnete cizího na vás útočícího psa a způsobíte mu újmu, nehrozí vám nic. Říká se tomu krajní nouze. Tedy za předpokladu splnění zákonných podmínek, ale to už bych zabíhala do detailů.

A když načutnete cizího psa, útočícího na vašeho psa, pak pokud by majitel trval na nějakém odškodnění, musel by to řešit soudně. A nevím, jak moc by byl úspěšný...

16.11.2017 16:01

"Ale mě šlo hlavně o to, že vy jste tady pořád psali, že já psa nemám zabezpečeného, zajištěného. Tak mě fakt zajímá, když mám psa na vodítku, s náhubkem, a za obojek mu držím hlavu ve vzduchu - jak víc ho mám ještě zabezpečit? Zatím se mi na to nedostalo odpovědi. "

samozrejmne, ze je takhle zabezpeceny.
resi se tu nesmysly.

x-krat jsem zazila, ze mi na kone vbehnul pes -a opravdu necitim odpovednost za to, ze ho kun nakopne. a tady je proste jedno jestli je maly nebo velky ten pes.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2017 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.124

A já zažila situaci kdy malý 5-6kg psík málem zabil dospělého chlapa v plné síle. Začal dotyčnému voříškovi útočit na páníčka, voříšek se odpích vyskočil a milému útočníkovi vyrval z krku kus masa. O fous minul tepnu. Dotyčný měl sakra kliku neb být to o ten chlup vedle... i takto strávil v nemocnici ne málo času.

17.11.2017 07:44
stacey

XXX.XXX.194.90

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A já zažila situaci kdy malý 5-6kg psík málem zabil dospělého chlapa v plné síle. Začal dotyčnému voříškovi útočit na páníčka, voříšek se odpích vyskočil a milému útočníkovi vyrval z krku kus masa. O fous minul tepnu. Dotyčný měl sakra kliku neb být to o ten chlup vedle... i takto strávil v nemocnici ne málo času.

Výjimka potvrzuje pravidlo. Ta pravděpodobnost, že mě vážně či smrtelně zraní malý pes je několikanásobně nižší, než ta, že to udělá velký.

Samozřejmě, že by měli být i malí psi vychovaní. Je to pes? Je. Tak pro něj platí stejná pravidla. Ale není se čemu divit, že se jich lidé tolik nebojí. Přece jen když se na mne hrne rozzuřená koule o 5ti kilech, která se dá snadno spacifikovat, je to jiné, než když by se ne mne hrnul pes o 10ti násobné váze.

17.11.2017 10:21

např.:
proč má košík

jé ten je krásnej pocém
můžu jí dát rohlík ?

ne, legrace

Je to nějaké zmatené...

17.11.2017 10:24

Jako, že je všechno v nejlepším pořádku s tkaničkou na hubě do té doby než se nestane průser

17.11.2017 11:18

No ale to řekla průvodčí..

co zas, balu, potřebujete něco vysvětlit ? no prostě tady vše záleží jen na tom, jak se kdo vyspal
nic zvláštního, ne smajlík

17.11.2017 11:24

A ona taky bude zodpovídat za Vašeho psa, když někoho pokoušet? Asi ne, co? Vy jen nechcete, aby lidé ve Vašem psu viděli tu krvelačnou bestii, tak má tkaničku, takže vlastně to děláte pro blaho okolí Ale až se něco pokazí, budete na prvních stránkách všech novin jako nezodpovědný majitel "bojového" psa, co, přes tkaničku, rafnul člověka

17.11.2017 11:32

A ona taky bude zodpovídat za Vašeho psa, když někoho pokoušet? Asi ne, co? Vy jen nechcete, aby lidé ve Vašem psu viděli tu krvelačnou bestii, tak má tkaničku, takže vlastně to děláte pro blaho okolí Ale až se něco pokazí, budete na prvních stránkách všech novin jako nezodpovědný majitel "bojového" psa, co, přes tkaničku, rafnul člověka

smajlík smajlík teď jste mě rozesmála na 3 dny smajlík
řekla to ženské s NO, ne mně, můj pes má náhubek vždy
pitbull, který rafne člověka ? to vysílali někde na Nově, ne ?
bojový pes - psí zápas probíhá takto:
majitelé psů se prohodí - já před zápasem koupu soupeřova psa, mého psa koupe ten druhý majitel
chápete ? můžete mi vysvětlit, jak by to bylo možné, kdyby pitbull kousal lidi ?
nic takového se do chovu nedostalo, takový nevyrovnaný pes se na místě zastřelil, do zápasu i chovu se pustil pes jen psychicky i fyzicky dospělý
já vím, děláte si legraci, s tím Vaším rotvíkem, co je odjakživa cvičili na útok na lidi, protože krávy už se dávnou nepasou, bydlí v betonové krabici bez slunce smajlík smajlík

17.11.2017 11:43
margoff

XXX.XXX.107.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Souhlasím, velikost není důležitá. U nás na vsi skoro zabila chlapa vosa, když jel na motorce. Neměl brýle, trefila ho v plné rychlosti do oka (rychlosti se při nárazu sčítají, takže moto 120km/h, vosa 2 km/h) a on to pak napral do keře. No a když tohle dokáže vosa, co teprv 6 kilový pes, nebo pak třeba i bulik? Nebo můj veršpic?

17.11.2017 11:45

Meg, teď jste zase rozesmála Vy mě
Co to z Vás padá za moudra ohledně výcviku rotvíků? To fakt nepobírám.
Jinak, klidně si halti ohlávku ospravedlňujte, ale potichu

17.11.2017 11:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
Souhlasím, velikost není důležitá. U nás na vsi skoro zabila chlapa vosa, když jel na motorce. Neměl brýle, trefila ho v plné rychlosti do oka (rychlosti se při nárazu sčítají, takže moto 120km/h, vosa 2 km/h) a on to pak napral do keře. No a když tohle dokáže vosa, co teprv 6 kilový pes, nebo pak třeba i bulik? Nebo můj veršpic?

Co je ver-špic nebo verš-pic?

17.11.2017 11:52

Hlavně malej raťafák, je-li neovladatelný, může způsobit škodu i jinak, než že kousne. ono i ušpiněné kalhoty nebo roztrhané silonky jsou škoda, a co teprv, když si to takový psíček přece neškodný namíří na silnici a způsobí dopravní nehodu? pokud někomu vlítne pod kolo, může způsobit smrt jako prd.

17.11.2017 12:00

Meg, teď jste zase rozesmála Vy mě
Co to z Vás padá za moudra ohledně výcviku rotvíků? To fakt nepobírám.
Jinak, klidně si halti ohlávku ospravedlňujte, ale potichu

Pitové prostě do lidí nekoušou
do psů, koček a prasat ano
na hlídání a jako služební psi jsou kteří ? pitové ? protože člověka ulížou k smrti ?
legrace, mně se rotvíci líbí, nevím proč popírat jejich historii ;-)

jakou ohlávku ? já žádnou nemám
ani můj pes.

17.11.2017 12:08
margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
Co je ver-špic nebo verš-pic?

? vy nevíte co je veršpic? To jako fakt?

17.11.2017 12:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
? vy nevíte co je veršpic? To jako fakt?

A dozvím se to nebo ne?

17.11.2017 12:33

Pitové prostě do lidí nekoušou
do psů, koček a prasat ano
na hlídání a jako služební psi jsou kteří ? pitové ? protože člověka ulížou k smrti ?
legrace, mně se rotvíci líbí, nevím proč popírat jejich historii ;-)

jakou ohlávku ? já žádnou nemám
ani můj pes.

Obyčejně do nich nekoušou, ale i v životě pita se může odehrát situace, kdy kousne člověka, třeba i omylem, ale nemůžete na tom stavět. Tedy dle Vás by měli být pitbullteriéři z přepravního řádu vynecháni, jelikož nebyli šlechtěni pro agresi k člověku?
A jak souvisí pes na hlídání s cvičením od štěněte agrese k člověku? Potažmo rtw odjakživa cvičící se proti lidem ? Promiňte, ale jste vedle jak ta jedle, máte špatné informace.
Klbybych měla koně, měl by ohlávku.

17.11.2017 12:40

Obyčejně do nich nekoušou, ale i v životě pita se může odehrát situace, kdy kousne člověka, třeba i omylem, ale nemůžete na tom stavět. Tedy dle Vás by měli být pitbullteriéři z přepravního řádu vynecháni, jelikož nebyli šlechtěni pro agresi k člověku?
A jak souvisí pes na hlídání s cvičením od štěněte agrese k člověku? Potažmo rtw odjakživa cvičící se proti lidem ? Promiňte, ale jste vedle jak ta jedle, máte špatné informace.

Co pořád ta ohlávka, tu má orionka
já jí napsala, když lidem vadí ohlávka, ať jí nedává nic smajlík
přepravní řád cože ? asi máte špatný den.

17.11.2017 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

No a hlavně jak poznáme, jestli je pes čistokrevný pit s vyrovnanou povahou, nebo jestli je to nějaký bul kříženec, který jako pit vypadá, ale povahu má úplně někde jinde?

17.11.2017 12:44

Co pořád ta ohlávka, tu má orionka
já jí napsala, když lidem vadí ohlávka, ať jí nedává nic smajlík
přepravní řád cože ? asi máte špatný den.

Asi si jenom nerozumíme
Já mám den dobrý, co Vy?

margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
A dozvím se to nebo ne?

Tak stačí se asi podívat do knížek, když už nevíte. A celkem mně to překvapuje.

marcelaamax napsal(a):
No a hlavně jak poznáme, jestli je pes čistokrevný pit s vyrovnanou povahou, nebo jestli je to nějaký bul kříženec, který jako pit vypadá, ale povahu má úplně někde jinde?

Přesně, alespoň, že Vy mě chápete.

17.11.2017 12:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
Tak stačí se asi podívat do knížek, když už nevíte. A celkem mně to překvapuje.

Mně zase dost překvapuje, jaké s tím děláte ciráty.
Neumíte odpovědět? Tak neodpovídejte.
Nevím to a nebudu to vědět dál - svět se nezboří.

17.11.2017 12:50

Asi si jenom nerozumíme
Já mám den dobrý, co Vy?

Výborný, díky za optání smajlík teda trochu zima, megí ještě nevylezla z peřin

vůbec nikdy jsem neřekla, že ten a ten pes může někam lézt bez náhubku a jiný ne
nebo že je některý méně nebezpečný
že můj pes nejí lidi, vím jen já.. takže sedí u mě nebo kouká z okna, má náhubek buď páskový (ne ohlávku ani tkaničku od bot) nebo kovový, kožený obojek a vodítko na zakázku, pokud čekáme ve stanici, jde čůrat ven, vodu a jídlo má u mne v batohu, čip a očkování má
doufám, že to takto stačí, foto nedám smajlík

až bus/vlak bude muset prudce zabrzdit, budeme se všichni divit, co udělá kterýkoli pes.

17.11.2017 12:51
Sapp

XXX.XXX.128.19

Tak nevím, mám psa, který nekouše do lidí, pracuje u lidí, v nemocnici se válí v postelích na LDN, je prověřen zda nekousne za extrémních situací (pády lidí, pády berlí, vozíků, předmětů apod), vodítko nemusím používat nikde, a přesto, pokud bych nastupovala do veřejné hromadné dopravy, připnu na vodítko a dostane košík - košíkem rozumím normální náhubek, ne šňůrky. Ne proto, že bych si nebyla jista, že pes nekousne ani při pádu na něj, zašlápnutí a pod, ale protože ctím smluvy, v tento moment tu s dopravním podnikem.

17.11.2017 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

vůbec nikdy jsem neřekla, že ten a ten pes může někam lézt bez náhubku a jiný ne
že můj pes nejí lidi, vím jen já.. takže sedí u mě nebo kouká z okna, má náhubek buď páskový (ne ohlávku ani tkaničku od bot) nebo kovový, kožený obojek a vodítko na zakázku, pokud čekáme ve stanici, jde čůrat ven, vodu a jídlo má u mne v batohu, čip a očkování má

až bus/vlak bude muset prudce zabrzdit, budeme se všichni divit, co udělá kterýkoli pes.

17.11.2017 12:55

Mě už to neba

17.11.2017 12:58
margoff

XXX.XXX.107.247

Prosímvás, může někdo paní fioně vysvětlit co za psa je veršpic? Myslel jsem že sem na diskuzi chodí odborníci.

17.11.2017 13:15

Věděla bych, co je vesšpic, ale ver taky nevím. Znám jen obvyklé rázy němšpice.

17.11.2017 13:23

No ale to řekla průvodčí..

co zas, balu, potřebujete něco vysvětlit ? no prostě tady vše záleží jen na tom, jak se kdo vyspal
nic zvláštního, ne smajlík

Nemá to hlavu ani patu.

17.11.2017 14:03
margoff

XXX.XXX.107.247

Věděla bych, co je vesšpic, ale ver taky nevím. Znám jen obvyklé rázy němšpice.

No já Čakiho koupil v ostravě na burze. Říkali že je to veršpic, ale byly to Poláci (ti majitelé), tak nevím jestli jsem to špatně nerozuměl. Ale vypadá trochu jako rotvajler, menší a chlupatější, ale zbarvený stejně.

17.11.2017 14:25

margoff napsal(a):
No já Čakiho koupil v ostravě na burze. Říkali že je to veršpic, ale byly to Poláci (ti majitelé), tak nevím jestli jsem to špatně nerozuměl. Ale vypadá trochu jako rotvajler, menší a chlupatější, ale zbarvený stejně.

Dejte fotku

17.11.2017 14:26

margoff napsal(a):

Kolik jste za něj dal, za rotvíka s rodiči zaručeně pp ?

17.11.2017 14:29
margoff

XXX.XXX.107.247

Kolik jste za něj dal, za rotvíka s rodiči zaručeně pp ?

Nikdo neříká, že je to rotvajler s PP! Jen že je mu podobný, trochu. To je přesně ono, že kdo nemá psa s průvodním průkazem, tak podle vás nemá nárok mít psa? Potom se nedivte, že nikdo nechce tady diskutovat, protože každého tady jen zhejtujete.

17.11.2017 14:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):

Takže je to obyčejný kříženec za pár kaček z burzy, nazvaný kdoví kým možná veršpic možná jinak.

Proč se tu ztrapňujete hláškami o knihách, o tom jak jste myslel, že sem chodí odborníci? Proč se tváříte, že Vás překvapuje, že neznám veršpice? Vždyť ani nevíte, jestli ten dotyčný řekl veršpic nebo čiboko.

17.11.2017 14:44
margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
Takže je to obyčejný kříženec za pár kaček z burzy, nazvaný kdoví kým možná veršpic možná jinak.

Proč se tu ztrapňujete hláškami o knihách, o tom jak jste myslel, že sem chodí odborníci? Proč se tváříte, že Vás překvapuje, že neznám veršpice? Vždyť ani nevíte, jestli ten dotyčný řekl veršpic nebo čiboko.

? Čiboko? To je káva, ne? Tchiboko. já jsem netvrdil, že má průvodní průkaz, jen že je to veršpic, a to mi řekly ti majitelé, tak jim mám nevěřit? proč? Když něco prodávám, tak vím co. A za pár korun teda nebyl, to byjste se divila!

17.11.2017 14:54
margoff

XXX.XXX.107.247

Dejte fotku

Až se vrátí, vyfotím a dám.

17.11.2017 14:55

Vy musíte pochopit, že plemeno veršpic neexistuje (zatím), takže jste evidentně naletěl a prodávající toho plně využili.

17.11.2017 14:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
? Čiboko? To je káva, ne? Tchiboko. já jsem netvrdil, že má průvodní průkaz, jen že je to veršpic, a to mi řekly ti majitelé, tak jim mám nevěřit? proč? Když něco prodávám, tak vím co. A za pár korun teda nebyl, to byjste se divila!

Vy nevíte, co je čiboko? To jako opravdu? To kafe je Tchibo
A to sem chodíte, když sem chodí samí odborníci?

Koukám, že si budete trvat na tom, že veršpic (sice nevíte, jestli to nebylo jiné slovo) je něco jako malý rotvík, kterého nikdo nezná. Mně jste teda poradil, abych koukla do knížek, ale sám nevíte, jestli to takhle prodávající řekl.

K ceně za veršpice nebo křížence se vyjadřovat nebudu.

17.11.2017 15:00
margoff

XXX.XXX.107.247

Vy musíte pochopit, že plemeno veršpic neexistuje (zatím), takže jste evidentně naletěl a prodávající toho plně využili.

? A proč naletěl? Když se mě někdo třeba ptá co je to zač a já řeknu veršpic, tak každý řekne že je hezký. Tak asi by lidi věděly že nic takového neexistuje a někdo by to řekl. Mám ještě jednoho psa, maksičivavu a rozumí si spolu, tak to snad není špatný pes. Ani útočný, prostě nic. Když byl malý tak byl trochu divoký, ale zbavil jsem ho toho a už je beránek. A zatím mi tady v dizkuzi nikdo neřekl, co dělám špatně.

17.11.2017 15:05

margoff napsal(a):
? A proč naletěl? Když se mě někdo třeba ptá co je to zač a já řeknu veršpic, tak každý řekne že je hezký. Tak asi by lidi věděly že nic takového neexistuje a někdo by to řekl. Mám ještě jednoho psa, maksičivavu a rozumí si spolu, tak to snad není špatný pes. Ani útočný, prostě nic. Když byl malý tak byl trochu divoký, ale zbavil jsem ho toho a už je beránek. A zatím mi tady v dizkuzi nikdo neřekl, co dělám špatně.

Vy mi nerozumíte, bohužel klamete stejně neznalé lidi, jako jste Vy, což je nečestné z Vaší strany. Vy se evidentně v kynologii nepohybujete. Proč nepřiznáte, že nemáte plemeno, ale krásného křížence? Cítíte se lépe, když si lidé myslíte, že máte něco extra?
Víte, že maxičivava neexistuje jako plemeno stejně jako veršpic?
Podle mě si z nás děláte jen legraci.

17.11.2017 15:06
margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
Vy nevíte, co je čiboko? To jako opravdu? To kafe je Tchibo
A to sem chodíte, když sem chodí samí odborníci?

Koukám, že si budete trvat na tom, že veršpic (sice nevíte, jestli to nebylo jiné slovo) je něco jako malý rotvík, kterého nikdo nezná. Mně jste teda poradil, abych koukla do knížek, ale sám nevíte, jestli to takhle prodávající řekl.

K ceně za veršpice nebo křížence se vyjadřovat nebudu.

To nemůžete protože nevíte, kolik stál. A stál dost, protože se mi líbil, tak jsem zaplatil dost. To je důležitější, že se líbí než jestli má pP. Ale to nemůžou někteří pochopit, že?!

17.11.2017 15:09
margoff

XXX.XXX.107.247

Vy mi nerozumíte, bohužel klamete stejně neznalé lidi, jako jste Vy, což je nečestné z Vaší strany. Vy se evidentně v kynologii nepohybujete. Proč nepřiznáte, že nemáte plemeno, ale krásného křížence? Cítíte se lépe, když si lidé myslíte, že máte něco extra?
Víte, že maxičivava neexistuje jako plemeno stejně jako veršpic?
Podle mě si z nás děláte jen legraci.

? maxičivava neexistuje? Tak to už fakt nevím, mám ji čistokrevnou. Je to vyšší verze čivavy, trochu pod kolena, ale existuje. Pp nemá, jen proto že byla až několikátá z vrhu, tak jí je nemohly udělat, ale je čistokrevná.

17.11.2017 15:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Ha ha ha.
Dneska je tu psina.

17.11.2017 15:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
To nemůžete protože nevíte, kolik stál. A stál dost, protože se mi líbil, tak jsem zaplatil dost. To je důležitější, že se líbí než jestli má pP. Ale to nemůžou někteří pochopit, že?!

Tak nějak je mi celkem u zadele, kolik ten kříženec, které vznešeně vydáváte za plemeno veršpic, které nikdo nezná, stál. Moje prachy to nebyly.
Vám evidentně vadí, že nemá PP a tak ho máte potřebu vydávat za plemeno.
To je stejné jako Vaše maKSičivava - víte, že nic takového neexistuje?

17.11.2017 15:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
? maxičivava neexistuje? Tak to už fakt nevím, mám ji čistokrevnou. Je to vyšší verze čivavy, trochu pod kolena, ale existuje. Pp nemá, jen proto že byla až několikátá z vrhu, tak jí je nemohly udělat, ale je čistokrevná.

Vyšší verze

Asi jste se neobtěžoval čtením standardu čivavy, co?

17.11.2017 15:17

margoff napsal(a):

Jste prozrazen a ja poražena, že jsem ze sebe udělala hlupáka

17.11.2017 15:18
margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
Tak nějak je mi celkem u zadele, kolik ten kříženec, které vznešeně vydáváte za plemeno veršpic, které nikdo nezná, stál. Moje prachy to nebyly.
Vám evidentně vadí, že nemá PP a tak ho máte potřebu vydávat za plemeno.
To je stejné jako Vaše maKSičivava - víte, že nic takového neexistuje?

Mě už se vůbec nechce vám odpovídat všem zvlášť. Mám veršpice (jestli neexistuje je váš názor), a mám maxičivavu (a ta existuje, viděl jsem její rodiče, je stejně velká jako oni, ne přerostlá). A jsou to dva nejlepší pes a fena co jsem kdy měl. A jestli budou podle vás štěňata kříženci, no a co? Najde se dost lidí, kteří se nebudou ofrňovat jak vy. A třeba jim i vyřídím průvodní průkazy, klidně to zaplatím. A vy se třeba zblázněte.

17.11.2017 15:20

margoff napsal(a):
Mě už se vůbec nechce vám odpovídat všem zvlášť. Mám veršpice (jestli neexistuje je váš názor), a mám maxičivavu (a ta existuje, viděl jsem její rodiče, je stejně velká jako oni, ne přerostlá). A jsou to dva nejlepší pes a fena co jsem kdy měl. A jestli budou podle vás štěňata kříženci, no a co? Najde se dost lidí, kteří se nebudou ofrňovat jak vy. A třeba jim i vyřídím průvodní průkazy, klidně to zaplatím. A vy se třeba zblázněte.

Cajk

17.11.2017 15:22

margoff napsal(a):

Mimochodem, lžete, jelikož na bití psů nepoužíváte ruce, ale trubky A taky je zavíráte ve sklepě

17.11.2017 15:24
margoff

XXX.XXX.107.247

Mimochodem, lžete, jelikož na bití psů nepoužíváte ruce, ale trubky A taky je zavíráte ve sklepě

Trupky jsem používal dřív. A ve sklepě mám teď děti. Když jsem tam naposled zavřel i psa, snědly ho. Tak už to neriskuju, je mi těch psů pak líto.

17.11.2017 15:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):

V tom případě si snad zamluvím štěně z vrhu maksičivava a veršpic, které bude mít průvodní průkazy
Ale tak nějak tuším, že si ho nezasloužím

17.11.2017 15:25

Průvodka k čivavě, aby mohla na burzu !
nebo poslat:
https://www.youtube.com/watch?v=o7AriLIU60A

neasi, trubky prodal, aby měl na čivavu
pp= polská průvodka ?

17.11.2017 15:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
Trupky jsem používal dřív. A ve sklepě mám teď děti. Když jsem tam naposled zavřel i psa, snědly ho. Tak už to neriskuju, je mi těch psů pak líto.

TruPka jste sám

17.11.2017 15:28
margoff

XXX.XXX.107.247

Fiona.Praha napsal(a):
TruPka jste sám

No tak jsem se přepsal, bože! vy neděláte chybi? Asi ne, že paní chytrá.

17.11.2017 15:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):
No tak jsem se přepsal, bože! vy neděláte chybi? Asi ne, že paní chytrá.

Chybi teda fakt nedělám

17.11.2017 15:31
margoff

XXX.XXX.107.247

No a budete chtít teda štěně nebo ne? Lajka je už čtvrtý měsíc březí, bzro se okotí.

17.11.2017 15:35

margoff napsal(a):
No a budete chtít teda štěně nebo ne? Lajka je už čtvrtý měsíc březí, bzro se okotí.

Já se hlásím ! Já chci štěně?
Kdy kde a za kolik?

17.11.2017 15:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):

Za kolik?
4 měsíční březost? Copak se to narodí?

17.11.2017 15:44
margoff

XXX.XXX.107.247

A proč ne čtyřměsíční březost? U veršpiců trvá březost dva měsíce, u maxičivav taky, takže když je zpáříte, je to dohromady 4 měsíce, takže to je akorát.
cenu nevím, tam se mi to takhle sčítat nechce, aby se vám to nezdálo moc, protože veršpic byl drahý, no.
kolik kdyžtak dáte?

17.11.2017 15:59

Tak na Vánoce. Já dám 4500, -.

17.11.2017 16:01
margoff

XXX.XXX.107.247

Tak na Vánoce. Já dám 4500, -.

Euro? Tak dobře, dejte mi adresu kam ho mám poslat. Pošlu ho co nejdřív, asi hned jak se narodí, aby byl ten balíček co nejmenší, ať tolik neplatím. Anebo ho můžu poslat až trochu vyroste, ale to byste musela poštovné zaplatit vy.

17.11.2017 16:03
margoff

XXX.XXX.107.247

A fiona nechce? Bojí se asi, že by ho nezvládla?

17.11.2017 16:10
Luciandthewolf

XXX.XXX.24.151

margoff napsal(a):

Můžete mi prosím najít standart maxicivavy podle FCI, výška v kohoutku a pod. nikde jej nevidím :(... Asi se někde stala chyba..

17.11.2017 16:13

margoff napsal(a):
Euro? Tak dobře, dejte mi adresu kam ho mám poslat. Pošlu ho co nejdřív, asi hned jak se narodí, aby byl ten balíček co nejmenší, ať tolik neplatím. Anebo ho můžu poslat až trochu vyroste, ale to byste musela poštovné zaplatit vy.

Forintů Tak to promiňte. Už nechci.

17.11.2017 16:17
margoff

XXX.XXX.107.247

Můžete mi prosím najít standart maxicivavy podle FCI, výška v kohoutku a pod. nikde jej nevidím :(... Asi se někde stala chyba..

FCI? Asi jste myslela FBI... No to nevím, maxičivava je podle mě násobek obyčejné čivavy. Takže někam pod kolena, jak je ta moje.
No a proč Rajka už nechce to štěně? A Fiona? A jaké forinty? Kolik to je?

17.11.2017 16:27

Rajka nechce protože nechce kupovat drahé štěně v pytli. Je to necelé 400 korun českých.

17.11.2017 16:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Fiona nechce, protože se Lajka po 4 měsíční březosti okotí a něco takového by Fiona nechtěla ani zadarmo.
Měla jsem zájem o štěně maksičivavy s veršpicem s průvodními průkazy, ale to Lajka neporodí.

17.11.2017 16:47
margoff

XXX.XXX.107.247

Rajka nechce protože nechce kupovat drahé štěně v pytli. Je to necelé 400 korun českých.

V jakém pytli? Poslal bych ho v krabičce. A 400 kč? To si děláte srandu? To je sotva na tři měsíce žrádla pro moje psi.
A Fiona? Kde je problém? Až Lajka porodí (myslím, že ještě letos), budou to štěňata veršpice a maxičivavy (co jiného by měli být)? A průvodní průkazy jim seženu (vyrobím).
Myslím že problém je jinde. Řekli jste že chcete, ale když jste zjistili, že by fakt byli, tak se snažíte vycoufnout, že? Tak máte říct zrovna, že se bojíte že byjste je nezvládli.
No, vezme si je někdo jiný, kdo psům rozumí. Třeba megí nebo tak někdo.

17.11.2017 16:58

CKC, ADBA, ARBA, UKC,.. ?

17.11.2017 17:05

margoff napsal(a):
V jakém pytli? Poslal bych ho v krabičce. A 400 kč? To si děláte srandu? To je sotva na tři měsíce žrádla pro moje psi.
A Fiona? Kde je problém? Až Lajka porodí (myslím, že ještě letos), budou to štěňata veršpice a maxičivavy (co jiného by měli být)? A průvodní průkazy jim seženu (vyrobím).
Myslím že problém je jinde. Řekli jste že chcete, ale když jste zjistili, že by fakt byli, tak se snažíte vycoufnout, že? Tak máte říct zrovna, že se bojíte že byjste je nezvládli.

Co furt já, to jako že máme podobný nick, mag.ore ?

17.11.2017 17:09

Fiona.Praha napsal(a):
Fiona nechce, protože se Lajka po 4 měsíční březosti okotí a něco takového by Fiona nechtěla ani zadarmo.
Měla jsem zájem o štěně maksičivavy s veršpicem s průvodními průkazy, ale to Lajka neporodí.

Na co chcete křížence veršpice, co mu můžete nabídnout, zaměstnání, jak dlouho trávíte v práci, víte vůbec co to je za plemeno ?
Ne.
Ale dělat si legraci z chudáků..

17.11.2017 17:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Na co chcete křížence veršpice, co mu můžete nabídnout, zaměstnání, jak dlouho trávíte v práci, víte vůbec co to je za plemeno ?
Ne.
Ale dělat si legraci z chudáků..

Co je veršpic nevím a neví to ani margoff, tak co se do toho motáte?

Co můžu/nemůžu nebo chci/nechci nabídnout jakémukoli psovi Vám může být tak nějak jedno, na nic jsem se Vás neptala, radu jsem po Vás taky nechtěla.

17.11.2017 17:46

Fiona.Praha napsal(a):

17.11.2017 17:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

margoff napsal(a):

Kde je problém?
Že mne nebaví číst to bezduché blábolení, z kterého je evidentní, že pisatel neví o psech vůbec nic.

17.11.2017 17:52

Fiona.Praha napsal(a):
Kde je problém?
Že mne nebaví číst to bezduché blábolení, z kterého je evidentní, že pisatel neví o psech vůbec nic.

Pisatel, tedy margoff si akorát dělá legraci... Venku je hnusně, tak zabíjí čas a určitě se docela baví.

17.11.2017 18:18
margoff

XXX.XXX.107.247

Pisatel, tedy margoff si akorát dělá legraci... Venku je hnusně, tak zabíjí čas a určitě se docela baví.

Co je na tom k bavení?
Mám veršpice (Čakiho), kterého jsem koupil od nějakých Poláků v Ostravě na burze. Mám maksičivavu (Lajku), která je břeží a po čtyřech měsících (protože když se zkříží dvě různé rasy, tak se délka březosti sčítá) se konečně "okotí". Štěňata chci prodat za 4500 Eur (nebo 4500 forintů, to je jedno), ale jen do dobrých rukou. Standardy FCI neznám, ale znám FBI, a podle nich je moje Lajka, která je vysoká pod kolena, OK.
Tak mi prosím řekněte, kde v tom vidíte jakou legraci?
S pozdravem
Margoff

17.11.2017 19:07

Ono jí to nebaví číst :D

margofe už nepište !

17.11.2017 19:10

Fiona.Praha napsal(a):
Co je veršpic nevím a neví to ani margoff, tak co se do toho motáte?

Co můžu/nemůžu nebo chci/nechci nabídnout jakémukoli psovi Vám může být tak nějak jedno, na nic jsem se Vás neptala, radu jsem po Vás taky nechtěla.

Je to pes spisovatel, přesněji prozaik.
Nemáte zač.
Jo.. Vy jste se neptala vlastně.. smajlík

17.11.2017 19:21

Je to pes spisovatel, přesněji prozaik.
Nemáte zač.
Jo.. Vy jste se neptala vlastně.. smajlík

S Fionou zase dneska není řeč. Podle jejích příspěvků by se dal sestavit kalendář.

17.11.2017 19:51
margoff

XXX.XXX.107.247

S Fionou zase dneska není řeč. Podle jejích příspěvků by se dal sestavit kalendář.

Nejvtipnější reakce dnešního dne
Kalendář
Orionko, palec nahoru. Dneska jste vítěz
Máte u mě štěňátko veršpicexmaksičivavy. Není zač.

17.11.2017 20:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nemůžu za to, že mi vadí, že někdo záměrně plácá naprosté nesmysly a tváří se u toho jako mistr světa. Bude mi to vadit vždy a všude. Už jsem taková povaha. To není těžké pochopit ani pro Vás, ne?

Pokud se ztrácíte v čase, sestavte si kalendář podle svých nálad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík