Australský ovčák - čas

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Niji2219

29.9.2017 16:59
Niji2219

XXX.XXX.14.170

Zdravím! Na jaře si budu pořizovat pejska a přemýšlím nad australským ovčákem. Máte někdo zkušenosti s jeho aktivitou? Já studuji, tímpádem jsem párkrát za týden ve škole 9 hodin, měla bych na něj čas tak hodinu ráno a po škole celý den, občas teda -2 hodiny na učení. Bydlím ve velkém rodinném domě se zahradou a s mým druhým psem, který je ale už ve svých letech. Bojím se, že ho nebudu moci časově zvládat, někteří lidé píší že je méně náročný než borderka, stejně se ale bojím o to, že těch 9 hodin nebude moci co dělat a nudit se. Co myslíte?

29.9.2017 21:16
samik49

XXX.XXX.78.43

Tak je potřeba dát mu každý den po škole dostatek aktivity, ale zároveň pejska i naučit odpočívat.9 hodin určitě nejsi ve škole každý den... Já mám borderku a po dobu, kdy jsem v práci (někdy 6, někdy i těch 9 hodin) spí. Ale pak jí nechám na volno vyběhat, beru jí běhat v postroji nebo s ní jdu na cvičení - dogdancing, pasení, poslušnost.. Australák je trochu klidnějšího temperamentu než borderka (většinou), ale určitě to není tak, že by mu stačila zahrada a delší procházka jen o víkendu. Bude potřeba se mu věnovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2017 23:17

Niji2219 napsal(a):
Zdravím! Na jaře si budu pořizovat pejska a přemýšlím nad australským ovčákem. Máte někdo zkušenosti s jeho aktivitou? Já studuji, tímpádem jsem párkrát za týden ve škole 9 hodin, měla bych na něj čas tak hodinu ráno a po škole celý den, občas teda -2 hodiny na učení. Bydlím ve velkém rodinném domě se zahradou a s mým druhým psem, který je ale už ve svých letech. Bojím se, že ho nebudu moci časově zvládat, někteří lidé píší že je méně náročný než borderka, stejně se ale bojím o to, že těch 9 hodin nebude moci co dělat a nudit se. Co myslíte?

A co ten starší pes? Přijde ti zbytečné se věnovat jemu?

Niji2219

29.9.2017 23:51
Niji2219

XXX.XXX.14.170

No to nepřijde, ale je rodičů a každý chce mít přece něco vlastního

29.9.2017 23:59

Niji2219 napsal(a):

No jak myslíš.

13.10.2017 23:55
Dadula

XXX.XXX.235.75

Já mám fenu Australského ovčáka mám ji v bytě kde je denně sama okolo devíti hodin, kdy jsem v práci. Musela jsem ji samozřejmě naučit odpočívat, jak už se tady psalo.Co se týče procházek chodím s ní přes týden denně tak na dvě až tři hodiny plus ob den cvičíme dogdancing nebo dogfrisbee nebo přípravku na různé věci v agility. O víkendu se jí vždycky snažím někam brát.
Co se týče toho srovnání s borderkou, ta moje mi vždycky přišla hyperaktivitu a myšlením spíše podobná borderce. Musím, ale z osobní zkušenosti říct, že jsou to většinově psi, kteří potřebují hodně kontaktu s člověkem, třeba ta moje nebyla nikdy na zahradě tak šťastná jako je v bytě, ale je to samozřejmě individuální, ale stíhat víc psů najednou při škole se dá. Já jsem studovala gympl a do toho jsem měla tři psy (Německého ovčáka, labradora a fenu co mám nyní), samozřejmě různých věkových rozmezí, ale musela jsem se smířit s tím, že už nic jiného stíhat nebudu samozřejmě s jedním psem je to časově jednodušší.

14.10.2017 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Niji2219 napsal(a):

Rodiče chtějí mít vlastního psa? A není to náhodou tak, že si ho koupili kvůli vám, dětem? Souhlasím s Balu. Starý pes by si jistě zasloužil, kdyby mu někdo na stará kolena věnoval všechen svůj volný čas. Také jsem nechala psa u rodičů a pořídila si své psy do nového domu, ale ten pes byl opravdu jen rodičů, pořídili si ho oni, když já už se dávno odstěhovala a starý pejsek umřel. Ani jsem to neschvalovala, neb byl pes stejně jen celý život většinu času sám v zahradě. Ale oni, že bez psa nebudou. A shodou okolností, zrovna v dobu pořízení štěňátka, jsem se kvůli změně bydlení a zaměstnání na rok nastěhovala zpátky k nim, takže jsem měla na pejska času nejvíc a cvičila a vychovávala jsem ho já. Pak jsem se ale odstěhovala do jiného města a k rodičům jezdila jen na víkendy. Nikdy jsem ale nezapomněla s pejskem chodit v ten víkend na prochajdy(oni ho měli jen v zahradě nebo ho vzali k babči a na pole) V době stavby nového domu, jsem znova bydlela dva roky u rodičů a s pejsou jsem byla celé dny, chodil se mnou na stavbu. V té době mu bylo 10let a byla jsem ráda, že jsem byla s ním. Pořízení nových, vlastních psů do nového domu bylo velké dilema, moc jsem to kvůli němu řešila, aby mu to nebylo líto. Ale jelikož bydlím blízko, denně jsem vzala štěnda, vyzvednuli jsme starého pejsu a šli jsme na prochajdu spolu. O nic nepřicházel, ba se měl ještě líp, než dřív. On, ač proti nim maličký je vychovával, oni, když už mu bylo 15, neslyšel, špatně viděl a pak už i chodil, tak mu pomáhali, čekali na něj, ukazovali mu, kam má jít...

14.10.2017 19:55
michaela_89

XXX.XXX.149.175

Pořízení štěňátka ke staršímu pejskovi bývá často dobrá volba - ten starší se štěňátkem ožije a pokud není odstrčen na vedlejší kolej, prožije ty poslední roky o něco veseleji a aktivněji.

Nechápu - slečna shání informace o konkrétním plemeni, zmíní se o starším pejskovi a hned se tu najde několik, výkecek", kteří mají takovou potřebu ji kritizovat - byť vůbec neznají zakladatelku, její situaci celkově a vůbec se tím nevyjadřují k zadanému tématu

14.10.2017 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

michaela_89 napsal(a):
Pořízení štěňátka ke staršímu pejskovi bývá často dobrá volba - ten starší se štěňátkem ožije a pokud není odstrčen na vedlejší kolej, prožije ty poslední roky o něco veseleji a aktivněji.

Nechápu - slečna shání informace o konkrétním plemeni, zmíní se o starším pejskovi a hned se tu najde několik, výkecek", kteří mají takovou potřebu ji kritizovat - byť vůbec neznají zakladatelku, její situaci celkově a vůbec se tím nevyjadřují k zadanému tématu

A co si myslíte, že jí to všichni jen nadšeně odkýváme? Tak to ale nefunguje. Různí lidé, různé zkušenosti a různé názory. To je mé vyjádření k zadanému tématu. Řídit se jím samozřejmě nemusí. Slečna se bojí, že nebude australáka časově zvládat, ale ona bude mít dva psy! Takže pokud nebude stíhat ani australáka, myslíte si, že nějaký čas věnuje starému psu? Leda houby s voctem. Pořízení štěňátka ke staršímu psu...ano, slyším to pořád, jak je to super. Asi proto, že ti, co tím udělali chybu, se k tomu radši nevyjadřují. Jako by to neexistovalo. A to mi tak jen mezi řečí jedna známá nadhodí(protože mi taky zůstal jen jeden pes a už je také starý) nebudete si pořizovat k němu štěňátko? Říkám: já si nejsem moc jistá a muž je zásadně proti. A ona: máte recht, zrovna kámoška dává pryč mladého psa, vzali ho ke starší fence a ani za dva roky si na sebe nezvyknuli, je to špatné, musí být oddělení, už se to nedalo. Mimochodem...i to se může zadavatelce stát...

15.10.2017 07:18
michaela_89

XXX.XXX.161.85

lesnížínka napsal(a):
A co si myslíte, že jí to všichni jen nadšeně odkýváme? Tak to ale nefunguje. Různí lidé, různé zkušenosti a různé názory. To je mé vyjádření k zadanému tématu. Řídit se jím samozřejmě nemusí. Slečna se bojí, že nebude australáka časově zvládat, ale ona bude mít dva psy! Takže pokud nebude stíhat ani australáka, myslíte si, že nějaký čas věnuje starému psu? Leda houby s voctem. Pořízení štěňátka ke staršímu psu...ano, slyším to pořád, jak je to super. Asi proto, že ti, co tím udělali chybu, se k tomu radši nevyjadřují. Jako by to neexistovalo. A to mi tak jen mezi řečí jedna známá nadhodí(protože mi taky zůstal jen jeden pes a už je také starý) nebudete si pořizovat k němu štěňátko? Říkám: já si nejsem moc jistá a muž je zásadně proti. A ona: máte recht, zrovna kámoška dává pryč mladého psa, vzali ho ke starší fence a ani za dva roky si na sebe nezvyknuli, je to špatné, musí být oddělení, už se to nedalo. Mimochodem...i to se může zadavatelce stát...

Může se to stát. Ono se stát může cokoliv - ale každá situace jde zvládnout, když se chce. Zadavatelka chce poradit zkušenosti s konkrétním plemenem - diskuze se nejmenuje : Mám si pořídit 2 psa ? Ale - Australský ovčák :) Třeba by se takto ptala i v budoucnu - pokud by žádného psa neměla. To je jako kdybych se ptala někde jinde, kde dělají nejlepší pizzu a někdo mi tam začal vykládat o tom, jak je pizza ne zdravá :) To je zase můj názor - stejně jako vy jste napsala svůj, já reaguji. Nedávno jsem založila diskuzi o krmeni a byť jsem se ptala a dostala názory i na něco úplně jiného - byla jsem za ně rada, nejsem člověk, který nedá na druhé a nepřehodnocuje. V této diskuzi mi ale přijde zbytečné psát o tom, že by si zadavatelka neměla pejska pořizovat žádného - když neznáme ani ji ani rodinu.

15.10.2017 09:04

Devět hodin je dlouho pro každé štěně. A každý den 9 hodin je dlouhých i pro dospělého psa. Australák ( jako každé plemeno ) je každý jiný. Některý mazel, některý stresař, některý poměrně ostrý hlídač. Nikdo vám nezaručí, že zrovna váš australák bude klidnější než borderka, že vám ze stresu nezničí kde co, že nebude štěkat, výt.

15.10.2017 09:05

michaela_89 napsal(a):

Milá výkecko michaelo_89, toto je diskuze a každý má možnost se vyjádřit. Že se tobě nebo zadavatelce některé rady a názory nelíbí, je pouze vaše věc. Hodně z nás radí na základě vlastních zkušeností. I já jsem pořídila ke staršímu, vlastně starému psovi, mladšího, a to dospělou mladou fenu.Od začátku jsem věděla, že to není úplně dobrá volba, pes byl až do 14 let jedináček. Ale tu fenu jsem chtěla. Zpočátku byl pes fenou nadšen, ale jak mu ubývaly síly, bylo na něm vidět, že by byl rád doma zase jen sám s námi. V té době to byl hrozný marathon, protože abych uspokojila rozdílnou potřebu pohybu obou psů, chodila jsem s nimi na procházky s každým zvlášť. Ne na jednu denně, ale na tři až čtyři, bydleli jsme v bytě, já chodila od práce a starala se o rodinu. V tomto režimu jsme jeli rok, než starý pes umřel. Stále mám před ním špatné svědomí, že jsem upřednostnila sobecky svůj zájem nad ním, nad tím, ho v klidu dochovat jako jedináčka.

15.10.2017 09:20
michaela_89

XXX.XXX.149.175

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Milá výkecko michaelo_89, toto je diskuze a každý má možnost se vyjádřit. Že se tobě nebo zadavatelce některé rady a názory nelíbí, je pouze vaše věc. Hodně z nás radí na základě vlastních zkušeností. I já jsem pořídila ke staršímu, vlastně starému psovi, mladšího, a to dospělou mladou fenu.Od začátku jsem věděla, že to není úplně dobrá volba, pes byl až do 14 let jedináček. Ale tu fenu jsem chtěla. Zpočátku byl pes fenou nadšen, ale jak mu ubývaly síly, bylo na něm vidět, že by byl rád doma zase jen sám s námi. V té době to byl hrozný marathon, protože abych uspokojila rozdílnou potřebu pohybu obou psů, chodila jsem s nimi na procházky s každým zvlášť. Ne na jednu denně, ale na tři až čtyři, bydleli jsme v bytě, já chodila od práce a starala se o rodinu. V tomto režimu jsme jeli rok, než starý pes umřel. Stále mám před ním špatné svědomí, že jsem upřednostnila sobecky svůj zájem nad ním, nad tím, ho v klidu dochovat jako jedináčka.

V pořádku - jenže Vaše podmínky jsou úplně jiné od těch zadavatelčiných smajlík ta nepracuje, nemá děti a starší pes je rodičů - to, že se mu rodiče nevěnují, je Vaše hypotéza, třeba zrovna tatínek nebo maminka jsou tím, pánem", kteří se o něj starají, podle věku předpokládám, že má zadavatelka rodiče ještě mladé smajlík.

A znovu opakuji - stejně jako jste Vy napsala svůj názor, napsala jsem já ten svůj - ohledně plemene tady zatím nikdo neporadil smajlík

Hezkou neděli!

15.10.2017 09:39

michaela_89 napsal(a):
V pořádku - jenže Vaše podmínky jsou úplně jiné od těch zadavatelčiných smajlík ta nepracuje, nemá děti a starší pes je rodičů - to, že se mu rodiče nevěnují, je Vaše hypotéza, třeba zrovna tatínek nebo maminka jsou tím, pánem", kteří se o něj starají, podle věku předpokládám, že má zadavatelka rodiče ještě mladé smajlík.

A znovu opakuji - stejně jako jste Vy napsala svůj názor, napsala jsem já ten svůj - ohledně plemene tady zatím nikdo neporadil smajlík

Hezkou neděli!

Stejně jako já i vy stavíte pouze na předpokladu. Mladí rodiče zadavatelky se psovi nemusí věnovat stejně jako staří. Věk hraje jen vedlejší roli a naprosto nevypovídá o ničem. Toto píše zadavatelka - "Bydlím ve velkém rodinném domě se zahradou a s mým druhým psem, který je ale už ve svých letech. " takže starší pes je zřejmě její, ale teď chce nového, mladého. Pro mě je to dost výmluvné. A proto si myslím, že by se zadavatelka měla věnovat svému stávajícímu psovi, a až ten odejde, tak si pořídit dalšího. Australan je temperamentní plemeno, vyplní jí veškerý volný čas a na starého psa žádný mít nebude. A ten starý pes si něco takového nezaslouží.

15.10.2017 09:43
michaela_89

XXX.XXX.149.175

Stejně jako já i vy stavíte pouze na předpokladu. Mladí rodiče zadavatelky se psovi nemusí věnovat stejně jako staří. Věk hraje jen vedlejší roli a naprosto nevypovídá o ničem. Toto píše zadavatelka - "Bydlím ve velkém rodinném domě se zahradou a s mým druhým psem, který je ale už ve svých letech. " takže starší pes je zřejmě její, ale teď chce nového, mladého. Pro mě je to dost výmluvné. A proto si myslím, že by se zadavatelka měla věnovat svému stávajícímu psovi, a až ten odejde, tak si pořídit dalšího. Australan je temperamentní plemeno, vyplní jí veškerý volný čas a na starého psa žádný mít nebude. A ten starý pes si něco takového nezaslouží.

V pořádku smajlík já se s Vámi hádat nebudu, mám odlišný názor, ten jsem napsala, opakovat ho nebudu.

Mějte hezký den!

15.10.2017 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

michaela_89 napsal(a):
V pořádku smajlík já se s Vámi hádat nebudu, mám odlišný názor, ten jsem napsala, opakovat ho nebudu.

Mějte hezký den!

Michaelo, nejde o to, že vy, já, či kdokoliv, má jiný názor na věc, ale jde o to, že se nás tady snažíte umravňovat stylem, ne zrovna slušným viz: Nechápu - slečna shání informace o konkrétním plemeni, zmíní se o starším pejskovi a hned se tu najde několik, výkecek", kteří mají takovou potřebu ji kritizovat - byť vůbec neznají zakladatelku, její situaci celkově a vůbec se tím nevyjadřují k zadanému tématu Je mi to v podstatě jedno, jen abych uvedla na pravou míru, o co tady vlastně jde. Co se týče zadavatelky, položila jsem jí otázku, čí je to vlastně pes a má možnost o tom, jak si to v rodině představuje, či jak to u nich funguje klidně napsat víc. Zájem nejspíš nemá, i to mi lecps naznačuje. Je to styl já chci, já a jak to pak odes...ostatní, je jí nejspíš jedno.
Další příklad z mé rodiny, úplně čerstvý. Bratránek je sám, přes třicet, na bytě, pořídil si štěňátko. Nevím, s kým z rodiny se radil, ale jelikož vztahy v jejich rodině jsou víc, než napjaté, info je takové, že asi moc z nikým. Jelikož chodí do práce, štěndo několikrát denně jezdí venčit kdo může, sestry, máma. Teď si prý zvrtnul kotník, štěndo je u tety, prý aby se mohl léčit. No, nějaké to vyvenčení kolem bytovky by snad i tak zvládnul a navíc..je víkend, konečně je doma...a štěndo šoupne k příbuzným. Jo, vadí mi to. Měla jsem donedávna dva velké psy a nikdy jsem nikoho z rodiny neobtěžovala, aby se mi staral.

15.10.2017 12:51
michaela_89

XXX.XXX.161.85

lesnížínka napsal(a):
Michaelo, nejde o to, že vy, já, či kdokoliv, má jiný názor na věc, ale jde o to, že se nás tady snažíte umravňovat stylem, ne zrovna slušným viz: Nechápu - slečna shání informace o konkrétním plemeni, zmíní se o starším pejskovi a hned se tu najde několik, výkecek", kteří mají takovou potřebu ji kritizovat - byť vůbec neznají zakladatelku, její situaci celkově a vůbec se tím nevyjadřují k zadanému tématu Je mi to v podstatě jedno, jen abych uvedla na pravou míru, o co tady vlastně jde. Co se týče zadavatelky, položila jsem jí otázku, čí je to vlastně pes a má možnost o tom, jak si to v rodině představuje, či jak to u nich funguje klidně napsat víc. Zájem nejspíš nemá, i to mi lecps naznačuje. Je to styl já chci, já a jak to pak odes...ostatní, je jí nejspíš jedno.
Další příklad z mé rodiny, úplně čerstvý. Bratránek je sám, přes třicet, na bytě, pořídil si štěňátko. Nevím, s kým z rodiny se radil, ale jelikož vztahy v jejich rodině jsou víc, než napjaté, info je takové, že asi moc z nikým. Jelikož chodí do práce, štěndo několikrát denně jezdí venčit kdo může, sestry, máma. Teď si prý zvrtnul kotník, štěndo je u tety, prý aby se mohl léčit. No, nějaké to vyvenčení kolem bytovky by snad i tak zvládnul a navíc..je víkend, konečně je doma...a štěndo šoupne k příbuzným. Jo, vadí mi to. Měla jsem donedávna dva velké psy a nikdy jsem nikoho z rodiny neobtěžovala, aby se mi staral.

Zato odpovědi kritickou jednou větou slušné jsou ? Vy jste napsaly svůj názor a já zase názor na ty Vaše - nikdo Vás neumravňuje, tak se prosím úklidněte

15.10.2017 12:53
michaela_89

XXX.XXX.161.85

To, že Vás deprimuje chování bratrance je ale Váš problém - nezlobte se na mě ale na základě toho snad nelze hodnotit, že člověk kterého neznáme, se zachová podobně.

15.10.2017 13:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

michaela_89 napsal(a):
To, že Vás deprimuje chování bratrance je ale Váš problém - nezlobte se na mě ale na základě toho snad nelze hodnotit, že člověk kterého neznáme, se zachová podobně.

Ne, jen bych ráda předešla tomu, že na světě bude o dalšího, či dokonce další dva nešťastné psy méně. Pokud se zadavatelka alespoň zamyslí a důkladně promyslí, budu ráda.

15.10.2017 17:21
ketlin

XXX.XXX.204.32

Nezáleží na plemenu, ale devět hodin je hodně, zvláště pro štěně..
Pokud je na zahradě ještě starší pes, zamyslela bych se nad tím, zda ho vedle sebe zvládne...S tím by taky mohly být potíže..
Každopádně jak zde bylo už psáno, věnujte se staršímu psovi, ať je kohokoliv..Je to pro ně obrovsky důležité.Mít ten pocit důležitosti :) Jsou pak i déle aktivní, jak fyzicky, tak psychicky..

15.10.2017 17:23
ketlin

XXX.XXX.204.32

michaela_89 napsal(a):

To bych netvrdila...Pes, který je celý život jedináčkem je to spíš otravující mrně a je štěstí pokud ho snese..

15.10.2017 17:28
Tedysek

XXX.XXX.47.22

lesnížínka napsal(a):
Ne, jen bych ráda předešla tomu, že na světě bude o dalšího, či dokonce další dva nešťastné psy méně. Pokud se zadavatelka alespoň zamyslí a důkladně promyslí, budu ráda.

Navíc starý pes oceni když se na něm panička bude učit rehabilitace, masáže a pod. A u štěněte pro sport se to pak mnohonásobně vrátí. :).

15.10.2017 17:31
michaela_89

XXX.XXX.149.175

ketlin napsal(a):
To bych netvrdila...Pes, který je celý život jedináčkem je to spíš otravující mrně a je štěstí pokud ho snese..

Je to individuální smajlík Znám osobně několik případů, kdy to fungovalo. Ani jeden kdy ne - ale netvrdím, že nejsou, určitě ano. To prvotní štěněcí - otravující období uteče hodně rychle a o něco později už ten mladší nemusí být vyloženě obtěžující element pro staršího smajlík.

Jak jsem už psala, já to pochopila tak, že staršímu pejskovi se nikdo věnovat nepřestane, v případě že by to tak bylo, bych samozřejmě koupi štěňátka na místě zadavatelky zamítla.

15.10.2017 17:35
ketlin

XXX.XXX.204.32

Bylo by fajn, kdyby nám to vysvětlila i zadavatelka..
Takhle je to jen čirá spekulace..

15.10.2017 18:27

Znám osobně jeden případ, kdy štěně starší fenu přerostlo, zahnalo ji do bazénu a nepustilo ven. Fena plavala a plavala a když nemohla, tak se utopila.

15.10.2017 18:54
michaela_89

XXX.XXX.149.175

Znám osobně jeden případ, kdy štěně starší fenu přerostlo, zahnalo ji do bazénu a nepustilo ven. Fena plavala a plavala a když nemohla, tak se utopila.

To je hrozný smajlík

Člověk nechce nikoho soudit, ale u nezabezpečeného bazénu bych asi nenechala ani jednoho psa...

15.10.2017 19:18

michaela_89 napsal(a):
To je hrozný smajlík

Člověk nechce nikoho soudit, ale u nezabezpečeného bazénu bych asi nenechala ani jednoho psa...

Z toho bazénu feny normálně vylézaly. Ta mladší musela běhat okolo a tu starší a menší nenechala vylézt. Před tím nic nenaznačovalo, že by ji tak nesnášela.

15.10.2017 19:32
michaela_89

XXX.XXX.149.175

Z toho bazénu feny normálně vylézaly. Ta mladší musela běhat okolo a tu starší a menší nenechala vylézt. Před tím nic nenaznačovalo, že by ji tak nesnášela.

Aha, no tak to chudáci majitelé smajlík

28.10.2017 13:56
Niji2219

XXX.XXX.14.170

Omlouvám se za velmi zpožděnou reakci. Tak abych to ujasnila: Ano, starší pejsek je rodičů, je na ně více zvyklí než na mě. Když si ho pořizovali bylo mi opravdu málo. Nyní mu bude brzo 11 let a má problémy s klouby(řešímě to, nenecháváme to jen tak), tímpádem si na delší procházky moc nepotrpí, po delších kulhá. Děkuji Míše za obranu a ano, prosila jsem jen o nějaké ty názory na výchovu psa, na to jestli ho budu zvládat, ne na to, jestli to staršímu psovi "dokážu udělat". K našemu psovi (kokršpaněl) jsme cca před 2 lety měli ještě jednoho, ten tu bohužel už není(byl maldší než on), ale když výjimečně nikdo nebyl doma, kokršpaněl se aspoň necítil sám.
Rodinný dům se zahradou má přesně 9 členů domácnosti a teda jednoho psa. U nás je živo dost, kdyby mi náhodou do toho něco skočilo (jednou za rok, často se to nestává, většinu času kromě školy jsem doma) tak by bylo o něj dobře postaráno. Kdyby se něco dělo, tak rodiče, sourozenci, jejich děti by zvládli péči o jednoho psa navíc. Jak ale říkám budu doma často.

28.10.2017 16:08
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Podla mna to je uplna pohoda. Psy ludi co su zamestnani tiez musia kazdy pracovny den cakat tych 8+ hodin nez sa im moze majitel venovat, a neni to problem. Kolkokrat taky rezim maju aj fakt akcne sportove psy.
A to ze ho moze pocas dlhsieho skolskeho dna niekto z rodiny pustit sa vyvencit je bonus ktory kopa psov ani nema.

Takze tak,9 hodinova nepritomnost par dni v tyzdni kvoli skole/praci neni prekazka tomu mat hoci aj akcneho psa. Podstatne je akurat to, kolko casu a sil mu viete venovat ked ste spolu - napriklad cez skuskove?

28.10.2017 17:58
Niji2219

XXX.XXX.14.170

Děkuju :) co nejvíce budu moct.

30.10.2017 14:46
beastije

XXX.XXX.205.71

Navic, z vlastnich zkusenosti muzu rict, ze v prubehu zkouskoveho se psovi dostava mnohem vetsi pece, clovek je doma, dlouho vzhuru, a je super zmena hazet a schovavat hracky nez se ucit :) Navic, se hodi ucit nove triky, at se clovek v tom uceni netrapi sam

Myslim, ze existuji mnohem horsi situace pro singl lidi se psem, nez skola. Na nejakou dobu pryc z bytu chodi kazdy, ale co pak teprve nove koncicky, nove znamosti, nova prace, dlouhodoba nemoc (mam za sebou skoro 6 mesice s AUO kdy sem mela zlomenou a kompletne nepohyblivou ruku a taky to slo, nebo treba 2 tydenni zanet dutin s antibiotiky, kdy mi bylo spatne jen pri pohybu. Jasne, mam pritele ktery to trosku vyvazoval, ale taky ne moc a pes byl naprosto super)

Dulezity bod u AUO naopak je, naucit ho odpocivat, a to jako myslim naprosto vazne, jinak se s nim clovek zblazni. Nase AUO knoura, pokud musi dlouhou dobu nekde sedet bez pohybu, coz se ukazalo docela prekazkou treba na kanoi.

30.10.2017 17:58
Niji2219

XXX.XXX.14.170

Děkuju moc!

Přidejte reakci

Přidat smajlík