Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, po obrovské a velmi bolestivé ztrátě našeho 13 letého labradora Bena, jsme si pořídili nového labíka. Jmenuje se Marley, nyní jsou mu 3 měsíce a je to pěkné číslo. Jedná se o čistokrevného labradora bez PP.Vím, že každý pes je jiného charakteru, ale přesto stále srovnáváme s prvním labradorem, a ikdyž je to už 13 let, co jsme vychovávali Bena, dobře si to pamatuji a Marly je úplný opak Bena. Jak v chování, tak vzhledově.
Jak tak projíždím různé fotky, vidím, že co labrador, to originál. Zakládám tedy tuhle diskuzi, aby jste se všichni kdo máte labíka, pochlubili fotkou, popřípadě projevili své názory k fotkám druhých.
Snad tohle téma nikomu nebude vadit.
Přikládám fotky.
.1.Fotka můj milionový Ben, jako štěňátko. Měl krátké, macaté pevné nožky a velké tlapky.
2. Fotka zlatíčko Ben, jako dospělý. Dnes již běhá po nebeských lesích . Byl menšího vzrůstu a takový macíček.
3. Fotka Marley ve 3 měsících. Je velmi jemného typu, má dlouhé nožky a malé tlapky.
4. Fotka Marley. Co myslíte, bude větší, než můj první labrador Ben?

Co bezpapírový labrador, to originál
co jste si koupila, to máte doma.

No, to je právě to, co jsem nechtěla. Aby, tady každý připomínal psy s PP a bez PP. Prvního labradora jsme měli též bez PP. Já si tady přece nestěžuji. Pouze chci rozjet labradoří diskuzi. A i papíráci jsou každý jiní, tak proč zase jen ti bez PP.
napsal(a):
No, to je právě to, co jsem nechtěla. Aby, tady každý připomínal psy s PP a bez PP. Prvního labradora jsme měli též bez PP. Já si tady přece nestěžuji. Pouze chci rozjet labradoří diskuzi. A i papíráci jsou každý jiní, tak proč zase jen ti bez PP.
Protože čistokrevný labrador bez PP neexistuje...

Aha, takže jsem tedy měla jezevčíka nebo co ? Když né labradora. Jejda vidím, že tady už se opravdu nedá bavit, aniž by člověk hned neútočil papírákama.

napsal(a):
V každé populaci existuje variabilita znaků, pokud nejsou její příslušníci klony. Stejně tak jako má každý člověk jiný tvar nosu a brady, má každý pes trochu jiný tvar hlavy, sílu kostry či tvar ocasu.
No a aby pes určitého plemene vypadal jako to určité plemeno, je nutný neustálý zásah člověka. Selekce jedinců do chovu a stabilizační selekce, aby všichni, v tomto případě labradoři, vypadali plus mínus stejně.
Čím se ti vaši čistokrevní bez PP liší od těch z oficiálního chovu je právě absence jakékoliv selekce.
Takže proto pak máte každé zvíře originál. Je to právě proto, že je bez PP.
Takže ho mějte ráda a neřešte, že nevypadá úplně jako labrador.

napsal(a):
Aha, takže jsem tedy měla jezevčíka nebo co ? Když né labradora. Jejda vidím, že tady už se opravdu nedá bavit, aniž by člověk hned neútočil papírákama.
Měla jste nějakého psa. sorry, ale bez původu je to zvíře prostě bez původu. bezplemenné.
Ono zrovna u labradorů by se dalo s jednotným zjevem trochu polemizovat, protože pracovní linie se už hodně odlišují od těch zavalitých výstavních válců .
Nicméně bodlinka má pravdu v tom, že pokud nemáte psa s PP, tak nemůžete tvrdit, že máte opravdového labíka. U nás např. jeden machr opakovaně připouští svou labradorku hnědým ohařem, protože hnědá štěňata jdou na odbyt nejlépe a hnědý labrador nikde poblíž není. Ve věku 7-8 týdnů na štěňátku nový majitel nic nepozná. To, že vzhled, povaha, vlohy a především temperament štěňat jsou úplně někde jinde, dotyčného " chovatele" vůbec nezajímá.
samik49
napsal(a):
To štěně se mi moc líbí. Ale vsadila bych aspoň jednu botu, že tam ohař přimixnutej bude :D
U štěněte bych doporučila hlídat víc váhu, váš původní pejsek měl strašlivou nadváhu.. :(.
Přesně to jsem chtěla napsat - jestli to není štěndo od toho machra, o němž psala manbea
Jinak pejsek je to krásnej, potrpím si spíš na útlejší typy.
Terven
napsal(a):
Přesně to jsem chtěla napsat - jestli to není štěndo od toho machra, o němž psala manbea
Jinak pejsek je to krásnej, potrpím si spíš na útlejší typy.
Tu reakci jsem musela napsat, protože mi to hnědé štěně tento chov dost připomnělo. Nicméně znám dva tyto křížence v dospělosti a jsou to pěkní, osvalení a štíhlí psi. Průšvih je ale v temperamentu, jejich výkonnost a potřeba pohybu se s labradorem nedá srovnat. A to každý nedá, bohužel.
napsal(a):
Dobrý den, po obrovské a velmi bolestivé ztrátě našeho 13 letého labradora Bena, jsme si pořídili nového labíka. Jmenuje se Marley, nyní jsou mu 3 měsíce a je to pěkné číslo. Jedná se o čistokrevného labradora bez PP.Vím, že každý pes je jiného charakteru, ale přesto stále srovnáváme s prvním labradorem, a ikdyž je to už 13 let, co jsme vychovávali Bena, dobře si to pamatuji a Marly je úplný opak Bena. Jak v chování, tak vzhledově.
Jak tak projíždím různé fotky, vidím, že co labrador, to originál. Zakládám tedy tuhle diskuzi, aby jste se všichni kdo máte labíka, pochlubili fotkou, popřípadě projevili své názory k fotkám druhých.
Snad tohle téma nikomu nebude vadit.
Přikládám fotky.
.1.Fotka můj milionový Ben, jako štěňátko. Měl krátké, macaté pevné nožky a velké tlapky.
2. Fotka zlatíčko Ben, jako dospělý. Dnes již běhá po nebeských lesích . Byl menšího vzrůstu a takový macíček.
3. Fotka Marley ve 3 měsících. Je velmi jemného typu, má dlouhé nožky a malé tlapky.
4. Fotka Marley. Co myslíte, bude větší, než můj první labrador Ben?
Marley je hezounky, at už je to mix či ne. ;) Nicméně opravdu ma našlápnuto k obezitě... předchozí pejsek byl silena, ale opravdu silena tlustá koule! Prosím za to štěně, nenechte to takhle daleko zajít. Dost zdravotních problemu se odvíjí prave od kondice psa a obezita je opravdu zhouba...
Nepřekrmujte ty pejsky, akorát jim tím ubližujete, pes nemá být sud na nožičkách.
Mám také "Labíka" bez PP, poučila jsem se až později, a už bych si psa bez PP nekoupila. No a vyrostl mi z něj pěkný kříženec. Labradoři jsou jinak stejní, ti opravdoví, ale ti naši jsou směsky, nebo už prostě ani jako labradoři vypadat nemohou, protože se kříží krátkonohý s dlouhonohý, dlouhočumákový s krátkým a s Labradorem to nic společného už nemá. Ja bych si teda nekoupila ani labíka s PP, protože jsou to taky sudy. Váš vypadá jako mix s něčím nohatým, můj asi s něčím bullovitým. Milujte ho a nepřekrmovat.
napsal(a):
O co vám jde? Máte psa, kterého jste si pořídili, nikdo vás k tomu nenutil. Tak ho nesrovnávejte s tím prvním, dobře se o něj starejte, vychovávejte, užívejte si mimina. Je to váš pes a jste za něj odpovědní.
Andrýsek3
napsal(a):
Špatně jste se vyspala?
Proč myslíte? To, jak jsem se vyspala - do toho vám nakonec vůbec nic není - má něco společného s tím, že zadavatelka měla sud s nožičkama místo labradora, překrmuje i to štěně, srovnává nesrovnatelné a podporuje množitele? Díky za vysvětlení.
To je zase úroveň po ránu.
Zadavatelka smutní po pejskovi a zároveň chce sdílet nadšení ze štěnda a dostane se jí takové sprchy.
Tady už se někteří opravdu pomátli.
No bóže, tak svého nového pejska tituluje labrador, protože holt nevypadá jako pudl.
Pokud někdo napíše, že má psa s PP, tak se diskutuje. Pokud se chce, byť jen na odlehčenou bavit o svém pezpapírákovi, v lepším případě ho vypoklonkujete s tím, že má co má a nemá to řešit.
Ovšem, těch lepších případů je poskrovnu.
scylla
napsal(a):
Proč myslíte? To, jak jsem se vyspala - do toho vám nakonec vůbec nic není - má něco společného s tím, že zadavatelka měla sud s nožičkama místo labradora, překrmuje i to štěně, srovnává nesrovnatelné a podporuje množitele? Díky za vysvětlení.
Stačilo: Ano velice špatně jsem se vyspala.
"O co vám jde?" Psala, že si chce podiskutovat. Nemá nárok tady.
Všechno už bylo řečeno, já jen k tomu překrmování. Ten starý labrador byl bohužel bečka. Ale tohle čokoládové štěndo se mi nijak tlusté nezdá..vždyť je to štěně, má tři měsíce, za chvilku se z toho vytáhne. Samozřejmě nepřecpávat, labradoři(a možná i skorolabradoři ) jsou popelnice, žerou do prasknutí...

sufle
napsal(a):
To je zase úroveň po ránu.
Zadavatelka smutní po pejskovi a zároveň chce sdílet nadšení ze štěnda a dostane se jí takové sprchy.
Tady už se někteří opravdu pomátli.
No bóže, tak svého nového pejska tituluje labrador, protože holt nevypadá jako pudl.
Pokud někdo napíše, že má psa s PP, tak se diskutuje. Pokud se chce, byť jen na odlehčenou bavit o svém pezpapírákovi, v lepším případě ho vypoklonkujete s tím, že má co má a nemá to řešit.
Ovšem, těch lepších případů je poskrovnu.
Dávám hlas a nejlepší je, že většina těchto má taky bezpapíráka...a určitě neříká, že má vořecha...hrdě se hlásí k plemeni.