Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janes

1.10.2017 21:20
Janes

XXX.XXX.15.113

Ahoj, jak jste odnaučovali svého pejska skákání po lidech? Zajímají mě všechny možné metody a spíš ty pozitivní.

:)

2.10.2017 00:23
:)

XXX.XXX.208.66

No - nijak. Při vyskočení ho sundat dolů, nic mu neříkat, sehnout se k němu a mazlit se s ním. Když vyskočí, tak zase. Časem pochopí, že nahoře ho nic nečeká, a že pozornost ho čeká jedině dole :)
Tak či onak - někteří psi to prostě dělají "od přírody", velmi často vlčáci, ovčáci. A je to milé :P :).

2.10.2017 06:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Naučit psa přivolání a toto chování nedovolit, spíš mu předcházet, než ho zakazovat, naučit psa nějaký vítací riutál - přinést hračku, rukavici a tak. Ke psovi si sednout na bobek, sehnout se, mazlit a nechat se olíznout, on pak nebude mít potřebu skákat.

2.10.2017 07:48
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

:) napsal(a):
No - nijak. Při vyskočení ho sundat dolů, nic mu neříkat, sehnout se k němu a mazlit se s ním. Když vyskočí, tak zase. Časem pochopí, že nahoře ho nic nečeká, a že pozornost ho čeká jedině dole :)
Tak či onak - někteří psi to prostě dělají "od přírody", velmi často vlčáci, ovčáci. A je to milé :P :).

Je to milé -no to nevím, mě nepříjde milé, když naše borderka někomu vyskočí skoro až na hrudník, a když si k ní dotyčný čapne, tak mu skáče nosem do obličeje. Přesně ví, na koho si to může dovolit - dělá to jen 2 lidem. Když má přijít větší návštěva, mám psa na vodítku a počkám až se uklidní, pak ho pustím a je klid.

2.10.2017 09:05
scylla

XXX.XXX.150.32

m i s i c k a napsal(a):
Je to milé -no to nevím, mě nepříjde milé, když naše borderka někomu vyskočí skoro až na hrudník, a když si k ní dotyčný čapne, tak mu skáče nosem do obličeje. Přesně ví, na koho si to může dovolit - dělá to jen 2 lidem. Když má přijít větší návštěva, mám psa na vodítku a počkám až se uklidní, pak ho pustím a je klid.

Co ho tím připnutím na vodítko naučíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2017 09:32

Např.
- nastavit obě ruce - psa odrazím zpět a navíc si může ruce očichat, což je obvykle to hlavní, co ho zajímá (tedy v našem případě)
- nastavit koleno, aby se pes při výskoku tak trochu praštil
- mít v ruce hračku, kterou psovi vrazím do tlamy spolu se slovem "hračka" - později stačí, aby byla hračka na dohled a pes ji na moje slovo sám jde najít, případně ji už má v tlamě, když jde vítat
- poslat psa pryč povelem, který zná (na místo, vypadni), a pomoci mu ho splnit
- hlavně emoce co nejvíc na nule, nemluvit na psa, nehladit - přivítám ho až po pár minutách, kdy už je klidnej

- návštěvy jsou vyšší level, nevědí, jak se mají chovat - to bych řešila, až to bude pes zvládat v lehčích situacích, jinak vítání řešit třeba tím, že psa podržím, aby neskákal.

2.10.2017 09:46
samik49

XXX.XXX.177.4

Naučit psa, že bude pomazlen/nakrmen dobrůtkou/jinak dle preferencí odměněn v případě, že si před člověka např. sedne.

2.10.2017 09:47

"toto chování nedovolit, spíš mu předcházet"

"Co ho tím připnutím na vodítko naučíte?"

2.10.2017 09:58
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

scylla napsal(a):
Co ho tím připnutím na vodítko naučíte?

Občas si připadám jak blbec - ikdyž lidem řeknu ( hlavně mamka a sousedka ) aby na psa nemluvily šišlavým hlasem a když na ně skočí tak ještě "zakřičí" se smíchem více, a to psa ještě vice nabude skákat - prostě to nechápou, pes si dělá co chce a pak jim třeba vadí že mají špinavé oblečení ( máme doma hospodářství s pes není většinou suchý a čistý ). Tak ho připnu na vodítko, kde pes je ovladatelný - já ho podržím v poloze ve které vím, že neskočí ( chytnu vodítko na krátko, ať si je olíže, očichá, a pak je většinou klid. Taťka na psa zvýší hlas, pes se otočí a odejde, nebo si sedne a nechá se pohladit. Připadá mi to tak, že pes ví, ke komu si co může dovolit, a proto to dělá.

2.10.2017 13:51

A co dát povel sedni?Když bude sedět, tak nemůže skákat, Když nebude sedět, nemá dodělanou poslušnost.Naši psi také měli tendenci skákat, jiní více či méně.Na manžela dodnes skákali všichni, protože pokaždé dávat povely se mě fakt nechtělo a manžel si to tak zařídil sám, že po skákání se ještě mazlil tudíž psa kazil, po čase se mu to nelíbilo a nějak nemohl pochopit, že vina je na jeho straně, na jiné lidi mě psy neskákali, jen vyjímečně a to právě když si to na nich dotyční ať už úmyslně či ne vynutili.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2017 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tohle mi začala dělat mladá, má teď 40 kg a vždy když dojedu dom a zavírám bránu skočí na mě zezadu na záda a skoro spadnu na hu*u...většinou to dělám tak, že jak ji slším že se na mě řítí otočím se a řeknu "čekej" máme ji perfektně naučenou na "čekej" zůstane v té pozici co je a čeká takže je v podřepu před výskokem a kroutí se jak paragraf až řeknu "ahoj miminkooo" tak se rozvlní a to už ji hladím a už neskáče takže si hafa naučte na nějaký povel který budete používat před tím než provede výskok, abyste to přerušili.

3.10.2017 03:53
Ebra

XXX.XXX.191.130

Odmala. Pozitivně ho můžete mlaštit s citem po čuni třeba a obskakovat přestane, obskakovat nesmí a musí to vědět odmala. Hlavní je důsledně, klidně i negativně. Klepnout psa novinama neznamená psa zabít přece.

3.10.2017 06:37
scylla

XXX.XXX.150.32

Ebra napsal(a):
Odmala. Pozitivně ho můžete mlaštit s citem po čuni třeba a obskakovat přestane, obskakovat nesmí a musí to vědět odmala. Hlavní je důsledně, klidně i negativně. Klepnout psa novinama neznamená psa zabít přece.

Určitě psa nebijte a už vůbec ne po čumáku. On vás jde přivítat, raduje se z vás a vy ho budete bít? Bití psa čímkoli, i novinami, je několikanásobný, nevhodný trest a bití psa je ukázkou psovodovy neschopnosti.

3.10.2017 06:41
scylla

XXX.XXX.150.32

- nastavit obě ruce - psa odrazím zpět a navíc si může ruce očichat, což je obvykle to hlavní, co ho zajímá (tedy v našem případě)
- nastavit koleno, aby se pes při výskoku tak trochu praštil

Na jakou potvoru pořád někdo vymýšlí, jak psa trestat, aby mu to bylo nepířjemné za to, že on vám dává najevo, že vás má rád. Přitom se stačí jen sehnout, aby vás mohl olíznout a nemusel skákat, pohladit ho a v rámci hlazení ho udržet na zemi, dát mu hračku, přijmout to, že vás vítá a dává vám najevo, že vás má rád? Proč ho posílat pryč, proč mu nastavovat koleno, bít ho novinami strkat do něj nebo takové praktiky? Když přijdete do společnosti, lidi vás rádi uvidí a sahají na vás, potřásají vám rukou, vítají vás - napadne vás vůbec taková kokotina, jako je poslat pryč, odstrkovat je, chtít, aby od vás odešli a sedli si na místo, nebo si to budete naopak užívat? Proč od psa chcete víc než sami od sebe?

3.10.2017 06:43
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"toto chování nedovolit, spíš mu předcházet"

"Co ho tím připnutím na vodítko naučíte?"

Co na tom není jasné? Předcházím tím, že psa učím, co má dělat, vodítko mu toho moc neukáže, protože je na vodítku jen držen, aby nemohl skákat.

3.10.2017 06:53

Scyllo, vy se asi fakt nudíte, že máte potřebu tady takhle trapně slovíčkařit.

3.10.2017 07:00

"protože je na vodítku jen držen, aby nemohl skákat"
ano, přesně tohle to vodítko dělá = brání nesprávnému chování a kupodivu to samo o sobě zároveň toho psa i učí neskákat...pes se učí každou zkušeností...jenom by tam pravda mělo nějaké to přivítání následovat

"Přitom se stačí jen sehnout, aby vás mohl olíznout a nemusel skákat, pohladit ho a v rámci hlazení ho udržet na zemi"
ano
naučit psa vítací rituál, při kterém má ty nohy na zemi.

3.10.2017 07:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"protože je na vodítku jen držen, aby nemohl skákat"
ano, přesně tohle to vodítko dělá = brání nesprávnému chování a kupodivu to samo o sobě zároveň toho psa i učí neskákat...pes se učí každou zkušeností...jenom by tam pravda mělo nějaké to přivítání následovat

"Přitom se stačí jen sehnout, aby vás mohl olíznout a nemusel skákat, pohladit ho a v rámci hlazení ho udržet na zemi"
ano
naučit psa vítací rituál, při kterém má ty nohy na zemi.

Ano, a o tom to je - naučit psa... ne ho trestat nebo něco takového. Kupodivu ho vodítko neučí neskákat, jen mu v tom případně zabraňuje. Já nemám takový vědecký přístup, spíš praktický a třeba když strčíte psovi jako vítací rituál do huby rukavici nebo hračku a patřičně budete obdivovat, co vám to úžasného přinesl a jak je hodný, tak a) nebude skákat, protože pes s něčím v hubě velmi málo skáče, b) užije si to, že vy máte radost a bude jí mít také, c) protože zažil něco příjemného, bude to chování opakovat. Vy nemusíte trestat, bít, nastavovat ruce, kolena, odesílat na místo a podobné nesmysly. Stačí opakovat párkrát a máte rituál spolehlivě naučený. Bez buzerací, trestů a "her".

3.10.2017 07:26
L(phi)

XXX.XXX.172.240

scylla napsal(a):
Ano, a o tom to je - naučit psa... ne ho trestat nebo něco takového. Kupodivu ho vodítko neučí neskákat, jen mu v tom případně zabraňuje. Já nemám takový vědecký přístup, spíš praktický a třeba když strčíte psovi jako vítací rituál do huby rukavici nebo hračku a patřičně budete obdivovat, co vám to úžasného přinesl a jak je hodný, tak a) nebude skákat, protože pes s něčím v hubě velmi málo skáče, b) užije si to, že vy máte radost a bude jí mít také, c) protože zažil něco příjemného, bude to chování opakovat. Vy nemusíte trestat, bít, nastavovat ruce, kolena, odesílat na místo a podobné nesmysly. Stačí opakovat párkrát a máte rituál spolehlivě naučený. Bez buzerací, trestů a "her".

Ktorú časť toho, že návšteva sa nevie správať tak, aby psa dokázala niečo učiť, naopak ho podporuje v nevhodnom vitacom rituále nechápete?
Preto pri návšteve vodítko. To neznamená že ho človek pri iných situáciách neučí aj inak.

3.10.2017 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na neukázněnou návštěvu, pomůže velký pes Tchán mi také(přes zákaz) psy provokoval plácáním se o hrudník a: no vyskoč! asi aby se nemusel shýbat. Psi nikdy ani neměli tendence skákat na lidi. A berňák roste rychle a rok a půl starý 50kg berňák na hrudníku už nic moc. Když ztratil rovnováhu a málem sebou praštil dozadu, rychle ho ty blbosti přešly

3.10.2017 12:10

A nebo dát neukázněné návštěvě přes d...Sestra si naučila moji fenu, že jí vždycky něco dobrého donese a čím víc psice skákala, tím rychleji dobrotu lovila. A u toho ječela, ať na ni neskáče...
100x jsem mohla říkat, dáš jí to, až bude v klidu sedět. Když jsem pak měla zasáhnout proti skákání, s gustem jsem jí řekla, ať ji klidně psice vylíže ze světa.
(Psice na nikoho jiného neskáče, spíš si drží odstup a bohužel štěká ).

3.10.2017 13:07
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

lesnížínka napsal(a):
Na neukázněnou návštěvu, pomůže velký pes Tchán mi také(přes zákaz) psy provokoval plácáním se o hrudník a: no vyskoč! asi aby se nemusel shýbat. Psi nikdy ani neměli tendence skákat na lidi. A berňák roste rychle a rok a půl starý 50kg berňák na hrudníku už nic moc. Když ztratil rovnováhu a málem sebou praštil dozadu, rychle ho ty blbosti přešly

To souhlasím. Naši mají velkého psa SAO - a ten kdyby po návštěvách skákal, jistě by nebyli rádi a řešili to. Bohužel mamka to mému psu neumí vysvětlit, nebo spíše si myslím na něj nechce být " hrubá" tak, aby ho chytla, přitlačila k zemí a prostě neskač, a udělat to tolikrát, dokud to pes nepochopí.

3.10.2017 20:14
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

scylla napsal(a):

No to jste asi málo zažila vítací psy, když si myslíte, že jim stačí vrazit do huby hračku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík