Zdravím,
potřebovala bych poradit nějaký obleček pro toy pejska nebo přímo eshop specializovaný na menší plemena. Mám nové štěně pražského krysaříka. Je to můj první pes opravdu malého vzrůstu a tak moc nevím, kde mám hledat.
https://www.familydogs.cz/3psi/eshop/1-1-VSE-PRO-PEJSKY/61-3-OBLECKY/5/13607-Oblecek-CHAMBERY-im-hnede-kuze-limec-jehneci-vlna-XS-25-cm
Toto jsem na základě obvodu hrudníku (25 cm) pořídila... buď jsem měřila opravdu blbě nebo fakt nevím... snad do toho vůbec někdy doroste - zatím by to mohla mít jako stan.
Chci čistě funkční a teplý bez nějakých kapucek a jiných dekorací, aby s tím mohla létat venku a neomezovalo ji to v dělání kravin. Zatím jí zima není a zahřeje se pohybem nebo si na chvíli zaleze pod bundu, ale až napadne sníh, tak bych ji nerada nechala prochladnout. Budu ráda za každé doporučení.
Https://www.ene-bene.cz/ můžu opravdu doporučin, kvalita, sedí a já teda vždy paní psala a nechala dělat na míru . Letos také, bohužel bud by to bylo krátké nebo délka ok ale obvod veliký a chtěla jsem mikinu co má v nabídce s kapucí tak bez . Zkoušela jsem jiný obchod, dovozové zboží a nesedělo to . Tak objednávám už jen tady Jen mě paní psala že svetry už nebudou tak pro naší bude šít taky extra a příští rok v nabídce už nebudou vůbec ale ty mikiny jsou fajn
Iliena: Teď už natrvalo Střelské Hoštice a do Strakonic jen jezdíme na socializačky.
Markéta80: Díky moc. Zkusím mrknout - vypadá to nadějně.
Tedysek: Také jsem zkoušela, ale moje ponožky jsou jí velké. A zase shánět dětské... to už možná spíše seženu ten obleček. Ale v případě nouze do toho půjdu.
asurwic
napsal(a):
Iliena: Teď už natrvalo Střelské Hoštice a do Strakonic jen jezdíme na socializačky.
Tedysek: Také jsem zkoušela, ale moje ponožky jsou jí velké. A zase shánět dětské... to už možná spíše seženu ten obleček. Ale v případě nouze do toho půjdu.
Pak už jen někoho šikovného, kdo takovou "nohavici" uplete .
Na suchou zimu je ideální ručně pletený svetr, krásně se přizpůsobí tělu psa a drží teplo, ale nesmí pršet nebo mokře sněžit.
Kolik je štěndu?
Fiona.Praha
napsal(a):
Pak už jen někoho šikovného, kdo takovou "nohavici" uplete .
Na suchou zimu je ideální ručně pletený svetr, krásně se přizpůsobí tělu psa a drží teplo, ale nesmí pršet nebo mokře sněžit.
Kolik je štěndu?
Já na šití moc nejsem, takže asi buď půjdu do doporučené zakázkové výroby, nebo při nejhorším se poohlédnu po ponožkách. Nejideálnější by bylo něco jako 2 v 1, kde by byl teplý vnitřek a zároveň nepromokavá látka se shora.
Je jí 8 týdnů - u nás doma úplně nově.
asurwic
napsal(a):
Já na šití moc nejsem, takže asi buď půjdu do doporučené zakázkové výroby, nebo při nejhorším se poohlédnu po ponožkách. Nejideálnější by bylo něco jako 2 v 1, kde by byl teplý vnitřek a zároveň nepromokavá látka se shora.
Je jí 8 týdnů - u nás doma úplně nově.
Oni jsou krysaříci taky merle?
Nemyslím to jako rýpání, ale jen mne to zajímá.
Fiona.Praha
napsal(a):
Oni jsou krysaříci taky merle?
Nemyslím to jako rýpání, ale jen mne to zajímá.
Jo, jo - jsou. Původně jsem myslela, že bude klasická "ala malý dobrman", ale povaha zvítězila nad barvou... alespoň si ji poznám. Barvy od merle po lilu jsem měla zmáknuté, ale před nedávnem mě osobně překvapilo zjištění, že jsou i v dlouhé srsti.
Mat
napsal(a):
Jsou. Jsou černí, čokoládoví, modří, liloví a vše navíc i merle. A ještě k tomu i žlutí (Pravděpodobně mohou vzniknout i žlutí merle.) a navíc i dlouhosrstí. :).
Žlutá překrývá veškerý eumelanin = můžou být žlutí s merle genem, ale není to na nich v exteriéru nijak poznat. Klub chovatelů se tyto kombinace snaží nepodporovat... asi kvůli možnému zkřížení dvou neidentifikovaných žlutých merláků.
asurwic
napsal(a):
Jo, jo - jsou. Původně jsem myslela, že bude klasická "ala malý dobrman", ale povaha zvítězila nad barvou... alespoň si ji poznám. Barvy od merle po lilu jsem měla zmáknuté, ale před nedávnem mě osobně překvapilo zjištění, že jsou i v dlouhé srsti.
Jako že to byla nejlepší povaha z vrhu a tak je Vaše, barva nebarva?
asurwic
napsal(a):
Jak je na Písecký ulici veterina, tak tam má vetova dcera salón pro psy, ale taky šije oblečky. Dost malých tam měla rovnou na prodej, nebo jako v našem případě ho ušila na míru. Paní ochotná, vstřícná, když úplně neseděl nebyl problém a přešila ho. Máme zevnitř kožíšek a zvenku materiál co hned nepromokne. Samozřejmě má látky na výběr.
Tak to můžete zkusit až pojedete do Strakonic
PS: nová fenečka je krásná
Markéta80
napsal(a):
Https://www.ene-bene.cz/ můžu opravdu doporučin, kvalita, sedí a já teda vždy paní psala a nechala dělat na míru . Letos také, bohužel bud by to bylo krátké nebo délka ok ale obvod veliký a chtěla jsem mikinu co má v nabídce s kapucí tak bez . Zkoušela jsem jiný obchod, dovozové zboží a nesedělo to . Tak objednávám už jen tady Jen mě paní psala že svetry už nebudou tak pro naší bude šít taky extra a příští rok v nabídce už nebudou vůbec ale ty mikiny jsou fajn
Děkuji Vám ještě jednou za inspiraci. Bundička malé sedí skvěle.
O víkendu jsme byli na výstavě v Budějovicích a všichni stánkaři si ji se smíchem půjčovali a bavili se tím, jak má jejich nejmenší obleček jako stan.
Loni jsem objevila značku Hurtta a opravdu paráda. První obleček, ve kterém lítají a nevadí jim, mám zimní oblečky, pláštěnky, vodítka i postroje. Mám fenku havaňačku a maltézačku.
Jsou dražší, ale opravdu stojí za to
https://www.hurtta-collection.cz/obleceni-hurtta-pro-psy/.
asurwic
napsal(a):
Děkuji Vám ještě jednou za inspiraci. Bundička malé sedí skvěle.
O víkendu jsme byli na výstavě v Budějovicích a všichni stánkaři si ji se smíchem půjčovali a bavili se tím, jak má jejich nejmenší obleček jako stan.
super, mě došlo zboží v pátek, sedí jí krásně. Asi mam netypické psy ud by jí to bylo na obvod ale krátké nebo na délku ok ale obvod obří . Nepočítám že už extra se zvětší i když rezerva tam ještě je tak dkyby nabrala ještě kg tak se vejde takže by jí oblečky mohly vydržet hodně let
lenule94
napsal(a):
Loni jsem objevila značku Hurtta a opravdu paráda. První obleček, ve kterém lítají a nevadí jim, mám zimní oblečky, pláštěnky, vodítka i postroje. Mám fenku havaňačku a maltézačku.
Jsou dražší, ale opravdu stojí za to
https://www.hurtta-collection.cz/obleceni-hurtta-pro-psy/.
Ty znám a mám je moc ráda - pro mojí fenu většího plemene, která byla vždy ve sněhu promrzlá na kost, jsem obleček od nich měla, ale současnému špuntovi skoro nic není, jak je malá.
Popravě jsem na Hurttau a podobné značky koukala jako první a dost jsem valila oči, že nedělají nic pro takové prťavé ratlíky.
Dobrý večer. Krásné oblečky pro pejsky malých plemen vyrábí firma paní Jaroslavy Nedomové z Prahy, jejich webová stránka - www.obleckypejsci.cz.
Mám od nich několik krásných a kvalitních oblečků pro mou malou bišonku a jsem velmi spokojená.
Ceny myslím velmi slušné a rychlé dodání, Opravdu doporučuji všem, kteří mají malá plemena.
asurwic
napsal(a):
Vyzkoušejte nejbližší sekáč. Hromady ponožek všech velikostí, barev a materiálů.
sisi58
napsal(a):
Vyzkoušejte nejbližší sekáč. Hromady ponožek všech velikostí, barev a materiálů.
Několik pokusů o ponožky ještě před pořízením oblečku bylo a po těchto zkušenostech vážně nedoporučuji.
Když pominu, že moje rozházené oblečení mi velcí psi (zejména pak retrívr) nosí bez ohledu na to, jestli v tom je nebo není štěně, tak to stejně nic moc nehřeje, když začne malá poletovat, tak to klouže tak, že má za chvíli místo kabátku šálu, neustále se v tom chytá za větvičky a v neposlední řadě mi trošku leze krkem každému kolemjdoucímu říkat "jo, fakt má na sobě ponožku".
zdenula
napsal(a):
Dobrý večer. Krásné oblečky pro pejsky malých plemen vyrábí firma paní Jaroslavy Nedomové z Prahy, jejich webová stránka - www.obleckypejsci.cz.
Mám od nich několik krásných a kvalitních oblečků pro mou malou bišonku a jsem velmi spokojená.
Ceny myslím velmi slušné a rychlé dodání, Opravdu doporučuji všem, kteří mají malá plemena.
Koukám na velikosti a všechno je to velké. Možná v dospělosti.
asurwic
napsal(a):
Několik pokusů o ponožky ještě před pořízením oblečku bylo a po těchto zkušenostech vážně nedoporučuji.
Když pominu, že moje rozházené oblečení mi velcí psi (zejména pak retrívr) nosí bez ohledu na to, jestli v tom je nebo není štěně, tak to stejně nic moc nehřeje, když začne malá poletovat, tak to klouže tak, že má za chvíli místo kabátku šálu, neustále se v tom chytá za větvičky a v neposlední řadě mi trošku leze krkem každému kolemjdoucímu říkat "jo, fakt má na sobě ponožku".
I taková ta z venku pletená a uvnitř beránek je špatná? Já je mám na zimu na noc a Teda bomba. ;).