Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2017 16:10
Fel

XXX.XXX.210.195

Zdravím všechny smajlík Prosím zkušenější o radu, vybírám mezi níže uvedenými značkami. Pročetla jsem všechny možné diskuze, snad u všech granulí se najde "něco špatně".
Po zohlednění složení a ceny se rozhoduji mezi těmito:

Simpsons Premium Adult Sensitive losos & brambory
PETKULT dog MAXI ADULT lamb/rice
Lukullus charolaiské hovězí & pstruh a celozrnná rýže
Markus Mühle Black Angus Adult

Výběr je pro: 1.) Německý ovčák s častými průjmy. Momentálně na Hill´s i/d, kdy se rozhodujeme s vet., zda u něj zůstaneme, či nikoliv. Vyzkoušela jsem u něho také REICO, ale přišlo mi z něj dost "odpadu".

Ale především, o víkendu si jedu pro štěně německého ovčáka, u kterého bych ráda "odstartovala" správně, jestli mi rozumíte.

Které by jste vybrali? Předem díky za Váš čas.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 17:49

1. u ovčáka je třeba vyloučit zdravotní problém
2. je možné, že jen nesnáší nějakou surovinu v granulích - buď pořídíte jednoproteinové krmivo
nebo eliminační dieta skrz maso - jeden protein + voda několik týdnů
Reico, Markus, Lukullus, to jsou lisovaná krmiva, která se tráví jinak. Někteří psi si na ně nikdy nezvyknou.
Petkult také stravitelností neoslnil, pravděpodobně jde o způsob/teplotu zpracování, ale nekvalitní granule to nejsou.
Simpsons jsou výborné, navíc lososové nebo kachní by mohly pomoct i tomu dospělému. Ovšem, pokud mu nevadí vejce. V 80/20 rybích vejce nejsou.
Nebo se podívejte na Wolfsblut - hledejte jeden druh masa s jeho tukem a brambory jako výplň.

10.10.2017 18:02
Fel

XXX.XXX.210.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
1. u ovčáka je třeba vyloučit zdravotní problém
2. je možné, že jen nesnáší nějakou surovinu v granulích - buď pořídíte jednoproteinové krmivo
nebo eliminační dieta skrz maso - jeden protein + voda několik týdnů
Reico, Markus, Lukullus, to jsou lisovaná krmiva, která se tráví jinak. Někteří psi si na ně nikdy nezvyknou.
Petkult také stravitelností neoslnil, pravděpodobně jde o způsob/teplotu zpracování, ale nekvalitní granule to nejsou.
Simpsons jsou výborné, navíc lososové nebo kachní by mohly pomoct i tomu dospělému. Ovšem, pokud mu nevadí vejce. V 80/20 rybích vejce nejsou.
Nebo se podívejte na Wolfsblut - hledejte jeden druh masa s jeho tukem a brambory jako výplň.

Moc díky, z Vašich rad a zkušeností jsem právě čerpala v jiných diskuzích, přiznám se, že hodně značek jsem do té doby vůbec neznala smajlík

Dnes ráno jsem objednala:
Simpsons Premium Puppy Sensitive losos & brambory
a také
Markus Mühle Black Angus Adult.

No, uvidíme, budeme zkoušet. Vařila jsem mu celé léto, v podstatě jen kuře nebo libové hovězí a rýži, ovesné vločky. Vždy jedna dávka vařeného, jedna dávka granulí (to byl ještě na Proplan Digestion).

Z odběru krve mi vet. řekla, že nedokáže trávit bílkoviny. Co si o tom mám myslet - netuším. Játra, ledviny jsou údajně v pořádku. Jedna hodnota (samozřejmě už nevím která) ale extrémně nízká, pravděpodobně to bude stejně problém se slinivkou, dle mého názoru.

Pes dost pije, jakmile dostanu něco trošku tučnějšího, okamžitě průjem. A dospělý ovčák (6 let) s váhou 30 kg, no hrůza.

10.10.2017 18:17

Aha, to je jiná
tuk i bílkoviny - slinivka
no takže jste si to sama domyslela smajlík a určitě už víte, že nezbývá než krmit masem, syrová vepř. slinivka, enzymy v tabletách,... někde je tu vlákno o krmení u onemocnění slinivky
ale nejdříve by to asi chtělo pořádnou diagnostiku.

10.10.2017 21:37

Markus Mühle Black Angus Adult- štěně mi je nechtělo z misky moc žrát- jako pamlsek venku ano, od doby co už je nemám, mám pocit že psina méně prdí.
po Simpsonech losos a brambory se taky utlouct nemusí, ale taky je ochotně žere venku za odměnu.(známé mopsina je miluje)
Co může jsou Purizon, ty s ovcí, ze třech (hovězí a něco, ryba a něco) smajlík jí tydle chutnají nejvíce a to dám na půlku misky jeden druh na druhou "ovešku" a je jasno.

14.10.2018 12:33
eli22

XXX.XXX.58.37

Dobrý den, ano, opět granule. Musím předeslat, že čtyřměsíčnímu štěněti bedlingtona i vařím, ale chci dávat i granule. Byla zvyklá na italskou značku Monge, losos a rýže, které mám od chovatelky ještě nyní. Teď vybírám mezi: Simson premium, Wolfsblut, ale nevím jaké konkrétně, Earthborn holistic dog primitive a Carneeval. V současné době jí do těch Monge přidávám trochu granulí Carnilove - losos a brambor.
Nevím, zda zohlednit i typ a barvu srsti (jemná, skoro bílá) vzhledem ke složení granulí.
Díky za názory

14.10.2018 12:45
eli22

XXX.XXX.58.37

eli22 napsal(a):
Dobrý den, ano, opět granule. Musím předeslat, že čtyřměsíčnímu štěněti bedlingtona i vařím, ale chci dávat i granule. Byla zvyklá na italskou značku Monge, losos a rýže, které mám od chovatelky ještě nyní. Teď vybírám mezi: Simson premium, Wolfsblut, ale nevím jaké konkrétně, Earthborn holistic dog primitive a Carneeval. V současné době jí do těch Monge přidávám trochu granulí Carnilove - losos a brambor.
Nevím, zda zohlednit i typ a barvu srsti (jemná, skoro bílá) vzhledem ke složení granulí.
Díky za názory

Ještě zvažuji Purizon - jehněčí a rybu. Díky a jsem si vědoma, že už to může někoho prudit.

14.10.2018 13:32

eli22 napsal(a):
Ještě zvažuji Purizon - jehněčí a rybu. Díky a jsem si vědoma, že už to může někoho prudit.

prosím, já to nechápu :-) proč vybíráte jiné ? Čím se řídíte ? Co chutná, jaká velikost granulí, něco dělá neplechu ?

14.10.2018 14:13
eli22

XXX.XXX.58.37

prosím, já to nechápu :-) proč vybíráte jiné ? Čím se řídíte ? Co chutná, jaká velikost granulí, něco dělá neplechu ?

Jak jsem psala, žádné ještě nemám, pouze ty italské, které přivezla chovatelka z Itálie, ale ty konkrétní nikde a webech nevidím a za druhé, nezdají se mi tak úplně super. Takže bych chtěla nějaké, co koupím zde.

14.10.2018 14:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

I "ovečka" může syrové maso a pokud budete dávat granule jen jako balastní složku, tak extra hledání "suprčupr" granulí bych nijak nehrotil když tak nějaké lisované za studena

zacituji starý příspěvek od saola

pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

+ notoricky známý článek

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

14.10.2018 14:50

eli22 napsal(a):
Jak jsem psala, žádné ještě nemám, pouze ty italské, které přivezla chovatelka z Itálie, ale ty konkrétní nikde a webech nevidím a za druhé, nezdají se mi tak úplně super. Takže bych chtěla nějaké, co koupím zde.

Monge se normálně prodávají a ano, nic moc.
Krmte dál masem, a jestli k tomu granule, Simpsons jsou z těch lepších, Purizon a třeba univerzální N&D. Jsou takové fakt univerzální, většině psů chutnají a poskládané jsou dobře. Máme jako přílohu (malá hrstička) nebo ráno granule, večer maso, v průběhu dne maso..
Tento pes byl v kalendáři firmy od prvních granulí :-) Spratt´s terrier biscuits.
Ryby tipuji.

14.10.2018 15:06
eli22

XXX.XXX.58.37

lupus4 napsal(a):
I "ovečka" může syrové maso a pokud budete dávat granule jen jako balastní složku, tak extra hledání "suprčupr" granulí bych nijak nehrotil když tak nějaké lisované za studena

zacituji starý příspěvek od saola

pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

+ notoricky známý článek

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

Já tomu rozumím, ale občas prostě potřebuji dát granule (hlavně když mám psa v práci a nemůžu tam vůbec nic kuchtit).Díky

14.10.2018 15:07
eli22

XXX.XXX.58.37

Monge se normálně prodávají a ano, nic moc.
Krmte dál masem, a jestli k tomu granule, Simpsons jsou z těch lepších, Purizon a třeba univerzální N&D. Jsou takové fakt univerzální, většině psů chutnají a poskládané jsou dobře. Máme jako přílohu (malá hrstička) nebo ráno granule, večer maso, v průběhu dne maso..
Tento pes byl v kalendáři firmy od prvních granulí :-) Spratt´s terrier biscuits.
Ryby tipuji.

Díky za tipy!!!!

14.10.2018 15:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

eli22 napsal(a):
Já tomu rozumím, ale občas prostě potřebuji dát granule (hlavně když mám psa v práci a nemůžu tam vůbec nic kuchtit).Díky

vemte z domova připravené do "krabičky" a nemusíte nic kuchtit

14.10.2018 15:14
Fel

XXX.XXX.195.35

Už nějakou dobu krmím se Simpsons (losos se osvědčil chuťově více) a spokojenost. Kvalita srsti, osvalení. Máme dva NO, takže mám vyzkoušenu jak variantu pro štěně, tak pro dospělé. A to jeden z ovčáků má citlivé zažívání.

14.10.2018 15:36
eli22

XXX.XXX.58.37

lupus4 napsal(a):
vemte z domova připravené do "krabičky" a nemusíte nic kuchtit

Ono to zase není tak jednoduché, je tam se mnou třeba i 24 hodin durch. Základ beru s sebou, ale prostě občas ty granule potřebuju.

14.10.2018 15:38
eli22

XXX.XXX.58.37

Fel napsal(a):
Už nějakou dobu krmím se Simpsons (losos se osvědčil chuťově více) a spokojenost. Kvalita srsti, osvalení. Máme dva NO, takže mám vyzkoušenu jak variantu pro štěně, tak pro dospělé. A to jeden z ovčáků má citlivé zažívání.

Díky. No já ještě mám starého psa, co je alergik na mléčnou bílkovinu, takže i tohle musím brát v úvahu, protože si občas ochutnávají navzájem stravu

24.10.2018 22:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hodím to třeba sem. Nejsem moc fanda granulí, leč pes má na to jiný názor a granule mu chutnají, už léta Wolfsblut. Mimo to, jí naštěstí i nějaké to maso. Kocour, bez pár měsíců mu bude 11let. Celý život žere jen a jen granule Royal canine pro briťáky. Ač jsem mu zkoušela objednávat neustále vzorky nových granulí na trhu, těch nejlepších pochopitelně, ani se jich nedotknul. Jednou za měsíc cca, olíže šťávu z kapsičky Kittekat - jinou ne - stejný případ jako Royalky. Nikdy nežral maso v žádné podobě, cca tři roky si sem tam lízne smetany, což je maximálně jednou týdně. Dneska byl s úrazem na veterině a poprvé mu udělali veškeré rozbory. No...čekala jsem všelicos, ale ne, že bude vet nadšený, jak může být 11letý briťák tak zdravý. I zuby hezké. Pravda, je to kocour venkovní, ale jestli si něco uloví i on netuším, lovila kočka. Trávu si ovšem dávkuje dle libosti. Takže jestli jsem tu x krát psala, že z toho, že žere jen ty zatracené Royalky šílím, budu muset tyto granule rehabilitovat a výrobci se omluvit

Přidejte reakci

Přidat smajlík