Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2017 10:23
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Zdravím,

na doporučení chovatelky krmíme našeho 10 týdenního kavalírka

http://yoggies.cz/

Aktuálně váží přesně 3 kila - je od narození větší než sourozenci. Problém ale je, že krmná dávka uvedená u granulí mu nestačí - i paní chovatelka říkala dávat větší množství.

Jednou denně má vařenou rýži s masem a dvakrát denně rozdělenou porci těch granulí - dáváme ale víc než je doporučováno, vyluxuje to vždy rychlostí blesku a když jsem mu zkusila dát to doporučené množství, přišel mi pak hladový :-D

Poprosila bych o Vaše názory nebo zkušenosti.

Děkuji a přeji hezký den.

11.10.2017 15:21
Iliena

XXX.XXX.37.7

A dáváte správnou dávku? Někdy si lidé pletou hmotnost aktuální a tu kterou bude mít pes v dospělosti. Jinak na 10ti týdenní štěně se mi zdá krmit 3x denně málo.

11.10.2017 19:15
karo2702

XXX.XXX.172.116

Iliena napsal(a):
A dáváte správnou dávku? Někdy si lidé pletou hmotnost aktuální a tu kterou bude mít pes v dospělosti. Jinak na 10ti týdenní štěně se mi zdá krmit 3x denně málo.

Ne zdá, ono to je málo. Dávek by měl mít tak 5-6, někteří doporučí i více.
Jinak ta váha psa na granulích je váha dospělého. Ale je to jen orientační, pokud není pes tlustý, tak klidně dávat víc.

Já mám pro psa doporučenou dávku 220g/denně, ale dávám cca 300g a je akorát, možná by mohla mít i víc

12.10.2017 09:58
michaela_89

XXX.XXX.23.198

karo2702 napsal(a):
Ne zdá, ono to je málo. Dávek by měl mít tak 5-6, někteří doporučí i více.
Jinak ta váha psa na granulích je váha dospělého. Ale je to jen orientační, pokud není pes tlustý, tak klidně dávat víc.

Já mám pro psa doporučenou dávku 220g/denně, ale dávám cca 300g a je akorát, možná by mohla mít i víc

6krát i víckrát denně?

3krát denně nám řekla chovatelka - tedy říkala, že některým štěňátkům dává 4krát, ale ten náš baští vše krásně, tak stačí 3krát.

Jinak ta dávka celková za ten den, se má rozdělit do těch porcí - kdyby jedl 6krát denně, bude toho mít teprve málo! :-D.

12.10.2017 09:59
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Iliena napsal(a):

Dávka by měla být správná - to co nám řekli při odběru štěňátka se shoduje s tím, co píšou u granulí...

12.10.2017 10:05
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Tak zařadím ještě jedno krmení, bude dostávat 4krát denně a doporučované množství o něco přeskočíme smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2017 10:06

A když krmíte rýži s masem, krmte 2/3 masa a 1/3 rýže.
A nekrmte pouze kuřecí (svalovinu), střídejte všechny druhy masa (vnitřností).

12.10.2017 10:14

Dávka na balení je pouze DOPORUČENÁ
vždy je nutno se řídit potřebou psa a jeho kondicí.

12.10.2017 12:40

Yoggies jsou lisované granule, dost psů je neumí využít/strávit dostatečně, obzvlášť pokud je to receptura s menším obsahem tuku... což je většina lisovaných granulí na trhu
jehněčí receptura má i dost vlákniny, tomu se úplně vyhněte, obzvlášť dokud je to mladý pes

z rýže nedostane téměř nic, kromě energie na hned...výživa cca 0.. dobré leda tak na prostřídání
štěně (a nejen štěně) potřebuje hlavně tuk a protein
a pak až mikro množství sacharidů, a rýže není to nej..docela dost psů už ji nemá rádo
brambory zkuste, zeleninu
ty granule by šly, pokud dodáte běžné maso - celé kuře (či jinou kořist), tak jak jej koupíte - s kůží, kostmi

vzorec na výpočet metabolizovatelné energie mi říká, že granule yoggies = 3410kcal/kg
a ne těch jimi uváděných 3820
takže skutečnost: běžné granule pro dospělého psa..pro štěně za 4..nedostatečně.

12.10.2017 12:54
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Yoggies jsou lisované granule, dost psů je neumí využít/strávit dostatečně, obzvlášť pokud je to receptura s menším obsahem tuku... což je většina lisovaných granulí na trhu
jehněčí receptura má i dost vlákniny, tomu se úplně vyhněte, obzvlášť dokud je to mladý pes

z rýže nedostane téměř nic, kromě energie na hned...výživa cca 0.. dobré leda tak na prostřídání
štěně (a nejen štěně) potřebuje hlavně tuk a protein
a pak až mikro množství sacharidů, a rýže není to nej..docela dost psů už ji nemá rádo
brambory zkuste, zeleninu
ty granule by šly, pokud dodáte běžné maso - celé kuře (či jinou kořist), tak jak jej koupíte - s kůží, kostmi

vzorec na výpočet metabolizovatelné energie mi říká, že granule yoggies = 3410kcal/kg
a ne těch jimi uváděných 3820
takže skutečnost: běžné granule pro dospělého psa..pro štěně za 4..nedostatečně.

Tak teď nevím. Koupili jsme automaticky značku, kterou nám doporučila chovatelka a na kterou je pejsek zvyklý.¨
Našla jsem na ní i poměrně dobré recenze, ale je pravda, že toho tuku je tam méně.

Máme už několik kilo granulí koupených a navíc se mi moc nechce měnit značku, na kterou je zvyklý.
Pomohlo by, pokud mu do nich budu přidávat lososový olej?

+ to maso i s kostmi ( dávám většinu masa a té rýže tam přimíchávám jen trošku).

Jinak vařené brambory nám právě moc doporučovány nebyly...spíš ta rýže, těstovina nebo vločky.

12.10.2017 13:12

michaela_89 napsal(a):
Tak teď nevím. Koupili jsme automaticky značku, kterou nám doporučila chovatelka a na kterou je pejsek zvyklý.¨
Našla jsem na ní i poměrně dobré recenze, ale je pravda, že toho tuku je tam méně.

Máme už několik kilo granulí koupených a navíc se mi moc nechce měnit značku, na kterou je zvyklý.
Pomohlo by, pokud mu do nich budu přidávat lososový olej?

+ to maso i s kostmi ( dávám většinu masa a té rýže tam přimíchávám jen trošku).

Jinak vařené brambory nám právě moc doporučovány nebyly...spíš ta rýže, těstovina nebo vločky.

Proč ne brambory ? brambory, řepa, to jsou nejlepší přílohy
na rozdíl od rýže, ovsa, luštěnin, prosa atp.
recenze zákazníků mi o granulích nepoví nic...kouknu na protein, tuk, sacharidy..a z čeho to vše pochází..samozřejmě chci nejvíce z živočišné říše..a tu je řepkový olej..
pak to zkusím krmit...a pokud to psovi nestačí, vymyslím něco jiného
tak jo, granule berte jako přílohu a dejte maso
olej nevím, takový ten ze zverimexu, tomu nevěřím, není tam nic specifikováno
normální maso bude stačit
štěně dostane masa asi 6% současné váhy, to samé lisovaných granulí..6% denně masa s granulemi celkem
hotovo.

12.10.2017 22:59
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Klidně jima krmte a nenechte se zvyklat zdejšími rádoby odborniky, pokud na nich pes prospívá. Krmíte i masem, tak nevidím problém. Mám na nich psy a i kočky a vyhovujou, žádné průjmy, psi vypadají super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík