Uživatel s deaktivovaným účtem

...ptala jsem se jiz v diskuzi "postroje do auta", ale nikdo nic...
Takze zakladam vlakno.
Vi nekdo z vas, co se realne stane se psem, ktery zazrakem prezije tezkou autonehodu?
Myslim tim takovou, kdy lidi odvezou do nemocnic (nejsou ve stavu resit veci kolem) a pes je zabezpecen, takze neutece (+ ma cip).
Kdo a jak se o psa postara?
PCR preda psa nejblizsimu utulku? Kdo rozhoduje o jeho pripadne lecbe?
Daji Vam nasledne vedet kde pes je, v jakem stavu atd.?
Nechaji ho v utulku do doby nez se uzdravite, nebo ho proste po urcite dobe nabidnou k adopci?
Vydaji ho pripadne napr. pribuznym? Na zaklade ceho?
Jak to je?
A jde krom cipu, obojku se znamkou a "adresarem" s tel. cisly na krku psa udelat jeste "neco vic"?
To je věru složitá otázka.. Vždycky bude primárně záležet na tom, v jakém stavu pes bude a kam se pes dostane.
Zažila jsem jednu akci, kdy byla těžká autonehoda a účastníkem bylo několik psů a dva lidi. Oba lidi těžce zranění, jeden bohužel posléze na následky zemřel. Tuším, že to byli tři psi zajištění hned, jeden pes zemřel na místě, jeden byl ochrnutý (následně po konzultaci s rodinou utracený), další dva nebo tři utekli (omlouvám se, je to několik let, detaily si přesně nepamatuju). O všechny psy se staral jeden útulek, včetně docela náročného několikadenního odchytu utečených psů. Psi byli v útulku (resp. v rodině majitele útulku) do doby, než přijela rodina majitele (byli to cizinci) a dohodli se na dalším postupu.
Pokud byste jela čistě dle zákonů, tak se najde určitě spoustu rýpalů, kteří budou řešit jakože cože? Na druhou stranu útulek, který to řešil, jednal podle zdravého rozumu a dle komunikace s rodinou.
Něco víc jde udělat. Já mám například u občanského a řidičského průkazu výraznou kartičku s kontakty na lidi, které by měli záchranáři kontaktovat, aby se postarali o psy. Ať už o ty u nehody nebo o ty, kteří zůstali doma.
Dostat se k nám do zařízení takový pes, tak udělám maximum pro to, abych ho udržela v naprosté pohodě (včetně případných operací), dokud nebude majitel schopný nějaké domluvy.
Impakte - mám taky u sebe takovou kartičku... jen si říkám... bude se tím někdo zabývat? Mám tam napsáno, že se mnou ještě v autě byli dva psi a prosím o předání tam a tam /neboli ne bohužel rodina, ale sousedka/- a jde mi o to - bude se na to někdo dívat?Bude to někdo řešit? (a tp je myslím i to, na co se zadavatelka ptá, - nebo já to tak pochopila - zda někdo opravdu při nehodě řešit i ta zvířata a jejich zajištění.
mimochodem jsem tak úchylná, že pokud někam jedeme - bez psů a ti zůstávají doma, jsem domluvená právě s tou sousedkou, že pokud bych s neozvala, začne řešit to, že oni zůstali doma a my jsme "nezvěstní", aby byli psi zaopatření v případě, že my už to máme za sebou.

...pridat listek k dokladum od auta je super napad.
Diky za tip.
V tom mumrajchu to asi nikdo vazne neresi, ale snad po odtahu to auto prolezou...
Varianta, ze se stane neco lidem a psi jsou doma... Tam snad nekdo vyrozumi pribuzny, nebo ne?
Fakt nevim. Proto se ptam.
Zajímavé téma, taky mě tohle několikrát napadlo. Bohužel bouraček je požehnaně, a my sebou taky vozíme psa všude možně. Ta kartička u sebe je dobrý nápad, myslím, že i celkově, pokud se člověku něco stane i jindy, aby bylo jasné, že je pes buď doma nebo teda v autě a kdo se o něj má postarat.
Ještě jsem viděla nálepky na dveře od bytu, kdyby začalo hořet nebo něco, tak tam je napsáno: V případě nebezpečí jsou v bytě zvířata: 1. Pes 2. Kočka. ale pochybuji, že by se někdo zabýval zvířatama v téhle situaci
Zrzavci
napsal(a):
Impakte - mám taky u sebe takovou kartičku... jen si říkám... bude se tím někdo zabývat? Mám tam napsáno, že se mnou ještě v autě byli dva psi a prosím o předání tam a tam /neboli ne bohužel rodina, ale sousedka/- a jde mi o to - bude se na to někdo dívat?Bude to někdo řešit? (a tp je myslím i to, na co se zadavatelka ptá, - nebo já to tak pochopila - zda někdo opravdu při nehodě řešit i ta zvířata a jejich zajištění.
mimochodem jsem tak úchylná, že pokud někam jedeme - bez psů a ti zůstávají doma, jsem domluvená právě s tou sousedkou, že pokud bych s neozvala, začne řešit to, že oni zůstali doma a my jsme "nezvěstní", aby byli psi zaopatření v případě, že my už to máme za sebou.
Jo čoveče, těžko říct. Na to ti asi nikdo neodpoví. Ze zákona tu povinnost určitě nemají. Ale šance, že narazíš na člověka, co mu to nebude jedno, určitě je... Já ještě furt ve svým věku naivně věřím v dobrotu lidí a v to, že by se každej zachoval tak, jak bych se zachovala já. Tak mi nezbývá nic jinýho, než holt věřit...
Niečo podobné sa riešilo niekoľko rokov dozadu. Síce nešlo o autonehodu, ale jedna chovateľka tragicky zahynula a ostala po nej celá chs. Viem, že sa nakoniec dala dohromady jej rodina s inými chovateľmi, založili web stránku kde boli popisy psov a postupne ich všetkých darovali.
Ale podrobnosti bohužiaľ neviem...
Taky by mě to zajímalo!
Za život jsem byl nepřímým účastníkem už několika nehod, od pouhých „plechařin“ až po poměrně těžkou nehodu motorkáře. Nikdy se nestalo, že by někdo šacoval oblečení nebo kabelky a hledal jakékoliv průkazy, kartičky, občanky... Na to prostě naprosto není čas ani lidi. Možná až když bylo po akutním zásahu, zranění odvezení a hasiči uklízeli. Jenže pak je otázka, kde co zůstane - jestli mají zranění doklady u sebe a kartičky s telefony se najdou až v nemocnici, nebo jsou věci třeba v tašce, která zůstane na místě nehody a odvážejí ji hasiči (spolu s vrakem motorky kupříkladu). Jestli je osoba pouze zraněná, nebo mrtvá...
Obávám se, že tohle je výhradně o lidech, o člověku, který to najde a je, či není ochoten to řešit, zabývat se „nějakým“ psem.
Modlím se, abych se do situace zraněného nikdy nedostal.

Pokud bude na místě nehody nějaké zvíře, tak se volá odchytovka a zvíře putuje do nejbližšího útulku, kde bude, pokud se o ně někdo nepřihlásí.
S léčbou je to horší, pokud se nepovede spojení s nějakou o zvíře zodpovědnou osobou. Ono do nějakých drahých operací se nikdo moc pouštět nebude, když není jasné, kdo to bude platit. Tak max stabilizace, případně utracení, pokud bude zvíře hodně rozbité.
Vůbec nejhorší je, když zvíře po nehodě uteče. To se řeší vůbec blbě, protože chytejte někde zvíře co v panice uteklo někam v dáli.

Pokud je u nehody zvire, policie uz vi koho volat.
U psu většinou člověka, co zajistuje odchyt v te oblasti a ten se o psa postara. Bud sam, nebo ho odveze do utulku, kam místo nehody spada.
Policie zaroven pak kontakt na nej ( kdo psa odchytil a odvezl) - predava dal - ucastnikovi, pozustalym.
neverim, ze bude policice resit něco jinak -hledat nejake kartičky s kontakty kvůli psum..
Často jsou radi, ze dokážou kontaktovat nekoho blízkého ke zranene osobe...
lesnížínka
napsal(a):
Tak totožnost u lidí při nehodách snad zjišťuje policie, která by měla najít u dokladů i tu kartičku, ne? Zkusím to probrat s bráchou, sice není dopravák, ale snad bude něco vědět...No, nasadili ste mi brouka do hlavy..
Tak nějak jsem to myslela... Že asi nejspíš bude někdo pátrat po totožnosti lidí, kteří jsou účastníky nehody a u toho jaksi předpokládám najití dokladů.

impact
napsal(a):
Tak nějak jsem to myslela... Že asi nejspíš bude někdo pátrat po totožnosti lidí, kteří jsou účastníky nehody a u toho jaksi předpokládám najití dokladů.
Jenže pokud se bavíme o nehodách, kde účastník není schopný předložit doklady sám, protože je mrtvý nebo hodně rozbitý, z toho auta je hromada rozstříhaného šrotu, kolem běhá spoustu lidí, hasiči, co uklízí silnici, zařizuje se odtah, odvoz zraněných, případně mrtvých, vyplňují se protokoly, řídí se doprava a tak nějak nejsou lidi, aby prolézaly ta auta a hledali nějaké doklady a kartičky.
napsal(a):
Jenže pokud se bavíme o nehodách, kde účastník není schopný předložit doklady sám, protože je mrtvý nebo hodně rozbitý, z toho auta je hromada rozstříhaného šrotu, kolem běhá spoustu lidí, hasiči, co uklízí silnici, zařizuje se odtah, odvoz zraněných, případně mrtvých, vyplňují se protokoly, řídí se doprava a tak nějak nejsou lidi, aby prolézaly ta auta a hledali nějaké doklady a kartičky.
Ne, já se bavím o nehodě, kdy spadnu z kola a odřu si koleno.

impact
napsal(a):
Ale ani tak nebudou volat na cisla uvedena kolem psu. porad zavolají na první dobrou - odchytovku.
max. mozna predaji tu kartičku te odchytovce - ale to uz není nikoho povinnost a je otázka, jestli tu kartičku vůbec někdo bude cist a pochopi oc jde.

Já žádné kartičky nemám, ale představuji si postup - odchyt, identifikace přes čip v Národním registru. I kdyby rodina dala od psa ruce pryč, což by se těžko stalo, přes chovatelku a klub by šel nejpozději do týdne do nového domova. U nás naštěstí standardní jednání. V případě úhrady léčby by se členové složili.
Kdysi jsem jela kolem vážné nehody. Na místě již byla policie i záchranka, takže jsem pokračovala v jízdě. O pár kilometrů dál jsem potkala jorkšíra, ťapajícího po kraji silnice.
Rychle mi došlo, že se nejspíš jedná o psa z havarovaného auta. Naštěstí se nechal chytit. Až na lehký šok vypadal naprosto v pořádku. Takže jsem milého jorka naložila do vozu, otočila se a vrátila se k nehodě.
Pejska si převzala policie s tím, že ho dočasně ho umístí v městském útulku a když budou informovat příbuzné řidičky o nehodě, vyrozumí je současně o tom, kde si mohou vyzvednout psa.

Takze nehoda = psa prevezme od PCR odchytovka. Ta preda psa do utulku. Policie informuje pribuzne (tedy idelane to tak je).
Ale kdo nasledne schvaluje zdravotni peci a na zaklade ceho + komu je pes vydan (...jedine "Impakt" uvadi zdravy rozum - snad to tak funguje vsude...) nevi realne nikdo...?
U cipu psa pribuzni uvedeni nejsou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
A co tak mít třeba na zadní okýnka samolepky s informacemi např. "v případě nehody je možné že jsou semnou v autě tři psi,2x pitbull,1x cane corso, prosím o péči veterináře a kontaktování rodiny..." aby to bylo jakože na tom autě vidět a nemusel někdo někde prohledávat kabelku, batohy a jiné věci na které není čas, pokud někdo příjde k nehodě tak vidí jestli v tom autě nějaký pes je či nikoliv a podle toho se pak třeba odvíjí situace dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Teď mi ale došlo, asi je blbý na okýnku vozit kontaktní údaje třeba na mamku, že...
napsal(a):
Takze nehoda = psa prevezme od PCR odchytovka. Ta preda psa do utulku. Policie informuje pribuzne (tedy idelane to tak je).
Ale kdo nasledne schvaluje zdravotni peci a na zaklade ceho + komu je pes vydan (...jedine "Impakt" uvadi zdravy rozum - snad to tak funguje vsude...) nevi realne nikdo...?
U cipu psa pribuzni uvedeni nejsou.
Proc nemate u cipu uvedenou druhou kontaktni osobu?
Prestige
napsal(a):
Myslím si že náklady by měl hradit úřad pod ktery spada katastr kde se nehoda stala.
Náklady hradí obec, ty pak vymáhá na majiteli. Majitel může příp. požádat o náhradu škody z povinného ručení viníka nehody: http://www.blesk.cz/clanek/pravni-poradna-obcanske-pravo-nahrada-skody/403775/na-co-mate-narok-po-dopravni-nehode-vinik-nehody-zaplati-i-peci-o-mazlicky.html
Nevím, zda lze tyto náklady krýt z havarijního pojištění, pokud by byl viníkem nehody majitel zvířete.

impact
napsal(a):
Proc nemate u cipu uvedenou druhou kontaktni osobu?
Jednak u čipu a pak na obojku, moje tel. číslo + další tel. číslo na rodinu
( či jinou blízkou osobu ). Jak je vidět, je dobré, když mají i psi, kteří mají přivolání, netoulají se...
Známému při nehodě utekla fena oknem, které vypadlo ( docela častý jev při nárazu ). On zůstal celkem nezraněn u převráceného auta v poli, fena pryč.
Než sehnal známé, aby s ním jeli fenu hledat, volali ho z pumpy, kde se fena objevila - měla identifikaci na obojku - takovou, v dnešní době čipů vysmívanou, taštičku - srdíčko. A byla doma na to šup.
Srovnejte se sháněním odchytovky, útulku, obce...na to by se ten pumpař pravděpodobně vykašlal - o nějaké čtečce nemluvě.
napsal(a):
Jednak u čipu a pak na obojku, moje tel. číslo + další tel. číslo na rodinu
( či jinou blízkou osobu ). Jak je vidět, je dobré, když mají i psi, kteří mají přivolání, netoulají se...
Známému při nehodě utekla fena oknem, které vypadlo ( docela častý jev při nárazu ). On zůstal celkem nezraněn u převráceného auta v poli, fena pryč.
Než sehnal známé, aby s ním jeli fenu hledat, volali ho z pumpy, kde se fena objevila - měla identifikaci na obojku - takovou, v dnešní době čipů vysmívanou, taštičku - srdíčko. A byla doma na to šup.
Srovnejte se sháněním odchytovky, útulku, obce...na to by se ten pumpař pravděpodobně vykašlal - o nějaké čtečce nemluvě.
měla identifikaci na obojku - takovou, v dnešní době čipů vysmívanou, taštičku - srdíčko
To spolu nijak nesouvisí. Čip je náhrada tetování, prostě jen ID. Podle tetování vám psa taky nikdo nepřivede domů.
Pokud je číslo čipu na stránkách klubu, a na mých stránkách, stačí zadat číslo čipu třeba do Googlu a vše okamžitě vyjede. Nejsou třeba žádné registry.
Stejně doma ani v autě můj pes žádný obojek nemá.
Nevýhoda je ale ta potřeba čtečky. Kdyby to alespoň uměli číst telefony přes NFC nebo tak něco.

pan Brouček
napsal(a):
měla identifikaci na obojku - takovou, v dnešní době čipů vysmívanou, taštičku - srdíčko
To spolu nijak nesouvisí. Čip je náhrada tetování, prostě jen ID. Podle tetování vám psa taky nikdo nepřivede domů.
Pokud je číslo čipu na stránkách klubu, a na mých stránkách, stačí zadat číslo čipu třeba do Googlu a vše okamžitě vyjede. Nejsou třeba žádné registry.
Stejně doma ani v autě můj pes žádný obojek nemá.
Nevýhoda je ale ta potřeba čtečky. Kdyby to alespoň uměli číst telefony přes NFC nebo tak něco.
Souvisí to tak, že díky telefonu na obojku se fena během hodiny dostala k majiteli, zatímco bez něj ( ale s čipem - aby nedošlo k mýlce - nespochybňuji význam čipu ), by v lepším případě putovala několik dní po útulcích, záchytných kotcích...V horším případě by ji se slovy : No kde máš páníčka - zase nechal odejít.
napsal(a):
Souvisí to tak, že díky telefonu na obojku se fena během hodiny dostala k majiteli, zatímco bez něj ( ale s čipem - aby nedošlo k mýlce - nespochybňuji význam čipu ), by v lepším případě putovala několik dní po útulcích, záchytných kotcích...V horším případě by ji se slovy : No kde máš páníčka - zase nechal odejít.
No protože nechápete, že to spolu nijak nesouvisí.
Čip a visačka na obojku je úplně něco jiného a má úplně jiný účel.
Pro jistotu detailně a pomalu:
Čip je pouze ID psa. Slouží k jednoznačné identifikaci jedince. Číslo čipu neobsahuje vůbec žádná informace jen to ID. ID jde potom ztotožnit s nějakým dokumentem či záznamem v registru. Primárně není určen k dohledání majitele, a často ani majitel podle čipu dohledat nejde. Ke čtení je potřeba speciální zařízení.
Visačka v srdíčku neslouží k identifikace jedince a obsahuje jakékoliv informace, které tam někdo napíše. Je primárně určen k dohledání majite.
Ke čtení není potřeba speciální zařízení.
Prostě dvě různé nesouvisející věci, nikoliv ekvivalent či technologicky modernější náhrada.

pan Brouček
napsal(a):
No protože nechápete, že to spolu nijak nesouvisí.
Pro jistotu detailně a pomalu:
Čip je pouze ID psa. Slouží k jednoznačné identifikaci jedince. Číslo čipu neobsahuje vůbec žádná informace jen to ID. ID jde potom ztotožnit s nějakým dokumentem či záznamem v registru. Primárně není určen k dohledání majitele, a často ani majitel podle čipu dohledat nejde. Ke čtení je potřeba speciální zařízení.
Visačka v srdíčku neslouží k identifikace jedince a obsahuje jakékoliv informace, které tam někdo napíše. Je primárně určen k dohledání majite.
Prostě dvě různé nesouvisející věci, nikoliv ekvivalent či technologicky modernější náhrada.
Děkuji za vysvětlení, nejsem trabant, tohle všechno jsem věděla i před ním.
Na oplátku : Souvisí to tak, že někteří majitelé si myslí ( já to zjevně nejsem), že když mají psa čipovaného, je nesmysl, věšet mu na obojek jakési přívěsky s telefonním číslem a bůhví čím ještě.

Uz v zadani je uvedeno:
A jde krom cipu, obojku se znamkou a "adresarem" s tel. cisly na krku psa udelat jeste "neco vic"?
Impakt - Cip a druha osoba... Nikdy me to nenapadlo - vzdy se uvadel jen majitel. Urcite zkusim doresit.
Nektere veci dochazi cloveku az casem. Ale porad lepsi casem nez pozde... Dik.

napsal(a):
Uz v zadani je uvedeno:
Impakt - Cip a druha osoba... Nikdy me to nenapadlo - vzdy se uvadel jen majitel. Urcite zkusim doresit.
Než jsem došla na konec diskuze, začátek jsem nečetla...Tak to se se svým "srdíčkem" omlouvám.
Pak je ještě jednoduchá věc, doteď jsem ji pokládala za parádu.
Nálepka psa na autě: Takové to "Pes v autě".
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení, nejsem trabant, tohle všechno jsem věděla i před ním.
Na oplátku : Souvisí to tak, že někteří majitelé si myslí ( já to zjevně nejsem), že když mají psa čipovaného, je nesmysl, věšet mu na obojek jakési přívěsky s telefonním číslem a bůhví čím ještě.
Pak to nechápou ti "někteří majitelé". Já ale o žádných takových nevím.
Každopádně já psům na krk nic nevěším, je to pro mně technicky neřešitelné.
napsal(a):
Uz v zadani je uvedeno:
No hele v obou nejvice pouzivanych registrech (NRMZ a BH) je urcite kolonka s nahradnim kontaktem a to uz mnoho let zpatky. U NRMZ dokonce moznost dalsich dvou telefonu. Takze si to urcite doreste.
pan Brouček
napsal(a):
Pak to nechápou ti "někteří majitelé". Já ale o žádných takových nevím.
Každopádně já psům na krk nic nevěším, je to pro mně technicky neřešitelné.
Dneska je spousta vymozenosti, jak cislo na obojku vyresit. Na retizkovy obojek se pricvakne kovovy stitek (na plocho, takze nic nevisi ani necinka), na nylonovy obojek se da cislo vysit, existuji navleky na obojky s vysitym cislem. Virbac treba dava k cipum znamku s napisem "jsem cipovany, naskenuje me" (anglicky). A je teda fakt, ze telefon na obojku je nejrychlejsi cesta domu.

impact
napsal(a):
Dneska je spousta vymozenosti, jak cislo na obojku vyresit. Na retizkovy obojek se pricvakne kovovy stitek (na plocho, takze nic nevisi ani necinka), na nylonovy obojek se da cislo vysit, existuji navleky na obojky s vysitym cislem. Virbac treba dava k cipum znamku s napisem "jsem cipovany, naskenuje me" (anglicky). A je teda fakt, ze telefon na obojku je nejrychlejsi cesta domu.
"Dneska je spousta vymozenosti, jak cislo na obojku vyresit"
?
a když psi nemaji obojky? protože o to slo...
napsal(a):
?
A proč psi nemají obojky? Neberte to špatně, ptám se jen ze zvědavosti. Můj pes obojek nemá doma, ale jakmile někam jdeme nebo jedeme, tak automaticky dávám obojek.

marcelaamax
napsal(a):
A proč psi nemají obojky? Neberte to špatně, ptám se jen ze zvědavosti. Můj pes obojek nemá doma, ale jakmile někam jdeme nebo jedeme, tak automaticky dávám obojek.
Reagovala jsem jen na tu odpověď
Neb odpovídat, ze "dneska uz je resitelne něco pridelat na obojek" pod příspěvkem, kde se pise, ze obojky nedava - bylo trosku OT :-D
a abych teda nebyla taky jen OT - tak dokazu si představit, ze se psum obojky nedavaji do auta při preprave z bezpečnostních duvodu.
Tak jako doma je nenosi.
napsal(a):
?
Můj pes taky nemá obojek, má postroj - ale snad každý postroj má kroužek na přicvaknutí vodítka či něco podobného, na co jde visačka přivěsit - já jsem tam přivěsila hned dvě, jednu s tel. číslem a druhou, co jsem dostala k čipu- info, že pes má čip BH.
Mimo to určitě jde na postroj číslo vyšít, nechat ušít postroj s tel. číslem na zakázku...možnosti jsou stejné jako u obojku, řekla bych.
Pokud někdo venčí holého psa, tak to asi nejde, to uznávám.
Mimochodem, k tomu vyšitému číslu...instruktor na cvičáku nám vyprávěl, že kolem jejich domu pobíhal pes, který se nechtěl nechat chytit. Alespoň z dálky jej vyfotili, z fotky pak přečetli číslo a informovali majitele, kde zrovna pes běhá.
Terven
napsal(a):
Můj pes taky nemá obojek, má postroj - ale snad každý postroj má kroužek na přicvaknutí vodítka či něco podobného, na co jde visačka přivěsit - já jsem tam přivěsila hned dvě, jednu s tel. číslem a druhou, co jsem dostala k čipu- info, že pes má čip BH.
Mimo to určitě jde na postroj číslo vyšít, nechat ušít postroj s tel. číslem na zakázku...možnosti jsou stejné jako u obojku, řekla bych.
Pokud někdo venčí holého psa, tak to asi nejde, to uznávám.
Mimochodem, k tomu vyšitému číslu...instruktor na cvičáku nám vyprávěl, že kolem jejich domu pobíhal pes, který se nechtěl nechat chytit. Alespoň z dálky jej vyfotili, z fotky pak přečetli číslo a informovali majitele, kde zrovna pes běhá.
Myslím, že jde právě o to, že pes nemá ani obojek ani postroj. Proto jsem se ptala z jakého důvodu. Chápu to třeba u loveckých psů při práci, že tam asi z bezpečnostních důvodů obojky nemají. Ale při normální procházce nebo v autě nevím jaký to má důvod. Můj pes má obojek vždycky venku. Jednu chvíli jsem řešila jaký obojek do vody, protože nylonový se koupáním celkem ničil a jak na psovi schnul tak smrděl a u kovového se mi stalo, že si pes při plavání do očka zaseknul dráp. Tak nakonec jsem dávala buď jen slaboučký nylonový a nebo jen takovou šňůrku s očkem - a na to známku.
pan Brouček
napsal(a):
Proč nemá pes obojek? Protože ho prostě nepotřebuje. Proč by měl mít obojek třeba v autě?
Já se jen ptám... Já když psa vezu v autě, tak to většinou znamená, že jedeme někam, kde z toho auto taky vystoupí. Tudíž už do auta nasazuji obojek...
Obojek ho nijak neomezuje, bere ho jako samozřejmost a kdyby se náhodou něco stalo a pes se ztratil, tak já si nebudu vyčítat, že jsem mu nedala obojek se známkou... Ale samozřejmě každého věc, pokud někomu na psovi ten obojek prostě natolik vadí, že mu ho nedává, tak je to jeho věc...
marcelaamax
napsal(a):
Já se jen ptám... Já když psa vezu v autě, tak to většinou znamená, že jedeme někam, kde z toho auto taky vystoupí. Tudíž už do auta nasazuji obojek...
Obojek ho nijak neomezuje, bere ho jako samozřejmost a kdyby se náhodou něco stalo a pes se ztratil, tak já si nebudu vyčítat, že jsem mu nedala obojek se známkou... Ale samozřejmě každého věc, pokud někomu na psovi ten obojek prostě natolik vadí, že mu ho nedává, tak je to jeho věc...
Mohu vás ujistit, že pes může vystoupit z auta i bez obojku.
Potom, podle toho co jdem dělat, mu dám co potřebuju - postroj ke koloběžce, řetízek, ostnáč atd. Nebo také nic.
pan Brouček
napsal(a):
Proč nemá pes obojek? Protože ho prostě nepotřebuje. Proč by měl mít obojek třeba v autě?
Protože... třeba zrovna bezpečnost? Protože můžu nabourat a psa bude potřeba za něco chytit? protože na obojek se dá pověsit nějaká identifikace?
Já dávám obojky do auta vždy a nikdy mě nenapadlo přemýšlet o tom, proč ne.
Dasvo
napsal(a):
Protože... třeba zrovna bezpečnost? Protože můžu nabourat a psa bude potřeba za něco chytit? protože na obojek se dá pověsit nějaká identifikace?
Já dávám obojky do auta vždy a nikdy mě nenapadlo přemýšlet o tom, proč ne.
Zrovna při nehodě, jako při spoustě dalších činnostech, ho může obojek snadno zabít.
pan Brouček
napsal(a):
Zrovna při nehodě, jako při spoustě dalších činnostech, ho může obojek snadno zabít.
To si nějak nedokážu predstavit.A přijde mi to méně pravděpodobné než to, že pes uteče a bude se hodit obojek s kontaktem na majite nebo ho bude třeba vyděděného přidržet za obojek. Ale jak jsem řekla, každý ať dělá to, co uzná za vhodné on sám ;-).
Edit.' slyšela jsem ó případech, kdy vyděšený pes utekl a bylo obtížné ho odchytit nebo potom zjistit komu patří, ale neznám žádný případ kdy by psa v autě zabil obojek, vy jo? To by mě zajímalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Je to už hodně let, ale měla jsem jako spolujezdec velmi těžkou autonehodu. Přítel, který řídil byl na místě mrtvý. Měli jsme sebou psa - ročního krásného vlkošedého pracáka s PP. Já jsem byla nějakou dobu v bezvědomí a psa odvezla policie do policejního útulku. Psa jsem dostala od přítele darem, ale kupní smlouva byla na něj. Bohužel, po několika měsících, kdy jsem byla schopná chtít psa zpátky mi nebyl vydán. Dle zákona jsem vlastně k němu neměla žádná práva i když byl vlastně můj. Je mi jasné, že kdyby se jednalo o psa, který by nebyl dobře zpeněžitelný, nejspíš bych ho zpátky dostala. Bylo mi řečeno, že pes není můj a že byl poskytnut jiné osobě k adopci a kontakt mi nedají. Byla to hrozná situace!
pan Brouček
napsal(a):
A teď si představte, že o Červené karkulce slyšel úplně každý.
To musí být tutovka, co?
Jak říkám, ať si každý dělá co sám uzná za vhodné. Já svému psovi nadále budu dávat obojek pokaždé, kdy opustíme barák a vy ho svému psovi nedávejte třeba nikdy ;-).
Mě jen zajímalo, proč někdo psovi obojek nedává, to je celé. Určitě nebudu nikoho přesvědčovat, jestli má svému psovi obojek dávat nebo ne...
marcelaamax
napsal(a):
Jak říkám, ať si každý dělá co sám uzná za vhodné. Já svému psovi nadále budu dávat obojek pokaždé, kdy opustíme barák a vy ho svému psovi nedávejte třeba nikdy ;-).
Mě jen zajímalo, proč někdo psovi obojek nedává, to je celé. Určitě nebudu nikoho přesvědčovat, jestli má svému psovi obojek dávat nebo ne...
Proč nedávám psu obojek, když ho nepotřebuje.
No prostě proto, že ho nepotřebuje.
Mně to přijde jako dostatečně logická konstrukce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to už hodně let, ale měla jsem jako spolujezdec velmi těžkou autonehodu. Přítel, který řídil byl na místě mrtvý. Měli jsme sebou psa - ročního krásného vlkošedého pracáka s PP. Já jsem byla nějakou dobu v bezvědomí a psa odvezla policie do policejního útulku. Psa jsem dostala od přítele darem, ale kupní smlouva byla na něj. Bohužel, po několika měsících, kdy jsem byla schopná chtít psa zpátky mi nebyl vydán. Dle zákona jsem vlastně k němu neměla žádná práva i když byl vlastně můj. Je mi jasné, že kdyby se jednalo o psa, který by nebyl dobře zpeněžitelný, nejspíš bych ho zpátky dostala. Bylo mi řečeno, že pes není můj a že byl poskytnut jiné osobě k adopci a kontakt mi nedají. Byla to hrozná situace!
Co znamená "bylo mi řečeno"? Většinou je tím míněno "nevím vůbec nic, ani kde, ani kdy, ani co přesně mi kdo řekl".
Když se ale napíše "bylo mi řečeno" je to prostě postulát. Ono také když nic nevím, není ani co rozporovat, či o čem vůbec diskutovat. Prostě to bylo řečeno, tak to platí.
Už si tohohle fenoménu všímám delší dobu, přitom mně to dává smysl jen když bych chtěl utajit toho "řečníka", nebo v kontextu, ze kterého vyplývá kdo to řekl.
Tak předpokládám proběhlo nějaké dědické řízení. Kdo byl dědicem? Byla jste účastníkem? Byl pes součástí? Pozůstalost se určitě jen tak nerozdává. I když bylo zvíře jen věc, bez nějakého oficiálního rozhodnutí se s ním nemohlo určitě nic dít. Leda by byl dědicem stát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Bylo mi to řečeno pracovníkem útulku v Troji (jedná se o útulek městské policie). Přítelkyně rozhodně nebývá běžně účastníkem dědického řízení. Pozústalí na tom byli psychicky tak, že se dědictví vzdali (ono nebylo moc co dědit) a fakt je pes, kterého ani neznali, nijak nezajímal.
Asi to bylo opravdu tak, že pes vlastně propadl státu.
Napsala jsem to sem jenom jako zajímavost, že i tohle se může stát - tedy, že člověk může i takovýmto způsobem přijít o psa. Nechápu, proč ten konfronační tón pane Broučku?
napsal(a):
?
Bavi se o privescich na obojky a o tom, ze na psy nc nevesi. Vylozila jsem si to tak, ze nemaj zadne cingrlatka a ne, ze nenosi vubec obojky. Mate s tim tak strane veliky problem?
pan Brouček
napsal(a):
Proč nedávám psu obojek, když ho nepotřebuje.
No prostě proto, že ho nepotřebuje.
Mně to přijde jako dostatečně logická konstrukce.
Však v pohodě, váš názor .
Já mám názor takový, že kdyby se náhodou něco stalo, tak pes ten obojek s kontaktem na mě bude potřebovat .

marcelaamax
napsal(a):
Však v pohodě, váš názor .
Já mám názor takový, že kdyby se náhodou něco stalo, tak pes ten obojek s kontaktem na mě bude potřebovat .
:) hloupe zeny na psa vesi smrtici obojek s kontakty ihned po opusteni domu/pozemku (bo, co kdyby se neco stalo...), zatim co uvedomely pan Broucek "dám co potřebuju - postroj ke koloběžce, řetízek, ostnáč atd. Nebo také nic...", az kdyz z auta vystoupi i pes.
Predpokladam - dle mista vysadku.
Jiste pak pripne i znamku, je-li treba (ale kam ji da, kdyz psum na krk nic nevesi...? - mozna ji ma ve sratofli).
Nic proti nicemu.
Leda, ze se prave "neco" semele cestou...
Pokud je při nehodě v autě pes, řeší to složky IZS - tedy hasiči, policie. Pokud to stav psa vyžaduje, je převezen k veterinárnímu ošetření nebo je veterinář povolán na místo. Pokud je posádka auta schopna komunikace, není problém se domluvit, pokud ne, kontaktují se příbuzní a řeší se to s nimi. Podrobné informace sdělí hasiči nebo zasahující policisté.
Např. zde je to hezky vidět:
http://tn.nova.cz/clanek/pri-srazce-auta-se-stromem-se-zranilo-sest-psu-i-ridicka-usnula.html.

Hm. Tak presne tohle je ten "blbej den"...
Nicmene i zde jsme se uz dostali dal...
Ale kdo nasledne schvaluje zdravotni peci a na zaklade ceho + komu je pes vydan...
To je stale "zahadou" ("Impakt" psala "dle zdraveho rozumu" ).
+ "Flip" ma osobni zkusenost.
Nic co bych chtela osobne zazit :(.
napsal(a):
:) hloupe zeny na psa vesi smrtici obojek s kontakty ihned po opusteni domu/pozemku (bo, co kdyby se neco stalo...), zatim co uvedomely pan Broucek "dám co potřebuju - postroj ke koloběžce, řetízek, ostnáč atd. Nebo také nic...", az kdyz z auta vystoupi i pes.
Predpokladam - dle mista vysadku.
Jiste pak pripne i znamku, je-li treba (ale kam ji da, kdyz psum na krk nic nevesi...? - mozna ji ma ve sratofli).
Nic proti nicemu.
Leda, ze se prave "neco" semele cestou...
Myslíte, že všichni psi mají známku? Bože můj.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo mi to řečeno pracovníkem útulku v Troji (jedná se o útulek městské policie). Přítelkyně rozhodně nebývá běžně účastníkem dědického řízení. Pozústalí na tom byli psychicky tak, že se dědictví vzdali (ono nebylo moc co dědit) a fakt je pes, kterého ani neznali, nijak nezajímal.
Asi to bylo opravdu tak, že pes vlastně propadl státu.
Napsala jsem to sem jenom jako zajímavost, že i tohle se může stát - tedy, že člověk může i takovýmto způsobem přijít o psa. Nechápu, proč ten konfronační tón pane Broučku?
Nejsem notář, ale pokud přítel (nevím co to přesně znamená) neměl manželku a děti, případně vnuky - 1.skupina, dědí rodiče a spolužijící (například druh) - 2.skupina.
Takže přítelkyně bývá účastníkem, tedy pokud je to životní družka a ne nějaká víkendovka na chatu...
Jinak podle popisu, pokud jste nebyla to, co si notář představuje pod pojmem družka (společná domácnost), asi proběhlo vše úplně korektně.
P.S. na "bylo mi řečeno" jsem alergický, to je ale profesní záležitost...

pan Brouček
napsal(a):
Myslíte, že všichni psi mají známku? Bože můj.
Dokonce vim ze nemaji.
+ ale horim tohou dozvedet se, proc ji nema ten Vas.

napsal(a):
Dokonce vim ze nemaji.
+ ale horim tohou dozvedet se, proc ji nema ten Vas.
Nejsem sice pan Brouček, ale v tuto chvíli se ho snad i musím zastat. Také moje psice nemá známku, dokonce ani jeden pes ve vsi. Vesnice prostě známky nemá a asi je to tak i leckde jinde. Pro cestování mi musí stačit příjmový doklad obce o zaplacení poplatku ze psa.
napsal(a):
Nejsem sice pan Brouček, ale v tuto chvíli se ho snad i musím zastat. Také moje psice nemá známku, dokonce ani jeden pes ve vsi. Vesnice prostě známky nemá a asi je to tak i leckde jinde. Pro cestování mi musí stačit příjmový doklad obce o zaplacení poplatku ze psa.
Jde o to, čemu kdo říká psí známka...myslím, že tady došlo k nedorozumění. Klasickou psí známku moje psice taky nemá a to nejsme z vesnice nýbrž z velkoměsta. Možná se pletu, ale psí známky jak je známe z minulých let už neexistují, nebo jo?
Já jsem tedy "psí známkou" měla na mysli visačku s telefonním číslem majitele, což považuju za hodně užitečnou věc, jinak moje fena dostala ještě visačku k čipu s textem "Mám čip Back Home" a pak má visačku, že je očkovaná proti vzteklině a tu nosím v peněžence.
Jinak k tomu telefonnímu číslu na visačce- osobně mi to přijde užitečnější než čip, protože pravděpodobnost, že zaběhnuvší se pes potká někoho s mobilem, je hodně veliká. Než se dostane k někomu se čtečkou čipů, může uplynout celkem dlouhá doba a komu už se někdy ztratil pes, tomu asi nemusím vykládat, že každá minuta je nekonečná. Takže to telefonní číslo může ušetřit všem zúčastněným hodně nervů.

Čip je nutnost pro cesty do zahraničí ( kolikrát jedeme, že?), pro centrální evidenci
( když máme několik registrů, že ), ale pro praxi je nejužitečnější telefon na obojku.
Např. já jsem takhle blokovala zdrhlého "zločince" u nás na zahradě, dokud si pro něj nepřijeli majitelé.
Zas na druhou stranu : Hlídala jsem psa, odešel si přes cestu k sousedce chlupářce, ta jen koukla, čípak ty jsi hezký pejsku? a dovolala se majitelům na Korsiku ( dovolená ). Jedinou chybu to mělo, majitel věděl, že je jeho pes na vandru dřív než já. Od té doby při hlídání telefonní čísla vyměňujeme za moje.
napsal(a):
Pro cestování mi musí stačit příjmový doklad obce o zaplacení poplatku ze psa.
Pro cestování určitě nic takového potřeba není.
Terven
napsal(a):
Jde o to, čemu kdo říká psí známka...myslím, že tady došlo k nedorozumění. Klasickou psí známku moje psice taky nemá a to nejsme z vesnice nýbrž z velkoměsta. Možná se pletu, ale psí známky jak je známe z minulých let už neexistují, nebo jo?
Já jsem tedy "psí známkou" měla na mysli visačku s telefonním číslem majitele, což považuju za hodně užitečnou věc, jinak moje fena dostala ještě visačku k čipu s textem "Mám čip Back Home" a pak má visačku, že je očkovaná proti vzteklině a tu nosím v peněžence.
Jinak k tomu telefonnímu číslu na visačce- osobně mi to přijde užitečnější než čip, protože pravděpodobnost, že zaběhnuvší se pes potká někoho s mobilem, je hodně veliká. Než se dostane k někomu se čtečkou čipů, může uplynout celkem dlouhá doba a komu už se někdy ztratil pes, tomu asi nemusím vykládat, že každá minuta je nekonečná. Takže to telefonní číslo může ušetřit všem zúčastněným hodně nervů.
Jinak k tomu telefonnímu číslu na visačce- osobně mi to přijde užitečnější než čip
Tak ještě jednou:
Čip je pouze ID psa. Slouží k jednoznačné identifikaci jedince. Číslo čipu neobsahuje vůbec žádné informace jen to ID. ID jde potom ztotožnit s nějakým dokumentem či záznamem v registru. Primárně není určen k dohledání majitele, a často ani majitel podle čipu dohledat nejde. Ke čtení je potřeba speciální zařízení.
Visačka s tel. číslem na obojku neslouží k identifikace jedince a obsahuje jakékoliv informace, které tam někdo napíše. Je primárně určen k dohledání majitele.
Prostě dvě různé nesouvisející věci, každá na něco jiného.

...a proc ze to Vas pes nema znamku?
pan Brouček
napsal(a):
Jinak k tomu telefonnímu číslu na visačce- osobně mi to přijde užitečnější než čip
Tak ještě jednou:
Čip je pouze ID psa. Slouží k jednoznačné identifikaci jedince. Číslo čipu neobsahuje vůbec žádné informace jen to ID. ID jde potom ztotožnit s nějakým dokumentem či záznamem v registru. Primárně není určen k dohledání majitele, a často ani majitel podle čipu dohledat nejde. Ke čtení je potřeba speciální zařízení.
Visačka s tel. číslem na obojku neslouží k identifikace jedince a obsahuje jakékoliv informace, které tam někdo napíše. Je primárně určen k dohledání majitele.
Prostě dvě různé nesouvisející věci, každá na něco jiného.
Díky, mohl jste si ušetřit práci, je mi to známo. Právě proto, že každá ta věc má jiný účel, můj pes má obojí
Myslela jsem, že se bavíme o dohledání majitele bezprizorního psa, proto jsem psala, že k tomuto účelu lépe poslouží číslo na obojku. Dost často se setkávám s názorem, že číslo není třeba, pokud pes má čip.
Nicméně i pomocí čipu lze celkem snadno dohledat majitele, odchytí-li psa Městská policie. Opakovaně feně kontrolovali čip v rámci každoroční místní psí akce, jeden policajt přejede čtečkou po krku, druhej naťuká číslo do tabletu a rázem zná moje jméno a adresu. Záležitost pár vteřin. Zaběhne-li se pes na území města, mělo by to být OK, má-li někdo psa i v nějakém širším registru, mělo by to být OK i jinde.
Terven
napsal(a):
Díky, mohl jste si ušetřit práci, je mi to známo. Právě proto, že každá ta věc má jiný účel, můj pes má obojí
Myslela jsem, že se bavíme o dohledání majitele bezprizorního psa, proto jsem psala, že k tomuto účelu lépe poslouží číslo na obojku. Dost často se setkávám s názorem, že číslo není třeba, pokud pes má čip.
Nicméně i pomocí čipu lze celkem snadno dohledat majitele, odchytí-li psa Městská policie. Opakovaně feně kontrolovali čip v rámci každoroční místní psí akce, jeden policajt přejede čtečkou po krku, druhej naťuká číslo do tabletu a rázem zná moje jméno a adresu. Záležitost pár vteřin. Zaběhne-li se pes na území města, mělo by to být OK, má-li někdo psa i v nějakém širším registru, mělo by to být OK i jinde.
Netřeba registrů, obzvlášť když není žádný oficiální centrální, stačí číslo čipu v kartě na stránkách klubu, či na vlastních stránkách.
Potom stačí Google či jiný vyhledávač.

pan Brouček
napsal(a):
Netřeba registrů, obzvlášť když není žádný oficiální centrální, stačí číslo čipu v kartě na stránkách klubu, či na vlastních stránkách.
Potom stačí Google či jiný vyhledávač.
To si jako každý kdo má čipovaného psa má k tomu povině pořídit a udržovat web, aby byl pes dohledatelný podle čipu? A nálezce místo jednoduchého dohledání bude prohledávat stránku za stránkou s nesmyslnými čísly které mu google vyplivne místo té stránky s číslem čipu.
napsal(a):
To si jako každý kdo má čipovaného psa má k tomu povině pořídit a udržovat web, aby byl pes dohledatelný podle čipu? A nálezce místo jednoduchého dohledání bude prohledávat stránku za stránkou s nesmyslnými čísly které mu google vyplivne místo té stránky s číslem čipu.
Jednak nepíšu že povinně, povinně nejsou ani ty registry, tak neplácejte.
Za druhé lidi mají FB, Google+, web má snad každá chovka, každý klub - to nemusí být chovatelský, ale třeba ZKO ČKS apod.
A nakonec, to číslo čipu je tak dlouhé, že bývá na netu unikátní a Google vrací jen relevantní odkazy, v mém případě ty dva jmenované. Žádný další už ne.
Mně to přijde jednoduché a lepší, je to zadarmo, snadno dohledatelné, a nejsem závislý na nějakém soukromém komerčním subjektu. Najde to každý, aniž by znal jaké u nás existují registry.
A registry do svých databází vyhledávače nepustí, takže když nevíte kde hledat, nic nenajdete.
Kdo ale čip dokáže přečíst bude asi vědět co s tím.

Ok, ne "povinně", ale pokud chce mít psa podle čipu dohledatelného.
každý má fb, google+ apod. - no právě, všechny informace jsou porůznu rozházené, někdo má fb, jiný linked in, nebo jen whatsapp, a dohledat to je občas ne uplně jednoduchá a rychlá věc. zkusmo jsem dala vyhledat můj telefon - na fb je zmíněný vícekrát, inzeráty na různých inzertních webech taky jsou, a google ani fb ho nenašel nikde. Já to najdu, jen když vím kde hledat.
(a ne každý ten fb apod má, já nebýt v mexiku, tak to vůbec nepoužívám)
Navíc vy to berete z pohledu majitele psa s PP který je registrovaný v klubu apod. Já jsem ta pseudozachránkyně s vořechy. (neočipovanými vořechy, co chodí bez obojku a identifikace).
Edit: jako netvrdím že současný stav s vícero komerčními registry je o tolik lepší, ale pořád mi to dává větší smysl než nemít registr žádný.
pan Brouček
napsal(a):
Jednak nepíšu že povinně, povinně nejsou ani ty registry, tak neplácejte.
Za druhé lidi mají FB, Google+, web má snad každá chovka, každý klub - to nemusí být chovatelský, ale třeba ZKO ČKS apod.
A nakonec, to číslo čipu je tak dlouhé, že bývá na netu unikátní a Google vrací jen relevantní odkazy, v mém případě ty dva jmenované. Žádný další už ne.
Mně to přijde jednoduché a lepší, je to zadarmo, snadno dohledatelné, a nejsem závislý na nějakém soukromém komerčním subjektu. Najde to každý, aniž by znal jaké u nás existují registry.
A registry do svých databází vyhledávače nepustí, takže když nevíte kde hledat, nic nenajdete.
Opravte mě, pokud se pletu, ale aby mohla kterákoliv osoba naťukat číslo do vyhledávače, musí disponovat čtečkou. Takže běžný smrtelník stejně musí dopravit psa na tu policii - a pokud se mi zaběhne pes a zůstane na území města, což předpokládám, tak mi ten registr k něčemu je - mám ověřeno.
Jinak v našem městě je čipování povinné, takže místní registr de fakto povinný je.
Terven
napsal(a):
Opravte mě, pokud se pletu, ale aby mohla kterákoliv osoba naťukat číslo do vyhledávače, musí disponovat čtečkou. Takže běžný smrtelník stejně musí dopravit psa na tu policii - a pokud se mi zaběhne pes a zůstane na území města, což předpokládám, tak mi ten registr k něčemu je - mám ověřeno.
Jinak v našem městě je čipování povinné, takže místní registr de fakto povinný je.
Jak píšu na konci.
Čtečky mají běžně veterináři, kynologičtí rozhodčí, ZKO, majitelé chovatelských stanic, chovatelé plazů, papoušků atd. Prostě přístup ke čtečce čipů není jen Policie, ale na každé vsi ji někdo má.
Města mají svoje vlastní registry, takže když se pes ztratí někde na výletě, po cestě někam, nebo při té nehodě, nebo se zaběhne 10km, tak ten městský registr už fungovat asi nebude, protože jak píšu Google nic nenajde, a nálezce neví kde hledat, resp. do městských registrů stejně nemá přístup.
Chyba těch registrů je prostě v tom, že tam nepustí ty vyhledávače. Stačilo by vracet výsledek, že číslo zná ten který systém - nic konkrétního.
Prostě když to najde Google, najde to kdokoliv, kdykoliv a kdekoliv na světě.
Že je registr k ničemu netvrdím. Jen říkám, že je lepší a jednodušší varianta. Nakonec stejně není problém je kombinovat, i já to tak mám.

No nezlobte se, ale nikdy mě ani nenapadlo, když jsem stála nad neznámým psem se čtečkou čipů, hledat pak majitele pomocí googlu.
pan Brouček
napsal(a):
Také koho by napadlo hledat informace pomocí Googlu, že?
Tak já tam třeba vyhledávám telefonní čísla, která neznám a ze kterých mi někdo volá. Ale čip bych tam taky nehledala. Nikdo z mého okolí to na webu nemá - a nikdo z mého okolí nemá ani web, kam by umisťoval své soukromé zážitky a informace.
Pokud někdo má stránky, na kterých má zveřejněno, jak se jmenuje, kde bydlí a tel. č., třeba chovatel, majitel nějaké firmy, OSVČ apod., pak tam může mít i to číslo čipu psa. Ale kdo má webovky pro zábavu, ten to tam dávat asi nebude. Jednak ho to nenapadne, jednak by u toho musel mít uvedený kontakt na sebe.
Stránka s číslem čipu psa nemusí mít přímý odkaz, Google to najde, ale na stránkách je v podstatě skryta.
Přímý kontakt není úplně nutný, ten má chovatelský klub nebo třeba to ZKO, nebo firma, veterinář, webmaster, MÚ apod. Stačí alespoň stopa. Už info ve kterém městě či registru hledat je dostatečné.
Je to každého věc. Každopádně jednoduché a funkční.
To že to někoho nenapadne na tom nic nemění.

pan Brouček
napsal(a):
Stránka s číslem čipu psa nemusí mít přímý odkaz, Google to najde, ale na stránkách je v podstatě skryta.
Přímý kontakt není úplně nutný, ten má chovatelský klub nebo třeba to ZKO, nebo firma, veterinář, webmaster, MÚ apod. Stačí alespoň stopa. Už info ve kterém městě či registru hledat je dostatečné.
Né že bych se chtěla hádat, ale není jednodušší to tel. číslo na obojku, než doufat, že nálezce mého psa bude mít v ruce internet a bude hledat čip ( v tom případě po ruce ještě čtečku ) nebo telefonní číslo "černého univerzálního psa" na googlu ?

"Čtečky mají běžně veterináři, kynologičtí rozhodčí, ZKO, majitelé chovatelských stanic, chovatelé plazů, papoušků atd. Prostě přístup ke čtečce čipů není jen Policie, ale na každé vsi ji někdo má"...
Tak podle vás : Na zahradě se mi objeví cizí, zaběhnutý pes bez identifikace na obojku. Zavolám veterináře, jestli by mi nepřijel se čtečkou, rozhodčího pro posouzení int. neznám, pak můžu zavolat na OÚ, jestli neví, kdo na vsi má čtečku čipů ( už vidím starostu, jak kulí oči...není psům zrovna nakloněn ), nějaké chovatele plazů znám ( Brno - 300 km, Praha - 100 km ), chovatelskou stanici tu nemáme žádnou, nejbližší okr. město cca 20 km...
Podle mě : Koukla jsem psovi na obojek, zavolala majitelům, do hodiny mohl být pes doma, ale čekal uvázaný u hrušky, než majiteli skončí prac. doba a staví se pro něj.
Asi tak, obojek nebo postroj s kapsičkou s telefonním číslem nebo jiným odkazem na majitele je nejjednodušší variantou identifikace psa laickou osobou. Než někdo sežene čtečku, než se prokoušete registry, kde může být uveden první majitel z pěti, který už mezitím třeba bohužel umřel, než prostě získáte zpětnou vazbu touto cestou, je jednodušší zavolat nbeo dát vědět přímo majiteli na základě informací na obojku.

Když zůstávali psi zavření v bytě v paneláku, měla jsem na dveřích ceduli : Při havárii volejte : a tel. číslo. Kdyby třeba v době mé nepřítomnosti jenom praskla voda a bylo potřeba vejít do bytu ( za asistence PČR - třeba ) a neublížit psům, kteří by jim v tom bránili.
Stejně tak by možná bylo dobré mít telef. čísla pod nálepkou a obrázkem psa na okně auta.
napsal(a):
"Čtečky mají běžně veterináři, kynologičtí rozhodčí, ZKO, majitelé chovatelských stanic, chovatelé plazů, papoušků atd. Prostě přístup ke čtečce čipů není jen Policie, ale na každé vsi ji někdo má"...
Tak podle vás : Na zahradě se mi objeví cizí, zaběhnutý pes bez identifikace na obojku. Zavolám veterináře, jestli by mi nepřijel se čtečkou, rozhodčího pro posouzení int. neznám, pak můžu zavolat na OÚ, jestli neví, kdo na vsi má čtečku čipů ( už vidím starostu, jak kulí oči...není psům zrovna nakloněn ), nějaké chovatele plazů znám ( Brno - 300 km, Praha - 100 km ), chovatelskou stanici tu nemáme žádnou, nejbližší okr. město cca 20 km...
Podle mě : Koukla jsem psovi na obojek, zavolala majitelům, do hodiny mohl být pes doma, ale čekal uvázaný u hrušky, než majiteli skončí prac. doba a staví se pro něj.
Teda to je blbárna tady...
Odpověď byla na běžný smrtelník stejně musí dopravit psa na tu policii, a já napsal že to není třeba, že čip umí přečíst kde kdo.
To tady můžete plácat do nekonečna, asi je to i vaše životní náplň.
Hodně psů se zaběhne třeba právě proto, že praskne přezka obojku, nebo se rozepne, nebo se pes z obojku vysvleče, ať už na vodítku, nebo při zachycení někde v lese, nebo, nebo, nebo...
Vystříhejte mu tel. číslo raděj do srsti a nechte už mě být.

pan Brouček
napsal(a):
No já teda nikde na netu čísla čipu svých pacientů nezveřejňuju, proč asi.
Google je super, aby si lidi našli, jak zaregistrovat psa.
Já pak nalezeného psa proženu národním registrem, případně backhomem a hotovo.
napsal(a):
Google je super, aby si lidi našli, jak zaregistrovat psa.
Já pak nalezeného psa proženu národním registrem, případně backhomem a hotovo.
Proč asi? Aby ho našel ten Google, o čemž už se tu několik dnů bavíme, a je to služba zákazníkovi, která veterináře nic nestojí.
Jsou totiž i veterináři co mají mají zájem o přidanou hodnotu svých služeb.
Jinak když psa nenajdete v národním registru ani backhomu tak končíte? To určitě není dobře.
Některé kluby mají ty čísla čipů na stránkách automaticky, a majitel žádnou registraci nikde nemá. Potom funguje jedině Google. A těch psů nebude málo.
pan Brouček
napsal(a):
Proč asi? Aby ho našel ten Google, o čemž už se tu několik dnů bavíme, a je to služba zákazníkovi, která veterináře nic nestojí.
Jsou totiž i veterináři co mají mají zájem o přidanou hodnotu svých služeb.
Jinak když psa nenajdete v národním registru ani backhomu tak končíte? To určitě není dobře.
Některé kluby mají ty čísla čipů na stránkách automaticky, a majitel žádnou registraci nikde nemá. Potom funguje jedině Google. A těch psů nebude málo.
Kdyby zveřejnila čísla čipu, pokud k tomu nepřidá kontakt, tak je to k ničemu. A kontakt je soukromá věc majitele, za jeho zveřejnění bez mého vědomí a souhlasu bych takového veta pěkně hnala - a divím se, že je někdo, kdo by to toleroval či ještě považoval za službu. A navíc kontakt lze zneužít.
Podívejte se, jak se k tomu staví zákon, on si jen tak někdo nemůže zveřejňovat, co se mu zlíbí. Soukromé údaje jsou soukromé. Překvapivě.
Varaxi
napsal(a):
Kdyby zveřejnila čísla čipu, pokud k tomu nepřidá kontakt, tak je to k ničemu. A kontakt je soukromá věc majitele, za jeho zveřejnění bez mého vědomí a souhlasu bych takového veta pěkně hnala - a divím se, že je někdo, kdo by to toleroval či ještě považoval za službu. A navíc kontakt lze zneužít.
Podívejte se, jak se k tomu staví zákon, on si jen tak někdo nemůže zveřejňovat, co se mu zlíbí. Soukromé údaje jsou soukromé. Překvapivě.
Kdyby zveřejnila čísla čipu, pokud k tomu nepřidá kontakt, tak je to k ničemu....
Úplně mimo!
Takže znovu CTRL-C, CTR-V:
Přímý kontakt není úplně nutný, ten má chovatelský klub nebo třeba to ZKO, nebo firma, veterinář, webmaster, MÚ apod.
Google najde veterináře, který zná zvíře s daným číslem čipu. Pošlu e-mail/SMS s textem: "Našel jsem psa s číslem čipu XXXXXXXXXXXXX, je v pořádku, prosím dejte vědět majiteli. Můj telefon je XXX XXX XXX.
Když zrovna nebude vet na dovolený, bude pes doma v řádu hodin.
kontakt je soukromá věc majitele, za jeho zveřejnění bez mého vědomí a souhlasu bych takového veta pěkně hnala - a divím se, že je někdo, kdo by to toleroval či ještě považoval za službu. A navíc kontakt lze zneužít.
Samozřejmě že je to normální nabízená služba. Nedělá se to bez souhlasu, natož bez vědomí majitele zvířete.
A myslíte, že jde zneužít jméno a adresu? To mi řekněte jak. To by totiž potom podvodníci nic jiného nedělali. U každého vchodu do paneláku máte jmen s adresami minimálně 20, na sídlišti stovky, po Praze tisíce.
Jinak mi vysvětlete jaký je rozdíl v uvedení kontaktu v nějakých soukromých registrech (jiné nejsou) nebo tohle.
A nakonec - jsem přesvědčen, že zveřejnění čísla čipu + čísla telefonu, což naprosto stačí, by žádný zákon neporušilo. Nelze z toho nic ani nikoho konrétně identifikovat.
Úplně mimo...
v týdnu jedu do práce, silnice I.třídy, a najednou v zatáčce kolona v obou směrech. Čekal jsem nehodu, ale byl to pobíhající pes na silnici. Otočil jsem auto a vrátil se. Mezitím už tam stála paní (kterou mimochodem znám) a snažila se psa přivolat a nějak udržet u sebe. Jenže vystresovaná boxerka byla bez obojku, tak s ní moc udělat na krajnici nemohla, a pořád vybíhala na silnici.
Sundal jsem mojí feně, která byla v kufru, stahovák, a boxerku přilákal a dal jí obojek a vodítko.
Auto jí nepřejelo, a jelikož jsem neměl moc času, dal jsem jí měšťákům. Přijeli během chvíle.
Jestli měla na obojku nějaký kontakt, bylo jí to houby platný, když se ztratila bez obojku, jestli měla čip nevím, čtečku jsem v autě neměl, a spěchal jsem.
Bylo to cca 1km za městem, fena byla stará, ale dobře socializovaná a v dobré kondici. Rychle ke mně pojala důvěru, a když ji měšťáci odváděli, koukala zpátky pořád ke mně.
Je to okresní město, a každý mě tam zná, takže se časem určitě dozvím, jestli se našel majitel.
Tipuji nějakou důchodkyňi, které se ve stresu vyvlíkla z obojku...
No uvidíme.

Nejsem v žádném chov. klubu, zko, ani nevím proč by vet nebo sekretářka (místostarosta, pokladník a správce hřbitova v jednom) z obecního úřadu měli řešit, že se ztratil pes
ale jsme v národním registru, který je připojený k petmaxx, stejně jako dalších 32 registrů z celého světa
z 33 jsou dva "české"
zadám číslo do petmaxx a ukáže mi to czech republic - nrmz - rovnou se na to dá kliknout, docela jednoduché, se mi zdá
mám tam samozřejmě číslo, které je pro "veřejnost", mám tam i náhradní kontakt, adresu, datum platnosti vakcinace vztekliny, a jsou to všechno údaje, které jsem tam nacpala schválně
aby mi vrátili psa
tak když to používá celý svět, my budeme volat veterináři
protože nemá co dělat schválně řekněte veterináři, jestli bude telefonovat a telefonovat a psát anebo co, proč by to jako dělal ? a když se pes proběhne 15km přes kopec, bude v polsku nebo německu a tam teda musíme přemluvit veterináře také
no.. good luck with that

pan Brouček
napsal(a):
Kdyby zveřejnila čísla čipu, pokud k tomu nepřidá kontakt, tak je to k ničemu....
Úplně mimo!
Takže znovu CTRL-C, CTR-V:
Přímý kontakt není úplně nutný, ten má chovatelský klub nebo třeba to ZKO, nebo firma, veterinář, webmaster, MÚ apod.
Google najde veterináře, který zná zvíře s daným číslem čipu. Pošlu e-mail/SMS s textem: "Našel jsem psa s číslem čipu XXXXXXXXXXXXX, je v pořádku, prosím dejte vědět majiteli. Můj telefon je XXX XXX XXX.
Když zrovna nebude vet na dovolený, bude pes doma v řádu hodin.
kontakt je soukromá věc majitele, za jeho zveřejnění bez mého vědomí a souhlasu bych takového veta pěkně hnala - a divím se, že je někdo, kdo by to toleroval či ještě považoval za službu. A navíc kontakt lze zneužít.
Samozřejmě že je to normální nabízená služba. Nedělá se to bez souhlasu, natož bez vědomí majitele zvířete.
A myslíte, že jde zneužít jméno a adresu? To mi řekněte jak. To by totiž potom podvodníci nic jiného nedělali. U každého vchodu do paneláku máte jmen s adresami minimálně 20, na sídlišti stovky, po Praze tisíce.
Jinak mi vysvětlete jaký je rozdíl v uvedení kontaktu v nějakých soukromých registrech (jiné nejsou) nebo tohle.
A nakonec - jsem přesvědčen, že zveřejnění čísla čipu + čísla telefonu, což naprosto stačí, by žádný zákon neporušilo. Nelze z toho nic ani nikoho konrétně identifikovat.
Ty jo, tady někdo neslyšel o osobních údajích... ne, fakt nic takového zveřejňovat na internetu nebudu.
Jednak proto, že ani kolegové nebudou číslo čipu googlovat, ale proženou ho databází, případně zavolají měšťáky, ať se starají oni.
A jednak proto, že ty pokuty mi za to fakt nestojí.

Tak on se dá udělit souhlas se zveřejněním, ale nevím proč s tím otravovat, když takhle jak to je, to funguje.

napsal(a):
Tak on se dá udělit souhlas se zveřejněním, ale nevím proč s tím otravovat, když takhle jak to je, to funguje.
Příští rok má nabýt účinnosti nová směrnice či co EU, která upravuje ochranu osobních údajů a podle které je osobním údajem i ip adresa a cookies. Vyvěšovat někde telefonní číslo nebo jméno, to je na provaz

Lepčejší je číslo na obojku...už jedou?
napsal(a):
Ty jo, tady někdo neslyšel o osobních údajích... ne, fakt nic takového zveřejňovat na internetu nebudu.
Jednak proto, že ani kolegové nebudou číslo čipu googlovat, ale proženou ho databází, případně zavolají měšťáky, ať se starají oni.
A jednak proto, že ty pokuty mi za to fakt nestojí.
Ty jo, tady někdo neslyšel o osobních údajích...
Podle zákona :
Subjekt údajů se považuje za určený nebo určitelný, jestliže lze subjekt údajů přímo či nepřímo identifikovat...
Jsem přesvědčen, že zveřejněním páru číslo čipu psa - číslo telefonu, bez dalších údajů, toto nenaplňuje.
Navíc je to problematika společná pro všechny registry, tak k čemu ta řeč.
napsal(a):
Příští rok má nabýt účinnosti nová směrnice či co EU, která upravuje ochranu osobních údajů a podle které je osobním údajem i ip adresa a cookies. Vyvěšovat někde telefonní číslo nebo jméno, to je na provaz
Aby to byl osobní údaj, musí mít konkrétní určitou vazbu. Jinak je to jen číslo. A tom píšu.

1) MĚ odvezou
2) nikdo nebude dělat nic navíc, když tohle funguje... proč to dělat jednoduše, že ano, když máme vet, zko, obecní úřady, firmy (jako že jiné firmy než registry aha)
3) podle telefonu najdu věci, které jsem ani vědět nechtěla.. proč mají lidé asi minimálně dvě čísla a do inzerce kupují simkartu, kterou pak zahodí
to pan Brouček: já se Vám divím.
pan Brouček
napsal(a):
Úplně mimo...
v týdnu jedu do práce, silnice I.třídy, a najednou v zatáčce kolona v obou směrech. Čekal jsem nehodu, ale byl to pobíhající pes na silnici. Otočil jsem auto a vrátil se. Mezitím už tam stála paní (kterou mimochodem znám) a snažila se psa přivolat a nějak udržet u sebe. Jenže vystresovaná boxerka byla bez obojku, tak s ní moc udělat na krajnici nemohla, a pořád vybíhala na silnici.
Sundal jsem mojí feně, která byla v kufru, stahovák, a boxerku přilákal a dal jí obojek a vodítko.
Auto jí nepřejelo, a jelikož jsem neměl moc času, dal jsem jí měšťákům. Přijeli během chvíle.
Jestli měla na obojku nějaký kontakt, bylo jí to houby platný, když se ztratila bez obojku, jestli měla čip nevím, čtečku jsem v autě neměl, a spěchal jsem.
Bylo to cca 1km za městem, fena byla stará, ale dobře socializovaná a v dobré kondici. Rychle ke mně pojala důvěru, a když ji měšťáci odváděli, koukala zpátky pořád ke mně.
Je to okresní město, a každý mě tam zná, takže se časem určitě dozvím, jestli se našel majitel.
Tipuji nějakou důchodkyňi, které se ve stresu vyvlíkla z obojku...
No uvidíme.
No jejda. A já tady celou dobu žiju v domnění, že psům na krk nikdy nic nevěšíte. Ani do auta. Tak jste se za to bil. A ejhle.
Jinak já se kolem čipování psů pohybuju už víc jak deset let a myslím si, že docela podrobně. Včetně té hledací sféry. A fakt nevím naprosto i nikom, kdo by hledal číslo čipu gůglem. Ale tak hlavně, že má pan Brouček zas něco extra.
pan Brouček
napsal(a):
Ty jo, tady někdo neslyšel o osobních údajích...
Podle zákona :
Subjekt údajů se považuje za určený nebo určitelný, jestliže lze subjekt údajů přímo či nepřímo identifikovat...
Jsem přesvědčen, že zveřejněním páru číslo čipu psa - číslo telefonu, bez dalších údajů, toto nenaplňuje.
Navíc je to problematika společná pro všechny registry, tak k čemu ta řeč.
U registru výslovně podepisujete souhlas se zveřejněním osobních údajů.
impact
napsal(a):
No jejda. A já tady celou dobu žiju v domnění, že psům na krk nikdy nic nevěšíte. Ani do auta. Tak jste se za to bil. A ejhle.
Jinak já se kolem čipování psů pohybuju už víc jak deset let a myslím si, že docela podrobně. Včetně té hledací sféry. A fakt nevím naprosto i nikom, kdo by hledal číslo čipu gůglem. Ale tak hlavně, že má pan Brouček zas něco extra.
Kdybyste opravdu věděla všechno, jak si myslíte, tak byste také věděla, že psům dávám obojky či postroje, podle toho co právě dělám.
Když jedu ze cvičáku na louku kde mám našlápnutou stopu, tak mi řekněte jediný důvod, proč bych měl obojek na těch pár minut sundat.
A fakt nevím naprosto i nikom, kdo by hledal číslo čipu gůglem.
Že něco nevíte není ostuda, ale proč to ventilovat na netu?
podle telefonu najdu věci, které jsem ani vědět nechtěla.. proč mají lidé asi minimálně dvě čísla a do inzerce kupují simkartu, kterou pak zahodí
To bude diagnóza.
Normální lidé nemají více SIM karet, a když už mají 2 SIM, tak proto že je jedna je firemní a jedna soukromá, případně mají 2 operátory, a selektují, kvůli levnějšímu volání, a nebo mají jednu na volání druhou na net.
A ze zkušenosti vím, že kdo často mění SIM karty, tak k tomu má jiný důvod, než inzerci. Teda pokud třeba neinzeruje černou plemenitbu.
Když už tady otevíráte jazykový koutek, tak se koukněte na to, jak píšete sama. Velká písmena, Interpunkce atd.

pan Brouček
napsal(a):
podle telefonu najdu věci, které jsem ani vědět nechtěla.. proč mají lidé asi minimálně dvě čísla a do inzerce kupují simkartu, kterou pak zahodí
To bude diagnóza.
Normální lidé nemají více SIM karet, a když už mají 2 SIM, tak proto že je jedna je firemní a jedna soukromá, případně mají 2 operátory, a selektují, kvůli levnějšímu volání, a nebo mají jednu na volání druhou na net.
A ze zkušenosti vím, že kdo často mění SIM karty, tak k tomu má jiný důvod, než inzerci. Teda pokud třeba neinzeruje černou plemenitbu.
Když už tady otevíráte jazykový koutek, tak se koukněte na to, jak píšete sama. Velká písmena, Interpunkce atd.
proč máte velké "I" u slova interpunkce ?
takže nám ještě nařídíte
kolik sim máme používat
bez Vás to tady bylo hrozné !
nic jsme nevěděli, samé nesmysly, výmysly, nedomysly
ve kterém registru se co zobrazí ? jen "plemeno" a telefon na pracovníka registru, ten pak jedná, mé osobní údaje nejsou viditelné nikomu jinému (a mně po přihlášení do systému, samozřejmě)
vidíte, všude malá písmenka, ale nijak moc gramatických chyb
ale Vy furt poučujete
jestli máte autom. opravovaný text, tak si to nastavte nějak inteligentně
když se v těch technologiích tak vyznáte
jistě, na prodej použité mikrotrouby dám svůj soukromý telefon (firemní nemám), aby ho měli všickni
a budu si pak pořizovat nové číslo, když tohle mám 15 let
protože
Protože.
děkuji za poučení
napsal(a):
takže nám ještě nařídíte
kolik sim máme používat
ve kterém registru se co zobrazí ? jen "plemeno" a telefon na pracovníka registru, ten pak jedná, mé osobní údaje nejsou viditelné nikomu jinému (a mně po přihlášení do systému, samozřejmě)
ale Vy furt poučujete
jistě, na prodej použité mikrotrouby dám svůj soukromý telefon (firemní nemám), aby ho měli všickni
protože
Protože.
děkuji za poučení
Blbost. V Backhome se zobrazi vse.

impact
napsal(a):
Koukala jsem...
a to je teda taky sila.
ono vůbec -obecne - cetli jste si někdo, co všechno poskytujete a s cim souhlasite, když psa registrujete v tomhle registru?
V kazdem pripade - v květnu 2018 se tohle musí změnit.
Docela by me zajimalo, jak tyhle registry budou fungovat pak - aspon podle tho, co vim o GDPR -nemuze to zustat beze zmeny...

impact
napsal(a):
Tam nejsu.. však jsem se ptala v kterém
on se tu PB minule čílil, že nebude nikomu soukromému dávat své os. údaje.. no od toho jsou ty souhlasy.. v národním reg. je opravdu zobrazeno to, co jsem psala
mně to asi stačí.
napsal(a):
Koukala jsem...
a to je teda taky sila.
ono vůbec -obecne - cetli jste si někdo, co všechno poskytujete a s cim souhlasite, když psa registrujete v tomhle registru?
V kazdem pripade - v květnu 2018 se tohle musí změnit.
Docela by me zajimalo, jak tyhle registry budou fungovat pak - aspon podle tho, co vim o GDPR -nemuze to zustat beze zmeny...
Ja kdyz hledam nejakyho naseho psa, co se zabehnul, tak prave ani nedavam cislo cipu. Pouze info, ze se zabehl a je cipovany, pripadne pouze posledni ctyri cisla cipu. Beru to stejne jako cislo OP. Kazdymu je po tom houby a kdo psa dle vyvesene informaci o ztrate najde, bude vedet, ze ho muze overit cipem.
Jinak na BH je to sice verejne, ale aspon je to hned k dispozici. U NR jsem bohuzel zaznamenala nekolikrat problemy pri zjistovani kontaktu na majitele.
napsal(a):
Tam nejsu.. však jsem se ptala v kterém
on se tu PB minule čílil, že nebude nikomu soukromému dávat své os. údaje.. no od toho jsou ty souhlasy.. v národním reg. je opravdu zobrazeno to, co jsem psala
mně to asi stačí.
Me to treba nestaci. Kdyz je tam neplatny nebo stary kontakt, tak to NR neresi. Pritom i podle starych kontaktu se pri trose snahy da najit kontakt novy. Jenze jako nalezce se nedozvite ani ty stare udaje. Takze nemate sanci a v NR se s tim nikdo crcat nebude.

impact
napsal(a):
Me to treba nestaci. Kdyz je tam neplatny nebo stary kontakt, tak to NR neresi. Pritom i podle starych kontaktu se pri trose snahy da najit kontakt novy. Jenze jako nalezce se nedozvite ani ty stare udaje. Takze nemate sanci a v NR se s tim nikdo crcat nebude.
Když to je těžké, pokud chci svého psa zpět, musím se trochu snažit.. čerstvé údaje mít a tak
jako nálezce bych ani mít přístup plný neměla - výkupné např.
jo, trochu extrém, ale.

impact
napsal(a):
Ja kdyz hledam nejakyho naseho psa, co se zabehnul, tak prave ani nedavam cislo cipu. Pouze info, ze se zabehl a je cipovany, pripadne pouze posledni ctyri cisla cipu. Beru to stejne jako cislo OP. Kazdymu je po tom houby a kdo psa dle vyvesene informaci o ztrate najde, bude vedet, ze ho muze overit cipem.
Jinak na BH je to sice verejne, ale aspon je to hned k dispozici. U NR jsem bohuzel zaznamenala nekolikrat problemy pri zjistovani kontaktu na majitele.
"Jinak na BH je to sice verejne, ale aspon je to hned k dispozici.."
no pristi rok uz nebude.
Jako ja chápu, ze to vsem pripada strasne uzitecne -a ze ti psi se podle toho vazne dohledavaji...
jen ma to druhou stranu -poskytujeme udaje a to firme, která je preprodava dal.
Jestli jine registry funguji tak, ze jen potvrdi ze cip eviduji a zbytek uz si musi kazdy doresit v tom konkretnim registru -to asi pujde i po novu.
ale tak, jak jsou podminky ted na BH to dal nebude a je otazka, jestli tedy zustane i ten registr dal funkcni...
Já si přijdu jak v Hlavě XXII. Může mi prosím někdo SROZUMITELNĚ vysvětlit, o čem se vlastně handrkujete?
O praktičnosti čipu snad nikdo nepochybuje. Pes ho nosí na sobě 24/7 a na rozdíl od obojku ho nemůže ztratit. Nevýhodou je jistá technická a tudíž i časová náročnost identifikace (sehnat čtečku, najít registraci, čekat na zprostředkovaný kontakt atd.)
Jmenovka s telefonním číslem na obojku je tudíž skvělý doplněk, díky kterému se návrat zaběhlého psa může výrazně urychlit a celkově zjednodušit.
Ideální model = čip (zaregistrovaný) + telefonní číslo na obojku / kšírách.
Ještě něco k řešeni?!
balisek
napsal(a):
Já si přijdu jak v Hlavě XXII. Může mi prosím někdo SROZUMITELNĚ vysvětlit, o čem se vlastně handrkujete?
O praktičnosti čipu snad nikdo nepochybuje. Pes ho nosí na sobě 24/7 a na rozdíl od obojku ho nemůže ztratit. Nevýhodou je jistá technická a tudíž i časová náročnost identifikace (sehnat čtečku, najít registraci, čekat na zprostředkovaný kontakt atd.)
Jmenovka s telefonním číslem na obojku je tudíž skvělý doplněk, díky kterému se návrat zaběhlého psa může výrazně urychlit a celkově zjednodušit.
Ideální model = čip (zaregistrovaný) + telefonní číslo na obojku / kšírách.
Ještě něco k řešeni?!
Ještě něco k řešeni?!
To máte dost jednoduchý pohled na svět.
Ideální model je samozřejmě jasný a funkční, o tom se nikdo nepře. Kdybychom ovšem byli v ideálním světě. V tom našem je bohužel veliké procento psů čipovaných od chovatele), ale neregistrovaných (u majitele).
A ti jdou třeba dohledat někde na webu pokud tam číslo čipu např. chov. klub dá.
napsal(a):
takže nám ještě nařídíte
kolik sim máme používat
ale Vy furt poučujete
protože
Protože.
děkuji za poučení
takže nám ještě nařídíte
kolik sim máme používat
Naprostý blábol, nikomu nic nenařizuji, zamyslete se i nad tím co píšete, nejen jak to píšete.
Smiřte se prostě s tím, že nevíte všechno. Koukněte třeba na tohle:
https://www.backhome.cz/chip/search/900032001705938
https://www.backhome.cz/chip/search/900032001705942
https://www.backhome.cz/chip/search/900032001705945
ale Vy furt poučujete
Já ohledně pravopisných chyb nikoho nepoučuji, i když teda je to tady masakr.
Používám rozpoznávaní řeči - nevím tedy jestli tušíte co to je.
Bohužel jste asi zatím Googlu neporadila, protože to má pořád svoje mouchy.
Všichni tomu ale rozumějí, a pokud se nenajde hnida, co chce ukázat, že má základní vzdělání, a umí proto skloňovat zájmena, není problém.
Mám jedno číslo pracovní, dokonce je to "zlaté" číslo, na internetu je komerčně využíváno cca 15 let, a jedno soukromé, které má asi 10 lidí. Krom pracovních hovorů nevidím žádný rozdíl. Prudiči volají na obě cca stejně. Je ale pravda, že nikomu nic nedlužím, a před nikým se neskrývám.
děkuji za poučení
Nemáte za co. Rád kdykoliv rozšířím obzory.

Ne že by mi impact neodpověděla o kousek výš
ne, nevím, co je win speech recognition, siri (rock v dobré reklamě ), newtondictate,... nic o IT nevím
sem za mě píše megí, opravdu píše, převod štěkotu na text nemáme
mám od čipování plastovou kartu, velikost kreditky, mám ji u sebe furt, je tam napsáno číslo čipu a adresa národního registru
takže u té nehody např. by nemusela být ani čtečka, ani "inteligent", který neví kam se číslo zadává.