Prosím o radu mám štěně v pondělí ji bylo půl roku jak byla malá šíleně ničila byt když sem byl v práci teď jak už je starší to přestalo přišel sem a jen loužička nebo max zhodila škrabadlo pro kočku ale od pondělí jakoby se zbláznila nevím co do ní vjelo začala znovu ale ještě hůř než předtím jinak přestala ničit věci jak měla 5 měsíců měsíc to vydržela a začala zase prosím o rady co by to mohlo být nebo jak ji sklidit nesouhlasím s kleci nebo praškama děkuji za odpověďi.
Unavit fyzicky, i psychicky, koupit hračky, žvýkací kostičky (vše seženete i pro štěně). Zvláštní je, že je to znovu po měsíci klidu. Změnilo se něco? Sťěně je v bytě s kočkami? Z vlastní zkušenosti vím, že kdyby byl náš pes delší dobu uvnitř s kočkami, je z domu kůlnička na dříví. Jaké je to plemeno?
Já mám zase zkušenost, že od té doby, co máme kočku, tak pes nezničí nic, kocour mu dělá zábavu - honí se, hrají, perou.
Ale jinak bych řekla, že to není tak úplně divný, třeba některé věci ještě taky zapomene, tak.ted si vzpomněl, že zase bude ničit, nebo jak roste potřebuje víc zábavy. Dala bych mu víc aktivit před odchodem, svoje triko, něco na kousání, něco na rozbití - krabici, papíry. Přejde to.
A tak mně to divné nepřijde. Fenka měla tak do těch 4 5 měsíců takové nevinné období - občas něco ožužlala, když to nebylo k jídlu, tak to nechala. Spíš to tak roztahala... Pak začala devastace - taška sundaná ze skříně a rozebraná na mikrokousky, lopatka a smetáček, říkala jsem si, kde sebrala petku - a ono to byla lopatka. Díry v centru deky. Ale čím dražší, tím lepší. Knihám zásadně likvidovala jen desky, stránky jen teda oslintala.
Co pomohlo.
Myslím si, že nepomohlo nic, prostě to přešlo.
Hračky měla, to celkem nezájem.
Občas jsem udělala to, že jsem jí z procházky nesla větev a celou dobu jsem jí ji nechtěla dát, dala jsem jí ji až doma. To bylo dobrý. Akorát se to blbě uklízí, občas někdo řekl, že by se bál, že to pes sežere nebo si to někde zapíchne.
Myslím, že je dobré jí dát něco, co může legálně zničit, a zároveň je to dostatečně neobvyklé, zajímavé, ale doma to není, aby se to nenaučila ničit.
Možná vymezit nějakou místnost, kam dáte ty drahé věci, nebezpečné věci, nebo naopak psa.
U nás je teda daleko horší, když je kocour jinde, třeba zůstane venku, nebo omylem v jiné místnosti, to pak dělají psi neplechu...
Psí hračky - fena měla míček - vevnitř jsou chlopně a jak to kutálí, postupně vypadávají granule. Ne že by to vydrželo nějak dlouho, na to jedno naplnění, ale měla tu hračku fakt ráda - chlubila se s tím návštěvám a tak. Radost, když to někdo vytáhl. Měla to skoro 4roky. Pes to "zabil" asi za půl minuty. Chudák když to viděla.
A to on fakt nic neničí, jakoby.
Už několik týdnů si tu labužnicky žmoulá roh.
Umí teda otvírat lednici, to je fakt blbý.
Každej pes je jinej.
Nevím, co máte za plemeno, našemu štěněti bude 6 měsíců v sobotu a pro změnu ze dne na den téměř přestal poslouchat. Uměl již hezky zůstaň, no tak teď to nefunguje skoro vůbec a hlavně na povel nechce jít ze zahrady domů, z místnosti do místnosti apod. Stojí proti mně a kouká, co s tím udělám. Asi si v tom půl roce potřebují ověřit na co mají . Ničitel tedy není, ale je to možná díky telecím kopytům, které dokáže žužlat celé hodiny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše štěně bulíka doma nikdy nic nezničilo... nekousla do židlí do stolu do nábytku- pokud měla náznak, že by to šlo, dostala dávku laku na vlasy a zákaz-nalakovala jsem lakem na vlasy i zbytek noh od nábytku aby to bylo jasné, koše si nevšimne, pelechy neničí o knížkách, že mají výborné lepidlo ve hřbetech zatím neví
Ale za to několikrát denně a ještě i teď v jejím roce uklízím po bytě kartonové krabice, klacky, kusy plyšáků, občas šlápnu na parůžek , petky(sloupávám ale etiketu-tu žere)...
Se psem si musíte s jeho hračkama hrát, aby o ně měl zájem. Máme velký plastový míček od trixi- plní se pamlskama (nám stačí granule-např. jiné než má denně) po bytě se válí x tenisáků,2 parůžky, provazy na tahání a klacky na hrubou práci...krabice nesmí chybět, to vše jí večer uklidím do krabice, občas prohodím granulema, má pak víc práce, krabici bere i jako pelech...
...v akci a po boji...
napsal(a):
Naše štěně bulíka doma nikdy nic nezničilo... nekousla do židlí do stolu do nábytku- pokud měla náznak, že by to šlo, dostala dávku laku na vlasy a zákaz-nalakovala jsem lakem na vlasy i zbytek noh od nábytku aby to bylo jasné, koše si nevšimne, pelechy neničí o knížkách, že mají výborné lepidlo ve hřbetech zatím neví
Ale za to několikrát denně a ještě i teď v jejím roce uklízím po bytě kartonové krabice, klacky, kusy plyšáků, občas šlápnu na parůžek , petky(sloupávám ale etiketu-tu žere)...
Se psem si musíte s jeho hračkama hrát, aby o ně měl zájem. Máme velký plastový míček od trixi- plní se pamlskama (nám stačí granule-např. jiné než má denně) po bytě se válí x tenisáků,2 parůžky, provazy na tahání a klacky na hrubou práci...krabice nesmí chybět, to vše jí večer uklidím do krabice, občas prohodím granulema, má pak víc práce, krabici bere i jako pelech...
...v akci a po boji...
Jo jako jo, s hračkami si musí hrát pes s někým, druhým psem, člověkem, nebo třeba s kocourem. Provazy, tenisáky, okusovadla, balóny, po návratu na svých místech. Prostě to nefunguje, když je ten někdo pryč, nechce.
Nějakou dobu jsme měli webkameru.
Hračky naskládané v krabici, několik týdnů vynošeny na večer, od rána však vždy bez povšimnutí - dokud do té krabice nešel spát kocour. Předtím se tam tak různě producíroval, chvíli ležel s jedním psem, šťouchal do něho, pes nic, chvíli s druhým, pak zkoušet otevřít balkón - psové leží. Pak teda vlezl do krabice, oni ho vyhnali, vytahali hračky, on si tam lehl zpět, chvíli měl pokoj, než zjistili, že si s nima fakt nikdo nehraje, tak mu začali ty balónky, uzly nosit. On znechuceně vstal, vlezl feně doprostřed pelechu, psové roztrhali krabici, psův pelech... A pár hodin neměli kde ležet. Po chvíli volal někdo z rodiny, že psové asi zabili kocoura, protože leží v nějaké takové pozici viz níže a psové před pelechem. Se divím, že ho nezahrabali
Asi to chce udělat tak, aby si pes myslel, že člověk odešel jen na chvilku, no.
napsal(a):
...v akci a po boji...
Stříkat lak na vlasypsovi do obličeje? ?
tapina
napsal(a):
Já to pochopila tak, že dostala dávku - ta noha od nábytku, která budila zájem plus další ostatní preventivně...
Pes snad ne, ne?
No nevím. Už jsem zažil paní co stříkala za trest psovi lak do čumáku. Když štěkal, když skočil na křeslo. A z příspěvku jsem to pochopil také tak.
Děkuji za rady určitě některé vyzkouším jinak Elektro už nekouše ale včera mi totálně rozkousala 3 měsíce nové lino a s pondělí mám fotky roztahala špajzku a kakao cukr sůl všechno roznesla po bytě.
Matycz
napsal(a):
Děkuji za rady určitě některé vyzkouším jinak Elektro už nekouše ale včera mi totálně rozkousala 3 měsíce nové lino a s pondělí mám fotky roztahala špajzku a kakao cukr sůl všechno roznesla po bytě.
Dejte psovi něco co může ničit. Krabice, takové ty věci od velkých plat na vajíčka, plnící hračky a pod. Zbytek fakt dobře uklidit. A lino... No kolikrát já zazdivala po psovi... To jsou vše věci nahraditelné. A kakao dejte příště někam vysoko ať se pes neotravi. ;).
Tak už sem doma s práce nechal sem ji ráno 5l petku sáčky od koše a hračky (které už ji nebaví) a dneska nemusím ku podivu uklízet sice je petka zdemolovana ale raději to pozametam než dávat lino do kupy :D tak uvidíme příští týden jinak moc moc děkuji za rady :) a s kocourem sou spolu od štěněte je jen o půl roku starší než ona a myslím že kdyby se tu nenahaneli tak to tu je v horším stavu :D.
Matycz
napsal(a):
Tak už sem doma s práce nechal sem ji ráno 5l petku sáčky od koše a hračky (které už ji nebaví) a dneska nemusím ku podivu uklízet sice je petka zdemolovana ale raději to pozametam než dávat lino do kupy :D tak uvidíme příští týden jinak moc moc děkuji za rady :) a s kocourem sou spolu od štěněte je jen o půl roku starší než ona a myslím že kdyby se tu nenahaneli tak to tu je v horším stavu :D.
Tak to je fajn . Máme teď nový míček od Trixie, uvnitř je bludiště, tak chvíli trvá, než pamlsek vypadne. Mají různé velikosti. Ale petky jsou petky , zvlášť, když je vidět uvnitř pamlsek...

Matycz
napsal(a):
Určitě to chce linku s potravinami zabezpečit proti otevření. Já mívala lednici na gumicuk, když jsem zapomněla, vypadalo to před ní podobně - a to byli psi dospělí.Prostě otevírání lednice se naučili a nikdy už neodnaučili. Nějak nebylo jak a jediná cesta byla, zabezpečit ji.

jahodapavel
napsal(a):
Stříkat lak na vlasypsovi do obličeje? ?
To by asi nemělo ten efekt, spíš na předmět, hlavní je zvuk a trochu i chuť, a patřičný komentář určitě si laku dejchla, lízla, a kdoví co ještě, vliv na funkci psa domácího to nemá.
Jo zapoměla jsem, ještě jednu oblíbenou hračku- kožená pracovní rukavice(koženo látková taky).
napsal(a):
To by asi nemělo ten efekt, spíš na předmět, hlavní je zvuk a trochu i chuť, a patřičný komentář určitě si laku dejchla, lízla, a kdoví co ještě, vliv na funkci psa domácího to nemá.
Jo zapoměla jsem, ještě jednu oblíbenou hračku- kožená pracovní rukavice(koženo látková taky).
Může to mít velký vliv na zdraví psa domácího a nevím, jak je možné, že se najdou lidé, kteří tohle dělají.

scylla
napsal(a):
Může to mít velký vliv na zdraví psa domácího a nevím, jak je možné, že se najdou lidé, kteří tohle dělají.
Jsme doma tři holky, každé ráno to u nás vypadá jako na ekologickou katastrofu ozonové vrstvy (laky, antiprespiranty, parfémy) myslím, že když to snesu já a bez úhony každý den, na psovi se to nijak nepodepsalo, až na to, že mi nežere nábytek. (do nosu ani do očí, či jak jinak si to představujete se nestříkalo).
napsal(a):
Jsme doma tři holky, každé ráno to u nás vypadá jako na ekologickou katastrofu ozonové vrstvy (laky, antiprespiranty, parfémy) myslím, že když to snesu já a bez úhony každý den, na psovi se to nijak nepodepsalo, až na to, že mi nežere nábytek. (do nosu ani do očí, či jak jinak si to představujete se nestříkalo).
Ano, pes to určitě vydrží, pes vydrží přece skoro všechno.