Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2017 00:09
Iveta balkova

XXX.XXX.209.30

Dobrý den občas se mi stane že omylem šlápnu na psa.Třeba minule když jsem seděla u počítače vůbec jsem nevěděla že tam je a omyle jsem na něj šlápla on pak vyjede a stiskne mě.Jednou jsem tam měla i modřinu.Prosím vás poradíte mi.

22.10.2017 00:25
Naty1

XXX.XXX.91.8

Iveta balkova napsal(a):
Dobrý den občas se mi stane že omylem šlápnu na psa.Třeba minule když jsem seděla u počítače vůbec jsem nevěděla že tam je a omyle jsem na něj šlápla on pak vyjede a stiskne mě.Jednou jsem tam měla i modřinu.Prosím vás poradíte mi.

Dívat se pod nohy...

22.10.2017 00:42
Iveta balkova

XXX.XXX.209.30

Moc ste mi teda nepomohla.Snažím se vždy dívat pod nohy ale někdy si to neuvědomým.Né vždy si to totiž člověk uvědomí.

22.10.2017 01:03
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jediné řešení je psovi pevně stáhnou tlamu provazem, pořádně zauzlovat. Aby vás nemohl Ztisknout. Rozvázat jedině při příležitosti krmení. Na takovou chvilku si snad budete schopna uvědomYt, že máte psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2017 04:25

Janinka Bosorka napsal(a):
Jediné řešení je psovi pevně stáhnou tlamu provazem, pořádně zauzlovat. Aby vás nemohl Ztisknout. Rozvázat jedině při příležitosti krmení. Na takovou chvilku si snad budete schopna uvědomYt, že máte psa.

22.10.2017 05:31
scylla

XXX.XXX.150.32

Iveta balkova napsal(a):

Nemáte problém se psem, ale pes s vámi, protože na něj nedáte pozor a natolik vám nevěří, že po vás vyjede. Budujte důvěru, hodně ho osahejte a naučte povel, kterým se od vás musí vzálit.

22.10.2017 05:32
scylla

XXX.XXX.150.32

Pozor na takové rady, jsou lidé, kteří to klidně udělají. Před několika měsíci se tady diskutovalo o tom. co dát psovi do jídla na zemi, které si nesmí vzít, aby ho po tom bolelo břicho a nutilo ho to zvracet... takže pozor, lidé se chytí každé hlouposti.

22.10.2017 06:15
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

scylla napsal(a):
Pozor na takové rady, jsou lidé, kteří to klidně udělají. Před několika měsíci se tady diskutovalo o tom. co dát psovi do jídla na zemi, které si nesmí vzít, aby ho po tom bolelo břicho a nutilo ho to zvracet... takže pozor, lidé se chytí každé hlouposti.

Připomínáte mi dětství, maminku: A když ti Lojza řekne: Skoč z okna, skočíš? No, někdo asi jo.
Proto máme prezidentem Zemana a budeme mít premierem Babiše. Každej po právu, co si zaslouží.

22.10.2017 06:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Připomínáte mi dětství, maminku: A když ti Lojza řekne: Skoč z okna, skočíš? No, někdo asi jo.
Proto máme prezidentem Zemana a budeme mít premierem Babiše. Každej po právu, co si zaslouží.

Kde berete tu jistotu, že si to ti psi zaslouží?

22.10.2017 08:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dotknu se vaší poznámky: to samé mi po volbách řekl muž(ani nevím, jakého smajlíka, neb je to tragedie) Jen mne zaráží, že koho teďka čtu, ten nadává...takže, kdo ho teda volil?!?
K zadavatelce. S holkama nesouhlasím. Můj pes možná někdy zabrblal, protože jsem mu šlápla na nohu, kterou má bolavou, ale neohnal se nikdy. Jak radí, budujte důvěru. Jak se pes chová třeba při nějaké nepříjemné proceduře - ošetřování ran, stříhání drápů atd.?

22.10.2017 10:05

Iveta balkova napsal(a):

Nevím, co máte za psa...velkej-malej, ale budí to ve mě dojem, že pes se o sebe bojí a nebo se vám to stává častěji a už mu došla trpělivost...když já omylem šlápnu svyho psa, tak kníkne...a fena, když mě chce upozornit, že dělám něco hodně přes čáru, tak mi s vrčením vezme ruku do tlamy, ale v životě mě nestiskla, naopak je velmi opatrná, ruku mi jen podrží a pustí, beru to jako prostředek komunikace, pokud by mě muj pes stisknul za takovou nehodu jako je náhodné šlápnutí, tak bych se hodně zamyslela, co je špatně na mé straně...

22.10.2017 10:31
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Od doby co mám doma psy, tak doma nezvedam nohy, tedy nezvedam je výš než je vrch tlapky nejmenšího psa. Pak k tomu šlápnutí nedochází ani v noci ve tmě. Pes se ve spánku může leknout a ohnat aniž by chtěl. Je to reflex. A hlavně mám nonstop přehled kde jsou psi a co dělají. Takže přes den se to fakt nestane a v noci sunu nohu za nohou po zemi. :) a pomalu abych zase psa nenakopla nechtíc. Žádné vrčení ani kousání pak neprobíha.

22.10.2017 10:36

Iveta balkova napsal(a):

No, mně se nikdy nestalo, že bych omylem šlápla na psa. Prostě ne. A už vůbec si nedovedu představit, že by se mi to stalo opakovaně, nebo občas.

Dobře, mám psa dost velkého, nejsem zrakově ani jinak postižená a periferní pohled tohle prostě bere.

Ale nešlápla jsem nikdy ani na kočky, a ty se přesunují v prostoru a pletou pod nohy mnohem víc než velký pes. Jo, párkrát jsem se málem přerazila, když jsem na poslední chvíli zjistila, že kočka je pod nohou a bylo potřeba na ní NEŠLÁPNOUT.

Takže moje rada je, nešlapejte na psa.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2017 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Iveta balkova napsal(a):

Na to je jediná rada - začněte dávat pozor, a po psovi nešlapte!
... a když vám to nepůjde, tak nebojte, on vás to pejsek po pár dalších "nehodách" naučí sám

22.10.2017 11:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No, tak mě se už několikrát stalo, konkrétně u počítače, že jsem na psa či kocoura pod stolem šlápla, či ho při přehazování nohou nakopla. Kocour je malý a nevidím přes stůl, že se tam přesunul. Pes je sice velký, ale také pořád přeléhává a převrací se. Takže kouknu, pes je vlevo, pak si chsi přešlápnout a pes už je vpravo, aniž bych zachytila. U mne je problém, že jsem nahluchlá, takže pohyb ani jednoho z nich neslyším.

22.10.2017 11:27

Šlápnout na dospělého psa se mě snad zatím nepovedlo a u našeho prcka by to asi ani nemuselo vždy dopadnout dobře, u štěňat se občas menší nehoda stala, kdy se neustále motají pod nohama.Také sedávám u počítače i ostatní z rodiny a nikdy nic, pes si prostě dává sám pozor, vstane ještě dřív než já a uhne a nebo spí na svém místě ve větším bezpečí.Takže docela se divím, že když se po tolikáté nepoučí majitel, že to nepoučí psa, podle mě jen přiblblej pes by ležel na místě kde na něj stále šlapou a nedával pozor, zřejmě se jinde vůbec necítí jistě a dobře Takže by měli psa naučit v pohodě odpočívat na bezpečnějším místě, třeba jen dva metry od paničky, by stačilo?

22.10.2017 11:37

A pokud nechcete psa učit spát jinde, zkuste alespoň nějaký signál, který psa včas upozorní, že vstáváte, než bezmyslně vylítnete a překvapíte jak psa tak sebe, jen ať mě tu nikdo neříká, že ho to nevzbudí apod.

22.10.2017 11:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

A copak ještě
té bystroušce poradíte ?

22.10.2017 19:20

Neregistrovaný uživatel

23.10.2017 08:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Iveta balkova napsal(a):

Dejte mu po baráku pelechy, tak to máme my, v obýváku i pokoji mají své místa, takže pokud vyložene touží lapět v místnosti kde zrovna jsem, pošlu je na místo, které jsou kousek ode mě, ale vím, že tam je pelech tak tam prostě nešmatlu...ale jako jinak prostě jaksi nezapomínám že mám psy prostě pod nohy se dívám pořád, ikdyž já když bych na ně narazila, spíš o ně zakopnu a sama si rozbiju hubičku

Neregistrovaný uživatel

23.10.2017 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tedysek napsal(a):
Od doby co mám doma psy, tak doma nezvedam nohy, tedy nezvedam je výš než je vrch tlapky nejmenšího psa. Pak k tomu šlápnutí nedochází ani v noci ve tmě. Pes se ve spánku může leknout a ohnat aniž by chtěl. Je to reflex. A hlavně mám nonstop přehled kde jsou psi a co dělají. Takže přes den se to fakt nestane a v noci sunu nohu za nohou po zemi. :) a pomalu abych zase psa nenakopla nechtíc. Žádné vrčení ani kousání pak neprobíha.

Takže šoupeš papučkama po zemi jak důchodci joooo?

23.10.2017 09:35
Mat

XXX.XXX.3.124

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Já zase naopak v noci nohama nešoupu, ale zvedám je vysoko nad zem a opatrně pokládám. Pelech sice má, ale lehá všude možně. :D.

23.10.2017 10:44
jitule66

XXX.XXX.153.81

Díky, některé rady jsou opravdu jako z dikobrazu - tajně se tu u nich v práci při přestávce culím.

Jinak se mi nelíbí, že jsou příspěvky i tak trošku urážlivé než aby opravdu poradili.

23.10.2017 10:46
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Joooo aspoň neslapnu na jejich piskaci hračky

Neregistrovaný uživatel

23.10.2017 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tedysek napsal(a):
Joooo aspoň neslapnu na jejich piskaci hračky

Tak pískací hračky u nás nehrozí, mají životnost cca 5 vteřin, ale Tarrunka má teď velkého plyšáka, takového tygra a je skoro velkej jak ona a nechala ho ležet v chodbě a v noci když jsem šla na WC tak jsem na toho plyšáka mluvila stylem "proč hajáš tady berunko? běž do pelíšku..." až jsem ji jakože chtěla pohladit, zjistila jsem že je to plyšák sama jsem se pak na WC chechtala

23.10.2017 13:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak pískací hračky u nás nehrozí, mají životnost cca 5 vteřin, ale Tarrunka má teď velkého plyšáka, takového tygra a je skoro velkej jak ona a nechala ho ležet v chodbě a v noci když jsem šla na WC tak jsem na toho plyšáka mluvila stylem "proč hajáš tady berunko? běž do pelíšku..." až jsem ji jakože chtěla pohladit, zjistila jsem že je to plyšák sama jsem se pak na WC chechtala

Pes pajdá, vypadá to na revma, výrazně se zhoršil pátek s počasím. Dumala jsem co kromě chonder ještě udělat a napadlo mne, nechávat ho ležet na ovčí kůži. Kdysi jsme jich koupili několik do ložnice, ale ten smrad nedám já, natož muž (vyléčil si alergii, teď má čich citlivější než já ) Tak jsem ji psu dotáhnula do obyvču, že když bude se mnou doma, bude ležet na ní. Vydržel to 10, možná 15minut a utekl ven. Kůži sem hodila ke krbu, pro příště. Pokaždé, když hodím okem do obyvču si myslím, že mi tam, leží pes, neb vypadá stejně

23.10.2017 14:02
Atheira

XXX.XXX.240.171

lesnížínka napsal(a):
Pes pajdá, vypadá to na revma, výrazně se zhoršil pátek s počasím. Dumala jsem co kromě chonder ještě udělat a napadlo mne, nechávat ho ležet na ovčí kůži. Kdysi jsme jich koupili několik do ložnice, ale ten smrad nedám já, natož muž (vyléčil si alergii, teď má čich citlivější než já ) Tak jsem ji psu dotáhnula do obyvču, že když bude se mnou doma, bude ležet na ní. Vydržel to 10, možná 15minut a utekl ven. Kůži sem hodila ke krbu, pro příště. Pokaždé, když hodím okem do obyvču si myslím, že mi tam, leží pes, neb vypadá stejně

Doma mají bohaté zkušenosti s takovou tou atrapou na kůži. Takové bílé, huňaté a ošklivé, co prodávali někteří vietnamci... Sestra tehdy měla jen jednu kočku, ale mamka jí to odněkud přitáhla, že ke krbu to bude parádní.
No. Sestra si to nemyslela, nemá takový věci ráda. Kočka si to ovšem nemyslela taky, tak to pochcala.
Že prý, Belličko, co jsi to udělala, ty prase!
Během chvilky to pochčila znova, tentokrát sestře i mamce před očima, asi aby si mohly být jisté, že to byla fakt ona a že se tím nemíní tajit.
Když to pak vyprávěla paní v práci, ta jí řekla, že kdysi koupila něco podobného do obýváku pro fenky (měla jich 5, maličké - společenská plemena), tak se to hned sborem hnaly pochcat.

23.10.2017 14:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Atheira napsal(a):
Doma mají bohaté zkušenosti s takovou tou atrapou na kůži. Takové bílé, huňaté a ošklivé, co prodávali někteří vietnamci... Sestra tehdy měla jen jednu kočku, ale mamka jí to odněkud přitáhla, že ke krbu to bude parádní.
No. Sestra si to nemyslela, nemá takový věci ráda. Kočka si to ovšem nemyslela taky, tak to pochcala.
Že prý, Belličko, co jsi to udělala, ty prase!
Během chvilky to pochčila znova, tentokrát sestře i mamce před očima, asi aby si mohly být jisté, že to byla fakt ona a že se tím nemíní tajit.
Když to pak vyprávěla paní v práci, ta jí řekla, že kdysi koupila něco podobného do obýváku pro fenky (měla jich 5, maličké - společenská plemena), tak se to hned sborem hnaly pochcat.

A z čeho je ta atrapa? Z nějakého zvířete asi ano, když na to takhle reaguje, ne? Tohle je teda normální vyčiněná ovčí kůže, ale prostě já to zvíře z toho cítím(asi ten lanolin) Měli jsme první jednu, ta nesmrdí a byla i drahá. Pak, že koupíme další tři k ní, někde od Poláků...a ty smrděli příšerně, teď(za cca 10let) hozené ve, skladišti", už to není tak strašné, už jen, když si k tomu čichnu.

23.10.2017 16:22

lesnížínka napsal(a):

Já, když měla afgána, tak jsem si ho občas brala do práce, do krámu, byl tam docela velky prostor za pultem, kam si Lupíček lehnul a spal, lidi ho netankovali a tak ani nehnul brvou, když někdo k pultu přišel a jedna paní mi říká, kolik pry stojí ta předložka, tak jí říkám, že to není předložka, že je to pes a ona...to je ze psa?... a já...ne, to je živej pes...koukala na mě dost nevěřícně, tak jsem chrta oslovila a on zvedl hlavu, tak se mi paní omlouvala, že prej je tak placatej, že fakt vypadá jak kožešina...

23.10.2017 19:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já, když měla afgána, tak jsem si ho občas brala do práce, do krámu, byl tam docela velky prostor za pultem, kam si Lupíček lehnul a spal, lidi ho netankovali a tak ani nehnul brvou, když někdo k pultu přišel a jedna paní mi říká, kolik pry stojí ta předložka, tak jí říkám, že to není předložka, že je to pes a ona...to je ze psa?... a já...ne, to je živej pes...koukala na mě dost nevěřícně, tak jsem chrta oslovila a on zvedl hlavu, tak se mi paní omlouvala, že prej je tak placatej, že fakt vypadá jak kožešina...

Neregistrovaný uživatel

24.10.2017 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lesnížínka napsal(a):
A z čeho je ta atrapa? Z nějakého zvířete asi ano, když na to takhle reaguje, ne? Tohle je teda normální vyčiněná ovčí kůže, ale prostě já to zvíře z toho cítím(asi ten lanolin) Měli jsme první jednu, ta nesmrdí a byla i drahá. Pak, že koupíme další tři k ní, někde od Poláků...a ty smrděli příšerně, teď(za cca 10let) hozené ve, skladišti", už to není tak strašné, už jen, když si k tomu čichnu.

Mamka mi tu kůži koupila taky v poslku, museli jsme ji nechat u nás znova vyčinit a od té doby pohoda, ale nakonec si ju nechali naši, protože moji psi strašně rádi "depilují" leželi na tom a škubali z toho tu vlnu

Neregistrovaný uživatel

24.10.2017 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

kdybych byla ta zákaznice tak se chlámu až do večera že jsem si spletla psa s kožešinou a ještě řekla, že je placatej

24.10.2017 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mamka mi tu kůži koupila taky v poslku, museli jsme ji nechat u nás znova vyčinit a od té doby pohoda, ale nakonec si ju nechali naši, protože moji psi strašně rádi "depilují" leželi na tom a škubali z toho tu vlnu

To přesně dělal, rval z toho ty chlupy Když jsem mu ji přinesla nadskočil radostí, jak skvělou hračku panička sehnala a místo aby ležel, snažil se servat z toho ty chlupy. Takže chvíli to probíhalo tak, že jsem mu ji páčila z huby(on by normálně na povel pustil, jen panička z toho udělala trochu hru, aby mi na tom vydržel ležet) a pak jsem mu strkala ruku mezi chlupy a hubu. Po nějakých pěti minutách, jako by si na ten pach zvyknul a uklidnil se. Bylo mi to i směšné, protože venku se normálně ovce bojí. On na ni štěkne za plotem a ovce uteče, pokud ho nezná. A než si na něj zvykne. Jakmile ovce přestane utíkat a stojí a čumí, buďto se nenápadně odšourá a nebo už jde a dělá, že ji vůůůůbec nevidí

Neregistrovaný uživatel

24.10.2017 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lesnížínka napsal(a):
To přesně dělal, rval z toho ty chlupy Když jsem mu ji přinesla nadskočil radostí, jak skvělou hračku panička sehnala a místo aby ležel, snažil se servat z toho ty chlupy. Takže chvíli to probíhalo tak, že jsem mu ji páčila z huby(on by normálně na povel pustil, jen panička z toho udělala trochu hru, aby mi na tom vydržel ležet) a pak jsem mu strkala ruku mezi chlupy a hubu. Po nějakých pěti minutách, jako by si na ten pach zvyknul a uklidnil se. Bylo mi to i směšné, protože venku se normálně ovce bojí. On na ni štěkne za plotem a ovce uteče, pokud ho nezná. A než si na něj zvykne. Jakmile ovce přestane utíkat a stojí a čumí, buďto se nenápadně odšourá a nebo už jde a dělá, že ji vůůůůbec nevidí

Kdybychom měli ovse, tak je nemusíme ani stříhat, moje bullky jsou jak holící strojek bych měla neustále hambaté ovce

24.10.2017 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kdybychom měli ovse, tak je nemusíme ani stříhat, moje bullky jsou jak holící strojek bych měla neustále hambaté ovce

Ha, teďka čumím(normoš mi to necvaklo ) co dělá v profilu ten pták? Kde máte holky? jak vás má člověk pak poznat?!?

Neregistrovaný uživatel

24.10.2017 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lesnížínka napsal(a):
Ha, teďka čumím(normoš mi to necvaklo ) co dělá v profilu ten pták? Kde máte holky? jak vás má člověk pak poznat?!?

Hhhh to je můj pták manžel má svého a tak abych nebyla po zadu mám taky Attila8 zůstává stejná s holkama i bez ani nevím, tak nějak jsem si řekla, že to chce změnu, že tam ty huby mám už dlouho tak jsem je vyměnila za největší teroristku v naší rodině ale tak aby vám to nebylo líto, pošlu vám fotku naší carevny co si včera vzala kámoše plyšáka s sebou na gauč a tvářila se jak madam důležitá

24.10.2017 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hhhh to je můj pták manžel má svého a tak abych nebyla po zadu mám taky Attila8 zůstává stejná s holkama i bez ani nevím, tak nějak jsem si řekla, že to chce změnu, že tam ty huby mám už dlouho tak jsem je vyměnila za největší teroristku v naší rodině ale tak aby vám to nebylo líto, pošlu vám fotku naší carevny co si včera vzala kámoše plyšáka s sebou na gauč a tvářila se jak madam důležitá

Nemám nějak rvavého psa, ale plyšáci u nás vydrželi vždycky maximálně pár minut, než byli odoperovaní Pták mi stačí muže Papouchy mám ráda, ale chvilku. Švagr je chovatel a ten řev slyším až k nám, vzdušnou čarou 300m Navíc jsem měkosrdcatá a nedala bych nic, co by muselo být v kleci, natož ptáka, co nelítá. Kdysi jsem uvažovala o velkém terárku a pralesních žabkách. Muž, že by mu lezlo na nervy to kvákání(teď to máme z venku z jezera ) a mě vadila představa žabek zavřených. Tudíž doma nemáme nic, pokud tu tedy zrovna nechrápe kočka...

24.10.2017 11:08

Ten náš měl zas plyšáka velikýho jak on, takovýho oslíka, no já jak chodila kolem jeho místa, tak si vždy říkala, proč zas leží tak divně nebo mimo pelech jednou ale přišla dcera a říká že mám u psa nějakou mlhu, bylo tam přítmí, tak nebylo pořádně vidět co, no zjistili jsme pak, že prostě po několika týdnech plyšový kamarád toho našeho už omrzel a ten vypáral všechnu náplň skrz mini dírku, jak to dokázal to nevím, no mlha byla a pes pod ní

25.10.2017 13:24
Atheira

XXX.XXX.240.172

lesnížínka napsal(a):

Hele, to netuším, nikdy jsem to nezjišťovala. Já bych si takovou věc domů nepořídila, proto jsem se po tom ani nepídila.
Zas na druhou stranu, když to prodávají normálně vietnamci v obchodě za tři stovky, tak to těžko bude pravý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík