Blechy i po koupání a pipetě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2017 17:03
ketlin

XXX.XXX.59.13

Ahoj,
jdu s prosíkem o radu..
Včera jsem u feny našla blechu /blechy/, měla trus u kořene ocasu a občas si vykusovala boky nebo zadní nohy /nedrbala se/.. Tak jse ji okamžitě vykoupala v antiparazitním šamponu /blechy neskákaly ani po ní nelezly/, pelíšek vyprala, koberec všude vyluxovala a nakonec nakapala Frontline TriAct...
Ale..Dnes ráno se chovala dost podobně jako včera...
Je možné, aby blechy měla i po koupeli a pipetě?
Děkuji moc za rady :).

22.10.2017 17:29
Enter

XXX.XXX.158.148

Museli jsme mít několik speciálních tablet od veterináře, aby se zničila všechna stádia.

22.10.2017 17:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

ketlin napsal(a):
Ahoj,
jdu s prosíkem o radu..
Včera jsem u feny našla blechu /blechy/, měla trus u kořene ocasu a občas si vykusovala boky nebo zadní nohy /nedrbala se/.. Tak jse ji okamžitě vykoupala v antiparazitním šamponu /blechy neskákaly ani po ní nelezly/, pelíšek vyprala, koberec všude vyluxovala a nakonec nakapala Frontline TriAct...
Ale..Dnes ráno se chovala dost podobně jako včera...
Je možné, aby blechy měla i po koupeli a pipetě?
Děkuji moc za rady :).

Blechy po pipetě vymizí, ale musíte pár dní vydržet, než do ní nalezou i ty v prostoru(pelechu, po baráku...) A máte krátkosrsté plemeno, tak si k ní sedněte a lovte Když samojed někde chytne náhodou blechu stačí, abych ho poškrabkala na hlavě a blecha okamžitě vyběhne. Na zbytku těla má tak hustou podsadu, že do toho nelezou, naštěstí. Pipety dáváme jen v létě na klíšťáky a ačkoliv se stýká se psy nepřizpůsobivých občanů, že by byl zablešený, se ještě nestalo, jsou to jen jednotlivé kusy a ještě chycené včas. Sestřenka má několik koček(lidi jí je tam na kraji vesnice vyhazují) minule sadila stromky, tak jsme se tam se psem zastavili, kočky běhaly všude kolem a jak ho tak hladím, po čumáku mu najednou mašíruje blecha...jistě ji chytnul v trávě, kde chvíli předtím byla kočka. Další už nejsou, pes se vůbec nedrbe.

22.10.2017 17:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Enter napsal(a):
Museli jsme mít několik speciálních tablet od veterináře, aby se zničila všechna stádia.

Nemuseli, i po pipetě se zničí, mám mnohaletou zkušenost.

22.10.2017 17:34
Mat

XXX.XXX.7.35

Možné to je, vajíčka jsou velice odolná, takže většinu procedur v klidu přežijí a pak se vylíhnout. Takže mohlo shodou náhod dojít k tomu, že se vajíčka vylíhla v noci/dnes a už má na sobě další.

Nejdůležitější je proceduru opakovat nejdéle po týdnu a dobrý typ je také podávat všem v domácnosti vitamín B, ten blechy velmi odpuzuje a nebude-li blecha mít hostitele zahyne a nemůže se dále množit.

22.10.2017 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mat napsal(a):
Možné to je, vajíčka jsou velice odolná, takže většinu procedur v klidu přežijí a pak se vylíhnout. Takže mohlo shodou náhod dojít k tomu, že se vajíčka vylíhla v noci/dnes a už má na sobě další.

Nejdůležitější je proceduru opakovat nejdéle po týdnu a dobrý typ je také podávat všem v domácnosti vitamín B, ten blechy velmi odpuzuje a nebude-li blecha mít hostitele zahyne a nemůže se dále množit.

Začátek máte OK ale znovu opakuju: pokud má pipetu, vyhynou i ty postupně se vylíhnuvší blechy

22.10.2017 17:47
ketlin

XXX.XXX.59.13

lesnížínka napsal(a):
Začátek máte OK ale znovu opakuju: pokud má pipetu, vyhynou i ty postupně se vylíhnuvší blechy

Akorát jsem to psala :) Děkuji :)
Čekala jsem, že se všechny leknou a chcípnou hned.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2017 19:15

Letos je to s blechama hrozný, dřív jsme si vystačili s odblešením dvakrát ročně, letos musíme každý měsíc.V létě snad během dvou dní měl plno blech, kde k tomu přišel to nevím.Frontline dáváme nejčastěji a je pravda, že i druhý den nějaké blechy ještě přežívají, zrovna budu muset dokoupit další, začíná se zase drbat Letos je i hodně myší, tak tam asi bude ta příčina.

22.10.2017 19:48
bhk

XXX.XXX.214.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Letos je to s blechama hrozný, dřív jsme si vystačili s odblešením dvakrát ročně, letos musíme každý měsíc.V létě snad během dvou dní měl plno blech, kde k tomu přišel to nevím.Frontline dáváme nejčastěji a je pravda, že i druhý den nějaké blechy ještě přežívají, zrovna budu muset dokoupit další, začíná se zase drbat Letos je i hodně myší, tak tam asi bude ta příčina.

Jejda mane - tak to nezávidím.Každý měsíc? fakt k zbláznění..
Já letos po mnoha a mnoho letech našla na psu taky blechu. Naštěstí skutečně jen jednu a víc nic. I když jsem taky na chvíli zauvažovala jestli pro sichr nekoupi pipety Advocate..
U nás bylo opět hodně ježků takže počítám, že si nějaká odskočila..

23.10.2017 10:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):

Není to pravda. Psi dostávají pipety co tři týdny a blech se už půl roku nemohu zbavit.

23.10.2017 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jahodapavel napsal(a):
Není to pravda. Psi dostávají pipety co tři týdny a blech se už půl roku nemohu zbavit.

A nemáte někoho, kdo vám neustále nosí nové? Třeba pes ze sousedství, kočka, ježek...Jak jsem psala, měla jsem dva velké psy, na kontakt se stýkali se psy, kteří byli očividně zablešení a i když jsme dávali třeba jen jednu pipetu za léto, nikdy psi(a mám i dvě kočky) nebyli zablešení. Vždycky jen ojedinělý kus, za těch 9let, bych řekla maximálně 10ks. Nevím, co máte za pipetu, ale některé myslím neúčinkují tak systémově, jako Frontline. Já kvůli kočkám používala jen ten, teď už jsou s toutéž účinou látkou i jiné značky.

23.10.2017 10:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

To ano, občas donesou ježka. Sjinými psy se nestýkají. Používám přípravek už 10 let a nikdy blecy ani klíšťata neměli. Dával jsem ho v lednu a celý rok byl klid. Letos klíště neměli, ale blechy pořád, přitom by měl 3měsíce držet.

23.10.2017 11:10

Takový malý dotaz zrovna k tomu Frontlinu-honem nevím jak se to správně píše -pes se nám po něm pokaždé asi tři dny neustále oklepává, jinak nic, žádné zarudnutí kůže ani jiné projevy.Může se jednat o nějaký nervový projev, nebo ho to prostě jen dráždí jak je to jakoby mastné.Dřív jsme odblešovat tak často nepotřebovali u žádného psa, tak s tím právě nemám dlouhodobé zkušenosti.Stačil nám většinou jednorázově běžný Arpalit.

23.10.2017 13:06

Na blechy jedině Neostomosan(diskusi o něm jsem nečetla, co jste tam probírali nevím, já mám s tímto nejlepší zkušenost a je levný oproti pipetám)...leknou se hned, to co je na psovi ihned hyne, pes tedy není dál rozkousáván (některé preparáty pouze zajistí že se blechy nemohou dál rozmnožovat, koušou furt, hlavně jsou neustále přítomné a to je depresivní obvzláť u majitele...) + vyčistit prostředí(pelechy, deky, pod kobercem, spáry v dřevěné podlaze, optat se páníků psích kámošů lépe si to zjistit sami(psa si podrbat) zda nemá blechy, jinak je to porád dokola.

23.10.2017 13:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Takový malý dotaz zrovna k tomu Frontlinu-honem nevím jak se to správně píše -pes se nám po něm pokaždé asi tři dny neustále oklepává, jinak nic, žádné zarudnutí kůže ani jiné projevy.Může se jednat o nějaký nervový projev, nebo ho to prostě jen dráždí jak je to jakoby mastné.Dřív jsme odblešovat tak často nepotřebovali u žádného psa, tak s tím právě nemám dlouhodobé zkušenosti.Stačil nám většinou jednorázově běžný Arpalit.

Já se s tím setkala jen u kočky, psi mi to nedělali. Možná to zpočátku nějak štípe? mám velké psy, tak ti to dali.

23.10.2017 13:39
ketlin

XXX.XXX.204.32

Mě se fena po Frontline TriAct tak ošívá..Ne moc, ale trochu jo :).

23.10.2017 15:09
ketlin

XXX.XXX.204.32

Bude působit proti blechám i Pangamin?

23.10.2017 15:43

Děkuji za vaše zkušenosti, raději jsem se rozhodla že příště zvolím něco jiného protože to oklepávání bylo fakt intenzivní a kdekdo se ptal proč to pořád dělá, byl klid snad jen když spal, a za další bych byla ráda aby zmizly co nejdřív ne aby po něm ještě druhý den lezly.

23.10.2017 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zvolit něco jiného určitě můžete, přípravků je hafl. Ale nevěřte tomu, že pokud je zablešený a není to jen ojedinělá, zatoulaná blecha, že se jich zbavíte za den. Asi je jiné mít psy v bytě. Mě je celkem šumák, kdyby měl blechy v boudě týden Známá právě taky řešila blechy, několikrát za týden prala pořád všechno ložní prádlo, neustále nějakým sajrajtem vystříkávala celý barák a pokud dobře pamatuju, objevovala je minimálně 14dní. Všichni otrávení, blechy skákaly vesele Já bych teda postup, jako stříkat nějakou chemii v bytě nevolila...

23.10.2017 19:12

Chemii v bytě také žádnou nestříkám, už jen proto že jsme alergicí, úklid je samozřejmostí, taky je zajímavé že dosud jsme žádné štípance neměli.Jde spíše o kůlny venku, vedle je kurník kde se stahují myši, každý druhý den nějaká v pastičce, no a pes tam má přístup, takže blešky z mrtvé myši pak jdou jistě na něj, uhlídat to úplně nejde.Snad se nám je podaří brzo zredukovat na minimum. Kdo ví co to vůbec je za odolné blechy odněkud přicestovalé na myších ze zámoří

23.10.2017 19:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Chemii v bytě také žádnou nestříkám, už jen proto že jsme alergicí, úklid je samozřejmostí, taky je zajímavé že dosud jsme žádné štípance neměli.Jde spíše o kůlny venku, vedle je kurník kde se stahují myši, každý druhý den nějaká v pastičce, no a pes tam má přístup, takže blešky z mrtvé myši pak jdou jistě na něj, uhlídat to úplně nejde.Snad se nám je podaří brzo zredukovat na minimum. Kdo ví co to vůbec je za odolné blechy odněkud přicestovalé na myších ze zámoří

Třeba jsou to blechy myší, co na člověka nejdou Ne vážně: viděla jste ty blechy na vlastní oči? Nemá pes spíše čmelíky od slepic?

Přidejte reakci

Přidat smajlík