Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2017 12:41
Katei

XXX.XXX.253.226

Dobry den,
mame 4letou fenku hovawarda, vzdy kdyz jsme doma tak je snama uvnitr a na noc chodi spat ven, najednou se z niceho nic zacala dobyvat dovnitr, rozkousala vsechny dvere a kdyz ji mame vevnitr tak ji pak nemuzeme dostat ven a musime ji vynest. Budu vdecna za kazdou radu.

24.10.2017 12:56
manbea

XXX.XXX.70.116

Myslím, že se venku něčeho opravdu hodně bojí. My to měli právě naopak . Naše hovawartka se strašně bála meluzíny v komínu, doma s námi bydlela normálně a vše bylo v pohodě, jak začal vítr zpozorněla, ale ustála to, nicméně pokud se v komíně ozvala meluzína začala jančit a drala se ven. Jednou v naší nepřítomnosti úplně rozsekala vchodové dveře. Vyřešili jsme to průchozími dvířky pro psy ve vstupních dveřích, aby si mohla sama korigovat svůj pobyt doma/venku. Venku jí vítr vůbec nevadil, naopak ráda ležela nebo stála proti němu a nasávala pachy, zato doma z něj měla stres. Nejspíš budete mít venku nějakého bubáka, ale přijít na to, co to je musíte sami.

24.10.2017 12:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Katei napsal(a):
Dobry den,
mame 4letou fenku hovawarda, vzdy kdyz jsme doma tak je snama uvnitr a na noc chodi spat ven, najednou se z niceho nic zacala dobyvat dovnitr, rozkousala vsechny dvere a kdyz ji mame vevnitr tak ji pak nemuzeme dostat ven a musime ji vynest. Budu vdecna za kazdou radu.

Zjistit, čeho se venku tak strašně bojí a důvod odstranit a do té doby jí nechat doma a chodít s ní ven i vy.

24.10.2017 13:44
Katei

XXX.XXX.253.226

Jeden cas jsme meli take problem ze kdyz slysela vitr vevnitr tak chtela honem ven. No my jsme ji zacali privazovat na delsi voditko k boude, aby nam ty dvere neznicila uplne. Co by jste tedy delali? Byli s ni nekdy venku a sledovali co by to mohlo byt?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2017 14:22

No, mě když se hovawart dobývá dovnitř, tak je vevnitř. A že by nechtěl jít ven ve smyslu se mnou na procházku, to se mi ještě nestalo.

24.10.2017 15:23

Mám to stejně jako "bodlinka". Nechte psa vevnitř, třeba se cítí na zahradě odstrčený. Třeba bude chtít časem sám zase ven.
Moje psice sama na zahradě nezůstane, i když jde večer ven se vyvenčit, tak musím stát ve dveřích. Ale to je zas jiný příběh.
Ale když budete psa venku uvazovat a nutit ho tam být přes jeho strach, může vás to postihnout taky.

24.10.2017 15:56
Mat

XXX.XXX.3.124

Není to spíš o tom, že nechce být venku sama? Přes den je s vámi a v tu nejzranitelnější dobu, kdy se spí a je potřeba co nejvíce očí, uší a nosí na hlídání ji vystrčíte samotnou ven? Dřív to nějak zvládala, ale teď jí pravděpodobně i chladněji, protože kvůli pobytu doma nemá tak hustou srst? Proč vlastně nemůže být doma i přes noc?

A předem říkám, ne nevyřeší to pořízení dalšího psa, budou se domu dobývat oba.

24.10.2017 16:42
Katei

XXX.XXX.253.226

Ona nechodi ven jenom spat, ona je tam porad, akorat kdyz jsme doma tak je tam vetsinou s nama. Je to venkovni pes, nemuze byt nonstop vevnitr, nemela by kam jit na zachod, neni k tomu ucena.

24.10.2017 16:43
Katei

XXX.XXX.253.226

Kdyz s ni jdeme na prochazku, tak jde bez problemu ven, ale jinak nechce.

24.10.2017 16:48

Máte asi dvě možnosti : Buď ji přijmout do domu, na tu dobu, kdy jste doma, t.j. i v noci, nebo ji dát na řetěz. Ale znáte to : Celý svět už ví to dnes, že řetěz, mravy nenapraví.
Ve vaší nepřítomnosti v domě ( po dobu, kdy jste v práci ), je venku spokojená?

24.10.2017 16:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Katei napsal(a):
Ona nechodi ven jenom spat, ona je tam porad, akorat kdyz jsme doma tak je tam vetsinou s nama. Je to venkovni pes, nemuze byt nonstop vevnitr, nemela by kam jit na zachod, neni k tomu ucena.

Proč ?

Tak se dá pes večer vzít na procházku a vyvenčit.
Je smečkové zvíře... jste její smečka.

24.10.2017 16:53
Katei

XXX.XXX.253.226

Takze podle vas neco jako venkovni pes neexistuje a ma byt vzdy uvnitr?

24.10.2017 16:55

Určitě existují psi, kteří jsou venku spokojení. Vaše fena k nim
( momentálně ) nepatří. Nechávejte ji venku, jen když nejste doma.

24.10.2017 17:03
Katei

XXX.XXX.253.226

My jsme ji nechavali venku vzdy jen kdyz jsme nebyli doma.

24.10.2017 17:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Katei napsal(a):
Takze podle vas neco jako venkovni pes neexistuje a ma byt vzdy uvnitr?

Je nejlepší udělat psí dveře a nechat to na psovi. Většinou si vybere být s vámi.

24.10.2017 17:13
Katei

XXX.XXX.253.226

A kdyz bude venku prset? To ji mame nechat at nam to uvnitr zaspini? Ona ma vzdy tlapky od bahna.

24.10.2017 17:26
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tak jakou radu chcete slyšet? Řetěz? Kotec? Ještě můžete s ní chodit spát ven, jako se štěňátkem, utahat ji tam a nechat ji tam až usne, do té doby být s ní. Ale to bude asi taky problém. Nechala bych fenku doma na noc, ty dveře jsou dle mě ideální, a třeba si zase zvykne spát venku, ale třeba až na jaře.

24.10.2017 17:33

Katei napsal(a):
My jsme ji nechavali venku vzdy jen kdyz jsme nebyli doma.

Pak nějak nechápu...V noci jste přece doma a ona se dobývá do domu v noci, ne?
Tak ji vemte na noc domů, když jdete do práce a nikdo doma není, nechte ji venku ( moc dobře bude vědět, že nejste doma ). A odpoledne na procházku a pak domů. To by mělo fungovat.

24.10.2017 17:47

Katei napsal(a):

Lol. no jo, jenže hovawarti si obvykle nemyslí, že jsou venkovní psi a že k pobytu se svou smečkou nejsou určeni.

prostě buď se tomu přizpůsobíte nebo bude ten pes chudák venku někde zavřený/přivázaný a nešťastný.

a se záchodem to není problém, pes není morče, aby potřeboval pořád.

24.10.2017 17:48

Katei napsal(a):
A kdyz bude venku prset? To ji mame nechat at nam to uvnitr zaspini? Ona ma vzdy tlapky od bahna.

Utřít. strčit do vany. nechat v chodbě oschnout.

24.10.2017 17:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Znám taky takové studené čumáky...

24.10.2017 17:56

Jinak Nikoušek mívá taková období. Kdy chce být venku a kdy nechce být venku. Když nechce být venku a je venku, tak lomcuje se všemi dveřmi, které jsou pak podrápané a bahnité. Čím dýl to ignorujete, tím jsou podrápanější a bahnitější. Umístěním psa v chodbě problém zmizí. Když je vevnitř a chce jít ven, už naštěstí nelomcuje dveřmi, ale bouchá miskou. Takže nic podrápaného není. Společnému soužití nejvíc prospívá obyčejná otázka "chceš jít dovnitř?" méně často "chceš jít ven?" A je to.

Jinak fakt bych se nebála, že by hovawart momentálně spící vevnitř neohlídal, případné pohyby na zahradě má zmáknuté, běžný tipař dobře ví, že je tady pes, no a pes vevnitř je možná účinnější hlídač baráku než pes venku, protože se nedá zlikvidovat zdálky. A zloději, který by se s Nikoušem potkal uprostřed noci v obýváku budiž nebe milostivo.

24.10.2017 21:07

Katei napsal(a):

Tak jí udělejte pelech na chodbě...když přijdu ráno se zablácenými psy ráno z venku, tak je taky nenechám, aby hupsli na gauč..prostě je nechám na chodbě a když uschnou, tak jsou zase krásně čisťounký...a nebo jí pořiďte dalšího psa...budou dva, tak se nebude venku cítit sama, alespoň já bych to takhle řešila...

24.10.2017 21:13
Edánek

XXX.XXX.252.133

Katei napsal(a):

...to jí je musíte otřít anebo osprchovat...

25.10.2017 06:38

"Ona nechodi ven jenom spat, ona je tam porad, akorat kdyz jsme doma tak je tam vetsinou s nama"

a

"A kdyz bude venku prset? To ji mame nechat at nam to uvnitr zaspini? Ona ma vzdy tlapky od bahna"

tak tohle nějak nepoberu - takže když jste doma, tak je tam normálně taky a do toho domu vždy přijde z venku...tak to nemá ty tlapky od bahna a problém není?! Ale když chce domů večer, tak ty tlapky od bahna má, i když přichází z toho stejného venku?...a to je problém s tím něco udělat...?

"Lol. no jo, jenže hovawarti si obvykle nemyslí, že jsou venkovní psi a že k pobytu se svou smečkou nejsou určeni"
přesně přesně, náš HW byl prostě tam, kde jsme byli my...

25.10.2017 06:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Katei napsal(a):

To snad není pravda, takový argument. Snad jí utřete packy a pak doma uklidíte? Na co jste si pořizovali psa?

25.10.2017 07:34

Pokud jde o špínu přinášející pes volně a samostatně si chodící dvířky dom a ven a ven a dom, tak tu lze do nějaké míry eliminovat dostatečně velkým kusem koberce přede dveřmi (zvenku), + rohožka zevnitř, do kterého si tu největší špínu otlapká.
Samozřejmě se lze zamyslet i nad úpravou povrchu terénu, jako pevný povrch do nějaké vzdálenosti od dveří atd...

25.10.2017 07:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud jde o špínu přinášející pes volně a samostatně si chodící dvířky dom a ven a ven a dom, tak tu lze do nějaké míry eliminovat dostatečně velkým kusem koberce přede dveřmi (zvenku), + rohožka zevnitř, do kterého si tu největší špínu otlapká.
Samozřejmě se lze zamyslet i nad úpravou povrchu terénu, jako pevný povrch do nějaké vzdálenosti od dveří atd...

Všechno jde, když se chce, ale musí se chtít, tady se nechce a hledá se jednoduché a pro majitele pohodlné řešení, bez ohledu na psa.

25.10.2017 09:10
manbea

XXX.XXX.70.116

Pokud se pořídí ta prolézací dvířka, musí se trochu upravit i interiér v té vstupní místnosti, protože v době vaší nepřítomnosti pes i v nepřízni počasí 100 x vyleze a zaleze. My měli před vchodovými dveřmi i za nimi doma cca 1 m té čistící zóny (kříženec koberce s rohožkou), na té se opravdu zachytala většina špíny, na zemi dlažbu a vymalováno omyvatelnou barvou. Pohodlný prostorný pelech jsme umístili tak, aby bylo vidět na vchod ( a do kuchyně ) Jinak pokud jsme nebyli doma, všechny místnosti byly zavřené. Naší hw to takhle vyhovovalo, nikdy se nedobývala do jiných místností, respektovala zavřené dveře, venku se mohla vyvenčit, ohlídat a pobýt tam kdykoliv cítila potřebu a zároveň věděla, že patří domů k nám do smečky. I naši současní psi v tomto stylu pokračují a nám (a i jim) to tak zdá se vyhovuje.

25.10.2017 13:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Co žijeme s fudlákama máme psa venkodomovního. A domnívám se, že howík bude podobný. Pochopitelně znám solitérní fudláky co jsou venku, ale více jich je se svou smečkou. když naše madam konečně pochopila, že okamžitě po návratu ji berem zase domů, bylo dobře a ty dveře dokonce neprodrápala durch. Psí dvířka teda nemáme, ale jak jsme doma, tak je s náma. V noci se stává, že potřebuje čůrat, tak holt mě vzbudí a jdeme.

25.10.2017 15:35
Enter

XXX.XXX.158.148

Když jsme doma, pes je doma, včetně noci...Kdyby se venku takhle trápil a chtěl k nám, rozhodně bych ho nenechala se trápit. Pes JE smečkové zvíře, již to bylo několikrát napsáno!

25.10.2017 15:57
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

manbea napsal(a):
Pokud se pořídí ta prolézací dvířka, musí se trochu upravit i interiér v té vstupní místnosti, protože v době vaší nepřítomnosti pes i v nepřízni počasí 100 x vyleze a zaleze. My měli před vchodovými dveřmi i za nimi doma cca 1 m té čistící zóny (kříženec koberce s rohožkou), na té se opravdu zachytala většina špíny, na zemi dlažbu a vymalováno omyvatelnou barvou. Pohodlný prostorný pelech jsme umístili tak, aby bylo vidět na vchod ( a do kuchyně ) Jinak pokud jsme nebyli doma, všechny místnosti byly zavřené. Naší hw to takhle vyhovovalo, nikdy se nedobývala do jiných místností, respektovala zavřené dveře, venku se mohla vyvenčit, ohlídat a pobýt tam kdykoliv cítila potřebu a zároveň věděla, že patří domů k nám do smečky. I naši současní psi v tomto stylu pokračují a nám (a i jim) to tak zdá se vyhovuje.

Děkuju za zkušenost, mnohokrát jsem nad tím přemýšlela jak to dělají lidé s psími dvířky. Přijde mi to jako nejlepší řešení pro psa. Ale když si představím, že mi pes vlítne do bahna a pak to vezme rovnou na gauč, tak nevím nevím. A v podstatě je i z krátkého pobytu venku z.asrany 11 měsíců v roce.
Btw. Jak vypadá kříženec koberce s rohožkou?

25.10.2017 16:20

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju za zkušenost, mnohokrát jsem nad tím přemýšlela jak to dělají lidé s psími dvířky. Přijde mi to jako nejlepší řešení pro psa. Ale když si představím, že mi pes vlítne do bahna a pak to vezme rovnou na gauč, tak nevím nevím. A v podstatě je i z krátkého pobytu venku z.asrany 11 měsíců v roce.
Btw. Jak vypadá kříženec koberce s rohožkou?

Líbí se mi ten výraz "psí dvířka"...neumím si to u nás dost dobře představit, to by snad u nás musela být "průchozí" celá spodní půlka dveří

25.10.2017 17:02
Tedysek

XXX.XXX.34.106

Líbí se mi ten výraz "psí dvířka"...neumím si to u nás dost dobře představit, to by snad u nás musela být "průchozí" celá spodní půlka dveří

My máme dvířka pro psy o výšce 60cm :) a tak nějak široká, aby i ze dveří něco zbylo

25.10.2017 17:20

Tedysek napsal(a):
My máme dvířka pro psy o výšce 60cm :) a tak nějak široká, aby i ze dveří něco zbylo

Tedýsek, můžeš napsat jaká a jak jsi spokojená?Případně další, kdo máte dvířka pro tu největší velikostní, resp. hmotnostní kategorii? Aktuálně řešíme pro pastevce a jsem z nabídky kapku rozpačitá...

25.10.2017 17:28
Mat

XXX.XXX.3.124

Tedýsek, můžeš napsat jaká a jak jsi spokojená?Případně další, kdo máte dvířka pro tu největší velikostní, resp. hmotnostní kategorii? Aktuálně řešíme pro pastevce a jsem z nabídky kapku rozpačitá...

Opravdu tomu ještě pořád říkáte dvířka? I když je to ve velikosti pro pastevce?

25.10.2017 17:31
Tedysek

XXX.XXX.34.106

No, vyndali jsme v létě dveře z pantů a odnesli k truhláři. Ten udělal dvířka. Jenom to co se tam houpe udělal z nějaký dřevotřísky, tak to budeme v neděli vyndavat a natluce se tam koberec místo dvířek. Protože to těžký skřípe psům ocas. Zatím je to zamčené, aby se psům nic nestalo. Navíc momentálně máme chodbu v rekonstrukci tak jsem ráda že v tom psi přes den nedělají ještě větší binec. :)

Jinak když psi přijdou z venku zablaceni, tak bígl jde na pelech a ovčák na gauč. Jen ten gauč je jeho jako pelech, tak tam uschnou a já gauč vezmu vysavačem a je vše ok :).

25.10.2017 17:34
Tedysek

XXX.XXX.34.106

Opravdu se tu staví tak Omluvte bordel.
Proleze tím bez sebemenších problémů ovcoun s KV 70cm.

25.10.2017 18:11

Tedysek napsal(a):
Opravdu se tu staví tak Omluvte bordel.
Proleze tím bez sebemenších problémů ovcoun s KV 70cm.

To bych k vám těmi "dvířky" mohla chodit na návštěvu i já. Zastavil by mě ten NO, nebo bychom spali na gauči spolu?

25.10.2017 18:16
Tedysek

XXX.XXX.34.106

To bych k vám těmi "dvířky" mohla chodit na návštěvu i já. Zastavil by mě ten NO, nebo bychom spali na gauči spolu?

No by jen hrozil za vraty a pak by slušně přivítal.
Ale bez našeho vpuštění bys měla do rána všechny věci řádně označkované. to je jejich způsob vyjádření nelibosti bez kousani. Aspoň dokud je NO miminko. :).

25.10.2017 18:19

Dvířka jsou pěkná, také jsem jednou chtěla taková, ale manžel vymluvil.Prý má pes být buď venku, nebo vevnitř.Jen mě napadla taková věc, nezamrzají taková dvířka přes zimu?Nám se totiž i u starých vchodových dveří párkrát stalo, že v zimě jsme úplně nedovřeli a ráno jsme neotevřeli na nich taková námraza, že jsme půl hodiny odkopávali led, jak to je u takových dvířek nevím..To by asi pak pes, co chce honem ven asi taky kopal Úspora tepla to asi pro menší byty také moc nebude, když pak aktivní pes bude třeba každou chvíli courat tam a zpět, nebo bude stát rovnou ve dvířkách a hlídat zevnitř ven

25.10.2017 18:25
Tedysek

XXX.XXX.34.106

Dvířka jsou pěkná, také jsem jednou chtěla taková, ale manžel vymluvil.Prý má pes být buď venku, nebo vevnitř.Jen mě napadla taková věc, nezamrzají taková dvířka přes zimu?Nám se totiž i u starých vchodových dveří párkrát stalo, že v zimě jsme úplně nedovřeli a ráno jsme neotevřeli na nich taková námraza, že jsme půl hodiny odkopávali led, jak to je u takových dvířek nevím..To by asi pak pes, co chce honem ven asi taky kopal Úspora tepla to asi pro menší byty také moc nebude, když pak aktivní pes bude třeba každou chvíli courat tam a zpět, nebo bude stát rovnou ve dvířkách a hlídat zevnitř ven

Vloni v zimě jsme nechávali dveře pootevřené na cca 40cm, tak to byla doma večer fakt zima (13°).
Nikdy se nám ale nestalo, že by tu něco namrzlo. Tak pochybuji, že by namrzly dvířka. Hlavně ty panty se vyndají a natluce se tam kus koberce a nemá co namrznout. Blbý je že to pohyblivý je fakt těžký, tak to se truhlář trochu přepočítal. Nevadí no. Hlavně, že budou kluci spokojeni.
Bígla v zimě nemůžu nechat venku tak má přístup do tepla a ovčák se jen "svezl" a oba jsou zdraví a spokojení. Hlavně budou moct jít i v noci kdykoliv čurat a štěkat aniž bych jim dělala vrátného.

25.10.2017 18:31

25.10.2017 19:05
manbea

XXX.XXX.139.247

Tak dvířka: měli jsme na hw ty na odkazu níže, v pohodě se do nich vešla a proskakovala jimi i za běhu (fenka měla 45 kg,65 cm v kohoutku). Hliníkový rám je pevný, alespoň u nás za 6 let denního používání nedošlo ani k uvolnění šroubku.
Ten pohyblivý flap je dole opatřen magnetky, takže se vždy za psem zacvakne zpátky na své místo, otvor se tím uzavře, tudíž nic neprofukuje. Je lehký a pružný a ani v mrazech nijak nekřehne. Po stranách jsou kartáčky, které mají také funkci těsnění. Skutečně to funguje, protože i v opravdu silných mrazech těmi dvířky navzdory našemu očekávání netáhne.
Po smrti Arušky jsme shodou okolností měnili vchodové dveře a protože už jsme nechtěli velkého psa pořídili jsme si ta samá dvířka, ale v menší velikosti. I ta jsou v denním provozu 5 psů a 4 roky fungují dobře.
A pro Andrýska - ano prostor za dveřmi musí být upraven, protože mokrý pes ze zahrady bez dozoru umí doma své. Ale jak jsem psala výše, že bychom ze psů díky dvířkům měli v chodbě nějaký extra binec to zas ne. Spíše je výhoda, že víte, že při jakémkoliv zdržení nemusí psi doma čekat na vyvenčení.
Kříženec rohožky a koberce se jmenuje čistící zóna, znáte to ze vstupu do obchodních domů, takový hrubý koberec většinou v tmavých barvách. perfektně zachycuje písek a nečistoty z bot (a ze psích tlapek).

http://www.sleviste.cz/dvirka-pro-psy/staywell-dvirka-hlinikova-660-054-660/.

25.10.2017 20:33

" prostor za dveřmi musí být upraven, protože mokrý pes ze zahrady bez dozoru umí doma své"

u me to teda nestaci. Musim nechavat psy jen v chodbe -jinak je cely barak vzhuru nohala. Od podlah, sedacek -ze sedacky je videt nejlepe na vrata - po skla v oknech...

nemam dvířka pro psy, nechavam otevrene dveře smajlík
me to tenkrat nedoporucil mj, pojistovak. nepovazuji to pak za zabezpeceny dum.

26.10.2017 06:51
scylla

XXX.XXX.150.32

S otevřenými dveřmi ho za zajištěný považují.

26.10.2017 07:36

Manbea, ano, taková dvířka jsem myslela, jiná jsem vlastně v této velikosti nenašla. Jenom tato konkrétní nemají zamykání, jako např tato :
http://www.baron.cz/pes/dvirka-pro-psy-9632-k-KP000003-X000118.html.

26.10.2017 07:58

scylla napsal(a):
S otevřenými dveřmi ho za zajištěný považují.

Mozna prekvapujici informace - ale když zavru a zamknu takove kdysi, nekdy otevrene klasicke dveře - pojistovna s tim pak opravdu nemá problem.
se jaksi obecne predpoklada, ze dveře nekdy jsou i otevřene :-D

na rozdil od dveri, kde je na spodni pulce natluceny koberec třeba.
i ty ofiko dvířka - pokud jsou pro opravdu velke psy - ac se daji zamykat a zajistovat -byla jsem proste upozornena, ze muze byt tak problem s pojistnym plnenim.
nevim, nikdy jsem to nepotrebovala a doufam, ze ani nebudu.
jen takove info do diskuze...

26.10.2017 08:12
Tedysek

XXX.XXX.34.106

Mozna prekvapujici informace - ale když zavru a zamknu takove kdysi, nekdy otevrene klasicke dveře - pojistovna s tim pak opravdu nemá problem.
se jaksi obecne predpoklada, ze dveře nekdy jsou i otevřene :-D

na rozdil od dveri, kde je na spodni pulce natluceny koberec třeba.
i ty ofiko dvířka - pokud jsou pro opravdu velke psy - ac se daji zamykat a zajistovat -byla jsem proste upozornena, ze muze byt tak problem s pojistnym plnenim.
nevim, nikdy jsem to nepotrebovala a doufam, ze ani nebudu.
jen takove info do diskuze...

Ještě, že si s něčím takovým nemusím lámat hlavu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík