Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2017 12:06
Luciien

XXX.XXX.213.242

Zdravím, už jsou to skoro dva měsíce co mi odešel do nebíčka můj milovaný andílek..Hrozně moc nám chybí a zjistili jsme, že bez pejska žít nechceme. Takže koncem prosince si plánujeme pořídit štěnátko. Chceme opět stejnou rasu, tedy zlatáčka. Chtěla bych se ale poradit. Maxíček nebyl s papíry, nešlo o množírnu viděli jsme tenkrát oba rodiče i prostředí.. a hlavně nijak zvlášt jsem se v té době o tuto problematiku nezajímala. Maxík nám zemřel v mladém věku a vlastně ani pořádně nevíme co byla příčina a proto bych chtěla alespon mít přehled o tom na co trpěli jeho rodiče a další.. Projížděla jsem si nějaké chovky a upřímně né všechny působili dobrý dojmem, u některých mi nepřišel zas takový rozdíl oproti množkám, takže se chci poradit..hlavně s těmi co si zlatého retrívra pořizovali. Zajímá mě jestli máte s nějakou určitou chovkou dobré zkušenosti.
A ještě jedna věc, Maxík jako štěnátko vypadal vyloženě medvídkově, ale když koukám na některé ty vrhy, tak mi přijdou ti pejsci spíše jak labradoři..čím to je? Je více druhů? Chtěla bych aby to byla taková ta chlupatá roztomilá kulička. Objevila jsem inzerát, kde sice nejde o papírové..ale takhle nějak se představuji zlatého retrívra, takže foto jen pro představu.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2017 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36

Zlatý retriever je jen jeden, rozhodně není více druhů, či podtypů. Nečeká Vás lehký úkol, protože u zlaťáků zrovna není v současné době velká nabídka a počítejte s tím, že těžko štěndo seženete pod patnáct tisíc. Ta štěňátka na fotce mi připadají spíš jako kříženci zlaťáka a howavarta. Mají takový delší čumáky. Počítejte také s tím, že dnešní zlatí retrievři jsou spíše bílí a také mají čím dál tím kratší nohy. Nedávno byl jeden krásně zlatý vrh, ale cena byla okolo dvaceti tisíc a stejně byla štěnda hned zamluvená. Koupě tohoto plemene bez PP je riziko, protože je to plemeno, které hodně trpí na dysplasii kyčlí a snad ještě více loktů. Rozhodně chtějte štěně po "nulových rodičích" na obě tyto vady. Dále chtějte, aby rodiče měly genetické testy pro toto plemeno. Pokud už by jste chtěla štěně bez PP je daleko lepší koupit právě křížence třeba právě výše zmíněných plemen. Je zde menší riziko různých zdravotních problémů, než u jedinců čistokrevných bez PP.
Taky nezapomeňte, že štěňata mají prostě štěněcí srst a ta správná delší jim naroste až později.

Přidejte reakci

Přidat smajlík