Ahoj všichni, mám na vás dotaz, nebo lépe řečeno prosbu, zda byste se se mnou nepodělili ještě o nějaký způsob, na který jsem zatím nepřišla a tudíž jej ani nevyzkoušela. Feňule (7 měsíců) mi pravidelně v noci v jednu a tu samou hodinu čůrá na totožné místo a to aniž by si zakňučela, že chce ven, jako to dělá jindy. Běžně vydrží přes den 8 hodin sama a neudělá ani loužičku, jinak chodíme po šesti hodinách a bez loužičky doma. V noci je to ale jinak. Vyvenčím jí naposledy mezi 23:00 a 24:00 a to v rámci 40 minutové procházky, čili má dost prostoru se pořádně vyčůrat a vykadit, nicméně v pět ráno (+- 10 až 15 minut) se prostě "bezeslova" zvedne z postele a okamžitě si to štráduje rovnou do obýváku přesně na jedno konkrétní místo a tam se vyčůrá. Zdravotní problém jsme vyloučili vzhledem ke skutečnosti, že jí to kromě noci problém vůbec nedělá a když potřebuje, tak si řekne a jdeme bez keců ven. Místo jsem zkoušela něčím zahradit, aby se tam nedostala, no tak to udělala hned vedle na první možné místo co nejblíž tomu, kde to dělá normálně. Zvažovala jsem i chybu ve výchově čistotnosti, ale dělá vše jak i tady mnozí radí a jak říkám, doma normálně nečůrá ani nic podobného, kromě té noci. Venku chválím, dávám pamlsek, doma jsem vždy bez keců a bez trestání uklidila. Vrátila jsem se i "na začátek" a opět s ní chodila i v noci a postupně čas natahovala. Byla líná i vylézt z postele, natož se venku vyčůrat.. udělala pár kapek a šla zase spát. Prd, pět hodin ráno a šup honem do obýváků a loužička... Napadlo mě i, jestli jí touhle dobou nebudí někdo z baráku, ale nikdo takhle brzy nevstává, nehledě na to, že by nejdřív štěkala, ale ona prostě neudělá žádný zvuk, jen vystřelí z postele a šup čůrat... Nějaké nápady? jsem ochotná vyzkoušet cokoliv, co by jí to mohlo odnaučit. Mě nevadí, že po ní musím ráno co ráno uklidit loužičku, nicméně spánek pouhých pět hodin denně prostě není nic moc a hlavně nebydlím v bytě sama.
Přesně tak, fena pravděpodobně v hlubokém spánku nekontroluje svěrače na tolik, aby vydržela tak dlouho. Celou dobu spí a najednou hned musí a nevydrží už aby si řekla, tak hledá nejvhodnější místo. Nejlepší v tomhle případě bude asi opravdu vstát, jít vyvenčit a jít si zase lehnout, mělo by se to postupně upravit, ale nenechávat ji to dělat doma.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych spíš pořešila to, aby mě vzbudila, když chce (takže, pokud spí s tebou, jak chápu, tak na šňůru) a šla ji vyvenčit...

Co takhle jednoduše jí ráno předběhnout, vstát třeba ve 4,30 hod a vyvenčit, jinak to venčení po šesti hodinach je docela málo, přeci jen to je ještě štěně, toho našeho už dospěláka venčím přes den v rámci možností častěji, nechci aby moč zbytečně zadržoval, tak třeba i po třech hodinách, záleží také jak hodně pije.Proč to dělá na jedno místo, no zřejmě se jí to místo zamlouvá a možná i jí to na tom místě asi ani nikdo včas patřičně nezakázal, možná právě i ty rady z kterých čerpáte nemusí být úplně správně pak je výsledek právě takový.Skoro jsem to pochopila tak, že když udělá potřebu doma, že ani nehnete brvou a jdete uklízet, to snad ne?Přehnané chválení venku za potřebu také považuju za zbytečné.Dělali jsme to tak že jsme doma když to udělal vždy řekli rázně NE+nesouhlasný pohled na něj a slovo VEN a rychle s ním ven, venku když to zopakoval tak stačilo když viděl že máme radost, měl ji také a doma že se zlobíme, pes to dobře vnímá a pro ještě citlivé štěndo neni ani víc potřeba když se s tím začne včas.Loužičku čistím vždy bez přítomnosti psa.Pokaždé když se štěnětem jdu ven dávám i povel VEN, takže slovo se naučí znát i si ho spojit s potřebou.Pokud se někomu bude zdát má metoda špatná, nezazlívám, jen doplním, že loužičky jsem doma fakt řešit nikdy na dýl jak několik týdnů nemusela, nepočítám samozřejmě nehody Jinak pes který skutečně ví kam má jít a nemá na výběr, tak většinou dělá potřebu u venkovních dveří, ne někde po bytě, u nás to tak vždy bylo.
napsal(a):
Co takhle jednoduše jí ráno předběhnout, vstát třeba ve 4,30 hod a vyvenčit, jinak to venčení po šesti hodinach je docela málo, přeci jen to je ještě štěně, toho našeho už dospěláka venčím přes den v rámci možností častěji, nechci aby moč zbytečně zadržoval, tak třeba i po třech hodinách, záleží také jak hodně pije.Proč to dělá na jedno místo, no zřejmě se jí to místo zamlouvá a možná i jí to na tom místě asi ani nikdo včas patřičně nezakázal, možná právě i ty rady z kterých čerpáte nemusí být úplně správně pak je výsledek právě takový.Skoro jsem to pochopila tak, že když udělá potřebu doma, že ani nehnete brvou a jdete uklízet, to snad ne?Přehnané chválení venku za potřebu také považuju za zbytečné.Dělali jsme to tak že jsme doma když to udělal vždy řekli rázně NE+nesouhlasný pohled na něj a slovo VEN a rychle s ním ven, venku když to zopakoval tak stačilo když viděl že máme radost, měl ji také a doma že se zlobíme, pes to dobře vnímá a pro ještě citlivé štěndo neni ani víc potřeba když se s tím začne včas.Loužičku čistím vždy bez přítomnosti psa.Pokaždé když se štěnětem jdu ven dávám i povel VEN, takže slovo se naučí znát i si ho spojit s potřebou.Pokud se někomu bude zdát má metoda špatná, nezazlívám, jen doplním, že loužičky jsem doma fakt řešit nikdy na dýl jak několik týdnů nemusela, nepočítám samozřejmě nehody Jinak pes který skutečně ví kam má jít a nemá na výběr, tak většinou dělá potřebu u venkovních dveří, ne někde po bytě, u nás to tak vždy bylo.
Moment, to jsme se zřejmě chybně pochopily: není to tak, že bych uklízela loužičku bez jakékoliv reakce. Pokud přijdu k loužičce (nebo na to, že tam vůbec nějaká je) až za nějaký čas (i hloupých pár minut), tak maximálně utrousím, že je to čuně a uklidím. Když se před tím stávalo, že se jala čůrat v bytě před námi, tak jsem jí okřikla rázným FUJ a mazala jsem s ní ven. Venku jsem jí řekla klidným hlasem HODNÁ když čůrala, jinak žádné přehnané chválení se u nás nikdy nekonalo, že bych jí kdovíjak nadšeně začala obletovat jak šíleně moc je to šikovná holka a nevím co ještě to ne. Prostě s klidem. Když jdeme ven, tak vždy řeknu: "Jdeme čůrat".
Jinak k té četnosti venčení. Odcházím z bytu v osm hodin ráno a vracím se v půl čtvrté. Práce je hold práce, jinak to nejde (když se během té doby vyčůrá, tak to je přesně ten moment, kdy uklízím bez keců). Sem tam si vezmu homeoffice, čili jsme spolu celý den a chodíme častěji, když si beru pauzu v rámci pracovní doby třeba. O víkendech jsme celé dny venku. Doslova. Podnikáme výlety do přírody, tůry do hor a tak, samozřejmě s ohledem na její věk,40km na kole nedává, to je jasný, ale lážo plážo tempem (tím myslím, že by vedle mě mohl člověk jít rychlejším krokem a stačil by mi), tak to dáme s přestávkami třeba těch 7km a pokud vypadá, že by ještě běhala, tak klidně přidámě nějakej úsek cesty navíc. Ve všední dny jsme spolu venku od těch půl čtvrté až cirka do šesti a pak jdeme znovu v devět a ve dvanáct večer (ráno jsem s ní venku od šesti do cirka 6:45). Nemyslím si, že by nějak musela zadržovat. A pokud si řekne i třeba po 20 minutách od návratu z procházky, tak jdeme znovu ven. nebo myslíte, že i tak je to málo?
Takže navrhujete vstát třeba kolem těch třičtvrtě na pět (raději v půl, ona nevstává přesně v pět, psala jsem plus mínus nějaká ta minuta) a jít ven a prostě pak začít po nějakém čase pomalu posouvat jo? Třeba po dalších 14 dnech až 3 týdnech posunout na pátou, pak na čtvrt na šest a tak? Jen se ptám, jestli jsem myšlenku dobře pochopila

Beica
napsal(a):
Takže navrhujete vstát třeba kolem těch třičtvrtě na pět (raději v půl, ona nevstává přesně v pět, psala jsem plus mínus nějaká ta minuta) a jít ven a prostě pak začít po nějakém čase pomalu posouvat jo? Třeba po dalších 14 dnech až 3 týdnech posunout na pátou, pak na čtvrt na šest a tak? Jen se ptám, jestli jsem myšlenku dobře pochopila
Takhle bych to udělala já.
Jak jsem již psala v jiných diskuzích, my máme nainstalovaná průchozí dvířka ve dveřích, takže naši psi si frekvenci venčení určují sami. Spát chodíme pravidelně + - před 23 hod, to je osobně ještě všechny venku vyvenčím.2 psi (8 a 9 let) vydrží celou noc, ti nikam nejdou, ovšem 5 a 2 letý pes chodí ven čůrat pravidelně kolem 3 hod ráno. Pokud je zavřu, řeknou si o to kňučením u dveří. Mnohokrát jsem s nimi byla a opravdu se venku pouze vyčůrají (a ne málo) a mažou zpátky, neštěkají tam, nenahánějí kočky apod. Prostě tu potřebu po těch 3-4 hodinách mají.
Lexaurin
napsal(a):
A pije během vyletovani, nosíte ji vodu, nebo se, dochlemtava, az po příchodu domu?
Během výletování nosíme pro malou dvě 1,5l pet lahve s čistou vodou a skládací misku. Dostává pít na jakékoliv přestávce, kterou si uděláme. Pokud voda dojde, koupím další nebo požádám o naplnění stávající lahve třeba ve stánku s občerstvením nebo tak. Ve velkých vedrech dostává možnost pít prakticky kdykoliv si i já vzpomenu, že bych měla žízeň. Pokud si nevezme vodu z dlaně, tak do misky nedávám, kdykoliv jsem to totiž udělala, tak se vody ani netkla, prostě neměla žízeň. Když jsme třeba na cvičáku, tak také pije po hodině tam, cestou domu se vyčůrá, pak ještě pije doma a tak do půl hodiny sní jdu opět ven.
manbea
napsal(a):
Jak jsem již psala v jiných diskuzích, my máme nainstalovaná průchozí dvířka ve dveřích, takže naši psi si frekvenci venčení určují sami. Spát chodíme pravidelně + - před 23 hod, to je osobně ještě všechny venku vyvenčím.2 psi (8 a 9 let) vydrží celou noc, ti nikam nejdou, ovšem 5 a 2 letý pes chodí ven čůrat pravidelně kolem 3 hod ráno. Pokud je zavřu, řeknou si o to kňučením u dveří. Mnohokrát jsem s nimi byla a opravdu se venku pouze vyčůrají (a ne málo) a mažou zpátky, neštěkají tam, nenahánějí kočky apod. Prostě tu potřebu po těch 3-4 hodinách mají.
To jsem rada, ze nejsem sama. Dvířka sice nemam, takže musím vstát, na jedno oko spím a druhým sleduju. Fenka si mi v lete začala ve 3 hodky rano říkat o vycurani. Škrabka na dveře. Venku vyčurá, a vali domu.Zacalo to na nove chalupě. Ted se to trosku posunulo díky zmene casu. Vstávám v 5 do práce. Jsem zvedava, jestli to přejde. Venčím ve 22,00. Mali spi ráno jak dudci, ze je nemůžu vytáhnout z pelechu, divozenka blbne. Už si pripadam jak pracujici na mateřské.
manbea
napsal(a):
Tak bohužel bydlím v panelovém domě, čili dvířka udělat nelze. jedině otevřít dveře na balkon, nicméně to "problém" poněkud neřeší. Aktuálně feňule jen vyběhne z postele, vyčůrá se v obýváku na opačném konci bytu, než je má ložnice (byt máme poměrně veliký) a zase šupajdí ke mě do postele, kde si lehne a během chvíle usne.
Lexaurin
napsal(a):
To jsem rada, ze nejsem sama. Dvířka sice nemam, takže musím vstát, na jedno oko spím a druhým sleduju. Fenka si mi v lete začala ve 3 hodky rano říkat o vycurani. Škrabka na dveře. Venku vyčurá, a vali domu.Zacalo to na nove chalupě. Ted se to trosku posunulo díky zmene casu. Vstávám v 5 do práce. Jsem zvedava, jestli to přejde. Venčím ve 22,00. Mali spi ráno jak dudci, ze je nemůžu vytáhnout z pelechu, divozenka blbne. Už si pripadam jak pracujici na mateřské.
Já myslela, že se ti naši mladší přiučí od těch starších, ale ne. Prostě tu potřebu mají. A asi jim to tak už zůstane .
Beica
napsal(a):
Tak bohužel bydlím v panelovém domě, čili dvířka udělat nelze. jedině otevřít dveře na balkon, nicméně to "problém" poněkud neřeší. Aktuálně feňule jen vyběhne z postele, vyčůrá se v obýváku na opačném konci bytu, než je má ložnice (byt máme poměrně veliký) a zase šupajdí ke mě do postele, kde si lehne a během chvíle usne.
A jak to vlastně trvá dlouho? Ono věk 7 měsíců - to už může být před háráním a u některých fenek je z tohoto důvodu zvýšená potřeba močení normální.
manbea
napsal(a):
Já myslela, že se ti naši mladší přiučí od těch starších, ale ne. Prostě tu potřebu mají. A asi jim to tak už zůstane .
Sem ráda, že nejsem sama, kdo si myslí (ba přímo vidí) že pes se jde vyčůrat cca po těch 3-4 hodinách. I můj, co je venku. Po ranní prochajdě a nějakém to hlídání usne kolem 11h a chrní cca do 13h, pak vyběhne občůrat tisovou kouli, zase zalehne a chrní ještě třeba 2hodiny.
lesnížínka
napsal(a):
Sem ráda, že nejsem sama, kdo si myslí (ba přímo vidí) že pes se jde vyčůrat cca po těch 3-4 hodinách. I můj, co je venku. Po ranní prochajdě a nějakém to hlídání usne kolem 11h a chrní cca do 13h, pak vyběhne občůrat tisovou kouli, zase zalehne a chrní ještě třeba 2hodiny.
Ano, mám pocit, že normálnější je u psů vyprazdňování po těch 3-4 hodinách. Možná to bude jako u lidí, někdo musí jít hned, jakmile se mu jen trochu chce, jiný s plným močákem oběhá půl dne, než je to i pro něj opravdu akutní.
manbea
napsal(a):
Mne to take dela nejmladsi . Občas se, zvedne i druha holka, protože ji nutne potřebuje precurat, když v pět nevstavam, reknu ji, ze, se jde, spinkat a zase lehne, když chci o vokendu spat dele, vezmu i ji. Ona pak venku se, snupakem dole hledá ten curanek, pak pridrepne a jde se chrnět. Joooo, kdyby mi někdo říkal, ze budu litat po nocích se psy...
manbea
napsal(a):
Ano, mám pocit, že normálnější je u psů vyprazdňování po těch 3-4 hodinách. Možná to bude jako u lidí, někdo musí jít hned, jakmile se mu jen trochu chce, jiný s plným močákem oběhá půl dne, než je to i pro něj opravdu akutní.
Ja nekde četla, ze o šesti hodinách vencit.
..a co tedy pár minut před tou její "hodinou" nenechat jí slézt, vzít ji do náručí a jít s ní ven...naše štěně když jsme s ním opravdu chodili každou chvilku ven, tak jakmile se k ránu probudilo a než stačil skočit z postele dolů na zem - kde by bezesporu loužičku udělalo, jsem prostě bafla do jedné rukou, druhou jsem se přioděla a letěla ven... horší to bylo když jsem si zlomila ruku, ale i tak jsem to zvládla...jen jsem se modlila abych nepotkala moc lidí na ulici vzhledem k neumytosti a neučesanosti - to už jsem bohužel nezvládla s tou jednou rukou...
lesnížínka
napsal(a):
No já třeba o víkendu kdy si přispím, tak psa tahám z postele aby se šel vůbec vyčůrat... Když jsem ještě měla retrívra, tak byl v chodbě a přes léto a jaro měl otevřené dveře, takže si pes mohl chodit ven kdy chtěl. Přesto jsem většinou musela jít s ním a na venčení ho vytáhnout... Neměl potřebu chodit čůrat třeba po 4 hodinách, to vůbec... Jo až potom když bral prednison, ale to už bylo vlivem toho léku... Do té doby ven snad dřív jak po 8 hodinách nechodil..
Edánek
napsal(a):
..a co tedy pár minut před tou její "hodinou" nenechat jí slézt, vzít ji do náručí a jít s ní ven...naše štěně když jsme s ním opravdu chodili každou chvilku ven, tak jakmile se k ránu probudilo a než stačil skočit z postele dolů na zem - kde by bezesporu loužičku udělalo, jsem prostě bafla do jedné rukou, druhou jsem se přioděla a letěla ven... horší to bylo když jsem si zlomila ruku, ale i tak jsem to zvládla...jen jsem se modlila abych nepotkala moc lidí na ulici vzhledem k neumytosti a neučesanosti - to už jsem bohužel nezvládla s tou jednou rukou...
Tak v tomhle problém není, jakmile si knikne u dveří hned se letí ven. Dělá to z nějakého důvodu poslední asi tak měsíc... Před 14 dny už to vypadalo, že bude klid, neb se tři noci po sobě nic nedělo, až ráno mě vzbudila kolem sedmé (šla jsem s ní v půl dvanácté na 30 minut ven cca), čili po sedmi hodinách a nechala mě absolutně v klidu obléknout, ještě jsem jí tahala z postele. A vybudila mě ona sama. A teď zase prostě v noci bez jediného náznaku letí a než vstanu z postele a dojdu do obýváku tak je tam loužička. Já jí ani nestihnu chytit.
Beica
napsal(a):
Takže prostě vstávat a trpělivě vyčkat až se naučí ovládat i v noci, je to tak? Ok, pokud to pomůže ;) Zkusím s ní jít už třeba ve 3 ráno a pak v 6 ráno když stávám do práce, to by mohlo zabrat. Uvidíme, pokud ne, tak interval zkrátím. Díky moc ;).
..našemu štěněti je čerstvých sedm měsíců...naposledy jdeme v +- 23 hod. a pak v +-5 hod. ráno - pak dospáváme a jde se v osm, pokud v šest neodcházíme spolu do práce...stále venčím po zhruba třech až čtyřech hodinách...horší je to když spím po a mezi nočními(zrovna dnes a zítra)... to přijdeme z práce okolo osmé domů, budíka nařídím na 12,00 a pak v 16.00 odpoledne, v 18.00 pak odcházíme do práce...je to občas o nervy, ale vyplatilo se, doma snad dvě tři loužičky, pár bobků a jinak žádná nehoda - a ještě to byla moje vina, že jsem se "zapomněla" a nešla v předstihu, když se začalo kroutit...
Beica
napsal(a):
Už takhle brzy jo? Fenku jsem nikdy neměla, jen psy, tak netuším vůbec. Teta má malou fenku a ta hárala až po roce, to se chystá už takhle brzy jo? No to potěš
Mám malou fenku, začala poprvé hárat přesně v 6ti měsících a 20 dnech .
Píši si hárání do očkováku, abych si to nemusela pamatovat.
Já osobně bych se u fenky zaměřila, proč to dělá, resp. proč ve stejnou dobu.
Nezapne/nevypne se třeba noční proud? Nezapne se někde někomu pračka?
Dělá to od začátku? Jestli ne, zamyslet se, kdy to začlo.
Co se stane, když zavřete dveře od ložnice nebo obýváku?

Beica
napsal(a):
Už takhle brzy jo? Fenku jsem nikdy neměla, jen psy, tak netuším vůbec. Teta má malou fenku a ta hárala až po roce, to se chystá už takhle brzy jo? No to potěš
Jedna ze sester mého psa se do toho pustila už ve 4 m.
Beica
napsal(a):
Může, je to různé. Starší poprvé v 8m a hárá po 8m, většinou. A v srpnu poprvé hárala mladší- 11m a do 2 dní začala i starší

Beica
napsal(a):
Tak v tomhle problém není, jakmile si knikne u dveří hned se letí ven. Dělá to z nějakého důvodu poslední asi tak měsíc... Před 14 dny už to vypadalo, že bude klid, neb se tři noci po sobě nic nedělo, až ráno mě vzbudila kolem sedmé (šla jsem s ní v půl dvanácté na 30 minut ven cca), čili po sedmi hodinách a nechala mě absolutně v klidu obléknout, ještě jsem jí tahala z postele. A vybudila mě ona sama. A teď zase prostě v noci bez jediného náznaku letí a než vstanu z postele a dojdu do obýváku tak je tam loužička. Já jí ani nestihnu chytit.
Nemůže být přistydlá?
Beica
napsal(a):
Jaké potěš? Může to být první hárání nebo nemusí, je to fenka od fenky. A je to naprosto normální věc, kvůli které není třeba plašit nebo něco řešit, jen fenku dobře hlídat, aby nedošlo k nakrytí. Je to jednoduchá a naprosto přirozená věc.
Beica
napsal(a):
...tak fakt nevím...možná nadcházející první hárání jak tady mnozí zmiňují?
Abych nemusela psát každému zvlášť ;)
To Scylla: já to s tím háráním nemyslela nikterak ve zlém. Samozřejmě, že je to naprosto normální a není to žádná obrovská změna ani nic nepřirozeného. To no potěš bylo myšleno spíš jako: když se fenka připravuje na hárání, tak má větší potřebu močit = budeme obdobný problém pravděpodobně řešit á půl roku. Pokud je to tedy způsobené tímto.
To Fiona.Praha, Ollie, Markéta 80: jojo, byla jsem poučena na veterině, že je to jako u lidí. Každá holčina si tím poprvé projde jindy. Některá dřív, některá později. (Byly jsme na veterině tedy z úplně jiného důvodu, ale došla shodou okolností řeč i na tohle)
To Edánek: nevadí, že nevíte ;) Každá rada se cení, každý komentář, neb prostě můžete přijít na něco, co mě nenapadlo ani zohlednit (viz. komentář od Fiony s nočním proudem a tak.)
Jinak dneska opět nic. Šla jsem s ní v jedenáct, byla jsem servaná jak broůvkovej keř, takže jsem fakt potřebovala jít spát. No nastavila jsem si budíka, ale vybil se mi telefon a nezazvonil. Můra neudělala vůbec nic, až v šest když vstával přítel do práce, tak mě vzbudil a já jí doslova tahala z postele jakože má jít čůrat. Vůbec nevyběhla... Tak uvidíme, jak to bude v následujících dnech.

A nechodíte třeba na vycházky kolem nějakého vodního zdroje, kde pes pije i mimo domov...? Naše ochutná každej rybník, potůček, louži. pak může být zvýšená potřeba močit.
napsal(a):
A nechodíte třeba na vycházky kolem nějakého vodního zdroje, kde pes pije i mimo domov...? Naše ochutná každej rybník, potůček, louži. pak může být zvýšená potřeba močit.
Je pravda, že z louže se mi párkrát napila, ale hned jí řeknu FUJ a jdeme dál. Nikdy si nedala více než lok, no i ten udělá své :( nicméně nikterak často se to nestává. Jinak na procházky chodíme maximálně do krčského lesa v Praze anebo po sídlišti. Tady žádné vodní zdroje nejsou. Kromě sem tam louže v tomto období.
Beica
napsal(a):
Je pravda, že z louže se mi párkrát napila, ale hned jí řeknu FUJ a jdeme dál. Nikdy si nedala více než lok, no i ten udělá své :( nicméně nikterak často se to nestává. Jinak na procházky chodíme maximálně do krčského lesa v Praze anebo po sídlišti. Tady žádné vodní zdroje nejsou. Kromě sem tam louže v tomto období.
Já teda psa nechávám pít z kaluží úplně běžně, to samé z rybníku... nikdy mu po tom nic závažného nebylo. Jako asi bych nenechala pít z kaluže na silnici, kde je fakt takovej ten oblázek a je vidět, že v ní jsou nějaký srač*y. Ale my chodíme spíš do přírody - a abych zakazovala psovi napít se z kaluže na louce? Tak to fakt ne. Když chodíme na procházky tady v okolí, tak ani neberu vodu a počítám s tím, že se pes napije cestou v rybníce. Mě připadá, že tím, jak pes nemůže žrát pomalu nic jiného než granule, nemůže se napít z rybníka, tak tím si ho lidé akorát dělají "choulostivějšího" nebo jak to říct.
Edit.: omlouvám se, že je to mimo téma...
marcelaamax
napsal(a):
Já teda psa nechávám pít z kaluží úplně běžně, to samé z rybníku... nikdy mu po tom nic závažného nebylo. Jako asi bych nenechala pít z kaluže na silnici, kde je fakt takovej ten oblázek a je vidět, že v ní jsou nějaký srač*y. Ale my chodíme spíš do přírody - a abych zakazovala psovi napít se z kaluže na louce? Tak to fakt ne. Když chodíme na procházky tady v okolí, tak ani neberu vodu a počítám s tím, že se pes napije cestou v rybníce. Mě připadá, že tím, jak pes nemůže žrát pomalu nic jiného než granule, nemůže se napít z rybníka, tak tím si ho lidé akorát dělají "choulostivějšího" nebo jak to říct.
Edit.: omlouvám se, že je to mimo téma...
Jako když jsme někde venku a ona se napije z louže, tak to neřeším, max jí doliju ještě normální misku, aby měla víc vody. Ale na sídlišti se mi to riskovat nechce, takže tam je to jasné FUJ. Ani nemusí v kaluži nic plavat, auta parkují už i na chodníku a každému ukápne trocha oleje, či něčeho jiného. Prostě nechci, aby pila nějaké sajrajty z chodníku. Z pole, z rybníka, v lese, nebo tak, to neřeším. U nás u studánky piju vodu z potoka i já a nikdy mi nebylo špatně, čili se nebojím nechat napít i psinu, když má žízeň. a Granule nežere, snaha byla, ale vždy vydržela tak měsíc a pak odmítla žrát. Hladověla a stejně si nevzala. Jen tak jako aby se teda neřeklo, že se toho netkla. Došly mi nervy s granulema, fenka je na mase, konečně spokojená a konečně žravá.
Beica
napsal(a):
Jako když jsme někde venku a ona se napije z louže, tak to neřeším, max jí doliju ještě normální misku, aby měla víc vody. Ale na sídlišti se mi to riskovat nechce, takže tam je to jasné FUJ. Ani nemusí v kaluži nic plavat, auta parkují už i na chodníku a každému ukápne trocha oleje, či něčeho jiného. Prostě nechci, aby pila nějaké sajrajty z chodníku. Z pole, z rybníka, v lese, nebo tak, to neřeším. U nás u studánky piju vodu z potoka i já a nikdy mi nebylo špatně, čili se nebojím nechat napít i psinu, když má žízeň. a Granule nežere, snaha byla, ale vždy vydržela tak měsíc a pak odmítla žrát. Hladověla a stejně si nevzala. Jen tak jako aby se teda neřeklo, že se toho netkla. Došly mi nervy s granulema, fenka je na mase, konečně spokojená a konečně žravá.
Jo tak to pak jo, mě nějak nedošlo, že většina procházek se odehrává na sídlišti, tam bych taky asi pít nenechala
A ty granule - to nebylo myšleno na vás. Spíš tak všeobecně. Znám třeba lidi, kteří nedovolí psovi se napít ani na louce z kaluže, může jen a pouze granule, když mu chci dát pamlsek tak musí vidět značku a složení, nikdy neměl maso, nikdo neměl ovoce zeleninu. A každou chvíli řeší, že má pes průjem nebo zvrací.