Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.10.2017 14:02
t_doslova

XXX.XXX.64.250

Zdravím,
máme doma v bytě fenku shiba-inu, stará tři měsíce a týden. Bohužel se nám ji stále nedaří naučit venčit venku. Všechno dělá doma na přebalovací podložku, kterou jsme původně zamýšleli pouze na noční "nehody", které bývaly časté a všude po bytě. Na podložku se naučila velice rychle a pochopila, že tam je to správně. Naopak když jdeme ven, nikdy ji nenapadne se vyčůrat ani vykakat. Připadá mi to, jako by se před námi styděla. Kdykoliv si jí i doma všimneme, že začíná na podložce, ihned se zastaví a dělá, že nic. Venku s ní můžeme být klidně hodinu, ale ona to drží až dokud nepřijdeme domů, kde to ihned po příchodu udělá na podložce. Jediné místo, kde to udělá bez rozmyšlení venku je zahrada mých rodičů, když běhá navolno s dalším psem.
Neměl by někdo nějakou radu, prosím?
Mockrát děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2017 14:05

Naučili jste psa, že doma se může. Podložku zahoďte, to nepovede k tomu, co chcete.
Jakmile se doma chystá k akci, vemte ji a vyneste ven, klidně uprostřed čůrání.
Musíte zůstat venku tak dlouho, dokud se nevyčůrá.

31.10.2017 14:18
macomb

XXX.XXX.99.17

Podložku vyhodit, shiby jsou dost čistotný a za chvíli máte po starostech.

31.10.2017 14:33

Přesně tak, jediné kde bych asi tolerovala trvale na podložku kdybych bydlela třeba v 9.patře, pak se to asi učí hůř ven.

31.10.2017 14:35
t_doslova

XXX.XXX.64.250

Děkuju všem, tak to takhle zkusíme. Všichni známí říkali, žeprý se to tak nějak urovnalo samo zhruba v půl roce i s podložkou, ale nechceme to podcenit.

31.10.2017 14:51
Edánek

XXX.XXX.150.21

t_doslova napsal(a):
Zdravím,
máme doma v bytě fenku shiba-inu, stará tři měsíce a týden. Bohužel se nám ji stále nedaří naučit venčit venku. Všechno dělá doma na přebalovací podložku, kterou jsme původně zamýšleli pouze na noční "nehody", které bývaly časté a všude po bytě. Na podložku se naučila velice rychle a pochopila, že tam je to správně. Naopak když jdeme ven, nikdy ji nenapadne se vyčůrat ani vykakat. Připadá mi to, jako by se před námi styděla. Kdykoliv si jí i doma všimneme, že začíná na podložce, ihned se zastaví a dělá, že nic. Venku s ní můžeme být klidně hodinu, ale ona to drží až dokud nepřijdeme domů, kde to ihned po příchodu udělá na podložce. Jediné místo, kde to udělá bez rozmyšlení venku je zahrada mých rodičů, když běhá navolno s dalším psem.
Neměl by někdo nějakou radu, prosím?
Mockrát děkuji.

...podložku ihned pryč a chodit a chodit a chodit ven...

2.11.2017 08:16
samik49

XXX.XXX.177.4

Kromě toho, ve třech měsících je to ještě pořád dost malé štěně :) dejte tomu čas. Každopádně ale pokud se venku nevyvenčí a chystá se na podložku, tak vzít okamžitě znovu ven..

2.11.2017 08:36
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

Choďte s ní co nejčastěji ven - prostě jí vysvětlit, že se venčí venku. Shiby jsou chytré, doposud jste jí vysvětlili, že se chodí na podložku, tak se toho prostě drží.
Já jsem se svým shibákem chodila od prvního dne co byl u nás (2m) pokaždé, když si pohrál a šel spinkat. Takže neustále kolečko ven-aktivita-spinkat-probudí se- na nic nečekat, okamžitě ven - a být tak dlouho dokud se nevyprázdní - pochválit (rozumně). Nečekat že si stěně řekne, nebo se bude ošívat, prostě co chvíli mazat ven - u nás to bylo co 2-4h, kromě noci, to chrněl do cca 5. Díky bohu první měsíce jsem měla více méně home office, takže to bylo super, bylo to dost časově náročné, ale velmi se to vyplatilo. Naučil se rychle, kromě pár loužiček, které by jsem spočítala na rukou a byly mou vinou, že jsem to nevychytala.
Bude to o.k. užijte si shibí stěndo, jsou super

Přidejte reakci

Přidat smajlík