Velká skvrna po tetování přetrvávající do dospělosti feny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2017 20:31
Petra K

XXX.XXX.109.79

Dobrý den,
věděl byste někdo, čím je způsobena skvrna na břiše - viz fotka? Je to 3 kilová fenka,6 let. Tetovaná byla jako 7mi týdenní štěně, paní chovatelka tenkrát rikala, ze se ji po tetování udělala modrina a že to zmizí. No, nezmizela. Není to pigmentova skvrna. Nedělá ji žádné potíže, jen mi to zajímá. Bohužel, tetování uz není v podstatě citelně.
Díky.

1.11.2017 21:41
lthorn

XXX.XXX.39.246

A je to určitě po tetování?To měla již když jste ji koupila jako štěňátko ? .Tetování bylo při prodeji čitelné?Toto dle mého tetování nemůže udělat.Veterinář to viděl?

1.11.2017 22:14
Petra K

XXX.XXX.109.79

Ano, takto jsem ji koupila jako štěně. Paní chovatelka rikala, ze se ji právě ta modrina udelala po tom tetování a ze to zmizí. Ale nezmizelo. Modrina to neni, i kdyz to tak opravdu vypadá. Veterinář si myslel, když to viděl prvně, jestli neměla nějaký úraz. Vysvětlila jsem mu, jakou informaci jsem dostala ja a on jen řekl, ze to ještě neviděl. Ma to už těch 6 let. Zpočátku tetování čitelné bylo, teď uz není.

2.11.2017 07:11
manbea

XXX.XXX.70.116

Mě přijde, jakoby tetovací barva byla rozlita do podkoží, zvlášť když říkáte, že samo tetování zmizelo. I když jsem měla tetované psy, přímo s tetováním zkušenosti nemám, ale je třeba možné, že byla tetovací barva více naředěná ? Vím, že tetování u některých psů časem vybledne anebo se trochu rozmaže (náš případ), ale tohle? Z jakých je fenka podmínek ?

2.11.2017 09:12
ivulka2

XXX.XXX.155.174

manbea napsal(a):
Mě přijde, jakoby tetovací barva byla rozlita do podkoží, zvlášť když říkáte, že samo tetování zmizelo. I když jsem měla tetované psy, přímo s tetováním zkušenosti nemám, ale je třeba možné, že byla tetovací barva více naředěná ? Vím, že tetování u některých psů časem vybledne anebo se trochu rozmaže (náš případ), ale tohle? Z jakých je fenka podmínek ?

Tohle tetování neudělá, tetovací barva se takto nenaředí je to pasta tuhé konzistence která se napatle na tetovací kleště a cvakne do ucha nebo do slabiny (do slabiny tetovací pero).barva se nerozteče a nerozlije prostě je to husté a zustane to jen v místě toho vpichu.Pokud se tetování časem vytratí tak je to většinou chyba tetovače bud je pasty na kleštích málo a nebo prostě málo cvakne tudíž zustane barva jen v povrchové vrstvě a ta postupně hojením zmizne.
Mám natetováno několik vrhu a i tmavě vlkošedých psu a nikdy se mi nestalo že by bylo nečitelné nebo zmizlo nebo se takto rozlilo.
i když je u tohoto možné že tetovač procvakl moc a barva se dostala opravdu na vnitřní stranu a takto zabarvila celé podkoží.

2.11.2017 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

S tetováním žádné zkušenosti nemám a netuším čím se tetují psi. Jak psala Mambea, či Ivulka, taky mi to přijde, jako by se jí tetovací barva dostala nějak do žilky. Když se třeba při odběru krve blbě napíchne, taky se udělá podlitina. A me přijde, jako by se tam přimíchala ta tetovací barva.

2.11.2017 13:09
Petra K

XXX.XXX.151.68

manbea napsal(a):

Je z CHS, i když nijak vymazlená štěňátka to nebyla. Fen hodně, jedou prostě ve velkém.

2.11.2017 13:16
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lesnížínka napsal(a):
S tetováním žádné zkušenosti nemám a netuším čím se tetují psi. Jak psala Mambea, či Ivulka, taky mi to přijde, jako by se jí tetovací barva dostala nějak do žilky. Když se třeba při odběru krve blbě napíchne, taky se udělá podlitina. A me přijde, jako by se tam přimíchala ta tetovací barva.

Tetovací barva je tuhá pasta, štěněti se vyčistí ucho či slabina vetře se tato tuha barva a tetovacíma kleštěma se to cvakne a barva se ještě vetře, nebo obráceně vyčištěné ucho se cvakne kleštěmi a do toho se pak vetře tato barva.Barva se nijak neředí a nemíchá.Je nepravděpodobné že by se barva nějak rozlila v podkoží ale...záleží na tetovači a někteří jsou fakt odborníci...

2.11.2017 16:13
saola

XXX.XXX.17.249

Petra K napsal(a):
Dobrý den,
věděl byste někdo, čím je způsobena skvrna na břiše - viz fotka? Je to 3 kilová fenka,6 let. Tetovaná byla jako 7mi týdenní štěně, paní chovatelka tenkrát rikala, ze se ji po tetování udělala modrina a že to zmizí. No, nezmizela. Není to pigmentova skvrna. Nedělá ji žádné potíže, jen mi to zajímá. Bohužel, tetování uz není v podstatě citelně.
Díky.

Zkuste se spíš obrátit na tatéry, mají víc zkušeností s případnými chybami při tetovacím procesu. Skutečně to vypadá, že došlo k vylití barvy do podkoží, což se při tetování jehlou stát může. Předpokládám, že tetováno bylo jehlou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2017 17:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zřejmě tetoval nějaký chytrák, tetování takto na břicho jsem ještě ani neviděla, dělá se to spíš na vnitřní stranu stehna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík