Nečistotnost novofundlačky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.11.2017 09:19
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Zdravím všechny,

Nejsem si úplně jistá, jestli je tento problém řešitelný, ale třeba někoho něco napadne.
Máme dva psy, starší erdelku a fenu novofundláka, ta má rok a půl. Bydlíme v domě se zahradou. Když jsme v práci, psiska jsou na zahradě, jakmile přijdeme domů, bereme je obě na procházku. Když přijdeme z procházky, tak je chci vzít obě domů, protože chci aby byly s námi.

Jde o to, že erdelce stači umýt/otřít packy a je to v pohodě. Jenže novofundlák se věčně válí v bahně, v schválně si do blata sedá, rochní se v kalužích. Na procházce s námi to dělá méně, ale když přijdeme z práce, pravidelně ji najdu ležet v diře, kterou si sama vyhrabala nebo v listí nebo prostě v čemkoliv, jen aby nebyla čistá. Abych ji mohla vzít domů, musela bych jí každý den drhnout šamponem ve vaně a pak fénovat, zaprvé by mi to zabralo tolik času, že pak můžu jít rovnou spát a za druhé si myslím, že to určitě není vhodně, aby se pes každý den umýval šamponem.

Poradíte mi někdo, jak ji mám udržet aspoň trošku v čistotě?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2017 09:34

Zkraťte ji srst a vytírejte suchým ručníkem nebo např toto http://www.vase-krmivo.cz/absorbine-miracle-groom-koupel-ve-spreji-5-v-1-lahev-s-rozprasovacem

2.11.2017 11:08
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Nemyslím, že správanie fenky NF je prejavom nečistotnosti. Toto plemeno rado pláva, používa sa na záchranu topiacich sa a ťahanie člnov, len jej asi chýba voda, tak si pomáha ako vie. Mali by ste vymyslieť niečo na uspokojenie jej potrieb

2.11.2017 11:54
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkraťte ji srst a vytírejte suchým ručníkem nebo např toto http://www.vase-krmivo.cz/absorbine-miracle-groom-koupel-ve-spreji-5-v-1-lahev-s-rozprasovacem

Díky moc smajlík

2.11.2017 11:59
sabina.01

XXX.XXX.6.234

mamkamaria napsal(a):
Nemyslím, že správanie fenky NF je prejavom nečistotnosti. Toto plemeno rado pláva, používa sa na záchranu topiacich sa a ťahanie člnov, len jej asi chýba voda, tak si pomáha ako vie. Mali by ste vymyslieť niečo na uspokojenie jej potrieb

Věnujeme se jí, jak nejvíc je to možné, po procházce s ní vždycky blbneme, přetahujeme se, cvičíme ji a snažíme se být s ní jak nejvíc to jde. V létě samozřejmě plave pořád, nosí z vody aporty nebo zachraňuje nás smajlík Jde mi jen o to, že když ji pustím do vody v tomto počasí, asi je vám jasné jak potom vypadá Nebo máte nějaký nápad jak ji zabavit teď v zimě?

2.11.2017 12:01

Spíš bych se zamyslela, jestli nelze v domě udělat "přechodovou" místnost, kde bude pes potřebnou dobu zavřen, než uschne a opadá z něj to nejhorší.

2.11.2017 12:09

Teď v zimě ještě není...můj pastevec si teď taky klidně zaplave, na rozdíl od léta, tak ho prostě doma vydrbu hadrem a je...chemie fakt srsti neprospívá, notabene když budeš pořád odstraňovat mastnotu z přirozeně a povinně mastné srsti, kteroužto NF má...

2.11.2017 12:18
kiko

XXX.XXX.168.91

Co pořídit fukar.Sice je to investice, taky jsem to dlouhou dobu považovala za zbytečnost, ale nakonec jsme pořídili a bez něj už ani ránu. Mám berňáky, takže taky chlupáče.Na procházkách se rochní, koupou...na zahradě z nich během deseti minut vyfoukám vodu, písek, bahno a můžou domů.Je to i fajn prevence proti zapařeninám.A pokud máte psisko na výstavy, tak i super pomocník při úpravě.Jen se na toho vašeho huňáče připravte fakt tak na cenu k 10 tis.aby to za něco stálo.

2.11.2017 12:45
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Díky moc všem za rady

2.11.2017 16:39
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak tohle je úplně normální chování psa .Moje fundla taky vymete každou kaluž, i tu kde je víc bláta než vody, ráda lehává na hromadách ať už písku nebo hlíny, kolikrát leží rozplácnutá ve prostřed dvora a nechá na sebe pršet, proletí mi bodlákama... atd atd , však ona to vyčesávat nebude že .

3.11.2017 06:54
sabina.01

XXX.XXX.6.234

kobylatko napsal(a):
Tak tohle je úplně normální chování psa .Moje fundla taky vymete každou kaluž, i tu kde je víc bláta než vody, ráda lehává na hromadách ať už písku nebo hlíny, kolikrát leží rozplácnutá ve prostřed dvora a nechá na sebe pršet, proletí mi bodlákama... atd atd , však ona to vyčesávat nebude že .

Jojo, o tom přesně mluvím. A nejlepší je, když na sebe nasbírá ty bodláky, mám pocit, že ty bodláky a svízely vyhledává schválně
A s tím deštěm... to je klasika, naše Zora jak uvidí, že prší, tak si hned musí lehnout doprostřed zahrady a nechat na sebe pršet

3.11.2017 07:07
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Někdy se mi už zdá že lidi nejsou normální.. šamponovat, fukar, stříhání...mistost extra pro oschnutí psa...prostě je to pes.je venkovní a tohle je jeho přirozené chování, pokud chcete psa čistého tak si kupte plyšáka.Pokud vám vadí bordel které na sobě donese a to prostě donese díky srsti tak ji holt nepouštějte domu a budte s ní venku, ne každé plemeno je vhodné k pobytu v čistém a hygienickém domě.

3.11.2017 07:21
sabina.01

XXX.XXX.6.234

ivulka2 napsal(a):
Někdy se mi už zdá že lidi nejsou normální.. šamponovat, fukar, stříhání...mistost extra pro oschnutí psa...prostě je to pes.je venkovní a tohle je jeho přirozené chování, pokud chcete psa čistého tak si kupte plyšáka.Pokud vám vadí bordel které na sobě donese a to prostě donese díky srsti tak ji holt nepouštějte domu a budte s ní venku, ne každé plemeno je vhodné k pobytu v čistém a hygienickém domě.

Ano, vadí mi hlína v baráku. Když jsem si toho psa pořídila, tak s tím, že mu budu věnovat maximum svého času. Jako každej normální člověk potřebuju uvařit, když přijdu z práce a udělat další jiný povinnosti, takže logicky nemůžu být se psem na zahradě, že jo

3.11.2017 07:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

sabina.01 napsal(a):
Ano, vadí mi hlína v baráku. Když jsem si toho psa pořídila, tak s tím, že mu budu věnovat maximum svého času. Jako každej normální člověk potřebuju uvařit, když přijdu z práce a udělat další jiný povinnosti, takže logicky nemůžu být se psem na zahradě, že jo

Fajn ale všichni pracují a všichni mají i jiné povinnost tak holt pes bude na zahradě sám.

3.11.2017 07:43
sabina.01

XXX.XXX.6.234

ivulka2 napsal(a):
Fajn ale všichni pracují a všichni mají i jiné povinnost tak holt pes bude na zahradě sám.

Děkuji za velice cennou radu

3.11.2017 08:33
saola

XXX.XXX.6.30

ivulka2 napsal(a):

+
Vy jste teda krutá, opustit na chvíli psa a nechat ho samotného na zahradě, to se tady moc nenosí...

Pro zadavatelku:
Máte otužilé dlouhosrsté plemeno, pro kterého není problém ustát nepřízeň počasí v podstatě během celého roku bez sebemenší újmy. Dobře zvládá pobyt venku. Tak proč ho taháte zubynehty domů? To bez něj při vaření nemůžete být?
O dlouhou hustou srst je třeba pravidelně pečovat. Osvědčilo se mi před návratem z procházky někde postát a psa z nejhoršího vyčesat. Je to záležitost na max.10 minut a ušetříte si velkou práci s úklidem doma, navíc psi to obvykle mají rádi. Pokud je mokro, psa vytřu nahrubo ručníkem a nechám normálně pohybovat po bytě. Stejně se po procházce obvykle jen napije a pak si někam lehne. Během chvíle oschne a když se zvedne, jen zametu opadané smetí.
Na zahradě je třeba eliminovat jakékoliv trsy čumbrků, bahnitá místa a jiné zdoje možného znečištění.
Nebo si udělat venkovní kuchyni.

3.11.2017 08:38

Ještě může pomoct naučit psa oklepání na povel. Dá to trochu práce, ale když se to podaří, můžete nechat psa jednou dvakrát před vstupem dovnitř oklepat.

3.11.2017 08:44
sabina.01

XXX.XXX.6.234

saola napsal(a):
+
Vy jste teda krutá, opustit na chvíli psa a nechat ho samotného na zahradě, to se tady moc nenosí...

Pro zadavatelku:
Máte otužilé dlouhosrsté plemeno, pro kterého není problém ustát nepřízeň počasí v podstatě během celého roku bez sebemenší újmy. Dobře zvládá pobyt venku. Tak proč ho taháte zubynehty domů? To bez něj při vaření nemůžete být?
O dlouhou hustou srst je třeba pravidelně pečovat. Osvědčilo se mi před návratem z procházky někde postát a psa z nejhoršího vyčesat. Je to záležitost na max.10 minut a ušetříte si velkou práci s úklidem doma, navíc psi to obvykle mají rádi. Pokud je mokro, psa vytřu nahrubo ručníkem a nechám normálně pohybovat po bytě. Stejně se po procházce obvykle jen napije a pak si někam lehne. Během chvíle oschne a když se zvedne, jen zametu opadané smetí.
Na zahradě je třeba eliminovat jakékoliv trsy čumbrků, bahnitá místa a jiné zdoje možného znečištění.
Nebo si udělat venkovní kuchyni.

Já si říkám, že ten pes je nerad sám a potřebuje společnost. Když ji vezmu domů, tak na ní vidím, že má radost, že může být součástí toho všeho, naopak mám problém ji z domu dostat zpátky ven. Chce prostě být všude, kde jsme my a já se jí snažím vyhovět, protože jsem si psa koupila abychom spolu mohli být, kdykoliv je to jen trochu možné. # Češeme ji po každé procházce, ale je to prostě čuňátko.

Ale každopádně díky za radu

My jsme dělali o prázdninách kuchyň novou a asi na tři týdny jsem měla venkovní a musím říct, že to bylo super, jen teď v zimě by to asi bylo nic moc

3.11.2017 08:48
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Ještě může pomoct naučit psa oklepání na povel. Dá to trochu práce, ale když se to podaří, můžete nechat psa jednou dvakrát před vstupem dovnitř oklepat.

Super nápad, děkuji smajlík

3.11.2017 08:54
inusanka

XXX.XXX.98.58

S fudlákama žijeme pomalu třicet let a jakmile jsme doma, je pes s námi. Něco jsme oželeli, holt často luxujeme a vytíráme. Ano, je to otužilé plemeno a navíc je to společenský pes. Leta topíme na 20°C, to je teplota, na které jsme se schopni " shodnout". Máme spoustu starých kapen, takže z nejhoršího vytřeme při příchodu, dá se také vymezit místo, kde se pes pohybuje, dokud neoschne. Jinak jsem dost často v zimě vedla z procházky psa s rampouchama. Zejména naše poslední madam se v létě prakticky nekoupe a v zimě by plovala... Jámy vyráběl každý, písek a hlína oschnou rychle a samočistící srst udělá své. Ráno zametu půl psa... Prostě, podtrženo a sečteno, pokud chce člověk bydlet s fudlákem, musí si to přizpůsobit oběma.

3.11.2017 09:08

Inusanka

3.11.2017 09:21
sabina.01

XXX.XXX.6.234

inusanka napsal(a):
S fudlákama žijeme pomalu třicet let a jakmile jsme doma, je pes s námi. Něco jsme oželeli, holt často luxujeme a vytíráme. Ano, je to otužilé plemeno a navíc je to společenský pes. Leta topíme na 20°C, to je teplota, na které jsme se schopni " shodnout". Máme spoustu starých kapen, takže z nejhoršího vytřeme při příchodu, dá se také vymezit místo, kde se pes pohybuje, dokud neoschne. Jinak jsem dost často v zimě vedla z procházky psa s rampouchama. Zejména naše poslední madam se v létě prakticky nekoupe a v zimě by plovala... Jámy vyráběl každý, písek a hlína oschnou rychle a samočistící srst udělá své. Ráno zametu půl psa... Prostě, podtrženo a sečteno, pokud chce člověk bydlet s fudlákem, musí si to přizpůsobit oběma.

My většinou v zimě pořád větráme, ale jí bylo doma fajn A jinak jí míváme v chodbě dokud alespoň trochu neuschne a pak jde za námi do pokoje. Mám dny, kdy je mi to jedno, že po ní musím uklidit a pak dny, kdy z toho totálně šílím. Ale když se na mě smutně podívá, to prostě nejde ji nevzít domů

A jednom ještě dotaz, na jak dlouhé chodíte procházky aby to vašim psům stačilo? Mám pocit, že ta naše by mohla běhat od rána do večera a unavená není nikdy

3.11.2017 09:35

Už by mohli vynalézt nějakou tu myčku na psy taky někdy šílím, když ručně umeju auto a druhý den je zas a dokonce víc zašpiněné a mám s tím zajet do čisté garáže.

3.11.2017 13:13
inusanka

XXX.XXX.98.58

Říká se, že NF je klidné plemeno. Prvního jsme měli z útulku, ten se k nám dostal okolo roku a půl a jestli jsem šla 10km nebo jeden, vsjo ravnó, hlavně že jsem s Tebou. Pak jsme měli od miminka opravdu malého, do čtyř let byl úděsné éro, vážil metrák a lítal jak JRT. Madam máme od osmi měsíců, taky do těch čtyř let to byl úděs, denně nachodíme tak 5 km, ale jí by nestačilo třikrát tolik. Dneska jí bude osm, už se hodně zklidnila, naopak jak jsem si zvykla na tempo, tak to vadí mě. Ale s ní nehnu, když chce letět tak letíme, když se chce courat, tak se couráme.
Pes byl schopný se pomalu vetřít do rozpálených akumulaček a vzápětí vyšel ven a plácnul sebou na zmrzlý beton. Milostivá vyžaduje svoji teplotu, přesně víme, jak je venku, protože spíme v podkroví a dokud je teplo, ona spí dole. Jinak před postelí (či v ní).

3.11.2017 14:31
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Http://www.ireceptar.cz/zvirata/psi-a-kocky/vcera-jsme-meli-uklizeno-skoda-ze-jste-to-nevideli/.

Ty psí sprchy mi přijdou úplně dokonalý, a jestli někdy bude domek, tak s tím určitě budu počítat.
Plus ještě: obrovské rohožky, robotický vysavač nebo robotický mop.

3.11.2017 19:09
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uf, NF klidný pes , no nevím nevím , ta moje je taky koza splašená.A špinavý psy v baráku neřeším , pokud se teda nevyváli zrovna v nějaký zdechlině, hnoji a podobným smradu, psy mám když chci normálně na chodbě nebo v kuchyni... v kuchyni je lino a na chodbě dlažba takže není problém to setřít .

4.11.2017 11:14

Byla jsem na návštěvě u spolužačky...dostali jsme se až k tomu, že nechápe, jak můžu mít psy doma...ona si to neumí představit ani s čivavou, zvíře nemá žádné, zato má nádhernou bílo-šedou sedačku, světlounce šedý koberec v celém bytě včetně předsíně...ložnice jak z reklamy na prací prášek, který vám udělá povlečení ještě bělejší než bylo původně...byt naklizenej (samozřejmě se mi omluvila, že uklizeno zrovna nemá), já se bála, že jí v jejím dokonalém bytě nechám chlupy, které mám určitě na oblečení, i když se to snažím před odchodem z domu "oválečkovat"...ano taky si neumím představit, jak bych přišla s dvěma zabahněnýma obludama do takového interiéru, myslím, že ona by se zhrozila, kdyby viděla, jak my naopak máme všude deky...na sedačkách, na posteli, na chodbě...deky se defakto nonstop na střídačku perou...neustále se vysává a stejně vlastně nikdy není dokonale čisto, občas na nábytku nebo na televizi slintanec, když se pes oklepe a zrovna předtím pil a podobně, s neustálým mytím venkovních dveří jsem to už vzdala, protože fena si dveře otevírá oběma směry a packy si před tím do rohožky neotře...ještěže jsou otočené do zahrady a není na ně vidět z ulice, tak už je otřu tak max jednou týdně, neustále poslintané okno v obýváku, jak mě pes vyhlíží, když přijedu z práce...ale když bych si měla vybrat luxusní nablejskanej sterilní byt jako z katalogu a nebo soužití se psem, tak je pro mě volba jasná...

Pesani když přijdou špinavý, zabahněný oschnou na chodbě kde je dlažba a jejich deky...no a díky samočistící srsti mi přijdou suchý, čistý zvířata...jak psala inusanka...z chodby pak zametu půlku psa...

4.11.2017 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám samojeda, měli jsme k němu berňáka, takže vím, co je velký chlupatý pes a co na sobě nanese, pokud to není inteligent z Prahy(rozuměj kavárenský povaleč ) jako psi mé kámošky Když je mokro, blátivo, sníh apod. nechávám psy oschnout a opadat v mé pracovně(šicí místnost, péče o psy, pračka, úklidová místnost - v jednom) vedle kuchyně. Když se postaví, zůstane po nich hromádka suchého bláta, písku, kaluž vody...Umí se také venku oklepat na povel. Jsem doma, takže bych mohla po nich uklízet v jednom kuse, ale já sem celý den v zahradě, kde mám práce pro další tři osoby ještě takže v baráku je defacto imrvére bordel. Jdu na toaletu - pes za mnou, ťap, ťap, opadá za ním listí a binec, protože ležel pod keřem. Jdu se napít, vleze až do kuchyně. Jdu mrknout na comp, sem nebo třeba jak a kam zasadit určitou kytku...pes projde celé přízemí. Samozřejmě neletím a nevytírám za ním, musím znovu do zahrady. Takže to ten neustálý binec. Koupat takového psa? Ne, to je nemyslitelné, samojed vysychá dobré dva dny(nemám ani obyčejný fén, sama ho nepoužívám) To by skončilo hotspotem, na který jsou mimochodem fundláci celkem náchylní. Ten profi fukar by byl možná ideální, vyfoukal by i ten binec. Pokud by ho psina dávala.

4.11.2017 13:22
Edánek

XXX.XXX.164.200

Byla jsem na návštěvě u spolužačky...dostali jsme se až k tomu, že nechápe, jak můžu mít psy doma...ona si to neumí představit ani s čivavou, zvíře nemá žádné, zato má nádhernou bílo-šedou sedačku, světlounce šedý koberec v celém bytě včetně předsíně...ložnice jak z reklamy na prací prášek, který vám udělá povlečení ještě bělejší než bylo původně...byt naklizenej (samozřejmě se mi omluvila, že uklizeno zrovna nemá), já se bála, že jí v jejím dokonalém bytě nechám chlupy, které mám určitě na oblečení, i když se to snažím před odchodem z domu "oválečkovat"...ano taky si neumím představit, jak bych přišla s dvěma zabahněnýma obludama do takového interiéru, myslím, že ona by se zhrozila, kdyby viděla, jak my naopak máme všude deky...na sedačkách, na posteli, na chodbě...deky se defakto nonstop na střídačku perou...neustále se vysává a stejně vlastně nikdy není dokonale čisto, občas na nábytku nebo na televizi slintanec, když se pes oklepe a zrovna předtím pil a podobně, s neustálým mytím venkovních dveří jsem to už vzdala, protože fena si dveře otevírá oběma směry a packy si před tím do rohožky neotře...ještěže jsou otočené do zahrady a není na ně vidět z ulice, tak už je otřu tak max jednou týdně, neustále poslintané okno v obýváku, jak mě pes vyhlíží, když přijedu z práce...ale když bych si měla vybrat luxusní nablejskanej sterilní byt jako z katalogu a nebo soužití se psem, tak je pro mě volba jasná...

Pesani když přijdou špinavý, zabahněný oschnou na chodbě kde je dlažba a jejich deky...no a díky samočistící srsti mi přijdou suchý, čistý zvířata...jak psala inusanka...z chodby pak zametu půlku psa...

...jako bych to viděla u nás a mé mamky - ta dětská zdravotní sestra pracující léta u novorozenců = byt a chalupa jak chirurgický sál...u mně tři kočky, pes, králík a tři terárka = denodenní vysávání, vytírání, deky všude kde se sedí... no na chalupě už to mamča vzdala a kočky se psem jsou i uvnitř, ale do bytu k ní bych si to nedovolila, na druhou stranu jí u srdce chytnulo naše nynější štěně, které jsem nemohou jinak vzala k ní onehdá na návštěvu - vzorně čekalo přede dveřmi a když se mu dal na zem hadr, tak se v něm vyválelo a pak vzorně s packou přes packu leželo na jednom místě nedožadujíc se ulehnutí na její čisťounkou světlou sedačku...

6.11.2017 07:08
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Tak vidím, že je to všude stejné My rekonstruujeme barák, z větší části máme spodní patro hotové, ale třeba chodbu ještě ne, takže tam ji pouštím zablácenou a nechávám z ní opadat alespoň to nejhorší. Když doma jeden den uklidím, večer už mám stejně všude chlupy, kousky blatíčka, sliny a tak. S tím počítám, že s takovým psem ten barák neudržím ve věčné čistotě. Ale protože teď máme fungl novou kuchyň, tak se vždycky děsím, aby se někde neotřela zabahněná o zeď nebo tak, chci aby to alespoň chvilku vydrželo pěkný a nový

6.11.2017 07:17

"aby se někde neotřela zabahněná o zeď nebo tak, chci aby to alespoň chvilku vydrželo pěkný a nový "
tak, a proto je třeba mít povrchy omyvatelné a udržovatelné...

mimochodem, nemáte někdo zkušenosti s omyvatelností stěnové stěrky ala pohledový beton? (rovněž řešíme silně špínou namáhanou stěnu a tohle je deklarováno jako omyvatelné a beze spár...).

6.11.2017 07:26
sabina.01

XXX.XXX.6.234

"aby se někde neotřela zabahněná o zeď nebo tak, chci aby to alespoň chvilku vydrželo pěkný a nový "

mimochodem, nemáte někdo zkušenosti s omyvatelností stěnové stěrky ala pohledový beton? (rovněž řešíme silně špínou namáhanou stěnu a tohle je deklarováno jako omyvatelné a beze spár...).

No máme vymalováno samozřejmě omyvatelnou barvou, linka taky přizpůsobena častému umývaní... ale nějak se mi nechce věřit, že ta omyvatelná barva fakt funguje, zatím jsem neměla příležitost to zkusit

6.11.2017 09:38
Tedysek

XXX.XXX.34.16

My tohle řešíme obkladama. taky opravujeme barák a tam kde chodí psi bude dlažba. V předsíni do 120cm obklady, stejně tak v koupelně. Zbytek se bude malovat omyvatelnou barvou. To tedy kvůli našemu pracovnímu oblečení. Saze se ze zdi normálně fakt umýt nedají. :) a v kuchyni dlažba a vymalováno omyvatelnou barvou. A koberce už jedině kusové, které se dají vzít ven a pomoct si při čištění zahradní hadicí. Stejně ať dělá člověk co chce nevyhne se dennímu vytírání a luxování. I kdybych dala maxi rohožku za dveře, psi to donesou až do kuchyně. Ani otírání ručníkem nefunguje. A koupat psy můžu jen když je venku teplo. Navíc mi mokrý pes smrdí skoro až odpudive. Takže v tomhle super cvachtacim období my vytirame až 3x denně.

Jinak pohledový beton sice omyvatelný je, ale blbě. To bych raději myla obklady i se sparama.
A jsou i obklady co mají 0,5 *3m :) a můžu říct že v dekoru mramoru vypadají víc než moooc dobře. :).

6.11.2017 10:26
tapina

XXX.XXX.211.8

Omyvatelná barva funguje, musíte si vybrat dobrou značku. Pozor na přechody bílá omyvatelná - neomyvatelná - i když to je jeden výrobce a jeden odstín, obojí matné, je to poznat.
Normálně z toho umyjete takovou tu psí mastnou špínu, mastnotu z vaření, saze, špínu z kola i otisky od gumy. Okopanou stěnu od lidí taky.
Je potřeba dobře připravit podklad.
Ta stěnová stěrka a la pohledový beton vypadá fakt dost dobře, není to klasický beton, je to úplně hladké, i když na pohled to tak nevypadá, špínu to jakoby odpuzuje, rozhodně nesákne. Jmenuje se to něco-epox. Chtěla jsem to do práce, měla jsem udělaný vzorek metr*metr na zdi. Umývat to jde dobře, vypadá to super industriálně. Je to celkem drahé, protože pod to je nějaký speciální podklad. Hygieně se to ale nelíbilo. Máme tam teda dlaždice s latexovým zátěrem, abychom neměli ošklivé spáry. To třeba je taky dobrý, i na zdi, jsou i matné varianty, ale nesmí se do toho rýpat, je to relativně měkké.

6.11.2017 14:20

Pokud je jednou u nás pes v bytě(byla doba, kdy jsme psa neměli), tak jsem se odsoudila ke každodennímu úklidu, neumím žít s našlapanýma ponožkama chlupů a bordelu(bačkorky to neřeší )...psině po procházce a podle sajrajtu venku sprším podvozek nebo otírám tlapky, kožich jí otřu vlhčenýma ubrouskama (hladkosrstá) nebo se prostě musí omejt celá, několikrát denně zametám, xkrát týdně vysávám a vytírám, deky klepu a peru, do mojí postele psa neberu, na gaučíku si poležíme, to jo. a.t.d.
I jako pejskařka si nedovedu představit mít v bytě novofundláka a jiné chlupatce(jedna paní tady od nás měla v panelákovém bytě tibeťáka )
Proto prostě vím, že nikdy nebudu mít velkého chlupatého psa (zlatým retrývrem to začíná...) protože by mi regulerně z uklízení přeskočilo. tato úchylka k úklidu je bohužel vrozená a nedá se s tím nic dělat.
Erdelka před úpravou - těch chlupů doma!

7.11.2017 08:28
inusanka

XXX.XXX.98.58

My holt máme občas každé jídlo o chlup lepší a dokáže umístit slint i na strop. Prostě to má každý jinak nastavené, ale pro mne je život se psem důležitý ( a partner to chválabohu pochopil).

7.11.2017 08:48
Edánek

XXX.XXX.154.161

Tedysek napsal(a):
My tohle řešíme obkladama. taky opravujeme barák a tam kde chodí psi bude dlažba. V předsíni do 120cm obklady, stejně tak v koupelně. Zbytek se bude malovat omyvatelnou barvou. To tedy kvůli našemu pracovnímu oblečení. Saze se ze zdi normálně fakt umýt nedají. :) a v kuchyni dlažba a vymalováno omyvatelnou barvou. A koberce už jedině kusové, které se dají vzít ven a pomoct si při čištění zahradní hadicí. Stejně ať dělá člověk co chce nevyhne se dennímu vytírání a luxování. I kdybych dala maxi rohožku za dveře, psi to donesou až do kuchyně. Ani otírání ručníkem nefunguje. A koupat psy můžu jen když je venku teplo. Navíc mi mokrý pes smrdí skoro až odpudive. Takže v tomhle super cvachtacim období my vytirame až 3x denně.

Jinak pohledový beton sice omyvatelný je, ale blbě. To bych raději myla obklady i se sparama.
A jsou i obklady co mají 0,5 *3m :) a můžu říct že v dekoru mramoru vypadají víc než moooc dobře. :).

...když jsme měla léta v bytě NO a BOM, tak jsem všude, kde pes polehával (chodba a jedna strana zdi v kuchyni" dala palubky na zeď - mám je doteď i když poslední velký pes odešel už před několika lety nevypadá to špatně, špína na tom není moc vidět a protože jsou lakované, tak stačí omýt, ale je to na vkusu a co se komu jak líbí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík