Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2017 17:50
Iliena

XXX.XXX.92.187

Zase jsem se rozčílila nad pamlsky, otevřela jsem nový pytel sušených koňských jater a letěly do popelnice, byla tam plíseň. O tom, že to stojí skoro dvě stovky ani nemluvím. Takže spíš teď sahám po syrových ňamkách jako krky, nohy, křídla... (večer prostě větší ňamka být musí, přes to vlak nejede ). Dáváte někdo hlavy? Konkrétně králíčí a kachní? Jsou hodně tvrdé? Jde mi i to jestli je pes schroustá jak nic nebo jestli jsou spíš na okus.

4.11.2017 17:57
tapina

XXX.XXX.148.24

Iliena napsal(a):
Zase jsem se rozčílila nad pamlsky, otevřela jsem nový pytel sušených koňských jater a letěly do popelnice, byla tam plíseň. O tom, že to stojí skoro dvě stovky ani nemluvím. Takže spíš teď sahám po syrových ňamkách jako krky, nohy, křídla... (večer prostě větší ňamka být musí, přes to vlak nejede ). Dáváte někdo hlavy? Konkrétně králíčí a kachní? Jsou hodně tvrdé? Jde mi i to jestli je pes schroustá jak nic nebo jestli jsou spíš na okus.

Králičí hlavy jsou v pohodě, z nutrie jsou mohutnější a dají to taky... Zchroustá to normálně.
Kachna nevím.
Krůta má docela ostrý a tvrdý zobák.
Když byste to uvařila, tu králičí, uvidíte, že tu kost rozsypete mezi prsty. Dávám spíš syrové, ale někdy dělám polívku - králičí hlavy je jediné z čeho z králíka uděláte rosol.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2017 18:28

Kachní jsou v pohodě.

4.11.2017 18:33

Iliena napsal(a):

No nedávno jsme se tu "přeli" o těch ňamkách...
Kachní hlavy se dají koupit i sušené...
Králičí syrové hlavy rozsekám sekáčkem, máme je občas.
U nás vede ucho a syrová velká technická kost-lopatky, pánve, kost s kloubem(kupuju v kaufu) nebo prostě hovězí žebro, kost z kotlety...

4.11.2017 18:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):

Nedávám. Ale já mám malýho psa, jediná hlava, kterou jsem kdysi zkusila, byla králičí. Bylo jí cca 8 měsíců, dostala jí venku na chatě, kosti jsou asi opravdu v pohodě, u většího psa bych se nebála.
Vikina se do hlavy pustila, opracovávala ji poctivě, asi po půlhodině vše vyvrhla a tím to skončilo. Je fakt, že ona obecně má se syrovým králíkem problém, což mě mrzí.
Syrové králičí od mala až dosud nežrala, stačilo minimálně ovařit a už to bylo OK. Nedávno sežrala pár kousků syrového, tak třeba z nechuti ke králíkovi vyrostla, bylo by to fajn.
Jiné hlavy nedávám, nemám možnost ani potřebu

4.11.2017 19:14
tapina

XXX.XXX.148.24

Asi záleží na konkrétním psovi... Kamarádky kavalírka tu králičí hlavu taky v pohodě dá. Když nám měla kamarádka hlídat psy, koupila jsem našim pštrosí nohy a jí kachní a ona statečně drtila i ta pštrosí "kopyta". Kočka jejich sousedů jim na pozemek tahá malé zajíce, myši, potkany, ona to všechno sežere i se srstí. Naši na potkana v celku koukali dost podezřívavě, ta jim to předvedla, jak se to žere. Doufám, že se jednou neotráví, ale prý žere akorát ty čerstvé.

4.11.2017 20:20
Mat

XXX.XXX.7.34

Našemu psovi je jedno, co jí, jedna z mých fen miluje králičí hlavy, vychutnává si je a nezbyde ani drobek a druhá fena se jiných než běžně dostupných mas (Vepřové, kuřecí, možná hovězí) nedotkne.

4.11.2017 20:53
dadu

XXX.XXX.61.94

Moji šarplaninci z králičích hlav nechali akorát spodní čelist. Teď mám RTW a nemám králíky, ale dostává drůbeží hlavy, ze kterých uskřípu zobák a pařáty, ze kterých uskřípu drápy.

4.11.2017 20:58
Iliena

XXX.XXX.92.187

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kachní jsou v pohodě.

A co zobák? No zkusím asi ty kachní hlavy, nevim proč ale tuhle se mi madam ofrňovala nad krásným kraličím masem z domácího chovu. Půlku vyhodila z misky, že to prostě jíst nebude radši kachnu nebo nejlépe zvěřinu

4.11.2017 21:01
Iliena

XXX.XXX.92.187

No nedávno jsme se tu "přeli" o těch ňamkách...
Kachní hlavy se dají koupit i sušené...
Králičí syrové hlavy rozsekám sekáčkem, máme je občas.
U nás vede ucho a syrová velká technická kost-lopatky, pánve, kost s kloubem(kupuju v kaufu) nebo prostě hovězí žebro, kost z kotlety...

Tak u nás pokud je to syrové vede všechno no ale fakt nejradši má asi zvěřinová žebra. To vždycky vypadá, že to s ní radostí sekne.

4.11.2017 21:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Králičí hlavy jsme vždycky doma dávali vařené, protože z nich byla polívka. Ačkoliv jsme je jako děcka měli nejraděj, utrhli jsme si pro Alfíčka od huby Svým psům jsem králíka nabízela několikrát a nechtěli. Až teď, bezmála v 10letech se pochlapil a začal ho jíst. Bohužel k hlavě se dostanem už málokdy, tchán je vyhazuje Kachní sem kdysi koupila a byl to hnus smrad, nežrali to Ale ty jsou měkoučké, to je naprosto v pohodě.

5.11.2017 06:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Králičí hlavy a žebra ano, jinak dlouhé kosti ne, a rozhodně nikdy vařené kosti.

5.11.2017 09:58
Iliena

XXX.XXX.78.141

scylla napsal(a):
Králičí hlavy a žebra ano, jinak dlouhé kosti ne, a rozhodně nikdy vařené kosti.

Tak vařené by mě ani nenapadly, nedávám nikdy.

5.11.2017 10:01
ivulka2

XXX.XXX.155.174

dadu napsal(a):
Moji šarplaninci z králičích hlav nechali akorát spodní čelist. Teď mám RTW a nemám králíky, ale dostává drůbeží hlavy, ze kterých uskřípu zobák a pařáty, ze kterých uskřípu drápy.

Drubeží hlavy i pařáty krmím štěnatum včetně těch zobáku i drápu a bez problému to stráví a nic s toho nezustane a to dávám i krutí hlavy a pařáty.

5.11.2017 10:14
iveta33i

XXX.XXX.79.4

scylla napsal(a):

U králičích hlav mám obavy z těch tvrdých ostrých zubů, takže je nekrmím.
Fakt je to bez rizika?

5.11.2017 10:57
dadu

XXX.XXX.61.94

iveta33i napsal(a):
Fakt je to bez rizika?

Moje zkušenost je ta, že pokud je pes na kosti zvyklý, tak sám pozná, které sežrat může a které ne.

5.11.2017 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dadu napsal(a):
Moje zkušenost je ta, že pokud je pes na kosti zvyklý, tak sám pozná, které sežrat může a které ne.

Jo, náš pes ty lícní králíčí se zubama nikdy nesežral.

5.11.2017 11:04
dadu

XXX.XXX.61.94

lesnížínka napsal(a):
Jo, náš pes ty lícní králíčí se zubama nikdy nesežral.

Moji šarplaninci taky ne.

5.11.2017 12:31
tapina

XXX.XXX.211.202

iveta33i napsal(a):
Fakt je to bez rizika?

Ty zuby jdou bez problémů vyndat.

5.11.2017 13:17
Mat

XXX.XXX.7.34

iveta33i napsal(a):
Fakt je to bez rizika?

Zuby jsou to jediné, co má fena nestráví. Ale pokaždé jsou krásně nasměrované rovnoběžně s pohybem zbytku potravy, a v pohodě vyjdou ven. Ve stolici potom není ani žádná krev, ani hlen, nic, co by tam nemělo být, a to už jich pár snědla.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2017 08:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já už dala párkrát prasečí hlavu rozřízlou na půl a taky to daly i s prasečíma zubama fuuuj jinak normálka, králičí, rybí hlavy bez problémů...

6.11.2017 16:42
viu

XXX.XXX.209.18

Nase boxerka ji prakticky vsechny syrove kosti. Kdyz muz zabiji kraliky, hazi na nej obdivne pohledy a slinta ;)
Jinak kupujeme spise na hrani i hovezi a veprove kosti. Dlouho ji to vydrzi. Bohuzel obcas ji propasuje na zahradu, zahrabe. Vedle ve vsi maji kureci skelety, ktere nesmrdi a ty ma moc rada. Jo a obcas z farmy s kuraty dostaneme i paraty. To je take mnamka.

7.11.2017 14:23
pvc

XXX.XXX.34.206

Dávám hlavy kohoutí, králičí, kozí i ovčí. Z posledně jmenovaných zbydou max. rohy (když jsou) a stoličky. To samé z hovězí hlavy. Ale k té se dostaneme vyjímečně. Dávám čerstvé a syrové. Zmizí max. během 2 dnů a pak posbírám zuby.

8.11.2017 08:00

Iliena napsal(a):
A co zobák? No zkusím asi ty kachní hlavy, nevim proč ale tuhle se mi madam ofrňovala nad krásným kraličím masem z domácího chovu. Půlku vyhodila z misky, že to prostě jíst nebude radši kachnu nebo nejlépe zvěřinu

Sežere ji komplet celou i se zobákem
Ta moje teď taky nad Králíky stávkuje Nevím proč.

8.11.2017 08:04

tapina napsal(a):
Asi záleží na konkrétním psovi... Kamarádky kavalírka tu králičí hlavu taky v pohodě dá. Když nám měla kamarádka hlídat psy, koupila jsem našim pštrosí nohy a jí kachní a ona statečně drtila i ta pštrosí "kopyta". Kočka jejich sousedů jim na pozemek tahá malé zajíce, myši, potkany, ona to všechno sežere i se srstí. Naši na potkana v celku koukali dost podezřívavě, ta jim to předvedla, jak se to žere. Doufám, že se jednou neotráví, ale prý žere akorát ty čerstvé.

Tapino, kde, prosím, teď berete pštrosí nohy? Zdroj, kde jsem brala, už je nemá. Nestihla jsem zamrazit. Díky.

8.11.2017 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tapino, kde, prosím, teď berete pštrosí nohy? Zdroj, kde jsem brala, už je nemá. Nestihla jsem zamrazit. Díky.

Kde psala, že to má? To se dá normálně koupit? Ne, že by to můj pes sežral, jen pro zajímavost

8.11.2017 11:59

lesnížínka napsal(a):
Kde psala, že to má? To se dá normálně koupit? Ne, že by to můj pes sežral, jen pro zajímavost

No jasně
Brala jsem je, ještě v létě, po dvou, čuba měla jednu nohu do hodiny sežranou. Ale pak už najednou nebyly

8.11.2017 12:10
macomb

XXX.XXX.99.17

Mají na www.krmimmasem.cz smajlík

8.11.2017 12:14

macomb napsal(a):
Mají na www.krmimmasem.cz smajlík

Díky, ale bydlíme v Praze, takže dávat pomalu 200, - za dopravu se mi nechce. Ale díky

8.11.2017 12:18
macomb

XXX.XXX.99.17

Díky, ale bydlíme v Praze, takže dávat pomalu 200, - za dopravu se mi nechce. Ale díky

Tak to by byla sakra drahá čapa

8.11.2017 12:23

macomb napsal(a):
Tak to by byla sakra drahá čapa

To teda.

8.11.2017 15:02
tapina

XXX.XXX.211.36

Mají to nárazově na Tutani.cz nebo u Ml. Boleslavi je farma, taky nárazově, občas tam mají ořez nebo nějaké blbosti. V té době jsem jich koupila 6. Mám ještě v mrazáku, mohla bych Vám 2 dát, ale jen ty spodní nohy, dlouhá kost už je pryč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík