Zase jsem se rozčílila nad pamlsky, otevřela jsem nový pytel sušených koňských jater a letěly do popelnice, byla tam plíseň. O tom, že to stojí skoro dvě stovky ani nemluvím. Takže spíš teď sahám po syrových ňamkách jako krky, nohy, křídla... (večer prostě větší ňamka být musí, přes to vlak nejede ). Dáváte někdo hlavy? Konkrétně králíčí a kachní? Jsou hodně tvrdé? Jde mi i to jestli je pes schroustá jak nic nebo jestli jsou spíš na okus.
Iliena
napsal(a):
Zase jsem se rozčílila nad pamlsky, otevřela jsem nový pytel sušených koňských jater a letěly do popelnice, byla tam plíseň. O tom, že to stojí skoro dvě stovky ani nemluvím. Takže spíš teď sahám po syrových ňamkách jako krky, nohy, křídla... (večer prostě větší ňamka být musí, přes to vlak nejede ). Dáváte někdo hlavy? Konkrétně králíčí a kachní? Jsou hodně tvrdé? Jde mi i to jestli je pes schroustá jak nic nebo jestli jsou spíš na okus.
Králičí hlavy jsou v pohodě, z nutrie jsou mohutnější a dají to taky... Zchroustá to normálně.
Kachna nevím.
Krůta má docela ostrý a tvrdý zobák.
Když byste to uvařila, tu králičí, uvidíte, že tu kost rozsypete mezi prsty. Dávám spíš syrové, ale někdy dělám polívku - králičí hlavy je jediné z čeho z králíka uděláte rosol.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kachní jsou v pohodě.

Iliena
napsal(a):
No nedávno jsme se tu "přeli" o těch ňamkách...
Kachní hlavy se dají koupit i sušené...
Králičí syrové hlavy rozsekám sekáčkem, máme je občas.
U nás vede ucho a syrová velká technická kost-lopatky, pánve, kost s kloubem(kupuju v kaufu) nebo prostě hovězí žebro, kost z kotlety...
Iliena
napsal(a):
Nedávám. Ale já mám malýho psa, jediná hlava, kterou jsem kdysi zkusila, byla králičí. Bylo jí cca 8 měsíců, dostala jí venku na chatě, kosti jsou asi opravdu v pohodě, u většího psa bych se nebála.
Vikina se do hlavy pustila, opracovávala ji poctivě, asi po půlhodině vše vyvrhla a tím to skončilo. Je fakt, že ona obecně má se syrovým králíkem problém, což mě mrzí.
Syrové králičí od mala až dosud nežrala, stačilo minimálně ovařit a už to bylo OK. Nedávno sežrala pár kousků syrového, tak třeba z nechuti ke králíkovi vyrostla, bylo by to fajn.
Jiné hlavy nedávám, nemám možnost ani potřebu
Asi záleží na konkrétním psovi... Kamarádky kavalírka tu králičí hlavu taky v pohodě dá. Když nám měla kamarádka hlídat psy, koupila jsem našim pštrosí nohy a jí kachní a ona statečně drtila i ta pštrosí "kopyta". Kočka jejich sousedů jim na pozemek tahá malé zajíce, myši, potkany, ona to všechno sežere i se srstí. Naši na potkana v celku koukali dost podezřívavě, ta jim to předvedla, jak se to žere. Doufám, že se jednou neotráví, ale prý žere akorát ty čerstvé.
napsal(a):
No nedávno jsme se tu "přeli" o těch ňamkách...
Kachní hlavy se dají koupit i sušené...
Králičí syrové hlavy rozsekám sekáčkem, máme je občas.
U nás vede ucho a syrová velká technická kost-lopatky, pánve, kost s kloubem(kupuju v kaufu) nebo prostě hovězí žebro, kost z kotlety...
Tak u nás pokud je to syrové vede všechno no ale fakt nejradši má asi zvěřinová žebra. To vždycky vypadá, že to s ní radostí sekne.
Králičí hlavy jsme vždycky doma dávali vařené, protože z nich byla polívka. Ačkoliv jsme je jako děcka měli nejraděj, utrhli jsme si pro Alfíčka od huby Svým psům jsem králíka nabízela několikrát a nechtěli. Až teď, bezmála v 10letech se pochlapil a začal ho jíst. Bohužel k hlavě se dostanem už málokdy, tchán je vyhazuje Kachní sem kdysi koupila a byl to hnus smrad, nežrali to Ale ty jsou měkoučké, to je naprosto v pohodě.
dadu
napsal(a):
Moji šarplaninci z králičích hlav nechali akorát spodní čelist. Teď mám RTW a nemám králíky, ale dostává drůbeží hlavy, ze kterých uskřípu zobák a pařáty, ze kterých uskřípu drápy.
Drubeží hlavy i pařáty krmím štěnatum včetně těch zobáku i drápu a bez problému to stráví a nic s toho nezustane a to dávám i krutí hlavy a pařáty.
iveta33i
napsal(a):
U králičích hlav mám obavy z těch tvrdých ostrých zubů, takže je nekrmím.
Fakt je to bez rizika?
Zuby jsou to jediné, co má fena nestráví. Ale pokaždé jsou krásně nasměrované rovnoběžně s pohybem zbytku potravy, a v pohodě vyjdou ven. Ve stolici potom není ani žádná krev, ani hlen, nic, co by tam nemělo být, a to už jich pár snědla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já už dala párkrát prasečí hlavu rozřízlou na půl a taky to daly i s prasečíma zubama fuuuj jinak normálka, králičí, rybí hlavy bez problémů...
Nase boxerka ji prakticky vsechny syrove kosti. Kdyz muz zabiji kraliky, hazi na nej obdivne pohledy a slinta ;)
Jinak kupujeme spise na hrani i hovezi a veprove kosti. Dlouho ji to vydrzi. Bohuzel obcas ji propasuje na zahradu, zahrabe. Vedle ve vsi maji kureci skelety, ktere nesmrdi a ty ma moc rada. Jo a obcas z farmy s kuraty dostaneme i paraty. To je take mnamka.

Iliena
napsal(a):
A co zobák? No zkusím asi ty kachní hlavy, nevim proč ale tuhle se mi madam ofrňovala nad krásným kraličím masem z domácího chovu. Půlku vyhodila z misky, že to prostě jíst nebude radši kachnu nebo nejlépe zvěřinu
Sežere ji komplet celou i se zobákem
Ta moje teď taky nad Králíky stávkuje Nevím proč.

tapina
napsal(a):
Asi záleží na konkrétním psovi... Kamarádky kavalírka tu králičí hlavu taky v pohodě dá. Když nám měla kamarádka hlídat psy, koupila jsem našim pštrosí nohy a jí kachní a ona statečně drtila i ta pštrosí "kopyta". Kočka jejich sousedů jim na pozemek tahá malé zajíce, myši, potkany, ona to všechno sežere i se srstí. Naši na potkana v celku koukali dost podezřívavě, ta jim to předvedla, jak se to žere. Doufám, že se jednou neotráví, ale prý žere akorát ty čerstvé.
Tapino, kde, prosím, teď berete pštrosí nohy? Zdroj, kde jsem brala, už je nemá. Nestihla jsem zamrazit. Díky.

lesnížínka
napsal(a):
Kde psala, že to má? To se dá normálně koupit? Ne, že by to můj pes sežral, jen pro zajímavost
No jasně
Brala jsem je, ještě v létě, po dvou, čuba měla jednu nohu do hodiny sežranou. Ale pak už najednou nebyly
napsal(a):
Tapino, kde, prosím, teď berete pštrosí nohy? Zdroj, kde jsem brala, už je nemá. Nestihla jsem zamrazit. Díky.
Mají na www.krmimmasem.cz

macomb
napsal(a):
Mají na www.krmimmasem.cz
Díky, ale bydlíme v Praze, takže dávat pomalu 200, - za dopravu se mi nechce. Ale díky

macomb
napsal(a):
Tak to by byla sakra drahá čapa
To teda.
napsal(a):
Mají to nárazově na Tutani.cz nebo u Ml. Boleslavi je farma, taky nárazově, občas tam mají ořez nebo nějaké blbosti. V té době jsem jich koupila 6. Mám ještě v mrazáku, mohla bych Vám 2 dát, ale jen ty spodní nohy, dlouhá kost už je pryč.