Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2017 14:46
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Zdravím, jaký by byl vhodný postroj pro občasný tah pro Novofundlanda ? A nějaký co by i vydržel .

6.11.2017 16:00
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Co znamená "občasný tah"?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2017 16:15

Na pyrenejáka mám zero dc short.

6.11.2017 16:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

A co má pes tahat? Já jsem na tahání koloběžky a sáněk sháněla docela dlouho, nakonec jsem byla na akci, kde měla stánek paní Levíčková a za mě tedy super. Nechala nás jich vyzkoušet několik, zkusit přímo v tahu zda sedí a jeden jsme nakonec vybrali smajlík. Značky jako Zero dc, manmat atd mu neseděli, nakonec ani nevím, co je to za značku - na postroji je musher - tak zda je to značka nevím, ale sedí suprově. Kdybych objednala po netu nějaký, tak by zaručeně neseděl. On má totiž širokou hlavu a většina postrojů, které přetáhl přes hlavu, mu byla velká přes tělo. Takže kdyby jste měla možnost vydat se na akci kde bude paní Levíčková tak doporučuji .

Jinak tento postroj máme už docela dlouho a drží, a to jezdíme v bahně, kalužích, občas ho s tím pustím do rybníka a zatím bez problémů.

Našla jsem ho i na netu.
https://eshop.mushgo.cz/musher-postroj-amundsen/. Ale můj pes se nedá srovnávat s novofundlanem a určitě je lepší vyzkoušet.

6.11.2017 18:11
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já chtěla původně norský postroj s bočním tahem ale ten norský postroj je prý nevhodný.Boční tah jsem koukala že má ještě Man Mat a ten vypadá dobře.

7.11.2017 11:14
asurwic

XXX.XXX.37.35

kobylatko napsal(a):
Já chtěla původně norský postroj s bočním tahem ale ten norský postroj je prý nevhodný.Boční tah jsem koukala že má ještě Man Mat a ten vypadá dobře.

Pro běhání, jízdu na kole a další sporty, kde je pes k taženému předmětu připoután tak, že šňůra směřuje od psa nahoru, volte pro obříka klasický krátký postroj. Např: https://www.manmat.cz/produkty-postroj-long-distance-detail-19
Dlouhé saňové jim zpravidla nesedí kvůli šířce hrudníku.

Jestli chcete dolní tah (závaží ležící na zemi, kárky, vozíky a podobně), tak mě u robustnějších psů pulkový postroj (boční tah) docela vyhovuje a přesně tenhle od manmatu máme. Jen k tomu musíte ještě mít šňůry a nasazování je trošku zdlouhavější. Ale zase na rozdíl od saňových to "nastahuje zadek" dolů ani nemačká do stran při chůzi. Do cca nějakých 100 kg je to pohodlné, pro těžší závaží už by to chtělo weight pullingový postroj - ten je nejpohodlnější, nejbezpečnější a pes v něm má největší sílu. Nasazuje se snadno a funguje částečně na principu dlouhého postroje a částečně jako boční tah.

7.11.2017 14:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

asurwic napsal(a):
Pro běhání, jízdu na kole a další sporty, kde je pes k taženému předmětu připoután tak, že šňůra směřuje od psa nahoru, volte pro obříka klasický krátký postroj. Např: https://www.manmat.cz/produkty-postroj-long-distance-detail-19

Jestli chcete dolní tah (závaží ležící na zemi, kárky, vozíky a podobně), tak mě u robustnějších psů pulkový postroj (boční tah) docela vyhovuje a přesně tenhle od manmatu máme. Jen k tomu musíte ještě mít šňůry a nasazování je trošku zdlouhavější. Ale zase na rozdíl od saňových to "nastahuje zadek" dolů ani nemačká do stran při chůzi. Do cca nějakých 100 kg je to pohodlné, pro těžší závaží už by to chtělo weight pullingový postroj - ten je nejpohodlnější, nejbezpečnější a pes v něm má největší sílu. Nasazuje se snadno a funguje částečně na principu dlouhého postroje a částečně jako boční tah.

Mě byl právě pro běh a jízdu na koloběžce doporučen dlouhý postroj - myslíte, že je to špatně? Používáme ho už dlouho. Máme ještě jeden krátký od MAGu, ale ten používám jen na obrany.

7.11.2017 14:59
asurwic

XXX.XXX.37.35

marcelaamax napsal(a):

Mě byl právě pro běh a jízdu na koloběžce doporučen dlouhý postroj - myslíte, že je to špatně? Používáme ho už dlouho. Máme ještě jeden krátký od MAGu, ale ten používám jen na obrany.

Já psala o psech typu novofundlák - obří medvídci s velkým hrudníkem a ještě větší záplavou chlupů. Těm nikdy nebude dlouhý postroj (nebo jiný bez možnosti dotažení) kvůli velkému množství srsti sedět těsně, tudíž se bude při chůzi pohybovat a vydírat chlupy. Navíc bude odstávat na bocích a svírat těsněji zadek při zatáhnutí kvůli nutnosti většího rozšíření vepředu na hrudi.

Piťáci jsou normální sportovní typ a když se najde něco (např. ne Manmant), kde nebude vadit větší hlava a placka zepředu na hrudníku, je pro ně podle mého na kolo / koloběžku dlouhý tažný asi nejlepší volbou.

7.11.2017 15:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

asurwic napsal(a):
Já psala o psech typu novofundlák - obří medvídci s velkým hrudníkem a ještě větší záplavou chlupů. Těm nikdy nebude dlouhý postroj (nebo jiný bez možnosti dotažení) kvůli velkému množství srsti sedět těsně, tudíž se bude při chůzi pohybovat a vydírat chlupy. Navíc bude odstávat na bocích a svírat těsněji zadek při zatáhnutí kvůli nutnosti většího rozšíření vepředu na hrudi.

Piťáci jsou normální sportovní typ a když se najde něco (např. ne Manmant), kde nebude vadit větší hlava a placka zepředu na hrudníku, je pro ně podle mého na kolo / koloběžku dlouhý tažný asi nejlepší volbou.

Jééé ajo, příště musím lépe číst . No my máme právě ten co jsem posílala v předchozím odkazu, dá se i dotáhnout a sedí super, takže snad dobrý. Jediný co jsem řešila bylo to, že pes občas táhne jakoby k jedné straně, ale bylo mi řečeno, že je to normální, že to tak psi dělají.

7.11.2017 15:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

asurwic napsal(a):

Já bych právě bočák chtěla ale sehnat něco na tele je docela sranda .Jj tahala by právě sáňky, časem možná i vozíček.A právě ty klasický "co tahnou psovi zadek dolů" nechci , navíc tyhle psiska tahaj úplně jinak než huskouni, ohaři... atd.

7.11.2017 19:10
asurwic

XXX.XXX.37.35

kobylatko napsal(a):
Co by jste řekli na tenhle ?
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite/-/219_tazny-postr-pitt-s-bocnim-tahem
Tady ho maj na psovi http://www.zerodc.cz/cs/nase-vyrobky-v-praxi/2_postroj-pitt-s-bocnim-tahem-na-gordonovi-pana-martina-fischera.

Vyzkoušeli jsem a mám-li být upřímná, jsou to spíše takové tkaničky. Připadá mi to, jako by mi psi tahali s norským postrojem - ten předek to má úplně stejný a úplně stejně blbě se v něm hafani vykrucují. Asi to moc pohodlné nebude.

Za mě spíše ten Manmat s bočním tahem - když psi tahají silou a ne rychlostí běhu, tak je fajn. Nevím, jakou potřebujete velikost, ale jestli chcete, mohla bych Vám za cenu poštovného darovat velikost XXL (i se šňůrami)... to by novofundlanovi možná mohlo být. Je to modré, cca 3x nošené, klidně bych Vám to i vyprala. Pokud máte zájem, napište zprávu.

https://www.manmat.cz/produkty-postroj-pulka-detail-16.

7.11.2017 20:02

Já jsem se psem používala faster od ZeroDC, univerzálně se jinak doporučuje short. Ale pokud bych pořizovala znovu a chtěl něco jinýho než ozkoušenej faster nebo měla hodně konkrétní představu / netypickýho psa, vyčíhla bych si, kdy kde bude stánek https://www.facebook.com/MushGOPoradna, abych prostě vyzkoušela postroje na místě. Hlavně odborník na místě poradí a uvidíte, jestli má váš pes standardní míry nebo potřebuje něco extra,.

10.11.2017 17:42
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem se psem používala faster od ZeroDC, univerzálně se jinak doporučuje short. Ale pokud bych pořizovala znovu a chtěl něco jinýho než ozkoušenej faster nebo měla hodně konkrétní představu / netypickýho psa, vyčíhla bych si, kdy kde bude stánek https://www.facebook.com/MushGOPoradna, abych prostě vyzkoušela postroje na místě. Hlavně odborník na místě poradí a uvidíte, jestli má váš pes standardní míry nebo potřebuje něco extra,.

Já si právě nedokážu nějak představit jak třeba ten short od ZeroDC zapřáhnou do klasických sáněk .

10.11.2017 22:23
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

kobylatko napsal(a):
Já si právě nedokážu nějak představit jak třeba ten short od ZeroDC zapřáhnou do klasických sáněk .

Short používám (krom kola a koloběžky, tam je to v pohodě) občas krátkodobě když učím psy tahat, třeba s pneumatikou, nebo svézt děti na sáňkách. Většinou se stočí na jednu stranu a nic víc to nedělá. K občasném, u použití se to dá, ale moc vhodné to není.

1.5.2020 12:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Abych nezakládala nové téma, zeptám se tady.

Stalo se vám někomu, že by psovi po čase přestal sedět postroj na tahání, který pár let seděl v pohodě? Teda jako bez toho, aniž by pes přibral nebo zhubnul.

Mám na psa dlouhý postroj, zkoušený a schválený paní Levíčkovou , ale pravda je, že už ho pár let máme. Nicméně do nedávna postroj v pohodě seděl, nikde nedřel. Pes nepřibral ani nezhubnul. Postroj používám opravdu často - jak na běžné procházky (kde mám psa připlého k sedáku), tak i na koloběžku. No a tenhle týden jsem si všimla, že má pes odřené podpaží a jediné co mě napadá, že by to mohlo způsobit je právě ten postroj. I když teda vyloženě v tahu jsem si fakt nevšimla, že by byl nějak špatně... Postroj je z části nastavitelný, takže zkusím nějak upravit a uvidíme.

Zrovna tohle je hoodně stará fotka a na tu když se podívám, tak bych i řekla, že mu to to podpaží dře, ale opravdu ho doteď nikdy odřené neměl a v tahu mi to tak ani nepřijde.

1.5.2020 23:12
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

marcelaamax napsal(a):
Abych nezakládala nové téma, zeptám se tady.

Stalo se vám někomu, že by psovi po čase přestal sedět postroj na tahání, který pár let seděl v pohodě? Teda jako bez toho, aniž by pes přibral nebo zhubnul.

Mám na psa dlouhý postroj, zkoušený a schválený paní Levíčkovou , ale pravda je, že už ho pár let máme. Nicméně do nedávna postroj v pohodě seděl, nikde nedřel. Pes nepřibral ani nezhubnul. Postroj používám opravdu často - jak na běžné procházky (kde mám psa připlého k sedáku), tak i na koloběžku. No a tenhle týden jsem si všimla, že má pes odřené podpaží a jediné co mě napadá, že by to mohlo způsobit je právě ten postroj. I když teda vyloženě v tahu jsem si fakt nevšimla, že by byl nějak špatně... Postroj je z části nastavitelný, takže zkusím nějak upravit a uvidíme.

Zrovna tohle je hoodně stará fotka a na tu když se podívám, tak bych i řekla, že mu to to podpaží dře, ale opravdu ho doteď nikdy odřené neměl a v tahu mi to tak ani nepřijde.

Jo je vidět, že mu sklouzává ke straně. Ono to sklouzávání je docela častý u psů s hlubokým hrudníkem. Některým pak líp sedí tenhle manmat https://www.manmat.cz/produkty-postroj-hound-detail-21 Jo a někdo na to vydírání používá tohle triko :) https://www.manmat.cz/produkty-tricko-pro-psa-detail-51

2.5.2020 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo na té fotce to vidět je, ale v reálu fakt nevím Nebo jsem mu ho od té doby možná trochu upravovala, protože tohle je fotka tak 3 roky stará. A k tomu postroji - zkoušeli jsme jich fakt hodně a žádný z těch nejběžnějších značek, jako je manmat, zero, nonstop, neseděl. Většina byla malá přes tu širokou hlavu, a když už jsme to narvali přes hlavu, tak to zase bylo obří na těle. Tenhle fakt seděl, až teď má odřené to podpaží, na obou stranách. Možná by to mohlo být i tím, že když hodně zabírá, tak tahá jakoby nastranu, ale to dělá hodně psů.

To tričko vypadá celkem fajn na zimu, podzim. Ale teď v něm bude asi teplo, nebo ne?

2.5.2020 08:50

a nemůže byt proste jen opotrebovane "polstrovani" - castym pouzivanim, ze ztvrdly hrany?

2.5.2020 09:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a nemůže byt proste jen opotrebovane "polstrovani" - castym pouzivanim, ze ztvrdly hrany?

To jsem taky zkoumala, a vůbec bych se tomu nedivila, protože je fakt používaný téměř denně, každou chvíli je v něm ve vodě... alee nevypadá to, hrany ztvrdlé nejsou, ale už je tam pár "dírek" v té vrchní látce, je to prostě prošoupané už. Už je čas na nový postroj , akorát právě nevím, jestli brát znovu tenhle a nebo jestli jiný - což by nebylo jen tak, když mu nic nesedí...

2.5.2020 09:54
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

marcelaamax napsal(a):
To jsem taky zkoumala, a vůbec bych se tomu nedivila, protože je fakt používaný téměř denně, každou chvíli je v něm ve vodě... alee nevypadá to, hrany ztvrdlé nejsou, ale už je tam pár "dírek" v té vrchní látce, je to prostě prošoupané už. Už je čas na nový postroj , akorát právě nevím, jestli brát znovu tenhle a nebo jestli jiný - což by nebylo jen tak, když mu nic nesedí...

Já bych to také tipla na opotřebování, když to bylo tři roky ok.
Mám vlastní zkušenost se sportovní podprsenkou. Běhala jsem v ní denně + posilka apod., dva roky úplně v pohodě a pak mi začala ze dne na den dřít prso ze strany úplně do krve, že jsem ji na běh už vůbec nemohla používat. Žádná vada na ní v podstatě vidět nebyla (jen jak říkáš "ošoupaná" svrchní látka), přesto dřela.
Koupila bych mu nový postroj.

2.5.2020 09:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, já nový koupím určitě. Jen řeším, jestli tenhle stejný, nebo jestli vybírat jiný. Ale asi vezmu ten samý, když do teďka seděl, tak by to snad mělo být OK. A hlavně jde kdyžtak trochu nastavit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík