Dobrý vecer,
Mám fenku, krizenecka, která ma 2 roky. Teď se bohužel z pracovních důvodu musim odletět na měsíc. S feneckou žijeme v baracku s mámou a mladším sourozencem. Mama i sourozenec fenecku normálně chodí vencit a je na ne zvykla. Ale je trošičku rozmazlenejsi, a řekl bych, ze také fixovana na me. Parkrat jsme byli od sebe, ale pouze na par dni. Po mem odjezdu prý chcilkama k večeru seděla u dveří a knucela a potom zas šla dovnitř.
Myslíte, ze fenecka to zvládne na měsíc? Nemůže přestat jist nebo se poškozovat? Největší obavy mám z toho, ze přestane jist a spát.
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Manžel byl pracovně půl roku pryč, pes ho nadšeně vítal, jako by odešel včera.
Můj pes je primárně můj, zbytek rodiny jen supluje, když já nemůžu. A když jsem byla 2 týdny v nemocnici a další 2 týdny si ho šla dvakrát denně pohladit, neměl s tím problém.
Pes je pes, truchlení je lidské. Ty příběhy o tom, jak pes pošel po úmrtí pánečka, jsou tak krásné jen a pouze proto, že jsou nesmírně vzácné. Kolik to zažije psů, jeden z miliona? Z pěti milionů, deseti, padesáti?
Nebojte se. Buďte v klidu. Ať ho zbytek rodiny nelituje a dopadne to dobře.
Píšete, že už nějaký čas pes bez Vás byl. Tak máte vlastně vyzkoušeno. Věřte, že s plynoucími dny se projevy stesku u psů vždy jen zlepšují. Když to zvládne několik dní, nestane se, že by najednou po týdnu nejedl nebo začal vyvádět jiné kraviny.
Ze zkušenosti mohu říct, že ti hafani, kteří nedokáží být sami (a že je fakt málo takových, kteří by si ani po několik dnech na odloučení nezvykli) a ze smutku se jim něco může stát, obvykle stejně špatně snášejí i chvilkové odloučení - nejen třeba odchod do práci, ale například i do jiné místnosti. Takže se není určitě čeho bát.