Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2017 19:13
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Dobrý den :) ráda bych majitele tohoto plemene o napsání zkušeností. A doporučení chs
plusy
mínusy budu ráda za cokoliv :) díky a pěkný večer

6.11.2017 21:40
blackberry

XXX.XXX.110.35

VENULEE napsal(a):
Dobrý den :) ráda bych majitele tohoto plemene o napsání zkušeností. A doporučení chs
plusy
mínusy budu ráda za cokoliv :) díky a pěkný večer

Spíš než tady se zeptejte na FB skupině Lapinkoira CZ. Zde z registrovaných má lapínka jen Kuron. Obecně bych řekla, že je to taková "divočejší" a akčnější verze německého špice. Když jsem se loni o lapínky zajímala, tak jsem našla tři CHS. A jako dlouhosrsté plemeno bude lapinkoira spokojenější, když bude mít přístup z domu na zahradu nebo dvorek, kde pomůže s terénními a sadařskými úpravami.

6.11.2017 21:55
VENULEE

XXX.XXX.191.113

blackberry napsal(a):
Spíš než tady se zeptejte na FB skupině Lapinkoira CZ. Zde z registrovaných má lapínka jen Kuron. Obecně bych řekla, že je to taková "divočejší" a akčnější verze německého špice. Když jsem se loni o lapínky zajímala, tak jsem našla tři CHS. A jako dlouhosrsté plemeno bude lapinkoira spokojenější, když bude mít přístup z domu na zahradu nebo dvorek, kde pomůže s terénními a sadařskými úpravami.

Jsem zastánce "at si pes vleze kde je mu dobře" takže to problém nebude. :) a děkuji o te stránce jsem nevěděla.
Zatím jsem našla jednu chs ale přijde mi že štěňata se z cr někam vytratila.

7.11.2017 13:16
Kuron

XXX.XXX.9.162

Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se.
Povaha lapinek se těžko popisuje, je prostě úžasná. Nedají se nerozmazlit, jsou to velmi hodní a příjemní pejsani, a zároveň domácí kašpárci. Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se Naprosto ideální jsou k dětem, nemají žádnou agresivitu a neublíží ničemu. Chce být kamarád s každým tvorem. Jsou vhodní na všechny aktivity. Chce společnost, proto není vhodné mít lapinku na dvoře bez kontaktu s rodinou. Díky své srsti dobře snáší jak zimu, tak teplo proto, může být i v bytě. Nejlépe je volný přístup na dvorek. V součastnosti jsou v ČR tři chovné stanice. Kontakt na ně najdete na netu.
Jak vám radí blackberry, podívejte se na FB.

7.11.2017 15:32
blackberry

XXX.XXX.110.35

Kuron napsal(a):
Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se.
Povaha lapinek se těžko popisuje, je prostě úžasná. Nedají se nerozmazlit, jsou to velmi hodní a příjemní pejsani, a zároveň domácí kašpárci. Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se Naprosto ideální jsou k dětem, nemají žádnou agresivitu a neublíží ničemu. Chce být kamarád s každým tvorem. Jsou vhodní na všechny aktivity. Chce společnost, proto není vhodné mít lapinku na dvoře bez kontaktu s rodinou. Díky své srsti dobře snáší jak zimu, tak teplo proto, může být i v bytě. Nejlépe je volný přístup na dvorek. V součastnosti jsou v ČR tři chovné stanice. Kontakt na ně najdete na netu.
Jak vám radí blackberry, podívejte se na FB.

Já toho Vašeho božana prostě miluju, má přesně barvu, jakou bych si u Lapinky představovala. Třeba se mi poštěstí chytnout takové stěňdo, až bude doma správná konstelace.

7.11.2017 19:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lapinu jsem chtěla pro mamku, až umře náš skorošpic. Než umřel, přišlo k nám nechtěňátko Mandy. Takže lapinu si možná někdy pořídím až já, až nebudu zvládat velké psy
Na fotce Mandy, lapina to sice není, ale je bezva

7.11.2017 20:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Lapinu jsem chtěla pro mamku, až umře náš skorošpic. Než umřel, přišlo k nám nechtěňátko Mandy. Takže lapinu si možná někdy pořídím až já, až nebudu zvládat velké psy
Na fotce Mandy, lapina to sice není, ale je bezva

Český strakatý pes.

7.11.2017 22:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Český strakatý pes.

Ne-e Otec černý něcojakolabrador, matka béžová, malá, ocásek a uši nahoru, mix špice s labíkem.

7.11.2017 23:05
Tedysek

XXX.XXX.34.16

No než jsem obrázek zvětšila, myslela jsem že je to koza.

8.11.2017 06:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Ne-e Otec černý něcojakolabrador, matka béžová, malá, ocásek a uši nahoru, mix špice s labíkem.

Zapomněla jste vedle položit krabičku zápalek, pro srovnání velikosti.

8.11.2017 08:59
assil

XXX.XXX.72.125

A Kuron zapomněl napsat, že jsou taky trochu paličatí a destruktivní. A honěj zvířátka, alespoň teda někteří, že jo. :D.

8.11.2017 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Zapomněla jste vedle položit krabičku zápalek, pro srovnání velikosti.

Taky mne to napadlo, když jsem na fotku koukala, že vypadá celkem velká Tak tady je s mým samojedem. Upozorňuju, že samík moc nevyrost, je těsně na hranici standardu, všichni myslí, že je to fenka

8.11.2017 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
No než jsem obrázek zvětšila, myslela jsem že je to koza.

Koza to je, někdy bych ji přerazila Naposled dva dny zpátky. Vyjdem s pejsou k lesu nad náma a za chvíli telefonuje mamka, jestli je u nás Mandy. Netuším, my jsme nahoře v lese. Jak od potoka zaslechla vzadu psa zaštěkat, vypálila k nám. Čekala jsem, jestli půjde po stopě a doběhne nás, ale nic. Pak jsme ji s mámou hledaly hodinu, ona hulákala kolem potoka, já v lese a Mandy čučela u nás v zahradě, kde jsem ji našla, když jsem se celá uřícená vrátila. Trdlo jedno

9.11.2017 06:55
Kuron

XXX.XXX.9.162

assil napsal(a):
A Kuron zapomněl napsat, že jsou taky trochu paličatí a destruktivní. A honěj zvířátka, alespoň teda někteří, že jo. :D.

Destruktovní jsou v mládí, to je pravda a zvířátka nehoní, tomu se dají snadno odnaučit. Ostatně, jméno Loki už předurčuje k bláznivinám. Ostatně, ten pohled hovoří za vše. Že jo.

9.11.2017 09:29
assil

XXX.XXX.72.125

Kuron napsal(a):
Destruktovní jsou v mládí, to je pravda a zvířátka nehoní, tomu se dají snadno odnaučit. Ostatně, jméno Loki už předurčuje k bláznivinám. Ostatně, ten pohled hovoří za vše. Že jo.

Myslím, že jediný způsob, jak odnaučit některý lapiny běhat za zvířátkama, je dělat s nima pasení. Pravda tak daleko jsme se nedostali, takže ozkoušeno nemám. :D Naše kočky už si tak nějak zvykly a venku to chce holt oči na šťopkách. Míra destruktivnosti myslím hodně závisí na tom, s čím člověk srovnává, já jsem holt zhejčkaná od špiců, kteří neničí nic, ale soused, který měl labradora, říkal, jak je lapinka hodnej pejsek, když nám nechá i kytky na zahradě a prej díry dělá docela maličký. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík