VENULEE
napsal(a):
Dobrý den :) ráda bych majitele tohoto plemene o napsání zkušeností. A doporučení chs
plusy
mínusy budu ráda za cokoliv :) díky a pěkný večer
Spíš než tady se zeptejte na FB skupině Lapinkoira CZ. Zde z registrovaných má lapínka jen Kuron. Obecně bych řekla, že je to taková "divočejší" a akčnější verze německého špice. Když jsem se loni o lapínky zajímala, tak jsem našla tři CHS. A jako dlouhosrsté plemeno bude lapinkoira spokojenější, když bude mít přístup z domu na zahradu nebo dvorek, kde pomůže s terénními a sadařskými úpravami.
blackberry
napsal(a):
Spíš než tady se zeptejte na FB skupině Lapinkoira CZ. Zde z registrovaných má lapínka jen Kuron. Obecně bych řekla, že je to taková "divočejší" a akčnější verze německého špice. Když jsem se loni o lapínky zajímala, tak jsem našla tři CHS. A jako dlouhosrsté plemeno bude lapinkoira spokojenější, když bude mít přístup z domu na zahradu nebo dvorek, kde pomůže s terénními a sadařskými úpravami.
Jsem zastánce "at si pes vleze kde je mu dobře" takže to problém nebude. :) a děkuji o te stránce jsem nevěděla.
Zatím jsem našla jednu chs ale přijde mi že štěňata se z cr někam vytratila.
Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se.
Povaha lapinek se těžko popisuje, je prostě úžasná. Nedají se nerozmazlit, jsou to velmi hodní a příjemní pejsani, a zároveň domácí kašpárci. Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se Naprosto ideální jsou k dětem, nemají žádnou agresivitu a neublíží ničemu. Chce být kamarád s každým tvorem. Jsou vhodní na všechny aktivity. Chce společnost, proto není vhodné mít lapinku na dvoře bez kontaktu s rodinou. Díky své srsti dobře snáší jak zimu, tak teplo proto, může být i v bytě. Nejlépe je volný přístup na dvorek. V součastnosti jsou v ČR tři chovné stanice. Kontakt na ně najdete na netu.
Jak vám radí blackberry, podívejte se na FB.
Kuron
napsal(a):
Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se.
Povaha lapinek se těžko popisuje, je prostě úžasná. Nedají se nerozmazlit, jsou to velmi hodní a příjemní pejsani, a zároveň domácí kašpárci. Lapinka se dá snadno usměrnit a přispůsobí se Naprosto ideální jsou k dětem, nemají žádnou agresivitu a neublíží ničemu. Chce být kamarád s každým tvorem. Jsou vhodní na všechny aktivity. Chce společnost, proto není vhodné mít lapinku na dvoře bez kontaktu s rodinou. Díky své srsti dobře snáší jak zimu, tak teplo proto, může být i v bytě. Nejlépe je volný přístup na dvorek. V součastnosti jsou v ČR tři chovné stanice. Kontakt na ně najdete na netu.
Jak vám radí blackberry, podívejte se na FB.
Já toho Vašeho božana prostě miluju, má přesně barvu, jakou bych si u Lapinky představovala. Třeba se mi poštěstí chytnout takové stěňdo, až bude doma správná konstelace.
Lapinu jsem chtěla pro mamku, až umře náš skorošpic. Než umřel, přišlo k nám nechtěňátko Mandy. Takže lapinu si možná někdy pořídím až já, až nebudu zvládat velké psy
Na fotce Mandy, lapina to sice není, ale je bezva
A Kuron zapomněl napsat, že jsou taky trochu paličatí a destruktivní. A honěj zvířátka, alespoň teda někteří, že jo. :D.
sisi58
napsal(a):
Zapomněla jste vedle položit krabičku zápalek, pro srovnání velikosti.
Taky mne to napadlo, když jsem na fotku koukala, že vypadá celkem velká Tak tady je s mým samojedem. Upozorňuju, že samík moc nevyrost, je těsně na hranici standardu, všichni myslí, že je to fenka
Tedysek
napsal(a):
No než jsem obrázek zvětšila, myslela jsem že je to koza.
Koza to je, někdy bych ji přerazila Naposled dva dny zpátky. Vyjdem s pejsou k lesu nad náma a za chvíli telefonuje mamka, jestli je u nás Mandy. Netuším, my jsme nahoře v lese. Jak od potoka zaslechla vzadu psa zaštěkat, vypálila k nám. Čekala jsem, jestli půjde po stopě a doběhne nás, ale nic. Pak jsme ji s mámou hledaly hodinu, ona hulákala kolem potoka, já v lese a Mandy čučela u nás v zahradě, kde jsem ji našla, když jsem se celá uřícená vrátila. Trdlo jedno
assil
napsal(a):
A Kuron zapomněl napsat, že jsou taky trochu paličatí a destruktivní. A honěj zvířátka, alespoň teda někteří, že jo. :D.
Destruktovní jsou v mládí, to je pravda a zvířátka nehoní, tomu se dají snadno odnaučit. Ostatně, jméno Loki už předurčuje k bláznivinám. Ostatně, ten pohled hovoří za vše. Že jo.
Kuron
napsal(a):
Destruktovní jsou v mládí, to je pravda a zvířátka nehoní, tomu se dají snadno odnaučit. Ostatně, jméno Loki už předurčuje k bláznivinám. Ostatně, ten pohled hovoří za vše. Že jo.
Myslím, že jediný způsob, jak odnaučit některý lapiny běhat za zvířátkama, je dělat s nima pasení. Pravda tak daleko jsme se nedostali, takže ozkoušeno nemám. :D Naše kočky už si tak nějak zvykly a venku to chce holt oči na šťopkách. Míra destruktivnosti myslím hodně závisí na tom, s čím člověk srovnává, já jsem holt zhejčkaná od špiců, kteří neničí nic, ale soused, který měl labradora, říkal, jak je lapinka hodnej pejsek, když nám nechá i kytky na zahradě a prej díry dělá docela maličký. :D.