Hľadám chs beauceronov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2017 20:19
Skyrra

XXX.XXX.234.50

Predbežne ma zaujímajú Vaše názory na dobrú chovku, ktorá sa zameriava na toto plemeno. Na Slovensku mi prídu tie chovky už preplácané jedna s druhou, ale ak by ste o nejakej vedeli, kľudne dajte tip.
Hľadám hlavne chovku, ktorá odchováva pracantov, sleduje si genetiku a nedáva do chovu choré psy. Asi to znie ako samozrejmosť, ale pre istotu vypisujem... :).
Sama som už niečo popozerala, no zaujímajú ma osobné skúsenosti s niektorou z choviek, ktorú by ste odporúčali a ktorú nie.
Mala by som záujem hlavne o blue merle, čiže ideálne chs, ktorá sa zameriava aj na toto sfarbenie.
Psíka nejdem kupovať teraz, plánujem to do takých dvoch rokov, takže mám plno času a chcem si vybrať...

7.11.2017 21:00
lupus4

XXX.XXX.4.106

Http://www.beauceron.cz/index.php?odkaz=chs

doporučuju z Dorky, popř. Ami Noir

8.11.2017 13:19
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

CHS určitě nevybírejte 2 roky dopředu. Některé už potom nemusí existovat, některé feny už nebudou mít vrhy atd.2 roky je strašně dlouhá doba.

8.11.2017 13:32
lavacca

XXX.XXX.218.25

Za nas super CHS Fanneli - mame od nich 1,5 ročního pejska -Dior Fanneli. http://www.fanneli-kennel.cz

Kdyz jsem vybírala bosíka, hledala jsem CHS, kde hlídají povahu a zdraví. Plus s nimi i pracuji. A za me super volba. Chovatelka je hrozne fajn, jsme do teď v kontaktu, klidně se přidejte do skupiny Bosíci na FB. Sdili se tam plánované vrhy, úspěchy jednotlivých psu, atd. ;).

8.11.2017 15:52
Mat

XXX.XXX.3.124

pan Brouček napsal(a):
CHS určitě nevybírejte 2 roky dopředu. Některé už potom nemusí existovat, některé feny už nebudou mít vrhy atd.2 roky je strašně dlouhá doba.

Ale dá se vybrat i takhle brzo, záleží jen, co hledáte. Buď hledáte štěně rovnou a hledáte mezi tím, co je, nebo teď hledáte takovou chovatelskou stanici, u které se vám typově líbí štěňata a to se dá vypozorovat v podstatě jen u stanic, které mají již nějakou tradici a pár vrhů odchovaných a u takových je malá pravděpodobnost ukončení činnosti.

8.11.2017 18:45
L(phi)

XXX.XXX.67.138

pan Brouček napsal(a):

Ale kde, podla mna su 2 roky uplne akurat na to, aby do toho clovek mohol trosku preniknut, posledovat rodinu, vytipovat si zopar linii ktore by stalo za to skusit
Ked napriklad verim jednej CHS, tak o 2 roky mozem ist po potomkoch jej odchovov.

8.11.2017 19:42
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

L(phi) napsal(a):
Ale kde, podla mna su 2 roky uplne akurat na to, aby do toho clovek mohol trosku preniknut, posledovat rodinu, vytipovat si zopar linii ktore by stalo za to skusit
Ked napriklad verim jednej CHS, tak o 2 roky mozem ist po potomkoch jej odchovov.

Ale to jo, takhle obecně, aby do toho člověk proniknul, to určitě jo, ale chtít vybrat konkrétně 2 roky předem nejde.
Napište si o poslední ročenky, zajeďte na klubovou výstavu, na jinou to nemá cenu.

8.11.2017 22:56
Skyrra

XXX.XXX.234.25

Tak len pre info, nevyberám si konkrétnych psov, hľadám chs, ktoré spĺňajú moje podmienky, pretože sa mi už stalo, že som vybrala narýchlo a zle :).
Nie každá chovka si dáva záležať na povahe a u tohto plemena si chcem byť istá, že pes nebude prehnane agresívny alebo naopak príliš ustráchaný... je to v zásade moja vec či si vyberám chovku dva roky vopred alebo deň pred kúpou, len ma zaujímali Vaše skúsenosti.

9.11.2017 07:00
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Jistý si nemůže být člověk nikdy ničím. Pořád to bude jen předpoklad.
Myslím, ale že je lepší zajímat se o její odchovy (klubovka, TAN), než se ptát 2 roky na internetu...
Někdo bude chválit jiný pomlouvat, podle toho jakou má k CHS vazbu.
To jsou moje zkušenosti, mimo jiné i s Boserony.
A kdybych vybíral já 2 roky předem a v zahraničí, tak v ČR by to určitě nebylo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2017 07:05

Vlastně zajímavé téma...nakolik řešit CHS...?
Když si vezmu ve "svém" plemeni, tak ani tak nebudu řešit CHS jako mamku a taťku...
Dejme tomu mám nějaký přehled o vrzích CHS a jeden super, z druhého bych nechtěla ani zadarmo...
Jako určitě bych se vyhla štěněti z "CHS", kde minimální péče, nulová socializace...to jo.

9.11.2017 10:21
Skyrra

XXX.XXX.234.101

Ďakujem :).

9.11.2017 10:44
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Janinka Bosorka napsal(a):
Http://beauceron-blackgorge.info/
Nejlepší.

Teď už jen napsat proč.

9.11.2017 11:36

Skyrra napsal(a):
Tak len pre info, nevyberám si konkrétnych psov, hľadám chs, ktoré spĺňajú moje podmienky, pretože sa mi už stalo, že som vybrala narýchlo a zle :).
Nie každá chovka si dáva záležať na povahe a u tohto plemena si chcem byť istá, že pes nebude prehnane agresívny alebo naopak príliš ustráchaný... je to v zásade moja vec či si vyberám chovku dva roky vopred alebo deň pred kúpou, len ma zaujímali Vaše skúsenosti.

I když mám úplně jiné plemeno, tak chápu vaše vybírání dopředu. Vybrat v dnešní době chovku která za něco stojí a která má kvalitní zvířata je opravdu těžká práce, snad u všech plemen. Pokud nespěcháte a opravdu si chcete na kvalitního psa počkat, podívejte se třeba na CHS z údolí buků. Můžu doporučit.

9.11.2017 12:11
iveta33i

XXX.XXX.242.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I když mám úplně jiné plemeno, tak chápu vaše vybírání dopředu. Vybrat v dnešní době chovku která za něco stojí a která má kvalitní zvířata je opravdu těžká práce, snad u všech plemen. Pokud nespěcháte a opravdu si chcete na kvalitního psa počkat, podívejte se třeba na CHS z údolí buků. Můžu doporučit.

Na základě 1 vrhu?
Hm...

9.11.2017 12:42

iveta33i napsal(a):
Na základě 1 vrhu?
Hm...

Ne na základě jednoho vrhu, ale na základě toho že fenu i majitelku znám. Ono je někdy lepší pes od majitele který odchová jeden nebo dva vrhy, než od těch co několikrát otočí celou abecedu. pro mě je směrodatné zdravotní stav psa, jeho pracovní využití, jeho výsledky, jeho povaha a ne kolik majitel odchoval vrhů.

9.11.2017 13:05
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Asi zalezi aj co s bosikom planujete robit?
Ja hladam ked tak zviera vhodne na sportovku, a zo zatial spominanych chs by som si veru nevybrala.

9.11.2017 18:52
Skyrra

XXX.XXX.234.17

L(phi) napsal(a):
Ja hladam ked tak zviera vhodne na sportovku, a zo zatial spominanych chs by som si veru nevybrala.

A odkiaľ by ste si vybrala?
Ja nerobím žiadne unáhlené závery, som rada za každý názor, chovky, ktoré tu boli spomínané som si pozrela a prehodnotila. Neznamená to, že budem hneď teraz z nej kupovať psa...

9.11.2017 21:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

pan Brouček napsal(a):
Teď už jen napsat proč.

Stačí shlédnout výsledky.

10.11.2017 07:14

L(phi) napsal(a):

Nevybírala sis takto náhodou svého současného psa?

10.11.2017 09:03
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Skyrra napsal(a):
A odkiaľ by ste si vybrala?
Ja nerobím žiadne unáhlené závery, som rada za každý názor, chovky, ktoré tu boli spomínané som si pozrela a prehodnotila. Neznamená to, že budem hneď teraz z nej kupovať psa...

Pardon som si to tu precitala este raz - a myslela som ze by som si nevybrala len u poslednych dvoch (blackgorge vystavaci, druhe co spomina habe, tam sa len uvidi ci budu aj vysledky. ZZO1 v 3 rokoch zvladol aj moj extremne nepracovny pes). Fannelli ci Ami Noir by som sledovala, a Warrior Soul

Teraz naposledny ma zaujala Diablesse Ami Noir, krasne vyzerali jej obrany na MR tento rok.

No ale pravdu povediac - tak aby som si bola ista ze beriem stena a bude pracovat si vybrat neviem. U tychto exotov clovek musi chciet primarne to plemeno lebo ho chce, a praca je len taka bokovka ktora bud vyjde alebo nevyjde.

To som si nechala chovku poradit, len som nevedela ako to s cvicenim ma ten kto radi
A nevedela som, ze jednickova skuska skoro nic neznamena, ze skuska znamena malo kym neni obhajena na pretekoch... a tak. Dalsie zvieratko musi mat blizke pribuzenstvo minimalne na MS, alebo mi ho musia schvalit aj ludia od ovciakov

10.11.2017 09:22

"U tychto exotov clovek musi chciet primarne to plemeno lebo ho chce, a praca je len taka bokovka ktora bud vyjde alebo nevyjde."
ano, to by mělo být to základní hledisko.

10.11.2017 09:40
Skyrra

XXX.XXX.234.83

L(phi) napsal(a):
Pardon som si to tu precitala este raz - a myslela som ze by som si nevybrala len u poslednych dvoch (blackgorge vystavaci, druhe co spomina habe, tam sa len uvidi ci budu aj vysledky. ZZO1 v 3 rokoch zvladol aj moj extremne nepracovny pes). Fannelli ci Ami Noir by som sledovala, a Warrior Soul

Teraz naposledny ma zaujala Diablesse Ami Noir, krasne vyzerali jej obrany na MR tento rok.

No ale pravdu povediac - tak aby som si bola ista ze beriem stena a bude pracovat si vybrat neviem. U tychto exotov clovek musi chciet primarne to plemeno lebo ho chce, a praca je len taka bokovka ktora bud vyjde alebo nevyjde.

To som si nechala chovku poradit, len som nevedela ako to s cvicenim ma ten kto radi
A nevedela som, ze jednickova skuska skoro nic neznamena, ze skuska znamena malo kym neni obhajena na pretekoch... a tak. Dalsie zvieratko musi mat blizke pribuzenstvo minimalne na MS, alebo mi ho musia schvalit aj ludia od ovciakov

Vďaka za názor :).

19.11.2017 22:36
lenunka

XXX.XXX.52.211

Tak... Z Údolí buků je moje CHS. Cyra má ZZO1 v tomhle věku proto, že jsem extrémně pracovně vytížená. Tak to prostě je. Cvičit na zkoušky začala pořádně někdy koncem léta 2016. V listopadu 2016 složila BH, v únoru byla na závodech v kat. ZZO1 třetí, v dubnu složila ZZO1. Pak byla na mateřský a pak přišla moje pracovní špička,3 x 2 měsíce v roce jsem prostě nepoužitelná, protože mám fakt moc práce (jaro, kus léta a časný podzim - takže vlastně skoro celou sezonu, haha). V té době netrénujem nebo jen velmi velmi málo, protože toho mám prostě moc.Teď je v přípravě na ZM, ZVV1, HWT. V chovu je pro mě priorita kromě zdraví povaha. Bosík je pracovní pes a když vidím na výstavě psa, co dostane BOBa i s ocasem pod břichem a není schopný slušně projít TAN testem... výstavní tituly mě fakt neohromujou. To jen na okraj.

K dotazu zadavatelky: Na pracovních psech a povahách asi nejvíc lpí Warrior soul, i když už otočila abecedu a některé feny nepracují vůbec. Zaměřila bych se na konkrétní spojení (z posledního vrhu B2 jsem si vzala harlekýnku i já... z různých důvodů, mj. pro otcovskou linii těch štěňat), dál Fanneli (jasně, můj píseček) - Britney kupříkladu úplně čerstvě na MS v Belgii 3. v kat. IPO 3), pracuje se s Brixie, Crisem, Dantem, Degasem a dalšími... víc pro zábavu, ale aspoň něco dělají.
Psi Mysteria... dělají agility, ne sportovku, Enyhed - hodně se věnují mj. pasení, u ostatních... dívala bych se spíš, po jakých fenách bude odchov. Obecně bych CHS nedoporučila, kromě těch, o kterých jsem psala... fakt záleží na rodičích - někde se kryje na bázlivých fenách a ta CHS má třeba jinak vcelku dobré jméno. Jenže - kdo nezná pozadí, moc se nedozví.
Teď proběhlo krytí v CHS le Feu de Diablesse, spojení dvou hodně pracujících psů... tihle by do sportu asi byli... víc než jiní.

Chce to opravdu raději zajet třeba na tu klubovku (a mrknout při tom na bonitaci a TAN testy), poslechnout drby, kontaktovat poradce chovu... no a sledovat ty výsledky.

Přeju hodně štěstí při výběru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík