Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2017 15:12
andrea.26

XXX.XXX.157.245

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak vaši pejskové v noci spí? Máme půlročního trpasličího pinče a v noci spí v kuse tak 2hod pak se probudía přesune se na jiný pelíšek, potom za nějaký čas opět třeba ke mně do postele...a tak až do rána. Pořád slyším jak se takhle přesouvá po domě smajlík
Je to třeba tím, že je ještě mladý? že nespí po celou noc?
Děkuji za postřehy?

13.11.2017 16:07
Ebi

XXX.XXX.104.139

Náš osmiletý pes to dělá stejně, na rozdíl od obou fenek, které prostě lehnou a celou noc spí na jednom místě.

13.11.2017 16:27
Iliena

XXX.XXX.37.7

I naše fena putuje. I když ne po celém domě, když je teplo tak putuje z postele na zem a zpět. Teď na podzim už se putování omezuje jenom pod peřinu a na peřinu

13.11.2017 17:26
andrea.26

XXX.XXX.157.245

Děkuji za odpovědi, i když mne moc nepotěšily smajlík).. Myslela jsem že to třeba časem přestane. Takhle to vypadá že náš hafuša je cestovatel a tím i zůstane

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2017 18:27

Je to normální, psi to obvykle dělají.

13.11.2017 18:49
tymílie

XXX.XXX.251.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to normální, psi to obvykle dělají.

PŘESNĚ.

13.11.2017 18:51
ketlin

XXX.XXX.204.32

Mě ještě k cestování chrápe :D.

13.11.2017 18:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Iliena napsal(a):
I naše fena putuje. I když ne po celém domě, když je teplo tak putuje z postele na zem a zpět. Teď na podzim už se putování omezuje jenom pod peřinu a na peřinu

Máme to úplně stejně . Přes léto občas sleze v noci z postele a lehne si nachvíli na zem nebo do pelíšku. Ale teď v zimě pravidelně usíná pod peřinou, občas nachvíli vyleze lehne si mimo peřinu a pak zas přijde a čumákem do mě šťouchá, že chce pod peřinu... No jo, jaký si to uděláš, takový to máš

13.11.2017 20:04

andrea.26 napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak vaši pejskové v noci spí? Máme půlročního trpasličího pinče a v noci spí v kuse tak 2hod pak se probudía přesune se na jiný pelíšek, potom za nějaký čas opět třeba ke mně do postele...a tak až do rána. Pořád slyším jak se takhle přesouvá po domě smajlík
Je to třeba tím, že je ještě mladý? že nespí po celou noc?
Děkuji za postřehy?

Pes není člověk, aby spal celou noc v kuse na jednom místě.

13.11.2017 20:06
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

No asi jak který. Když jsem měla retrívra, tak jsem ho vždycky v chodbě zabalila do deky na pelíšku a ráno byl úplně na stejném místě a úplně stejně přikrytý

13.11.2017 20:11

a proto si dela "hnizda" a spi v norach a tak. asi jich ma několik...

nemůže mu byt horko spis? suchy vzduch?

13.11.2017 20:12
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Aj moja, ako večer zaľahne tak spí až do rána a ešte ju musím prehovárať, aby išla von. V izbe má takú svoju búdku, ktorú jej aj mačky závidia

13.11.2017 20:16
Enter

XXX.XXX.158.148

Náš borderák také cestuje, změnu místa doprovodí pořádným žuchnutím a povzdechem

13.11.2017 21:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Enter napsal(a):
Náš borderák také cestuje, změnu místa doprovodí pořádným žuchnutím a povzdechem

Přesně! U nás Chodský pes. Budiž mu přáno, jen mě štve, že se musím v noci ve tmě koukat, kde zrovna je, abych na něj nešlápla.

13.11.2017 21:14
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Nám se bígl uvelebi pod postelí do deky a tam vydrží až do rána kdy ho chodí budit ovčák na snídani. Jinak by tam spal až do odpoledne. :) a ovčák spí u postele na zemi a taky až do rána.

13.11.2017 21:33

My putujeme...fena teda víc, u ní mi to připadá, že kontroluje, zda je vše v pořádku, několikrát obejde všechny členy rodiny, pes někdy vůbec a někdy třeba přijde v noci ke mě do postele, třeba hodinu tam spí, ale pak je mu asi vedro, tak jde zas dolu na chodbu...

14.11.2017 04:09
noemi

XXX.XXX.64.236

andrea.26 napsal(a):
Děkuji za odpovědi, i když mne moc nepotěšily smajlík).. Myslela jsem že to třeba časem přestane. Takhle to vypadá že náš hafuša je cestovatel a tím i zůstane

Náš pes byl cestovatel. Kdybych mela plovoucku, tak se 8,5 let nevyspim. Koberce to nastesti částečně tlumily, ale i tak jsem presuny zaznamenavala. K tomu chrapal jako drevorubec a obcas poblafaval, kdyz ve snu "honil zajice". V realu lovec nebyl, ale tohle rceni se u nas ustalilo. Fenky spi vetsinou na jednom miste, starsi obcas mista meni, spise v lete si reguluje teplotu, v zime klasika v perinach nebo v pelisku prikryta dekou... ta "novejsi" zcela regulérně okupuje plysovou boudicku, o kterou pripravila puvodni domorodkyni . Chceme koupit dalsi - stejnou, ale uz nikde neni .
Je to stejne jako u lidí, nekdo spi jako kdyby ho do vody hodil, jiny ma spani lehké a jeste se prevaluje celou noc.

14.11.2017 06:30

Vzhledem k obecnému dennímu režimu psa, viz:

http://www.hovawart.cz/otazky/odpoved.php?otazka=2

je noční přecházení normální. Oba mí psi v noci putují/ovali.

14.11.2017 09:14
andrea.26

XXX.XXX.157.245

Balu... Měli jsme dříve psi malých i velkých ras a všichni spali jako dřevo celou noc smajlík

14.11.2017 09:20
andrea.26

XXX.XXX.157.245

Měli jsme dříve hafany malých i velkých ras a všichni spali jako dřevo celou noc smajlík..tak mi to teď přišlo divné.

14.11.2017 09:20

sisi58 napsal(a):
Přesně! U nás Chodský pes. Budiž mu přáno, jen mě štve, že se musím v noci ve tmě koukat, kde zrovna je, abych na něj nešlápla.

Tak i vy se v noci přemísťujete? Já myslela, že to dělají
jen psi smajlík

14.11.2017 09:22

Tedysek napsal(a):
Nám se bígl uvelebi pod postelí do deky a tam vydrží až do rána kdy ho chodí budit ovčák na snídani. Jinak by tam spal až do odpoledne. :) a ovčák spí u postele na zemi a taky až do rána.

Nebo máte tvrdší spaní než zadavatelka smajlík

14.11.2017 09:24
andrea.26

XXX.XXX.157.245

To bude asi spíš ten problém...ne spaní pejskovo, ale moje smajlík

14.11.2017 09:24

My putujeme...fena teda víc, u ní mi to připadá, že kontroluje, zda je vše v pořádku, několikrát obejde všechny členy rodiny, pes někdy vůbec a někdy třeba přijde v noci ke mě do postele, třeba hodinu tam spí, ale pak je mu asi vedro, tak jde zas dolu na chodbu...

Musíte mít dost velkou postel. Nemáte zrovna drobečky.

14.11.2017 09:34
Tedysek

XXX.XXX.34.16

To jsem si vypěstovala za posledních pár let taky. :) ale přítel má lehký spánek a říká že ovcak chodí v noci jen když chodí on. :) bígl na to dlabe a spí až do rana. Nechce přijít o své teplo pod dekou.

14.11.2017 10:35
Mat

XXX.XXX.7.34

ketlin napsal(a):
Mě ještě k cestování chrápe :D.

A pak ještě, když se k tomu přidá štěkání, kňučení a škrábání po podlaze, to je teprve žůžo. :D.

14.11.2017 10:43

A ještě větší žůžo je, když si na tebe přemisťující se a v tu chvíli probuzený cca 60ti kg pes v posteli žuchne, jako půlkou svého těla na tvé tělo, a "uspinkej mě "...

14.11.2017 13:14
Enter

XXX.XXX.244.82

A ještě větší žůžo je, když si na tebe přemisťující se a v tu chvíli probuzený cca 60ti kg pes v posteli žuchne, jako půlkou svého těla na tvé tělo, a "uspinkej mě "...

To náš kupodivu nějak odhadne, kde "končí" panička a začíná volná peřina. . Zato si nemusím řídit budík, v 6.00 probuzení olíznutím, případně se budím se zvláštním pocitem, že mě COSI pozoruje. Otevření očí=definitivní konec lidského spánku... pod tunami psích pusinek

14.11.2017 13:49
Nathaliej

XXX.XXX.240.172

Mě už se párkrát stalo že jsem se v noci probudila s tím že mi na hrudi ležel náš 30 kilový pejsek :D A naše fenka nás hrozně ráda pozoruje když spíme :D

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík