Dobrý den, ráda bych se zeptala jak vaši pejskové v noci spí? Máme půlročního trpasličího pinče a v noci spí v kuse tak 2hod pak se probudía přesune se na jiný pelíšek, potom za nějaký čas opět třeba ke mně do postele...a tak až do rána. Pořád slyším jak se takhle přesouvá po domě
Je to třeba tím, že je ještě mladý? že nespí po celou noc?
Děkuji za postřehy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to normální, psi to obvykle dělají.
Iliena
napsal(a):
I naše fena putuje. I když ne po celém domě, když je teplo tak putuje z postele na zem a zpět. Teď na podzim už se putování omezuje jenom pod peřinu a na peřinu
Máme to úplně stejně . Přes léto občas sleze v noci z postele a lehne si nachvíli na zem nebo do pelíšku. Ale teď v zimě pravidelně usíná pod peřinou, občas nachvíli vyleze lehne si mimo peřinu a pak zas přijde a čumákem do mě šťouchá, že chce pod peřinu... No jo, jaký si to uděláš, takový to máš

andrea.26
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak vaši pejskové v noci spí? Máme půlročního trpasličího pinče a v noci spí v kuse tak 2hod pak se probudía přesune se na jiný pelíšek, potom za nějaký čas opět třeba ke mně do postele...a tak až do rána. Pořád slyším jak se takhle přesouvá po domě
Je to třeba tím, že je ještě mladý? že nespí po celou noc?
Děkuji za postřehy?
Pes není člověk, aby spal celou noc v kuse na jednom místě.

napsal(a):
Pes není člověk, aby spal celou noc v kuse na jednom místě.
a proto si dela "hnizda" a spi v norach a tak. asi jich ma několik...
nemůže mu byt horko spis? suchy vzduch?

My putujeme...fena teda víc, u ní mi to připadá, že kontroluje, zda je vše v pořádku, několikrát obejde všechny členy rodiny, pes někdy vůbec a někdy třeba přijde v noci ke mě do postele, třeba hodinu tam spí, ale pak je mu asi vedro, tak jde zas dolu na chodbu...
andrea.26
napsal(a):
Děkuji za odpovědi, i když mne moc nepotěšily ).. Myslela jsem že to třeba časem přestane. Takhle to vypadá že náš hafuša je cestovatel a tím i zůstane
Náš pes byl cestovatel. Kdybych mela plovoucku, tak se 8,5 let nevyspim. Koberce to nastesti částečně tlumily, ale i tak jsem presuny zaznamenavala. K tomu chrapal jako drevorubec a obcas poblafaval, kdyz ve snu "honil zajice". V realu lovec nebyl, ale tohle rceni se u nas ustalilo. Fenky spi vetsinou na jednom miste, starsi obcas mista meni, spise v lete si reguluje teplotu, v zime klasika v perinach nebo v pelisku prikryta dekou... ta "novejsi" zcela regulérně okupuje plysovou boudicku, o kterou pripravila puvodni domorodkyni . Chceme koupit dalsi - stejnou, ale uz nikde neni .
Je to stejne jako u lidí, nekdo spi jako kdyby ho do vody hodil, jiny ma spani lehké a jeste se prevaluje celou noc.

Vzhledem k obecnému dennímu režimu psa, viz:
http://www.hovawart.cz/otazky/odpoved.php?otazka=2
je noční přecházení normální. Oba mí psi v noci putují/ovali.

sisi58
napsal(a):
Přesně! U nás Chodský pes. Budiž mu přáno, jen mě štve, že se musím v noci ve tmě koukat, kde zrovna je, abych na něj nešlápla.
Tak i vy se v noci přemísťujete? Já myslela, že to dělají
jen psi

Tedysek
napsal(a):
Nám se bígl uvelebi pod postelí do deky a tam vydrží až do rána kdy ho chodí budit ovčák na snídani. Jinak by tam spal až do odpoledne. :) a ovčák spí u postele na zemi a taky až do rána.
Nebo máte tvrdší spaní než zadavatelka

napsal(a):
My putujeme...fena teda víc, u ní mi to připadá, že kontroluje, zda je vše v pořádku, několikrát obejde všechny členy rodiny, pes někdy vůbec a někdy třeba přijde v noci ke mě do postele, třeba hodinu tam spí, ale pak je mu asi vedro, tak jde zas dolu na chodbu...
Musíte mít dost velkou postel. Nemáte zrovna drobečky.

A ještě větší žůžo je, když si na tebe přemisťující se a v tu chvíli probuzený cca 60ti kg pes v posteli žuchne, jako půlkou svého těla na tvé tělo, a "uspinkej mě "...
napsal(a):
A ještě větší žůžo je, když si na tebe přemisťující se a v tu chvíli probuzený cca 60ti kg pes v posteli žuchne, jako půlkou svého těla na tvé tělo, a "uspinkej mě "...
To náš kupodivu nějak odhadne, kde "končí" panička a začíná volná peřina. . Zato si nemusím řídit budík, v 6.00 probuzení olíznutím, případně se budím se zvláštním pocitem, že mě COSI pozoruje. Otevření očí=definitivní konec lidského spánku... pod tunami psích pusinek
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!