Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Eliška Hoses
napsal(a):
Chtěla bych pejska ke koním mam na vlastním pozemku 3 koně (2 kobylky Irský Cob a Valášek Wels Cob) Ohradu mám dřevěnou a ve spodní části je pletivo (koně nejsou kování a tudíž se nemohou zaseknout)ve středu ohrady je páska (el.ohradnik).
Zpracování ohrady i skladbu stáda máte zdá se kvalitní, ale nějak mi z toho vašeho zadání nevyplynulo, jestli má pes plnit funkci ryze dekorační, popř. od něj něco očekáváte, a hlavně mi tam chybí informace, co pejskovi chcete/můžete nabídnout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možná dalmatin, ikdyž ta srst..

Eliška Hoses
napsal(a):
Nechci ale žádného agresivního magora (nechci urazit žádné hlídací psi).. omlouvám se že je to takhle na části ale neukládá se to...
Ke konim se hodi téměř každý pes -zalezi na vkusu.
Hlavne musí být vychovany. A to zabere par mesicu -u velkého plemene ještě dele -nez nastane ta idylka, ze bude spolehlivy a chodit na vyjizdky.

Tedysek
napsal(a):
Dalmatin je ke koním fajn, ale pochybuji že se bez dozoru udrží v ohradě. Hledala bych mezi plemeny bez tendence lovit. A pořád nevíme jakou má mít pes povahu. Víme jen že nemá přehnaně hlídat. Ani nevíme jak velký má být pes.
Ne všichni dalmoši jsou lovci, je potřeba správného výběru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
rapotacka11
napsal(a):
No tak to čévéčko, to je takový přírodní.
Nebo snad barzoje ?
Taky vypadá u koně parádně.
Barzoje prosím nééé
... ale čévéčko je ideální - Scylla zrovna dnes psala v jiném vlákně, že vůbec neloví a není náročný na výchovu

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Barzoje prosím nééé
... ale čévéčko je ideální - Scylla zrovna dnes psala v jiném vlákně, že vůbec neloví a není náročný na výchovu
Prosím, prosím tohle neříkejte ani z legrace, ještě by tomu mohl někdo začít věřit.
Nevím, proč nyní každý musí mít u koní na vyjíždky i psa, přičemž doufá, že se pes tak nějak sám přizpůsobí. Pes potřebuje k této aktivitě důslednou výchovu a naprosto zvládnutou poslušnost (x hodin výchovy a výcviku), aby se nestalo to, co nám minulý týden - slečna měla na lesní cestě plné ruce práce s koněm a my zase na silnici s jejím luisiánským leopardím psem, který nám vletěl rovnou pod auto...

ketlin
napsal(a):
Dalmatina ne :) Ke koním ano, ale pokud žije s majitelem v domě, na pobyt venku se nehodí...Jak kvůli srsti, tak díky velké vázanosti na pána...
Ale jó, ale to více méně každý pes se zadavatelčinými požadavky.
Měním tedy na špice.

Na lidskou "smečku" je vázané každé plemeno. Tak jako nesmí být (ze zákona) chovaná v počtu jednoho kusu koza nebo ovce, neměl by být ani pes, který je trvale někde venku na zahradě s boudou. Měl by mít psího parťáka, když nežije s rodinou.
Takže od zadavatelky mi chybí informace, jestli má být pes v ohradě s koňmi, nebo chodit ke koním s ní a být jinak doma.

Jinak jako doprovodný pes byl používán střední knírač ( stájový pinč ). Ten tedy doprovázel povozy, ale třeba by se mu doprovázení jezdce ( po důsledném výcviku ) taky líbilo. Když bude chován venku, bude mít podsadu jako medvěd. Podmínkou by ale bylo - panička je doma, jsem doma s ní.
napsal(a):
Prosím, prosím tohle neříkejte ani z legrace, ještě by tomu mohl někdo začít věřit.
Přesně tak. Chápu, že zadavatelka zadala celkem málo informací o tom, jaký by měl pes být a co mu může nabídnout. Ale i tak, je fakt nutná taková blbá ironie? Co když to tady pak někdo vezme vážně.
Navíc si myslím, že ten pes u koní by se mohl mít líp než většina psů v bytě, se kterýma majitel obejde třikrát denně sídliště.

marcelaamax
napsal(a):
Přesně tak. Chápu, že zadavatelka zadala celkem málo informací o tom, jaký by měl pes být a co mu může nabídnout. Ale i tak, je fakt nutná taková blbá ironie? Co když to tady pak někdo vezme vážně.
Navíc si myslím, že ten pes u koní by se mohl mít líp než většina psů v bytě, se kterýma majitel obejde třikrát denně sídliště.
Pokud je to třeba vysvětlovat, dobrá. Moje poznámka nemířila na zadavatelku, ale na tvrzení o snadné a bezproblémové výchově československého vlčáka a tvrzení že neloví.
Jinak pes se u koní vůbec nemusí mít špatně, to je samozřejmě pravda.

Eliška Hoses
napsal(a):
Chtěla bych prostě parťáka ke koním bydlel by v boudě samozřejmě ne jako hlídače nechci žádné rotvajlery ani nic podobného.
Jestli má zadavatelka představu plemene, které by ji ukázněně doprovázelo na vyjížďce a pak ho do další vyjížďky šoupla do boudy - prostě takový pěkný doplněk ( barzoj by byl pěkný, že ) - tak to je utopie - takové plemeno neexistuje. Za tím ukázněným psem na vyjížďce je spousta práce právě se psem.
Ale podle dalších zmínek zadavatelky, je si toho snad vědoma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Ano, ode mě a od Rapoťačky to byla legrace a ironie (což zatím každý pochopil), ale Scylla, která se tu presentuje jako odbornice na výchovu a znalkyně ČSV to myslela bohužel naprosto vážně
toto jsou její slova na adresu ČSV:
Nejsou nároční na výchovu a neloví